Sovmorgon - Ja tack



Som vanligt blir detta ett kort inlägg, jag är såååå himla trött och har värk i huvud, rygg och fötter så vila och vila i massor blir det. Och tänkte jag skulle se om jag kunde ta lite sovmorgon imorgon. Vet inte än hur hela dagen ser ut riktigt imorgon men det är sånt som märks. Nu ska jag se Idol ( Erik är så sjukt snygg och bra) och sen blir det att sova tidigt ikväll! Godkväll på er och trevlig helg!!

 

2009-10-30 @ 20:14:03 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jobb jobb jobb

Usch vad tiden rinner iväg för mig. Mina dagar börjar alltid på samma sätt, att klockan ringer halv 7 - kvart i 7 (ibland blir det snooza till 7) och då är det dags att gå ut med Gizmo för den första morgon promenaden. Sen jag ska göra mig i ordning och fixa i ordning lite saker och då har det redan runnit bort en timme, sen är det dags för frukost och frukost åt Gizmo. Regnar det tar jag bussen ner för jag vill inte komma blöt till jobbet då jag inte har en regnställ, och då måste jag vänta på bussen som jag alltid får stressa till. Och cyklar jag tar det sin tid för jag vill inte cykla jätte fort för då är jag genomsvettig när jag kommer fram. Sen börjar jag kl 9 och då ska kassan igång, småstädning, sista uppfiffningen innan butiken öppnar och sen sätter arbete igång. Med upppackingar och alla nyheter som ska fram. Sedan håller det på så hela dan. Och jag som inte är van är helt slut när jag ska hemåt och väl kommer hem. Men så saknad som man är när man kommer hem av Gizmo så kan man inte gå och vila, man vill ju bara gosa, leka och ha kvalitetstid med han. Så länge som igår och idag har jag aldrig varit borta ifrån han. Och tro mig, Jag saknar honom! NU måste jag fixa med lite saker innan det sängdags. Hinner inte mer än hem, äta och sen typ sova. Ska försöka uppdatera så mycket jag hinner. Men tiden räcker inte alltid till..

2009-10-27 @ 22:09:18 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Xocai VS Grönsaker



Bilden här ovan visar tydligt och klart hur mycket mängder av ekologiska grönsaker vi bör äta VARJE DAG för att få i oss det antal antioxidanter och flavonoider kroppen behöver för att bryta ner de fria radikalerna som påverkar vår hälsa och kropp.

Sjukdomar som chokladen skyddar oss mot är canser, hjärt och kärlsjukdomar, diabetes osv. Sedan hjälper även chokladen mot värk i kroppen, gör din hud yngre och vackrare, och den är diabetes vänlig. Allt detta låter otroligt bra för att vara sann, och finns det ingen bieffekt? Jo visst finns det, ATT MAN GÅR NER I VIKT. Men det vet jag inte om jag kallar bieffekt, isåfall en positiv bieffekt.

Sedan jag själv började med chokladen har jag märkt tydligt att jag har blivit mycket piggare, mindre stressad och orolig i magen, att jag har sovit bättre om nätterna, jag har fått en jämn blodsocker balans, och med detta menar jag att man är mer jämnmätt än att vara småhungri och småäta. Jag har också blivit av med mitt sockerbehov. Jag kunde lätt trycka i mig en del socker som tex: godis och dålig choklad varje dag. När jag nu säger detta så kommer du säker inte tro på mig men det är sant, jag har inget sockerbehov alls. Visst äter jag ev. lite godis en gång i veckan. Men det är inte för att jag behöver det utan för att det är mycket trevligare att ta någon bit godis tillsammans med min familj på helgen...


Vid frågor: [email protected]

2009-10-24 @ 21:28:45 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


YES I MADE IT


Idag fick jag reda på att jag klarade bokföringen, vilket känns otroligt skönt. Jag vet inte mina poäng än men det kommer. Men jag är såååå glad och lättnad att jag klarade för det kändes verkligen inte alls bra då, jag var så osäker på mig själv men nu känns det toppen :) Nu väntar jag bara på resultatet från försäljnings tentan.

På måndag börjar jag min LIA på Rum. Det ska bli jätte kul och skönt att få komma ut i arbetet men kommer sakna klasskamraterna. Men det blir ev. en halloween fest till helgen för dom som kan.

Idag tills imorgon är Stella på besök hos mig och Gizmo. Båda två behöver lära sig lite olika saker, och därför kompleterar Gizmo och Stella varandra så bra. Gizmo behöver lära sig att backa när man säger ifrån och lära sig att veta hur man leker med olika individer. Stella behöver lära sig slappna av lite. Hon ville gärna styra och ställa lite när dom leker med flera hundar. Umka skulle ha varit här idag med men med tanken på att hon löper nu så fick hon stanna hemma idag..

