" vad gör du i magen egentligen "

Något h*n har börjar göra är att flytta sig i magen. Just nu så ligger h*n och trycker på häger sida och det syns på magen. Inte alls så tydligt som det gjorde för någon dag sedan. Då blir magen på vänster sida mjuk medans den högra sidan blir strutig och hård, tills h*n fyttar sig tillbaka då magen återgår till sin form igen!

                                          Vad gör du i magen egentligen?!

2011-02-28 @ 19:32:01 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


Förlossningsrädsla

Även om det är ungefär 3 månader kvar (beroende på hur man räknar) tills det är dags för förlossningen så finns det en oro och en rädsla inför det. Jag var livrädd innan jag ens blev gravid, men med tiden så försvann rädslan lite, men nu är den tillbaka. Och för varje ny vecka börjar jag bli allt mer och mer rädd.

Jag är medveten om att det kommer göra ont och det finns ingen återvändo. Men det är smärtan jag är rädd för. Jag har noll smärttolerans och jag vet inte hur jag kommer att hantera smärtan. Jag har ett kontrollbehov och därför gör det förlossningen värre. För den kan jag inte kontrollera eller egentligen planera.

Samtidigt längtar jag tills det är dags. För jag vill ha mitt barn här nu. Vi valde att bli gravida för vi ville ha barn, inte för att genomgå de sista 9 månaderna i vårt liv där det bara skulle vara vi, utan vi vill ju bli familj.



" Vi längtar efter dig bebis " 

2011-02-28 @ 18:07:03 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Söndag

Vilken dag det har varit. Det började med inatt då jag inte kunde sova och höll på att bryta ihop. Sen klev jag upp i tid idag för jag skulle in till stan men innandess fixa lite. Sen tog jag bussen med Petra och Leon ner till stan för att möta upp svärmor. Vi gick och tittade runt i butikerna, snart är det dags för Leons dop och då måste man ha något dopaktigt på sig. Men sökande fortsätter efter en klänning eller en tunika i någon mer färgklick när jag ska ha svarta leggings på mig. Även har Petra pratat med bebisen i magen, vilket måste ha sett riktigt roligt ut för folket runt omkring oss :)

När Petra och jag skulle ta bussen hemåt så vaknade Leon till och vi stannade kvar en stund till på stan för att hinna mata honom och slippa stressa till bussen. Stackaren var så hungrig att han fick i sig lite för mycket på en gång och kräktes. Så vi gick till toaletterna och byte om på honom. Eller jag tittade bara på och fungerade som en hjälpande hand. Medans mamma Petra skulle fixa det sista så satt Leon i mitt knä och vilket leende och skratt jag fick. Då blev han allt busig och charmig till tusan :) Det finns inget härligare än småbarn som inte kan uttrycka sig med ord som uttrycker sig med leende och skratt. Det kan man leva på länge!

Efter att ha tagit mig hem, blivit hämtade av mamma och åka till ikea en snabbis, så sitter jag här i soffan och börjar känna mig riktigt trött. Det blir Big Brother ikväll sen sova om jag inte somnar innan dess..



2011-02-27 @ 19:06:39 Permalink Daily things Kommentarer (12) Trackbacks ()


Vecka 26

Vecka 26 (25+1) Månad 6

Barnet
Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret. Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster. Barnet väger runt 900 gram nu.

Mamman
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol. Föräldrar träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.

Pappan
Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.

Egen kommentar
Mangen har verkligen tagit son form och är hård, så nu börjar det bli jobbigt att böja sig ner för att knyta skor och plocka upp saker. Bebisen rör på sig mer och mer och jag har börjat förstå vad bebisen gillar att jag gör och inte gör. Veckorna går så fort, att man inte hänger med, men det är en bit kvar på vägen och nu börjar vi köpa saker inför bebisen. Det känns lagom tidigt och inte försent!




2011-02-27 @ 10:13:52 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (9) Trackbacks ()


Mattes kille

Det pågår mys i soffan till Julia Alvgards låt "Better or Worse".
Gizmo är en riktigt mysig kille, han killar att vara i närheten och göra andra glada. Jag tror han kände på sig att jag kände mig ensam, men jag är inte ensam. Jag har ju min lillkille här <3



2011-02-26 @ 20:25:34 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nya sängkläder

Vi var som sagt på ikea idag, och vi köpte bara det vi skulle ha. Varken Micke eller jag orkade gå där. Det var så himla mycket folk och både var lite smått trötta. Men det fick bli de enkla sängkläderna i beige. Vi får se om det är skönt att sova i, är lite skeptisk för det var så "halt" och "glansigt" så risken finns att täcket flyttar sig runt. Men vi får väl se!



Nu ska jag ta kväll. Varit ute med Gizmo på en lite längre runda och nu tänkte jag ta mig en dusch, sen se melodifestivalen och sen blir det nog att sova. Fast att kvällern igår och natten var mycket trevlig så blev det destovärre inte mycket sömn för mig så jag känner mig väldigt trött men även hängig.

Godkväll på er!

2011-02-26 @ 19:08:42 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


I kind of like it

Igår hade jag en helt underbar fredag. Jenny och jag vi pratade hela kvällen om allt möjligt och vi låg vakna sent in på natten när vi tillslut insåg att vi var tvugna att sova för att orka kliva upp och avklara lördagen :) Det var så himla skönt att få prata av sig och vara sig själv..

Strax så ska jag och sambon åka till ikea och köpa ny sängkläder, om vi kan komma överrens om ett och samma. Ibland kan det vara svårt, men jag vet nog vilket det blir :)

2011-02-26 @ 12:36:57 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fredagsmys

Trots min fruktansvärda huvudvärk så har fredagen hittills varit jätte bra, bättre kommer den garanterat att bli :) Dagen började som bäst när mamma kom och hämta upp mig vid 3 tiden, då vi åkte runt och tittade lite i affärer och sedan åkte vi och handlar mat. Vi har ju börjat med att äta tillsammans de fredagar vi kan. Maten är nu smällt och jag hoppa i mina mjukiskläder för snart kommer Jenny hit och vi ska ha en myskväll. Bara ligga och gosa och prata i massor. Får hoppas att bebisen kan röra sig som den gjorde imorse så hon kan få känna på livet där inne :) Det är få som får ta mig på magen så ta det som en ära.. Haha! Jag köpte ett par mamma-leggings, ett vitt/blått randigt enkelt linne och en ny plattång. Än är inte räkningarna betalat så får hålla hårt i pengarna tills dess..






