Från rygg till mage

Snart så vänder sig Malva från rygg till mage.
Det ända som är iväg för att lyckas med vändningen är hennes vänsterarm. Så kan hon bara flytta den så är hon över :) Detta kunde ej Malva göra för 3 dagar sen. Så när man säger allt händer dag från dag efter ha passerat 3 månader, kom ni nog själva förstå sedan. Undra vad hon kan/nästan kan göra imorgon då :)



2011-09-30 @ 17:51:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Underbart väder

Har varit ute med mina 2 käraste ägodelar, Gizmo & Malva, i detta underbara väder. Det är höst och trädan börjar tappa färg på blad och tappa sina löv men denna värmen är som sommar. Typskt att man ska vara förkyld och ha ont i halsen, så det blev en halsduk ändå. Vill ju bli frisk igen!





2011-09-30 @ 14:45:08 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Friskförklarad

Nu har Gizmo blivit friskförklarad. Vilket är skönt.
Nu måste vi bara ha kolla på analsäckarna så de ej fyller sig och isåfall måste vi in med han och tömma dem. I värsta fall så måste de opereras bort vilket kostar runt 10 tusen lappar :/ Känns ej lockande dock att lägga så mycket pengar på det när vi vill kastrera sötnosen min!
Men han är frisk nu och det är huvudsaken, kosta vad de kostar, det är absolut värt det!

2011-09-30 @ 11:36:26 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Flower power

Äntligen kom mina blommor till scrapbookingen. Som jag har längtat efter dem. Nu ska det dock bara köpas in lite pärlor till dem och sedan så ska jag börja med boken till Malva. Självklart ska jag börja med att göra om framsidan och sedan börja med den dagen då hon föddes, hennes första leende, skratt, om hennes dop osv :)
Det ska alltså köpas mycket fingerfärg, pärlor, glitter och allt som går att limma med limpistol eller superlim!

2011-09-30 @ 08:03:00 Permalink Scrapbooking Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag undrar...

... Om man har något att säga (tex. kommentera inlägg) varför vara anonym?
Jag menar ip-adressen syns ändå så man lätt leta upp vart ifrån den anonyma kommentaren kommer ifrån OCH kan man inte stå för vad man tycker? Är det så fel?

Jag har inget emot att folk vågar stå för vad de säger, tycker och känner och framför allt uttrycka sig. För det finns för mycket fega människor som ändå bara pratar skit bakom ryggen. Men jag menar, har man något att säga, säg det och våga stå för det.

Och sedan något jag jag bara irriterar mig på är när folk som är så negativa, varför måste det sprida vidare sin negativitet genom att skriva "elaka" nertryckande kommentarer. Det är något jag har sett andra göra när man själv ska kommentera någons inlägg.

Tycker bara det är så tråkigt. Jag menar ni får inte mer uppmärksamhet, vilket ni bara helt enkelt måste vara ute efter. Uppmärksamhet om och tanke. Tycker synd om er, negativa ensamma människor som måste trycka ner andra. Ja eller åtminstånde FÖRSÖKA. Försöka går ju!

2011-09-29 @ 18:19:00 Permalink Åsikter Kommentarer (6) Trackbacks ()


Dagens Malva

Imorse fick jag en höstkänsla, då var det faktiskt lite kyligt.
Så idag fick det bli en mer höstig klädsel på malva med :)



2011-09-29 @ 16:55:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Välkommen Hösten

Jag älskar hösten. Punkt slut.
Det är så fint i naturen med alla färger, löv och kottar. Jag ska ut och plocka lite löv någon dag och plasta in till Malvas scrapbook, måste bara låta löven bli lite mer röda/oranga.
Jag gillar absolut hösten. En stickad kofta, halsduk och kängor :)



Vem gillar inte höst nu då? :)

2011-09-29 @ 12:57:53 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Skogen

Nu har vi avklarat Funkaboskogen:
Kvar har vi Djurängsskogen och sist hela Stensö :)
Det var ej tänkt att gå i skogen, men när vi passerade förbi så kunde jag en låta bli :) Gizmo fick springa lös första gången efter operationen och Malva sov en stund. Sedan vaknade hon och fick komma upp i mammas famn en stund. Hennes första tur i skogen och jag tror att hon kommer att gilla den sedan när hon kan gå :)



 

2011-09-29 @ 12:49:01 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Riktigt kyligt

Är det bara jag som avskyr dessa kalla morgnar?
Jag tycker det blir allt kallare och kallare och ingen värme på elementen än :/ Men snart får de allt dra igång värmen för vem vill kliva upp från den varma goa sängen till det kalla?! Inte jag..

Malva har ingen feber idag, tack och lov. Panodilen innan läggdags gjorde sitt. Men fortfarande hostig och lite snorig så nu ska vi gå ut en runda med hunden så vi får frisk luft. Alla vet att frisk luft mår man bara bättre av!

2011-09-29 @ 10:53:05 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kom hit Zara

Jag bara avskyr att butiken Zara ej finns här. Jag har nämligen sett några underbara plagg som jag skulle vilja ha till lilltösen.. Får be syrran köpa något till henne och skicka upp :)


Bara MÅSTE ha denna, sååå fin.

 

2011-09-28 @ 22:23:57 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Full fart hela tiden

Åh vilken dag det har varit..
Dagen har varit mysig, absolut. Men Malva har ej haft den bästa dagen - Hostig, febrig och väldigt mammig. Vi gick på Ikea i 3 timmar, och sedan shoppade i 2 timmar, där vi spenderade minst en timme på hm och jag överdrivet inte nej. Det tog sin tid där :) Både Fia och jag var helt slut sedan, ingen av oss orkade vara sociala men det blev ingen pinsam tystnad då och skönt är det. Fia är en toppen tjej, vi kommer bra överrens vilket gillas..

Dagens köp på Ikea blev en miniorkide, lila blockljus och tyg till Malvas scrapbook. Övriga köp blev strumpbyxor, stickad tjock lång kofta, body till Malvisen :) och jag fick mig ett par kängor och en tubscraf..

Nu har jag småplockat lite i lägenheten och tänt ljusen, så nu blir det mys innan dottern ska nattas och sedan måla naglarna :)

God onsdagskväll på er!!