Nu ska jag bara ta det lugnt, titta på Körslaget och sen vet jag inte. Titta på någon film eller något, är riktigt sugen på TWILIGHT :)

Godkväll på er alla och jag önskar er en super mysigt helg!
 

 

2009-10-24 @ 20:33:16 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu tar jag helg

Oj vad länge sen jag bloggade. Men har haft så himla mycket att göra denna veckan, och när jag väl har tagit det lugnt så har klockan nästa varit så pass mycket för att sova och orka med dagen. Det har blivit plugg till 2 tentor som vi hade idag. En i affärsekonomi - bokföring och en i grund försäljning. När jag har varit ledig har jag varit med Gizmo, pluggat och gjort en massa ärenden. Nu har jag gått på helg och ikväll blir det bara att vila och slappa..

Imorgon hade jag tänkt att jag skulle på invigningen att ett nytt mode hus ska öppna men det lär vara jätte mycket folk så tycker man inte om trängsel så kanske man ska avstå :)

Är helt slut så det fick bli ett kort inlägg!

Måste bara säga hur otoligt fort Gizmo växer, det är helt sjukt. Men han har ju världens underbaraste ansiktet som finns. Han är den finaste hane jag har sett. Otroligt fin päls, ståtlighet och ansikte <3 Han är min !


2009-10-22 @ 19:03:21 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fame




Igår gick jag och Linn på bio och såg FAME. Jag förvaäntade mig ett annat slut men annars så var filmen bra. Musiken, sången och dansen var riktigt bra, men visst sen tycker jag om alla musikfilmer. Alla filmer som klassas som dans-och-musik-filmer.. Men ångrar inte att jag såg den på bio. Dock satt det en idiot till kille bakom oss som hela tiden satt och klagade på alla, sen gjorde han samma skit han med, och en tjej var så sjutk jobbig med. Människor säger jag bara. Vill dom ha det helt tyst (ingen som åt på något gott, skrattade åt något roligt) kunde dom ha sett en film hemma istället.

Efter bion så åkte vi hem till mig, där Tina mötte upp oss. Vi gjorde oss i ordning för att sedan gå ut. Det blev Palace denna gången med, men kommer man in gratis så är det ju toppen :) Och jag måste säga att det är kul att göra sig ordning tillsammans och dricka lite samtidigt och spela hög musik. Det blev en trevlig utgång, fast jag var jätte trött mot slutet.

Nu så är sambon iväg på lan vilket innebär att jag har hela min lägenhet för mig själv md hunden :) Vilket kan vara skönt att vara lite själv, men samtidigt tycker jag om att ha människor i närheten. Nu ska jag ta tag i pluggandet och se om man kan lära sig något vettigt!!

2009-10-18 @ 13:07:33 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mys fredag

 


Min morgon började med att jag tog en kort promenad med Gizmo i regnet. Jag brukar vilja ta det lugnt på morgonen när jag är ledig vilket jag gjorde idag. Det blev ett avsnitt Grey's anatomy till frukosten som innebar en Xoacai power square, fil, ett glas mjölk och en rostade smörgås med leverpastej. Sen såg jag att det snöade. Och nu menar jag inte snöade som på vintern utan det flög små små snöflingor i luften och smällte ju nämre marken den kom. Sedan har jag varit ute med Gizmo i en timme idag och vandrat bland djuren på Skälby. Blev ett intresant möte med hästar och får :) Sedan åkte jag och Gizmo buss till Madde och Charlie. Där lekte hundar fint både inne och lösa ute medans vi kunde sitta pch prata och stötta varandra. En helt underbar tjej. Det är otroligt svårt att inte älska den tjejen <3  Sedan begav vi oss tillaffären och handlade lite sallad till maten, som blev lasange + sallad med solrosfrön. Nu har jag renskrivit en skoluppgift och ska luta mig tillbaka med en päron loka i ena hand eoch i fammne ligger Gizmo till IDOL! Ha en bra fredag och en underbar helg!