Köpte tulpanera i rosa och vit, som nu står så fint så på vardagsrumsbordet.
Nu är våren välkommen att komma!


2011-02-25 @ 19:07:04 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


En icke så god natt eller morgon

Tyvärr försvann inte migränen. Eller jag vet inte om det är migrän eller en envis huvudvärk. För idag så är jag inte lika ljuskänslig men känner mig tyngre i huvudet.. Men det blev iallafall inget jobb för mig idag. Jag vaknade till vid 4 tiden och kunde inte somna om, det pulserar och värkte något fruktansvärt och sedan dess har jag legat vaken. Somnade vid halv 9 en stund men legat kvar i sängen och försökt sova nu till 12.

Men det är fredag och jag och mamma ska äta fredagsmiddag tillsammans, vilket vi har börjat göra och jag bara älskar det :) Jag behöver min mamma mer och mer nu när graviditeten börjar närma sitt slut. Och sen ikväll kommer min underbara och älskade vän Jenny hit. Det var evigheter sen hon var här hos mig sist och nu ska vi äntligen ha vår myskväll + vi ska planera flera träffar framöver nu så det inte går så lång tid tills nästa gång!



2011-02-25 @ 13:27:46 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag har päls till salu

Efter att jag badade Gizmo fick han bli fönad, för vi skulle ut på en lite längre runda nu när det är mörkt ute och migränen känns inte lika tung då. Jag blev väldigt hårig kan ni tro. Jag ska absolut inte klaga för jag visste vad jag gav mig in på, men GUD vad mycket päls Gizmo fäller nu. Hur mycket jag än borstar honom så får jag alltid lika mycket mäng päls. Så nu MÅSTE han borstas efter varje promenad..


         

                      

2011-02-24 @ 19:53:42 Permalink Gizmo Kommentarer (8) Trackbacks ()


Migrän och råmjölk

Idag blev det absolut inget jobb för mig. Vaknade imorse vid halv 6 tiden av att jag hade en fruktansvärd huvudvärk, kände mig halvt förlamad i nacke. Så jag klev upp och tog 2 panodil och gick och la mig. Tio minuter senare fick jag en sur uppstöttning i smak av panodil och fick springa in på toan. Jepp jag kräktes och fick inte ens behålla någon vätska. Så det var bara att ringa jobbet och säga som det var, att jag hade migrän och behövde vila mig. Efter samtalet så hoppades jag kunna få i mig något att äta, men icke..

Så nu efter att ha vilat mig ett tag så får jag behålla den lilla mat jag fått i mig. Och än är det inte över, men mycket bättre. Fortfarande jätte ont i nacken och ett tungt pulserande i huvudet och idag står det enbart vila på mitt schema.

Igår innan jag skulle sova så låg jag halv sovandes mot min sambos axel och kände att jag blev blöt på min arm som jag halvt låg på. Först trodde jag att jag hade dreglat men det hade jag inte. Då tittar jag ner på min tröja och ser att det har läckt råmjölk från mitt högra bröst. Inte alls så mysigt. Det hände igår på jobbet med men det var inget som syntes eller märktes lika mycket som igårkväll.. Men för att undvika fläckar så kanske man borde köpa något inlägg att lägga i. Jag får nog köpa det, så slipper jag läcka :)

2011-02-24 @ 14:46:32 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Dags för kvällsmys

Jobbpasset är avklarat, likså maten och nu ligger jag och vilar mig en stund på sängen. Och nu är Gizmo hemma igen, min älskade hårboll :) Vi passar på att mysa lite innan vi ska bege oss bort till OKQ8 och ta sista rundan i samma veva. Är egentligen jätte trött och hade varit super skönt att somna tidigt ikväll men vill se Big Brother så efter det blir det absolut sova..

Magen, Gizmo och Jag passar så bra ihop. Vi smällter in i varandra och Gizmo tycker det är skönt att ligga nära, om det inte syns på bilden så säger jag det :) Idag har det hållits låda i magen, så mycket spring på toan då det trycker på på blåsan. Men idag fick det bli tights och en tunika, vilket var super skönt så det blir nog detsamma imorgon på jobbet. Inga jeans som trycker på blåsan eller som jag måste gå och dra upp hela tiden!

2011-02-23 @ 19:06:38 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Time for late work

Jag måste säga att det var riktigt skönt att för en gångs skull slippa kliva upp lite tidigare för att rasta hunden. Jag har tagit alla första rundor sen vi skaffade Gizmo, så att jag slapp göra det nu var skönt. Klart jag saknar honom, i massor. Därför ska det bli skönt att hämta hem han ikväll.. Men först är det jobbdags. Börjar om en timme, sen blir det jobba sent sent idag. Slutar runt halv 6 - 6 idag. Förskolan har tydligen barn som kommer sent på morgonen men stannar sent på kvällarna, vilket har sina för och nackdelar. Men dagen kommer nog gå rätt fort har jag på känn :)

2011-02-23 @ 09:53:05 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nowalex duovagn comfort

Här har ni vår vagn. En helröd duovagn fick det bli.
Jag har alltid drömt om att äga en röd vagn, så nu får det blir det och jag kunde inte bli mer nöjd. Och ett stort + är att min sambo lät mig få välja vilken som helst. Vi har dock inte beställt den än, men vi ska göra det nu någon kommande dag.

Med vagnen så följer det en hård ligglift som är vändbar, samt en vändbar sittdel, inköpskorg, skötväska + en massa andra bra funktioner. Den har allt jag vill ha i en vagn och nu ska jag bara testa den och se om den var så bra som jag trodde :) Men har bara hört positiva saker..



