Lång dag

Idag har det varit en lång dag.
Vaknade runt 7 tiden när sambon kom hem från jobbet, sedan dess kunde jag inte riktigt somna om. Jag skulle bara gå bort till Monika en stund på en kopp te, men det blev flera timmar av prat, städning och sedan kom tv4. Det är komplicerat att berätta men det var iallafall en lång dag och jag känner mig helt slut nu. Magen är stenhård och det kliar super mycket, huden börjar bli så spänd så jag tänkte ta en varm dusch och sedan smörja in magen. Var på apoteket och fick en kräm som jag ska smörja magen med, får se om det blir bättre!

2011-01-31 @ 19:00:39 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Love and other drugs

Jag har helt glömt bort att blogga en en film.
I veckan såg jag och sambon Love and other drugs och jag kan totalt rekommendera alla att se den. Filmen är inte bara rolig, mysiga att kolla på, sorgsen utan den har en otrolig fin värdering och den var riktigt bra. Dock trodde jag att Katy Perrys låt "Firework" skulle komma med, men det gjorde den inte. Bara i reklamen så det blev jag lite besviken på, men annars har jag inget mer att klaga på :) Jag kan bara säga det att man har aldrig fått sett Anne Hathaway så mycket naken som man fick göra i denna filmen..



2011-01-31 @ 10:45:00 Permalink Film Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lite nytt

Jag var så trött på den gamla designen så jag satt och lekte ihop lite, i väntan på min andra design som jag jobbar och väntar på.. Så det kommer ändras lite med färger osv, så stå ut :)

2011-01-30 @ 18:42:11 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Vilket väder

Det är helt otroligt vilket mysigt väder det är.
Min termometer står på flera plusgrader, solen skiner, snön smällter och det är vindstilla. Ja här i Kalmar är det det iallafall och jag har nyss varit ute på en långpromenad med Gizmo + vänninan Monika och hennes tik Freja. Jag bara älskar detta väder och börjar smått få vårkänslor. Nu går jag och bara väntan på att all snö ska vara borta och höra fåglarna kvittra, då är det vår :)

På långpromenaden fick hundarna leka med en Shi tsu / chihuahua valp på 13 veckor, Fabian hette han och gud vad längtan efter en valp blev allt större. Har lovat mig att hålla mig till att skaffa en valp tills nästa vinter iallafall. Jag tänkte så att då är bebisen nästan ett halvår och då passar det bättre att skaffa en hund till än precis i samband med att vår bebis kommer. Och självklart blir det en tibbe till, jag bara älskar rasen, min egna tibbe, all päls och renrasiga hundar :) Det märks tydligt på att tibbar vaktade tempel en gång i tiden, Gizmo kan allt vakta han. Men bara till det positiva sättet. 

             

Jag har även diskat undan lite kastruller och glas + dammsugit av hela lägenheten, men mest i hallen och mattan. Det är de 2 ställen som blir hårigast nu när Gizmo börjar släppa sin vinterpäls! Dock tror inte jag att jag hinner ut något mer i solen idag iallfall, den börjar redan nu gå ner lite sakta och Gizmo sover så han får sova någon timme till eller tills han vill ut igen!


2011-01-30 @ 15:30:12 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Promenad

Strax ska jag ut på en promenad.
Trots förkyldningen, hostan och halsonten som har blivit värre så ska jag ut i den friska luften. Jag har känt av bebisens rörelser hela morgonen och min foglossning har tydligen bestämt sig göra denna dagen jobbig för mig. Gizmo behöver också få komma ut ordentligt så det är bara att klä på sig väl!

2011-01-30 @ 11:32:51 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vit dress

Igårkväll hämtade jag ut ett paket som hade kommit. Det var bebisens vita dress som jag hade beställt som hade kommit. Kunde inte låta bli att beställa den när jag såg den, och nu hänger den så fint i gardroben och väntar på att bebisen ska komma och använda den :)





2011-01-29 @ 13:56:58 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Vecka 22

Välkommen vecka 22 ( 21+0) Månad 5.



Bebis
Kroppslängden omkring 22 cm (huvud-sitthöjd) och vikten i medeltal 510g. Skelettet syns nu på ultraljudet. Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken. Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden (illustreras inte i bilderna). Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden.

Mamma
Du som förstföderska börjar nu känna fosterrörelser och graviditeten blir  allt mer verklig.
Du har fått kontakt med ditt barn. Fortfarande kan sparkarna komma med flera dagars mellanrum - så oroa dig inte! De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. Du kan fortfarande böja dig och sitta obehindrat. Tänk på din kroppshållning, så att du inte får besvär med ryggen längre fram. Be din partner om att hjälpa till med att hitta en bra hållning åt dig. Eventuellt kan det komma ut mjölk ur brösten. Montgomerys körtlar som sitter på vårtgårdarna, växer och producerar ett ämne som ska skydda bröstvårtorna. Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka.

Pappa
Det syns nu ordentligt att ni väntar barn. Det kan nu komma kommentarer som "Oj vilken stor mage". Som partner och sambo kan du nu hjälpa till att hitta en bra kroppshållning åt den blivande mamman.
Låt henne ställa sig med fötterna axelbrett isär och armarna utmed sidan. Vikten ska vara jämnt fördelad mellan fötterna. Låt henne sträcka på ryggen, dra ihop skulderbladen, spänna magmusklerna, och skjuta fram bäckenet en aning.

2011-01-29 @ 13:49:12 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (5) Trackbacks ()


Du finns i mitt hjärta...

... i mina tankar och saknade efter dig finns kvar, föralltid.
Usch vad jag hatar dessa gravidhormoner. Jag är så känslig och börja gråta för småsaker. Jag har nu förstått vad som har skett i en bloggerska liv och jag känner med henne. Det finns ingen psykisk smärta än att behöva ta bort ett djur, ett liv man älskat!

Jag kan inte sluta gråta och tänka på min katt Snuttan, eller det var vår familjekatt. Men hon har funnits i liv sedan jag var 5 - 6 år. För ungefär 1½ år sedan fick vi ta bort henne. Hon var då 17 år gammal och hade småtumörer i hela kroppen. Vi valde att ta bort henne innan hon började få smärtor och innan tumörerna åt upp henne. Hon var inte sig själv längre och hon mådde inte bra. Hur självisk man vill vara och behålla djuret trots sjukdom så kan man inte det, när man skaffade sig djuret så tog man även ansvaret att sköta djuret. Men saknade efter dif Snuttan är enorm. Det sista jag ser innan jag ska sova varje kväll är ett fotografi på dig på mitt sängbord. Jag vet att du ser över mig och du finns alltid kvar i hjärtat <3





Tänker på dig tjejen och förstår din sorg. Ta din tid att sörja. Det får man och behöver man!

2011-01-28 @ 17:07:00 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


Föräldraträff

I början på veckan fick jag och min sambo hem ett brev ifrån vår BM där det står våra tider till föräldrarträffarna i mars. Nu bara längtar med dit för då vet man att det inte alls är så pass lång tid kvar, fast att det är lite mer än 4 eviga månader kvar. 


