L-O-V-E

Idag i denna otroliga värme vi har haft så fick Malva lägga sig på filten i bara blöja. Hon har varit så varm idag så även blöjan åkte av en stund och naken fick hon vara ett tag. Så skönt att få lufta den lilla söta rumpan ett tag :) Gizmo ska självklart vara vid henne och "vakta" henne.. Han är så duktig så, han gillar att vara nära henne och han ska inte tvätta henne lika mycket nu längre. Jag upplever att Gizmo är som vanligt igen, inte alls "deppig" eller svartsjuk längre, vilket betyder guld för mig <3

Malva är mer vaken och hennes ögon är inte alls lika "nyfödda" längre. Hon fäster blicken en längre stund än tidigare och man kan se i hennes ögon när man pratar med henne att hon lyssnar och känner igen rösten..

2011-06-30 @ 20:48:42 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (10) Trackbacks ()


3 veckor <3

Exakt nu, klockan 12.51, för 3 veckor sedan föddes Malva.
Äntligen kom hon, som vi väntat på i 9 månader.

Jag kan inte förstå att hon redan är 3 veckor, tiden går så fort och gud vad hon utvecklas. Jag tycker att hon för varja dag bygger på sin personlighet och smällter mitt hjärta mer och mer.

Jag kan inte förstå ett liv utan Malva. Jag vill inte leva en dag utan henne.
Mamma älskar dig mer än något annat, du har en stolt mamma och pappa <3



2011-06-30 @ 12:51:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sommaren är här

Usch vad det är stekhett här. Inte för att man ska klaga nu när värmen, solen och SOMMAREN är här men när det står stilla och lilla Malva är varm i bara blöjan, då är det inte kul. Moderinstinkten talar!

Öland var toppen. Så underbart skönt att få komma ifrån "stan" lite och ut på landet. Gizmo fick gå i en långlina på 20m och kunde röra sig fritt. Men konstigt nog så skulle han ändå vara nära oss hela tiden. Hade jag haft han lös hade han lätt stuckit den lilla knasbollen. Malva fick ligga på en filt i bara body i skuggan och gud så skönt hon tyckte det var. F*n jag vill ha trädgård och ej bo i lägenhet. Nästa sommar säger jag bara :)

Det gick bra på BVC med Malva. Hon är 52 cm lång nu (alltså vuxit 3 cm sen hon föddes) och vägde något på 3,7 kg. Kommer ej ihåg exakta siffran nu på rak arm. Men det låg nära 300g i ökad vikt! Hon har fått fin färg med och allt såg toppen ut med lilltjejen. En riktigt docka är hon allt..



Pappa och Dotter mys! 2 av mina 3 favoriter <3

2011-06-29 @ 17:40:30 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


BVC och Öland

Strax ska vi till BVC och väga & mäta Malva.
Det ska bli så spännande att se hur mycket hon har gått upp nu på 7 dagar med ersättningen. Micke hoppas på att hon ligger på 4 kg men då innebär det att hon har gått upp 600g på 7 dagar, låter lite mycket tycket, eller? Vi får väl se :) Vi ska fråga lite annat med så jag ser framemot besöket.
Efter BVC ska vi åka till Öland och stugan och träffa min mormor, alltså Malvas gammel mormor. Gizmo så självklart med, så han får gå i en lina, annars rymmer han min lilla pälsboll <3 och det vill jag inte,.

Nyvakna Malva imorse i sin nya pyjamas. Mycket rosa :)

2011-06-28 @ 09:56:19 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Solhatt

Jag har letat överallt efter en solhatt som passar Malva. Men de jag har hittat är för barn som är 1 år och uppåt, inget som passar Malva nu direkt. Men idag hittade mamma och jag en vit på kapphal, dock är den också lite stor just nu men den hinner hon växa i + att den är inte så stor att hon inte kan ha den. Den skyddar hennes vackra lilla huvud iaf :)



Malva fick solhatten och 2 urgulliga bodys ifrån sin mormor idag och 2 pyjamaser i storlek 50. Dock kändes de stora när vi väl kom hem, men vi får se hur de sitter på henne sen, när det är pyjamas dags :) 



Ikväll har hon varit svår och gnällig och väldigt lättväckt, så hon sover inte så djupt som hon brukar. Förmodligen är det magen som spökar för henne just nu, men Miniform har vi nu köpt så nu får vi vänta lite och låta tiden utvisa om hennes gaser vill försvinna,. Det är inte kul som mamma att se sin dotter ha ont och behöva kämpa hårt :( Min lilla älskling <3

2011-06-27 @ 19:13:51 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Var tredje timme...

... Är det som gäller här hemma, speciellt nattetid. Hon vaknar var tredje timme nu på nätterna och vill ha mat och en ny blöja. På dagarna är det lite annorlunda då Malva är vaken mer nu för tiden. Hon sover oftast 2 timmar i sträck men sen vaken i 1 - 2 timmar, ibland mer vaken än det!

Nu ligger hon på soffan och sparkar igång magen för fullt, blir att åka till apoteket sen. Navelsträngen åkte av igår med, usch vad äcklig den är. Tänkte inte spara den så den fick åka i soporna. Men nu är den borta och en fin navel ska skapas nu :)

2011-06-27 @ 10:04:25 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Tack för natten gumman

Inatt har Malva varit såååå duktig. Hon somnade runt 10 tiden, sov till 1 tiden och vaknade för mat. Vaknad kl 4 för mat, vaknade kl 8 för mat + att hon har sovit i sin säng hela natten. Så himla skönt för hon har inte gjort det tidigare eller velat sovit i sin säng. Men inatt så :)

Nu ska vi ut med vagnen och hunden på en långrunda. Trots att vädret är skit och det ser ut som om det skulle börja regna så beger vi oss ut..