2011-02-22 @ 20:33:10 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


BM besök vecka 25

Idag var det äntligen dags att träffa vår barnmorska efter flera månaders uppehåll.
Det var inte alls nervöst utan mer spännande att se vad hon hade att säga. Men jag fick höra att jag hade en fin liten mage iallafall, och att den nu börjar växa mer och mer. Mitt järnvärde var fortfarande lågt och jag ska få testa ett par andra järntabletter i hopp om att de ska fungera. Som jag ligger till nu så är det väldigt lågt och det kommer bara bli längre ju mer bebisen växer.

Vi fick höra bebisens hjärtslag, vilket var underbart och fort gick det. Men helt normalt :) Nu bara längtar man mer och mer, speciellt efter all information man fick inför förlossningen och bebisens ankomst. Nu ska det fyllas i papper och skicka in och sen bör det mesta vara i ordning.

Mamma har tagit Gizmo för ett dygn nu. Så jag får lite avlastning. Det är tufft med både jobba fulltid, foglossning och hela graviditeten. Så jag ska faktiskt ta mig en lång varm dusch nu, känner att jag behöver det. Självklart ska jag inte missa Big Brother, än har jag inte gett upp skiten, men sen blir det att sova. En lång dag imorgon på schemat! 

2011-02-22 @ 17:36:43 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Undrar vad det är jag bär på, Flicka eller pojke?

Nyfiken? Ja en aning, men det är lite mer än 3 månader kvar tills vi får veta om det är en flicka eller pojke vi väntar. Men jag blir inte riktigt klok. På bilderna så ser magen större ut framifrån och från sidan ser den mindre ut. Magen är mer jämnrund och har ingen midja + att magen börjar ta form runt höften med. Så är det en typisk flickmage eller lurar jag mig själv och det gömmer sig en pojk? Mycket spännande, kul att spekulera och gissa tills man verkligen får veta :)





Tror ni man kan gissa bebisens kön utifrån magen? Isåfall, vad tror ni det blir?

2011-02-21 @ 13:04:42 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (11) Trackbacks ()


Jag går med ett leende på läpparna hela tiden

Mamma var precis här och kom med lite överraskingar till mig. Jag fick ett par gråa täckbyxor. ÄNTLIGEN. Jag har letat överallt efter att par, men de som jag hittat var antligen för dyra för att vintern snart är över, eller att de inte passar för magen eller för tunna. Men nu kom mamma med att par hon hade köpt åt mig, helt underbara var de. Tjocka och varma :) Även att de var i storlek L så går det inte riktigt att knäppa med knappen, men med tanken på bältet i midjan så går det utmärkt att dra det under magen. Sedan fick jag även massa annat, Loka päron + Lakrisal som jag ett starkt sug efter heeela tiden, en skvallertidning jag kan läsa när jag har lagt mig i sängen och en svart tunika. Tunikan har 3/4 armar och en polokrage och det var super skön. Något jag kan växa i och som är skönt att ha på sig. Det är nämnligen inte mycket som är skönt att ha på sig förutom mjukiskläderna.
Ett stort tack till min snälla mamma, du är underbar <3



Nu ska jag ta och diska lite. Har inte hunnit eller orkat det sedan vi åt. Vill hellre mysa och umgås med min sambo innan han ska åka till jobbet än att stå med en tråkig disk. Sedan är det dags för Solsidan och Big Brother såklart :) Så jag drar mig tillbaka nu. Imorgon är jag ledig så jag ska kanske åka ut och ta Leon på en promenad så mamma Petra får lite ensam tid + jag får komma ut och röra på fläsket :) Vi får se utgå ifrån vad det är för väder så får vi se vad för planer det blir!  

2011-02-20 @ 19:25:17 Permalink Daily things Kommentarer (11) Trackbacks ()


Mätt och belåten

Medans jag, för första gången, lagade hemmagjorda färsbiffar, som blev en succe förresten, så dammsög sambon av hela vardagsrummet och hallen. Fy tusan vad päls Gizmo fäller nu, det är hopplöst. Och ni skulle ha sett soffan, den var inte svart längre, snarare grå.

Så nu har vi infört en ny regel, att inga djur får vara i soffan längre. Vet att det inte är några problem att vänja bort det ifrån Gizmo, för han vill bara upp när han vill mysa. Men det får bli så, speciellt nu när han fäller all sin vinterpäls så blir det bäst så.

Nu ska vi ut i skogen bakom villorna och släppa Gizmo en stund, bäst att passa på innan mörkret faller. Nu faller snön lite lätt med så det är nog ljust en timme till!

2011-02-20 @ 16:22:28 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vecka 25

Vecka 25 (24+0) Månad 6.


Efter en tuff vecka för magen, med kräkningar och dåligt med mat så har
magen bara vuxit 1 - 2cm. Men bebisen mår bara bra!

Det som händer nu i magen är att bebisen får mer kroppsfett och ser mindre mager ut. Alla sinnenas utvecklig har kommit en bra bit på vägen. Barnet reagerar mer och mer på beröring och kan nu ge "svar" via rörelserna. Det är nu, enligt vetenskapen, ett  förtidigt fött barn kan överleva utanför magen. Och från och med nu så ökar chanserna för att överleva utanför magen är stora.

Hos mamma så fortsätter magen att växa och bli tyngre. Man kan nu få ont i leder, bäcknet och kramper i benen. Det kan även samlas en del vätska i fingrar och fötter men annars så är allt som det ska vara. Du har nu lagt på dig 6 - 7 kilo. Du ska snart träffa din barnmorska där du kommer få lämna urin och blodprov, för att upptäcka ev. sjukdomar som havandeskapsförgiftning och diabetes. Även kollar man ditt blodtryck och möter ditt sf-mått.

Jag märker av bebisen allt  mer och mer för varje dag som går. Ibland har hon/han lugna dagar medans andra är lite mer vilda. Vi har nu märkt vad bebisen gillar och inte gillar. Min sambo fick sig en rejäl kick, när han låg på magen och lyssnade och kände efter bebisen, men hon/han gillade inte det och sparkade till och det blev både obehagligt för oss 3. Men hon/han lyssnar och "svarar" vid beröring. Jag har testat att dra in magen, men det går icke. Det händer inget. Så man märker tydligt hur stort allt har blivit. Min foglossning är inte bättre och jag ska prata med min BM och se vad vi kan komma fram till. När jag pratade med en annan BM tyckte hon jag skulle boka tid hos förlossningen för en akupunktur, men så nålrädd som jag är så vill jag helst ta det sist om inget annat fungerar. Så nästa vecka på besöket så får vi se vad hon säger! 2/3 är avklarade, bara 1/3 kvar och vi längtar. 1 - 2 månader framöver kommer gå väldigt fort har jag på känn!



