Ullared & Lila naglar med vita blommor



Precis duschat och tittar på Ullared. Och tänk, jag lyckades få sambon att också titta på det med mig, en stund iallafall. Tror han är lite sugen på att åka dit ;) Eller inte! Har målat mina naglar lila, fast min ena nagel gick av långt ner så nu ser det dåligt ut. Det nya var så rinnigt och tunt, men tyvärr har jag inga bilder för min digital kamera vill inte funka!

2009-11-30 @ 20:38:05 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Förvaring

Imorgon ska jag bege mig in till min lia plats för att använda presentkortet jag fick för att köpa en förvaringsbukr för hundmat. Burken är både praktisk och fin. Ni ska få se den imorgon, funderar på att köpa den för hundgodis men Gizmo får inte så mycket sånt så det känns lite onödigt. Får se hur det blir!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen snart sova, är jätte trött. Kommer förmodligen inte något mer inlägg ikväll. Ha en fortsatt bra måndagkväll!

2009-11-30 @ 19:11:44 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Julklapp om man har varit snäll är det som gäller

Idag slutade jag jag strax innan 12, pratade om liorn och sen fick vi tillbaka våra tentor på bokföringen. Sen var dagens lektion överstökad, men vilken dag. Verkligen jätte jätteeee jobbigt att gå i skolan ;) NOT! Efter det fikade jag med tjejerna och sen begav vi oss till mode huset där vi tittade runt.

Har även idag köpt en julklapp till sambon, tänker dock inte berätta vad det är ifall han skulle läsa. Har inte slagit in det än heller så får vänta tills han är iväg. Jag vet iallafall vad jag önskar mig, och det är bidrag till en symaskin. Börjar bli trött på att sy förhand :P

Vem skulle inte vilja ha en sådan lite söting i ett paket på julafton ?! :D
(Men jag har redan min vovve)

2009-11-30 @ 17:28:06 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godmorgon

Nu är klockan snart halv åtta och jag klev upp kvart i 7, så här tidigt har jag inte behövt klivit upp på flera veckor. Men tro mig, vad jag är trött. Vaknat av ont i halsen och är öm i kroppen. Får fixa så någon kan massera mig! Nu måste jag ta och äta lite frukost och sen bege mig till skolan.. Ha en bra dag !

2009-11-30 @ 07:27:27 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mysigt med jul

Har köpt mig en liten julblomma som ska stå på köksbordet. Ville haft en större men den lilla var söt och gullig.
Nu har jag ätit, håller på att tvättar och ska bege mig till soffan med en liters päron loka och favorit filten.
Jag återkommer imorgon när jag har kommit hem.

Imorgon börja skolan efter 5 veckors LIA. Ska även till biblan och hämta en bok och upp till Rum för att se om min hundmatburk har kommit :D



GODKVÄLL OCH HA EN MYSIG AFTON!

2009-11-29 @ 20:12:41 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


God första advent



God jul tänkte jag skriva, men god första advent på er. Idag ska man tända det första ljuset och sen ska alla adventsstjänor, ljusstakar och ljusslingor vara uppe. Själv saknar jag lite mossa till min adventstake och en julblomma. Så snart ska vi åka bort till affären för att inskaffa det!
Här får ni en bild på Gizmo, hans första advent firande!

2009-11-29 @ 16:52:13 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Slagen men kul

                    

Igår var jag ute med Sabina och det blev planerat sent på kvällen men kul hade vi. Eller tills jeg blev slagen på axlen iallafall och fick en hel drink över mig. Vi stod och dansade på dansgolvet och helt så börjar folk knuffas och bli påknuffade. Först trodde jag bara folk tappade balensen eller att det blev mycket folk på dansgolvet men inte var det så. Dom börjader bråka och jag råkade hamna vid sidan om bråket och kille som skulle slå den andre killen så råkade han slå mig på axlen. Idag känner jag verkligen av smällen, docm har jag inte fått något blåmärke men är öm i axlen. Men det är inte första gången jag råkat kommit i kläm. Och Sabina som började skrika på mig att jag skulle flytta mig, Dte var ju exakt vad jag försökt göra :)

Bilden nedanför är tagen på flätan som blev bra, men syns inte så jätte bra på bilden;

                             

2009-11-29 @ 12:09:34 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godnatt!

Nu är jag hemkommen, trött i huvudet och värk i axlen. Blev slagen men kan ta mer om det imorgon. Nu ligger Gizmo på sängen och väntar på mig så vi kan sova. Sov gott på er och hoppas på en solig söndag!

2009-11-29 @ 02:10:50 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Party Like An Animale

Space Cowboy - Party like an I animale



Sabina är här nu. (Gör en inbakad fläta i min lugg) Vi bestämde runt 9 tiden att vi skulle gå ut och nu sitter vi hemma hos mig och bara väntar på att tiden ska rinna iväg så vi kan åka :) Okej vi sminkar oss lite men snart blir det dags för en del dans! 

2009-11-28 @ 23:37:50 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


3 kvar


Igår åkte Mariette ut ur Idol. Visserligen är hon inte en favorit men jag tycker hon var duktig igår och skulle ha fått stannat. För Calle han har gjort så otroligt många dåliga uppträdanden i hela början av Idol. Jag tycker inte ens att han är bra. Men jag är säker på att han åker ut ur Idol nästa vecka och att Erik kommer att vinna är ju självklart och det har ju varit det sen första början! Men man vet aldrig så se till att rösta på Erik, man kan inte anta att andra gör det åt dig!!

2009-11-28 @ 11:59:58 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Im gonna break your heart

Cruz - break your heart

Oj värst vad jag är trött idag. Sovit dåligt inatt och kom sent i säng. Nu sitter jag här och borde äta något och sen blir det att ta en promenade med hunden. Jo så får det bli!
Igår började jag julpynta och jag längtar faktiskt efter julen. Det kalla vädret, snö, alla juledofter. Ska åka och handla sen, ska julbaka imorgon :) gott med ännu mer dofter...