2011-06-26 @ 11:50:29 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Mat och sovdags

Jag blev precis nerkissad av Malva, tack gumman :)
Oj vad Malvas mage börjar komma igång nu. Det börjar bli bättre vilket jag tackar för. Micke ska jobba imorgon som vanligt och det blir första natten och morgone jag ska ta henne helt själv. Bara Malva och jag hemma!
En ivrig hungrig Malva i väntan på mat, i sin stora pyjamas, storlek 56.
Pappa och Dotter <3 Min familj

2011-06-25 @ 21:02:36 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Bytt ersättning

Jag har slutat ammat Malva nu då min mjölk rinner till försakta och hon vill äta så ofta och mycket att hon blir frustrerad och jag med för den delen.

Nu har vi fått bytt ersättning iallafall. Från Babysemp till NAN då hon blev hård i magen och kunde knappt bajsa. Nu har hon i snart ett dygn ätit NAN och än kan jag inte riktigt se om det gett resultat. Hon måste först få ut semp. ur sitt system och sen får NAN börja göra sitt. Men visst önskade jag att det rann fortare så jag kunde amma henne, men nu kan sambon också mata henne vilket gör att vi kan dela upp nattskiften så vi får sova lite mer båda 2. Jag testade och pumpa men jag fick pumpa en gång i timmen och brösten läckte jätte mycket ändå. Så nu ska man bara stoppa mjölkproduktionen vilket ger ömma bröst, aj aj aj säger jag..


Bilden är lånad ifrån google.com

2011-06-25 @ 14:35:51 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


Midsommar

Jag vill önska och hoppas att alla hade en bra midsommar såhär i efterhand.
Jag hann inte med ett inlägg igår. Det var full rulle från morgonen. Men igår "firade" vi midsommar med Mickes syster + hennes familj och en vän till henne. Vi med barn hade bebisträff på midsommar, mycket trevligt. Så vi var ute hos dem en bra stund, sen åkte vi hem för att grilla och sedan slocknade jag.. Men en mycket trevlig midsommar hade vi, och idag börjar äntligen sommarkrysset :) Som jag har längtat..

Inatt har jag fått mycket mer sömn än vad jag har fått nu på flera veckor. Min underbara sambo tog Malva till 4 tiden, sen var det min tur, alltså hon ville upp nu vid 6, så vi har varit uppe nu i några timmar och ska faktiskt sova lite till när Malva väl somnar sedan, just nu kämpar hon med magen men snart så somnar hon nog.


Malva igår på midsommar, i sin första rosa klänning :) <3

2011-06-25 @ 08:14:55 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Blommig klänning och matning

Idag har min bästa vän Madde varit hos oss och gosat med Malva för första gången.
Och passande var det då Mava var vaken och det blev en hel del prat och mys. Vad min tjej börjar bli stor, redan 2 veckor och jag märker redan vilket skillnad på hennes utveckling. Jag njuter av varje dag fast att jag önskade att hon ville sova på nätterna och vara mer vaken på dagarna. Malva fick 2 fina paket av Madde. En vit kofta som hon kan ha sedan mot de sena kvällarna och en super söt blommig klänning. Jag VET att Malva kommer bli super söt i dem sedan. De är i storlek 62 så hon ska bara växa till sig, sen kan hon ha det. Toppen mot sensommaren! Och jag fick fina blommor, vilken underbar bukett <3 Tack gumman, tusen tack!
Jag har fixat och donat här hemma nu, så nu ska jag mysa ner mig i soffan med min familj <3 Ska försöka hinna in imorgon med ett inlägg, men vi får se vad vi hinner med!

2011-06-23 @ 20:42:19 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Rött och vitt

Ikväll fick Malva besök av Jessica och Crille och fick en jätte söt röd och vit randig body med kjol och en långärmad vit body med spets.. Tusen tack säger vi och nu vill vi bara hon ska växa till sig så hon kan använda alla fina kläder hon har fått :)

 

2011-06-22 @ 21:00:30 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (9) Trackbacks ()


Paket

Imorse när posten kom, låg det ett paket till Malva.
Och i det paketet låg denna ursöta "klänning/dress" som hon har fått ifrån min underbra vän Pernilla och hennes sambo Johan ifrån Kiruna. Tusen tack säger jag och Malva kommer bli super söt i den. Den är i storlek 56 så om en månad hoppas jag hon kan ha den och allt i 56 som vi har. Det är en hel del!



Malva ligger och tar sig en powernap på sitt täcke i soffan, jag funderar också på att vila lite. Inte fått så jätte mycket sömn inatt, har ingen aning hur natten blev men denär nu över och det är en ny dag. Så lite vila nu med snutten min och sen blir det mog matdags för henne. Hon får både bröstmjölk + ersättning nu ett tag!