2011-02-19 @ 17:36:11 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (10) Trackbacks ()


I väntan på mat...

... så sätter jag mig tillbaka i fåtöljen en stund. Jag kände mig lite piggare så jag passade på att förflytta sovrumsgardinerna till vardagsrummet och andra hållet tillbaka. Har även tänt lite ljus nu så jag ska bara vänta på att maten blir klar, sen blir det att krypa upp i soffan och koppla av. Känner mig helt slut i kroppen och huvudet. Tar min nästa runda och sista runden vid ett och samma tillfälle, sen går jag och lägger mig. Brukar bli runt 9 tiden!

Så jag önskar er alla en mysig och bra fredagskväll!


2011-02-18 @ 18:18:18 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Ibland blir det inte som man har tänkt sig

Idag skulle jag ha jobbat. Men icke. Imorse efter jag hade klivit upp och varit ute med Gizmo han jag inte mer än in och av med ytterkläderna innan jag fick slänga mig över toasitsen. Jag mådde väldigt illa när jag vaknade men tänkte inte mer på det. Så inget jobb blev det för min del idag tyvärr.

Så jag kommer ta min lilla lugna och hålla mig hemma. Är helt slut i kroppen och huvudet efter kräkandets så det blir en lugn dag. Fredagsmys med Gizmo blir det <3

2011-02-18 @ 13:19:56 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ur min vinkel

Jag har bara lagt upp bilder på magen från sidan och framifrån. På bilderna ser den mindre ut är vad den känns och syns faktiskt. Men nu fick det bli en bild på magen från min vy. Alltså när jag tittar ner på magen :)



Jag ser inte längre mina fötter trots de är så stora :D Konstigt nog så drar magen ihop sig eller blir stenhård de dagar då jag kräks, men den ser ut såhär ungefär, lite större brukar den vara.
Och självklart ska min lilla älskling vara med på ett hörn. Tror han trodde jag skulle ta en bild på honom, min lilla linslus <3

Förresten, Jag glömde tidigare nämna att idag möte sambon och Gizmo mig utanför jobbet. Så underbara de är. Och glada blev dem, eller Gizmo blev mest glad då jag varit borta hela dagen. Men nu är mest sambon glad att jag är hemma. Det är ett underbart liv jag lever, fast det kan vara tufft vissa dagar. Men vi alla har ju dåliga dagar ibland :)

2011-02-16 @ 18:43:46 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Dagens snackis

På jobbet idag på både fikarasten och lunchrasten så har det bara pratats om bebisen i magen på mig :) Alla har fråga om namn, hur jag mått, hur jag mår, vad jag tror det blir för kön, föräldrargruppen, förlossningen med mera.. Och inte visste jag att rykte gick så fort runt. Men samtidigt så går det inte att dölja och jag ser mer gravid ut nu än tjock så klart alla visste :)

Det är kul att små många tycker jag har en fin mage. Att min mage är alldeles lagom stor/liten på mig. Jag hoppas inte samtidigt som jag hoppas jag får en stor mage. Det negativa med en för stor mage kan vara att man får bristningar mer. Jag märker inga tecken än på det att jag ska få det på magen, medans jag visste det och såg hur det dök upp på bysten..

Men jag älskar min lilla mage :) Det gör min sambo med. Han pussar och smeker den hela tiden + att han pratar mycket med bebisen. Nästa vecka är det dags för ett återbesök hos BM, ska bli kul att träffa henne nu. Det var några månader sedan!!

2011-02-16 @ 16:53:56 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kinamat och mys

Idag skulle vi ha lagat mat ihop. Vi hade tänkt fisk, potatis, dillsås och citron, jätte gott men ingen av oss orkade laga mat så vi åkte och hämtade kinamat istället. Och mums vad gott det var. Det är det ända jag ätit idag, kräktes imorse och sedan dess har jag inte var sugen på mat alls. Så vi delade på lite kinamat och brer goda smörgåsar till kvällsfikat..

Imorgon blir det en långdag på jobbet. Börjar tidigt så det blir tidigt i sängs ikväll. Så nu tänkte jag rasta av Gizmo lite innan halv åtta hos mig börjar. Ha en bra kväll!


Någon som älskar äta snö, han plogar så fint ;)

2011-02-15 @ 18:51:58 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Huvudvärk

Idag har jag huvudvärk.
Och en envis sådan. Men lite frisk luft så blir den nog bättre :) Jag ska försöka bege mig ut sedan på en långpromenad. Nu snöar det inte längre här vilket gör det skönare att vara ute och gå, trots vi var bara ute på massor av långa promenader igår i snöandet..

Nu ligger Gizmo tålamodigt på dörrmattan och väntar. Bäst att springa!

2011-02-15 @ 11:53:13 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Happy Valentine´s Day

Jag vill önska er alla en glad alla hjärtans dag.

Oavsett vad ni gör idag, en vanlig måndag eller om mysfaktorn är hög så hoppas jag alla får en bra start på veckan!

Jag ska nu mysa mig ner i soffan med mina killar och har en mysdag. Mysfaktorn är rätt hög här hemma nu och jag njuter i massor!! <3

2011-02-14 @ 18:44:27 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Fotografering i skogen

Som jag nämnde imorse så var jag och Gizmo ute på vår första morgon runda i skogen, och jag tog med mig kameran för det var så fint. Solen sken och det föll lite lätt med snö. Och det blev en del helt okej bilder måste jag medge :) Och stolt är jag över Gizmo, han gör precis det jag vill han ska göra och väntar tålamodigt på något gott när man varit duktig. Jag låter bilderna tala för sig själva!