2009-10-16 @ 20:29:09 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lösa hundar och jobbiga människor

LÖSA HUNDAR
Jag vet att jag inte är den första som är rädd att möta på lösa hundar. Men vet ju aldrig om en lös hund är snäll eller agressiv. För oss som har mindre hundar är det så lätt att plocka upp dom i famnen, men det är ett fel.
Inte fel att vilja skydda sin hund mot någon annan lös hund man inte känner, utan att plocka upp sin hund kan vara provocerande för den andre hunden. Men jag vet själv hur lätt det är att vilja plocka upp hunden. Dock kan det ta mer skador på dig och din hund men jag dömmer inte någon. Dock har jag stött på flera lösa hundar med min egna hund och med andra hundar jag haft, men då har jag bara tagit mitt mod och skydda hunden genom att dra hunde i kopplet bakom mina ben och sträcka ut handen med ett finger ute och skrika nej. Det har fungerar för mig, men då har ägaren varit snabb att koppla sin hund. Men vissa kommer fram och säger att det inte är någon fara men hur ska jag veta det. Jag är ingen tankeläsare och som hundägare måste man ta sitt ansvar.

Sen får man ju hoppas att de hundägare som har hundar som kan vara agrresiva mot samma kön som sig själv, mot mindre hundar eller helt enkelt mot alla, att dom inte har sina hundar lösa om dom inte har 110% lydnad på sina hundar. Skulle jag ha haft en hund som visade tecken på agressivitet så skulle jag inte släppa min hund och jag skulle absolut träna min hund. Men tyvärr finns det människor som inte är såna som mig och rädslan att bli attackerad på promenader är stor. Men jag försöker att inte återspegla det till Gizmo, men svårt är det!


JOBBIGA MÄNNISKOR
Jag vet inte om det bara är jag som har det tufft nu eller om jag bara stör mig på allt och alla. Men något som är jobbig är att folk kommer fram och vill klappa, plocka upp gizmo och kalla på honom när vi är ute. Ja visst är valpar söta och man vill bara gosa sig in i dom, men snälla. Man kan väl fråga först om man får klappa.  Och jag tycker inte alls när människor i trappan kommer och ska plocka upp han, och dte har jag visat tydligt att jag inte vill att dom ska. Han ska hållas nere på marken och bli klappad om de har fått tillstånd. Men jag har ju så svårt att säga till men nu blir det ändringar. Det är även frustrerande när man ute och går och folk pratar med honom.
Typ " Åh hej lilla vännen" kan folk säga och då gör han inte det han ska göra, rastas. Jag tittar inte längre på folk när dom går förbi för att inte visa intresse. Vilket kan se otroligt dumt ut men jag är så trött på det. Jag skulle aldrig få för mig att ropa på en valp eller klappa om jag inte har frågat först. Visst vill man det mer än gärna men det är en valp som behöver stränga regler.

Och nu när vi har börjat träna Gizmo att inte dra mot folk och gå fint i koppel är det svårt när folk ropar. Vi vil inte att han ska dra och hälsa på exakt ALLA aom går förbi och det har gått så bra nu men så fort någon tittar mot och böjer sig ner för att klappa på honom så bryts träningen. Nu får det allt bli hårdare!!

Tycker du att jag gör helt fel och är elak för att vilja ha min hund på marken och ha en lydig hund som går fint i koppel?

2009-10-13 @ 21:46:49 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Choklad är hälsosamt. Sant eller Falskt?



Javisst är choklad hälsosamt. Sant. Men inte vilken choklad som helst. Utan Xocai.

Vad är då Xocai?
Xocai, uttalas som sho-sai, är en nyttig choklad som innehåller kakaobönan och nyttiga antioxidanter. Xocai innehåller inga skadliga fetter, inget vax, inga tillsatser, har ett lågt GI, inget raffinerat socker och massor av andra nyttigheter.

Kan choklad hjälpa din hälsa till det bättre?
Det enkla och ärliga svaret är JA! Xocai kan hjälpa din hälsa och förhinder sjukdomar som kan drabba dig.
Den obehandlade kakoabönan innnehåller otroligt mycket antioxidanter som skyddar kroppen för angrepp mot fria radikaler, vilka skadar celler och blodkärl samt orsakar många sjukdomar och för tidigt åldrande.

Det är dyrare att köpa morötter och spenat för att få i sig dom antioxidanterna som finns i Xocai.



Vill du smaka.. Vill du testa.. Vill du köpa.. Ta kontakt via [email protected]

2009-10-12 @ 22:42:29 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


Trevligheter

Igår så  hade jag det otroligt kul. Har inte haft så kul på länge och sen har det varit så mycket nu så det kändes riktigt skönt att få bara vara jag och inte behöva tänka på massa annat. Jag hade en sak i huvudet hela tiden men det är något som är svårt att släppa. Nu känns det bättre dock! Vi var först i nybro på en fest hos en kompis till Linn, sen åkte vi in till Kalmar för att dansa och träffa andra. Där träffade jag Emma, Sabina, Anna och sen körde Super snälla Lisa mig hem. (Träffade mycket annat folk med).