UPPDATERING
Jag har fortfarande haft känning som om jag skulle åka på urinvägsinfektion, så jag ringde till vårdcentralen får ett prov. Det är nu skickat iväg på urinodling och får veta mer nästa vecka, men resultatet efter stickan så var det inget att behandla men jag skulle få veta mer efter oldingen var klar + att jag nu har börjat på mina järntabletter, egentligen 2 veckor senare än vad min BM sa men det är inte hela världen. Tiden har bara sprungit bort så jag har glömt bort det. 

Min underbara mamma är här och lagar mat åt oss. Nu när sambon är iväg och jobbar så är det skönt att få sällskap och få maten lagad för en gångs skull. Så det blir mammas och min hemmalagade grönsakssoppa idag, den är sååååå god :) Sedan blir det att städa av hela lägenheten och plocka hårbollar ifrån Gizmo. Han har börjat tapppat lite av sin vinterpäls, men dummern förstår inte att det fortfarande är kallt ute och att han ska behålla den ett tag till, men men. Har man skaffat en pälsboll så får man ta hårbollar och tussar!

2011-01-28 @ 14:52:03 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hallonvatten

Jag bara älskar hallonvatten. Det finns inget godare än iskallt vatten med frysta hallon. Det ger vattnet en helt annat smak, lite av det sura och jag älskar ju surt i alla former :)
Nu ska jag titta på Sveriges värsta bilförare, kul att se hur sjukt dåliga bilförare det finns, och här sitter jag och inte har något körkort men är bättre än dem!

2011-01-27 @ 20:01:46 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sjukling

Jag uppdaterar från min lilla sjukhörna här hemma (soffläge).
Jag är genomförkyld, hostig, ont i halsen, frusen och har huvudvärk. Jag kan tom. känna en ev känning som kan leda till uringvägsinfektion. Det har varit 2 kalla dagar ute på gården med barnen, så jag är rädd att få det.
Så jag har tagit bort min tillgänglighet torsdag och fredag så jag kan vila upp mig och börja på måndag..

Dock vet jag inte om jag orkar ta det idag eller imorgon, men jag måste ut till hm och köpa en mamma topp, min skönaste långarmaade gick sönder igår, fastnade i en dragkedja så det blev ett hål. Jag vet vad jag ska ha så det blir en snabb tur dit sen hem igen och vila mig. Ska försöka få i mig lite att äta, bara halsen gör ont!

2011-01-27 @ 10:34:12 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kalla mig för trötter

Jag är helt slut i huvudet och speciellt i kroppen. Imorgon ska jag jobba på 2 olika ställen, förmiddag på ett och sen har jag en halvtimme att transportera mig bort till ett annat som jag ska jobba resterande tiden av dag. Men det ska bli kul trots uppdelningen, för jag ska vara på samma ställe som igår och idag och sedan på ett fritidshem i samma område som jag bor.

Men visst gör min rygg ont, mest höfterna men det finns inte mkt att göra åt. Jag ska köpa och testa ett bälte men funkar inte det så ska jag boka en tid hos förlossningen för akupunktur, men det kommer sist. Min rädsla för nålar tänker jag nte utsätta mig för i förstahand :) (Sist om inget fungerar vill min BM sjukskriva mig iallfall sista månanden innan BF så jag får vila kroppen) Men visst är det tufft att komma igång i den farten som jag gör. Jag spyr fortfarande varje morgon men jag kan bara inte gå här hemma längre. Det påfrestar mig både fysiskt och psykiskt så jag jobbar så mycket som möjligt nu tills min kropp verkligen säger ifrån, eller min BM.

Idag hejade sambon på vår bebis :) Han klappade och smekte magen och pratade lite med bebisen. Vilket var lite underligt men otroligt mysigt. Jag märker mer och mer nu att min sambo tittar på babysaker, kläder och allt som tillbehör, vilket han tidigare inte gjort. Men jag tror han bara längtar efter h*n..


2011-01-25 @ 19:17:19 Permalink Daily things Kommentarer (10) Trackbacks ()


Varm dusch

Usch nu känner jag av min rygg, så jag ska ta en varm dusch + att min sambo klagar för fullt att jag luktar klor sen jag simmade. Jag har sedan bänka mig i soffan med sambon och tv:n, det är både Familjen Annorlunda & CSI NY ikväll :) Så jag återkommer inte mer ikväll, blir tidigt i säng när jag ska upp tidigt imorgon!

Ha en bra måndagkväll på er alla gravida och icke gravida kvinnor :)

2011-01-24 @ 18:32:57 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Vilken dag :)

Vilken dag, eller morgon iallfall.
Jag vaknade till imorse vid 10 i 8 att jag fick ett sms, det var en jobbokning på en förskola där jag skulle börja halv 9, men jag slutade 14.00. Jag genast tittade på förskolansnamn och insåg att den ligger inte mer än 5 - 7 minuters gångavstånd ifrån mig och jag accepterade bokningen. Det var genast att bara kliva upp och börja dagen. Jag insåg att jag hade cirka 30 minuter på mig att:
- Först och främst spy lite som vanligt
- Klä på mig
- Göra mig i ordning (obs. att det blev oborstat hår uppsatt i en hästsvans + mascara)
- Äta frukost
- Ge Gizmo både mat och vatten
- Borsta tänderna
- En snabbrastning
(Ja det var min ordning för morgonens förberedelser)
Sedan bara bege sig mot jobbet..

Men vilken ångest jag hade när jag skulle rasta Gizmo, han hade 2 minuter på sig att göra sitt morgonbehov, jag menar den var en runda fram och tillbaka från sophuset som ligger 10 meter ifrån ytterdörren och sedan fick vi gå in för jag var vungen att gå. Men jag kan säga att nu när jag slutadet vid 2 tiden så blev det en längre runda och mycket bus och kärlek. Men jag menar, han klarade sig i 6 timmar, vilket inte är alls chockade för det vet jag han klara sig. Men då brukar han få minst 30 minuters promenad innan jag går. JAG ÄR SÅ OERHÖRT STOLT ÖVER MIN LILLE GOSSE! Men nu har jag bestämt mig för att kliva upp klockan 7 varje dag och invänta på vart jag ska vara så slipper jag stressa så och att Gizmo inte får sin promenad som han brukar. Visserligen klarar han sig då jag under en vecka för någon vecka sen klev upp vid 1 om dagarna då jag inte fick sova något och då klarade han sig..



Men det var så skönt att äntligen få komma igång igen och jobba. Sjukskrivningen är över och alla papper är inskickade så nu var det dags igen, och skönt är det. Kul att se att barnen blir glada när man kommer och frågar om man ska komma imorgon med, och om svaret är JA så får man värsta kramen :)

2011-01-24 @ 15:14:08 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Solsidan

Nu tar jag min söndagskväll.
Efter att ha varit ute med Gizmo i timmar, städat av hela lägenheten, diskat, lagat mat så ska jag nu krypa upp i soffan och kolla på Solsidan, jag bara älskar den serien :)
Jag önskar er alla en mycket bra söndag så ses och hörs vi imorgon!
Godkväll


Mina 2 favorit killar <3
Kanske blir det en till i juni, vi får väl se!

2011-01-23 @ 19:59:43 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Vattengympa eller gympa på fastland?

Jag funderar på om jag ska börja och träna vattengympa en gång i veckan eller träna gympa på friskis&svettis. Jag kommer längre fram att gå gravidgympa så jag vet inte vad jag ska välja. Kan ju göra båda men det ska finnas tiden och vill inte känna ett det blir mycket måste att göra.. Hmm jag ska fundera allt på det ett tag till och höra mig efter!

