Salt salt massor av salt

Idag har jag haft ett sug efter saltlakrits, riktigt mycket med salt.
Finns inget godare med ett stort kallt glas med isvatten och sedan lakrits till. Mums.. Och jag bad min sambo att köpa lite med sig hem efter jobbet. När han kommer hem så har han köpt allt möjligt av saltgodis, hur underbar som helt, så nu klara jag mig för veckan :) Men det bästa är Djungelvrål!



Någon annan som också älskar Djungelvrål?

2010-10-31 @ 20:36:25 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Laundry time

Sitter och väntar på att tvättmaskinerna ska bli klara, så jag kan slänga i ytterligare en maskin. Får destovärre boka ytterligare en tid imorgon så jag kan tvätta alla jeans och tjockare kläder. Torkrummet suger och behövs 3 timmar för att torka helt.. Är det någon annan än mig som tycker att plocka in all ren tvätt är tråkigare än själva tvätta den??

2010-10-30 @ 17:45:43 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Date Night

Igår såg jag och sambon Date Night.
Det är en komedi som handlar om ett tråkigt gift par som har Date Nights och de får vara med om en otrolig händelserik date som de aldrig kommer att glömma..

Den var riktigt bra måste jag säga, mycket rolig och jag rekommenderar den verkligen. Själva huvudrollerna är kända för att vara med i komedi filmer och att de spelar med varandra denna gången var mycket roligt att se :)

2010-10-29 @ 13:01:12 Permalink Film Kommentarer (2) Trackbacks ()


Paradise Hotel

Ikväll är det utröstning av Paradise Hotel och jag vill bara att JP eller Jean Pierre ska åka ut. Orkar inte med att se på en sådan tråkig och osäker person, blir helt crazy :) Får hoppas Melissa gör ett bra val ikväll, hoppas hon skickar hem JP..

Är det någon annan än mig som håller med mig eller du kanske inte håller med mig??

2010-10-28 @ 13:08:03 Permalink Film Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tråkig dag

Idag är det verkligen en tråkig dag här.
Vädret är så trist, grått, kallt och halvblöt och jag känner mig på ett halvsegt humör. Idag blir det lugnt för min del, har lite jag måste fixa med och styra med här hemma, sen ska jag ringa till verkstaden om bilen och förmodligen hämta den. Om bilen får komma hem idag så ska ev jag och sambon på resturang och äta lite gott. Men annars blir det god mat hr hemma, så vi får väl se :) För mig är torsdag en seg dag, dan innan helgen och är väldigt onödig ibland..

2010-10-28 @ 12:59:49 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Godkväll

Ligger och slö tittar på The fast and the furious, en av de bästa action filmerna. Kanske har det med att jag gillar deras bilar :) Gizmo och jag ligger i vars sin ände i soffan och väntar på att Jessica ska komma för vi ska äta lite mysfika + spela ett kortspel som hon lärde mig igår, 500 heter det, Kan du kortspelet?

Så jag och Gizmo säger godnatt och godkväll för stunden, och snälla ni, håll tummarna att vi får tillbaka vår bil imorgon. Saknar den verkligen!


2010-10-27 @ 21:59:07 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Totaly my style

 

 

Jag gillar jeans, oversized toppar, stickat, varmt, mörka eller svaga färger och enkelt =) Nyheter hos Gina Tricot..

2010-10-26 @ 13:17:33 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


The black dress

Jag är absolut inte någon typisk tjej som bär mycket klänning eller kjol. Nej jag trivs som bäst i jeans men jag har hittat en jätte fin klänning som jag kan tänka mig ha till nyår. Den är svart och enkel =)

Gina Tricot 349kr

2010-10-26 @ 13:05:41 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


It's a okey morning

Vaknade denna morgonen och kände mig hyfsad pigg.
Jag är fortfarande helt slut i kroppen och får inte mycket vidare sömn men jag känner mig ändå rätt hyfsad pigg. Så ska faktiskt ta tag och städa av hela lägenheten. Har inte städat på 2 veckor om inte mer och nu börjar det synas lite pälstussar ifrån Gizmo så då är det verkligen dags att ta tag i städningen. Ni som underar vad för äckel jag är som inte städat på 2 veckor ska veta att jag har legat med feber under de 2 veckorna och börjar äntligen komma tillbaka till mitt rätta jag :) Och jag brukar städa var 3:e dag så! Men jag tog och städade av badrummet igår så jag ska bara dammsuga av badrumsmattan..




