Time goes by

Att dagana ska gå så fort, det är helt otroligt. Idag har jag och min lilla madam hunnit med en kort tur ner till stan. Jag skulle köpa laminatorspapper som jag behöver till min scrapbook till Malva. Nu ska den börjas på när jag har det mesta till den. Vill bara pyssla i massor. Skulle behöva köpa en till förvarings även och massor av lådor till alla mina saker :) Jag har sån fruktansvärd träningsvärk i benen så det finns inte. Tack vare flex/intervall passet :) Men jag ska på det igen, fast nästa vecka. Denna veckan har jag mamma/barn-jympa, simning och joggingrunda. Gizmo ska rastas och sedan blir det att sova, är trött.. Godkväll på er alla!!

2011-10-31 @ 21:48:41 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Mysis söndag

Idag är det MYSIS-SÖNDAG :)
Alltså fullt med mys hela dagen och bara vara. Mjukis är dte som gäller idag för min del, ska hoppa i träningskläderna senare för ett pass men annars blir det mjukis. även långpromenad med lite sällskap sedan blir det. Malva är idag kläd i Mum + Dad = Me -setet :) Så mysig hon är i det..



2011-10-30 @ 09:37:49 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (11) Trackbacks ()


Dagen i sin ära

Fint väder? CHECK
Malva på bra humör? CHECK
Långpromenader? CHECK

Malva, jag och Gizmo gick för att möta upp Jenny med dottern Tea och hunden Tussen. Då var klockan 11.00 och när vi kom hem var kolcan 17.08. Vi var alltså ute i 6 timmar, men så länge kändes det ej som. Vi skulle ta en promenad bort till Hansa city och hamnade först på en promenad i skogen och sedan blev det förbi hundbruksklubben när vi sedan 30 minuter senare hamnade på City gross. Därefter började vi promenera hemåt men vi stannade hemma hos dem för lite mat i magen på barnen, vatten till hundarna och fika till oss vuxna. Efter lite bus mellan Tea och Malva + jätte fint gitarr spel av Tea så gick vi ut. Vi var påväg hemåt men sedan skulle Jenny och Tea till djuraffären så vi hängde med ditt en sväng och sedan gick vi hem.

Nu har Malva ätit mat 2 gånger idag. Först vid halv 11 tiden och nu vid halv 6 tiden. Så mätt i magen var hon nu när hon somnade som en stock. Nybadad, mätt och glad tjej!
Eftersom Malva har somnat ska jag börja med maten för sambon är hemma om virka 20 miunter. Ska svepa ihop en sallad och steka chilikorv med makariner och julmust denna lördag :) Är såååååå sugen på riktigt husmanskost!







2011-10-29 @ 18:49:07 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (2) Trackbacks ()


Gå-stol

Godmorgon på er.
Redan helg, hua vad veckan går fort. Malva har sutit i gå-stolen som hon fått lånat av kusin Leon. Hon når nästa ner och trivs bra i de, Men korta pass blir det för de ska inte sitta förlänge i såna. Nu dock ligger och tar sig en 10 minuters vila, som hon brukar. Då passar jag på att klicka mig in här, det finns knappt tid till mycket nu längre. Det är så mycket som måstes göras, men helgen blir lite lugnare.

Denna veckans träning blev grupp-jympa torsdag och fredag spinning, jag har ett flex/intervall pass på söndag :) Flitiga jag, hihi. Måste säga att det är oerhört skönt att börja träna efter en graviditet och jag har längtat efter att kunna träna igen 7 månader tillbaka :)

Dagens Malva:



 



Tights, Lilla My/Mumin
Kofta, Hm (gåva från farmor)
Strumpor, Åhlens
Dregglis, Babyproffsen

2011-10-29 @ 09:30:34 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Teckningar

Efter dagens arbetspass på ett nytt ställe, nya barn och nya arbetskollegor så fick jag med mig 2 teckningar hem :) Gullungar.. Och nu då kan man ju inte bara råka längta efter att man får hem teckningar ifrån sin egna Gullunge Malva :) Sätta lite på kylskåpen, eller rättaresagt fylla den!



Imorgon blir det arbetspass 2 av 2 på ett nytt ställe där med, men en lång dag dock. Efter det ska jag iväg och hämta ut mina träningskläder och sedan bege mig iväg på ett svettpass, nu ska det börjas träna för fullt! Så hinner ev. ej in något imorgon, dagarna går för fort :/

2011-10-26 @ 20:56:43 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Oj vad tiden går

Nu var det visst 2 dagar sedan jag bloggade, men jag hinner inte alltid det.  Nu har det varit så mycket, så om jag ens hinner in ikväll, det får vi se :) Önskar jag hade mer tid åt det dock..

Idag är en sådan dag där jag skulle vilja ligga kvar i sängen och mysa med familjen, ha en mjukisdag och bara vara. Men plikten kallar och jag ska dra mig iväg till jobbet strax. Idag ska jag jobba en stund, sen får vi se vad som sker i resten av veckan..

2011-10-26 @ 07:08:08 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny vecka - mycket att göra

Måndag. Ny vecka. Mycket att göra.
Godmorgon på er
. Här fick jag sovmorgon till 7, då Malva inte somnade förens halv 9 - kvart i 9. Busig och pratglad tjej här och snart ska vi klä på oss och gå ut en promenad, men det får bli lite ljusare först. Hon är bara så underbar på morgnarna <3

2011-10-24 @ 08:16:56 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Swing

Älskar denna söndag, så oplanerad, ingen stress, inga måste och bara mys.
Det eenda är att magen på Malva spökar nu igen. Vi slutade med att ge latulos och bara ersättning + miniform. Nu har vi hoppat över miniformen i nästan en veckaoch idag är magen jobbig för henne. Så vi får se om hon lyckas lösa det själv annars börjar vi igen imorgon med det varje gång hon får ersättning. Hon har knappt fisigt alls på flera veckor, vilket är ovanligt. Hon brukar tvärtom vara gasig i magen. Men trots magen så har vi haft en bra dag. Vi låg på sängen, tog kort, busade och lekte till cd:n i Den silvriga barnkammarboken. Vi bara älskar den, speciellt Malva :) Hon känner igen låtarna då jag sjunger mycket för henne och hon blir bara sååå glad! Vi gick en runda runt Skälby tidigare, tittade på alla djur och gungade lite, något Malva också älskar. Så det har vi gjort nu i 2 timmar..

