Happy New Year

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA OCH HA EN TOPPEN DAG OCH NATT PÅ DET NYA ÅRET!
2011 KOMMER BLI DET ÅRET SOM FÖRÄNDRAR MITT LIV TOTALT OCH DET
BLIR BARA ÅT DET BÄTTRE HÅLLET. JAG ÄLSKAR MIN LILLA FAMILJ <3

2010-12-31 @ 13:04:07 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


No Ordinary Family

Jag har verkligen fastnat för en serie, No Ordinary Family heter den.
Och den kommer att börja sändas på Kanal5 på söndag om jag inte minns fel. Det tar några avsnitt innan det blir mer spännande och händer mer, man måste ju först lära känna familjen :) Den är rolig och spännande, och allt kan hända..


2010-12-30 @ 15:54:53 Permalink Tv-serier Kommentarer (4) Trackbacks ()


Ingen ork

Innan jag blev gravid så städade jag av hela lägenheten var 3:e dag.
(Med en pälsboll till hund så behövs det) Och sedan jag blev gravid och mår skit egentligen så orkar jag inte. Jag kan inte minnas när jag städade sist, kanske 2 veckor sen om jag har tur. Innan älskade jag att städa och tyckte det var roande för stunden, men nu bara fruktar jag det. MEN idag måste det storstädas. Det är mycket glas att diska men det är sambons tur att diska så jag får börja med att bädda sängen och damma av bokhyllan osv..

2010-12-30 @ 12:38:42 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu känns det bra

Igår sprang jag in på hm för att köpa mig en ovaddad enkel bh, då mina andra inte passar längre. Och nu känns det riktigt bra. Det är skönt att använda bh nu, det var det inte :)
Jag sitter och tittar på Rädda Willy 3, i väntan på att sambon ska komma hem. Får se om vi hittar på något idag!

2010-12-29 @ 12:25:34 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Känns som en evighet

Vår efterlängtade bebis är beräknad att komma den 10 juni 2011.
Det känns som en evighet tills dess men jag är medveten om att tiden kommer gå oerhört fort så under tiden njuter jag av min icke så fullt roliga graviditet, men det blir väl bättre snart får vi hoppas :)
Såhär står det vecka 16 enligt Babycenter.com:
Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre. 

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. 

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern. 

Ibland kan det göra ont i sidorna av kroppen är du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Det förklarar ju varför jag haft lite krampliknande hugg ibland, började bli lite nojig men nu finns det förklaring på varför..

2010-12-28 @ 11:40:13 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Happy B-day my love

JAG ÄR ABSOLUT SÄMST, EN DÅLIG HUNDÄGARE.
Jag hade totalt glömt bort att Gizmo blev 1½ år den 14 december. Jag som brukar ha stenkoll när det gäller vissa datum. Jag skyller ifrån mig på graviditeten, den gör jag du och glömsk. Haha på skämt och sido!
Men jag har suttit och tittat igenom på bilder på honom sen vi fick han. hur hans färger har förändrats och hur liten han har varit, men så stor och ståtlig han har blivit. Bjuder på lite bilder på hans tid hittills hos oss <3

 

 

 

 



Jag älskar min hund över allt annat, Det finns inte något jag inte skulle göra för honom. Det finns ingen lycka utan honom, trots allt annat så är det han som ger mig en lycka och kärlek som ingen annan kan <3

2010-12-27 @ 19:21:25 Permalink Gizmo Kommentarer (8) Trackbacks ()


Vecka 16 + 2

Nu har jag passerat 16 fulla veckor och jag kan med glädje bara skriva ut att imorse var den första morgonen på 13 veckor som jag inte har spytt. Visste mår jag fortfarande illa men imorse kom det ingen gala, och den "lilla" frukosten jag fick i mig fick stanna kvar. Ett litet glas juice och en halv smörgås med ost på.
PEPPAR PEPPAR TA I TRÄ så får vi får hoppas det blir bättre nu. Mina magsår och sår i strupen är inget att leka med..
På tal om graviditet, tror ni på "saker/tester" man själv kan göra för att se om man ska få en flicka eller en pojke, Tror ni på dem?
Jag tror på det man kan ta på, det som man kan känna. Efter att vi fick reda på att Mickes syster fick en son, så skrek jag ut i glädje "jag visste det". Sedan hon var i 4:e månade sa jag att det skulle bli en pojke, endast pga hur hennes mage såg ut. Enligt en folktro så är det en pojke om magen är mer framåt och strutig och visst hade jag rätt :) Efter det skulle Micke testa och se vad alla tester visade att vi skulle få. (bara endast för att se om de stämmer) Och enligt testerna så skulle vi få en flicka, och det är utifrån om hur min mage ser ut, hur jag visade mina händer när någon frågade om att få se dem, mitt sug efter frukt och citron - ej choklad, hur mitt mående har varit osv. Allt visade tecken på en flicka, men det finns också någon del som sa pojke. Men vi får väl se.