2011-09-28 @ 20:49:00 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


*host host*

Goddagen!
Som rubriken lyder är vi hostiga idag. Både Malva och jag har åkt på en förkyldning, så för att trösta oss själva ska vi träffa Fia och alex för lite shopping, fika och prat på Ikea och mode huset :)

2011-09-28 @ 11:46:38 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny app

Idag så såg jag att man nu kunde ladda ner en gratis mobilapp från blogg.se vilket jag gilllar, om den nu fungerar. Så detta blir ett test :)

Idag var vi på Ikea och köpte en ny korthårig matta till vardagsrummet som ej var svart. Jag älskar min gamla håriga svarta matta men med en hund som fäller och har ljus päls så fick det bli en korthårig grå matta med vita detaljer på. Vet ej om jag riktigt tyckte det passade så bra, är ju van vid den svarta så kan vara det. 2 vita stora plädar till soffan och rosa lakan till Malva blev det med :) Så nu sover hon i sin renbäddade prinsessäng..

2011-09-27 @ 19:57:44 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Build a bear

I dopgåva fick även Malva en underbar nallebjörn. Inte vilken nalle som helst, utan en nalle som är byggt av sin moster. Min syster har byggt en egen nallebjörn till Malva. Den har ett hjärta inom sig som syster har fått haft mot pannan och önskat sig något gott till Malva. Den har 2 speldosor i armarna som man fick välja vilken musik och vad den skulle säga. Så i ena armen sjunger den "who let the dogs out" :) och säger "I love you" i andra armen. Än så uppskattar Malva den inte, men om ett halvår så kommer hon nog uppskattad den mer då hon förhoppningsvis kan sitta själv och trycka på den :)
Även så får nallen ett hus och ett födelsebevis, som en levande nalle :)


Nallens hus :)


Själva nallen och nallebeviset :)

Jag bara älskar gåvan så, jag uppskattar verkligen den. Jag tycker bäst om personliga gåvor, det är sådant man kommer ihåg extra mycket, speciellt när det sticker ut. Om Malva skulle tappa den, så finns det en sak i nallen som gör att den skickas hem till oss, om någon vänlig själv hittar den och lämnar den det vill säga!

2011-09-27 @ 18:57:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rosa med vita prickar

Här är det underbara påslakansetet Malva fick av sin gammelfarmor och gammelfaster (min farmor och faster). Rosa med vita prickar, jätte mjukt och underbart. Det är 100% bomull, men känns som egytisk bomull, så himla mjutk och fint fiber i tyget. Blir så avis på Malva som ska få sova där och inte jag :) Den vita nallen fick hon med, den och snutten är hennes 2 favoriter just nu..





2011-09-27 @ 15:29:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dopgåvorna

NU har jag äntligen fått lite mer energi tillbaka efter dopet. Igår vilade hela familjen upp sig då vi alla var trötta och är sjuka här hemma. Idag tänkte jag visa er dopgåvorna Malva fick på sin dopdag av närmsta släkten..

Det Malva fick var 3 böcker (2 av barnkammarbäckerna), bygg-clown, Build a bear - Nalle,Gosedjur, berlock till halsband/armband, pengar, presentkort, kläder, börja-äta-set, födelsedagståg och ett påslakanset. Påslakanset tänkte jag vissa för er lite senare.



 







 

Igår var vi iväg och införskaffade oss en cd-spelare till Malva lite av de pengar hon fick, annars kunde vi ej spela något sång ifrån cd i böckerna :)

2011-09-27 @ 13:43:25 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Tidsinställt inlägg

Som rubriken säger så är detta ett tidsinställt inlägg.
Skrev detta igår då jag visste att jag ej hade hunnit annars :) Så nu borde vi vara påväg till kyrkan. Hoppas på fint väder :)
Jag lär inte blogga mer idag så vi "ses" på måndag. Jag önskar er alla en underbar söndag! <3

2011-09-25 @ 09:33:00 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Är så sönder stressad

Jag mår illa, är trött och har ont i magen.
Jag ska både fixa med lokalen och allt inför dopet + ta hand om Malva & Gizmo + städning och organisering och planering för vad och när jag ska börja morgondagen. Skulle ha bakat idag, men jag hann inte och lär ha lite att göra imorgon bitti med. Jag har alltså ej fått någon hjälp ifrån sambon då han anser det är viktigare att umgås med sina vänner idag. När vi ska upp vid 6 imorgon bitti :/ Kan lugnt säga att jag är en aning trött på sambon. Jag måste dock upp vid 5/halv 6 då Gizmo ska få sin medicin så jag lär ej gå och lägga mig efter det. Funderar allvarligt på att gå och lägga mig nu när Malva har somnat!!
Men dopet blir nog bra imorgon iallafall, jag ska äntligen få träffa min släkt som bor överallt i Sverige men ej i Kalmar.

Jag tog Gizmos sista och längsta promenad på en vecka nu till Skälby där Malva fick gunga lite till. Hon gillar verkligen det :) (ursäkta bildkvaliten)

 

2011-09-24 @ 20:44:11 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Dagens planera

Dagen i sin ära ser ut såhär för familjen.

- Promenad till super duktiga och snälla Caroline och hämta lite dekorationer i sugerpaste :)
- Snabbvisit på Ica Maxi
- Bakning av marängtoppar
- Städning av lägenheten
- Fixa det sista med lokalen
- Hänga fram alla kläder osv tills imorgon
- Ev förberedelse tills imorgon
- LÖRDAGSMYS med massor av filmer med sambon <3


Marängtopparna :)
Recept & bild är lånad av Caroline.
Ni måste bara titta in hos henne, ingen kan säga att man ej blir baksugen :)

2011-09-24 @ 10:44:02 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Love you both, every piece of my heart





KÄRLEKEN TILL DIG MALVA OCH TILL DIG GIZMO GÅR EJ ATT BESRKIVA.
NI BÅDE GER MIG LYCKAN, STYRKAN, KÄRLEKEN OCH VÄRMEN JAG BEHÖVER.
JAG SKULLE OFFRA ALLT FÖR ER <3 älskar er
Jag är lycklig, har allt jag behöver. Man, dotter & hund. Micke, Malva & Gizmo <3


2011-09-24 @ 09:10:00 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Downtown

Idag har Malva och jag gjort stan med hennes mormor.
Efter att jag hade glömt hennes mössa hemma och det blåste så fick jag köpa henne ny mössa. Det fick bli denna urgulliga från hm, den och Malva är så söta :)

 
Min älskade dotter, går ej att förklara in kärlek till dig <3


Fick köpte lite mer småsaker till dopet och nu får vi vara klara med det. Imorgon ska vi ta en promenad bort till Ica maxi och Lindex där jag ska hitta mig ett passande nagellack och rouge. Nu ska jag se ett nytt avsnitt av The Vampire Diaries som jag har lääääängtat efter! God fredag på er alla!