          

2011-01-23 @ 14:01:54 Permalink Daily things Kommentarer (16) Trackbacks ()


Härlig dag

Idag skiner solen så det blir strax en promenad med Gizmo, Tussen och co.
Så vi ska ut en sväng för hundarnas skull, de har ju fått lekt och setts minst en gång om dan i ett år innan vi flyttade. Så nu ska de få träffas ett tag innan jag måste hem till sambon innan har ska åka iväg och jobba natt.

Igår hade vi 3 lite mys, och bara busade och gosade i sängen. Gizmo är så svartsjuk, så varje gån min sambo och jag börjar kramas så ska han vara imellan oss, men det måste han lära sig att han inte alltid kan vara! Så det får vi träna lite på..

2011-01-23 @ 11:12:00 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Vecka 21 <3

Vecka 21 (20+0) 5 månaden.


Som ni ser på bilderna så har magen börjat blivit lägre nu.
Den börjar egentligen längre ner men blir ingen bild på det :)

Bebisen
Nu väger bebisen cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från huvud till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar. 
”Små grytor har stora öron”. Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver..

Kommentar: Det känns overkligt att bebisen i min mage kan höra mig. Och på något sätt så känner jag mig löjlig att sätta mig och läsa en liten saga eller bok för något som inte finns i min famn, men i magen. Men dock har jag hört att många som har läst, pratat eller sjungit för sin bebis i magen känner trygghet och kännedom av mig på ett annat sätt. Så det kommer nog bli en eller 2 böcker snart :)

Mamma 
Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Kommentar: " De vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående och tryck på blåsan har förmodligen lagt sig" Bullshit säger jag.. Mitt illamående finns kvar, kanske inte kräks ofta men det händer då jag spyr som en gris och blåsan ska vi inte snacka om. Vaknat flera gånger på nätterna att jag har svinont i blåsan och kan inte ställa mig rakt upp utan måste springa hukandes till toan. Men värre blir det nog, för min mage är väldigt låg och det lär vara så hela vägen.

Pappa
Du och den blivande mamman är framme vid de man i folkmun brukar kalla, "de hundra lyckliga dagarna". Under graviditeten är det också viktigt för dig som blivande pappa att äta vitaminer och allt det nyttiga som mamman ska äta, det är inte bara mamman som måste ladda inför den kommande förlossningen. Även du behöver energi och vitaminer. Barnet och mammans mage börjar nu växa rejält. Det kan klia på magen då den tänjs ut. Smörj magen med hudlotion. Tänk på att ditt barn nu kan känna smekningar och beröring på mammans mage och höra din röst. Så prata med bebisen medans du masserar och smörjer magen.

Kommentar: Åh vad härligt att höra detta. Jag har nämligen försökt att intala det för min sambo, men han har inte trott på det. Han känner också likadant att det känns konstigt att prata med barnet, men han lovade att börja smått om jag gör det. Men vi får väl se. Jag vet iallafall att han är duktig på att smörja mig på både mage, rygg, svanken och höfterna <3

2011-01-22 @ 20:13:14 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (8) Trackbacks ()


Plaskat i massor

Jag har idag varit i simhallen i 3½ timme med min gravid väninna Monika och hennes ängel till dotter Ella och vad trevligt vi har haft det. Plaskat en del i "babyppolen" och simmat lite men mest bara legat i vattnet och rört sig så smått i 3 timmar. Men gud vad skönt det var för min kropp, ryggen och höfterna blev inte så jätte ansträngda. Medans Ella hittade lekkompisar så har vi suttit och legat och bara och pratat om allt mellan himmel och jord, vilket är rätt skönt att få göra men ändå umgås med barnen, Ja Ella då :) Vi tog oss en fruktstund i torrbastun och skönt det var. Huden mår riktigt bra och detta ska göra minst en gång i veckan, det är ju svindyrt att bara få simma, 70 kr per vuxen, så det blir inte många gånger men minst en gång i veckan. Men absolut värt det!





2011-01-22 @ 19:04:43 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu tar vi kväll

Sambon är som varje fredag kväll/natt på jobbet och jag och Gizmo ligger nerbäddade i soffan. Vi väntar in Let's Dance sen efter det blir det sista kissrundan och sen sova. Är lite trött redan nu så kryper ner och stänger av datorn och myser med min hund..

Jag önskar er alla en riktigt bra fredagkväll och en bra helg!

2011-01-21 @ 18:48:54 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ultraljud - Vecka 20

Jag hade tänkt att inte visa bilderna ifrån vårt UL i måndags, då jag inte tycker bilderna blev så bra. Men man kan inte rå för att bebisen har en egen vilja, är en vilding och inte ville vara stilla. Men här kommer de ändå. Jag bara längtar efter h*n. Tyvärr ligger bebisen med händer för ansiktet så man kan inte se ansiktet så bra, men nu liknar det mer en "bebis" än tidigare <3

2011-01-21 @ 14:38:14 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Im feeling better

Jag måste säga att nu börjar min graviditet vända åt det bättre hållet. Jag kräks inte alls så ofta längre, bara ibland om jag mår riktigt illa att dofter får mig att spy, eller min värk i kroppen gör att jag mår illa. Men bättre blir det, så nu hoppas jag på att lägga på lite i vikt, bara för Trollets skull givetvis. Men inte för mycket men lite.

Och jag måste köpa mammaleggings, för jeansen jag har kommer jag inte kunna ha så länge till eftersom min mage ändrat form. Den är mycket lägre ner nu (visar bild när jag byter vecka) så det får bli tajts eller något tills det är varmare och jag kan hoppa i mina chinos. Det finns inget skönare än chinos och mjukare byxor, velorset äger annars för övrigt :)

2011-01-20 @ 19:35:06 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (14) Trackbacks ()


I väntans tider - Min berättelse

Som den angivna titlen till detta inlägg, så har jag köpt en liten bok att skriva i. I väntan på min bebis - min graviditet. I väntans tider av Anne Geddes. I denna bok kan jag fylla i allt och lite till om graviditeten med mera. En bok att kunna titta tillbaka på när bebisen är här och sen framöver. Jag har börjat fylla i lite, men fick skrivkramp så jag tar en paus ett tag :) Bilderna i boken är ju helt gudomliga, så fina och söta bilder, här är några av dem.





 

2011-01-20 @ 17:32:39 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (10) Trackbacks ()


Fegis

Gizmo ville jätte gärna upp i fåtöljen, så sambon fällde ut fotstädet och vred den mot soffan så han kunde trippa över till mig i soffan om han ville. Men så feg som han är så vägade han inte utan satt och stirrade på mig ett tag, sen la han sig ner och suckade, tills jag fick resa mig och hjälpa honom över. Att bara lägga handen lite lätt under magen så gick han över, utan att jag egentligen gjorde något. Lille skit hund :P

 

2011-01-20 @ 12:13:43 Permalink Gizmo Kommentarer (5) Trackbacks ()


Vad är det du har mellan benen?

