Bebisträff och kusinmys

Idag har Malva och jag haft fullt upp hela dagen.
Först blev det lunch och fika med fina Sofie och sötaste Alex. Första gången vi sågs och jag kan säga att det märktes absolut inte, båda lika pratglada :) Det som är mycket roligt att träffa denna tjej är att vi har läst varandras bloggar under graviditeterna och bor bor bara 2 mil ifrån varandra och sågs för första gången idag. Jag måste säga jag var lite smått nervös först men efter en kram ifrån Sofie och 2 minuter som sällskap kan jag faktiskt säga att jag har funnit mig en ny vän :)

Sedan firade Mickes släkte och jag honom i efterskott, då han fyllt år. Så Malva och kusinen Leon fick hälsat och tittat på varandra. Det är himla kul att de får växa upp med varandra, det skiljer bara 5½ månad mellan dem!






2011-08-31 @ 21:52:50 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Höst jacka

Efter 2 dagar med riktig början-på-hösten-kyla så fick jag och sambon nog och köpte Malva en höstjacka tills vi hittat en overall vi vill ha, lär nog bli ett par stycken känns det som :)

Tycker jackan är riktigt fin och på Malva  passar den så bra. det ska köpas mössa, vantar och skor sedan med :) sötnosen min..


provning av jackan :) somnade gott med den i vagnen innan.



p.s
Förlåt jag ej svarat på alla era underbara kommentarer, hinner knappt in och blogga.
Så mycket just nu!
Kram

2011-08-30 @ 21:57:21 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fot och handavtryckk

Idag var jag och Malva på Öppna förskolan och gjorde klart hennes hand och fotavtryck. Och nöjda blev hela familjen Lindström när det sedan var på plats här hemma :) Även lite sång blev det idag och mycket roligare var det idag än den för de allra minsta, ansåg Malva medans jag tyckte ljudnivån var en aning hög :/

2011-08-29 @ 22:36:56 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Together we make a family

img_1408 (MMS)

Ni vet uttrycket som lyder " Man mår som man förtjänar ", ja jag får väl skylla mig själv :) Igår var jag och M på inflyttningsfest hos Björn  & Rebecca och det var mycket trevligt, så idag är vi riktigt sega. Bara vilat och slappat hela dagen och nu ska jag kolla på Get Smart (film på tvn). Har börjat med mitt projekt i sovrummet som jag berättade om för ett par veckor sedan, så jag hoppas att bli klar med det snart!!  Imorgon ska jag och Malva till Öppna förskolan och hämta vårt avtryck och sjunga lite :)

2011-08-28 @ 21:24:00 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hur liten har man varit egentligen ?!

Jag satt och tittade igenom lite bilder i alla mina album på facebok.
Hittade lite bilder där hon var så liten. Minns kanppt hur liten hon har varit för nu är man van vid att hon bara blir större och större.

 
3 dagar gammal och 6 dagar gammal <3


10 veckor gammal <3

2011-08-27 @ 14:27:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


26 år <3

Idag fyller min älskade sambo 26 år - Grattis älsking <3
Födelsedagsfirade för släkten blir i kommande veckan men idag ska vi på inflyttningsfest hos hans bror + hans sambo så lite firande blir det ändå  :D


Jag och Micke i början på juni, några dagar innan Malva kom <3

Malva är födelsedags fin för sin pappa. En ursöt jeansklänning, som köptes i fel stl så den är förstor så den får vi lägga undan lite tillsvidare, har hon på sig idag på pappas dag..

 
Vår älskade malva <3 Fin på pappas dag!

2011-08-27 @ 12:17:46 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lite nytt

Igår köpte sambon ett halvstryp-halsband + flexikoppel till Gizmo, som han stormtrivs med och det går mycket bra med Gizmo i koppel nu, Och malva fick 2 pyjamaser och ett set som består av en tunika/klänning med byxor.
Idag köpte jag mig själv ett par jeans och en kavaj som jag trånat efter länge + lite småsaker till Malva som dregglisar, strumpor, jeansklänning, pyjamas, bodys. Och sambon fick sig en shorta av mig :) Här är vi snälla mot varandra och köper lite småsaker åt varandra :)

 
Koppel och halsband åt Gizmo.         Klänning/tunika + byxor åt Malva.


Pyjamaserna åt Malva från Pappa.

Det som jag köpte idag har jag ej tagit bild på. Har ej hunnit och nu orkar jag inte. Jag ska gosa ner mig med Malva i soffan för nu är vi trötta efter 6 timmar på stan idag!! God fredag!!

2011-08-26 @ 20:02:04 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Varför? Inte nu igen..

Så irriterande. Efter dagens BVC besök fick vi veta att Malva måste återgå till den gamla maten som gav henne mkt problem med magen, förstoppning och feber, ett helvete helt enkelt, sedan en undersökning och en diagnos för att få ut maten på recept. Helt sinnessjukt att man ska låta henne bli dålig igen för att sedan göra henne frisk igen. Jag fattar inte hur de tänker, trodde man skulle få hjälp på BVC, ej framkalla problem!! En receptfri burk med mat kostar 210kr medans 6 burkar på recept kostar 120kr, hur sjukt är inte det?!