2010-12-26 @ 22:12:41 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (1) Trackbacks ()


Julen är klar - Nyår återstår

Annandag jul. Mellandagsrean.
Det är hit vi har kommit till nu. Jag menar när själva julafton är över så längtar de flesta väl till mellandags rean. Eller? Idag var sambon och jag + vän ute vid Media markt och skulle kolla rean där, men ack så mycket folk och så utrensat allt var. Vi var inte ute efter något så det blev ingen besvikelse. Eller jo min sambo blev nog lite besviken när vissa saker var utsålda, men det gick över. Julhelgen har varit bra och lugn. Har haft migrän huvudvärk hela helgen så det har varit skönt för min del att vi bara har tagit det lugnt..
09.10 på Juldagsmorgon föddes min svägerskas hennes underbart söta son. Han har varit så efterlängtad och äntligen är han här nu. Nu väntar vi bara på att de ska få komma hem i lugn och ro och sedan ska vi ta en titt förbi och titta och lukta på honom. Min sambo har trots allt blivit morbror under julhelgen, snacka om en julklapp =)
Här är sötnosen, en pojke. Bilden är ifrån webbisar..

2010-12-26 @ 21:39:54 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Merry Christmas everyone

God Jul på er alla där ute i kylan och inne i värmen!
Jag hoppas alla får en underbar jul. Mycket mys och mat får vi hoppas :) Själv ska jag strax iväg och hämta min kära mamma som ska komma hit och äta julmat med mig och sambon. I år blir julen lite annorlunda då vi alla är utsprida på olika håll. Svärmor jobbar, svärsyster är på julmiddag med sin sambo, och imorgon ska vi fira jul igen med min mammas sida av släkten. Så imorgon blir det Norra Öland hela dagen!
Slänger in en bild på Gizmo från förra julen, första advent rättaresagt!
Min älskling <3

2010-12-24 @ 13:47:07 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Time goes by


Tiden går oerhört fort.
Nu har vi varit utan tv-kanaler och internet i nästan ett dygn men de är tillbaka, tack och lov. Det har varit 2 tuffa dagar för mig. Igår när jag och Jessica tog en promenad in till stan för att lämna min jobbnyckel så kände jag att jag var lite svag och kände att jag var trött och sliten i kroppen, men den friska luften fick mig på andra tankar. När vi hade lämnat nycklen och var på hm så började jag kallsvettas, kände mig yr och jag kände mig inte alls närvarande. Vi gick till Konsum för att köpa mig en dricka, men jag hann inte mer än in så började det svartna för mina ögon och jag var såååå nära på att svimma, men fick föras ut och sättas på fiket mittemot och vila mig. Det var riktig otäckt + att jag var påväg att spy vilken sekund som helst. Men jag lyckades lugna ner magen och få i mig lite vätska.

Idag var vi och handlar lite julskinka och vörtbröd, och hade förväntat mig jätte mycket folk men inte alls, vilket var skönt. Dock var jag på dåligt humör men det gick över så fort vi kom ut och hade satt oss i bilen. Men känner mig inte alls så pigg. Jag orkar inte så mycket just nu och är så glad över den lugna julhelgen som kommer.

Jag kan inte förstå att det är jul imorgon, tiden har gått så fort. Men det blir nog en bebis imorgon. Vi tror att min svärsyster föder imorgon, nu har hon ju gått över tiden i lite mer än 2 veckor så vi får väl se, men det ser ut som det är påväg iaf :)

2010-12-23 @ 23:13:35 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


The key

Sitter här framför datorn, med en vanilj yoggi med musli som jag försöker få i mig, och ska strax ta med mig den fruktansvärda huvudvärken och bege mig ut för att sedan gå ner till stan och lämna en nyckel till mitt förra jobb. Fy fasiken vad skönt att slippa bära runt på den längre!
Igår natt fick sambon abstinens efter snus, så vi fick köra bort till en öppen mack vid 1 tiden, Tur man har Seven eleven :) och jag fick köra bort, för första gången i detta väglager, och det gick super :) Fick bara mototstopp inne på macken för jag hade för brottom ut och glömde ge lite mer gas :P

2010-12-22 @ 11:22:20 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Startpaket

Det finns lite startpaket för dig som väntar barn.