2011-09-23 @ 21:18:16 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Stripes

Igårkväll när jag äntligen fick en stund för mig själv så tänkte jag att jag skulle fixa mina naglar lite. Under tiden var jag i en annan värld och när nageldoften + acetondoften tog över vaknade jag upp igen och då såg det ut såhär. Som det kan bli ibland :) Nu ska det dock bort för så kan ej ha det på dopet!

2011-09-23 @ 21:12:45 Permalink Naglar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dopfix

Här hemma fixas det med allt möjligt inför dopet.
Idag har jag börjat lite med lokalen och ännu ej klar. Och imorgon ska det handlas massor. Man kan lugnt säga att jag är lite stressad, men det blir bättre så fort dopet är över. Måste baka marängtoppar med, i rosa självklart :) mums!!

Nu ska jag återgå till mina dekorationer, liten smygtitt på det enklaste inför dopet :)



2011-09-22 @ 21:23:00 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fruktpure med ris

Jag säger bara FRUKTPURE med RIS :)
Mums det gillar jag. Inte illa alls att få smaka på det, som ett litet mellanmål på dagen. T.o.m. så gillar mamma den så det blir varannan sked till mig och varannan till mamma :) Vi delar med oss.



2011-09-22 @ 18:59:00 Permalink Malva bloggar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Första gungningen

Idag var familjen på Skälby en stund. (för er som ej känner till Kalmar är det den största lekplatsen i kalmar och ligger bredvid en 4H-går, med massa djur). Malva fick testa på en av babygungorna och det var populärt. Hon tittade ner i sanden, fick känna på gungan och känna på själva gungandet. Man kan säga att hon stormtrivdes där :) Så idag fick hon gungat för första gången. I och med att hon är rätt stark i ryggen och nacken när det gäller att sitta upp så gick det bra, med tanken på att hon sitter upp i vagnen med!

 

2011-09-22 @ 16:56:38 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Envis mamma

Hej alla läsare, Malva här!
Jag har en envis mamma som bara envisar sig att jag ska ligga på magen, fast att jag bara AVSKYR det. Men jag måste erkänna att jag börjar faktiskt gilla det lite nu. Speciellt på Öppna förskolan där jag kan titta på alla andra och då blir så mycket mycker mera intressantare. Sen får jag nog bara gilla läget för mamma verkar inte ge sig.






Nu ska jag sova, Pappa är bäst på att natta mig i sängen och jag måste tydligen börjar sova i min säng runt 7 - 8 tiden varje kväll :/ Godnatt på er!

/ Malva

2011-09-21 @ 19:15:13 Permalink Malva bloggar Kommentarer (6) Trackbacks ()


Katrinplommonpure

På affären idag så köpte vi en burk katringplomman och päronpure till Malva. Det är en liten burk från 4 månader som vi beslöt att Malva skulle få smaka på. Katrinplommon är toppen för jobbiga magar och hoppas att dn skulle underlätta lite för Malvas mage. Hon fick sammanlagt 2 tsk med puren och jag kan ej påstå att hon gillade den. Det åkte ut ur munnen hela tiden men jag gav mig inte :)

Och under tiden så gav Malva oss 2 riktiga skratt. Malva skrattade idag, för första gången, 3½ månad gammal. Jag blev tårögd och var nära på att börja gråta. Vilken lycka. Det var helt underbart att få höra hennes skratt, det var så ljuvligt. Nu var hon verkligen superglad :)

2011-09-20 @ 20:57:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Öppna förskolan

Idag blev det en tur för mig och Malva till Öppna förskolan.
Vi var påväg att hoppa över den idag, men in i sista stunden så beslöt vi oss för att gå ändå. Och idag var Malva på bästa humöret ever :) Hon var så glad, även när hon låg på magen (vilket hon hatar) fast hon tippar över på höger sida visserligen. Hon har nog inte riktigt förstått det hela med att man måste dra in armen för att rulla över :)

Unden en visa "havets-vågor" kanske den heter, låg Malva och söta Lovisa och höll varandra i hande. Attans att jag ej hade min kamera :/ Jag visste jag skulle haft den med mig. Attans skit! Men urgulligt var det. Och röda var de båda idag med, dessa söta små tjejer.

Jag tycker det är trevligt att gå till Öppna förskolan för att sjunga med Malva och få komma hemifrån. Men annars finns det ej några andra skäl varför jag går dit. Jag kommer gå dit då och då när vi har lust och tid. jag funderar på att försöka hitta en bikini till den sladriga magen efter graviditeten så jag kan gå till simhallen med Malva någon dag!

2011-09-20 @ 19:42:19 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Så här är det

När vi kom till veterinären igår så visade det sig att en av analsäckarna på Gizmo hade brustit så det blev en operation direkt på honom. Igårkväll fick vi hämta honom och skönt var det att få hem honom igen. Nu har de opererat in ett drän i analsäcken som ska tas bort, ev, på fredag. Han går på antibiotika och smärtstillande, han har en tratt på huvudet och såret och dränet ska tvättas nu flera gånger om dagen. Så det blir fullt pass upp på honom nu + att han måste komma igång med magen senast imorgon bitti annars måste vi tillbaka imorgon med honom. Lättare sagt än gort för han vägrar ju gå med tratten och tar jag bort tratten så drar han ut dränet då den är öppen på honom, vilket skulle leda till samma operation igen och samma kostnad.

Idag blir det alltså inget mer bloggande för mig. Min fokus har nu flyttast från Malva till Gizmo, så jag ska vara med honom nu och se till att min bebis blir frisk och kry!

2011-09-20 @ 09:58:28 Permalink Gizmo Kommentarer (5) Trackbacks ()


Veterinären

Nu ska vi till veterinären med Gizmo.
Hoppas slippa en operation, vill ej att Gizmo ska behöva gå igenom den. Förmodligen har han fått ett stopp i analsäckarna och de behöver tömmas, men vi hoppas på att han bara har mask i magen. Men har iallafatt fått ett sår bredvid anaöppning och det måste undersökas och tvättas rent. Och en krage ska han få så han ej tvättar sig, det är inte bra alls. Jag ogillar verkligen detta, men det måste göras något åt innan det blir försent!
Matte älskar dig <3


Udda stil men så härlig vovve :)

2011-09-19 @ 14:15:00 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


Blue and gold

Malva sover (chockerand och brukar ej hända på dagtid) och då jag ej kan städa för sambon sover och skit på tv, så fick jag lust att bara måla naglarna. Nu när jag TYVÄRR fick klippa ner dem så är de korta och jag bara HATAR korta naglar. Trivs verkligen inte utan långa, men vad ska man göra.