2011-08-26 @ 00:10:47 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Uppfinning :)

Jag hatar att skära lök.
Mina ögon de svider och rinner. Så nu när jag skulle skära löken till tacosen så kom jag på; SOLGLASÖGON. Och det funkade :D Visst ser det väldigt väldigt korkat ut, men ingan svidande eller rinnande ögon, tack och lov :)



Nu ska jag få lite barnfri tid och gå på bio, återkommer imorgon! God torsdagskväll på er!

2011-08-25 @ 19:43:00 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Planering av dop + önskelista

Hej alla mammas läsare, Malva här!
Den 25 september, en månad kvar, är det dop av mig i kyrkan. Det är mycket som ska planeras men det överlämnar jag till min mamma, som sliter och gör ett bra jobb ifrån sig. Duktiga mamma!

Nu är det så att mamma har fått förfrågningar på vad jag önskar mig och det är inte det lättaste. Men här är en kort lista på saker som jag kommer ha stor användning av, saker som mamma eller pappa för eller senare köper till mig, sånt som jag behöver och vill ha.


Jag vill ej samla så silverskedar. Smycken går även bra men då ska det vara berlocker till ett barnarmband som jag kan ha i mitt smyckesskrin..

/ / Lite leenden, skratt och dreggel ifrån Malva
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Planering av dop är något som är lite stressande.
Man ska få plats med alla, vart man ska vara på dopfikat, vad ska man bjuda på för mat/fik, dekorationer, vad Malva ska ha på sig och vi med mera. Visst allt löser sig, det gör det och det är den närmsta släkten som kommer så de bryr sig bara om lilla Malva ändå :) Men det är en månad kvar och vi ska nog hinna. Det tror jag!

2011-08-25 @ 16:47:00 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Napp 2

Nu har vi bytt till storlek 2 i MAMs flasknappar.
Det rinner mycket bättre och Malva började bli stor nog för 1:an. För att få mateh så fick hon suga hårdare, hårdare sug gör att de sväljer mer luft vilket kan orska luftbubblor i magen eller att de kan kräkas efteråt. Efter att ha provat den till varje måltid i 2 dygn så går det bra. Vi säger nu hejdå till 1:an :)



Nu väntas det vägning på bvc.
Ska ska även för recept för ersättningen till Malva. Nu bajsar hon utan hjälp och är en mycket gladare och nöjdare tjej och slipper nu den jobbiga magen. Men ändå ser vi framemot att börja med smakisar. Fruktpureérna :) MUMS!

2011-08-25 @ 13:36:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


1 1 veckor <3

Nu har vi gått in på 2 siffrigt och idag 12.51 blir Malva hela 11 veckor.
Jag kan inte förstå att det hela 11 veckor sedan jag låg och födde Malva. Visst gjorde det ont och jag sa att jag aldrig mer skulle skaffa barn, just pga av förlossningen, men det vara bara då och jag skulle ej kunna tänka mig ett liv utan dig, Malva <3 Att föda barn är något helt otroligt som vi kvinnor är skapade för att bära på barn, det är en ära.. Vi är stolta föräldrar & vi älskar dig av hela våran hjärtat!

2011-08-25 @ 09:24:48 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kvällsmys och True talant

En 2 timmar långpromenad är nu avklarat och nu myser vi i soffan till Tru talant. Kom på jag glömt bort tvätten i tvättstugan så ska springa ner till den med sen.

Imorgon ska vi till bvc för en vägning och få mer mat på recept. Hoppas lillsnuttan följt sin kurva fast att hon har ätit mindre och inte lika ofta. Vi får väl se, håller tummarna!

Godkväll på er och era små sötnosar!


2011-08-24 @ 20:49:10 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Barnprogram

Malva sitter så fint i sin babysitter med nappen i munnen, snutten vid ansiktet och chillar lite framför barnprogramet. Inte för att hon förstår vad som händer, utan hon gillar bara alla rörelser som sker på tvn. 



Jag ska nu återgå till mitt städande. Var tvungen att ta en paus en stund bara! Vi tvättar även nu med och en promenad+träningsrunda med Gizmo har jag hunnit med. Strax ska jag börja med maten och sen blir det ytterligare en långpromenad med hela familjen..

Finns det något program/film som ert barn gillar? :)

2011-08-24 @ 15:31:44 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


Halsont

Godmorgon på er
Denna morgon vaknade jag upp med halsont. Inte kul. Usch jag vill verkligen inte bli dålig nu, har så mycket framför mig så hinner inte med att bli sjuk. Attans! Men på tal om något annat så hade jag planerat att börjar springa/jobba idag. Jag har ju ett problem sedan år tillbaka med mitt knä, det var därför jag slutade med MAI/friidrott. Men jag kände att jag behövde komma i form lite, förbättre min pinsamma urdåliga kondition och få börjar vårt nya hälsosammare liv. I och med halsen nu då så tror jag att jag får skippa joggingen idag och bara städa och tvätta istället som också står på onsdagens schema..


Malva igår hos mormor!

2011-08-24 @ 08:02:23 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Min pälsboll Gizmo

img_5701 (MMS)

Som ni vet och ser så har Gizmo mycket päls. Och många vet att hundar, speciellt med mkt päls, behöver pälsvård. Jag har dock upptäckt att ju mer och oftare jag borstar honom ju mer fäller han. Jag borstade honom en gång för 2 veckors sedan och nu bara fäller han i massor, jätte tråkigt. Så ikväll borstade jag honom igen och mkt päls fick vi av, men mer tar jag imorgon. Nu ska jag natta Malva sen ta lite kväll!!