1½ timme kvar tills det är mat och sambon är hemma från jobbet, så jag tänkte vika ihop lite kartonger och slänga sopor medans Malva vilar sig lite. Hon får bara vila 10 min till sen måste hon upp, annars sover hon inget inatt. ERFARENHET!



2011-10-23 @ 17:32:17 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Äntligen söndag

Idag är Malva på väldigt bra humör, vilket jag gillar.
Dock fick hon för sig att vakna kvart i 5. Om det nu var min oerhört klantiga sambo som ej kan vara tyst när vi andra sover eller om bara ansåg att hon hade sovit klart. Det får vi no aldrig veta, men det där om min klantiga sambo stämmer. Tyst kan han ej vara och väcker oss :/ Men en väldigt glad Malva idag, så dagen blir bra :) Mitt lilla busfrö <3

 

Söndagens planer: Det finns inga. Bara mys, bus, lek och lite annat smått och gott!
Kanske skulle jag bädda sängen, nja jag tror jag hoppa över det idag. Det finns alltså mycket tid till att kolla på alla serie-avsnitt jag missat under vecka, ja om då Malva tillåter mig dvs!

2011-10-23 @ 12:17:21 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Filmmys

Efter vår promenad med Malva och Gizmo så satte vi oss i soffan och åt lite ersättning, ja Malva då, och kollade på Toy Story 3. Den filmen tyckte Malva om, jätte mycket. Intressant med leksaker och färger..

Nu ska vi ut igen på en kort kissrunda med Gizmo sedan börja med maten, så den är klar till M kommer hem. Ikväll blir det säsongsavslut av Fångarna på fortet, spännande!

2011-10-22 @ 17:19:00 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


Mirrow mirrow on the wall...

... tell me who the cuties girl are,, MALVA :)
Något nytt som hon gillar skarp är att sitta i babysittern framför spegeln och titta på dig själv. Hon gillar att titta på sina ansiktsuttryck och när hon börjar le, ler hon allt mer och mer när hon ser sig själv. Sötnöten <3

 

2011-10-22 @ 14:55:57 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mys i pyjamas

Vi har myst och busat massor i soffan och efter det blev det en vila.
Vi båda somnade till Barnkammarbok-cd:n en stund, elelr rättaresagt i en timme, mycket skönt. Nu har vi båda kläder på oss och ska strax ut på en promenad med Madde. Först ska jag bara försöka få ut bajsdoften, Ännu en gång så har Malva bajsat och det luktar apa :) 

 
Ni får ursäkta osminkad och slappa mig, Malva är lika söt som alltid :)

2011-10-22 @ 12:14:39 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Next to you

God morgon på er!

Här vaknade vi tidigt idag, runt 6 tiden. Vi har hunnit med en hel del på dessa 3 timmar. Vi har myst, bäddat sängarna, båda 2 har fått frukost, vi har även hunnit med att rasta Gizmo en runda. Jag bara älskar lördag och söndagmorgnar, tidigt då, för då är det inte mycket folk ute. Nu när vi gick mötte vi bara 2 med hundar, det var tyst. Man kunde liksom inte höra några bilar, inte massa stim eller ljud. Bara hur det vindade i trädkronorna och Malva prata i vagnen :)





 

Nu ska vi krypa ner i soffan en stund och mysa, Malva börjar nog bli lite trött. Hon behöver nog få vila/sova de 10minuter hon brukar göra nu. Vi ska sedan ta en promenad med Madde, om vädret tillåter oss :)

2011-10-22 @ 09:12:48 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredagsmys

Först vill vi tacka för alla omtankar. Malva mår bra och nu och är inte alls påverkad av det som skett. Nu har hon bara 2 extra oroliga föräldrar. Jag tror mitt hjärta stannade igår en stund! kramar till er



Idag har vi varit ute en sväng.
Kört till Nybro på en dagsutflykt. Sedan har jag fått stäad av lägenheten, plockat undan tvätt och fått sambon att städa efter alla sina papper i alla lådor, skåp och hyllor, så nu är det i sin ordning. Jag var precis ut med Malva och gizmo lite mer än en timme och varit på en playdate för Gizmo, träffat kompisarna Tussen och Snubben och nu har det även landat mat i magen :) Nu ska jag diska och sedan tappa upp ett bad till Malva och myssssss i soffan. Vi ska hinna se ett avsnitt av The vampire diaries innan Idol är det tänkt. Men vi får väl se hur väl vi lyckas med det..


Malva provar en säng med Hello Kitty-påslakanset på Jysk, mysigt!

2011-10-21 @ 17:57:19 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Breath

Ja nu kommer detta inlägg som berättar gårdagens händelse, det värsta som kunde hända!

Igår efter att jag hade kommit hem med Malva från ett besök hos hennes kusin och faster så plockar jag upp henne ur vagnen, tar av henne overallen och ger henne till Micke. 10 minutser senare börjarn hon igen att gnugga sig runt munnen och näsan (det hade hon gjort i vagnen när vi nästa var hemma). Jag satt vid datan och helt plötsligt så frågar Micke mig vad Malva gör. Hon kunde ej andas. Det var som ett lock på luftstrupen och jag såg hur hon försökte få luft men det gick inte. Jag slet henne genast ur hans famn och försökte vända på henne så hon skulle andas men det gick inte, hon fick fortfarande inte luft. Paniken kom redan efter 2 sekunder och visste inte om vi skulle ringa ambulans eller åak själva och i all hast när vi bestämde vi skulle köra själva så börjar hon kippa efter andan. Hon rosslade och kämpade på för att försöka få luft, så vi sprang till bilen och körde till akuten. När vi hade satt oss i bilen och kört iväg så började det genast bli bättre. Hon kunde andas men det lätt fortfarande rossligt, hon var tagen av det som nyss hänt och ledsen, rädd och chockad.