När jag vaknade så nynnade jag på en låt, och jag har inte den på min spellista och undrar hur jag har fått den på hjärnan. Otäckt är det, någon som vet vad som skett när man drömt om en låt som man inte tidigare hört??

2010-10-26 @ 13:00:18 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Julmust - Påskmust - Lika gott

Idag köpte jag den första julmusten för i år =)
Och gott var det. Lite mustig på något sätt, hahah. Vet någon skillnaden på Julmus och Påskmust? Det ända jag vet är utseendet för flaskan är olika, men så är inte bara fallet. Musten smakar olika pga företagen som gjort den.

 

Den ända musten jag dricker är ifrån Apotekarnes julmust. Smaken skiljer verkligen mellan de olika märken och Apotekarnes julmust ger mig verkligen den riktiga julkänslan som börjar komma..

2010-10-25 @ 19:09:28 Permalink Daily things Kommentarer (10) Trackbacks ()


Ännu en vecka utan bil :(

Vi skrotade vår gamla bil och köpte en ny bil (inte splitters ny, men en begangnad men ny för oss) och vi hade den i 3 veckor, sen har topplockspackingen gått i sönder och nu har den funnits på bilverkstaden längre än vad vi hade den + att vi får den i slutet på denna veckan. Under dessa veckor har vi fått lånat andras bilar vid behov och nu annar inte hur skönt det ska bli att få tillbaka vår bil. Jag har inte kunnit övningskört alls på dessa veckorna och jag bara skricker efter att få ut och köra.. Vi får väl se om de håller deras löfte att vi får den i slutet på denna veckan. Deras första löfte var faktiskt förra veckan. Men det är sånt man får ta när det gäller med inkompetenta människor..

2010-10-25 @ 17:43:14 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Myshund

Jag har en väldigt pussig kille här hemma.
Gizmo ska alltid pussas och när jag inte mår bra så finns han vid min sida. När jag ligger i soffan, nerkrypt i soffan med filt och kudde - ja då ska han alltid upp till mig. Och jag älskar det sååå :) Han är ju mattes kille så!


2010-10-23 @ 18:45:44 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Movies

Här är några filmer som jag har sett de senaste dagarna, Alla är lika bra :)

Starstruck Familjefilm, Musik



En ung sångare vid namnet Christopher Wilde träffar en småstadstjej vid namnet Jessica Olsen och han bjuder henne på alla fördelar och nackdelar med att vara känd. En helt del äventyr och känslor uppstår..
Jag tyckte den var rätt roande att se, det är ju en Disney Channel movie så den är rätt barntillåten :)


When in Rome Komedi



En kvinna som ägnar sin mesta dels tid till sitt jobb åker till Rom för att vara brudtärna på sin systers bröllop. Hon har inte ännu själv hittat sin eviga kärlek och efter att ha druckit en del champange plockar hon upp mynt ur "kärleksfontänen" mitt i Rom och efter det måste hon handskas med konsekvenserna som uppstår. När hon sedan träffa en charmig reporter så undrar hon om det är evig och äkta kärlek eller magin från fontänen?
Jag tyckte denna var rolig och rätt roande att se, en lätt komedi och en film som fick mig att små le och skratta lite:)

2010-10-23 @ 17:29:18 Permalink Film Kommentarer (5) Trackbacks ()


Friday im happy

Som ni alla vet är det fredag, vilket jag tycker är den mest mysiga dagen på hela veckan. Har tittat på ett antal serie avsnitt, The Vampire Diaries är ju helt klart bäst by the way, men nu ska jag krypa ner i soffan och titta på en film. Sambon har valt så vi får se om den är något bra. Har varit hos läkaren och jag fick beslutet att vila, sova mycket hela tiden så nu blir det lugnt =)

2010-10-22 @ 15:18:31 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bombhot i Kalmar

Idag har det varit bombhot här i Kalmar idag.
Det har varit kaossssss, verkligen. All trafik har stått stilla vid avspärrningarna och det är ju alla huvudgatorna till stationen och stan.. Men allt slutade bra, ingen kom till skada och mannen är nu tagen. Ni kan läsa allt genom att klicka här.