Så det blev mörkblå grund med guldiga pricka och en dekorativ blomma. Ni får ignorera den "torra" huden på naglarna, det är aceton som ska tvättas bort när nagellacket torkat!
Ska in och sätta på tippar på naglarna nu till Malvas dop, punkt slut!

2011-09-19 @ 11:55:18 Permalink Naglar Kommentarer (5) Trackbacks ()


Jag har ett beroende...

... mitt allra första beroende och jag vill ej ha hjälp.
Jag är beroende av The Vampire Diaries :) Första avsnitten av säsong 3 släpptes i fredags och efter att ha sett det så har jag nu insett att jag är beroende och får lite abstinens att veta att jag ej får se mer förens nästa fredag. HJÄLP! Jag är även ett stort fan av Loka Päron, det går åt flera liter Loka i veckan här hemma..

 
Sedan kan jag ej rå för att tycka bröderna Salvatores farlighet är sexigt ;)



Är det någon annan som har ett starkt beroende till något, som de ej vill bli fria från?

2011-09-19 @ 09:30:02 Permalink Film Kommentarer (7) Trackbacks ()


Järngrepp

Lilltösen har ett järngrepp om denna svart/vita ring. Jag kan säga att det inte var det lättaste att få henne att släppa den. Och snutten ska hon ha så nära ansiktiet och helst över huvudet. Den är absolut en favorit och glad är jag över att hon gillar den så mycket!





Jag tror det kommer dröja ett tag innan hon lär byta ut den mot ett gosedjur. Kanske runt 1 -2 år års åldern kanske, vi får väl se. Varje dag är en fröjd att vara hemma med Maöva. Hon utvecklas verkligen nu dag från dag. Man kan så lätt se skillnande.

Så lite tråkigt är det att jag nu ska börja jobba igen men samtidigt skönt att jag kan välja hur mycket jag vill jobba, när jag vill jobba och kan vara ledig närsom :) Jag kommer inte att jobba fredagar. Inte tills det blir inskrivning på dagis. För fredag ska vi båda vara ledig och ha en heldag som familj :)

2011-09-18 @ 17:23:09 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Andra skorna

Malvas andra par skor (hennes första par är hennes vita dopskor som ni kommer få se efter själva dopet) blev dessa urgulliga från Åhlens. De är i storlek 18/19 så de är lite stora än då hon har 16/17 men snart kan hon ha dem :) Hon kommer visserligen inte ha dem hela vintern. Utan hon ska få sig ett par vinterskor sedan, beroende på hur allt ser ut till vinter med overall och åkpåse osv. Men ett par rosa ministövlar ska hon få..

2011-09-18 @ 17:06:38 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Välkommen tillbaka Scrapbooking

Jag har som sagt lagt bakningen åt sidan och välkomnar tillbaka ett gammalt intresse, som jag faktiskt har saknat en hel del. Nämligen scrapbooking. Nu har jag massor att ta igen och ska nu börja med massa till Malva.

Jag ska nämligen skapa en låda med massor av saker som är Malvas som kommer att finnas i den, som minne. Tex. hennes dopskor ska få en värdig plats i minneslådan och massor annat självklart. Men nu blir det att införskaffa mig en limpistol då jag annars enbart kört på limstift och dubbelhäftande tejp och fotohörn när jag ska sätta in fotografier i böckerna..



 

2011-09-17 @ 14:44:00 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hejdå bakning

Jag har nu bakat en del men känner att jag hinner inte riktigt med det, Malva tar min tid och bakning blir aldrig bra under stress. Så jag säger hejdå till bakningen och kanske tar upp det när dte finns mer tid!!

Dock ska jag fortsätta med ett intresse som jag la på hyllan under graviditeten, det dyker upp senare i bloggen!!

2011-09-17 @ 12:19:48 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


This is what im made of

2011-09-16 @ 21:18:07 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ska vara med vid bordet

Det går inte ett få andra som ej har barn att förstå hur otroligt fort de växer, men hur otroligt fort de utvecklas och blir en per perfekt liten människa.

Malva fick provsitta i en matstol när jag och Emma fikade igår och perfekt satt hon. En kudde i ryggen som ett mjuk stöd istället för den hårda plasten. Så nu blir det dags att införskaffa en matstol till henne, speciellt vid 4 månader när vi ska börja med smakisar. En tripp trapp ska vi skaffa men inte nu, än så länge för en plast matstol ifrån ikea duga :)



2011-09-16 @ 17:24:27 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Gårdagens bakning

Igår bakade jag lite. Det blev små cupcakes i smakera vanilj och choklad botten med olika dekorationer. Lite glasyr och chokladfrosting. Men enligt min smak blir det för sött, är inte så mycket för sötsaker men de blev himla söta för att baka cupbakes för första gången :)

2011-09-16 @ 12:34:36 Permalink Mumsiga bakverk Kommentarer (5) Trackbacks ()


Ny sovstil

Igår somnade Malva i en väldigt udda sovstil.Hon låg först på rygg men rullade över till höger sida och somnade direkt. Även vände hon sig så i sängen sedan. Det är ju bra för hennes huvud då hon mest legat på vänster sida och blivit lite sne där, men nu är det påväg att bli jämt igen :)





Åh vad tiden går fort. Det sägs att efter att ha passerat 3 månader så märker man skillnad på hennes utveckling vecka efter vecka, Och det kan jag absolut hålla med om. Herregud! Nu vänder hon sig från sida och de har skett på bara något dag. Tiden går fort!

2011-09-15 @ 17:55:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


" gaah mamma jag äter upp dig "

När det busas här hemma kan det se ut såhär ifrån sötaste Malva :) Något hon tycker är roligt är när man pussar på henne snabbt i nacken och sedan skratta. Då blir lilltösen glad och nästa äter upp mig..