Väl på barnakuten så undersökte de henne och kunde ej hitta nåogra fysiska bevis på vad som har hänt, utan doktorn körde på sin erfarenhet och uteslutningsmetoden, så förmodligen har hon sett selm/snor/dreggel i luftstrupen och ej löst upp den själv riktigt. Men det kunde ha gått illa. Han sa att efter 10 sekunder så börjar de bli mörklila och tappa medvetandet. Och Malva fick ingen luft på 10 sekunder och började bli lila när det vände och kippade efter luft.


Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Rädslan att få missfall under graviditeten är inget jämfört med rädslan att förlora sitt barn efter att fått skapat ett band, lärt känna varandra och älska varandra livet ut. Jag var inställd på att vi skulle förlora henne och att hon ej skulle få följa med oss hem. Det går ej att beskriva alla dessa ord och känslor som dök upp just då, och det är först nu jag kan landa igen.



Doktorn "lärde ut" hur vi skulle göra om/när detta händer igen. Det är vanligt att äldre barn som lärt sig krypa äter massa saker och sätter i halsen, så nu vet vi hur vi ska göra om detta skulle hända igen och jag rekomenderar er alla att lära er det. Fråga på BVC (om de kan). Jag ska nu i dagarna be sambon hjälpa mig så kan jag visa er hur man ska göra. Det är väldigt vanligt att de sätter i halsen, men oftats och nästan alltid löser de det självt.

 

Om ert barn skulle sätta något i halsen, ta av alla kläder, öppna och så det kommer in frisk luft, "knuffa" barnet i ryggen över dett knä, eller över armen. Det viktigaste är att rings 112, gör det direkt. Åk ej in själva som vi gjorde. Ambulanspersonalen kan göra allt vi ej kan göra!

2011-10-21 @ 10:48:32 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (14) Trackbacks ()


Så rädd

10 sekunder är allt som räcker för en förälder att tro att allt är över.
Så rädd. Så illamående - Men nu är allt bra!
Jag ska berätta mer imorgon, loooooong story!
Nu mat sen sova bredvid vår älskade och så underbar dotter <3

2011-10-20 @ 21:55:07 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


smells like poop

En godmorgon började med att bli väckt av Malva, som bajsat.
Det luktar i hela sovrummet och nöjd och glad är hon :) Skönt det. Jag är nöjd och glad över min lilla tös som bajsar, haha..
Men en icke så bra-mående mamma har hon. Uscha vad denna envisa förkyldning ej vill försvinna. Vaknade med att jag hade ont i halsen men så himla täppt i näsan. Vi skulle ha träffat några mammor + barn idag på sång och sedan fika, men jag kan ej bara inte gå dit och riskera att smitta någon. Så lugnt blir det idag. Vi ska försöka ta oss ut till Malvas kusin och faster för att hämta en gå-stol, vi får se om det blir av!



 

2011-10-20 @ 08:54:20 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Naked baby

Myskväll pågår för fullt.
Jag och Malva ligger/sitter i soffan och myser lite. Det börjar närma sig läggdags för den lilla damen men jag tror ej att hon vill sova än. M ska försöka natte henne så får vi se om han lyckas! Jag har bara ett uttryck att säga " A naked baby is a happy baby " :)



2011-10-19 @ 18:56:44 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Höstregn

Ja att jag gillar hösten är ingen nyhet, men jag bara avskyr regnet..
Så efter en promenad åkte regnskyddet på barnvaken och luva upp på mig. Gizmo vägrar sin regnjacka så han får stå ut i regnet :) Men jag upptäckte när jag hade gått en bit att det kanske var en anning för varmt med den tjocka overallen nu. Tidigare idag på förmiddagen så blåste det jätte mycket, men det gjorde det inte nu så lite väl påklädd blev Malva. Men farligt kan de ej vara då hon somnade direkten i overallen :)





Nu måste jag dock väcka henne för hon får ej sova längre. Annars sover hon inget inatt och då blir hon grinig hela dagen imorgon. Men jag skulle vilja passa på att göra så mycket saker nu när hon sover. Men det får jag väl ta imorgon!

Ibland önskar jag att jag hade en pausknapp för världen runt omkring mig, så jag kunde stanna tiden och hinna vika in alla tvätt och bada av Gizmo och sedan trycka på play och allt fortsätter.. :)

2011-10-19 @ 16:54:15 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Öppna förskolan

Idag var det inte många på ÖF (öppna förskolan).
Bara 6 stycket föräldrar med barn, så det var lugnt och skönt måste jag säga. Malva och jag har nu bestämt en simträff med Lovisa och hennes mamma Emma till simhallen någon dag nästa vecka :) Vi har ej varit med Malva i simhallen och det ska allt bli spännande, simhallen med bebis kan ju allt ske!



2011-10-18 @ 16:47:32 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Hur hamnade du så här lilla snäckan?

Vilken natt.
Malva har vaknat 2 gånger under kvällen, från att sova till att börja gallskrika, 2 gånger. Hon måste ha drömt något för det tog lite tid att lugna ner henne men så trött som hon var så somnad hon fort. Och natten då, ja då har hon vaknat flera gånger och legat och vridit på sig, velat haft napp, ej velat ha napp osv. När hon väl vaknat på morgonen ville upp, ja då låg hon  på tvären i sängen. Söta knasboll :) Jag blev visserligen inte chockad då hon har börjar vända på sig från ryggen och verkligen är rörlig, men liten chock blev det att hon hade lyckats vända på sig så..