2011-02-14 @ 15:20:14 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


En god dag ska det vara

Det finns väl ingen som inte vet att det är alla hjärtans dag idag, och då ska man vara lite extra snäll mot sina hjärtan. Det får ni inte glömma. Och jag ska vara det mot min sambo som jobbat och kom hem imorse vid 7. Vi diskar nämligen varannan gång, eller oftast brukar det bli så. Och idag är det hans disk men jag var uppe med tuppen och ikväll ska vi bara vara han och jag fick jag veta så nu tar jag och diskar hans disk. Då vet jag han blir glad för han hatar diska :D Han hellre rensar avloppen och städar varje dag än diska..

Kom nyss in från att ha varit i skogen och släpt lös min byraka, och tog en del bilder. Lägger upp den sen :)
Nu står det diska, slänga sopor och göra mig i ordning lite på mitt schema!!

2011-02-14 @ 11:59:43 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Frusen

Sambon åkte till jobbet för en timme sedan ungefär, vilket märks för det är så tomt utan honom här :( Men han är iallafall hemma när jag vaknar, vilket är skönt.
Jag är så frusen så jag tog mig en varm lång dusch och nu ligger jag i soffan med Gizmo och inväntar Solsidan. Idag har det varit lugnt i magen med, så hoppas på lite liv och rörelser ikväll.. God söndagkväll på er!


  

2011-02-13 @ 18:29:15 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (2) Trackbacks ()


Det är inte bara jag som längtar

Igår myste jag och sambon i massor och som något som har blivit en daglig sak är att M ska prata med bebisen. Men igår var det en lugn dag i magen. Kände inte mycket, bara enstaka rörelser på morgonkvisten men sen var det lugnt. Och medans M försökte lyssna och känna efter på magen så pratade han lite mer i hopp om att bebisen skulle röra på sig.

Jag fick mig en chock när jag helt plötsligt hör M säga till bebisen "Nu får du allt ta och växa på dig, jag längtar efter dig. Vill ha dig här". Han har aldrig uttryckt sig så tydligt att han nu vill att bebisen ska växa till sig och komma. Tror han också börjar känna den lilla stressen att det bara är 4 månader kvar och det mycket som ska göras innan dess.

Jag kan ingen annat än säga hur lyckligt lottad jag över min familj. Min sambo som gör mig lycklig och låter mig vara den jag är, Vår hund som kompliterar mig och ger mig en annan lycka i livet för evigt och vår bebis i magen som har fått mig att inse att det är sant. Inom kort ska vi bli en fulländad familj, den längtan vi haft ett bra tag. Jag har snart allt i mitt liv jag behöver för att känna mig fulländad som person! Och inom ett år så ska vi ha skaffat ytterligare en hund till, ytterligare en dröm och ett mål som blir sann <3

  
Matte, Husse och Gizmo - När Gizmo var bebis och fick gå på ett stort äventyr <3

2011-02-13 @ 15:04:08 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (1) Trackbacks ()


Varit och hälsat på kära skogen

Jag kom precis in med Gizmo. Vi tog en lite längre runda nu på morgonen. En bit ner mot stan och sen in bland ett villområde och sedan passerade vi förbi skogen, som vi alltid var i innan all denna snö kom i november. Jag kunde inte hålla mig så jag släppte loss Gizmo och gick in i skogen. Han kände så väl igen sig och sprang omkring och luktade som en dåren. Nu får det bli fler skogsrundor, när det inte är så mycket snö, bara lite som täcker marken.

                   

Nu ska jag titta på en film med en kopp te, sen blir det att våttorka golven och sen ut igen. Det var visserligen kallt ute idag men att solen tittar fram lite då och då gör hela dagen så mycket bättre!

2011-02-13 @ 11:20:42 Permalink Gizmo Kommentarer (3) Trackbacks ()


Stort Grattis

Jag vill bara säga ett Stort Grattis till

Therese som fick en dotter vid namnet Ameah imorse

&

Mikaela som fick en son vid namnet Viktor imorse.

Grattis tjejer och jag önskar er all lycka till!


2011-02-12 @ 18:36:31 Permalink Daily things Kommentarer (10) Trackbacks ()


Vattenmelon och citron

Nu har jag äntligen själv testat den nya smaken av Loka - Vattenmelon och citron. Men jag måste säga att den smakar mer citron och jag trodde den skulle vara godare än vad den var. Så lite besviken blev jag, men ändå är den helt okej att dricka. Jag dricker annars alla möjliga smaker så den går ner den med :)

                             

Det fick bli lite lördagsmiddag idag. Kassler med klyftpotatis, svampsås, broccoli och stekt svamp till. Det var gott, men åt inte alls mycket. Vet inte vad det har varit med mig idag. Har ingen mat lust och äter inte alls så ofta och lite som jag ska. Tror det är min förkyldning som inte har släppt än som spökar..

Nu ska jag iallafall ta lördagsmys. Ska borsta Gizmos päls först sen blir det att krypa ner i soffan och gosa med min sambo. Imorgon ska han iväg igen och jobba så man får passa på medans man kan!!

Jag önskar er alla en bra helg och vi får hoppas på sol imorgon med :)

2011-02-12 @ 18:27:08 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vecka 24

Idag går jag in i en ny vecka. Vecka 24 (23+0) Månad 5.
Tiden går så oerhört fort, man hinner inte byta vecka förens det är dags och byta igen.


Magen på tidiga morgonen idag..

Nu börjar bebisen ta allt mer plats i magen. Jag hoppas dock att magen hinner med och växer med bebisen så jag slipper bristningar. Än så länge så har jag inte fått någon bristning runt magen, på höfterna eller i svanken. Men på bysten så har det kommit en del. Dock börjar de övre bli ljusare nu men fy vad det ser ut. Jag är inte van vid att ha det så jag känner mig jätte osexig och vill inte visa mig naken för min sambo. Fast att jag vet att han inte bryr sig och tycker jag är vacker.

Jag har nu lärt mig att skilja på tarmrörelser och bebisens rörelser. Vilket är helt underbart. Jag märker att h*n har fått sin dygnsrytm och är mest aktiv på morgonen och kvällen, Men jag känner hur h*n sträcker på sig där inne och vänder på sig. Då brukar det bli ett rejält tryck på blåsan och jag måste springa och kissa. Min sambo pratar allt mer och mer med bebisen och frågar hur det står till :) Vilket jag självklart inte kan hålla mig för skratt då det är såååå olikt min sambo. Men jag älskar det och njuter i massor.