Libero har ett paket som man kan beställa hem,
Pampers har ett samarbete med Babybox, där du kan beställa hem ett gratis startpaket som
             du kan hämta tidigast 3 månader innan ditt barns förväntade födsel
             (jag har beställt ett nyss)
Go´Boken har ett paket som du kan beställa då din prins eller prinsessa kommit till världen.
               I detta paket får du endast betala frakten, som ligger runt 49kr.



Ni kan klicka på länkarna och se vad det är exakt paketen innehåller!
OM inte någon av länkarna skulle fungera, skriv så får ni länken av mig.

2010-12-20 @ 22:02:52 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (10) Trackbacks ()


Loka Päron

Idag stod på det kommunens hemsida att man kunde dricka vattnet ur kranarna, men usch så äckligt det är. Det smakar klor, och nästan 1½ dygn utan att dricka vatten fick det bli en stor flaska med Loka Päron. Och gud vad gott det var, ska försöka att inte dricka hela ikväll för jag orkar inte springa på toan var 10:e minut :)

2010-12-20 @ 19:23:11 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Barnvagnstillbehör - del 1

Hittade några otroligt söta barnvagnstillbehör i form av hundar?
För att ge ditt barn mer stimulans och för att få ditt barn intresse så ska det vara saker i glada färger, olika former och gärna med ljud. Den ena leksak är en pipleksak, skallra och ringsignal.
Jag tycker hursomhelst att dessa var super söta och de finns att hitta på babyroom.se

2010-12-19 @ 21:21:43 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Vecka 15

Nu har jag passerat vecka 15 (15+1)
och har börjat känna lite rörelser. Inte mycket men lite, speciellt på sena kvällarna när jag kopplar av och ligger ner. Idag har jag absolut inte haft en bra dag, spytt upp exakt allt och mår fruktansvärt illa. Så idag har jag varit jätte off hela dagen och det blir tidigt i säng. Ska ta en dusch snart och sen krypa ner i soffan och förmodligen sova innan 9..
Men såhär ser bebisen ungefär ut nu i den vecka jag är i. Orkade inte ta en magbild. Kanske kommer upp någon i veckan!

2010-12-19 @ 17:48:15 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (5) Trackbacks ()


Snutten då



Gizmo är så himla mysig. Han verkligen njuter varje sekund av närhet han får.
Som ni själva ser på bilden så ser ni en riktig livsnjutare :)
Min älskade och kärast hund, kärleken är enorm <3

2010-12-18 @ 19:14:10 Permalink Gizmo Kommentarer (7) Trackbacks ()


Utan vatten

Imorse stängde de av alla vattentillgång i min kommun.
Inte visste jag att det skulle göra det, men tur att min svärmor ringde mig imorse och sa det så jag hann fylla på lite vatten i flaskor. Måste kunna dricka vatten iallfall och lite vatten om vi måste äta något, kan ju koka makaroner då. Men det värsta är ju när jag spyr, jag får ställa mig över duschen och spy och sen skölja ur allt :/ Bättre att kunna skölja ner det än att det ligger och flyter i toan.. Usch vad beroende man är av vatten mer än vad man tror!

2010-12-18 @ 12:52:33 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Håll tummarna

Strax ska Madde komma hit och då ska vi äta mat tillsammans.
Sambon är på jobbet och jobbar ju natt så han kommer hem imorgon bitti, så ikväll blir det tjejmys med Madde. Vi ska sedan åka iväg och kanske få en julgran gratis :) först till kvar var det så vi får se! Vi ska baka knäck och bara ha sällskap av varandra hela kvällen, det kommer bli helt underbart.
Tyvärr mår magen inte så bra, jag har spytt hela dan och inte fått behålla något, inte ens vatten, så jag har jätte ont i magen, eller rättaresagt magsäcken, men sitter med en apelsin som jag ska se om jag får i mig. Lite vitaminer ger mig energi!