2009-11-28 @ 11:45:58 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


SVININFLUENSAN!!! watch out

Är du som mig, lika förvirrad pga all skriveri om svininfluensan? Välkommen att diskutera..
Flertal säger att jag ska ta vaccinet och vissa andra tycker det inte är nödvändigt. Men det ändå mitt beslut i slutänden som gäller, men jag är klyven. Jag har alltid tänkt att drabbas jag av svininfluensan så får jag ta det då, söka vård. Men sen har jag hört att folk där och det kommer till Sverige. Att människor som inte legat inom den så kallade riskgruppen har avlidit och nu så snurrar min hjärna för fullt. Men idag så lästa jag något fruktansvärt.
Att 2 personer i Frankrike har avlidit pga av svininfluensan, och därför dom avled var för att dom båda hade vaccinerats sig, men inte det första vaccinet. Utan som hade blivit drabbade av det muterat virus. Allså finns det 2 slag av svininfluensan. Det lindriga viruset och det allvarliga viruset.

Det skrev i en tidning för ca en vecka sen vill jag minnas. Där en tvåårig pojke vars föräldrade hade sökt vård på förmiddagen för han var svårt sjuk, och dom på vårdcentralen hade skickat hem pojken för han hade drabbats av en vanlig influensa. Senare på kvällen blev pojken bara värre och värre så föräldrarna beslöt sig för att åka in igen, och denna gången till Astrid Lindgrens sjukhus där dom fick sitta i väntrummet och vänta. Pojken omkom i väntrummet för dom trodde det var en vanlig influensa och trodde han kunde vänta.
Hur kan dom kalla sig läkare när dom inte ens kan se skillnaden på en vanlig influensa eller svininfluensa som sprids runt om i länderna. Jag blir så sjukt irriterad och upprörd.

Enligt en utredare på smittskyddsenheten på Socialstyrelsen att det nya vaccinet som nu finns för oss att ta är verksam mot den muterade versionen av influensan. Men någonstans har jag hört att någon människor ha omkommit pga att ha tagit vaccinet. Jag kan dock inte säga att det är sant för jag har själv inte läst det men hörde det ifrån en arbetskamrat som läst det.

Är det vara jag som tycker att vi har fått dålig information in Svininfluensan? Jag skulle vilja ha lite fakta om influensan, vaccinet, för och emot att vaccinera sig och vad man ska göra då man misstänker man drabbast av den. Men jag har fortfarande samma inställning till att inte vaccinera mig och det är ett beslut jag känner är rätt. Det är upp till var och en som person att ta det beslutet!

En fråga - Ett svar ifrån en "expert"
Om jag haft svininfluensa och tillfrisknat, kan man se det genom ett näsprov eller via blodprov efteråt?
Ja, efter att man varit sjuk har man antikroppar i blodet som skyddar mot kommande infektioner. Dessa kan man hitta genom en laboratorieanalys men det finns ännu inte något rutintest för detta och sjukvården kommer inte att lägga resurser på att testa friska personer.

Min kommentar: Hur sjukt är det att dom inte vill spendra pengar på att friskförklara människor, dom pengargiriga människor som vi lever med!

2009-11-27 @ 22:33:27 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Har du en förälskelse i Jacob Black i Twilight-saga?


Då måste jag tyvärr meddela att hans otroligt snygga och sexiga överkropp tillhör Taylor Swift. Dom träffades under inspelningen av filmen "Valentine´s Day" och Taylor L. berättare att han föll för henne pga att det klickade vid första träffen, att hon är vacker, rolig att umgås med och karismatisk..
Men jag tycker dom passa varandra utmärkt, eller iallafall det man har fått sett genom film och musik, Eller vad tycker du?!

 

2009-11-27 @ 22:00:49 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Christmas decoration so far

Här är väldigt dåliga bilder på hur det ser ut sålänge med julbelysningen, blir bättre när julgranen kommer :)
Ska köpa strkare glödlampor till den svarat stjärnan i sovrummet för det är jätte mörkt.

 


2009-11-27 @ 21:48:02 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Friday and healthy food

Idag var det min sista dag på min LIA. Det har varit en jätte rolig dga och kommer verkligen sakna grabbarna. Men på måndag är det tillbaka i skolan och då är det marknasföring som gäller fram till jul. Slutade kl 4 idag, men sen dess har jag varit iväg på alla möjliga butiker, så som IKEA, Rusta, Bauhaus och Citygross. Har köpt mig en ljusslinga som jag ska ha på min inglasade balkong räcke. Först var det tänkt att ha den i köksfönstret som en list men det syntes inget så nu är den på balkongen istället. Ska ut med Gizmo nu så ska se om jag kan ta någon vidare bild på mitt julpynt hittills!

En bild på min middag som jag åt nyss. Kotlett med solrösfrö sallad.

2009-11-27 @ 21:04:27 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


New jacket

Idag har det varit en fartfylld dag. Lagom mycket på jobbet och sen var det dags att möta Micke och Gizmo, för vi skulle lämna tillbaka en jacka som visade sig vara alldeles för lite, så det blev 2 st istället :) Men båda dom tillsammans kostade mindre. Det blev en vinterjacka och en regnkappa. Ni kan se bilderna nedan på honom. Idag har det varit mycket testade jackor och halsband så han ser tjurig ut på bilderna, men han vänjer sig tillslut. Blev även en kedja ist för hans nuvarande halsband då lilla sötnosen börjar dra och nu ska vi börja träna att gå fint i koppel!


 
Vinterjacka: blå ullfodrad jacka med en ficka på ryggen och har en avtagbar luva.
Används vid kyla + lite regn!



Regnkappa: svart regnkappa med ett tunt fleectyg med
reflex tassavtryck med en krage i nacken.
Används vid mycket regn väder!


VISST ÄR DOM FINA BÅDA TVÅ? JAG ÄR NÖJD OCH DET BLIR NOG GIZMO MED NÄR HAN INSER ATT DET ÄR SKÖNT ATT HA NÄR DET REGNAR!