                  

2010-10-21 @ 19:58:50 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


IM BACK

Nu är jag tillbaka. Inte för att jag är uppvilad men jag är frisk :) Så nu tänkte jag ta tag i och blogga, för det har jag verkligen saknat något enormt =)

2010-10-21 @ 19:30:47 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Take a break

Jag tar en paus ifrån bloggandet just nu.  Är så sjuk så jag har knappt energi till att gå ut med min hund så jag tar en paus tills jag känner mig redo och frisk. Jag trodde jag skulle orka blogga mer men icke, kroppen vill inte..

2010-10-13 @ 11:23:06 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


5 år

Idag har jag och min kära sambo varit tillsammans i 5 år <3 Helt otroligt vad tiden går fort och vad lyckligt lottad jag har varit dessa 5 år. Och fler blir det!. Kommer att spendera denna dag med honom så därför försvinner jag för dan!

2010-10-11 @ 17:43:03 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Dresscode - Work

På mitt jobb har vi kläder vi måste bära och det ser ut ungefär såhär. Man behöver ej kombinera toppen med ett förklädde, men jag gör det. Blir bäst så anser jag!

2010-10-10 @ 18:03:31 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


HIDE and SEEK

I skogen när hundarna är lösa får de både träna, leka och springa runt fritt i sin egna värld. Jag anser att man egentligen inte bör kombinera en promenad eller frisläpp med träning av kommandon osv. Men i skogen bakom husen är undantag. Jag brukar släppa lös Gizmo och sen får han kissa och nosa lite och helt plötsligt försvinner jag när han inte har koll på mig. Han får givetvis leta efter mig men jag brukar kalla på hans namn så han kan lokalisera vart jag befinner mig åt vilken riktning.

Detta är en utmärkt övning om man vill markera för sin hund att när han är lös måste man ha lite koll på husse eller matte så de inte försvinner. Men givetvis gömmer jag mig inte hela tiden, Stannar han upp ibland och ska lukta så stannar jag med för att inte förstöra för det han då sysslar med. Att få nosa och spåra är viktigt för att stimulera nosen och luktsinnet..

2010-10-10 @ 10:22:54 Permalink Gizmo Kommentarer (7) Trackbacks ()


Nagelmålning pågår - KLART

Igår visade jag er ju ett nagellack som var en lite smygtitt på det jag höll på med, det tog en timme :/ Men bra blev det och är väldigt nöjd med resultatet. Ja ni ska självklart få se hur det blev, Jag kan säga ett ord som avslöjer målningen: LEOPARD!

     
Jag började med det shimriga rosa nagellacket som en grundfärg. Det är ett strong +iron lack från Maybelline. Ett lager räcker då jag inte vill att det ska shimmra så mycket. Sedan började jag att mönstra alla naglar med ett minilack ifrån Isadora, färgen heter 85 sparkling gold. Jag gjorde alla fläckar i olika former och storlekar.


      
När fläckarna har torkat så markerade jag fläckarna genom att använda ett svart minilack ifrån Depend. Jag markerade aldrig alla fläckar helt utan det ska lämnas lite glapp på vissa. Man gör precis som man själv känner. Men observera att markeringarna inte behövs vara noggrant gjort, lite slarvigt gör det hela mer "naturligt". Efter det avslutade jag inte med ett såkallat topplack, utan jag lackade ett genomskinligt lack ifrån Depend som stärker naglarna och det fungerar super bra som kombination Topplack+Förstärkande lack..

Och nu till resultat bilderna, Ja de kommer här nedanför..



 

Vad tycks, visst blev det rätt häftigt och djuraktigt? :) Jag är nöjd..