2010-12-17 @ 15:42:08 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Whats your nightmare?

Igår så hade jag och sambon filmmys till The Hole.
Det är en skräck/äventyrsfilm och den var faktiskt bra. Jag kan inte säga så mycket om den för då avslöjar jag det hela men 2 pojkar med sin mama har nyss flyttat in i ett hus där det är ett stort hål i källargolvet, som inte verkar ha någon botten. Men vad är det för hål?



Utan att avslöja för mycket så har man mycket man egentligen är rädd för, det kan vara småsaker men man kan nog samla lite på en hög. Filmen fick mig att tänka efter, jag skulle inte vilja möta mina värsta rädslor..

2010-12-16 @ 13:11:03 Permalink Film Kommentarer (3) Trackbacks ()


Barnvagnar

Min sambo och jag, okej mest jag, har börjat tittat på barnvagnar. Men det finns miljontals vagnar att välja mellan. Duo/liggvagn, Kombivagn, Sittvagn med en liggdel till med mera..

Jag vill ha en vagn som är stabil, ett måste är att den ska ha 4 hjul då jag har hund och det känns bäst att den inte kan tippa omkull. Den ska tåla en del med, det lär bli mycket ut och in med barnvagnen.



Ska man skaffa en liggvagn och sedan byta ut den när barnet börjar sitta? eller Ska man skaffa en kombivagn som man kan ha längre, där både liggdel och sittdel finns och mer anpassade för mindre barn? eller Ska man skaffa sig en sittvagn och köpa en liggdel till?

Mycket tankar men jag är ändå säker på vad jag vill ha men det är några månader kvar tills vi ska köpa vagn! Men det är bra att det finns många val att välja mellan, och vi alla har olika behov och åsikter så det är bra.. Hoppas alla ni som köper vagn är nöjda med era beslut!

2010-12-15 @ 19:06:28 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (11) Trackbacks ()


The deep

Igår började en miniserie. The Deep heter den.
Den var jätte bra och nu får jag vänta tills nästa tisdag för att kunna se fortsättningen. Oj oj oj, hur ska jag kunna hålla mig, den var verkligen jätte spännande. För er som underar vad den handlar om kan ni läsa det nedanför, texten är lånad ifrån tv.nu.

Någonting gick fruktansvärt fel 600 meter ner i Norra Ishavet när forskningsexpeditionen Hermés utrustning plötsligt slogs ut och sakta sjönk mot bottnen. Expeditionen sökte nya lösningar för världens energiförsörjning och var mycket nära ett revolutionerande genombrott. Sex månader senare står Orpheusexpeditionen med Minnie Driver, James Nesbitt och Goran Visnjic i täten redo att söka svaret på gåtan om vad som hände deras vänner och slutföra Hermés uppdrag. Men det dröjer inte länge innan otäcka saker börjar hända och när de befinner sig nära olycksplatsen dyker en enorm skugga upp från ingenstans…

2010-12-14 @ 23:12:51 Permalink Film Kommentarer (4) Trackbacks ()


Step up 3

Igår natt när jag inte hade så mycket att göra och sömn fick jag ingen så satte jag igång en film, Step up 3. Ochden var ju självklart bra, rätt häftig måste jag säga. Och jag såg den inte i 3D men jag kan tänka mig att den är mycket bättre i 3D. De andra Step up-filmerna är lite mer omoderna jämfört med 3:an. Jag rekommenderar den till alla er som har tid att fördröja, ni som är som jag, gillar dans och musik filmer :)

2010-12-14 @ 16:17:46 Permalink Film Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nu får det vara nog

Nu ska jag ut med Gizmo på en powerwalk runda.
Jag skiter i om man mår illa eller kräks, det finns en del buskar och snövallar jag kan ställa mig bakom + att jag har tuggumi och papper med mig i fickan OM jag skulle behöva spy. Hoppas ryggvärken släpper efter promenaden, men om den inte gör det så har jag fått lite motion. Och tro mig, efter att ha varit sängliggande och van vid att träna så är det dags men då mer promenader och simning istället..