Jag tror till och med att Gizmo känner av bebisen. För varje morgon strax innan jag ska kliva upp så får han alltid komma upp i sängen en stund. Han tar sig direkt under täcket och lägger sig längst magen och trycker in sig. Jag vet inte om han kände bebisens rörelse imorse då han låg med huvud på magen och då jag kände en spark. Han reagerade inte så jag vet inte, men tänk om. Så kul!

I torsdags så var det exakt 4 kalendermånader kvar tills BF. Medans jag nu går in i sista veckan i graviditetsmånad 5. Det känns faktiskt lite overkligt att det är så pass snart ändå som bebisen ska komma. Men ändå är det en evighet tills dess. Jag kan säga, trots foglossningen, att jag är så glad att jag äntligen kan börja jobba igen efter min sjukskrivning för dagarna går så mycket bättre. Jag mår bättre och min sambo + hund blir så glada när jag kommer hem. Det är en lycka. Jag kan säga att när bebisen är här, då är vi en familj. Innan dess så tycker jag inte man har den familjekänslan riktigt, för det fattas ju ett liv som vi båda varit med att skapa. Vårt egna kött och blod livet ut <3

Och oj vad vi spekulerar vad det ska bli för kön. Pojke eller flicka? Och dessa namn.. Det finns så många namn. Men vi är ganska säkra på vilka namn vi kommer välja mellan. Vi kommer inte att lyssna på vår vad våra familjer, släkt och vänner vill. Bara på oss själva och vi börjar faktiskt komma överrens. Dock vet vi att blir det en pojke får inte han hete något på L, Då min sambos syskonsbarn börjar på L och bara pojkar.
Vi kommer inte gå ut med namnförslagen till någon förens det är dags för förlossning, när vi vet könet. Då så, men innan dess så blir det tyst från den sidan :)

2011-02-12 @ 14:47:02 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (7) Trackbacks ()


Vem var det som önskade snöstorm?

Fy vilket SKIT väder det är. Vem tusan önskade mer snö och toppen på isberget vem önskade storm? Hmm.. Jag gillar inte detta, och det gör inte Gizmo heller. Visst tycker han det är skönt att vara ute men jag märker att han tycker det är jobbigt när det blåser som det gör.. Sista rundan är iallafall gjord för ikväll, jag är nyduschad och nu tar jag helg.

Det har varit tuffa dagar på jobbet. Varit mycket att göra + det är dåligt med personal och en del barn har varit dåliga på jobbet. Idag fick jag be 2 föräldrar hämta sina barn. Båda var helt off hela dagen, ledsna för ingenting, frusna och febriga. Men nu är det fredag och det innebär helg till söndag vilket jag bara ska njuta av.

                           

Idag har jag känt mig så handikappad. Jävla foglossning säger jag. Vilken värk jag har haft och har, måste absolut få tummen ur och köpa mig ett stödbälte och testa det. Jag kör min mammas vetedyna för fullt men jag anser det känns enbart skönt pga värmen under stunden men annars så känner jag ingen skillnad. Förutom att det luktar vete i hela lägenheten sedan.


Nu ska jag ta min helg och ta och svara och läsa bloggar innan jag går och lägger mig. Jag är verkligen helt slut, men hade tänkt hålla mig vaken till 9 iallafall! Men jag önskar er alla med bebisar i famnen eller i magen en mycket bra fredag. Hoppas alla har det bra. Jag ska njuta av min vilda bebis som nu nästan sparkar väldigt hårt <3

2011-02-11 @ 20:41:33 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Världens bästa pappa

Jag kunde inte låta bli att köpa en mugg till min sambo, där det självklart stod Världens Bästa Pappa för det är jag säker på att han kommer att bli. Han pratar och säger godnatt till bebisen varje kväll och det är så mysigt. Så självklart förtjänar han muggen :)



2011-02-10 @ 20:56:43 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


Valpisar

Efter jobbet idag så gick jag bort till Monika för att titta på alla de 5 små underbara valpar som hennes tik Stella födde för cirka en vecka sedan. Åh gud så mysigt det är med valpar. Jag kan säga att jag blev rätt sugen på att ta en innan för tröjan och gå hem :) Och klart man hittade en favorit, någon man tyckte hade det extra lilla. 5 friska valpar var det och nu längtar man tills de börjar öppna ögonen och börjar röra på sig!

2011-02-10 @ 20:09:01 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mina älsklingskillar

Sitter och kollar min mail och annat på datorn, och bakom ligger sambon och Gizmo och vilar sig. Så mysigt! Jag ska strax joina dem innan sambon ska iväg och jobba extra. Han ska jobba extra nu flera nätter och timmar i rad, det kommer bli tufft men vill man visa framfötterna så får man lida lite :) 



Jag har jobbat idag som sagt och tro mig, min förkyldning blir bara värre och värre. Hostar och har skit ont i bihålorna. Så det blir att stå ut torsdag och fredag med sen blir det vila upp under helgen! Nu ska jag dock ta och krypa upp i soffan och det blir snart sova för min del!!

2011-02-09 @ 19:55:19 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vart ska jag börja någonstans?

Jag vet inte hur jag ska börja detta inlägg. Det har varit en lång dag. Efter morgonen inlägg så åkte jag och Jessica ut med hundarna (Nalle & Gizmo) till Värsnes för att rasta hundarna. Vi gick det korta elljusspåret, tror den är en halv mil. Efter det så skulle vi köra hennes sambo till jobbet och efter det så åkte vi till polisen. Ett nytt pass skulle hon införskaffa sig. Efter det handlar vi lite på Ica Maxi sedan tog vi oss en fika. Jag kom hem runt halv 6 och då skulle jag och sambon iväg och handla lite mjölk och snytnäsdukar, måste snyta mig hela tiden och en toarulle får inte plats i jackfickan direkt :)

Nu sitter jag här vid datorn med min älskade bebis i famnen. Ja ni läste rätt, i fammen, Gizmo är som en riktig bebis och älskar famnmyset :) Medans jag suttit här och skaffat mig ett Skype-konto så ligger han här hos mig så fint och bara njuter. Jag bestämde mig för att skaffa Skype då det är billigare i längden att kunna prata med halva släkten som befinner sig i Malmö, som vill bli uppdaterade om hur jag och bebisen mår osv. Det ända som saknas är en fungerade mic och en webbcam, men camen köper jag när bebisen börjar närma sig. Självklart är jag inne på Facebook och lyssnar musik på Spotify samtidigt, vi tjejer kan ju göra flera saker samtidigt.. Haha! 