Ja jag är mycket medveten hur titlen till detta inlägg låt, snuskigt. Men det är ju hela meningen :) Efter ultraljudet i måndags så går tankarna runt vi tycker det är kul att spekulera om det är en flicka eller pojke vi väntar. Vi vill inte veta, men det är kul att kunna spekulera och se om vi gissat rätt eller inte. Som tidigare sagt så gjorde min sambo ett test på mig, där han lyssnade på alla folksägelser och testade vad vi skulle få. Alla test sa att det skulle bli en flicka och ska man utgå ifrån hur magen ser ut som folksägelserna säger så gissar vi på en flicka. Men det är upp till bevis :) Vi får helt enkelt se vad som kommer ut ifrån mig i juni..



Men är det fel att önska att man kunde önska kön? Självklart spelar det egentligen ingen roll, men fick vi bestämma så önskar vi oss en flicka. Mycket är pga av alla barnbarn och kusiner i min släkt och Mickes släkt är bara pojkar. Det vore sååå roligt att få en flicka + att jag kan inte komma på några pojknamn alls.. Men vad som än ligger i min mage och för liv så är det mer än välkommet och Trollet mitt, Du kommer bli en bortskämd unge. Tro mig, i mängder med kärlek, uppmärksamhet och gåvor. Men främst av allt, en underbar familj <3

2011-01-19 @ 19:38:27 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (10) Trackbacks ()


Everybody put your hands in the air and say yeah yeah yeah

Förlåt för att jag har varit frånvarande  + att jag är dålig att svara på kommentarer men jag får inte min ro att sätta mig framför datorn riktigt. Det kryper i kroppen och jag vill bara vara aktiv. SCREW illamåendet och värken i kroppen, Nu ska jag allt komma igång igen. Back to the real me..
Jag älskar ju att hålla igång, träna, ta långa pwerwalks och vara aktiv, men början av min graviditete har hindrat mig lite men nu har jag bara bestämt mig + att det är lite bättre att jag ska tillbaka till mig själv. Men jag kan inte riktigt göra allt jag vill och för att bebisen ska ha det så bekvämt som möjligt så väntar jag på att snön ska försvinna och då jäklar blir det andra bullar.. Jag får nöja mig med powerwalks sålänge..

Ikväll åt jag och sambon tacos, och jag är ju så van vid att kunna äta mycket lök, för jag älskar det men tyvärr blir ju magen lidande. Men i och med att jag inte bara får tänka på mig själv längre så blev det mindre lök. Men det tycker inte magen om alls. Tack och lov är jag inte dålig i magen, men den låter en hel del. Men vilken besvikelse maten har blivit. Jag ÄLSKADE tacos innan jag blev gravid, men nu skulle jag klara mig utan det. Jag skulle inte bli ledsen om jag aldrig mer fick äta det. Och så är det med mycket mat just nu. Det är enbart kall mat som sallader som jag har suget efter..



ÄNTLIGEN har Chris Browns låt Yeah 3x kommit ut på spotify, MEN det står inte att artisten är Chris Brown, fast det är det. Dumt kan man tycka, men jag bryr mig inte vad det står artisten heter, den bara finns med på spotify och jag är såååå glad :) 

2011-01-18 @ 22:25:36 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Livet är bra

Idag fick jag mig en sovmorgon och det var skönt måste jag säga. Men gud vad jag har drömt och tänkt på bebisen inatt. Jag bara längtar, men samtidigt är det skönt att det är halva tiden kvar. Men den första tiden har gått så fort. Jag är nog lite chockad över hur fort det egentligen går, fast att det kommer kännas som tiden kommer gå sakta när man väl börjar närma sig slutet på graviditeten.

Idag har jag varit på stan med min underbara mamma en stund. Ett puder och ett linne att växa i införskaffades. Visar det imorgon :) Har det på mig nu, för det är skönt att ha något som sitter slimat, har nämligen fått lite klåda nu när magen börjar bli hård och stram så kliar huden lite :) Men jag älskar det, min lilla mage..

Nu ska vi handla lite ingredienser till maten, så jag ska få övningsköra. Det kommer gå toppen, som alltid. Bara svårt på vissa vägar som är hala men jag fixar det :)
Bjuder på en bild på Gizmo så länge, han älskar nämligen hårband..



2011-01-18 @ 15:53:47 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vår bebis <3

Idag var det vårt andra ultraljud och allt såg super bra ut. Man kan lugnt säga att bebisen var livlig och hade en egen vilja :) Men det var helt underbart att se. Halva tiden har gått - Bara halva kvar och tiden kommer gå oerhört fort! Fick dock lite dåliga bilder tycker jag. Gråskalan var så svag och ljus, men jag har iallafall fått sett den på skärmen och det kändes bra. Mer äkta känsla :)

2011-01-17 @ 16:03:44 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


Snart sovdags

Jag ligger här i soffan, med lilla magen (platt blir den när man ligger ner) och Gizmo bredvid mig. Jag är enormt sugen på citronvatten, men citron är slut. Så jag skulle testa vatten med apelsin, men det var ingen vidare så det fick bli vatten för sig och apelsin för sig :) Nu är sängen renbäddad och klar och tänkte snart vandra till sängen, har lite sifferkorsord att lösa innan jag ska sova. Imorgon är det äntligen dags för mitt andra UL :) Jag har längtat efter det sååå mycket <3

 

2011-01-16 @ 23:04:24 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Lycka

Jo minsan fick jag min tvätt tvättade :)
För att göra en lång historia kort så såg jag att grannen skulle tvättat istället för mig. Plingade på henne efter en timme då tvättpasset skulle ha börjat. Ingen hemma. Så jag skrev en lapp där jag meddelade att jag tog hennes pass då hon inte hade börjat och ej var hemma. Nu väntar jag bara på att den ska torka sen är jag nöjd och klar :)

Jag fick även duschat och det var sååååå skönt. Fick en rejäl spark idag när jag stod och duschade. Helt otroligt var det. Jag har aldrig känt av någon rörelse som den tidigare och det kändes bra. Fast att det var lite obehagligt och egentligen ofattbart att det bor en bebis i min mage som är skapad av mig och min sambo. Jag har nu insett att jag faktiskt ska bli mamma inom 5 månader. Min önskan har slagit in och jag kunde inte vara lyckligare. Denna lyckan är inte köpt för pengar, utan enbart skapad från kärlek <3



Och nu när jag ändå är inne på hur lycklig jag är, så kan jag inget annat än att vara lycklig över min hund. Ni alla har ju hört att man inte kan köpa lycka för pengar, Men det kan man visst. Jag har köpt Gizmo han har gjort mig hel och jag skulle göra allt för honom. Jag säger att jag är en stolt hundägare. Kan man vara det när ens hund inte gör som man alltid vill? Klart man kan säger jag. Vi människor är långt ifrån perfekta och varför ska vi då kräva något ifrån våra djur när vi inte ens kan mäta oss med våra djur? Trots att Gizmo skäller på andra hundar, ibland mer och ibland mindre, det ända negativa med honom, så älskar jag honom över allt annat och är fruktansvärt stolt över honom.
Ingen annan som inte har ett djur kan förstå den glädjen ettt djur kan ge dem. Min sambo kan inte mäta sig med Gizmo. Gizmo mig den lyckan och glädjen Micke inte kan, Micke ger mig den kärleken, lyckan och bekräftelsen Gizmo inte kan.

Jag älskar min lilla familj mer än något annat <3 I väntan på den lyckan då min bebis ligger mot mitt bröst för första gången så lever jag på lyckan av mina 2 gossar här hemma. Sen får vi inte glömma min mamma, min syster och mina närmsta vänner!