Det ska busas mycket. Malva sitter även hela tiden nu, med stöd då. Babysittern är inställd på det bästa sittstödet och det är nu det som gäller. Hon ligger knappt ner något i vagnen nu längre, bara när hon bir trött och sover. Stå gör hon även mycket. Starka benmuskler har hon absolut :)



2011-09-15 @ 15:41:47 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Blogaward

Jag fick min bloggaward av Anna, en mamma från min föräldrargrupp. 
5 frågor. Jag svarar. Skickar vidare.


Varför började du blogga?
Jag började blogga då det "inne" att blogga. Jag hade hört att många bloggade men jag visste inte riktigt vad det innebar. Men jag startade en blogg och sedan skaffade jag mig Gizmo. Då var det givet att jag skulle engagera mig mer åt bloggen då Gizmos uppfödare kunde följa honom via bloggen. Sedan blev det mer intressant och lite beroendeframkallande. Det bara började och nu under min graviditet så blev det mer bloggade då min familj och släkt är utspridda över hela Sverige, så att de kunde följa mig. Nu bloggar jag för det är kul och för att det är kul att Ge & ta med andra mammor/pappor ute i bloggvärlden.

Vilka bloggar följer du?
~ Emma Josefine med sockertoppen Alva
Fia med gullgossen Alex
~ Caroline och hennes underbar bakverk
~ Evelina, mamma till sötnosen Lucas
~ Mikaela och hennes charmör Viktor

Sedan läser jag en massa andra bloggar självklart, cirka 20 stycker utöver dessa 5. Dock hinner jag sälla få min lugn och ro att kommentera deras inlägg men gör mitt bästa. Malva kräven 110% uppmärksamhet när hon är nu vaken, den mesta dels av tiden på dygnet.



Vilken är din favoritfärg?
Jag är en tråkmåns och gillar de färger som är tråkiga och ger inget liv, alltså grå/vit/svart men min favoritfärg är absolut marineblå :) 

Vilken är din favoritfilm?
Favoritfilmen är absolut Avatar. 2:an ska tydligen komma om 3 år. Men som den filmfantasten jag är så har jag många favoriter.
Komedi - Bridesmaids
Drama - Love and other drugs
Dansfilm - Dirty dancing
Musik/sångfilm - Camp Rock
Action - Alla Fast and the Furious filmerna (fast five är nog bäst av dem alla)
Skräck/Thriller - Finns ingen bra. Alla slutar antligen overkligt eller så är det bara skit slut.


Vilket land/länder vill du besöka och varför?
USA
skulle jag vilja besöka. Gärna åka runt och besöka de flesta delstaterna. Jag tycker om engelska och när man ser filmer som utspelar sig i USA så blir jag bara så sugen. Att åka till New York en gång under mitt liv är ett måste :)
En icke-fest/turiststad skulle jag vilja åak till. Med min familj. Bara ta det lugnt, njuta och bara ha det gott och lugnt. Jag skulle aldrig åka till ett land där det enbart är för ungdomar som bara vill festa och supa sig fulla tex. Sunny beach. Jag vill åka utomlands för att njuta av värmen och uppleva ett nytt land. Kalla mig gammalmodig men jag skulle aldrig resa utomlands i syfte för att festa. Aldrig!
Grekland för att jag älskar det ljusblåa havet, deras berg och dessa små vita otroligt söta hus och för deras grekiska sallad (som den sallandfantast jag är)
Egypten vill jag åka till för deras pyramider, rida på kamell/drumedar :)
Och sist men inte minst Disney World med Malva och våra andra barn om 10 - 15 år :)

Jag skickar denna Blogaward vidare, Gör ni så med!

2011-09-14 @ 11:47:00 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


stormen är över

Igår, ja herregud vad det blåste.
Man märkte på vindarna att det var mer än en vanlig blåst. Visserligen är man van här vid kusten att det blåser, men aldrig som igår. Nu är det över och nu blåser det bara som vanligt, som det brukar göra :)
Jag har precis avverkat en längre morgonrunda med mina 2 älsklngar Malva och Gizmo. Nu sover dottern s gott i vagnen och Gizmo har gått och lagt sig hos syster yster som sover. Sambon sover med så jag kanske skulle lägga mig en stund jag med då jag är sååååå trött och kymig i kroppen. Vi får väl se :)



2011-09-14 @ 08:55:03 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Måndag och ny vecka

Imorse när Malva och jag klev upp, (kl 06.00) så regnade det ute.
Inte bara duggregn utan det vräkte ner och då trodde jag inte att det skulle bli sol som det är nu. Jag och syster har ätit lite frukost med Malva tar sig en powernap i vagnen. Vi får se vad dagen tar oss, vi ska iallafall äta middag ihop med mamma ikväll och se Idol självklart. Men vad som sker under dagen är ännu oklart, vi får se :)


Malva med Moster Danni :) <3

2011-09-12 @ 12:58:23 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Syster yster är på besök

Min syster är här på ett besök och självklart fick Malva och gizmo vars sin present av henne.
Gizmo fick en tugg/pip-leksak och Malva en söt ko :)





Nu ska vi fortsätta vår myskväll! :) <3 kram

2011-09-11 @ 19:35:13 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Mina 2 älsklingar

Gizmo är en riktig myshund.
Vi förflyttade Malva ut till köket där pappa skulle laga mat och diska medans jag fick dammsugat av i hastig fart. Vart är Gizmo då? Självklart bredvid Malva :) Han har nämligen börjat vakta henne lite. Han brukar ligga nedaför babysittern eller i soffan. Min sötnos, har är så snäll så!

2011-09-11 @ 12:10:43 Permalink Gizmo Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sweet dreams

Malva sover så gott i babysittern medans mamma & pappa sitter och ordnar med datorerna. Den ena ska säljas (den gamla) och allt från den gamla som ska sparas ska föras över till den nya. Mycket jobb och det lär nog ta sin tid!!
Men snart blir det kvällsmys med familjen iaf <3




Trevlig lördag på er alla!

2011-09-10 @ 18:35:45 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


" en liten prinsessa sover här "

Igår, fredag, fick Jag och Malva besök av underbara Madde.
Hon tittade förbi både sjuke mig och Malva och vi fick oss både en kureringsdos av kärlek, mys och omtanke. Jag fick en kanelsnäcka (den ända bakelsen/kakan jag gillar) och Malva fick sig en hänga-sak-på-dörren-sak :) En skylt som man ska hänga på dörrhandtaget, Det stod " en liten prinsessa sover här ". Så himla fin och mysig skylt och nu när Malva ej har ett eget rum och den går ej att hänga på sängen, får den hänga ovanför sängen :)
Tack underbara Madde <3 Vi gillar att bli bortskämda,hihi..