2011-08-23 @ 21:40:00 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sångstund

Idag var Malva och jag på Öppna förskolan på sångstund för 0 - 6 mån och det var riktigt lärorikt för bebisarna och mycket trevlig stund. Malva låg i början mest och kollade på lilla Juni som låg bredvid henne men sen så hängde hon med i svängarna en stund :) Hon gillade visan "tittut, tittut" och sken upp som en solstråle då. Vi ska absolut gå nästa gång, utan tveka.
Vi fick även en avgjutning av Malvas fot och hand. Det blev jätte fint nu, men sen ska det gips i den och finslipas på, vilket jag ska fortsätta och "dekorera" på måndag när gipset fått torkat ordentligt. Kanske stannar på måndagens sångstund om Malva är på humör.. 



Malva under ett rött tyg medans visan " havets vågor"


Fot och hand avtrycket innan avgjutningen är gjord <3

2011-08-23 @ 19:44:07 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kvällspromenad & solnedgång

Ikväll tog jag, sambon, Malva och Gizmo en kvällspromenad ute vid Stensö.
Hur underbar miljö som helst och vilken fin kväll vi fick, fast vädret var jobbigt idag. Kvavt och åsktryck i luften men samtidigt kyligt imellanåt.. 



Nu ligger Malva och sover. Hon har somnat i sin babysitter med ett grepp om leksaken. Jag sk alldeles strax ge mig på ett besök att försöka flytta in henne till sin säng utan att väcka henne. Önska mig lycka till!

2011-08-22 @ 21:37:36 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kläder

Efter Malvas födsel, efter någon vecka, kom Mickes morbror + kusiner på besök. Malva fick en jätte fin klänning med matchande shorts/underbyxor till. Igår hade hon dem på sig för första gången, en kort stund iallafall innan pyjamasen åkte på, och gud så himla fin har var :) Mitt lilla charmtroll. Glad var hon med igår, hon bara lös upp varje gång man tittade på henne, helt underbart!



2011-08-22 @ 11:45:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Redan måndag? puhh

Värst vad helgen går fort, samtidigt tråkigt som kul för det innebär att sambons jobbpass öär över och kan vara hemma med oss nu :) Idag blir det nog hufsat lugnt, ska hinna med 2 långpromenader nu på förmiddagen och kväll är det säsongpremiär av CSI New York, vilket jag gillar. Imorgn tisdag ska Malva och jag på sång för barn mellan 0 - 6 månader. Onsdag har vi tvätten på kvällen. Torsdag är det bvc besök, jag ska på bio med Madde och ha barnfritt en stund. Fredagen innebär shopping i massor på dan sedan är Malva och jag ensamma igen. Lördagen är det inflyttningsfest hos sambons bror + hans tjej sen söndagen blir det sova så mkt som möjligt. Under tiden så ska det städas av lägenheten, planering av dopet, lite geocaching med mera.. :)

2011-08-22 @ 09:21:50 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nybäddat

Idag har Malva fått sin säng renbäddad och bytt från det beiga påslakansetet med små djur på till beige vitt, randig och med stjärnor :) Likadant set som hon även har i vagnen. Inatt hade jag tänkt testa att malva skulle sova under täcket, för idag har det har varit kyligt i vindarna och nu på kvällen är det kyligt, så då tänkte jag att hon fick sova under täcket och ej ha filten istället som täcke. Vi börjar faktiskt gå mot kallare tider nu..

Såhär ser det ut i Malvas säng!


Nallarna i höger 6 vänster hörn har jag vunnit på tivolin och jag kan ej slänga dem, så Malva har fått dem av mig (sålänge). Den vita pläden med bruna nallar är brun med vita nallar på baksidan, har Malva fått av sin gamelfarmor (min farmor). Hur mysig som helst!

Nu ska jag försöka få min lilla madam att sova. Hon är så trött men ändå kan hon ej sova. Svullna röda ögonlock och gnugg i ögonen + lite kinkig betyder ändå väl att man är trött?! På Malva gör det det..

God kväll och hoppas ni haft en bra söndag. Jag har haft fullt upp, därför ej bloggat någet men imorgon ska jag bättre på mig, LOVAR!!  

2011-08-21 @ 21:00:17 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kräftskiva

God lördag :)
Denna lördag blir en trevlig och mysig lördag. Vi ska med hela grannområdet ha kräftskiva vid 4 tiden. Det ska bli mycket trevligt, inte för att jag äter eller ens gillar kräftor men sambon gör det, så jag får äta räkor. Så nu ska vi ner till festlokalen med alla grannar och ha det trevligt. Får se hur länge vi stannar med Malva, det beror på om och när de blir fulla :)

God lördag önskar vi alla er!!

2011-08-20 @ 15:57:00 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dator

Jag är så himla trött på min bärbara dator.
- den har massa falska program som gör att man måste godkänna allt man gör osv
- den stänger av sig själv hela tiden
- blir överhettade efter att ha varit igång i 30 min
- är seg och skulle behöva formateras om
- laddaren till datorn (sladden) har Gizmo när han bebis gnagit lite på och den har
  nästan gått av och den gnistar hela tiden.
Så nu när sambon köpte sig en ny dator så står den gamla bara och samlar på sig damm i lägenheten. Men nu har jag bestämt att jag vill ha den istället för min bärbara. Den behöver dock rensas och formateras om men sen tror jag den blir bra för mig. Är trött på att inte kunna blogga när jag vill för den jag sitter på nu (sambons nya dator) är upptagen.