Känns inte som om jag har sovit mycket inatt. Vaknade tidigt pigg som tusan men nu är jag trött och seg.
det blir verkligen att bara ta det lugnt idag och ha söndagsmys bara.. 



                  

2009-10-11 @ 13:53:50 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fredag - Idol

Migränen är över, ÄNTLIGEN! Idag har varit en rätt lugn med ändå något att göra hela tiden. Dagen började kl 8 då klockan ringde vid 8 och det var dags att kliva upp. Gå ut med Gizmo, frukost och sen till veterinären. Där vi blev såååå omhändetagna och fick otroligt mycket beröm för att vi hade en sån otroligt vacker valp. Sen blev det hem, duscha och sen ner till stan där jag möte Linn. Sen hem och hämta hunden och bege mig till Monika. Där väntade Umka och Stella och sen 4 andra hundar som Gizmo fick leka med. Vi tog bussen hem för att få lite buss-träning. Vilket gick toppen. Inte för att skryta men jag har absolut den bästa hunden som finns.
Det finns lycka, glädje och kärlek i denna underbara kille och jag älskar han mer än något <3

Imorgon blir det utgång med Linn och 6-7 andra tjejer och det ska dansas så man kan känna träningsvärk dan efter :) Nu Idol och senare film, eller något tv-serie avsnitt !!


2009-10-09 @ 21:00:17 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rädsla eller obehag?





Idag drabbades jag av samma "attack" som jag nu har gjort flera gånger. Det är så att vi bor i ett höghus, med 7 våningar och 1 hiss. Vi bor på 6:e vången och precis ovanför hos på 7:e våningen bor det en kille med en hund, rättare sagt en ful blandras hund. Observera att jag ALDRIG bruka tycka någon hund är ful men den här hunden är nog en blandning av Rottweiler, blodhund och någon annan större hundras. Han ser väldigt elak ut och han är väldig stor. han är definitivt mycket större än en renrasig Rottweiler och mindre än en blodhund. Men iallafall så några gånger när jag ska ut med Gizmo och ska ta hissen så har biland jag träffat på den hunden på väg ner. Allså jag ska åka hela vägen ner med den hunden i en lite hiss. Flera gånger har han börjat morra och dra mot oss ( jag står med gizmo i famnen, som vill hälsa,i hissen så nära dörren som möjligt) och ägaren får kämpa lite för att hålla imot. När hunden morrar och gör obehagliga hotfulla ljud så säger inte ägaren mer än att " tyst jaso" eller " det är en bebis".. Precis som hunden fattar det. Gizmo blir rädd när hunden börjar morra och dra.

Men idag så möte jag samma hund fast nu var det killens mamma som var ute med hunden. Och samma ska händer. Jag kan inte låta Gizmo få se mot honom för då morrar han verkligen och nästan skäller till, Men när jag vänder mig om så hunden inte ser oss hör jag hur hon nästa inte kan hålla honom. Jag borde vara lugnare då en annan man står i hissen, som står lite snett bakom mig som säger tillh unden snällt "sluta" och "lugna dig" men det var jag inte. Hon kunde knappt hålla tillbaka hunden så jag frågar
- Ska jag hoppa av hissen?
- Nej nej, det behövde du inte
..

Men gud vad rädd jag var, så länge dom kan hålla hunden tillbaka men om dom inte skulle vara bered på om han ryker till eller inte orka hålla honom så kan vi bli skadade och inte minsta av allt, Gizmo. Han kan både bli allvarligt skadad eller bli rädd för hundar i resten av hans liv om han skulle överleva en attack ifrån den hunden.
Men jag har allvarligt börja funder på att gå med han ner och upp. Ner är ingen fara men upp är både jobbigt och ansträngande för knäna..


Jag är så klyven. Jag kan ju åka hissen ner om jag hör att han inte åker med, annars får jag gå ner..
Någon som har någon idé över vad jag kan göra??

2009-10-06 @ 19:36:35 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Vecka 41

Jag har fått för mig att jag ska börja måndagar med veckoschema men nu är jag dock lite sent ute men jag ger det ett test så får vi helt enkelt se!

Måndag
Ledig. Ringa veterinären. Tvätten. Svinö med Micke och Gizmo.

Tisdag
Var dålig, blev vila. Ringa chefen. Bada Gizmo.

Onsdag
Gruppdynamik - Skola. Klippning. Ärenden.

Torsdag
Affärsekonomi. Ärenden.

Fredag
Veterinären - Vaccination. Lekträff med Umka & Stella. Idol.