2011-09-10 @ 11:51:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Ligga på magen

Malva hatar att ligga på magen.
Hon blir galen och markera snabbt och tydligt att det ej är något hon vill. Men efter små korta stunder på magen och mycket uppmuntra så går det allt bättre med tiden. När hon försöker trycka ifrån med armarna så lyfter rumpan så än kan hon ej lyfta upp en bra bit ifrån filten, men det blir mer och mer efter gångerna :)
Men sitta upp eller stå älskar hon. Det ska hon göra hela tiden nu, så gud förbannade mamma och pappa som haft henne sittandes i knäet och sedan sätter henne i babysittern. Alltså vi har en envis tjej med enorm vilja, punkt slut. Men go, kärleksfull och glad tjej är hon med <3



2011-09-10 @ 08:09:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


3 månader

Idag blir min lilla prinsessa 3 månader

Det är helt otroligt vad tiden går fort. Varje dag med henne är den bästa.

Jag kunde inte vara en stoltare mamma - Älskade Malva <3




 

Nu väntar vi här hemma på ett riktigt skratt. Det är såååååå nära hela tiden. Ler gör hon hela tiden, hon är en glad tös men inget skrattljud än, inget ljud som jag kallar skratt. Hon utvecklas hela tiden och nu tycker jag att börjar hända större delar av utvecklingen. Hon har starka ben och står jätte mycket med stöd av mina händer på höften och detsamma gäller nacken. Vi behöver ej hålla bakom nacken längre.. Min lilla men så storja tjej <3

2011-09-09 @ 16:38:28 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Joggingrunda med Gizmo

Imorse joggade jag med Gizmo på hans första runda.
Jag man kan lugnt säga att jag ej har någon kondition men jag är stolt över mig själv att jag joggade den runda jag hade bestämt och joggade hela vägen, stannade inte ens och lät Gizmo kissa, han fick kissa på vägen :) haha!
MEN det var nog fel av mig att jogga/springa, då jag ännu inte kryat på mig och det känns nu. Har mer ont i halsen och mår illa :/ Men jag har iallafall börja nu med att jogga,.

2011-09-09 @ 13:12:21 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mattes medicin

Det här är min medivinkur jag får då och då, mys med Gizmo när Malva sover och det är lugnt här hemma. Jag är så oerhört glad över min hund, han är ett av det bästa, min familj!!
Matte älskar dig <3

2011-09-09 @ 06:51:00 Permalink Gizmo Kommentarer (1) Trackbacks ()


Frysthallon maräng tårta

Bakningen av frysthallon och maräng tårta blev bra, smakade helt okej. Men jag är ju ingen fan av tårtor eller bakelser så lär nog inte baka den om det ej är till större evenemang är en hemmakväll.
Så här ser provt tåtan ut..



2011-09-08 @ 20:48:21 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Andra sittningen

Idag satt Malva upp i vagnen för andra gången och hon satt längre denna gången än sist. Men än vill hon ligga ner än sitta upp så liggdelen stannar en månad till, 2 vi kan fälla upp ett ryggstöd i liggdelen så det är super :) Dock satte jag ej henne i fullt ryggstöd, utan bara halvt ingefär. Sedan ville hon sova så då fick jag fälla ryggen och hon somnade direkt, min sötnos..





Man ser att det var kyligt ute på hennes näsa är lite röd :)

2011-09-08 @ 12:06:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


God morgon

Malva har ingen feber idag men ont i benen har hon så jag har äntligen fått henne till att sova ett tag. Det får bli en alvedon när hon vaknar om hon fortfarande har ont. Idag är vi trötta. Idag vaknade Malva nämligen vid 5 och det var segt att kliva upp, men hon somnade om rätt snabbt efter mat en kort stund vilket jag ej gjorde.

Efter första kissrundan med hunden så var det tur att jag kläder på Malva en fleecetröja för det var riktigt kyligt ute. Ja nu kan man väl ej räkna med värme mer fast att solen är framme.


 
Nalle puh set i fleece-material, dtl. 62/68 så lte stort än, har matchande byxor till.

2011-09-08 @ 09:59:37 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kyla och höstkänsla

img_7199 (MMS)

Efter kvällspromenaden med Gizmo så kände jag kylan. Nu är det HÖST!  Så efter en liten höstkänsla så klippte jag ner mina naglar kort (då långfinger-nageln gick av vid nagelbandet) och lite höstfärg med. Mocka-brun färg fick det bli.. Dock vill jag ha låååånga naglar och funderar på att sätta på tippar till dopet. Funderar funderar!!

2011-09-07 @ 20:46:02 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Bakning nr 2 pågår

Jag gav upp chokladmoussetårtan, tillfälligt, och nu bakas det en hallon och marängtårta :) Jag har en känsla att det kommer bli super. Att göra egen maräng är mycket enklare än vad jag trodde att det skulle vara + att göra egen glass med.

Så nu väntar jag på att tåran ska frysas och sedan blir det att dekorera den med choklad ikväll :) Jag återkommer ikväll med recpet och bilder när allt är klart!!

2011-09-07 @ 18:33:11 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


3 månaders vaccinering

Malvas 3 månaders vaccinering ägde rum idag.
Jag som är själv nålrädd tyckte det var mindre kul att bvc-sköterskan skulle sticka henne, 1 gånger på vardera ben. Givetvis blev Malva ledsen och skrek. Det tog kanske 5 - 10 minuter innan hon slutade, och nu så ligger hon utslagen i sin säng och sover. Hur länge hon kommer att sova får vi se. Har hon ej vaknat inom 4 timmar så måste jag plocka upp henne och ge henne lite mat. Hon har ju redan missat ett mål och ett mål till får hon ej missa.

Vi ska även vara mer observanta (och de på bcv framför allt) om hur hennes huvud ser ut. Malva har sedan födseln mest legat lite med huvudet på sidan och blivit mer platt. Men inget att oroa sig över nu för allt såg bra ut, men vi ska ha koll så det ej växer fel, slallbenet då.