Nä nu ska jag ut med Gizmo och Malva en rundan innan vi måste ta tag i dagen :)

2011-08-20 @ 13:07:25 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


2 siffrigt

Igår torsdag blev Malva 10 veckor. Jisses vad tiden går fort.
Tänk att det var 10 veckor sedan jag låg på förlossningen och födde Malva. Då visste vi inte att det skulle bli en flicka men glada blev vi över att hon äntligen var här. Vår efterlängtade bebis <3



Något nytt som Malva sysslar med är att gnugga hela handen i munnen. Än är det förtidigt för tänder så vad kan det vara?! Hon kör med den i gumen och "tuggar" lite. Hon följer noggrant med blicken och kan sitta med stöd i ryggen. Nacken är hon stark i och man behöver endast hålla bakom nacken på henne när man ska lyfta upp henne eller lägga ner henne och ett litet stöd i nacken när hon "flyter" på vattnet när vi badar. Stora tjejen!

2011-08-19 @ 22:02:33 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Tvätthjälp

Idag fick vi en tvättid, vilket kan behövas :) Och jag får hjälp. Okej inte med att tvätta utan sällskap och jag har det bästa sällskapet! Dock är det jobbigt att behöva dra med mig henne ner i babysittern varje gång jag ska ner, men så blir det nu när sambon börjat jobba. Idag faktiskt :( Lite tråkigt men nu är semesten slut och dags för att återgå till vardagen!




Stora men samtidigt lilla tjejen min <3

2011-08-19 @ 18:41:35 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


poop poop poop

Poop = Bajs

Jag är sååååå glad.
Malva har bajsat, på egen hand. Inget microlax har hon fått och det verkade gå lätt för henne. ÄNTLIGEN. Kanske denna ersättningen kan fungerar för Malvas mage. Jag vågar hoppas lite :) Hur kan man bli glad när ens barn bajsar? jag blir överlyclig och funderar på att springa in med blöjan till sambon som sover, hihi, men jag tror jag struntar i det!

2011-08-18 @ 08:03:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


Tummen upp

Vågar jag hoppas?! Ja jag tror jag vågar..
Malva somnade igårkväll runt 7. Vaknade vid 10 och ville ha mat. Trodde hon skulle vara vaken i några timmar men icke, somnad runt 11 tiden och sov i sträck till till 5, kvart över 5 :) Helt underbart, för både henne och oss. Utvilad föräldrar och en nöjd bebis det är inte fel, det mår vi alla bra över..


2011-08-18 @ 06:59:44 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Film tips. Film tips.

Something Borrowed
En film som handlar om vänskap på test och kärlek för en annan som är "förbjuden".
Alltså en film som jag gillar. Ingen dirket chickflick-movie utan Drama i massor och lite komedi. Kate Hudson är en av skåderspelerskorna. Jag tycker den var bra, lite rolig men mest drama. Lätt en film jag ska se om någon dag :D




How Do You Know
En drama/komedi film som handlar om Lisa (Reese Witherspoon) och vad hon ska göra när hon ej längre får göra det hon lever för. Hon träffar helt 2 olika killar, som hon båda gillar men på så oliak sätt. Vem väljer hon och kommer hon ens välja någon, när det tidigare ej varit intressant.
Jag tyckte denna var rätt okej. En film att se om man är sjukt och bara vill ligga i sängen/soffan och titta på film. Smårolig imellanåt men inte så vidare en film som måste ses.

 

2011-08-17 @ 18:49:00 Permalink Film Kommentarer (2) Trackbacks ()


BVC besök

Dagens bvc-besök kändes bra.
Malva får nu, efter att ha testat många alternativ, ersättningen Althera + miniformdroppar + laktulos 1gång/dagligen. Med detta ska hon bli bättre. Det är förmodligen komjölken hon reagerar på, som finns i de flesta ersättningar. Men fungerar denna så ska hon få den receptbelagd så vi kan hämta ut flera, blir billigare så än att köpa dem styckvis.

Malvas vikt är 5925g, längd 58cm (vilket vi gillar att hon ökar på längden och inte bara på vikten) huvudfång 39,5cm. Vi har ett återbesök nästa vecka igen för att kolla vikten och magen på henne.



Även ett mamma-samtal har avverkats och det gick bra. No problems :) Nästa vecka har jag ett återbesök hos min barnmorska på MVC på en efterkontroll. Vill egentligen inte gå då jag känner att jag mår bra och är helt återställd down under ;)


2011-08-17 @ 14:43:41 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


" Godmorgon snutten "

Vilket natt vi har haft.
Och nu menar jag inget negativt alls snarare POSITIVT. Malva somnade runt 11 tiden igår och vaknade inte förens halv 8, det är rekordsömn för både henne och oss. Visst har jag vaknat till flera gånger och kollat till henne och undrat varför hon ej vaknat, men det är nog moderinstinkterna som väcker mig i min skönthetssömn ;)

Strax ska vi iväg till BVC för ett mamma-samtal + en extra vägning, mätning och hälsokontroll av Malva idag, men först ska vi rasta Gizmo. Det ser ut som det skulle kunna bli lite fint väder senare idag, svårt att avgöra för stunden för nu är det mullet och kyligt, men jag kan se ev. hopp om sol !