2011-01-16 @ 15:33:56 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Skit också

Jag var helt inställd på att vi hade tvätten nu vid 12, men icke, det var tydligen i fredags. Och jag har jätte mycket handdukar, lakan, underkläder med mera som jag måste få tvättat. Nu får jag helt enkelt tänka ut en annan strategi. Jag är rädd att jag måste kliva upp vid 6 imorgon för att tvätta :/ Usch vad jobbigt allt blev.. Jag tror jag ska ta en lugnande dusch och ta en fika efter!

2011-01-16 @ 12:01:43 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vecka 19 <3

Idag är det lördag. Vilket innebär en ny vecka, 19 + 0, Månad 4!



Nu är du halvvägs! Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är drygt 14 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser.

Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20. Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare. Vad du tolkade som gaser i magen, kanske var bebisen som slog kullerbyttor. Berätta för barnmorskan när du känner bebisen sparka!

Jag
Jag började känna rörelser i vecka 16 men jag känner inte alls så mycket nu den senaste tiden, eller har jag gjort det. Vissa rörelser kan kännas som gaser enligt texten ovanför, så då kan jag ha känt bebisen, men inget jag märkt av så lika tydligt. Men på måndag är det dags för ultraljudet, och jag längtar något enormt mycket efter det :) Att få se h*n och dess rörelser är en ren lycka och glädje. Vi ska även kolla på ytterligare en vagnmodell, och är dne inget att ha så vet jag vilken vi ska ha :)

2011-01-15 @ 19:22:07 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (6) Trackbacks ()


Ibland bara avskyr jag...

... blogg.se. Jag hade skrivit ett inlägg om hand och fotavtryck och så hamnar det som ett inlägg frå igår? :/ Varför blev det så.. Jag blir såååå irriterad, jävla skit är egentligen blogg.se måste jag säga..

2011-01-15 @ 18:51:56 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Uppdatering...

... Min sambo blev glad att jag hade diskat åt honom + städat i ordning lite.
Vi har legat och myst hela morgonen och pratat, och jag fick många pussar, mer än vanligt för jag hade diskat. Så nu måste han ju vara snäll mot mig hela dagen :) Och bjuda på något gott tills ikväll, då står det nämligen lördagsmys på schemat :)

 

 

2011-01-15 @ 12:54:30 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Något är fel...

... på mig, inte bebisen i mage. Jag vet inte vad som skedde men jag fick helt plötsligt något ryck och började småplocka lite saker överallt. Och inte nog så åkte dammsugaren fram och jag dammsög min matta, som Gizmo älskar att ligga på och som älskar Gizmos päls. Den är sååååå jobbig att dammsuga och den kan göra mig riktigt irriterad ibland. Jag skurade inte golven men det är för att mitt rengöringsmedel är slut, så det får införskaffas imorgon och skura golven då.

Men efter att ha plockat överallt så visste jag vilket berg med disk som väntade i köket (Och JA till alla er som undrar så diskar jag och sambon varannan gång för att slippa smågnabb över äcklig disk) till min kära sambo som han skulle orka ta imorgon efter att ha jobbat natten nu, men som den underbara sambon jag kan vara så tog jag disken, slängde alla sopor och skurat rent spisen och hela vasken.
Jag återkommer imorgon med en uppdatering om min sambo ens märkte allt jag gjort, vilket han borde göra med tanken på berget med disk och massa glas och papper på vardagsrumsbordet..

Nu ska jag och Gizmo se ett nytt avsnitt av Greys Anatomy, Äntligen har alla serie kommit tillbaka efter sina uppehåll :) Godnatt på er och en trevlig helg!

2011-01-14 @ 22:57:33 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hand och fotavtryck

Igår kväll eller natt ska jag kan säga, så låg jag och tänkte på att jag skulle ha gjort ett framtassavtryck på Gizmos tass som valp, men ack det glömde jag ju bort. Så jag ska faktiskt köpa fingerfärg och göra ett avtryck någon dag när det passar. Jag vill ha det i min scrapbook / minnesalbum.

Men det var bara en tanke som ledde till flera tankar. Att jag vill göra ett gipsavtryck på min höggravida mage i framtiden + hand och fotavtryck på mitt efterlängtade barn!





I Gips

Innehåller material till att göra 3 inramade hand- eller

fotavtryck i barnstorlek. Avtrycket görs i saltdeg,

recept medföljer. De medföljande färgerna kan även

blandas till rosa och ljusblå nyanser. Satsen innehåller

kartongramar, röd, vit och blå hobbyfärg,

Alabastergips, upphängningsöglor, 3 plastfilmer,

plastunderlag, sandpapper, tejp, pensel, lim och vägledning.

Kostnad 219kr.















I fingerfärg på canvas

Gör egna tavlor med tryck av barnens händer eller fötter.

Tavlor som blir ett minne för livet! Satsen innehåller 2 st

Deep Edge Canvas (djup 36 mm) 20x20 cm, 3 fingerfärger

à 45 ml för textil (rosa, blå, svart) och 1 roller 4,5x17 cm.

Kostnad 199kr.

2011-01-14 @ 21:03:28 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (1) Trackbacks ()


I would catch a grenade for you

Jag bara älskar Grenade med Bruno Mars. Sitter och lyssnar på den hela tiden och texten är så fin. Fast egentligen solig att han skulle göra allt för en person men denna personen gör inget tillbaka..
I’d catch a grenade for you
Throw my hand on a blade for you
I’d jump in front of a train for you
You know I'd do anything for you
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for you baby

2011-01-14 @ 16:12:52 Permalink Musik Kommentarer (5) Trackbacks ()


Satt på plats

Jag och Gizmo kom hem för ungefär en timme sedan, och har varit i en hundrastgård i närheten där vi träffade en boxer + hans matte. Bobo heter hunden om jag inte minns fel. Men som vanligt så ska min lilla hund (som tror sig vara en Rottweiler) skälla på alla hundar tills de får hälsa. Jag kan säga att jag har blivit väldigt orolig att Gizmo inte ska komma överens längre med andra hanhundar, då han skäller ut alla och är en kaxig hund. Men Bobo var en kastrerad 1åring så jag tänkte varför inte, och allt gick super bra. Sedan kom Nalle och Jessica och efter ett tag blev det för mycket och Gizmo och Bobo rök ihop.
Snabbt fick jag be Jessica ta tag i Nalle och backa och låta Gizmo och Bobo få reda ut det själva. Medans Bobos ägare blev orolig och inte visste vad som skedde och var rädd att Bobo skulle hugga Gizmo så fick jag henne lugn och bara var bered om det gick för långt. Jag var inte alls orolig. Bobo ställde sig över Gizmo och tryckte ner han rejält, men Gizmo gav sig inte. (Det har aldrig hänt att någon annan hund har satt min kaxiga hund på plats, så inte konstigt att Gizmo inte fattade ett skit vad han skulle göra) Men efter några sekunder, det kändes som minuter efter att de hade morrat och väldigt var irriterade på varandra så gav sig Gizmo och sedan gick de skilda vägar.
Trots det så särade vi inte på dem, utan de var ju tvugna att markera och lära känna varandra och sedan gick det bra.
Vad som utlöste detta kan vara flera faktorer, Gizmo gick och "skyddade" Nalle som sin kompis hela tiden så det kan vara det. Det kan vara för att Gizmo inte kände sig säker på Bobo och gick på vakt. Gizmo var inte på Bobo alls så det var inte att han ville vara i fred. Dock vet jag inte varför Gizmo alltid ska behöva ge sig för att han är mindre. Så ser vi människor på det, men i hundarnas tänk så ser det rangordningen i ålder och Gizmo var trots allt äldst.. Men det är nog något vi inte får reda på, hundar kan ju inte prata..