Vikt: 5740g Längd 59,5cm 


2011-09-07 @ 15:49:54 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hello Kitty

Igår kom äntligen det efterlängande pakete med Malvas svart/vita och lila Hello Kitty set + hennes skor till dopet. Älskar färgkombinationen på setet, Malva passar bra i lila har jag upptäckte :)




Idag har vi bara mys och slapp dag. Jag mår inte bra, mår illa, ont i halsen och snuvig. Medans Malva har bestämt sig för att ha en dålig dag :/ Den dag då jag bara vill dra täcket över huvudet. Men men, bara att gilla läget dra ta med mig Malva och Gizmo i soffläge!

2011-09-06 @ 14:06:20 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bakning misslyckades

Bakningen misslyckades.
Moussen blev för lös och vet ej varför den blev det. Gjorde precis som receptet sa, men jag misstänker någon skrivit fel på receptet, då jag tycker man borde tjocka vispgrädden eller ha mindre grädde. men nöjd blev jag inte och skiter i den tårtan. Ska nog baka muffins med glasyr eller cupcaes!

Nu tänker jag ta min sötnos Malva till soffan, bus innan Idol och gos under Idol :) Godkväll!

2011-09-05 @ 19:14:20 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lilla munnen

Denna lilla mun på denna lilla rara söta dotter är så himla söt.
Den är så perfekt formad och mjuk. Det sägs att sover man man munnen, avslappnad men öppen så sover man som bäst. Jag tror på det, för här sover älsklingen så gott. Man vill bara pussa på henne hela tiden.

 


Jag tror att ni föräldrar förstår exakt vad jag menar. Även om man vill att de ska sova i sin egna säng, så vill man ändå bara ha dem nära hela tiden. När hon somnar i min famn, så borde jag lägga ner Malva så jag får göra mina saker, men jag vill inte. Jag vill bara vara med henne, ha henne nära mig hela tiden.

" Det finns inte ett liv utan dig Malva, Vi älskar dig och bara dig <3
Allt Mamma & Pappa behöver är dig "

2011-09-05 @ 17:38:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Att baka blir man trött av

Ja jag fick lite "hjälp" eller rättare sagt sällskap av Malva idag.
Men man blir trött av att baka så efter en kisserunda med vovven så somnade hon så gott i vagnen. Här sover hon så gott så, en skön stil med :) Min långa och smala tjej, växer på längden men icke på bredden..


Jeans från hm, stl 62, Långärmand body från Name It, stl 62, Dregglis från Oj Toy,
Strumpor från Åhlens - de bästa strumporna som jag provat.

2011-09-05 @ 14:12:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny vecka - Nya tag

Idag, trots att jag ännu ej känner mig helt hundra, så ska jag ut och springa sedan.
Nu ska magen bort. Den är slapp och behöver stramas åt, och med det tänker jag få först igång min kondition och sedan börja göra min övningar för att få bort magen.  Nu i efterhand kan jag inte riktigt se att Malva har legat i min mage. Visserligen var hon mindre och magen gigantisk, men ändå. Det är svårt att inse ändå, lite overkligt och faktiskt otäckt när man tänker efter.

Ja det var ju sol imorse, men nu blåser det och är mullet. Känns som om det ska börja regna vilken sekund som helst, så idag blir det vår bakdag och mysdag. Ut och springa ska jag göra när sambon har klivit upp. Han har ju jobbat tills halv 7 imorse så han får sova ut,.

Ska imorgon börja använda min stegräknare som jag ska ha på min hela dagen, nu ska det räknas steg :) Ska bara hitta den först men sen så!

2011-09-05 @ 12:01:00 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bakdags

Idag ska det bakas :)
Så jag ska nu gå iväg med Malva till Ica Maxi och handla lite ingridienser.
i får väl se hur det går, återkommer med resultatet sedan!

2011-09-05 @ 07:42:14 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Mössorna är här

Nu när hösten börjar närma sig (det känns som det) så har jag köpt lite mössor till Malva. Jag har beställt 2 handsydda mössor ifrån en tjej vars företag heter Lilofant Design. Titta in på hennes webbsida och på facebook. Hon gör allt på beställning och gör allt ifrån fodrade/ej fodrade mössor, pös-byxor, bodies, klänningar, snuttefiltar med och utan napphållare, vagnleksaker med mera. Jag blev super nöjd med de mössor jag beställt och de kommer passa Malva nu till hösten. Jag är nöjd och materiallet är jätte mjukt och skönt. Materiallet är väldigt bra och känns som om det kommer hålla ganska länge, slitvänligt. Igår provade vi den lila i vagnen på sista rundan med hunden och när vi kom in hade hon inga kalla öron och den satt kvar på huvudet. Även att malva vände och vred på sig för fullt i vagnen :)

Det går även snabbt och enkelt att göra affär och beställning. Ni kommer ej att ångra er.
Jag har mer att beställa ifrån Agneta, Lilofant Design. Först är det bara dopet som ska betalas sedan ska det beställas lite klänningar till tösen min..


 
En lila mössa med en lila elefant på.

 
En vit mössa med lila, gröna, rosa giraffer och rosa småblommor.
Denna har jag testat att vika upp kanten på, det fungerar det med..

2011-09-05 @ 07:35:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hundbädd

Jag har nu sytt klart min moderna-stilrena-hundbädd till Gizmo :)
Det ända jag har att klaga över den är att den kanske blev lite för tjock, gärna lite tunnare skulle den varit. Gizmo har iallafall provat att ligga på den och han godkänner den. Det lär nog ta sin tid innan han uppfattar att han kan ligga på den, men tills dess får jag introducera den till honom..



 

2011-09-04 @ 19:37:04 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Host host*

Igårkväll hade jag lagt fram mina träningskläder, för jag hade tänkt att jag skulle ut och jogga varje morgon nu ett tag framöver eller tills mitt knä inte längre hänger med. Men när jag vaknade var jag snorig, har hostat hela natten och fryser som tusan fast det är varmt idag. Nu efter att haft en bra sovmorgon med dottern min så känner jag att jag bara mår allt mer dåligare. Så idag blir det absolut lugnt för min del. Jag tror också Malva håller på bli dålig. Hon nyser hela tiden och får ge henne näsdroppar, min lilla plutt..



Nu ska jag dock ut på en långpromenad med Gizmo och Malva. Ska försöka dammsuga lite med och borsta Gizmo, men vi får se vart dagen tar mig. Ikväll blir det iallafall Casino Royal på tv för min del, alltså sova efter det!!