Idag ska vi ta en promenad bort till sångstunden nu vid 1 :) Det var ett tag sedan vi var där, så promenerar dit en stund!

2011-10-18 @ 11:11:47 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Snart klar

Nu är det småsaker kvar som ska ändras på bloggen, men det största är liksom klart.
fast jag är inte helt nöjd än men vissa saker kan jag ej göra själv och behöver därför hjälp med det. Så det får bli när hjälpen är hittad! Om ni ej kan se någon förändring får man uppdatera webbsidan bara!

Nu ska jag ta och krypa ner i soffan. Malva sover, Sambon är och tittar på de tråkiga Star wars filmerna (första filmen idag) & Gizmo ligger nedanför soffan. Så nu ska jag ta och ge han lite lyxmat och sedan gosa med honom i soffan :)

2011-10-17 @ 20:43:23 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Snuttegossen

Det är först nu jag kan sätta mig vid datorn. Dagen har varit underbar.
Dock kan jag ej fatta att dagen börjar gå mot sitt slut. Det känns ej som om jag har gjort så mycket idag. Jag har bara hunnit varit ute på 2 långpromenader på 3½ timme tillsammans, fikat med svärmor, handlat. Ee ja det är typ det jag har gjort idag. Jo jag har även ätit mat och kollat på ett nytt avsnitt av The walking dead och nu sitter jag här. I morgon hoppas jag hinna lite mer dock :) Har lite planer som jag bara MÅSTE få gjort!

 
Jag måste bara skryta men jag är så oerhört stolt över gizmo, punkt slut <3

2011-10-17 @ 18:52:01 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


söndagsmys och mjukis

Idag kör vi på mjukis här hemma. Malva har sin tjocka heldress och jag mjukisbyxor och oversize-tröja. Så mysigt :) Kallt som tusan är det med, nu står det 1.3 + men imorse när vi klev upp så var det bara 0.2 grader ute. Ska det verkligen vara så här kallt redan? :/



Vi hade iallafall en toppen kväll. Få träffa vännerna och Linn och Johans släkt. Igår var det Linns födelsedag och idag fyller Johan år, så hur mycket bättre kunde det ej bli att fira dem båda på en och samma gång :) Jätte mysift och trevligt var det hela. Men det blev ej så sent för vår del.!

2011-10-16 @ 09:22:00 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Skynda skynda

Hinner ej mer än att säag att nu ska jag och Malva åka på 30års fest!

Hinner ev. in en stund ikväll, vi får se!

Jag önskar er alla en mycket bra dag!

2011-10-15 @ 13:07:39 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Godmorgon

Underbaraste dottern gav mig sovmorgon idag, JIIPII :)
Klockan 9 vaknade hon, vilken lyx. Känner mig utvilad och annorlunda pgg. Vi har hunnit myst och busat + intagit lite frukost. Nu sitter hon i babysittern och jag ska hoppa in i duschen. Eller inte hoppa in, men snarare kliva in i duschen :)

Gizmo är hos min mamma för idag för Malva och jag bli hämtade av Viktor, vi ska ut till Linn och hennes pojkvän Johan på 30års fest :)

2011-10-15 @ 10:29:41 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Friday finally

God Fredag på er alla!
Äntligen helg, alltså Fredag. Ikväll är det Idol som gäller men först ska vi göra av denna dagen. Idag bjuds det på lite handling, tvätt, småstädning, promenad men framför allt FREDAGSMYS. Först ska jag bara promenera in med Malva till vårdcentralen. Ska in och lämna lite blodprov nu såhär några månader efter operationen och sedan blir det mamma/barn-fika, Hanna med Alva och Hanna med Leah som vi ska träffa upp på stan! En bra fredag!

 

2011-10-14 @ 08:00:11 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Renovering

Jag håller på för fullt att renovera om lite i bloggen. Så stå ut med röran tillsvidare.
Är det någon som vet hur man gör för att få olika katergorier i en kategori? säg gärna till för jag blir tokig, kan ej :(

2011-10-13 @ 16:11:03 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Blubb Blubb

Badboken från Go´boken som kom igår, är en mjuk tygbok som ska kunna läsas i badkaret. Men för Malva fungerar den bra som en tuggleksak och dregla ner den totalt istället :)



2011-10-13 @ 13:47:42 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Årsdagen

Tusen tack för alla "grattis" till mig och sambon på 6 års dagen, dagen var perfekt.
 Vi bara mös som den familj vi är och åt god mat, mös i soffan till serier vi följer och såg film och tog långpromenad i lugn och ro..



2011-10-13 @ 10:30:00 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (6) Trackbacks ()


Besvikelse

Ni vet paketet jag skulle åka och hämta ut: BESVIKELSE!! Det var ju ett bokpaket ifrån Go'Boken som jag tydligen ej hade av beställt. Så jag har nu då köpt en skit bok och badbok för 189kr.. Ska definitivt ta bort mitt konto där. Finns inget jag vill ha därifrån iallafall.. Lilltösen sover för en timme tillbaka och det blir sängen för mig med snart känns det som. Tror tom. jag håller på att bli dålig, börjar få ont i halsen :/ Så en kopp te nu och krypa ner under täcket i soffan och MYSA!!

2011-10-12 @ 20:18:45 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Paket paket paket

Jag har fått paket, eller en avi som jag bara undrar vad det är för något. Jag kan ej komma på om jag har beställt något och när jag ringde posten sa de att de ej kunde hitta något utan avi:n och den ska bara hämtas ut, Gratis. Hmm vad kan det vara :/ Ska åak och hämta ut den sen!