2011-06-22 @ 13:40:14 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


12 dagar senare

Gizmo har nu vant sig vid att vi är en till i vår lilla familj, 12 dagar senare.
Han är så himla lugn nu när hon gnäller lite, han kan verkligen komma till ro och sova fast hon är vaken. Visst vill Gizmo ha koll på vart alla är, så han går fram och tillbaka från vardagsrummet och sovrummet och kollar läget. Inte är jag chockad över att allt gick så bra, Min älskade pälsboll har en stolt matte <3


Gizmo sitter under skrivbordet just nu och vaktar mig :)

2011-06-21 @ 19:01:44 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mamma & Pappa mys

Utan tvekan så är helt klart Jag & Micke det bästa just nu enligt Malva.
Mamma-mys & Pappa-mys blir det mycket av, och båda fungerar lika bra. Vi älskar henne mer än något annat och hon ger oss dagligen vårt lyckopiller. Trots lite sömn så klara vi oss igenom dagarna, bara genom att lukta på henne, pussa henne och ha henne nära <3



2011-06-21 @ 18:40:58 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (9) Trackbacks ()


Första besöket på BVC

Nu imorse var vi på vårt första BVC-besök. Malva hade bara gått upp 50g på 6 dagar :/ vilket är väldigt lite. Hon skulle ha gått upp mellan 150 - 200g helst. Men vi har anat det nu i 2 - 3 dagar att hon inte riktigt fått i sig rätt mängd med mat, då jag ammar hela tiden och hon blir aldrig nöjd.

När vi kom hem ifrån BB, 2 dagar senare fick jag blödningar och såriga bröstvårtor så jag fick börja med en amningsnapp som jag skulle använda men ha den bara då och då, inte under varje amning. Alla sköterskor tyckte också hon hade att bra sug, och sa vi kunde he henne napp om hon var ammad, fått ny blöja men ändå inte fullt nöjd. Speciellt då hon började suga på tummen skulle vi ge henne nappen istället. Vi gav henne bara napp när hon var ohanterbar, mätt och nybytt.



Efter mjölkstockningen, som nu är över det värsta iaf, så har inte tagit bröstet utan amningsnappen och varit jätte gnällig och grinig. Vi har fått kämpat jätte mycket med amningen och som vi började misstänka så får hon inte i sig rätt mängd mat, alltså börjar min bröstmjölk sina. De läcker ju jätte mycket så när hon väl ska ha mat så kommer det inte så mycket som hon behöver och amningsnappen förhindrar lite att ge ett bra flöda i bröstet, vilket kan ha varit en del av min mjölkstockning.

50g är inte mycket i viktökning så nu ska det ammas och ges ersättning. Vi var rekommenderade att ge henne också på flaska då hon är van vid amningsnappen och nappen. Så nu testar vi detta och ser om hon blir mätt och nöjd. Det är absolut inte kul att se sitt barn vara så missmöjd och inget fungerar. Vi alla blir så frustrerande och det räcker med att man inte får så mycket sömn som nyblivna föräldrar..

2011-06-21 @ 12:49:15 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (13) Trackbacks ()


Lilla magen

Oj vilket dygn vi har haft.
Allt började igårkväll när Malva var övertrött men ville ej sova. Det slutade med att jag och sambon höll på bli tokiga så vi satte henne i bilbarnstolen och tog en åktur, kl 12 på natten. Hon somnade direkt och sov 3 timmar, sen var det mat och blöjbyte. Malva har en jätte gasig mage och bajsar ofta. Jag skojar inte när jag säger att vi måste byta en riktigt bajsig blöja minst en gång i timmen. Nu ligger och sover, men börjar vakna till så det är dags att slänga fram ett bröst nu och amma!


Malva ikväll, i sin nya helrosa body :) Min älskade tös <3

2011-06-20 @ 20:26:26 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Mjölkstockning

Ni som inte har fått mjölkstockning någon gång, kan inte ana hur fruktanvärt ont det gör.
Jag har drabbats av mjölkstockning och det gör så himla ont. Mycket värme och ammning, speciellt på det onda bröstet blir det, fast det gör jävligt ont. Panodil var 4:3 timme mot febern som inte vill ge med sig. Har det inte släppt tills imorgon, då jag har gått med det i 2 dygn, så får jag ringa en läkare. Och inte hjälper det att Malva har problem med sin gasiga mage idag och har knappt sovit något alls på hela dagen. Men jag hoppas på att hon ska somna snart så jag kan ta mig en varm dusch!


Min sötnos igår, sov som en stock!

2011-06-19 @ 20:17:39 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


Myskväll med de bästa i livet

Jag myser med mina 2 älsklingar, Gizmo & Malva.
Pappa är ute ikväll så då tar jag en myskväll själv med dem, de är sååå härliga!
Älskar er så <3 

2011-06-18 @ 20:58:43 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Finbesök

Idag fick Mavla och Jag besök av en väldigt nära kompis till mig Jenny.
Det var mycket trevligt att få henne på besök, nu när man mest lärt känna min älskade dotter, så är det skönt med lite vänner besök och inte bara besök av släkten :) Av Moster Jenny fick Malva mycket fina kläder. Lite av det på bilderna och lite till. Den randiga klänningen fick hon av Jennys föräldrar, som jag står väldigt nära. Helt underbara människor! 


Ljuvliga blommor, älskar buketter :)

Klänning, storlek 56, som Malva kommer bli super fin i när den passar.


Lite av de kläder Malva fick av Moster Jenny, storlek 56.

2011-06-18 @ 19:13:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sömn? Vad är det..

Igår sov Malva mer än 5 timmar i sträck. Det har hon aldrig gjort och efter det var hon vaken i mer än en timme, klarvaken när jag och M låg i soffan och var väldigt trötta. Men det var bara att underhålla damen ett tag sen fick hon följa med mig in och sova för natten. Jag tror klockan var 2 när vi somnade och vaknade vid halv 6, så några timmars sömn fick vi :)

Nu är hon klarvaken och jag väntar bara på att sambon ska kliva upp så jag kan ta en dusch och rasta Gizmo. Snart lär hon somna så jag ska passa på att sjunga och mysa med henne!