2009-11-26 @ 21:47:43 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny vägglykta

Oj vilken lång dag det har varit idag. Har jobbat till halv 5, för svärmor fyller år idag så vi var bjudna på middag hos henne klockan 5. Har stått i kassan nästan hela dan, och var själv vid lunchtiden med. Allt har gått bra. Var innan idag iväg och köpte Gizmo sin jacka, men nu när den sitter på här hemma undrar jag om han verkligen kan ha den tills snön och minusgraderna är bort ( ev. till februari).. Så jag ska ta med mig honom in imorgon så ska vi ta råd med butikschefen för djubutiken. Har även köpt mig en vägglykta så jag ersatte min andra tråkiga, fula vägglykta som jag bara kunde ha rustikljus i och det droppade alltid.
Här kan du se dom, första bilden är tagen med blixt på digital kameran och den mörka bilden är tagen med mobilen som inte har blixt och här kan man se hur det ser ut i mörkret;

 

2009-11-25 @ 21:08:27 Permalink Inredning Kommentarer (1) Trackbacks ()


Not much sleep tonight

Inatt fick jag inte så mycket sömn, kom sent i säng och sen har min stackars Gizmo kräkts inatt. Och i sängen med, då han sover där. Vakna av ljudet när han hulkade sig. Usch stackaren. Han har varit lite off sen i förgår kväll men nu verkar han bra iallafall. Men nu måste jag bege mig! Hoppas ni får en bra dag!!

2009-11-25 @ 09:10:00 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bestämd dig någon gång kvinna!



Asså jag vet inte om det är bara jag som känner såhär man jag börjar bli riktigt trött på Rihanna. Efter att Chris Brown har misshandlat Rihanna så tycker jag att hon velar hela tiden att ta han tillbaka osv. Sen så vet jag att detta kommer låta såååå fel men jag blir så irriterad. När en man (Chris) slår en kvinna (Rihanna) så är det misshandel. Anmäler hon det till polisen så åker han fast för det. Men när en kvinna slår en man, oj då är det helt annorlunda. Hur kan man särbehandla människor pga deras kön. Jag försvarar inte de som misshandlar andra men jag tycker det är ett dumt system. Om en kille blivit misshandlad av sin tjej så säger polisen inte så mycket, mest att han ska lämna henne och inget mer. Men när en kille gör det så är det mycket värre. Visserligen blir fler kvinnor misshandlade än män men ändå, kom igen. Vi lever på 2000-talet och vad händer med frihet och jämdställdheten?!

Men åter till vad jag huvudligen skulle få fram. Att nu så erkänner Rihanna att hon saknar Chris, Vilket jag tycker hon har visat tydligt flera gånger. De gånger då hon har tagit tillbaka honom. Jag tycker hon ska bestämma sig för att leva med honom på de vilkor att han ska sluta med misshandlen och visa kärleken som tydligen en gång fanns. Ibland undrar jag om inte Chris har det bättre utan henne, så han kan fokuser på hans musik istället :P
För den gillar jag!

2009-11-24 @ 20:50:41 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


Idag är jag Trötter

Ni vet de 7 dvärgarna? Idag känner jag mig som Trötter. Gäspar hela tiden och ögonlocken känns tunga.. Fick 4 timmar sömn inatt så det blir absolut tidigt att sova ikväll. Sen igår fick jag reda på att Andra Avenyn hade börjat för länge sen så jag har ungefär 8 avsnitt att se av det, sen ett Desperate Housewives, ett One Tree Hill och sist men inte minst ett Gossip Girl. Jag lär aldrig orka eller hinna se allt idag. Har en del att göra här hemma med med pappers arbeten så nu får detta lilla inlägg räcka.
Lägger ut en smaskig detalj sen, OM jag hinner och orkar :D

2009-11-24 @ 17:36:14 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lady Gaga - Före eller Efter?

                               


Visste du att innan Lady Gaga a.k.a Stefani Germanotta har varit med i en talangjakt långt långt innan hon blev känd. I en video där hon spelar sina 2 låtar (helt annorlunda jämfört med dom vi är vana vid att höra) sitter och spelar piano i en grön-vit "vanlig" kläning och utan skor med sitt svarta hår.
Hmm jag skulle aldrig känna igen henne som person och inte som artist om hon skulle gå förbi mig.

2009-11-23 @ 15:16:43 Permalink Musik Kommentarer (5) Trackbacks ()


Nu är Eclipse färdig filmad

Här kommer små smakiga detaljer inför New Moon och de övriga filmerna:

Enligt Taylor Lautner a.k.a Jacob Black så är Eclipse färdig filmad och nu kan han äntligen ta det lugnt efter att filmat i flera månader i Van couver. Så nu är det bara 7 månader kvar till filmen släpps på bio!
Och under inspelningen av New Moon var Taylor tvungen att äta mycket och träna mycket för att bygga upp den vackra kropp fylld av muskler, vilket han inte hade i Twilight. Visste ni att Taylor Lautner och Taylor Swift är nära vänner ?! :) Nu vet ni det..

2009-11-23 @ 15:01:19 Permalink Film Kommentarer (1) Trackbacks ()


11 års gräns för att locka yngre?

I veckan blev åldersgränsen från 15 sänkt ner till 11 år på New Moon på bio. Den stora frågan är varför dom sänkt åldersgränsen. Om jag skulle få gissa och uttrycka mig så är det säkert för att det var många barn eller yngre individer som ville se den men fick inte. Och för att tjäna pengar så sänkte dom gränsen. Visserligen är det ett smart drag då det tydligen hade varit många barn som hade varit och sett filmen på en förhandsvisning och då tänkte dom att man kan tjänar mer pengar..

Då kan jag även meddela att i USA så drog dem in 73 miljoner dollar ( 500 miljoner kronor) och det var bara under premiärdagen. New Moon är det film som har visats på bio som har tjänar mest pengar under premiärdagen. Där efter kommer Dark Knight (batmanfilmen). En tidning i USA har beräknat att New Moon som visas på biografer i 26 länder under en helg kommer dra in cirka 150 miljoner dollar och kostnaden för att göra filmen kostade 50 mijloner dollar. Så man kan med nöja säga grattis till produktionsbolaget som nu har tjänat en hel del. Tänk vad dom kommer tjäna på Eclipse och Breaking dawn ( min favorit )..