 
Min lilla snutt nu på morgonen, alltid en solstråle då trots dumma magen! <3

2011-08-17 @ 09:39:23 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lång dag och trött mamma

Ni får ursäkta det dåliga bloggandet men...
jag har fullt upp med min lilla dotter och hennes mage. Idag har vi varit i kontakt med BVC och flera barnläkare. Vi ska testa en receptbelagd ersättning nu och blir det inte bättre så ska vi få en remiss och få en utredning av Malvas mage.
För alla er som varit så snälla och omtänksamma och rekommenderat alla möjliga droppar och ersättningar så har vi testat alla ersättningar så går att köpa i butik, miniformdroppar, laktulos och nu får hon doseringar av ett liknande laxeringsmedel microlax. Om hopp att magen ska bli snällare mot henne så tar vi oss igenom dag för dag. Just nu sover Malva mesta dels av dagarna och när hon är vaken kämpar hon med mage eller äter. Men trots dumma magen så kan hon inte låta bli att bli glad när mamma & pappa pratar med henne, och prata kan hon.

Nu har vi tagit oss ett bad tillsammans,den nya ersättningen börjar ätas nu i pappas famn, så säger jag Godkväll för ikväll och Godnatt & Återkommer imorgon efter ett besök på BVC!

2011-08-16 @ 22:18:56 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Snutten

Nu börjar snuttegosedjuret komma till användning.
Malvas snuttegosedjur börjar hon greppa tag om nu och ska ha nära sig, lite som en trygghet. Den kommer säkert fungera bra sedan som hennes snuttefilt gör. Den ska hon ha ett grepp om och ha lite vid huvudet så sover hon så gott så!




Om era barn har en sådan trygghet, vad är det för något? :D

2011-08-15 @ 21:01:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vi saknar dig

Nu saknar vi Jenny, som har lämnat oss hemma och åkt utomlands :)
Det är vissoligen inte länge tills hon är hemma hos oss igen, men nu känns det mycket tomt. Toppen ska det bli att träffas igen.


Jenny och Malva pratar massa tjejsnack :) <3 sötnosarna..

2011-08-15 @ 17:34:00 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


On mommy's arms

När man har magknip och behöver bajsa, ja då får man vila på mammas armar. I början var det ej populärt, men idag verkar Malva gilla det, och mycket. Hon har alltid gallskrikit när man la henne så, men idag gick det bra och skönt var det för den lilla magen :)



Någon annan förälder som har barn som har/haft problem med att bajsa?
Tycker synd att hon alltid ska behöva kämpa och jobba på så hårt för att bajsa, det gör ont i mitt hjärta att se henne. Finns inget jag kan göra än att försöka trösta och bara finns här..

2011-08-15 @ 15:19:33 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


I am everywere

Det känns som om jag alltid har något att göra - Blir det så nu när man är småbarnsförälder?!
Iallafall så hinner jag inte med allt jag planerat att göra om dagarna. Mina plander skiter sig ibland helt enkelt, tror det är fler än jag som känner så. T.ex. skulle jag ha städat, men det hann jag inte med så det får vi ta imorgon istället..

Men i lördags så var det iallafall den sista dagen på Kalmars stadsfest och vi fick besök av Camilla & David med deras söta son Abbe. Det är inte varje helg man får sånt fint och trevligt besök, och trevligt var det. Det är cirka 6 veckor mellan dem och Abbe är en lång kille. 1 cm mindre än Malva bara och 1 kilo lättare :) Nu märker man skillanden men det kommer inte märkas sedan när de blir äldre, jag menar 6 veckor är ju inget..


Malva, 9 veckor+ & Abbe, 3 veckor+ :)

2011-08-14 @ 23:37:21 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


sunday sweet sunday

Jag vet inte om det bara är jag som tycker om söndagar. Att söndagen är en mysdag. Jag tycker om söndagar för då brukar vi alltid städa av lägenheten och vad underbart det är att ha ett rent hem efter en vecka med  massor av hundhår, bajsblöjor och dammtussar. Men även så kan man med gott samvete bara ta det lugnt med, man kan helt enkelt välja och vraka.

Idag så är planen att vi ska småplocka lite i lägenheten och åka och panta. Hatar dessa småflugor som samlas bland panten, usch. Sen blir det bara att ta det lugnt och ta varje timme som den kommer. En lång morgonrunda har blivit avklarad hittills och massor av magmassage på lilltjejen, som destovärre har blivit förstoppad. Så vi ska ringa bvc imorgon och ev. få komma dit, det beror på hur mycket jobb sköterskan hade.

2011-08-14 @ 14:16:14 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sitta med stöd

Inte nog med att Malva greppar allt hon kan få tag på, så sitter hon nu mycket utan stöd. Det är inte ofta eller länge hon vill ligga under babygymet utan nu är det sitta i sin babysitter,  mammas & pappas knä eller i fotöljen/soffan. Det är så himla kul att se henne utveckas och det värmen. Tänk vad fort bebisar utvecklas, mycket sker på en och samma gång!

2011-08-12 @ 19:13:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Rix fm festivalen 20 1 1

Igårkväll var Rix fm här i Kalmar.
Jag och Madde var nere på stan igår och lyssna på artisterna. Inte var det någon som jag VILLE se, men det är trevigt och igår var det publikrekord i Kalmar. Det blir bara allt fler och fler tittare, vilket är kul :) Men mycket folk var det iaf.