2011-01-14 @ 16:02:56 Permalink Gizmo Kommentarer (3) Trackbacks ()


Promenad och prat

Idag har jag varit ute i Lindsdal hos min svägerska och hennes son Leon. Skönt att få komma hemifrån ett tag och få kolla in Lindsdal. Efter en promenad så tog vi en fika, en kanelbulle och ett glas vatten fick det blir för min del. Och lite bilder på Leon, dock med mobilkameran så de är lite dåliga, men det gör inget för han är lika söt ändå :)





2011-01-13 @ 17:22:05 Permalink Daily things Kommentarer (12) Trackbacks ()


Aj aj aj

Vad tror ni händer mig denna morgon? Jo givetvis så satte jag en torr frukostflinga i halsen. Det var obehagligt och smärtsamt men fick upp den iallafall.. Det känns dock som den sitter kvar så jag går och hostar i hopp om att den ska försvinna, dumma reflexer..

Nu ska jag vila magen och försöka behålla frukosten innan det sen är dags att ta sig ut till Lindsdal. Ska ta en promenad med Petra. Nu är det dags för mig att börja röra på mig igen, har gått i vinteride innan..

2011-01-13 @ 11:08:56 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Fönster shopping

Jag har varit och fönstershoppat lite, det är tillåtet att få dröma sig bort ibland :)

IsaDora har riktigt bra nagellack.
De torkar snabbt, håller länge och är inte för tjockt att måla på. Här är de färger som nu är hösten och vinterns trendiga färger. Jag har satt små hjärtan på de färger jag tycker om, och kan tänka mig bära..
Skrikiga färger är inte så trendigt just nu, men det brukar det inte vara under denna mörka dystra tiden..


Halens har jätte fina enkla kläder, jag hittade en virkad  vit längre tröja, ett par 3/4 byxor i beige, en röd hoodie och ett vitt vanligt linne med lite spets och knappar på. Jag kommer nog att beställa linnet och kanske hoodien. För byxorna var inte i en mamma-modell så då blir det tajt om magen.




På H&M vände jag mig till nyheter för gravida. Jag fastnade direkt för byxorna, som ser pösigare ut på bilden än vad de satt på, men det är precs såna byxor jag vill. En topp i grå, fanns i khakigrön med, som kanske får följa med hem också, en vit blus och till slut en beige kofta. Allt detta är då tänkt till nu när våren ska komma..

2011-01-12 @ 18:41:27 Permalink Kommentarer (7) Trackbacks ()


Lemonwater

Det ända som jag är sugen på och mår bäst av är citronvatten. Fine mina magsår kan tjura ibland, men det är det ända jag gör att jag får i mig rikligt med vätska och dämpar mitt illaående tillfälligt. Det har nästan blivit ett beroende, egentligen allt som är surt. Det finns en godissort som heter sura tungor, det är godis som ser ut som en tunga med flera färger på + massa surt på, det godiset och vattnet klarar jag mig utmärkt på.


Choklad, glass, annat sockrigt, mat, nötter, smörgås med mera är något av det jag åt innan men bara mår illa av att tänka på..


2011-01-12 @ 17:46:14 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdatering...

... Efter förre inlägget hann jag inte mer än att skicka iväg det, sätta ner datorn och sen var det dags att springa in på toan. Givetvis kom min frukost upp, så nu blir det inte flingor och filmjölk på ett tag..
Magen gör ont och så gör halsen så jag tar och vilar mig ett tag, ska se om sambon kan ge mig en massage..

2011-01-12 @ 13:13:07 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sovit med öppen mun

Vaknade imorse av att jag var jätte torr i munnen. Jag började hosta något fruktansvärt och hade ont i halsen. Men efter att ha druckit en halvliter citronvatten (älskar citronvatten, fast mina magsår kan göra ont ibland) så är allt tillbaka till det gamla vanliga :) Jag har förmodligen sovit med munnen öppen, det har hänt några gånger tidigare och då har sambon sagt jag ska stänga munnen för annars blir jag torr..

Graviditeten har blivit bättre. Jag spyr visserligen varje morgon, men ibland får jag behålla frukosten och ibland inte, ibland mår jag jätte illa hela dagarna, ibland vissa stunder och ibland inte alls.. Så det varierar från dag till dag. Vi har vårt andra ultraljud nästa vecka, det ska bli kul att få se den lille. Nu var det trots allt några veckor sedan, eller snarare lite mer än 2 månader. Och magen den börjar växa på nu, så v får hoppas att den lille mår utmärkt där inne i värmen? Är det varmt vatten hon/han ligger i, någon som vet?

2011-01-12 @ 12:06:52 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (1) Trackbacks ()


Det finns en tom plats

Jag gick in i sovrummet för att sträcka ut min rygg lite. Det tog inte ens 3 minuter så satt Gizmo nedanför min sängkant och väntade på att få komma upp. Det blev en massa mys självklart och när jag väl låg i sängen så såg jag hur tomt det egentligen är på den ena väggen (höger bild). Där vill vi ha en liten tv som vi kan titta på ibland. Jag vet inte hur många gånger vi har önskat att kunna se en film, mysa och sedan bara somna. Men frågan är om det verkligen är en prio just nu. Vi har lite mer som är viktigare just nu, så det får nog vänta. Men mysigt hade det varit!

 

2011-01-11 @ 21:02:39 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Goa sambo

Innan idag när vi var och handlade och jag körde, så skulle jag backa ut ifrån pakeringen och frågade om hur jag skulle ratta bilen för att komma rätt. Men inget svar fick jag ifrån honom och jag börjar sakta men säkert rätta åt ett håll och upptäckte det var fel håll. Men innan jag hinner reagera hejdar sambon till och säger det var fel håll, NÄHÄ? och innan dess sa han att jag bör lära mig av mina egna misstag..

Plus att när vi satt och läste lite ut tidningen Vi föräldrar - Gravid, så är det en artikel om vad som sker med bebisen vecka för vecka. Han började läsa på vecka 19 och insåg hur stor bebisen egentligen är, helt plötsligt säger han
Sambo"Aha är hon/han så stor, inte konstigt du är tjock"
Jag: "Va? Jag är inte tjock, inte än. Bara gravid"
Sambo: "Jag menade inte tjock tjock, snarare att nu börjar magen växa och bli stor, MAGEN kommer bli tjock"

Det är tur han är söt annars hade han fått sig en släng av mina gravida hormoner :)


En väldigt tom mage här och det syns. Magen är alltid mindre på morgonen än på kvällen!