2010-12-13 @ 13:17:09 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


I have the best bestfriend

Without no douts, I have the best bestfriend <3
Madde tittade förbi en stund, super mysigt, och hade med sig en marabou chokladkaka och ett par innetofflor. Hur kunde hon veta att jag var i behov av ett par såna? Mina kalla fötter är nu äntligen varma och jag är helt stum. Inte för att hon köpte ett par till mig, hon är ju en ängel, men utan någon anledning. Jag har iallafall den bästa vännen så släng er i väggen!
Nu ska jag mysa mig ner i soffan med en kopp te och min pälsboll och titta på tv! Godkväll!

2010-12-12 @ 19:35:30 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Pojke eller flicka?

Är det en pojke eller flicka som jag bär på?
Hmm det är frågan, oavsett vad så spelar det absolut ingen roll.. Vi är lika glada för vad det än blir, det är vårt egna kött och blod vi väntar på, längtar efter något fruktansvärt <3

Men sen har vi vår kära familj och släkt som har önskemål. Min släkt vill att det ska bli en pojke, min mamma, syster, fastrar, mostrar, mor och far föräldrar. Vi består mesta dels av flickor på vår sida, endast en halvbror i pojke. Så nu vill de vi ska bryta traditionen, om man kan kalla det en tradition, och föda fram en pojke. Medans min sambos släkt vill en flicka. För alla de först födda är endast pojkar, på både hans mammas sida och hans pappas sida, så nu vill de vi ska bryta deras tradition och få en flicka. Det är mycket krav från våran släkt ;) På skämt och sido så får vi helt enkelt se. Alla är givetvis glada för vår skull, att vi ska bli föräldrar och att de ska komma lite småbarn nu i släkten, så vi får se vad som kommer i sommar!

2010-12-12 @ 12:41:56 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ny sovplats

Gizmo har hittat en ny sovplats, eller han tror att han har gjort det. Men icke säger jag, han ska inte ligga på en dörrmatta där vi ställer våra snöiga skor :)

2010-12-11 @ 22:35:42 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vecka 14

Nu går jag in i vecka 14 + 0.
Det har inte hänt något drastiskt sen förra bebismage-bilden. Inget som syns iallafall men inne i magen sker det en hel del :) Magen har nu blivit väldigt hård och jag är väldigt känslig mot alla sorts tryck på magen. Ryggvärken blir inte bättre, det har blivit ännu ett problem med sömnen. Att jag vaknar hela tiden och har ont i svanken. Men jag ger det någon vecka till annars ringer jag läkaren och ber om råd!



2010-12-11 @ 10:39:18 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (6) Trackbacks ()


Prinsessparty

Jag ska strax rasta Gizmo och sen iväg på prinsessparty.
Min vän och hennes 4 åriga urgulliga dotter har bjudit in flera prinsessor som ska få sova över och leka och pyssla i massor. Och jag har fått en inbjudan att finns till hands, så det tänker jag ta. Sambon jobbar ändå kvällen och natten nu och det är sååååå tråkigt att vara hemma själv så jag ska dit strax. Återkommer kanske mer ikväll, får se hur trött jag är sedan!

2010-12-10 @ 16:31:44 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Röda/lila

Jag fick en väldigt ledsam dag klippa ner mina naglar och nu är dem korta igen. Men det finns inte så mycket att göra åt det, det är bara att måla på och dekorera som vanligt :) Så jag körde på det sista ur ett gammalt minilack ifrån Isadora där färgen är vinröd/mörklila md lite vita silvriga blommor på. Ni får ursäkta mitt slarviga lackande men har dålig belysning och såg inte så mycket utan gick på magkänslan.

  

2010-12-09 @ 20:09:19 Permalink Naglar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Efter mycket om och men...

... Så har jag och min sambo bestämt oss.
Vi båda ville veta barnets kön, det har vi velat sedan vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar. Men igår natt när jag ändå inte kunde somna så pratade vi och jag fick min sambo att öppna sig och då sa han att han faktiskt inte ville veta könet. Att han ville det skulle bli en överraskning när barnet väl kommer. Och att han hade inte sagt något till mig för han visste hur mkt jag vill. Men när jag fått sett hans lycka och hur han kände, så kände jag lite samma sak. Vi kommer inte ta reda på vad det blir för kön. Jag har funderat och känt efter och så kommer det bli. Jag vet att jag hade aldrig kunnat dölja barnets kön om jag hade tagit reda på det och inte min sambo. Så nu har vi bestämt oss!
Så det får bli neutrala färger som denna dress, hur söt som helst.