2011-10-12 @ 17:25:25 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Host host och massor av snor

Dagens jobb gick super bra, som det alltid gör :) Jag är så duktig jag..
Men jag kan säga att NU är jag lagom trött. Jag skulle kunna gå och lägga mig för kvällen. Efter massa nya barn och 2 timmars sömn var av jag vaknade kl 4 och kunde ej somna om :/ Mindre roligt men skönt att få komma hemifrån lite. Samla ny energi, sparar mina mammadagar och tjänar mer pengar vilket betyder att jag kan garanterat vara hemma med Malva tills nästa höst och längre om jag vill. Imorgon ska jag tillbaka till samma ställe och sedan tar jag långledigt över helgen!

Jag har dock räknat med att vara sjuk under helgen, då alla barnen och jag menar alla barnen var hostiga, snoriga och allmänt låga. VARFÖR har ej inte föräldrarna dem hemma tills de blir friska? Förskolor blir ju aldrig av med dessa virus när föräldrarna lämnar dem sjuka. Visst att de kan vara lite snoriga för det är ju barn. Men nu menar jag att dessa barn verkligen hostade som om de vore 86 år och rökt hela sitt liv och snor ska vi ej prata om. Det första jag gjorde när jag kom hem var att slitta av mig alla klädesspår av jobbet och la det i badrummet för jag ville ej ta upp Malva i famnen med dessa kläder på då jag vet att några barn torkar snor på mig..

Bara hoppas Malva slipper dra på sig något <3 Min käraste ägodel!





2011-10-12 @ 16:57:43 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Blää vilken natt

Godmorgon på er!
Onsdag morgon. 5 grader kallt. Bara 2 timmars sömn inatt. NU väntas jobb.
Nu ska jag strax hoppa i ytterkläderna och rasta Gizmo, sedan ska jag cykla iväg till jobbet. Idag blir det på en förskola som har öppet helger och kväller med, alltså inte bara dagtid.
Det blir alltså första jobbdagen sedan Malva kom, huh vad jag kommer sakna ihjäl mig, vill ej vara ifrån min lilla docka <3 Men det ska bli kul att se hur hon reagerar när jag kommer hem :)

                          

2011-10-12 @ 06:27:11 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


6 år

Idag har jag och min sambo Mikael varit tillsammans i 6 år.
Idag var det exakt 6 år sedan det blev offentligt att vi var ett par.
Under dessa 6 år har både jag och sambon hunnit med 2 utbildningar var, flyttat ihop och bott ihop i 3 år (bott i 2 lägenheter), förlovat oss, skaffa hund, skaffat vårt första barn Malva och massor annat..
Det som väntas på och vill ha nu inom de närmsta 5 åren är ett hus, en andra hund, barn nr 2 med mera!!

Jag älskar dig M, Min familj mitt allt <3


Lånad bild från min moster på Malvas dopdag!

2011-10-11 @ 12:47:36 Permalink Daily things Kommentarer (16) Trackbacks ()


Vilken talang

Jag har nu sedan igårkväll bara legat med mobilen i hande och lyssnat på youtube klipp, men inte vilka klipp som helst utan en urduktig tjej. Jag bara älskar hennes irländska dialekt och hennes personlighet, hoppas hon släpper några album, för hon kan verkligen sjunga, denna 16-åriga tjej..

Även gör hon Somebody like you med Adele sååååå bra. Janet Devlin heter hon, lägg det på minnet :)




2011-10-10 @ 14:30:00 Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()


Glad tjej

God förmiddag på er!

På dyget är absolut Malva gladast på morgonen. När man böjer sig ner mot spjälsängen för att pussa på henne, ja då skiner hon upp och blir sååååå glad :) Men för övrigt är hon annars en väldigt glad tjej och mammig av sig. Det räcker med att man bara tittar på henne, säger hej så ler hon. Hon drar upp axlarna och blir busig!

Idag blir det lugt här hemma hos oss. Det är måndag och vi ska bara ta dagen som den kommer. Men vika in tvätten, städa av lägenheten och plocka ner lite till källaren ska vi hinna med idag iallafall :)





2011-10-10 @ 12:35:10 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


4 månader

Idag blir min älskling 4 månader <3

Värst vad tiden går fort, nu får det sakta ner lite faktiskt. Dagarna går för fort,  det finns för

lite timmar på dygnet. Vi hinner verkligen inte med att göra att som vi ska göra om dagarna.

Man måste nu underhålla Malva hela tiden, så mycket blir ej gjort men vi får mycket tid

ihop, Malva & Jag. Grattis tjejen min !!



2011-10-09 @ 17:02:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Oskyldigt dömd

Först och främst vill jag bara säga att det finns ej ord som kan ge Anna och hennes sambo de stöd de behöver. Det finns inte ord som beskriver detta tragiska som har hänt.

Anna och hennes sambo Elie är stolta föräldrar till deras underbara son Emanuel. Anna och Elie bor i Kalmar, som mig och min familj och när vi var gravida så gick vi i samma föräldrar grupp. Så vi sågs några gånger som gravida men nu framför allt alla bebisträffar och sångstunder. Så det finns ej ord som kan beskriva vad de genomgår.

Ni får själva gå in på hennes blogg och läsa i lugn och ro.
Låt er ha tid att läsa, det är mycket att ta in.


Klicka här för att komma till bloggen.
Klicka här för att komma till inlägget.



Jag har även några sista saker att säga.
Det var ingen direkt nyhet att detta rättsystemet vi har i Sverige styrs av inkompetenta människor, men hur långt ska det behöva pågå såna här saker. Jag fattar inte hur man kan döma någon som är oskyldig. Det ända såkallade "beviset", inte för att man kan kalla det ett bevis ens, var när han tog i kvinnans hand, när hon nästan skadade sin egna son som var i famnen på sin pappa.
Jag fattar inte att de inte gjorde en utredning på kvinnan som destoutom inte är bara helt jävla blåst och så skadad men hon har även en sjukdom som påverkar alla hennes beslut. Att de inte utredde henne och kollade hur trogen hon är + att hennes mamma själv lider av samma sjukdom. Hur trogna "vittnen" är de..