2011-01-11 @ 17:15:42 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag får välja

Efter att jag hade träffat min gravida vän och efter en del barnvagnsprat så frågade jag sambon när jag kom hem hur han ville att vår barnvagn skulle se ut. Men det spelade honom ingen roll, utan jag fick välja precis den jag ville ha. Hur gulligt är inte det :) Jag blev super glad, men skulle aldrig välja en färg på barnvagen som jag visste han inte ville ha. Så nu är den stora frågan, ska jag då satsa på en helröd barnvagn (älskar röd färg, och det är inte så jätte vanligt på helröda barnvagnar) eller kanske en svart-vit mönstrad barnvagn? Hmm.. Det tåls att tänka en del, men har gott om tid på mig så no stress :)


Barnvagnarna har inget med bilden att göra, snarare färgen!

2011-01-10 @ 21:44:00 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


Matlagningskurs för blivande föräldrar

Matlagningskurs för blivande föräldrar? Det kanske är något..
Sambon och jag satt och tittade på kurser som går nu och då var det en kurs för blivande föräldrar, där de lär ut bra mat för barn. Visserligen så kan det vara bra att lära sig, men det känns även för tidigt för de men det kanske kommer ett tillfälle till för oss :)

2011-01-10 @ 18:24:16 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Snälla låt det bli vår

Nu längtar jag enormt efter våren.
Alla som känner mig vet jag inte tycker om när folk klaga på snön när det är vinter, för det tillhör att vara snö under vintern. Och normalt sett brukar det vara dåligt med snö, men i år har det varit gott om snö. Sedan slutet på november har det varit snö och en hel del av snö. Men jag måste erkänna att jag längtar efter våren något fruktansvärt. Att bara bara behöva ha ett par långbyxor, promenad vänliga skor och en fleecejacka och kunna vara ute och gå i timmar med hunde. Det ar ju så mitt liv såg ut innan. Innan snön kom, så gick jag alltid minst 2 långpromenader med Gizmo, där en promenad brukade vara mellan 2 - 3 timmar. Jag tog alltid min tid att vara ute mycket för jag älskar våren och hösten och inte minst min älskade hund som ÄLSKAR att vara ute..

Så med andra ord säger jag till vintern att börja bjuda in våren sakta men säkert!



2011-01-09 @ 21:09:48 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Söndag

Idag märks det tydligt att det är söndag anser jag.
Söndagar är för mig de dagar då kan man kan sova hur länge man vill, bara ta det lugnt och inte göra något alls. Jag har bara myst med min sambo hela dan då han har åkt för att jobba natt för en timme sen. Jag skulle ha tvättat idag men jag orkade inte, så vi ska ta tvätten nu i veckan hade vi tänkt.
På tisdag har jag ett planeringsmöte med arbetsförmedlingen om mina sista 5 månader som arbetande innan jag går på mamma-ledigheten. Vi får väl se vad de säger och om vi kan komma överrens om något. Jag ska iallafall gå lite kurser hade jag tänkt nu under våren. jag har del mål och drömmar som jag vill uppnå efter mamma-ledigheten och under tiden tar jag några kurser så jag har mer i utbildning och att få utvecklas som person.
Till alla er som har gått på mamma-ledighet, eller ni som vet vad ni ska göra efteråt. Vad kommer ni att återgå till eller syssla med efter ledigheten?



Gizmo satt igår och väntade på att Leon skulle bli klarammad, han väntar tålamodigt..

2011-01-09 @ 19:02:18 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sömnen stör min sömn

Hur kan det vara möjligt?
Finns det en chans att sömnen kan förstöra sömnen? Jag menar igår gick jag och la mig efter Snuten i Hollywood 3, den slutade halv 1, och sov som en stock tills klockan var 3. Jag var så pass pigg att jag kunde ha klivit upp för dagen om man säger så. Men jag visste att jag inte skulle orka dagen om jag inte fick sova lite till, så jag tvingade mig att sova vidare och klev upp vid 11. Då var jag jätttte trött men visste att jag inte kunde sova längre.. Hur kommer det sig att det blir så? Jag blir tokig..

2011-01-08 @ 17:33:20 Permalink Daily things Kommentarer (10) Trackbacks ()


Vecka 18 + 0

Ny vecka idag. Vecka 18 + 0. Månad 4.



Bebisen
Nu är bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram.
Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen andas). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Jag
Nu börjar det klias i området under navlen, det är där huden är som mest sträckt, så jag smörjer in magen varje dag. Det underlättar lite ;) Jag känner även rörelser ifrån hon/han. Min sambo hörde hur fostervattnet "skvälte" efter att bebisen röde på sig och jag känner små kiklande rörelser. Det är en otrolig känsla och jag bara älskar det.


Morgonens magbilder. Än är den liten, speciellt på morgonen!

2011-01-08 @ 13:40:26 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (7) Trackbacks ()


I ensamheten

Här i min ensamhet sitter jag och lyssnar på lite musik.
Sambon jobbar kväll/natt och kommer inte hem förens kl 4 på morgonen så ikväll har jag och Gizmo varit ensamma. Men det har varit helt okej. Vi var på middag hos min mamma innan och fördröjt tiden där, väldigt mysigt..
Jag har tittat på Let's Dance ikväll, Kan ju lugnt hålla med om att Andreas skämt var lite barnförbjudet och borde inte ha nämnt, men en del skratt blev det iallafall.. Nu sitter jag bara och lyssnar på några favorit låtar, just nu har jag mina 2 favoriter som är de nedanstående..
Far East Movement - Like A G6
Katy Perry - Firework

2011-01-07 @ 22:52:29 Permalink Musik Kommentarer (3) Trackbacks ()


UL-bilderna har fått sin ram

När jag var på ikea sist och köpte lampskärmen,
så köpte jag även en ram som våra UL-bilder få plats i. Dock ska den ena bort när vi fått en bild från vårt andra UL. Bilderna är ifrån det tidiga vi valde att ta.. Men nu har den en fin plats på tvbänken bredvid ljusbehållarna..

2011-01-07 @ 15:02:07 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Middag hos mamma

Sambon åkte för en timme sedan till jobbet så nu ska jag hem till mamma, eller rättaresagt jag och Gizmo ska dit och äta lite middag. Det är så tråkigt att äta själv och jag är såååå sugen på mammas mat. Visst är det något speciellt att få komma hem och få maten lagad och klar av mamma? Tog mig en snabbdusch och hoppade i mina nya jeans, super sköna :) Ni får ursäkta kvaliten på bilderna, men jag kan inte med min kamera, försöker lära mig den.


Som ni ser på bilden är den suddig, vet ej varför den blir så, men om ni tittar på magen så är den liten men nu börjar den saknta men säkert krypa runt om höfterna. Tror att det blir en flicka :)


Magen ifrån sidan, helt tom och det syns tycker jag. Så fort jag får i mig lite att äta så blir den stenhård och mycket större + att byxorna ger nu ett bekvämt stöd under magen..

2011-01-07 @ 14:59:22 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sova under sängen...

... Är något Gizmo har börjat med.
I början var det bara huvudet han hade under sängen, men nyss hittade jag han liggandes i mitten av sängen. Kanske är det svalt och skönt där, en trygghet.. Tur att min kära sambo dammsugat bort de värsta dammråttorna idag, såg förjäkligt ut innan..





2011-01-06 @ 18:58:42 Permalink Gizmo Kommentarer (6) Trackbacks ()


Lång dag

Idag har det varit en lång dag för min del.
På förmiddagen åkte jag och sambon och hämtade hem vårt renoveringsprojekt till bebisen. Det är egentligen mitt projekt, men jag vet att älsklingen kommer att hjälpa mig. Han kommer inte kunna hålla fingrarna i styr!