Och jag måste säga att när jag fick höra att någon idiot hade läckt ut delar av Midnight Sun - Edwards syn på Twilight, blev jag besviken. Att sedan Stephenie Meyer inte vill fortsätta skriva klart pga det, är surt. För jag skulle jätte jätte gärna läsa boken!

2009-11-22 @ 21:01:29 Permalink Film Kommentarer (3) Trackbacks ()


Trött på hundägare

Idag fick jag bevittnat en oansvarig och äcklig händelse. När jag skulle med Gizmo till fälten och 4H-gården så gick det ett par med en schäfer liknande hund och det satte sig och sket. Ursäkte mitt ordspråk. Och plockade dom upp efter sin hund? NEJ det gjorde dom inte. Och jag blev så jävla irriterad. Jag hade sagt till dom och dom inte var en bra bit ifrån mig och jag hade ingen lust att skricka efter dom. Hade jag själv haft med mig en extra bajsåpse hade jag plockat upp det för det låg precis vid stigens sida där barn och andra hundar går. Inte alls trevligt. Vet inte hur mycket bajs jag har sett överallt nu den senatse tiden. Ska skriva ut blad och sätta upp på de ställen där det är mycket hundbajs eller springa efter hundägare.


Visst det har hänt mig att jag har haft slut på bajspåsar i fickan, men då har jag gått tillbaka och hämtat en bajspåse. För oftast så hinner Gizmo bajsa innan vi hinner gå en bra bit hemmifrån. Men vet Du att du brukar glömma bajspåse, så sätt på en bajspåse på kopplet så varje gång du ska ut med din hund har du en bajspåse på kopplet. Eller ha en extra i en gömd ficka i jackan eller vad du än har på dig. Själv har jag alltid en i plånboken om dom i väskan skulle ta slut och glömma fylla på!

2009-11-22 @ 18:32:57 Permalink Åsikter Kommentarer (0) Trackbacks ()


One Time + Söndags städning/tvättning

Medans jag både är i tvättstugan och torstädar så lyssnar jag på Justin Bieber - One time..  Sjukt duktig kille!
Och under tiden så jagar Gizmo golvmoppen och jag dunkar rätt bra på med musiken som ligger på min topplista. Jag brukar bara spela hög musik när jag städare eller ska göra mig i ordning för partaj. Så grannarna klagar inte :)
Här kommer några låtar som ligger högst upp på min lista idag:

1.

2.

3.

4.

5.

2009-11-22 @ 16:48:21 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tv - serier

Har börjat med tvätten och tänkte jag skulle börja dagen med att se något avsnitt av Bones, One Tree Hill, Greys anatomy eller Criminal minds. Såg Desperate Housewives och Gossip girl igår så nu är det bara 4 kvar :) Men jag har hela dan på mig att se dom så jag är lugn!
Dessa är mina favorit serier, Vilka är dina?

2009-11-22 @ 10:33:10 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kvällsfika & bebisen sover gott

                           


Sitter i soffan, har dukat fram kvällsfika son innehåller lussekatter, vitamin everyday med smak av äppel, tända ljus, en sovande hund och nytt nummer av Härliga hund. På omslaget ser du en otroligt söt welsh corgi pembroke.
Han påminner om Harry, en welsh corgi cardigan. (Skillnaden är en cardigan är svart och vit medans en pembroke är svart, vit och brun/röd).
                        Ha en bra lördag kväll och vi får hoppas på en solig varm söndag!

 

2009-11-21 @ 20:28:18 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Falsk fläskfilé och solrosfrö sallad....

... är vad det blir till mat nu snart. Det är en riktig typisk lördagsmiddag och det är min

favorit. Falsk fläskfilé med klyftpotatis, sås och en god sallad :) Nu kurrar magen rejält

måste jag säga..


Salladen innehåller det goda och enkla:
- Babyspenat blad
- Gurka
- Majs
- Rödlök
- Feta ost
- Rostade och saltade solosfrön
Och självklart en god örtig dressing med vinäger!

                                                    SMAKLIG MÅLTID!

2009-11-21 @ 17:37:22 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


OH IM IN LOVE AGAIN

                                              

Igår kom den efter längtande stunden jag har väntat på i ett år nu. Igår gick jag på bio och såg New Moon..
Och jag kan ju säga att jag har ju läst boken så man visste på ungefär vad som skall hända, men gud vad filmen var bra ändå. Man fick se en del nakna fina överkroppar och det tackar man inte nej till :)
Många har påpekat att det måste vara tråkigt att läsa alla böckerna och sedan se filmerna. För då vet man redan allt och blir inte lika överraskande. Men jo det blir faktiskt det. Med tanken på att filmer i Twilight-sagan är tagna ifrån böckerna, tycker Jag att man bör läsa böckerna först för det är mycket detaljer som dom missar i filmerna.

                        Nu längtar jag visserligen till Eclipse men framförallt Breaking dawn! 

2009-11-21 @ 11:54:53 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nytt utseende

Som ni kanske ser har jag ändrat om utseendet, är inte 100% nöjd men det får duga sålänge tills jag hittat den rätta :) Blir inte någon ny ändring till julen iaf, då blir det ev. en julig blogg !!

2009-11-19 @ 18:26:59 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Längtan är nära

Imorgon är den efterlängande längtan över. För imorgon ska jag gå och se New Moon som jag har längat efter jag såg Twilight. Har ju läst alla böcker så man vet ju lite vad som händer, men jag ser fram emot filmen otroligt mycket :)



Idag har det varit en del att göra på jobbet. Mycket kartongen som skulle sprättas och pressas men även en del upppackningar, prissättningar och försäljning. Är helt slut i huvudet så tänkte att jag skulle duscha och sen bara slappa i soffan. Blir ev. något serieavsnitt ikväll!

2009-11-19 @ 18:25:09 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


ALL I WANT FOR CHRISTMAS

Är en symaskin. Önskar mig verkligen en symaskin. Men vill bestämma vilket jag vill ja så jag önskar mig bidrag till en symaskin. Och på julen så lnskar jag mig inget mer än att ha min älskade vovve hos mig, Gizmo han gör mig lycklig. Han är den ändå som jag kan räkna med att ge mig evig lycka!