Det sägs att Sverige har det bästa rättsystemet - GLÖM DET. Jag skäms över att bo i Sverige.
Alla tankar till Anna och hennes familj, men framför allt hennes sambo Elie som mister 8 månader av sin sons liv :(

2011-10-09 @ 16:24:52 Permalink Åsikter Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bus och lek

Imorse vid klockan 8 ringde jag och väckte en vän :)
Hihi snäll jag är va?! Nä hon brukar också vara uppe vid 6 på morgonen så jag trodde faktiskt hon skulle vara vaken, men icke. Bara hennes dotter Tea var vaken. Men 20 minuter senare var de påklädda och mötte mig, Malva och Gizmo utanför deras port.

Det var nu andra gången tea har träffat Malva och denna gången hade Malva hunnit växa till sig så nu fick Tea köra vagnen medans jag hade Gizmo lös och hade full koll på omgivningen. Vi skulle bara ha gått en lagom kort runda, men vi gick längre än vad vi trodde. Så 2 timmar senare så var Malva, jag och Gizmo hemma.





 



2011-10-09 @ 15:49:53 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sunshine

Idag vid lunchtid kom Madde hem till oss och vi tog en låååååång promenad.
När vi klev utanför dörren, ja då kom solen fram och sken hela promenaden. Vilket toppen väder det blev och helt underbar höstdag.

Malva har idag varit hur mysig som helst, och tyvärr lite febrig visade det sig. Varit lite slö, väldigt mamma och famn sugen. Men trost att hon varit febrig så var hon ändå glad. Men bara 3 hela måltider och en halv tvångsmatad måltid idag blev det :/ Så vi tar igenom oss imorgon!

2011-10-08 @ 21:40:43 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


BVC - 4 månader

Igår var vi som sagt på BVC med Malva.
Det var nämligen dgas för 4 månaders kontrollen och allt gick super bra. Hon harde ökat bra i vikt och på längden. Huvudet börjar få sin runda form tack vare att hon vänder sig till andra sidan och snart vänder sig över på magen. Pratade om maten nu med och vi får göra som vi vill. Eller VI GöR SOM VI VILL.

Jag tog även i lite och sa ifrån att jag anser att BVC fokuserar alldeles för mycket på siffror och dessa kurvor. I hennes försvar höll hon med och tyckte det var bra att jag sa ifrån. Det är tydligen inte många som säger ifrån. Jag menade självklart inget illa, utan att jag gör precis som jag vill med min dotter. Det ända jag bryr om är att Malva mår bra, ser bra ut och hänger med i utveckligen. och allt gör hon, älskade unge <3

                            Malvas                                        Gizmo       
                        Vikt:  6180 gram                          Vikt: 5,1 kg 
                        Längd: 60,5 cm                       Längd: 53cm (från baken till nosen)

Jag tror hon fick fel längd. Eller den studeten hon hade med sig tog fel, för hon rättade inte ut Malvas ben helt rakt, så hon fick 60,5 cm medans när vi mäter hon hemma så får vi det runt 63 cm, vilket låter mest troligast då 62 i klädstorlek börjar bli kort på henne.

 

2011-10-07 @ 19:55:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Stolt mamma och matte

Så här såg det ut denna fredag förmiddag hemma hos oss.
Malva låg på sitt täcke i vagnen på golvet, tränade lite styrka i rygg och nakce medans Gizmo låg framför henne och hejade på :) Gizmo är en duktig storebror, kan inte låta bli att bara vara så oerhört stolt över honom. Nu kommer han faktiskt i andra hand då Malva kommer i första. Och även att han gör det så har nu accepterat det och vet att vi ändå älskar honom över allt annat. Han får följa med oss överallt och tillhör oss, vår familj <3

Gizmo skulle självklart pussa på lilla syster Malva och då blev han busig, men än kan de ej leka med varandra. Jag ser fram emot då Malva kan krypa men framför allt gå, och se hur de leker med varandra :)





2011-10-07 @ 18:23:00 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Long walk with my happy family

Hej bloggen, Malva här!

Promenad med mamma, pappa och storebror idag var underbar :) Jag fick ju liksom sitta i vagnen och bara ha det varmt medans mamma och pappa gick och var lite små kalla, båda är tyvärr lite snoriga. Vi gick i den så kallade Djurängsskogen som är sååå mysig att gå i. Speciellt i novemeber innan all snö kommer, Då är den fulltäckt med oranga löv. Ja eller mamma säger det, jag har aldrig varit här innan. Det var mammas och storebror Gizmos favoritskog. Blev 1½ timme i lagom takt, mamma ska ta en powerwalk, bara Gizmo & mamma sedan, innan Idol säger hon. Då får jag vara innen och mysa med pappa sålänge!





 

2011-10-07 @ 16:11:12 Permalink Malva bloggar Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fredagsmys

Jag fick sovmorgon idag. Till 10.07 :)
Det är fel att klaga, samtidigt så fick jag ta Malva på natten så det jämnar ut sig!

Malva är klädd för dagen att börja, väntar på att pappa ska bli klar sedan blir det en lååååång runda med Gizmo medans vi väntar på att tvätten ska bli klar :)

2011-10-07 @ 11:29:49 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Blogg-appen är dålig

Är det bara jag som tycker att blogg.se appen är dålig? Man kan bara lägga till sina favoriter sålänge de har blogg.se så alla andra går ej, och när någon har kommenterat ett av mina inlägg går det ej att komma in på den personens sida (går ej att gå in via den angivna adressen), jag har kunnat bloggat ett av sju inlägg med bild. Text-inlägg går oftast men inte alltid.. Är faktiskt lite besviken!!

Ikväll badade jag och Malva i badkaret och hon råkade komma under vattnet. Hon låg på min bröstkorg och när jag skulle schampoonera in hennes lilla hår gled hon ner på magen och fick sig en kallsup, men gick bra med massor av pussar och bus :) Nu sover hon och jag ska nu ta mig ett glad iste i smak av persika och krypa ner i soffan med kudde och pläd..