Lördag
Städa. Utgång.

Söndag
VILA.


Som sagt så fick jag migrän under natten och jag har tillbringat hela förmiddagen i soffan med huvudet under kudden. Men nu har det börja släppa men fortfara huvudvärk, värk i ryggen och lite illamående. Ska åka och handla te i massor och huvudvärkstabletter sen blir det att bada Gizmo om jag får hjälp ifrån Micke..

2009-10-06 @ 16:53:49 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Höstpromenad

Idag hade jag tvätten på förmiddagen och sen åkte jag, micke och Gizmo ut till Svinö för en skog/höstpromenad.
Gud vad skönt det var att ta en promenad, men det blir ju inte ofta och långa då Gizmo inte får gå så långt nu när han är valp. Så önskade jag kände någon som har en hund som man kan gå långa promenader med..
Men denna promanden var han lös och fick gå lite som han ville men ändå så skulle han vara nära. Man känner det nu att man har fått mycket frisk luft och varit aktiv några timmar. Även om jag inte haft allt för mycket att göra idag på min lediga dag så hade jag ändå något att göra men hann med allt utan stress vilket var otroligt skönt måste jag säga. Men behövde denna tiden med sambon och hunden för annars stressar jag bara runt och så himla mycket snurrar i huvudet!




 

2009-10-05 @ 17:19:04 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Sunday evening

Nu är jag helt slut. Men ändå har jag inte gjort så jätte mycket idag men hjärnan snurrar för fullt. Jag har iallafall fått städat och undertiden satt Gizmo i husses knä medans jag rensade avloppen och storstädade.. Gizmo gillar inte alls dammsugaren. Sen har jag lagat mat, handlar och börjat rensat hallgardroben. Och jag lyckades äntligen få riktigt många bra bilder på Gizmo idag med. Brukar vara svårt för han vill aldrig vara stilla men idag lyckades jag och han är så otroligt fin. Imorgon blir det ett samtal till veterinären om vaccination, lämna ut lite papper (skoluppgift) och samtal till jobbet. Sen blir det givetvis massa annat man hoppas på att få ta det lite lugnt!
Nu ska jag ut med hunden och sen blir det en film ikväll!!


2009-10-04 @ 20:42:40 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sunday afternoon

Oj vad man kan bara seg. Var ute igår men det var en lugn utgång. Jag är dock utvilad men bara seg. Måste ta tag i storstädningen, men jag ska se om sambon kan hjälpa mig sedan för jag måste ta och storstäda badrummet och det tar sin tid när jag vill att det ska vara skinande rent!

Men så seg som jag är ligger jag i soffan och gosar in mig i kuddar och filten, och lillkillen ville komma upp.
Han är så otroligt söt och charmig när han vill upp, så jag tog i kameran och knäppte några bilder


          

2009-10-04 @ 14:16:15 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Senil

Jag skrev i mitt förra inlägg att ni kunde titta in Gizmos blogg för att titta på hans nya sele, men glömde bifoga hans länk. Men nu har jag gjort det! Godkväll på er!!

2009-10-02 @ 20:13:21 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


FRIDAY NIGHT

Jag är så dålig på att uppdatera bloggen men ibland händer det inget och ibland händer det mycket men då hinner jag inte alltid skriva. Men som jag har lovat så ska jag bli bättre.
Jag har fått frågan:
Varför bloggar du?
Först tyckte jag bloggar var ointressanta och bara slöseri med tid. Men jag tycker om att skriva mina känslor utifrån låtar eller skriva ner det på ett papper som jag sedan slänger bara för att få lite plats med allt det nya och ut med det gamla. Men sen så började jag skaffa min blogg för att jag anser att det har hjälpt många med att uttrycka känslor. Men jag var samtidigt "rädd" för att få massa negativ kritik men det är sånt man får ta. Men sen så var det bestämt att jag skulle skaffa Gizmo, sen kom jag in på min utbildning och det är lättare för vänner som bor en bit ifrån eller släktningar kunna läsa istället för att ringa runt och berätta allt. Nu skriver jag för jag tycker det är intressant att folk vill läsa om dag för dag. Men jag har inte många läsare men det gör mig inget. Visst hade det varit kul men det var inte mitt syfte och det är det inte idag heller :)

Idag har jag köpt en sele till GIZMO. Men du får gå in på hans blogg om du vill läsa, då tror jag han blir glad ;)
Nu är det IDOL som gäller för min del, sen blir det lyssna på musik och rensa lite skit ifrån dator..

Kramar på er och ha en super mysig FREDAG!!

2009-10-02 @ 20:02:04 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0