Nu ska jag lösa lite korsord sen sova, ska upp och jobba imorgon medans Gizmo har det kul hos min mor! Godnatt!!

2009-11-18 @ 23:26:21 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Going away for the night

Hinner inte att skriva mycket mer än att Gizmo och jag ska snart åka bort till mamma och sova där inatt. Hon är ledig imorgon och ska ha Gizmo medans jag jobbar! Nu ska jag packa min lilla väska och fixa.. Godkväll!

2009-11-18 @ 21:13:28 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Knähund? JA verkligen



Nu när jag sitter här vid datan och tittar runt lite och uppdaterar lite så fick jag plötsligt min bebis i knäet. Men det är inte första gången han vill ligga i mitt knä. Jag har inget emot det förutom då han ska busa och då får han hoppa ner. Nu ska jag hoppa in i duschen men var bara tvungen att snart, rättaresagt på FREDAG så jag gå och se New Moon på bio, men först ska jag se TWILIGHT hemma hos mig med Sabina innan bion :D Längtar sjukt mycket! Godnatt och Godkväll!

2009-11-17 @ 21:38:08 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tips 4 - Hoppande

Visst är det jobbigt när en blöt hund eller en torr hund hoppar upp på dig. Eller dina besökare. Valpar hoppar upp för att komma åt ansiktet, eller rättare sagt munnen. I en vargflock ignorerar de vuxna vargarna valpen, vilket lär valpen att det inte lönar att hoppa upp. Det gäller samma sak när en valp hoppar upp på oss. Matten el. hussen är flockledaren och ska visa valpen vad som är rätt och fel, därför ska man alltid ignorera en valp som hoppar.

Steg för steg:
1. Om valpen hoppas upp på dig, korsa armarna, vänd bort blicken för att inte få ögonkontakt.
    Efter att tag så slutar valpen att hoppa då den inte får någon respons.
2. Vänta en stund efter att valpen har hoppat, låt den lugna sig.
3. När valpen är lugn, belöna valpen. Då lär sig valpen skillnaden mellan att hoppa och inte hoppa.
    Jag kan rekommendera ett fullkornigt foder i en liten påse att använda vid all sorts träning.
    För då kan du ge mer utan att behöva känna att valpen blir rund :)
4. Upprepa övningen ofta och berätta för alla besökare vad det är som gäller.

Lycka till!

2009-11-17 @ 21:17:51 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ommoblering

Idag har jag och en kollega haft ommoblering på jobbet. Varit slitet att bära runt vissa saker så jag är helt slut i armar, händer och huvud. Men imorgon fortsätter arbete så nu är det bara att vila. Blev att jobba sent idag med men tog sovmorgon imorgon en timme så hoppas att få mycket sömn inatt!

 


Min lilla demon <3

2009-11-17 @ 20:59:02 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tips 3 - Bitlekar

Vem vet inte att valpar älskar att bita och tugga på olika saker. Många nyblivna hundägare (som jag var) plockade undan de skor som hunden kunde nå, men det är definitivt ett stor Nej. Man ska aldrig plocka undan skor, barnens bollar osv. för att valpen inte ska bita i dem. Nackdelen med detta är att när skorna sen kommer ner på hundens nivå så kommer den troligen att börja bita då istället för att skorna är nya för hunden. Det gäller bara att bevaka hunden, ha tålamod och träna bort det. 

Det är även viktigt att inte låta valpen nafsa i fingrar och eller i handen, och viktigast är att inte ens vid lek låta valpen få bita. Har du barn bör du vara med vid lek så valpen inte gör det på barnen och att barnen inte låter valpen få göra det heller.

Steg för steg för att träna bort bitandet:
1. Börja med att spruta på en giftfri och besk vätska på fingrarna, eller där valpen vanligtvis brukar nafsa eller bita på. (VätskaN kan du hitta i en djurbutik) Låt inte valpen vara i rummet när du sprutar på dig vätskan.

2. Håll sedan fram handen och låt valpen bita tag i den. Valpen kommer förmodligen rygga tillbaka pga att vätskan smakar pytom och beskt .

3. Repetera  detta flera gånger så lär sig valpen tillslut att det är obehagligt att bita på människor. Och i detta fallet för att inte motarbeta denna träning så låt ALDRIG din hund få slicka på fingrarna om du har tagit i mat eller något liknande. LYCKA TILL MED TRÄNINGEN !

2009-11-16 @ 21:39:00 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kvällsfika

Min dga började med en super seg Jennie som klev upp för att gå ut med Gizmo. Sedan var det dags att stressa sig igenom hela morgonen för att bege mig till "jobbet". När jag väl kom dit så var det bara att försöka få energi för det hade kommit en hel pall med mattor som skulle prismärkas och upp på mattpodiet. Idag har det varit en flumig daf, både jag och killarna har skämtat och flummat oss lite, vilket man behöver göra ibland. Sedan kom Jessie från klassen förbi och det var kul att träffa henne. Man hinner inte med att träffas när vi arbeta nästan samma tider. När jag kom hem så fick jag besök av Emma och vi tog oss en kvällsfika :) Nu var det så länge sen vi sågs (förra gången en ute kväll) så det var skönt att få träffas. Ses ev. på fredag en stund innan jag ska gå och se NEW MOON :D Vilket jag längtar efter. Sjukt mycket!  

2009-11-16 @ 21:06:28 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


My Sisters Keeper



Jag såg precis en ny film med Cameron Diaz, My Sisters Keeper heter den. Och givetvis var den sorglig, men även en del lyckliga stunder. Jag rekommenderar att se den, även om det inte var super. Fast att jag gilllar lcykliga slut så var den faktiskt bra. Men får se hur jobbigt vissa familjer har det när en närstående blir sjuk och blir inte bättre. Utan att avslöja hela filmen så vet ni nu iaf vad jag tycker om den.