             

Nu strax ska jag ut med Gizmo på sista rundan, kommer nog ta en långrunda med honom, sen blir det duschen för min del och sen sova tror jag. Ska upp tidigt imorgon och min förkyldning blir inte direkt bättre, lungorna börjar rossla lite så det blir vila och värme! 
                                           GODKVÄLL OCH GODNATT!

2011-02-08 @ 20:51:44 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


En god morgon trots förkyldningen

Jag hade hoppats på att kunna vakna upp denna morgon och må bättre. Men icke, förkyldningen är lika jävlig och jag har blivit slämig i halsen och hostig. Fast det kanske är lika bra att vara förkyld nu när det står jobba på schemat på  deresterande dagar av veckan.

Igår rörde bebisen något fruktansvärt mycket i magen. Det var på kvällen när Micke la sitt huvud på magen så kunde han "höra" och känna bebisens rörelser bättre och gud vad hon/han höll på. Visserligen pratade han med bebisen och vi vet inte om det är hans vibrationer från rösten som gjorde att bebisen rörde mycket på sig eller om det var för att han låg med sitt huvud på magen och att det blev lite trångt där inne. Han fick sig ett par sparkar och tillslut började det bli obehagligt och nästan på gränsen till att det gjorde ont så då fick Micke flytta på sig :) Men det var härligt och det tyckte min sambo med. Jag kunde se lyckan i hans ögon och han var såååå mysig med magen!


Vecka 23 ( 22+3)
Magen så här på morgonen är den allt lite, fast den känns inte så liten.
Det börjar bli jobbigt att böja sig ner för att ta på sig sina vinterskor och plocka upp saker.

2011-02-08 @ 11:58:49 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Randig lång tröja

Här är bilder på tröjan som jag köpte idag, både som knäppt och uppknäppt.
Jag kan växa i den i kanske en eller hoppas på 2 månader till..

 

Ordinariepris 299kr, reapris 99kr, BikBok

2011-02-07 @ 19:00:00 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Topparna är nu klippta

Idag tog jag och Gizmo en promenad bort till Fia som skulle klippa mina toppar. Det försvann ungefär 3 - 4 cm i topparna, så nu känns håret mycket bättre + att topparna är inte slitna längre :) Jag skulle vilja lägga i en toning i håret men vet inte riktigt, dock blir det isåfall mörkare..

                                    

Nu väntar jag på att maten ska bli klar så jag kan ta kväll sedan. Ska åka och hämta mamma så hon kan ta sin bil sen men annars blir det en lugn måndagkväll här hos oss. Köpte en lite längre randig tröja idag på rean då jag var i stort behov av en, visar en bild sedan på den!

2011-02-07 @ 16:23:11 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hund i knä + Solsidan = Söndagsmys

Nu börjar Solsidan, bara ett måste att se,grym svensk serie, och jag har min älskade hund i knäet. Inte kan det bli bättre. Både han och jag älskar det myset och han värmer nedre delen av magen där jag alltid är som kallast.



Slänger även in en bild på magen. Ni får bortse från hundhåret, men så är det när man älskar hundar med päls, man får en del päls själv :)

2011-02-06 @ 20:00:00 Permalink Daily things Kommentarer (10) Trackbacks ()


The Tourist

Igår såg jag och min älskade sambo filmen The Tourist. Jag har velat sett den länge sedan man fick se trailern på tv:n och äntligen fick jag sett den. Och jag kan inte säga något annat att fy tusan vad bra den var. Bättre än vad jag trodde fast att filmkritikerna hade sagt att den inte var så bra som man trodde. Men bullshit säger jag :) 

                                         

Den var riktigt bra. Både rolig, romatisk och actionaktig och jag rekommenderar alla att se den. Jag trodde slutet skulle sluta på ett visst sätt och jag satt och gissade mig fram men hade fel. Slutet kunde man inte gissa, inte jag eller sambon, att det skulle sluta som det gjorde förens den sista scenen om man säger så. Kan inte säga mer utan att avslöja hela filmen men jag rekommenderar att se den. Man behöver absolut inte se den med någon, man kan titta på den själv om man vill, Men jag gillar att analysera och prata om filmen undertiden så. Haha!

2011-02-06 @ 17:24:22 Permalink Film Kommentarer (6) Trackbacks ()


Långpromenad för dagen är avklarad

Nu har jag satt mig i sambons datorstol och lutar mig tillbaka. Kom precis hem ifrån 1½ timmes långpromenad runt runt den centrala delen av Kalmar. Gick ifrån mig via Getingen, mot Ängöleden och ner mot Ängo, vidare till kvarnholmen, förbi Fredrikskans och längst Lindö hemåt till Getingen. Och himla skönt var det att få komma ut, fast att solen inte är helt framme så skiner den ändå genom molnen, men ingen blåst och lagom skönt ute. Jag vågar faktiskt tro att våren är pågång och jag bara längtar tills våren är här på riktigt och fullt.
Men ack nu känner jag av foglossningen. Känner mig fruktansvärt stel och bänkar mig ner i soffan en stund och vilar kroppen lite. Inga måste idag förutom laga mat och gosa med sambon innan det är dags för han att åka och jobba men annars blir det en lugn söndag för mig. Imorgon har jag tagit ledigt så jag får se om det blir en klippning eller vad som sker imorgon. Vaknade igår och var genomförkyld och hes i halsen och idag var det inte bättre..