Jag fick med mig Madde på en karusell. Att åka karuseller är ett av de roligaste jag vet. Jag blir som ett barn, vet inte vad jag ska ta vägen och bara vill åka åka åka hela tiden :) Inget jag skäms över och kommer aldrig göra det!

 
Madde och jag väntar på karusellen. Pirrigt värre.


2011-08-12 @ 13:53:00 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Starkt grepp

Här hemma ska lilla Malva greppa tag i det mesta.
Hon drar i sina kläder, håller snutten i handen + nappen, håller i leksaker när vilja vill och drar mamma i håret. Japp, igår insåg jag varför de flesta mammor ej har sitt långa hår utsläppt och alltid uppsatt. Jädrar vilket grepp hon fick och ej ville hon släppa håret heller.


2011-08-12 @ 11:07:14 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mullen dag

Idag är det inget roligt väder. Mullet och kallt.
Jag vet inte om det har varit samma väder runt om i sverige men i 2 eller 3 dagar har det varit riktigt kyligt, ner mot 12 grader och varit pissigt väder. Ursäkta mitt språk men jag börjar tröttna på detta väder. Ska det vara sommar eller höst, det är dags att bestämma sig. Jag börjar bli en aning trött på detta väder!

 

Men det är bara att klä sig efter vädret och imorse åkte Mamma, jag & Malva ut med Gizmo till Värsnäs och tog hans första kissrunda där. Den är bara 2,5km lång men det är rogivande och skönt att kunna släppa lös honom där.

Vad händer hos er idag denna torsdag? Rix fm festivalen är här idag och jag ska ner till stan och träfa Madde. Vi ska självklart lyssna på musiken och även åka en karusell :) Jag bara älskar att åka karusell, det är sååå kul!

2011-08-11 @ 13:26:19 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Testar att installera mobilbloggande..

Testar att installera mobilbloggande..

2011-08-11 @ 13:01:06 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kvällsbesök

Igårkväll när Malva och jag precis hade gått och lagt oss,
 får jag sms ifrån sambon som gick ut med Gizmo att det är en bebisigelkott utanför vår trappuppgång. Jag slängde på mig morgonrocken och fick ut. Så hima söt den var, och Gizmo med för den delen. Vad han spanande på denna lilla söta sak. Vi hade tyvärr inget att ge den i mat, då vi ej vet vad man kan ge dem. Stackars lilla bebis-igelkott som får leta mat själv!



2011-08-10 @ 12:21:38 Permalink Gizmo Kommentarer (5) Trackbacks ()


Mys på stan

Idag fick jag ett samtal av Emma som var i stan.
Så jag och Malva hoppade ur mjukiskläderna och på med andra kläder och sedan mot bussen. Emma och Malva har ej träffats innan och första titten gick jätte bra. Malva börjar bli lite reserverad mot människor hon ej känner men det gick bara bra. Och fina kläder fick hon med. Ett par snygga och sköna jeans och en brun mössa med "öron" nu till hösten :) Hon är redan söt men sötare kommer hon att bli!


Emma och Malva :) <3

 
Bilderna gör ej kläderna rättvisa, men de är tagna i solljus med mobilen.

2011-08-09 @ 19:00:23 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


2 månader

Min älskade dotter blir 2 hela månader idag.
Tiden går så hilma fort och hon utvecklas hela tiden. Det pratas för fullt här hemma, som aldrig förr och vi väntar bara ett ljud i samband med ett leende så vi får ett skratt. Det är påväg och kan komma när som :) Så idag blir det bara massor av mys, lek och prat med tösen <3



Malva för använda en dregglapp då hon ej spottar ut salviet utan sväljer det och tillslut kräks de upp salviet, så nu får vi börja använda dregglisar :) Tungan har hon även upptäckt nu och den leker hon med hela tiden, sötnos :)

2011-08-09 @ 09:48:15 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Oväder

Ikväll drog det in ett oväder här i Kalmar.
Åska, blixt och regn i massor, mysigt kan andra tycka men jag är inte så jätte förtjust u det. Kanske är det för att jag är rädd att bli träffad av blixten :/
Men jag fick ett par bilder. Bilden nedanför visar hur det såg ut när ovädret var påväg in, Fin bild fast det ändå kan vara så negativt med sådant väder.  Ser ni mörkt det är bakom mig och Malva på sista bilden. Nu är det mörkt må tro,.

Jag ska natta lilltösen nu sen blir det filmmys med sambon <3
Godkväll på er, hoppas ni haft en bra måndag!




2011-08-08 @ 22:08:42 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Oväder

Ikväll drog det in ett oväder här i Kalmar.
Åska, blixt och regn i massor, mysigt kan andra tycka men jag är inte så jätte förtjust u det. Kanske är det för att jag är rädd att bli träffad av blixten :/
Men jag fick ett par bilder. Bilden nedanför visar hur det såg ut när ovädret var påväg in, Fin bild fast det ändå kan vara så negativt med sådant väder.  Ser ni mörkt det är bakom mig och Malva på sista bilden. Nu är det mörkt må tro,.

Jag ska natta lilltösen nu sen blir det filmmys med sambon <3
Godkväll på er, hoppas ni haft en bra måndag!