2010-10-09 @ 16:06:15 Permalink Naglar Kommentarer (10) Trackbacks ()


Time for work

Ska strax iväg och jobba.
Är jätte pigg pch glad idag :) Men det beror nog på att solen skiner och att det nu börjar bli mycker mera höst :) Nä nu måste jag lägga på ett koll och göra mig i ordning. Lägger upp bilder sen på naglarna...

2010-10-09 @ 09:32:35 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nagelmålning pågår

Jag tittar på Idol samtidigt som jag målar mina naglar.
Det går sjukt bra faktiskt och testar en sak och jag tänker bara ge er en ledtråd eller en smygtitt på vad som väntas. Resultatet får ni hålla utkick efter imorgon :) GODKVÄLL PÅ ER ALLA!

2010-10-08 @ 21:03:12 Permalink Naglar Kommentarer (2) Trackbacks ()


Patella

Vad är Patella för något?
Patella är knäskålsjukdom som oftast drabbar hundar under 10kg. Det är när knäskålarna är lösa och kan hoppa ur led. Det kan även drabba större hundar men det är vanligare att en liten hund får det, oftast tikar är det som får Patella.

Symtomer på att din hund kan ha Patella är att hunden hoppar på 3 ben ett tag och sedan kanske inte alls stödjer sig på ben nr 4. Och i början kan det komma och gå. Patella kan föras vidare via avel i vissa fall där många hundar som är familjer fått Patella.

Jag hoppas på att min lille pälsboll inte kommer få det. Han får ibland sina ryck och vill inte alls knappt stödja på benet och ibland skriker han till något enormt. Man tror nästan att han blir misshandlad. Men det sker inte så ofta nu så jag kan utesluta det. Tänker inte gå till en veterinär för det, för de kommer kosta svinmycket. Det gör inte ont på honom när man tar på det och jag känner att allt sitter som det ska så icke.. Ibland vill de att man ska komma in för lilla minsta och så får man betala för att "det kommer nog gå över".. NO WAY!

2010-10-08 @ 12:23:15 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


He is everywhere and it's sounds great

2 words: David Guetta!
Det kan inte finns någon över 14 och mellan 40 som inte vet vem David Guetta är. Jag menar han medverkar i de flesta bra låtarna som spelar ut på partyställen och hemma hos många. Han är riktigt duktig och kan sina saker, han kommer bara bli större och större med tiden. Han är ju 43 så det visar att åldern spelar ingen roll, snarare att man bara blir bättre med åldern om man kan sina saker.. Här är några av de som han är mest känd ifrån och de mest populära låtarna med David Guetta!


 

 

 

2010-10-08 @ 11:50:21 Permalink Musik Kommentarer (4) Trackbacks ()


Written in the stars

Jag har en frukatsvärt bra låt på huvudet och jag lyssnar på den så mycket som jag bara kan :) Har aldrig hört talas om artisten, Tinie Tempah, Har ni hört talas om honom?

Denna låten är den jag lyssnar just nu på



          

2010-10-07 @ 17:42:19 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Punktering

Strax ska min underbara mamma komma hit och hjälpa mig laga min cykel. Hon är rätt händig så hon ska byta ut hela mitt bakdäck. Så cykeln står i hallen och väntar.. Åh Gizmo kommer bli sååååå överlycklig att mamma ska komma. Han blir alltid det. Heltokig och uppjagad!

Öppnade idag på jobbet, så jag ska tillbaka sedan för att stänga. Det börjar trots allt nära sig helg och jag hade planerat in lite festligheter men vet inte om jag kommer att orka det. Är inte alls kry heller och väntar på den måndliga smärtan..


Morötter är gott tycker hunden Gizmo:) haha..

2010-10-07 @ 13:45:56 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Still tired

Har inte sovit en blund inatt.
Det är såååå mycket som snurrar just nu i mitt huvud. Drömt en massa av det som jag tänker mest på. Så nu ska jag dra mig bort till jobbet för att endast öppna, sen ska jag tillbaka strax innan stängningen och stänga idag + att jag måste försöka få min cykel till stensög och få den lagade så jag kan cykla till jobbet. Vill inte ta bussen för det tar längre tid + att det kostra + att jag tycker om att cykla!



Vill bara krypa ner bredvid min älskade pälsbll och snuffsa han i pälsen.
Han luktar verkligen "tibbe". Inte blöt hund eller något, utan mer sötma.