2011-06-18 @ 11:31:02 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kläder

Idag har Malva fått lite mer kläder av sin snälla farmor. Idag fick hon 2 bodys och ett par vita byxor, i storlek 56, så hon kan använda det om en månad kanske. Bra att växa i. Hon har tidigare fått ett par rosa byxor och en rosa body när vi låg på BB.. Tack snälla farmor!




Min sötnos idag :) Mammas älskling <3

2011-06-17 @ 19:12:28 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Läckande bröst

Alla som ammar eller ammat sina barn har säkert också stört sig fruktanvärt mycket på sina läckande bröst. Här måste jag byta amningsinlägg en gång i timme och vid själva amningen måste jag ha dubbla inlägg vid de bröst som ej matas med, för det sprutar ut mjölk ifrån det. Hopplöst! Alla mina bh:ar är dyngsura och mina toppar blir blöta.. Hopplöst! Jag blir så trött på det.. Jag ska testa att pumpa bröstmjölk och frysa in, då kanske inte brösten läcker lika mycket??

2011-06-17 @ 14:12:17 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (10) Trackbacks ()


En vecka senare

För en vecka sedan bar jag fortfarande på Malva i magen. En vecka senare, idag, så finns hon i min famn istället och den gravida magen är "borta". Det finns spår av den, helt klart, men nu är det ingen bebis i den. Magen har sjunkit jätte mycket och jag väntar egentligen bara på att läka lite mer efter förlossningen och sedan börja träna magen lite. Promenader tar jag, men sit-ups och lite andra övningar ska jag börja med snart. Min plan är också att sola bort mina bristningar som syns mycket mer nu när magen är borta,.

 

2011-06-16 @ 14:34:08 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (10) Trackbacks ()


7 dagar gammal

Idag blir Malva 7 dagar, en hel vecka har alltså gått sedan hon föddes.
Gud så fort tiden har gått. Dagar går så himla fort med, helt sjukt. Jag tycker att hon redan har utvecklats mycket på bara en vecka, eller så kanske det bara känns så n när man börjar vänja sig vid att hon är här.. I vilket fall som helst så går allt super bra. Amningen är absolut fullt igång och hon växer som hon ska. Hon börjar vara vaken mer nu med, vilket är härligt!


Malva i babysittern just nu <3 Min älskling..

2011-06-16 @ 14:28:34 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Babysittern

Jag ammade Malva i en halvtimme och trodde hon skulle somna efteråt, då hon somnade mot slutet av amningen, men icke :) Nu sitter hon klarvaken i babysittern och har suttit där i 20 min. Dock har jag på känn att hon snart kommer vilja komma upp då hon har hicka, men en klarvaken tös har jag haft mycket idag. Härligt att få se henne lite vaken ibland :) 





2011-06-15 @ 17:13:35 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (16) Trackbacks ()


Malvas vikt

Hembesöket ifrån BVC (barnavårdscentralen) gick super bra. Malva skulle precis äta när sköterskan kom så då fick vi pratat medans hon var nöjd och glad :) Jag har väldigt mycket mjölk och bra mjölk för den delen så inte konstigt att hon går upp i vikt som hon ska, det gillar vi.

Vikt:
9/6 3440g - Dagen då Malva föddes
11/6 3305g - Dagen då vi åkte hem
13/6 3375g
14/6 3385g
15/6 3440g - Hembesök av BVC



Hon går bra upp i vikt och det gillar vi. Nästa vecka är det ett besök hos BVC och vi får se hur mycket hon gått upp i vikt då. Men hon äter bra min lilla tös, det gillar vi men inte mina bröstvårtor. Jag måste byta amningsinlägg en gång i timmen och de spänner så mycket. Är det någon som ammar och vet bra inlägg som ej läker igenom till bh:n?

2011-06-15 @ 15:40:41 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (12) Trackbacks ()


Hembesök av BVC

Strax ska en sköterska ifrån BVC komma hit och väga och mäta Malva, spännande att se om hon gått upp något sedan igår. Ska lägga ut ett inlägg om hennes vikt sedan. Så nu ska jag ta och vila mellan amningarna medans Malva och pappa ligger och vilar i soffan. Min bröst är sååååå ömma, spänner och de läker något fruktanvärt. Får byta amningsinlägget en gång i timme för de är blöta.. En bröst pump vore kanske ett bra inköp!!

2011-06-15 @ 12:18:03 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Älskade barn

Vi lever här hemma på både lycka men även på nålar. Vi är så himla glada och lyckliga för den underbara dotter vi har. Det går inte att beskriva den kärlek vi känner till henne, hon är vårt allt. Men vi går även på nålar. Lilla minsta ljud hon gör börjar tankarna snurra om något kan vara fel. "Hon andas lustigt" är något vi båda säger hela tiden och är oroliga att något är fel. "Är hon inte väldigt varm?", "Har hon feber?", "Har hon fått i sig rätt mängd mat?". Mycket tankar men i slutänden så är det bara tankar och vi inser att allt är som det ska!


En trött och väldigt mysig Malva. Sova i närheten av mamma eller pappa är bäst.


Det finns inget sötare än hennes händer och fötter, dessa tår och fingrar!

2011-06-15 @ 10:03:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


Förlossnings historia

Jag tänkte svepa ihop, medans Malva sover, en kort och enkel förlossningshistoria.
Jag kommer att vara ärlig och döljer inget. Jag kommer berätta hur det gick för mig. OBS! Det betyder inte att det kommer gå så för dig, tänk på att vi människor är olika, så är förlossningarna med!