2011-02-06 @ 14:37:42 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Jag är sugen på att gå ut

Jag är riktigt sugen på att gå ut med mina vänner och umgås och festa och dansa loss. Jag saknar det jätte mycket. Men på något sätt så känns det som folk skulle döma en för att vilja gå ut med sina vänner och dansa, Är det så himla fel att leva vidare sitt liv? Givetvis skulle jag inte dricka, men samtidigt så jag drack jag aldrig speciellt mycket inna heller, och om jag gjorde det såb lev jag aldrig full. Jag är för mycket en kontrollfreak och vill ha 110% koll på mina underbara vänner..

Det finns så mycket musik som jag går igång på eller låtar som jag har flera minnen till och när jag hör dem blir jag tårögd och bara saknar den tiden. jag älskar tiden nu med. Jag längtar efter vårt barn men saktidigt så borde jag passa på att göra massa saker medans jag kan. Innan magen blir för stor och innan man ska bli förälder på heltid..
Mycket tankar och känslor är det som bara snurrar. Men ikväll blir det ingen utgång eller så, bara en hemmakväll med sambon. Jag är genomförkyld, hostig, öm i halsen, foglossningen värker mer än något + att jag tror jag har lite lätt feber. Så en myskväll är det jag siktar mig in på nu!
Godkväll

2011-02-06 @ 01:52:15 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Stormvarning

Kom nyss in från en promenad med Gizmo.
Gud vad det blåser, det känns som det är påväg in en storm. Det är ju inte så kallt tack och lov men det blåser som tusan, och det gillar vi inte. Men en lite längre promenad är avklarad så nu kryper jag in i värmen och min nystädade lägenhet i väntan på att åka och handla lite. Ikväll står det lördagsmys på schemat här hemma!

      

2011-02-05 @ 16:13:10 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vecka 23 <3

Nu var det dags för ännu en ny vecka. Veckorna går så fort, känner att jag inte riktigt hinner med.  Vecka 23 (22+0) Månad 5.

Morgonens bilder, kanske slänger in ett par bättre i veckan :)

Bebis
Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln. Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent! Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder! 

Mamma
Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen. Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk ifrån bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.
Pappa
Även blivande pappor bör prata så mycket som möjligt med sitt ofödda barn. Det finns forskning som visar att ofödda barn lättare uppfattar djupare röster än ljusa. Du stimulerar utvecklingen av barnets nervsystem genom att prata och kommunicera med små buffar och klappar på magen.

2011-02-05 @ 13:52:35 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (3) Trackbacks ()


Travie McCoy VS Kylie Minogue

Jag satt och lyssnade på spotify och då kom en remix av Higher upp med Travie McCoy och jag blev ställd. Jag hade ju bara hört den med Kylie innan och det var ju den jag gillade. Men trots jag har gett Travie en chans så kan jag säga att jag inte gillar den, det känns fel på något sätt.. Detta är något jag kan med mina gravidhormoner bli väldigt fundersam över och störa mig på, Så nu frågar jag er, Vilken gillar ni? :)




Taio Cruz ft. Kylie Minogue - Higher                     Taio Cruz ft. Travie McCoy - Higher

2011-02-04 @ 11:16:00 Permalink Musik Kommentarer (5) Trackbacks ()


Home for a while

Har nyss blivit avlämnad hemma för en stund bara, bara medans mamma ska jobba lite. Så då ska jag passa på att ta en dusch är det tänkt och sedan när hon har slutat så blir jag hämtad igen för mer mor-och-dotter-mys och självklart är Gizmo med mig. Inte tänker jag lämna honom här hemma nu när sambon försöker tänka sluta snusa. Bättre han gör det nu än när bebisen är kommen :)

Jag mår bättre och är nästan helt återtställd ifrån kräkandes och kramper av järntabletterna. Bara magen som är lite ostabil, men det blir så när man inte ätit ordentligt på någon dag och sen nu börjar äta normalt igen. Jag har iallafall gått upp ett halv kilo nu sedan 2 veckor tillbaka, då mina andra kräkningar slutade. Så nu är jag strax över vikten jag startade ifrån som icke-gravid och nu ska jag lägga på mig lite, men bara lite :)

Jag lär inte återkomma mer förens imorgonkväll kan jag tänka mig. Då ska jag väl bege mig hemmåt och storstäda, jag känner att det komemr behövas nu när jag inte varit hemma på någon dag!

Ha det bra så länge! Det kommer upp nya bilder på magen i helgen, byter vecka, men tills dess så får ni nöja er med 2 bilder. Vilken skillnad från vecka 9 till vecka 20 med tanken på att det var då jag spydde som en gris..

  
Bild från vecka 9                            Bild från vecka 20

2011-02-03 @ 16:17:26 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hos mamsen min

Har varit borta lite men har varit dålig.
Jag tålde inte min järntabelleter så haft jobbiga kramper i magen och kräkningar, men det börjar bli bättre nu. Nu skiter jag i dem, är hellre utan och byter till mildare.
Har även flytt till mamma ett tag, ibland går det inte att vara hemma. Jag vet inte om jag ska hem ikväll eller om jag ska sova här en natt till, blir nog en natt till om jag känner för det. Vi får se :)


En gammal bild på mig och Gizmo, när han var bebis :)

2011-02-03 @ 11:25:02 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Inte ensam om att vilja sova

Såhär mysigt har vi det i soffan nu, Gizmo och jag.
Vi ligger och slö tittar på The Mentalist och bara väntar på att få sova. Men strax så, då blir det att sova. Jag är jätte trött och idag har trollet i magen rört mycket på sig. Så det ska bli skönt att sova. Imorgon ska jag upp i tid och ta bussen till jobbet men påvägen ska jag släppa av Gizmo hos mamma. Det är bäst för han att vara där när hon är ledig än att vara hemma!

2011-02-01 @ 20:35:17 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lillskrutten

Gizmo och jag myste lite på morgonen i sängen innan vi klev upp. Jag hann inte mer än ta upp han så kröp han in under täcket och la sig längst vid magen och värmde oss. Han är så mysig. Han vände sedan sig och la sitt huvud lite på kanten på min kudde och pussade mig försiktigt. Det är kärlek det <3


Vi längtar efter solen och värmen!

Nu ska vi strax ut en runda, det blåser bara och man känner sig inte så super sugen att gå ut i kylan. Ingen sol här idag inte så det blir en "deppig" dag om man tittar på vädret..

2011-02-01 @ 10:16:51 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0