2010-10-07 @ 08:42:18 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Wanna wake up?

Jag har ett tips för er alla som hatar tidiga morgnar, Lyssna på Swedish house maffia - One (your name) precis innan ni ska ge er iväg eller piggna till. Jag satt i morse i fotöljen och tittade på Vakna med The Voice, de spelade låten och jag blev allmänt mycket piggare..

2010-10-06 @ 18:52:08 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


Staff meeting

Är så besviken på Ica Maxi. Köpte aldrig en kanelbulle igår, och skulle göra det idag istället, MEN det var slut. Även de nybakade och frysta. Så det blev icke någon kanelbulle för mig, eller ja kanske om några dagar jag kan nog allt fixa en.

Nu ska jag strax iväg och jobba. Är rätt trött. Håller nog på att bli dålig, känner mig så kymig i kroppen och ont i halsen. Vi har personalmöte + att jag ska öppna och räkna kassorna. Måste göra det nu när jag ska jobba helg och på söndagen jobbar jag själv. Men det kommer nog gå bra, är inte allt för orolig men hoppas bara att jag inte blir mkt sämre för jag vill ju trots allt vara på topp första helgen själv.. Jobbar inte längre än till 2 vad jag vet, ska kolla med min chef lite om lön och det imorgon! Måste ringa till bilhandlaren och deala med honom, Nu jävlar blir jag arg...
Onsdag är det idag, blir det utgång för de flesta eller sparar ni er till helgen? ;)

2010-10-06 @ 08:12:51 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


The last airbender

Igår eller inatt kan man säga, såg jag och sambon The Last Airbender.
Den handlar om de 4 elementen, earth, water, wind and fire a.k.a. jord, vatten, vind och eld. En action, fantasi film och den var bra, Slutet slutade som det kommer en 2:a så nu får man vänta och se..

                 

Om jag skulle få välja ett element och ha den kraften skulle jag välja vatten tror jag. Just för att man kan förfrysa folk utan att döda dem. Eller kanske jord, att kunna bygga upp en mur när man ska skydda någon..          Vilken kraft hade du valt?

2010-10-05 @ 10:28:34 Permalink Film Kommentarer (13) Trackbacks ()


Valparna är födda

Idag runt strax innan klockan 1 idag så kom valparna som Gulli har burit på. Hon är en helt otrolig fin mamma och sköter valparna  En storebror och 3 lillasystrar blev det. Minns den tiden då Gizmo föddes, vilken lycka.. Nu väntar jag bara på att min framtida valp ska komma :) Det är okej att längta efter något som är en bit ifrån men ändå inte. Ni kan se bilder i Pamélas blogg. Gizmo kommer ifrån denna fantastiska persons kennelklubb och där kommer alla mina framtida Tibbar komma ifrån! 

2010-10-04 @ 17:18:22 Permalink Kommentarer (7) Trackbacks ()


Hösten är vacker, så är min hane

Varit ute en sväng och tur hade jag med mig kameran, fick en jätte bra bild på ett rött och fint träd + min lillkille :) Nu känns det verkligen att hösten är här, vilket jag verkligen har sett fram emot!

Förresten är det tydligen Kanelbullens dag :) Så det ska inskaffas kanelbullar sedan..



           

2010-10-04 @ 13:53:01 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hösten är här - Hos Depend

Lånaden bilden nedanför hos Depend.se där jag ville bara visa er de nya färgerna för depends minilack, alltså hösten färger. Själv har jag några av dem alla men saknar dock 202 & 205 som jag vill ha. Pärlemo på naglarna tillhör hösten :) Nu ska jag nog ta och fixa mina egna naglar, blev lite sugen på det!



2010-10-04 @ 11:05:25 Permalink Naglar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vi har magsjuka här hemma...

... och då pratar jag inte om mig eller min sambo (tack och lov) utan snarare är det Gizmo som har blivit dålig. Han har kräkts 2 gånger på förmiddagen och efter det fick han diarré. Jag vill påpeka att han går här hemma skamsen för han han inte visa för mig att han behövde ut och det hände en olycka. Har aldrig sett han skämmas så mycket som han gör, men han förstår inte att det kan hända alla.