2011-10-06 @ 19:38:59 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Älskade hund

Det är svårt att få tid till allt nu när Malva har kommit till världen.
Tyvärr så har Gizmo kommit lite undan, men han får sitt Matte & Husse mys på kvällarna då lilla syster Malva sover.
Gizmo kommer alltid vara min första bebis <3


2011-10-06 @ 19:01:00 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Besök

Hejsan bloggen, Malva här!
Idag fick mamma och jag besök av Kusin och Faster.
Fast jag var rätt gnällig och vet ej varför. Kanske är det tänder som är påväg, eller är det en trotsålder eller bara att jag är trött.. Men trevligt var det med besöket. Kusin Leon är äldre än mig, hela 9 månader, och han kan snart gå. Han reser sig överallt, kryper och ska smaka på allt :)






2011-10-06 @ 17:40:04 Permalink Malva bloggar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Love you babygirl

Mamma älskar dig och bara dig <3

Du är vår käraste ägodel!

2011-10-05 @ 21:18:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


Doggy playdate

Igår fick Gizmo träffa hans valp kompis för första gången på 5 månader.
Det var ett tag sedan och Gizmo blev sååååååå glad :) Men Gizmo och tussen har alltid haft något lustigt för sig. De leker knappt något när de är lösa, men när de är kopplande och vi ska precis gå skilda vägar, ja då ska de lekar för fullt :) KNASHUNDAR! Vi ska ev. ses på söndag igen.




Tussen & Gizmo

2011-10-05 @ 18:56:00 Permalink Gizmo Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gungeli gung

Malva älskar gungorna, så är det. Så idag blev det en långpromenad för mig och Gizmo + gunga för Malva under en och samma aktivitet :) Dock är det svårt att fånga det på bild, hur mycket hon gillar det. Bilderna blir tyvärr dåliga under tiden hon gungar, suddiga.





Imorgon är det dags för ett besök på bvc, spännande att se hur mycket hon väger och hurn lång hon är. jag gissar på 63cm :)

2011-10-05 @ 17:11:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bitring

Malvas första bitring i formen av en blomma. Den biter hon mycket i, eller drar den mot tandköttet. Denna är den ända bitringen hon får in i munnen, de flesta andra är lite större och får ej möjligheten att ta in dem i munnen. Vi ska ju till BVC på torsdag så då får vi se vad sköterskan säger om det hela. .





2011-10-04 @ 17:25:32 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Velour

Hej, Malva här!
Det finns inget skönare än velour och speciellt inte när man har det jobbigt med tänderna. Så idag fick det bli de nya kläderna jag fick igår + den nya bitringen. Hoppas bara tänderna kan komma fort så jag slipper ha så ont, ni annar inte hur tufft det är. Men mamma och pappa gör sitt bästa <3


Byxor - åhlens
Tröja - Hm
Bitring - OjToy

                                                                                              // Lite dreggel från Malva

2011-10-04 @ 11:46:11 Permalink Malva bloggar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Långpromenad

Långpromenaden imorse tog bara en timme, men vi gick en bra runda iallafall, så Gizmo blev riktigt bra rastad :) Han fick springa lite lös en stund, tills det kom en hund och han fick bli kopplad..



2011-10-04 @ 11:40:54 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


En god morgon helt enkelt

Denna morgon känns bra.
Jag känner mig lite, men lite bättre faktiskt. Malva sov till halv 8 och vaknade en gång inatt och ville ha nappen, så det var skönt. Fel att klaga liksom :) Nu hade jag tänkt kliva upp ur sängen, men det är ju så varmt under täcket. Men en låååång promenad med Gizmo ska vi ta nu :D

2011-10-04 @ 08:17:05 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Älskade unge

Nu börjar tänderna komma.
Malva har så ont och är mycket ledsen hela tiden. När hon får skifta mellan mammas och pappas famn är det som bäst, men det är knappt att det hjälper. Dock kan man alltid lita på panodilen som fick henne att komma till ro igårkväll och lyckades somna.

Om ändå tanden kunde komma upp över tandköttet så blir det hela lite lättare, får väl se när den/de kommer. Men en bitring ska vi lägga på kylning och ge henne sen.




2011-10-04 @ 08:01:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bra start på veckan

En bra start på veckan var det idag!
Jenny, Malvas gudmor, kom in till oss och tog oss ner på en runda i stan. Skulle köpa en tröja för presentkortet Malva fick av Jenny och jag hittade den :) Den grå nedanför, med katten på. Och massor annat fint blev det. Och bortskämd blev hon med. Inte nog med att hon fick såååå mycket av Jenny och Simon i doppresent, så fick hon kläder idag med. Så himla snäll, omtänksam gudmor Malva har + vi gillar att hon bortskämd. Det är ju liksom det det första barnet alltid blir :D

 
En grå tröja med en katt på, Lila velour klänning och en rosa kortärmad body blev det ifrån presentkortet.



Mörklila och gråa tights blev det med (de lila tightsen är mer blåa på bilden med blixten tyvärr)


Dessa 2 velour mjukisbyxorna fick Malva av Jenny, tack snälla du :)


Jag har länge sett en jätte fin tröja på Åhlens till Malva som jag vill att hon ska ha, men jag vet inte varför jag aldrig köper den. Nu ångrar jag mig igen. Tycker verkligen om den, den är skrikrosa och grå, bredda ränder och en kedjedetalj på. Får fundera till helgen, kanske blir en tripp ner till Åhlens i helgen, vem vet :)

Nu är vi trötta, dottern sover. Stackarna håller på att få tänder, så hon har ont i munnen nu. Jag är trött så jag ska äta mina varma mackor och sedan kolla på CSI :) Godkväll!