Tisdag den 7 juni vaknade jag runt kl 4 på natten av att jag kände mig otroligt kissig. Jag gick till toan och när jag var väl var inne i badrummet kände jag hur jag blev lite konstigt varm på insidan av låren. Inser då att vattnet började sipra. Hann inte gå så mycket längre innan det kom mer och fick ta på mig en binda. Några timmar senare gick det mer vatten och jag fick ringa förlossningen. De ville jag skulle komma in och undersöka mig. Det blev några timmar på förlossningen och fick sedan åka hem ( jag fick en tid till onsdagen för en kontroll av vattenavgången). Senare på natten hade jag värkar som kom en gång i halvtimmen, var jätte trött och fick ingen sömn. Så in till förlossningen igen för sömntabletter och en tablett som "stannar" upp värkarna.

Ondag den 8 juni på eftermiddagen, cirka runt 4 tiden, åkte vi in för en kontroll. Vattnet fortsatte att gå, dock bara lite och mina värkar höll inte i sig så länge, snitt var 40 min. Men läkaren bestämde att jag skulle sättas igång på tordagsmorgonen, då jag haft en tidig vattenavgång och inget händer. Det finns en regel som säger att om inget har hänt efter en vattenavgång, ska man sättas igång efter 72 timmar för infektionsrisken.
Men på kvällen så började mina värkar bli att starkare och längre + de började komma oftare. Efter flera timmar med värkar med 5 minuters mellanrum så åkte vi in till förlossningen, då jag inte kunde hantera smärtan längre, och när jag väl var inne på förlossningen kl 03 på natten visade det sig att jag var öppen 5 cm.

Torsdagen den 9 juni är den dagen jag skulle ha blivit igångsatt, men älskade tösen bestämde sig för att komma och jag slapp en igångsättning. Nu var förlossningen igång. Jag fick lustgas på 50% men efter några timmar var de tvungen att höja till max, men det hjälpte enbart inte så en ryggbedövning skulle jag få. Jag fick dock min ryggbedövning när jag var öppen 7 cm, men smärtan var alldeles för intesiv och fick den för sent. Inte nog med att jag fick vänta en timme på att få den då narkosläkaren var på operation. Från och med då jag kom in på förlossningen tills ryggbedövningen var det värsta jag varit med om. Den smärtan jag hade, fy fan säger jag bara. Men efter jag hade fått min ryggbedövning och den gett värka mådde jag toppen. Jag hade inte alls ont och kunde vila mig mellan värkarna. Sedan kom krystvärkarna och då var det bara att krysta på. Det fanns inget bättre då att känna att man vill krysta och den kraften att få föda sitt barn var helt otroligt. Helt utan förvarning känner jag under en krystvärk att hon är påväg ut, men ingen barnmorska eller undersökterska märkte det. Jag började ropa till att hon kommer, och de hann precis få på sig skyddskläder och handskar och upp med fotstöden innan jag krystade några få gånger och sedan var hon här hos oss. 12.51 på torsdagen den 9 juni föddes Malva. Absout det bästa av hela förlossningen, att få föda henne, henne vi längtat efter.

Jag hade en tuff förlossning då jag gick hemma väldigt länge med värkar, 6 timmar med max 10 minuters mellanrum, inte fått sovit på mer än ett dygn och fick bedövningen för sent. Jag fick den när jag absolut inte kunde hantera smärtan längre. Jag fick jobba länge med den smärtan och förlossnngen tog 12 timmar från inskrivningen. Men 12 timmar senare var hon här <3 
Skulle jag, trots smärtan, födda henne om jag visste hur allt skulle gå till och hur ont det gjorde?
Absolut utan tvekan. Det finns inget mer otroligare att få födda det barn som du skapat och burit på i 9 månader. Den lättnaden och känslan att höra barnets första skrik, få barnet upp till bröstet och få känna på sitt barn är helt otrolig! Nu ska man bara återhämta sig efter förlossningen och det får ta sin tid.

Det var en väldigt kort sammanfattning till er som vär intresserad och vill veta om min förlossning!

2011-06-14 @ 19:43:00 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (10) Trackbacks ()


Hund och Barn

Gizmo är, trots att han får väldigt lite tid med mig, så är han jätte duktig med Malva. När hon ligger i soffan och vill ha sällskap så hoppas Gizmo direkt upp och lägger sig vid henne. Han följer gärna med till badrummet när vi ska byta blöja och han vill ha koll på vart hon är. Han är jätte duktig MEN visst känner han sig utanför. Han trotsar och söker uppmärkssamhet hela tiden och jag märker på honom att han är lite "deppig". Men det tar lite tid sen vänjer han sig och det blir enklare att ge han den tid han behöver. Jag ger han självklart uppmärksamhet och mycket gos när jag har tid och jag är säker på att han kommer att vänja sig sedan vid henne och kommer vilja fly ifrån henne när hon börjar krypa och gå :)


2011-06-14 @ 10:15:43 Permalink Gizmo Kommentarer (12) Trackbacks ()


Svar på kommentar

Svar till dig Matilda (fanns ingen angiven mail eller bloggadress)
Tack så mycket, äntligen är hon här. Efter mycket längtan och genom mycket värk och smärta så är hon här.
Jasså, vad kul, då är det snart dags för dig. Hoppas du mår bra den sista tiden och att sommarvärmen inte är allt för jobbig. Jasså fick du? Jo Malva är inget vanligt namn, därför gillar jag det. Jag ville inte döpa mitt barn till något som jag kände var väldigt vanligt + att jag har i snart 8 års tid gillat det namnet. När hon föddes var det givet att hon skulle få heta Malva, det kändes 100% rätt!
Ta hand om dig och all lycka till med förlossningen och din son/dotter :) Kram

2011-06-14 @ 10:09:36 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lite nytt till lillan

Nu när Malva är här och vi har fått oss en tjej, så är det dags att införskaffas lite passande kläder. Då mycket rosa men framför allt spets, blommor och sådant söt som jag anser jag inte skulle klä min pojk med. Har köpt lite till, några bodys i storlek 50, som egentligen är förstora men hon växer i dem. Visar dem sedan!