2010-12-09 @ 15:28:34 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Vilken natt

Vilken dag igår jag hade, och speciellt natten.
Igår hade jag en väldigt dålig dag. Jag spydde under natten och morgonen och hade lite feber och var i obalans. Jag ville bara gå i ide i några veckor och vakna upp bättre än tidigare. Och nu när sambon inte var hemma i veckan så bestämde jag mig för att åka till mamma och bli ompysslad där. Så jag packade ner lite saker och tog Gizmo med mig. Det var jätte skönt att få komma hem till mamma och sova där. Blir inte så ofta när vi båda har fullt upp på våra håll.

Och sen kom natten då. Det var dags att sova och klockan var runt 11. Mamma var jätte trött som hade slitit och jobbat hela dan, medans jag själv aldrig brukar kunna somna innan 12, inte nu med mina sömnproblem. Men jag gick ändå och la mig. När klockan var 2 på natten fick jag nog. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen och var påväg att bryta ihop. Ville bara sova men kunde inte. Och att mamma snarkar gjorde inte det lättare för mig och mina sömnproblem. När klockan var 3 så pratade jag med sambon och han var påväg hemåt så han fick hämta upp mig och köra hem mig. När vi väl kom hem, svintrött som jag var då vid halv 4, trodde jag att jag kunde få somna, men icke. Jag minns att jag var skit arg och tittade på klockan och den var halv 6. Antar att jag somnade efter det, MEN vaknade vid 11 och inte kunde sova längre.

Jag har sån värk i ryggen och en envis huvudvärk och är allmänt trött och grinig, det blir tidigt att sova ikväll, OM jag kan det vill säga!

2010-12-09 @ 15:20:41 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skvallerträning

Vad är skvallerträning?
Jo skvallerträning en av många träningsformer för att få sin hund på den lydnad man vill. Jag har inte testat denna form av träning då jag aldrig behövt ta användning av den. Men när man tränar sin hund med skvallerträning så gör man det för att visa för hunden, med mycket kontakt, vad som är rätt eller fel.

Jag tänker använda mig av andra som hundar exempel. När du är ute och tar en promenad med din hund och ditt problem är att hunden skäller så fort den ser andra hundar och det är omöjligt att få hunden att slita sig ifrån den andra hundens uppmärksamhet. I vissa fall kan man använda en klicker som ger ett klickljud, hunden tittar på dig och du belönar. Vissa använder inte klickers och använder kanske ett litet ljud, eller namnet på hunden som får den att titta på dig, där ska du belöna men inte bli för exalterad och stressa/jaga upp hunden. Utan ett mer lugnande, berömande med en bra röst. Du kan få din hund att sitta och titta på hunden medans den passerar och belöna för att den är tyst, men vid ett skall så ett nej och börja om igen.

Det finns så många olika små trix att få din hund att sluta eller olika trix. Jag har fått min information ifrån en tjej på hundbruksklubben som hjälper människor med hundar som har problem med att skälla på andra.
Det finns hur många andra olika sätt men detta är ett sätt som visat sig fungerat bra på de flesta hundarna.

2010-12-07 @ 19:15:24 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vadslagning

Imorgon är det dags för mig att ta min del av vadslagningen och rasta Crilles hund Nalle.
Vi såg en skylt på city gross angående lösviktsgodiset och vi sa att den som hade fel skulle rasta varderas hund på en långpromenad imorgon. Jag vill bara tyda att skylten kunde tydas på 2 olika sätt, city gross var inte så noggranna med deras skyltning och en tolkning var rätt. Tyvärr hade jag fel fast min tolkning kunde mkt väl också varit rätt. Så imorgon blir det först en långrunda med Nalle och sen med Gizmo efter det.. Om det inte är så slaskigt så blir det en powerwalk med Nalle som då är en större hund och inte könsmogen än.


Gizmo och Nalle. Trötta efter mkt lek en dag.