2011-08-08 @ 22:07:34 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första badet...

... i badkaret (Malva & jag) gjordes igår.
Det var så himla mysigt att bada med henne, vilken närhet. malva stormtrivdes att bada med mig :) Och vi testade även att "dyka" under vattnet och det gick super bra. Inte blev hon ledsen när kom under, bara lite chockad men glad :)

2011-08-08 @ 11:38:27 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Översvämning

Idag på förmiddagen vräkte det ner regn, jag menar verkligen vräkte ner.
Himlen öppnad upp sig och det innebar översvämning i brunnen utanför oss. Tur man har snälla grannar som rensar brunnen och hjälper till att få bort vattnet. Micke var tvungen att hoppa in i bilen för att sedan köra bort den en bit, annars hade väl vattnet runnit in i bilen.





Som ni ser vid gräset så ska det vara en trottoarkant, men den finns inte ny vattnet svämmat över. Nu är det iallafall borta och hoppas på att himla inte öppnar upp sig igen bara :)

2011-08-07 @ 15:45:59 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ursäkta röran

DET HAR BLIVIT NÅGOT GALET FEL PÅ BLOGGEN OCH JAG KAN INTE LÖSA DET. DÄRFÖR BLIR DET INGET BLOGGANDE TILLS DET ÄR LÖST OCH JAG HAR FÅTT HJÄLP AV EN VÄN.. JAG ÄR IRRITERAD OCH BLIR GALEN. ÅTERKOMMET NÄR ALLT ÄR LÖST!!

2011-08-06 @ 15:38:22 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


En glad dotter

Denna morgon vaknade Malva med ett stort leeende på läpparna!
Nu är det inte långt ifrån ett skratt med ljud. Varje gång hon skrattar så väntar vi bara på att få höra ett ljud, och det är inte långt. Vilken skratt som helst så lär det komma, det märks :) Att man kan bli sååå glad över att få prata med mamma eller pappa :) Det är underbart!

2011-08-06 @ 12:10:16 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Äntligen är Lilla My här

Igår kom ett par byxor ifrån en butik via Tradera hem till mig.
Jag vann ett par nya Lilla My - byxor till Malva ifrån en butik för hela 29 kr. Storlek 62 på dem, fast de kändes rätt små så hon kanske kan ha dem tidigare än väntat.

Jag tycker de är jätte söta. Inte bara rosa, blir lätt så då det mesta är rosa på flickavdelningarna, men dessa var också limegröna och vita ränder :)

 

2011-08-06 @ 09:02:00 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tack tack tack

Malva tackar "Moster" Madde så himla mycket för de hängselbyxor ifrån Lindex som hon ville ha :) Storlek 62 på dem så om en månad kan hon förhoppningsvis börja ha dem, fast vi precis bytt till 56 som kan vara stort än. Men de är sååååå underbara till hösten och hon lär bli sååååå söt i dem, så jag vill att hon ska kunna ha dem länge!



Efter att ha tagit en lång och otroligt mysig promenad så ska jag nu avnjuta ett glas vitt vin med sambon och vår sovande tös <3 Mitt liv är allt för bra, jag bara kan inte sluta vara så lycklig, jag har det så bra! Jag älskar att vara mamma <3

2011-08-05 @ 20:55:35 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Värsnäs

Igår åkte vi ut till Värsnäs.
Så himla skönt att få komma ut lite i en annan miljö än där vi bor. Bara skog och vatten och massor av djur då :) Vi bestämde oss för att ta sista rundan där ute och släppa lös Gizmo, när det varit så varmt hela dagen och bara blivit korta rastningsrundor. Och gud vad glad han var för att han fick vara lös :) Det var nog 1 månad sen han var lös så han sprang runt men kom på direkten när jag kallade, Det är han himla duktig på. Sen skulle han inte våga "inte-lyda" matte. Hahah! Men vi såg solen gå ner och det var så himla mysigt, tyvärr laddade batteriet ut kameran så jag fick inga bilder på råddjuren som vi såg, men många blev det,..


 

 


Ikväll kommer Madde till oss och vi ska ut och promenera lite. Mycket roligare med sällskap än gå själv och det ska bli så mysigt. Har lite ont i halsen. Vet ej om det är för att jag har haft jobbigt att andas inatt och andas mkt med munnen inatt eller om det är något påång, vi får väl se. Blir att ej försöka pussa på Malva tills det onda är över..

2011-08-05 @ 14:38:31 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Varm dag

Man ska inte klaga men jisses vad varmt det är idag.
Det sura är att solen står rätt i vårt vardagsrum och sovrum från 13.00 till solen går ner så det blir väldigt varmt här hemma, lilla Malva ligger i bara blöja här hemma men nu ska vi ner till stan en snabbis så då får det bli en body på. Det får gärna vara en lång höst och kort vinter, för hösten är så mysig och vintern är kall. Speciellt om denna vintern blir som förre, det får vi ej hoppas på men tänk om. Fy fy fy,.

2011-08-04 @ 14:10:26 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


8 veckor

Tänk att Malva har funnit i vårt liv i 11 månader men 8 veckor utanför magen.
Vi visste inte att vi väntades oss en flicka, eller magkänsla sa alltid flicka men samtidigt så ville man inte hoppas. Men en flicka blev det, vår Malva S. Lindström <3 Vi älskar dig hjärtat..