Filt - Ica Maxi, Strumpor och klänning - Lindex

2011-06-14 @ 09:21:29 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bra första natt

Vi har haft en bra första natt.
Vi gick och la oss runt 12 tiden och vid 3 snåret vaknade Malva för lite mat och blöjbyte. Sen tog det inte lång tid innan hon somnade om igen, vaknade vid 6 tiden och ville suga lite på bröstet bara och nu vid 9 klev vi upp. Har varit en mycket lugn natt, vilket har varit skönt. Vi ska försöka se om hon vill ligga i sin säng på dagnarna när hon sover, om hon vill dvs :) Men det är så otroligt mysigt att ha henne sovandes bredvid oss, äntligen är hon här.

Vi ska bege oss ut sen, Måste skaffa lite glidslem oså vi kan ta tempen på henne utan att stöka allt för mycket med henne + någon body i storlek 50. Även om 50 är lite förstort så får hon växa i dem istället!




"Så älskade från första stund. Äntligen är du här hos oss. Vi älskar dig gumman"

2011-06-12 @ 10:46:27 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (13) Trackbacks ()


Webbis <3

Klickar ni här kommer ni till vår webbis :)
Kunde inte vara stoltare över vår väldigt ljushåriga tjej, helt underbar <3 Evig kärlek!

2011-06-11 @ 15:37:46 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (16) Trackbacks ()


Kvar på BB

En snabb uppdatering medans min UNDERBARA dotter sover hos pappa.
Vi är kvar på BB än men ska åka hem idag. Vi väntar på att de ska ta en bild till webbisar på Malva och väntar på att hon ska ha passerat 48 timmar för puk-testet sen får vi åka hem :) Det ska bli så skönt att få komma hem till Micke & Gizmo men framförallt att få komma hem på hemmaplan..

2011-06-11 @ 10:08:27 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


En docka är född <3

I tisdags gick mitt vatten och idag på morgonen skulle en igångsättning ske, men vår älskade skatt valde att titta ut självmant och inatt började förlossningen. Vår älskade dotter föddes idag 12.51 <3
Vi är väldigt trötta men mår bra..

2011-06-09 @ 20:21:31 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (26) Trackbacks ()


Tack - Ni är underbara

Jag vill tacka alla så jätte mycket för all omtanke ni gett mig. Jag avskyr att inte tacka er personligen, men jag har ingen ork just nu att svara alla så jag tackar er här. Det betyder jätte mycket, ni anar inte. Man får ett stöd och känner sig tänkvärd, vilket är ett super bra stöd..

Nu ska jag ta hand om min väldigt värkande rygg, som håller på att gå av snart känns det som. Jag hoppas att ni alla, med barn i magen eller inte, mår bra och njuter av vädret vi har. Det är fel att klaga efter denna vinter!

2011-06-08 @ 23:51:28 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (3) Trackbacks ()


Golvfläkt - Vilken uppfinning

Jag vet att min blogg är tråkig just nu, men jag är så trött nu så jag orkar inte blogga. Jag orkar knappt gå ut med Gizmo men snart är det över och jag är tillbaka som vanligt.



Jag måste bara säga att golvfläkten är absolut en av de bästa uppfinningarna ever. I och med att det står stilla i vår lägenhet så är det toppen med en fläkt som kör runt på helvarv. Gizmo älskar den med, fast på avstånd då :) Min svullna kropp är placerad i fåtöljen cirka 3 meter ifrån fläkten och det är sååååå skönt!

(bilden är lånad ifrån clas ohlson, där vi köpte vår)

2011-06-08 @ 23:44:11 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()


Värmeslag

Dessa jävla sammansdragningar, som inte gör någon större nytta direkt, är inget att leka med. Dom är väldigt kraftiga men kommer så pass sällan att jag bara ska stå ut tills bebis vill ut. Och så får det bli!

Jag myser med Gizmo och min älskling i massor. En golvfläkt är inköpt och jag älskar den. Nu ska jag ut med Gizmo en stund innan det blir en film sen sova. Skulle bara titta in en snabbis då jag är såååååå trött och orkar inte mycket!!

2011-06-07 @ 20:57:23 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


Upp och ner

Efter att fått skrivit av mig en del här och fått gråtit ut i sambons famn känns det nu bättre. Hela dagen igår så umgicks vi bara och mös i massor och pratade ut båda 2 om våra känslor som vi hållt inne. Jag har den inställning att jag kommer få gå över tiden, punkt slut!

Det är så fruktansvärt varmt här, det står stilla i vår lägenhet med vilket är mindre roligt. Vi hade köpt en takfläkt som vi skulle ha haft i sovrummet, men det blev för mycket jobb med att sätta upp den så vi lämnade tillbaka den och ska skaffa en stående fläkt som vi kan ha vart vi vill. Värmen gör ju att man blir svullen och som höggravid kvinna så blir man ännu mer. Mina fötter är så fruktansvärt svullna att jag inte kommer i mina sandaler, och inga skor har jag som jag knappt kan ha. Men jag är glad att det inte är vinter för jag kan knappt ta på mig kläder då magen är i vägen och värken i kroppen tillåter inga ansträngningar..