2010-12-07 @ 18:59:20 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Vecka 13 + 3

Idag blir det vecka 13 + 3 för mig och magen.
Egentligen är man inne i vecka 14 enligt beräkningar men det känns fel att säga vecka 14 när jag är i vecka 13 + 3. Så jag kör på exakt dag och vecka :) Tog en bild nyss och det har nu börjar bli en kula. Nu ser man att jag är gravid och inte bara småtjock, äntligen. Men ach vilken skillnad det är på min mage nu och om cirka 4 - 5 timmar. I och med att jag inte fåt behålla någon mat på förmiddagen så krymper magen ihop lite och när jag sedan äter middag runt 5 tiden så växer den till sin rätta storlek. Jag märker på min navel jätte mycket att magen har vuxit. Jag har nämligen alltid haft en väldigt trång och liten navel, men nu är det så pass "stor" elelr uttöjd så jag kan stoppa ner ett finger i navlen..

Här kommer en bild på magen, och självklart ska Gizmo vara med på ett hörn, alltid vid mattes sida!



2010-12-07 @ 12:40:10 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (10) Trackbacks ()


Svar på kommentar

Jag har fått en förfrågan vart jag har köpt min pläd (se bilden)

Den är faktiskt köpt på Ica Maxi, tror jag gav 199kr för den om jag inte minns fel. Har dock sett att den finns i vit nu, inte kuddar men i pläd, och det hade jag velat haft ist för den bruna. Men Ica Maxi är den köpt på! Mycket mysig och användbar pläd i denna kylan, vi alla slås om vem som ska ha den på kvällen!

2010-12-06 @ 22:54:00 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()


Morning sickness

Usch vad jag är trött på att må illa varje morgon. Just nu känns det som jag ska spy vilken sekund som helst. Det är inte lönt att försöka få i mig något för det kommer upp lika snabbt som min första tugga.
Så det bästa är egentligen bara att vänta på att spy, sedan är det värsta över på morgonen. Sedan kommer illamåendet som sitter i hela dan. Jätte kul måste jag säga. Men i slutänden så kommer det något underbart ut av allt detta + att barnmorskorna säger att så länge jag spyr så vet man garanterat att bebisen mår bra..

2010-12-06 @ 11:20:15 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Det är hopplöst

Ni vet antiskall halsbandet som sprutar ut citron syra upp i nospartiet?
Ja det fungerade verkligen inte kan jag säga. Han brydde sig absolut inte om det + att sedan slickade på halsbandet och i pälsen. För själva halsbandets funktion fungerar, men Gizmo brydde sig inte om citronsyran. Så nu är det en kastrering på gång och sedan får jag hoppas han slutar skälla på hundar..

2010-12-04 @ 20:00:21 Permalink Gizmo Kommentarer (15) Trackbacks ()


Besvikelse

Jag har sett reklam för en film som går på bio nu, Devil heter den.
Trailern får mig verkligen att vilja se den, och jag ville gå bion för att se den, men det gick inte här i Kalmar eller i orter nära mig. Så jag fick se den hemma och gud vilken besvikelse det var. Början var hyfsat okej, men i mitten av filmen och slutet förstörde helt..


Så rekommenderar jag att ni ska se den? Jag säger så här att ni missar inget om ni inte ser den.

 

2010-12-04 @ 19:56:46 Permalink Film Kommentarer (2) Trackbacks ()


Godmorgon

Vilken härlig morgon att vakna till.
Solen skiner lite lätt, det snöar inte och jag har fått sovit ut ordentligt inatt. Första natten på länge jag bara varit uppe 4 gånger, men somnat direkt efter varje gång.. Helt underbart!

Strax ska Gizmo få lära sig något nytt. Att citronsyra inte är gott :) Haha.. Jessica ska komma hit med sitt antiskall halsband med citronsyra, som vi ska testa på Gizmo. Han skäller på hundar och vi har testat mycket men ignorerar det jag säger när det är en hund han har sett. Så nu ska han få se på andra bullar..
Återkommer senare med en uppdatering om hur allt gick, jag hoppas det funkar..

2010-12-04 @ 11:10:48 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Promenad i vinterlandet

Jag har nyss slängt i mig lite mat, och än sålånge så har jag fått behålla maten men man ska inte ta ut det i förskott har jag lärt mig. Jag är fortfarande frusen sedan min och Gizmos långpromenad med Monika och höglöpande Stella. Åh hon luktar ju sååå gott tycker Gizmo, speciellt nu när han har kommit in i sin könsmognadsfas 2, den så kallade 1 års krisen. Nu ligger han han bredvid min och värmer mina fötter, men ack så mysigt vi har det.