Tänk vad tiden går fort. Under graviditeten gick veckorna snabba men dagarna gick långsamt. Nu går varje dag så fort och då ska vi inte prata om veckorna. Växer så det knakar gör hon och nu börjar hon allt skapa sig en personlighet, ett JAG. Det är ett mirakel och att vara föräldrar är en känsla som ej går att beskriva, men absolut det bästa som finns!

 

2011-08-04 @ 08:40:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vilken natt

Jag är så pigg och glad idag.
Igårkväll var jag ute med Jessica och jag & Malva blev fotograferade. Efter att vi hade tagit några kort så la jag ner Malva i vagnen och vi började gå hemåt. Klockan var runt halv 9 när vi var påväg hem och Malva hade somnat. Vi kom hem och icke vaknade Malva. Kvällen gick och jag & sambon satt i soffan och myste och tittade på en film. Jag tror klockan var halv 3 när jag gick och la mig och Malva sov än.
Klockan var 05.27 när hon vaknade. Alltså Malva sov från cirka 20.30 - 05.27.
Vaknade inte en ända gång och ville ha mat utan sov hela tiden. Det var himla skönt, men samtidigt lite oroande så det aldrig hänt och hon brukar vara vaken mycket, men icke igår. Hon vaknade på morgonen, ville ha mat sen somnade om i 1½ timme sen klev vi upp. Nu dock sover hon hos pappa lite, värmen är så jobbig för henne. Vi får väl se hur denna kväll/natt ser ut, man vet aldrig :)


2011-08-03 @ 15:28:42 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


I would die for you

Det vackraste barn har varje mamma <3

2011-08-03 @ 14:00:32 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Träning

Nu vill jag börja träna igen.
Dock känner jag att jag ska vänta en månad till då jag fortfarande är väldigt öm i magen. Snitten är ju läkta men ej vävnaden än så en månad till sen så blir det stenhård träning för mig, och jag längtar..
Det kliar i fingrarna och jag inget hellre än att cykla till gymet, men snart så. Nu har det ju går mer än 7 veckor sedan Malva föddes och jag känner att jag behöver strama åt och få en figur nu efter att ha burit min älskade dotter i 9 månader <3



Än sålänge nöjer jag mig med massor av promenader och storstädning här hemma ;)
Någon nybliven mamma som också börjat tränat efter förlossningen? Hur länge väntade du?

2011-08-03 @ 12:00:33 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Älskade husdjur

Människor som ej har husdjur vet ej hur det känns när familjemedlemen lämnar oss.
Efter att, förhoppningsvis, ha haft en djur i flera år så har man gett & fått mycket kärlek. Det går ej att beskriva hur den sorgen känns. Jag vet hur jag mådde och sörjde när vår katt Snuttan lämnade oss. Det var det värsta beslutet och samtidigt det bästa beslutet vi kunde ta. Men hur kunde ett beslut som var tvunget och bäst för henne göra så himla ont?! Det har gått 2 år nu sedan du lämnade oss och jag tänker än på dig och du finns i våra tankar och hjärta än, föralltid.

Efter den sorgen så kan jag inte förstå hur man kan utsätta sig för den sorgen igen och skaffa ett djur till. Denna gången var det Gizmo och jag bara fruktar inför när det är dags för dig att lämna oss. Jag hoppas på att det är åldern som är orsaken. Min egna första lilla bebis och nu storebror, du är så underbar!

Jag älskar er, Snuttan & Gizmo <3

2011-08-02 @ 19:55:12 Permalink Gizmo Kommentarer (5) Trackbacks ()


BVC besök

Imorse så var vi på bvc.
Vår barnmorska ska sluta så vi fick träffat en annan, som vi inte kommer ha sedan. Det är än oklart i nuläget vem vi kommer att gå till sedan, tydligen är det nya chefer och sköterskan vet ej hur allt blir. Men vikt och längd blev det. Vi har nu en 5 kilos bebis :) Det var ungefär det jag trodde efter hennes andra viktuppgångar och hur hon känns i famnen. Sköterskan fick allt se Malva när hon följer med blicken och hennes leenden, det smällt i hennes hjärta med sa hon :)



- Malva är idag 7 veckor & 5 dagar
- Vikt: 5 kg
- Längd: 55 cm ungefär
- Ler? Ja
- Gör skrattljud/pratljud? Ja
- Kommunicerar med hela kroppen? Ja
- Följer med blicken? Ja
- Har styrka i nacken? Ja
- Favoritsaker: Babysittern och räven/speldosan
- Blir rädd/ledsen för? Pappas hostningar :)
- Blir glad av? Prat och bus med Mamma & Pappa
- Somnar bäst? I mammas famn, babysitterns gung, vagnen, bilbarnstolen och dammsugarens ljud.

2011-08-02 @ 16:50:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Barnfritt

I söndagskväll var jag barnfri. Lite mamma-ledig :)
Jag och några väninnor åkte till Strand och hade kul. Så kul har jag inte haft på länge, det var toppen och jag lever på det än,. Det har varit så mycket sedan Malva kom. Med operation, magproblemen för Malva, ingen sömn och hunden varit orolig. Men nu börjar allt falla på plats och jag bara älskar mitt liv, min familj <3
Så igår blev det ingen bloggande då jag var så trött och bara mös med familjen och en vän..

 

2011-08-02 @ 12:29:14 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0