2011-06-07 @ 10:26:06 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


Varning för ett gnälligt inlägg här

Nu skiter jag snart i detta. Jag är så himla trött och svullen och orkar snart inte med dena eviga väntan. Det är jobbigt att fått höra nu i flera veckor att bebisen kommer snart för den är påväg, men det händer ju fan inget. Jag har ju testat allt, vilat, varit aktiv men inget fungerar. Jag tänker kräva en hinnsvepning efter bf om bebisen inte har kommit till dess, vilket jag inte tror elle egentligen orkar bry mig om nu längre. Det är inte bara jobbigt fysiskt men det börjar blir jobbigt psykiskt nu med. Jag känner inte igen mig själv och jag har aldrig gnällt eller mått  så här dåligt över något någon gång. 

Jag älskar redan det lilla barn vi väntar och vi vill bara ha bebis här nu, fast jag kommer sakna magen men inte det andra. Bara den härliga klotrunda magen jag har, men absolut vill jag mer ha bebis här än magen!

Jag bidrar inte med något ändå så jag återkommer imorgon, när och OM humöret är bättre. Det hjälper inte att sambon åkt till jobbet och inte kommer hem förens imorgon bitti.. 

Godkväll på er alla, Hoppas ni haft en bra helg!

2011-06-05 @ 18:55:33 Permalink Daily things Kommentarer (16) Trackbacks ()


Brännboll + Höggravid = AJ

Igår så var vi bjudna på ett poolparty på Öland hos sambons kompis. Det var mycket trevligt. Självklart badade de andra och jag tittade på, bada i pool är inget för mig, inte heller att ta på mig en bikini med denna kropp :) Det blev grillning och sedan en match av brännboll. Trots att jag på något sätt har skadat min höft så ställde jag upp och var med, men det skulle jag absolut inte ha gjort. Jag vet inte vad som hände men jag har asont i magen och kan knappt gå, det värker något fruktansvärt. Så spela ej brännboll om du är höggravid, en stor rekomendation.. Så nu vill jag inte föda, bebis får vänta att komma ut till smärtan har lagt sig för jag tänker inte sära på benen för någon sålänge det gör ont!



Nu ska jag ut med Gizmo en stund, solen kommer och går men varmt är det, så jag ska ut en stund och se om jag kanske kan vila mig lite i solen ett tag!!

2011-06-05 @ 12:08:16 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vecka 40

OMG (oh my god) jag inte förstå att jag nu är i vecka 40 (39+0).
Det är ju bara 6 dagar till beräkad födsel och om jag fortfarande har min bebis i magen tänker jag kräva en hinnsvepning, så är det bara. Punkt slut!



Jag kan inte förstå hur länge jag har legat i riskzonen att föda förtidigt, så en sjukskrivning fick jag och nu kan jag mycket väl gå över tiden för jag har varit sjukskriven i 2 månaders tid :/ Mindre kul där, men vila var det jag behövde och det vet jag. Men jag menar efter alla mina förvärkar och allt som pågått i kroppen på mig de senatse veckorna och hur fixerad bebis verkligen varit + att jag är öppen 2cm så borde det väl hända något nu tycker jag. Gnäll gnäll gnäll, ja jag vet att jag gnäller mycket men inte trodde jag att det skulle vara så påfrestande för mig både mentalt och kroppsligt den sista tiden. Känner knappt igen mig själv.

Men det är en lycka att vara gravid. Jag är glad att det är vi kvinnor som bär på barnen, föder barnen för det hade män aldrig klarat. Inte när de är "dödsjuka" vi en enkel förkyldning. Trots allt det negativa så är det en lycka och något helt otroligt att jag bär på vårt barn. Ett liv som vi har skapat. Jag har inte riktigt förstått att det ligger ett barn inne i mage på mig, en lite människa som vi ska uppfostra. Det slår nog mig när jag höra det första skriket, få se barnet men framför allt hålla h*n i min famn.

Enligt alla tester och mått så har jag gått om fostervatten och bebis är beräkad på runt 3kg - 3,5kg så det blir ingen jätte bebis utan en "normal" bebis. Så jag tror inte jag behöver packa kläder i storlek 56 egentligen men man vet aldrig..

2011-06-04 @ 09:42:53 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (15) Trackbacks ()


Spa för Gizmo

Efter Gizmos första promenad nu på morgonen så fick det bli att ge han ett lite spa :)
Okej inte för att han direkt gillar allt men han är iallafall nybadad sen någon dag sedan, han har fått en riktigt genomborstning av pälsen, klippa klor, tvättade ögon, borstade tänder och en ny sats frontline i nacken.

Vi fick använda köksbordet som arbetsplats då jag inte kan vara på golvet pga min mage och fogarna. Hade jag haft plats i lägenheten, ett hus eller trädgård hade jag skaffat mig ett klippbord, men köksbordet fungerar utmärkt till min lilla älskade goa hund :) 



Jag är förresten sååååååå glad :) Jag hittade hans andra bättre halsband. Har fått användt hans läderhalsband med små nitar på då jag trodde det var borta. Men i hans "pälsvårdskorg" så låg det, längst underst. Så nu åker det på igen. Det sitter bättre på Gizmo och ag kan "styra" honom lättare med det halsbandet..