Nu blir det att fortsätta med tvätten, duscha och slå mig ner framför tv:n och se någon mer film!

2009-11-15 @ 19:39:24 Permalink Film Kommentarer (3) Trackbacks ()


JÄVLA MÄNNISKOR - VARNAR FÖR DETTA INLÄGG

Hur fan kan ni sova om nätterna, leva livet och inte känna minst skuld över ert arbete. Och nu pratar jag om delfin slakten i Taiji i Japan. Igår komma sanningen ut som vi redan visste, men hur det gick till blev släppt igår på Tv4s nyheter. Det är så hemskt hur dom dödar de delfiner som inte köps av delfinariumen. Istället för att släppa ut dom i havet där dom skulle ha trygghet och liv, så dödas dom.
För 2 anledningar;
1. Att delfinköttet gör en del pengar
2. Att delfinerna är upp all fisk i havet

När jag såg detta igår på tv:n så brast jag, så som jag grät igår fick mig att inse vilka idiotiska, sjuka och egoistika människor det finns. Hur fan kan man slakta ett djur så grovt och våldsamt som dom gör. Att hugga i hjäl dom och höra hur dom skriker och kämpar för sitt liv. Och när man får se hur en skadad delfin kämpar för sitt liv och de människor som stod på stranden och vittnaden detta hemska och inte kan göra något måste vara fruktansvärt. Jag visste att dom slaktade delfiner för köttet. Men inte hur det gick till.
Förstår inte folk att det är djurplågeri, dom som var med i denna slakt borde bli avrättade. Och nu vet jag många kommer tycka jag är helt dum i huvudet som bara nämner slakten av delfiner. När dom slaktar hundar, grisar, får, hästar, katter, apor,kor, björnar med flera djur som också slaktas hemskt för kött med mera. Visst jag äter griskött och tycker det är gott, men sedan jag såg delfinslakten och hu hemskt det verkligen går till så ska jag fundera på att inte bli vegitäran. STOPPA ALLT DJURPLÅGERI. Men sanningen är att jag tycker om kött men gillar inte deras sätt hur djuren får lida pga oss människor. Djur som plås levande för deras skin,päls och kött är fruktansvärt. Och nu menar jag inte positivt med detta, men har dom tänkt på att när dom dödar delfiner för att dom äter fisk, som delfinerna lever på, så blir det mindre kött till dem som äter delfinkött. Men ingen visste hur mycket kvicksilver som delfinkött innehåller. Jag förstår bara inte hur man som människa kan låta ett djur, vilket djur som helst lida. Och nu gäller det alla djur. Vilket är många djur som människor utan hjärtan dödar. Ibland för inget och ibland för lite. JÄVLA JAPANER. Och inget emot japaner egentligen, endast mot dom så slaktade delfinerna i viken på Taiji i Japan!!


http://nyhetskanalen.se/1.1333105/2009/11/13/kampar_mot_blodig_industri
Där kan du se klippen på tv4:s hemsida

2009-11-14 @ 22:35:21 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tired and pain

Idag har det varit en tuff dag. Fast jag har bara varit hemma idag. Kunde inte åka till jobbbet idag. Under natten har har jag haft krämpor och smärta i magen och inget har hjälpt. När jag väl somnade vid morgonkvisten så kom smärtan tillbaka så jag tappade upp ett bad hallon och hett vatten, tillslut somnade jag och sov en halv timme i badkaret. Idag har jag krämporna försvunnit men fortfarande ont i magen. Kan ha med mycket att göra, men imorgon måste jag verkligen jobba så jag ska sova efter Idol.
Och på tal om Idol så åker Eddie ut ikväll, han borde det. Han blir ju bara sämre och sämre. Men jag kan säga säkert att det kommer vara Erik och Mariette som står i finalen..


Godnatt på er alla!

2009-11-13 @ 21:51:51 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Film - Surrogates

Igår såg jag en action och sci-fi film vid namnet Surrogates där Bruce Willis är en av huvudskådespelarna.
Jag tyckte den var helt okej, lite lik I.Robot men det kanske var samma filmproducuer. No idea!
Hade jag missat den filmen så hade det inte spelat mig någon roll. Så nu vet ni det!


www.imdb.com

2009-11-13 @ 18:11:50 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tips 2 - Omplaceringshundar

Har du funderat på att skaffa dig en omplaceringshund? Då kan denna information/tips hjälpa dig.

En omplaceringshund finns på ett hundhem pga av en enda orsak; Att förra ägaren inte kunde klara av beteendet eller trodde att det innebar ansvar. Om det vore så att omplaceringshunden kan vara aggressiv, destruktiv, inte rumsren eller flera andra osaker. Men vad får dig då att tro att du skulle klara av hunden bättre än de förra ägarna? det kan låta hårt, men det ändå ett liv, en individ som behöver trygghet, uppfostran och lugnet efter att det första hemmet inte klarade av det.
När man tar hand om en omplaceringshund så är det jätte viktigt att man är redo att ge hunden all tid den behöver för att få komma till ro och känna sig välkommen och älskad i sitt nya hem. Man ska aldirg tro att det kommer gå mycket lättare för att hunden är ny för er och ni är nya för hunden, Utan det kan ta upp till 1 år eller längre för att tillrätta problemen. Vissa hundar snapassar sig och finner ro i sitt nya hem fortare än andra.

Vissar människor tar sig an en omplaceringshund bara för att det är synd om hunden och tror att den får det bättre hos dig eller att den är söt eller tom. att man inte kunde åka ifrån med medvetandet att det finns en del hundar som är i behov av hem så är bättre än det förra. Det är inte fel att tänka på de hundar som bor på hundhem. Men bara för det så skaffar man sig inte hunden, där det senare kanske visar att man inte klarade hunden och hunden måste återigen uppleva att bli lämnad igen.

 

Känner du och vill du att du kan ta dig hand om en omplaceringshund så kommer det en lite Kom-Ihåg-Lista;
- Att personalen på hundhemmet bara har den information om vad varför hunden är där.
- Tänk på att hundens beteenden på hundhemmet kan skilja sig ifrån när hunden kommer hem till sitt nya hem.
- Är du villig att satsa tid och pengar för att träna hunden så pass mycket som krävs?