Mkt snö, och här var det ändå nertrampat men Gizmo sjunker ner i snön :)

Jag verkligen älskar detta väder, det är så underbart med den friska kylan och snön. Men visst klagar jag för fullt när det stormar ute och vräker ner snö, men det tillhör :) annars är jag för övrigt positiv när det gäller vädret!

2010-12-03 @ 17:18:01 Permalink Gizmo Kommentarer (12) Trackbacks ()


Covers

Jag är inne i en period just nu där jag gärna sitter och kollar på lite youtube klipp. Gärna covers på låtar som jag tycker är bra. Just nu är det dessa 2 som jag youtubar lite på :)




2010-12-03 @ 12:34:12 Permalink Musik Kommentarer (3) Trackbacks ()


Uppdatering - Läkarbesöket

Nu är vi hemkomna ifrån läkaren. Och såhär ligger det till.
Jag är nu sjukskriven veckovis. Alltså en vecka åt gången. Och då blir det vila och bara göra det jag känner ork till + att jag har fått lite tabletter mot mitt illamående. De ska jämna ut illmåendet, dock får de inte stopp på kräkandet men det börjar bli en vana nu. Jag hade gått ner i vikt, men inte så pass att de var oroliga för mig. Jag är nu i vecka 12 + 6 och det borde vända nu snart..

Men jag står ut, för jag vill att bebisen ska må bra och ha det bra i magen så jag gör allt för han/hennes mående och hälsa. Jag har järnbrist men det ska jag inte börja med ett par kosttillskott förens jag slutat spy, det lönar sig inte annars att ta dem nu..

Nu var det någon vecka sen jag tog en bild på magen, men det börjar synas lite iallafall.


Vecka 11 + 0

2010-12-03 @ 12:27:11 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Nervös

Jag halvligger nerkrypt i soffan och gosar med Gizmo.
Jag är smått nervös inför läkarbesöket imorgon. Vi ska undersöka en del och det lär bli en det provtagningar men det ska nog gå. Alla hormoner i kroppen gör det inte bättre heller men stödet ifrån sambon så ska jag nog klara mig. Nu återgår jag till min koma position, mår inget vidare och är riktigt trött.. Godkväll!

2010-12-02 @ 19:17:39 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (2) Trackbacks ()


Babylycka <3

Nu när jag är tillbaka är det dags att berätta för er.
Jag och min sambo väntar på vår bebis som trivs super bra i magen. Vi är så oerhört glada och jag går jämt och klappar på magen och bara ler. Jag känner mig så lycklig hela tiden och min sambo är på mig hela tiden. Vad jag ska äta, när jag ska äta, klappar på magen och egentligen tänker på allt åt mig :) Vilket känns oerhört skönt då jag känner mig smått senil sedan jag blev gravid.

MEN.. Nu kommer det tråkiga MEN:et.. Jag har då sedan jag varit gravid i 3 veckor mått skit. Jag har spytt sedan dess och det gör jag än. Får inte behålla mycket mat och vätska. Jag har varit inne på akuten, förlossningen och sjukhuset flera gånger och min kropp har tagit illa vid det. Bebisen mår utmärkt, men i och med att barnet tar allt före mig och ger mig restprodukterna, vilket inte är mycket, så har jag inte mycket energi. Imorgon är det dags för ännu ett läkarbesök och vi ska undersöka en del frågetecknen och se om vi kan komma på någon lösning åt mig.

Ja jag har testat flera olika tabletter mot illamående, armband ja jag vet inte allt. Men inget fungerar för mig. Men förhoppningsvis så ska det börjar smått försvinna nu. Jag går in i vecka 13 + 0 på lördag och nu borde det försvinna tycker jag.

Men annars är vi så lyckliga och nu kommer självklart bloggen handla om graviditeten med, jag menar jag bloggar om allt som jag gillar och jag gillar min bebis <3 Har fått en del förfrågningar ifrån de som vet om det att jag ska blogga om babylyckan så det kommer jag göra, men annars blir min blogg detsamma..


Bilden från ultraljudet idag <3

2010-12-02 @ 13:14:36 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Im back with my secret

Så nu återvänder jag till bloggen igen.
Efter haft en paus jag tvungen var att ta (är inte helt okej än) men lyckligare än någonsin så är jag tillbaka med goda nyheter. Jag ska berätta allt som skett i mitt liv under nästa inlägg, för nu väntar lite mat !

2010-12-02 @ 12:17:07 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0