Efter det så åkte vi till hm och letade mamma-jeans. Jag använder inte "vanliga" byxor utan det måste vara jeans, känner mig inte bekväm i annat material om det inte är strumpbyxor eller sånt. Jag testade flera olika modeller men är kräsen och hittade bara ett par. Det blev ett par stuprörsjeans med ett brett resårband i midjan, jag klarar absolut inte av de byxor där man har typ ändå upp till bysten, nej det funkade inte för mig. Men jeansen var väldigt sköna och de kommer jag trivas super i.

Sedan har vi storstädat idag med. Har städat ut julen totalt nu och sedan storstädat från topp till tå, så nu känns lägenheten riktigt fräsch. Har verkligen inte orkat bry mig så mycket om städningen innan, mått så dåligt. Men jag har lärt mig hantera mitt illamående och värken så nu är det bara att leva på som vanligt trots allt, för i slutänden är allt värt det.

 

2011-01-06 @ 17:59:08 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (2) Trackbacks ()


Me and my mini friend

Idag fick jag och bebisen en julklapp.
Madde och jag hade lite julklappsöppning idag + en massa mys. Jag bara älskar våra stunder, även om de inte är så ofta som vi vill, så tar vi igen det på ett tillfälle. Jag och bebisen fick iallafall en julklapp och eftersom den kom ifrån Madde visste jag att det skulle vara något jag själv skulle köpa och vilje ha. Vi är ju trots allt EN =)
Vi bodyn med fötter, och den hade jag ju tidigare sett och velat köpt till bebisen. Jag blev såååå glad och älskar att få massa bebis saker, kul att mina vänner tycker det är lika roligt med en kommande bebis i vänkretsen som jag tycker..





Tackar så mycket Maddy, Du är underbar på alla sätt och det vet du.
Jag är så glad att ha dig vid min sida igeonom det tuffa men även allt det andra!

2011-01-05 @ 23:02:01 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


I found my new place

GIZMO är helt underbar. Jag bara älskar honom.
Jag har varit så urbalans och inte-mig-själv på ett tag, coh Gizmo är medveten om det. Vet inte om det har med att hundar kan känna på sig vilket humör man är på, om något är fel eller förändringar. Han har blivit mycket mer en typisk "knähund", legat i mitt knä eller blivit mer närgången sedan graviditeten.





2011-01-04 @ 20:20:58 Permalink Gizmo Kommentarer (10) Trackbacks ()


Sovrummet - Klart

Nu är julen ute ur sovrummet.
Jag glömde ta en före-bild men ni kan tänka er en guldig metallstjärna och en guldig stående halvstor kon i fönstret. Men nu är det borta och jag tycker det börjar bli mysigt :) Det ska självklart göras om i sovrummet nu när bebisen sedan ska få plats där. Men jag nöjer mig med fönstret. En ny lampfot och en super mysig lampskärm blev det nya idag + ett vanij ljus så klart :)



2011-01-04 @ 17:32:02 Permalink Inredning Kommentarer (1) Trackbacks ()


You can only make you own happiness

Idag tänkte jag plocka ner julen, eller min julgransslinga på balkongräcket får sitta kvar där. För inatt kom det ännu mer snö, och mer ska det komma tydligen. Men jag har tröttnat på juldekorationen inomhus och vill ha tillbaka mitt gamla =)

Jag har sett en spjälsäng som är i fint skick och den går att höja och sänka på 3 olika nivåer. Den är då begagnad och finns att hämta i närheten. En brio lyx model som är i brunt trä, men ska målas om i vitt :) Vill måla lite nallar och sånt fint på den, smådekorationer. Kan nog bli bra!

2011-01-04 @ 11:46:02 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (2) Trackbacks ()


Babyshower?

Babyshower eller inte?
I Sverige är det inte lika vanligt att man har en babyshower som det är i USA. Där är det vanligt och jag tycker det verkar såååå mysigt. Där alla sina närmsta vänner och familj samlas och blir inbjudna och delaktiga, det är ju trots allt ett nytt liv som har blivit skapad och kommer förändra många människor runt omkring den nya familjens liv. 

Därför tycker jag det är jätte tråkigt att det inte är så vanligt i Sverige, fast jag har läst och hört om vissa som haft det just pga hur mysigt det är att bjuda in sina närmaste in i det nya livet. Jag hade velat haft det, med tanken på hur många av mina UNDERBARA vänner som ser lika mycket (om inte vissa mer än andra) framemot detta mirakel som vi gör, då är det klart jag vill bjuda in dem.



Är det fel att bjuda in sina närmsta vänner på en babyshower?

2011-01-02 @ 22:45:22 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Julen åker ut

Nu har jag bestämt mig, Julen ska ut.
Jag har egentligen ingen aning om när julen ska ut, men i slutet på denna veckan så ska det vara ute ur mitt hem iallafall. December månad har varit mysigt men jag saknar mina vanliga dekorationer, så nu får det vara nog.

Jag gillar det mesta som är stilrent, som vit, svart, silver, grå, gröna växter, höga krukor, ljus.
Mitt ena köksfönster ska få sig en makeover, kommer visa bilder senare på det..

 

 

 

2011-01-02 @ 20:18:44 Permalink Inredning Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vecka 17 + 1

Månad 4 - Vecka 17 + (1).



Bebisen
Är ungefär 11 centimeter lång i sitthöjd och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest av ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna gradvis. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen. I och med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare.

Mamman
Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och känn efter om det verkligen är skönt med höga klackar nu. En liten klack kan vara skönt, men lyssna på din kropp.

Jag
Nu börjar magen verkligen forma sig och bli hård. Det är en lustig känsla hur allt egentligen har förändrats på så pass kort tid. Men det är en lycka och jag bara längtar enormt efter min bebis. Mår fortfarande illa dagtid och kräks varje morgon men jag brukar få behålla det lilla jag försöker äta till frukost om jag inte är stressad. Men värken i rygg,svank och höfterna är kvar men allt börjar bli en vana nu så smärtan börjar jag kunna leva med..

2011-01-02 @ 15:38:25 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (7) Trackbacks ()


Välkommen år 2011

Igår välkomnade jag och sambon år 2011 med mycket mys och glädje.
Vi har insett att ungefär om en vecka så är det 5 månader kvar tills vår dotter eller son ska komma och bringa glädje och lycka i vår liv. Eller rättaresagt mer lycka och glädje. Igår lagade vi lite mat och sedan gick vi bort till några vänner som var bjudna på en fest i området och där vi vi till halv 12, tills det var dags att rasta hunden och smälla lite raketer. Det var en mycket trevlig kväll och alla skulle ta på magen, och värnade om mig. Fick inte hjälpa till att torka upp spild dricka eller något, men det är typiskt icke-gravida människor :)

Idag har jag bara sovit och tagit det lugnt. Sov dåligt inatt och varit sliten så idag blev och blir det bara slapp, min lille gosse ligger bredvid oss i soffan och bara njuter i massor. Så mysigt!
Hoppas ni alla haft en bra start på det nya året, för oss har det varit toppen och det kommer bli sååå bra :)

                        

2011-01-01 @ 21:20:35 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


RSS 2.0