 

2011-09-04 @ 13:44:02 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lördagen

Igår som sagt så var Mikaela med sambon Erik och bebis Viktor här :)
Det var mycket trevligt att ses. Vi kom bra överens, som jag trodde att vi skulle göra. Vi gick först på stan och tittade lite, lite shopping blev det, dock bara en sak för vår del till Malva. Sedan skulle vi ha lagat mat hemma hos oss men det blev inte av utan vi hämtade med oss hem valfri mat. Så kinamat för oss tjejer och pizza för killarna. Gizmo bara älskar när det kommer folk på besök, så Viktor fick sig en del pussar men Mikaela, den som var mer intresserad av honom, brydde han sig mest om. Min älskade vovve :)


 


2011-09-04 @ 13:36:18 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pälsvård

Jag har fått frågor angående Gizmos päls och jag tänker besvara dem kort genom bilder.

Men först så vill jag påpeka att när jag hörde att man var tvungen att borsta och sköta Tibbars (tibetansk spaniel) ofta då de har lång päls, så trodde jag på vad jag hade hört och var bered på att borsta Gizmo varje dag. Men det har jag aldrig behövt förens denna sommaren (om inte sambon hade sagt att jag skulle borsta honom och nu fäller han som aldrig förr).

Jag använder dessa 2 borstar.
 
Den röda använder jag som nr2 och den orange som nr1 och nr3.
Jag börjar alltså med den orange och borstar ut ev. tovor och borstar igenom pälsen.
Sedan borstar jag även mothårs med den.
Nr 2 (röda) borstar jag bort allt underull med, även medhårs och mothårs med den.
Sist borstar jag med den orange igen medhårs och får bort ev. pälsbollar.
Jag drar igenom pälsen med fingrarna efteråt.



50% av pälsen jag borstade bort igår.

 
Jag använder detta schampoot med balsameffekt. Jag trivs super bra med detta och pälsen blir ej så fettig och bildas inga tovor eller knutar..
Efter att jag har badat honom låtar jag han torka självt men på kalla tider så fönar jag honom lite lätt med en borsta som fångar upp överbliven päls..

2011-09-03 @ 12:01:00 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


Blogg och bebisträff

Idag kommer Mikaela med sötaste pojken Viktor och sin sambo Erik hit till Mig, Malva, micke ch Gizmo såklart.
Min familj och jag bor i Kalmar medans Mikaela och sin familj bor i Vimmerby. Vi har läst varandras bloggar och ska idag träffas för första gången.


Sötaste Viktor. Son till Mikaela.

Jag vet att när Viktor var född så planerade vi redan då att ses och att våra banr (om vi skulle få en flicka, som vi fick) så skulle vi para ihop Viktor och Malva :) Hihi det får vänta lite tills de blir något år, men bra kompisar blir de nog.

Jag tror hela träffa med Mikaela kommer gå så bra. Vi är rätt pratglada och enkla tjejer, vi kommer nog klicka :) Visst är man lite nervös, Men det tillhör anser jag! Återkommer mot kvällen, om jag hinner. Annars imorgon!

2011-09-03 @ 08:09:00 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Idag önskar jag fler timmar

Idag är/var en sådan dag jag önskar/önskade fler timmar på dygnet. Vid lunchtid så så tog jag och Malva oss en fika med vännen Linn. Alltid så trevligt och tyvärr så hinner vi ej ses så ofta som vi vill, men bättre blir det nu snart :) Självklart var fika lika trevlig och Malva som börjar bli tykänslig accepterade Linn och blev inte ledsen någon gång. Vilket är skönt!



När vi kom hem så sprang jag in direkt och hämta Gizmo och en långpromenad fick det bli. Sedan var jag illa tvungen att borsta Gizmo då han fäller som tusan nu.

*Vill påpeka att innan sambon tyckte Gizmos päls ej var så mjuk och jag fick borstat honom, så fällde han inget mer än lite lätt när han strök sig mot benen, men nu fälle rhan 10% av sin päls vid varje rörelse han gör*

Men idag blev han igen borstad och nu fick jag av såååå mycket päls, Ni kommer på se en bild imorgon på det! Men sedan jag kommit hem har det varit full rulle. Sytt en "hundbädd/hundkudde" eller så blir det en lekkudde för Malva på golvet. Får se :)

Nu ska jag packa ner Malva i vagnen  och rasta Gizmo innan jag ska slå mig ner i soffan en stund, och hoppas på att malva vill sova hela natten igenom! Godkväll och Godnatt!

2011-09-02 @ 22:48:07 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Denna fredag

Denna fredag har Malva och jag i planera att fika med Linn på stan först.
Sedan ska vi hemåt, gå ut med Gizmo + borsta av honom ordentligt. Sedan ska vi, eller jag då, dammsuga av hela lägenhete. Jag har aldrig klagat innan på Gizmos päls, men fy attans vad han fäller. Enda sedan jag borstade honom en gång för att sambon nämde det :/ Skit också*

2011-09-02 @ 12:53:58 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Projekt Sovrum

Snart är mitt projekt i sovrummet klart.
50 av 50 är klart och jag är redan nöjd :) Dock är det mycket dopplaner nu så jag får vänta lite tills dopet är klart, hinner inte med projektet och dopet samtidigt. 




2011-09-01 @ 20:13:00 Permalink Inredning Kommentarer (5) Trackbacks ()


Myssnutten

Malva tog sig precis en liten powernap på 20 min (bra tajmin då vi precis skulle äta). Hon är så himla mysig nu. Och snutten den älskar hon. Hon kan verkligen inte somna utan den, bra eller dålig, så är den favoriten.

Nu har hon vaknat igen och vi ska strax ut på en promenad med Gizmo innan vi ska försöka natta henne. Eller så kanske det bara blir mys i soffan till True talant ikväll :) 
Idag följde Frida med Molli med oss ut på en lååååångpromenad, på 3 hela timmar. Det var riktigt skönt, inte fel alls men nu tar vi bara en runda på 40 min då jag har fått skoskav :/

Godkväll på er!





2011-09-01 @ 18:06:12 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hemligt intresse

Igår när jag hade trätt om symaskinen och ändå så trassade sig övertrådem fick jag nog och stängde av för kvällen. Men när jag sedan kom ut till köket satt sambon och skulle trä om den åt mig och ev. få den att ej trassla :) Är sy hans hemliga intresse kanske ;) Min älskade <3

2011-09-01 @ 17:54:12 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0