                                           

                                                            LYCKA TILL!

 

2009-11-12 @ 18:57:37 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tips 1 - Lydnad

Varför ska man träna sin hund lydnad?
En olydig hund kan vara en riktigt plåga och utgöra en fara för sig själv, sina ägare och andra djur och människor i omgivningen. Det finns fler skäl att träna lydnad med sin hund så som:

¤ Att vännerna slutar hälsa på eftersom hunden hoppar på dem så de får hundhår och saliv på kläderna.
¤ Om hunden är stor kan den knuffa och hoppa omkull eller är aggressiv, vilket kan skada omgivningen.
¤ Din hund kommer inte vid inkallning, vilket hunden kan bli skada av andra djur, fordon eller om hunden springer fram till en hundrädd människa.
¤ Att du kan krävas på ersättning om din hund har orsakat skador.
¤ Att både du som ägare och din hund blir stressade, och mår psykiskt dåligt.

Hundar mår aldrig dåliga av att leva efter regler, att dom blir uppfostrade efter regler i huvudtaget. Hundar är inte som människor inom det ämnet. Från en hunds perspektiv så blir hunder däremot stressad och känner sig ständigt orolig att få göra som man vill. Hundar är ett flockdjur som följer dig som ledare. Som följer de regler ledaren har lärt hunden och följer dem.

Hur långt bör ett träningstips vara?
Det kan bero helt och hållet på vad hunden är för ras, hundens ålder och hundens hälsotillstånd.
Men..
Dom flesta hundarna varken mental eller fysisk träning i mer än 10 - 15 minuter per timme.

Det är ju självklart lättare om man vet varför sin hund uppför sig illa, för då kan man lättare finna en lösning för att arbeta på problemet!

2009-11-10 @ 21:01:10 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nytt i min blogg under kategorin Tips - Hundar

Jag har ett starkt intresse för allt som har med hundar att göra. Uppfostran, fyskisk-psykisk-mental träning, sjukdomar med mera. Och nu har jag bestämt mig för att skriva mer om det i min blogg och under en kategori så allt är i sin ordning. Jag hade tänkt att skriva ett tips om dan, men jag hinner inte alltid det. Och sen tänkte jag har ett tips i veckan men det blir för lite. Har så mycket information att dela med mig.
Varför jag vill dela med mig är för att jag är trött på att hundar blir missköta och kanske är det någon som läser min blogg som kan ta hjälp av mina tips. Jag ställer gärna upp på att svara frågor om det önskas!

2009-11-10 @ 20:34:07 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag blir så trött på vissa hundägare

Att vissa människor inte kan förstå det man säger. Jag har tidigare berättat om en dam med en hund som är opålitlig, och nyss möte jag henne, hennes hund och ett par ungdomar med kontaktpersoner som ville hälsa på Gizmo. När jag stod i hissen och åkte förbi första våningen så hörde jag att hon stod nere entreplanen så jag tog upp Gizmo i famnen. Jag vill inte ha han i famnen egentligen men jag vet att hon drar inte tillbaka sin hund när vi kommer. När vi väl kom ner så gick jag snabbt runt hörnet för att undvika dom. när jag nästan var vid dörren kommer ungdomarna springande och fram till Gizmo. Sen kommer hon med hunden och be rhenne sitta ner. Och börjar skälla och gnälla. Och menade på att hunden är snäll, att det är ett elakt rykte som går och att hennes hund inte alls är agressiv. Och jag har sagt till henne innan att jag inte vill riskera att hon ska bita Gizmo och att det är inte bara ryktena som gör att jag inte vill, utan det är också även att hon bet en hund som jag hade hand om ett tag i hans läpp. Men ägaren menar att hennes hund skulle inte göra en sån liten hund illa. Men andra hundar gör hon. Oavsett storleken på en hund, så fort en hund går till angrepp så är hunden opålitligt. Sedan har hunden även bitit en hundägare så Nej, hunden är inte stabil.

Men ändå förstår hon inte det. Och denna gången blev jag mer irriterad än vad jag har vista innan och sa att jag inte vill att dom ska hälsa på varandra för jag litar inte på hunden och att hon får acceptera att jag inte vill, och kan hon inte det så behöver hon inte ens närma sig mig i huvudtaget! Som ägare har jag rätt att säga till vad jag vill min hund ska vara med om.

Och sen så vill jag inte att folk går fram och hälsa på Gixmo före ägaren. Man ska ALDRIG hälsa på hunden först. Glöm inte det! Sen nu med när jag tränar Gizmo med så uppskattar jag om folk kan låta min hund vara när vi är ute på promenader. Och fråga mig först innan du gör något..
                                                    Punkt slut för denna gången!!

2009-11-09 @ 15:43:07 Permalink Åsikter Kommentarer (1) Trackbacks ()


New music - Me like




Har hittat flera album med bra artister och bra låtar, men en artist jag var tveksam som kunde få fram fler bra låtar än Falling down så kunde Space cowboy göra det. Hans nya album Digital Rockstar har ett par bra låtar.
Ett album jag lätt rekomenderar att lyssna på!