2011-10-03 @ 20:38:54 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sovmorgon

Imorse var det första morgonen jag fått sovmorgon, och skönt var det. Visserligen väckte Malva mig flera gånger under natten men sambon tgo Malva imorse så jag fick sova ut, speciellt när jag inte riktigt är kry. Så klockan 9 var jag pigg och redo att börja dagen. Vi ska handla lite senare men först ska vi ner till stan och köpa dottern ett par skor nu när kylan börjar smyga på och en lätt lunch med Gudmor :)

Denna veckan händer det lite saker bara. Vi ska till BVC på 4 månaderskontroll och Malva blir 4 månader. Vilket innebär att vi ska börja mer med smakisar. Vi har gett nu under 2 veckors tid lite smått med katrinplommon osv, men hon gillar inget av det så vi kommer att ge henne mat när hon vill ta det, så hon får väl ta sin flaska tills dess :)


Mums, gott med löv :) Allt ska in i munnen nu,.

2011-10-03 @ 11:01:02 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Dopet

Jag vet att jag ej har visat bilder från dopet. Men jag har varit i valet och kvalat om jag ska lägga upp dem eller inte. Men jag bjuder på några bilder, då dopet blev perfekt med hela släkten från bådas sidor kom!

 
Jag häller upp vigvattnet                 Malva hos Gudmor Jenny

 
Prästen döper Malva                      Lite fniss och så var dopljuset utblåst, av mig :)




Doptårtorna


Det röriga presentbordet


Självklart fick Gizmo vara med på dopet, och mycket folk var det att hälsa på :)

2011-10-03 @ 10:52:53 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Första helgen i oktober

Vilken helg - Vilken dag!
Helgen har varit bra, men allt för lite sömn och nu har min förkyldning brutit ut. Vaknade när sambon skulle iväg och jobba och hade då feber och min hals gör ont. Dock och tack och lov ej halsfluss ÄN. Men öronen gör ont och jag är trött och vill bara sova sova sova, men icke när lilla damen Malva får bestämma :)

I fredags efter att Linn hade sklutat jobbet drog vi in till Harry för massor av tjejsnack och några alkoholbaserade drinkar. Jag skulle bara ha stannat till 12 då jag skulle ta Malva hela lördagen från och me datt hon hade vaknat (vilket kunde blivit vid 5, men blev inte förens halv 8) men vi hade så trevligt så jag stannade till 2 och sedan cyklade jag hem. Linn ska flytta in till Kalmar med sin pojkvän så nu kommer vi kunna ses ofta, och det lär nog bli en hel del spontanbesök på stan några gånger tror jag :) lördagen blev att återhämta sig från fredagen. Och idag har jag bara försökt kurerar mig så väl det går. Skulle börja jobba denna veckan men det kan jag ej göra så länge jag är dålig :/ skit också.. Men ytterligare en vecka till hemma med familjen gillar jag :)
 
Nu har vi iallafall fått sovit en timme båda 2 och nu orkar jag kvällen tills sambon är hemma <3 Och varit ute med hunden på långpromenad och Malva har även gått gungat lite, vilket hon gillar :) Så nu ska jag dammsuga av vardagsrummet lite och sen blir det soffläge med dottern!  


                 

2011-10-02 @ 17:10:41 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Hur gick det här till?

Imorse när jag blev väckt av Malva låg hon såhär. Nu börjat det allt bli farligt. Nog med att hon nästan lyckats vända sig från rygg till mage (vilket är svårast) så börjar hon vända och förflytta sig i sängen. Ja det går allt fort nu! :)


2011-10-02 @ 09:59:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Varje minut av kärlek

Att få då och då lite egen tid är viktigt, man får ej glömma det. Man är ingen dålig förälder för att man tar egen tid utan man är snarare en bra förälder som tänker på alla, ink. sig själv :)

Jag skulle ej ha något emot att vara hemmafru. Att vara hemma med Malva hela dagarna och busa & mysa. Jag älskar att vara mamma åt det vackraste, underbaraste och finaste lilla barn jag någonsin sett/träffat. Denna underbara lilla skapelse är min, gjord utav kärlek och fylld med glädje och kärlek <3

2011-10-01 @ 16:35:55 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Myspys

Malva älskar sitt nya gosedjur.
Det är i lagom storlek nu när hon är så liten och kan greppa tag om det :) Det är helt otroligt vad fort hon utvecklas nu, varje dag blir hon bättre på något eller upptäcker något nytt..

 
 


Så nu medans Malva sitter i sin babysitter och myser ska jag passa på att dammsuga lite och damma av lite. kan behövas. Bärjar med tvätten kl 4!

2011-10-01 @ 15:08:51 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Första lördagen i oktober

Från och med nu, idag, så har sambon bytt skift och jobbar hel/dag så han jobbar lördag och söndagar dagtid, vilket är skönt. För då har jag honom hemma när det är dags att sova. Jätte jobbigt att gå och lägga sig när han ej hemma, men nu slipper man det för nu är han hemma alla nätter :)

Igårkväll när både Malva och sambon sov, så beslöt jag mig för att ta cykeln ner till stan för att träffa underbara Linn. Och som vanligt hade jag super trevligt med henne, barnfri och tjejetid :) det behövs ibland! Kom hem sent så ej fått sovit så mycket, fast att Malva tog sovmorgon så är man ändå trött.

Hade velat åkt över till öland på skördefesten idag, men det hoppar vi över och stannat hemma istället, blir bara att ta det lugnt och njuta av det underbara vädret idag. Så idag blir det bara lugnt här. Jag ska ut nu med Gizmo och Malva en stund, men sen så blir det lugnt hela dagen. Ska tvätta upp hela berget med tvätt och ha maten lagad och klar tills sambon kommer hem ifrån jobbet. Så nu ska jag hoppa i lite kläder, Idag blir det mjukis-out fit för bådas del :)

2011-10-01 @ 11:23:20 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0