Så nu ska jag krypa ner i korgen bredvid honom och gosa lite med honom innan det är dags att laga fisk åt honom. japp, han ska få äta enbart kokt torsk i några dagar nu. Bortskämd kille men vad gör man inte för hans lilla mage. Han är redan tillräckligt tunn, och tunnare vill jag inte att han ska bli..

 

2010-10-03 @ 20:49:52 Permalink Gizmo Kommentarer (6) Trackbacks ()


Homemade manicur

Medans jag halvkollade på repris av sista Idol kvalen så kände jag för att göra något med mina naglar. Blev en snabb, ej så noggrann, fransk manikyr med lite glitter :) Jag känner mig själv och lär byta om någon dag eller 2..





Ni får ursäkta mina torra och söndriga fingrar och nagelband,
det har varit mycket vätskor och skurmedel den senaste veckan.

2010-10-03 @ 17:22:25 Permalink Naglar Kommentarer (10) Trackbacks ()


Halvfodervärd...

... Vad innebär det att vara halvfodervärd åt en hund?

Enligt flera djurförsäkringsbolag och SKK så innebär det att uppfödare och den blivande hundägaren a.k.a halvfodervärden delar på hunden. Båda har lika mycket i ägesrätt i hunden. Oftast är det så att när man blir halvfodervärd så delan man på inköpspriset för hunden, då ska då alltså inte betala mer än hälften.

Jag vill påpeka att man skriver kontrakt med uppfödaren och man kan där själva bestämma hur man vill ha det. Men är ett kontrakt skrivet så är det det som ska följas.

Uppfödaren har då, enligt min källa, rätt till en kull och inte mer. Men som sagt så beror det helt och hållet på vem man skriver detta avtal med. Jag råder ingen att skriva ett avtal med en person som man inte känner. Den ända personen som jag skulle skriva ett sådant avtal med är Pamela, Gizmos uppfödare. Henne har jag känt i något år. Hon har även funnits här för mig innan jag skaffade Gizmo och även efter, personliga saker som inte ens har något med Gizmo att göra. Men tillbaka till kullarna. En kull men max 2 är vad uppfödare kan kräva av en fodervärd.

Som uppfödare ska tiken tas på en utställningskontroll där en domare godkänner att tiken är frisk och följer rasstandarn för att avlas på. Vilket som fodervärd måste ta hänsyn till att hålla tiken i den form och kondition som krävs. Det brukar aldrig vara några problem att träna hunden som fodervärd på tävlingar eller på agility med mera, men det är viktigt att det står på kontraktet tydligt vad som ej fås göras så det inte blir fel eller kontraktsbryte. Då tiken ska användas i avel har uppfödaren rätt till att kräva vilket foder och vilken motion hunden ska hållas på för att kunna avla på, men annars är hunden som sagt dig.

Uppfödaren ska stå för alla kostnader som uppkommer i samband med att hon eller han utnyttjar sina rättigheter i avtalet men kostnader för övrig vård står du som fodervärd för. Vem som ska betalar försäkring för hunden görs upp i avtalet. En uppfödare kan inte komma och hämta hunden för att ni blir ovänner eller har olika åsikter i hur tiken ska uppfostras. Enda anledningarna till att du som fodervärd egentligen kan bli ifråntagen hunden är om du missköter hunden eller om du strider mot kontraktet.

Många uppfödare och fodervärdar har fått en positiv bild av detta, även om det kan känns tomt och ensamt när tiken ska paras och sedan vid valpningen. Men då passar det utmärkt för dig som redan har en hund eller flera att lägga ner mer enskild tid den du har.

Du kan hitta på SKKs hemsida avtal för fodervärd för både tik och hane. Här har jag utgått ifrån en tik, då det snurrar i mina tankar just nu.

2010-10-03 @ 15:34:37 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()


Resident Evil - Afterlife 3D

I fredags var jag och sambon på bio med Jenny och hennes sambo.
Vi såg Resident Evil i 3D och jag minns inte riktigt om jag har sett alla eller fullt ut men jag vet iallafall att jag tyckte denna var bra. Hade hört att den var skit dålig men det tyckte inte jag. Hoppade till några gånger för det dök upp saker och sen var den i 3D med. Fast 3D:n förstörde litegrann i filmen.