2011-06-04 @ 09:13:31 Permalink Gizmo Kommentarer (5) Trackbacks ()


Storstädning

Något är fel på mig :) Gick och la mig igår strax innan 12. Somnade till och vaknade 2 - halv 3 tiden och somnade om till kl 4 då sambon kom hem ifrån jobbet. La kvar i sängen i hopp om att försöka somna men vid 5 tiden efter sambon hade somnat så gav jag upp och klev upp. 
Vi har ett system här hemma att vi ska diska varannan disk, så disken sen igår, som min sambo ej hann diska innan jobbet, har jag stått med nu på morgonen. Och efter det började jag storskura hela köket. Jag skruvade tom. loss själva diskhonens avloppshåll och skurade rent undertill :/ Så något måste vara fel.. Nu ska det bara dammsugas och skuras golv sen är köket + badrummet klart. Får ta det när sambon har vaknat för nu är det absolut för tidigt för det.

Nu tar jag mig en kort paus här vid datorn och lite yougurt till frukost. Har på något sätt skadat min vänstra höft och är svullen på sidan, kan knappt gå eller ens belasta den sidan. Min favorit sovsida nu när mag och ryggläge är uteslutet för länge sedan. Ska strax fylla i 2 olika böcker. En till bebisen, om graviditeten och sedan fortsättning på h*n första år och en bok som jag fyller i för denna graviditeten. Men först tror jag att jag ska klä på mig något och gå ut med Gizmo en stund. Eller försöka gå ut, jag får halta mig fram. 
Har haft hela kvällen igår och inatt en lustig känsla i magen och neråt mot blygbenet. Lite som värkar men de sitter i magen och neråt. Ingen smärta jag inte kunde hantera och vid varje rörelse blir magen stenhård. Men som sagt så går smärtan att handskas med men den känns väldigt lustig :/


2011-06-04 @ 06:47:30 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Solat lilla magen

Nu har jag varit ute i solen i nästan 4 timmar. Solade lite en stund sen fick det bli en promenad med Gizmo. Jag har nog bränt mig en aning, fast inte som en kräfta iallafall. Men magen har fått sig lite färg! Jag ska ta och storstäda av lägenheten sen men först ska jag bort och handla lite gott till ikväll. Måste ha något att trösta mig med att jag är själv hemma och ingen bebis är här än heller. Det är jobbigt att inte veta när den ska titta ut!


2011-06-03 @ 17:52:13 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (3) Trackbacks ()


1 vecka - 7 dagar kvar...

... till BF. Men h*n får gärna komma nu. Vet dock inte varför den inte vill ut. Ett tag verkar bebis ha så brottom ut men nu bara stannar h*n upp. Jag hoppas att bebis vill komma nu i helgen, och skulle inte bli förvånad om allt sätts igång ikväll när sambon jobbar. Så antligen får du ge tecken inom 2 timmar att du tänker komma inatt eller så får du hålla dig inne tills imorgon :) Och bara för att vi har lite småsaker planerade i helgen så skulle jag inte förvåna mig om du ska göra det tungt för mig.. Det är nu så många som är nyfikna på dig, och din pappas tjat att du ska komma ut börjar bli lite tröttande för mina öron att höra!


Mamma & Pappa <3 Dig bebis


2011-06-03 @ 12:26:57 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (2) Trackbacks ()


No baby

Ingen bebis här, bara massa värk i kroppen. Min rygg, höfter och bäcknet far såååå illa och destovärre gör jag det med. Värne och solen är här, vilket innebär att jag blir sååååå lätt svullen. Men med en vatten flaska vid min sida och vänners stöd så tror jag att jag överlever iaf. NU ska jag dock trotsa värken i kroppen och ge mig ut på en lång rask promenad med Gizmo och sedan blir det att njuta i solen. Återkommer senare idag!
Hoppas alla har en bar frdag hittills och en bra klämdag :)

2011-06-03 @ 11:09:03 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kom igen nu då

Vi ska strax åka iväg en stund, komma ut lite och hoppas på att något mer händer. Har varit så dålig i magen, mår rilla, värker som fan mellan benen och för förvärkar för lilla minsta nu, så nu hoppas vi :) Det är iallafall fint väder och vi ska komma ut med Gizmo, lite miljöombyte nu för en gångsskull. 

Hoppas ni får en toppen dag!

2011-06-02 @ 12:09:31 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


Bästa onsdagen på läääänge

Idag har jag haft absolut den bästa onsdagen på länge. Har myst med Micke en stund då och då under dagen, varit ute och busigt med Gizmo i massor, fått underbart besök av Jenny ikväll och nu slutligen filmmys med sambon. Jenny kom hit ikväll och bara var och jag kan säga hur uppfriskande det har varit. Även om jag haft ont och värk i kroppen så har jag haft en helt underbar dag. Solen och värmen har varit här hela dagen med, toppen :) Men ikväll bakade Jenny och jag en hallon/blåbärs paj med glass och vaniljsås, mums så gott och bara njutit av varandras sällskap. Det kanske är sista gången vi ses innan bebisen kommer, vi får hoppas det så nästa gång vi ses så är bebis här!

2011-06-02 @ 01:51:14 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grattis tjejer

Jag vill börja min dag med att gratulera 2 tjejer ur vår flräldrargrupp som nu har fått sina bebisar. Hanna fick en flicka i söndags på morsdag :) och Anna fick sin efterlängtade pojke inatt. Stort grattis till er!

Men är inte alls avundsjuk på att de har fått sina, inte alls. SKOJAR. Gud vad jag också vill och som det känns idag så blir det ingen bebis idag. Men allt kan förändrar på en kort sekund, det får vi väl hoppas på. Men jag är säker jag fortfarande inte fått till helgen!

Nu ska jag ut och rasta min lilla vovve en stund. Tack och lov att man har hund, annars hade jag gått in i väggen för den eviga väntan på att få föda. Tur jag har min älskade pälsboll :) <3

2011-06-01 @ 11:46:49 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0