2009-11-06 @ 20:23:35 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mina eviga kärlekar



Varje dag tänker jag på dig Snuttan. Jag ångrar att du fick lämna mig, men samtidigt så var jag tvungen att göra det bästa för dig. Och det var att lämna all smärta och lidande och komma till ett nytt hem där jag vet att du bekvara över mig. Min ängel! Men saknaden är så stor. Nu kan jag äntligen ställa upp alla fotoramarna igen och tittar på dig, känna dig liggandes i min famn och ta det sista lugnande andetaget. Att känna din trygghet och ditt lugn var det bästa du kunde ge mig utöver alla år du har funnits i mitt liv. Men gud vad svårt det är att inte känna sorg och smärta då jag tänker på dig. Men du ska veta att du är min första kärlek och du kommer alltid ligga närmst mitt hjärta. Jag tänker på dig varje dag och jag kommer alltid att älska dig. För att du kände alltid på dig när jag mådde dåligt, du skyddade mig och du fick mig att känna mig glad när du kom och la dig vid min sida <3 Jag älskar dig i evighet <3





Gizmo min solstråle. Jag är så oerhört glad över att du finns i mitt liv. Att jag slet som ett djur för att spara ihop pengarna för att du skulle bli min, skulle jag göra om och till och med slita ännu mer. Efter att Snuttan lämnade mig så var jag så ledsen och deppig, men sen när jag väl skulle komma och hämta dig så fick du mig på andra tankar. Du fick mig även att låta mig sorgarbete få vänta för nu var du på väg och inte visste jag att du kunde få mig att känna värme, kärlek, trygghet och det bästa av allt älskad. Jag minns när jag satt i bilen, väntaden på att vägfärjan över till dig skulle komma. Hur det pirrade i magen och hur jag inte kunde sluta le. När vi körde upp på uppfarten, gick in i huset och bara ville springa fram till dig. När Paméla tog upp dig och gav dig till mig, det var då jag visste att du var absolut den rätta för mig, att du skulle kunna göra mig lycklig och att jag skulle kunna ge dig lycka och ett kärleksfullt hem. Nu 8 veckor sénare så har min kärlek bara vuxit och jag kommer göra allt för dig. Du är det bästa som har hänt mig sen Snuttan lämnade mig och du kommer alltid att ha en plats i mit hjärta <3 Jag älskar dig min bebis, mitt allt!

2009-11-05 @ 18:31:59 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Dagen innan helgen....

... är torsdag! Idag var det en kortare dag på jobbet, hade lite att göra idag så fick sluta en timme tidigare. På jobbet idag, eller min lia, så har jag satt upp julstjärnorna i fönsterna,dragit alla sladdar i taket och stått i kassan. Fick den värsta saken att slå in, En ljusstake med 5 ljus. Först får jag slå in den i kartong papper, sedan omsladspapper som inte var så värst lätt och sist men inte minst - det roligaste, knyta snören och riva snören runt paketet :)

Nu har jag storstädat och ska bara ta det lugnt resteb av kvällen. Se på Mammas pojkar kl 20.00 - Fast att jag inte tyckte om den serien på svenska från början men nu är jag lite fast. Ska ta och vika tvätten med för det vill jag inte göra imorgon, då det är IDOL!

2009-11-05 @ 18:07:03 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


YES I GOT IT

YES YES YES AND YES AGAIN :) Idag blev biljetterna till New Moon beställda.. Jag har längtat efter denna film sen jag såg Twiligth och började läsa New Moon. Jag har ju självklart läst alla de andra 2 böckerna på några dagar, och längtan efter att dom ska släppas är stor. Men jag vet att jag kommer sitta med ett stort leende på bion och bara gosa mig ner i stolen och njuta av filmen. Men toppen på isberget så ska Sabina komma hem till mig och titta på Twilight innan vi åker till bion!

2009-11-04 @ 23:06:44 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Im so sick and tired







Jaha då vaknade man med lite feber, halsont och förkyld, men har tyvärr märkt att jag inte har blivit bättre och är så trött. Just nu är bara feber och min trötthet de två större problemen. Men det är himla skönt att jag har fått bättre tider på min LIA och hinner med allt annat som måste göras. Nu ska jag ta och titta lite på tv med varma koppen. Det är det bästa och godaste under förkylning och halsont. Men jag är rädd för att få halsfluss, vilket jag har haft 3 gånger under detta året. Sist sa läkarna att om jag får det en gång till (4 ggr på ett år) så skulle det kollas upp för det är tydligen inte alls bra.

Mitt hälsosammare liv som skulle innebära träning och hälsochoklad går sådär. Det går bra med chokladen, de dagar jag äter mina 3 bitar om dan så finns det inget sockersug eller sug efter att tugga på något, men de dagar då jag missar några bitar så kan jag känna lite sug men bara efter saltlakrits. Träningen har jag inte börjat med men det är för att gymkortet kostar för mycket nu när jag har haft mycket utgifter, allt ifrån försökringar, vaccination och valpkurs och andra utgifter. Men det blir ett kort snart!

2009-11-03 @ 21:14:36 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Halloween och Bus i hösthögar

Ja som alla vet så var det halloween igår. Och min dag började med sovmorgon till 9, sen var det full rulle här hemma tills runt 2 tiden så Linn ringde och ville jag skulla komma. Så svag som jag är att säga nej till mina vänner så blev det ett ja istället och det fick blir bästa bussen hemåt och börja göra mig i ordning. Vi skulle vara hos Bella som bor i smedby och resten av tjejerna var redan där så det fick bli en snabb dusch och sen på med något och åka dit. Egentligen så var det ett utklädningstvång men i och med att det blev bestämt samma dag så var jag ett undantag :) När jag väl var hemma hos Bella så var alla utklädda och läskiga men vad trevligt vi hade. Jag var den som skötte musiken hela kvällen medans de gjorde sig i ordning för att bege oss in till stan. Som vanligt blev det Palace, men vilket är skönt för det finns mer uttrymme att vara på än andra ställen. Kvällen slutade med en pommes innan bussen hemåt gick och en olycka hände med 2 bussar på stationen. En klantig person som körde den ena bussen svängde för tidigt så han körde in i den bakre delen av bussen och kraschade de 2 bakre rutorna. Så klantigt.

Idag har jag haft en heldag med Gizmo. Vi har varit ute på långpromenader, lekt och busat en hel del. Och vi har givetvis varit ute för det älskar Gizmo. Vi har busat i lövhögar, sprungit lite och kastat pinnar. Och sen blev vi smutsiga så vi har duschat, först badade jag han, vilket han börja tycka är okej, men inte helt och hållet okej än men det kommer. Sen var det min tur att ta en dusch, för imorgon börjar jag min andra vecka på min LIA och jag hinner inte med att duscha på morgonen när jag har en hel del att fixa med innan..

Och nu ska jag ta mig en kopp te och sen krypa ner i soffan och filt och tända ljus!!



2009-11-01 @ 19:19:56 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0