 
Jag med fulla och jobbiga                Milla Jovovich som spelar Alice
3D glasögonen

2010-10-03 @ 12:02:04 Permalink Film Kommentarer (4) Trackbacks ()


Ingen är perfekt

Vi människor är inte perfekta, alla har något positivt men även negativt i sitt bagage, men är det då inte rättvist att säga att våra hundar och katter är perfekta. Ju mer jag tänker på hur otroligt duktig jag har fått Gizmo. Visserligen har har varit en helt underbar valp. Han förstörde inget. Okej kanske han bett lite på en list men på köksbänken mne ingen blev ju förstört och var tvunget att ersättas. Han var nästintill rumsren när vi hämtade honom hos Pamela. Han kissade inne de 2 första dagarna för att jag vägrade gå upp på nätterna och tidigt på morgonen. En liten pöl kiss de första 2 nätterna sen var det inte en enda droppe. Det är helt otroligt hur lätt han var. Han var lös de 2 första veckorna sen börjande han lära sig gå i koppel och inkallning redan vid 11 veckors åldern..

                        

"Det kommer en mötande hund. Oj nej tänker jag genast. F*n. Han ger ifrån sig ibland ett gnäll och ynkligt pip och frusterande att han inte får hälsa. Ibland skäller han 2 gånger och tittar genast på mig och ger mig full fokus. Ibland går det åt skogen och frå dra med mig honom"

                           

Men jag menar det är det enda som är negatvit med honom. Jag har honom på inkallning, lydnad och full trogenhet. En klar mattekär kille är det jag har och han är inte perfekt, men nästan fullt ut i mina ögon. Jag menar en negativ sak som jag försöker förbättre medans jag själv har flera negativa sidor som jag inte direkt jobbar på att ta bort. Är det inte rättvist att det ska vara lika för våra hundar som oss människor? Jag menar lite lydnad och pli på sin hund skadar inte, de mår bara bättre av att vara lite tränade, men det finns en gräns som många gärna glömmer bort och bara fokuserar på dte negativa iställer för att berömma mycket vid det positiva..

SHAME ON US HUMANS. WE ARE NOT NEAR PERFECTION AND OUR ANIMALS AIN'T THAT TOO..

2010-10-02 @ 20:57:30 Permalink Gizmo Kommentarer (1) Trackbacks ()


Housewife for real

Vad är en housewife?
Är det en hemma fru som städar, lagar mat, fixar och donar i hemmet och även en del utanför eller 
är det en hemma fru som har anställda att göra allt sådant?


Jag och Gizmo, som valp, ute på vår första långa runda!
Saknar valptiden något enormt..

För mig är dte helt enkelt en stark hemma fru som gör allt och sliter för familjens skull =) Och sån känner jag mig som idag, har tvättat sen 11 och är äntligen klart med den, har även hunnit städat mellan alla maskiner. Nu väntar jag bara ivrigt på min älskade sambo som jag saknat något enormt idag. Blir filmmys ikväll!

2010-10-02 @ 18:01:28 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tvättar

Fy vad mycket tvätt jag hade, hopplöst mycket med tvätt. Men tur hade ingen bokat passet innan mig så jag kunde slänga in 2 maskiner innan mitt riktiga pass.. Det är skit tråkigt att tvätta men det behövdes, började bli mkt tvätt och jag har inte riktigt haft tiden för det i veckan. Jag ska strax ner igen till tvättstugan och ska vänta 1½ tinmme sen tar jag en långpromenad med Gizmo i höstvädret, riktigt härligt väder ute idag..

2010-10-02 @ 11:30:36 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Road trip

Nu strax ska jag och sambon ut och köra. Vi ska åka till ÖB på öland och jag ska köra :) Kul kul! Får hoppas det går bra, är lite smått nervös över bron för de är byggarbete där just nu.. Men återkommer senare med besked om hur det gick :P

2010-10-01 @ 12:53:45 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0