Med Andra Ord

Finns det något roligare sällskapsspel än Med Andra Ord?
Enligt mig så finns det inte det. Ikväll kom mamma, Pär och syrran hit till oss för lite knytkalas och det blev tacos :) Efter maten spelade vi spelet, där den Äldre generation vann över oss den yngre :) Fasiken vad kul det var..

Imorgon vankas det dop av min nya lilla kusin Elvira, men vi är inte säkra på om vi, eller Malva är kry nog. Så vi får se imorgon bitti hur läget ser ut, och är hon hyfsat pigg åker vi över efter dopet i kyrkan och tittar förbi en stund. Men allt beror på hur tösen mår. Just nu så hjälper inte bricanylet något. Fortfarande tung andning, hostan är likså kvar och inte mycket sömn. Kanske blir att ringa doktorn imorgon igen om det inte blir bättre..

Nu ska jag avnjuta lite egentid, en dusch och fixa mina naglar. Eller naglarna är egentligen inget att fixa. De är nerklippta rejält men något går nog att ordna :)

2012-03-31 @ 20:43:07 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tand nr 3

Igår uppfann vi tand nr 3 på Malva.
Vi har misstänkt att det har varit nya tänder på G i munnen på tösen, men vi trodde att det var tänder i överkäken men nu blev det 3 undertänder och 0 i övre :)

2012-03-31 @ 09:50:14 Permalink Malva 9 - 12 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


"mamma ringde doktorn, och doktorn svarade"

"...inga små apor får hoppa i sängen"

Usch vilken natt, fy helskotta. Har inte alls sovit mkt, kanske bara 2 timmar. Resten av natten har jag bara legat och vakat över Malva. Andningen gör mig nervös men hostan har blivit mycket värre trots hostmedicinen..
Så kl 8 ska vi ringa vårdcentralen och få komma in med henne..
Idag är pappa hemma han med, nu är han också sjuk :/

2012-03-30 @ 07:34:48 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


Nya jackan

ÄNTLIGEN har Malvas nya jacka kommit :) med min syster..
En rosa ballong jacka med ugglor på, en vår och höst jacka som är sååå fin. Finare i verligheten och vad jag trodde faktiskt och den sitter sååå bra, trots den är storlek förstor :) Dock tycker jag den är lite tunn nu, så det blir en tjock-tröja under tills värmen är mer permanent.. Och hjälmen har också på sig för att ej skada sig :) Nä på skämt och sido så cyklade vi till affären en snabbis, därav hjälmen!





2012-03-29 @ 20:13:35 Permalink Malva 9 - 12 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Byrån

Ja jag blev inte allt för missnöjd med byrån.
Den är fortfarande bara målade/penslad en gång så där av penseldragen. Jag vet inte om jag ska slipa den så sen får ett äldre stuk eller om jag ska måla ytterligare ett laget till så den blir helvit.. Jag funderar än och det får vara så tillsvidare.

Ikväll har jag pysslat klart med det jag sysslat med sen igår. Så nu är det stopp på det, tills nästa vecka typ :) Jag ska kurera mig och Malva. M har blivit mycket värre och jag har också blivit det, så nu blir det att kurera oss i massor...

2012-03-28 @ 22:42:53 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sjukstuga

Malva har åkt på sin FÖRSTA RIKTIGA FÖRKYLDNING. Hostar, snoret rinner heeeela tiden, febrig från och till och inte sitt vanliga jag. Och jag är dålig jag med. Vaknade imorse, genomförkyld, jätte ont och öm/svullen i halsen. Nu är jag jätte öm i kroppen och helt slut.
Så vi får se hur jag mår imorgon, tar en dag i taget.

Och min syster kom igår och ska vara här till måndag, så nu ska vi umgås och kommer komma in här då och då, när det passar och jag har orken.

En slut liten tös, en sjukling, som älskar mys med mamma<3

2012-03-28 @ 15:21:43 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Målning pågår

Jag har köpt en byrå i något halvgult träslag.
Tanken var att måla den vit, byrån som Malva ska ha sina kläder i. Nu 3 månader senare fick jag ett ryck att måla den...och nu ångrar jag mig. Skulle ha behåller den som den var ist. Blev inte nöjd + att färgen tog slut så kan bara måla ett lager, fast det behövs 2 lager :/ Imorgon hinner jag inte köpa färg, så då får de bli på onsdag men har lite att sy då. Men byrån måste undan för Malva vaknar på morgonen!

Och dumma mig som ger mig på för mkt :/

2012-03-26 @ 20:17:48 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Utfodring

Nu när M alltid ska fram till djurens vatten och matskålar så har vi fått ändrat lite på vår utfodring till dem. Nu sätter vi ner dem när de är dags att äta, men för Gizmo är det svårt. Han är ingen direkt Matglad hund utan snarare tvärtom. Men Igår kväll när M sov kunde de äta i lugn och ro :))

2012-03-26 @ 08:23:21 Permalink Gizmo Kommentarer (3) Trackbacks ()


Snittblommor

Någon som verkligen kan sätta liv i ett hem är verkligen snittblommor i all sort. Min favorit är liljor, vita. De doftar ljuvligt, pryder vackert och de håller lääääänge :)

Men till och med blommor kommer till en viss punkt då de saknar sin doft, sin elegans och börjar hänga. ETT TIPS är att klippa av själva blomman och lägga den i en skål med vatten. Nu kan den överleva i några dagar till!!

2012-03-25 @ 20:59:13 Permalink Inredning Kommentarer (3) Trackbacks ()


Söndagsmys

Vilken mysig dag Malva och jag har haft. Vi började morgonen med en glad dotter, hyfsat utvilad mamma och solsken :)
Efter Malvas första men korta powernap på 10min så satte vi oss på cykeln och cyklade iväg. Vi svängde ju förbi Madde och på hemvägen tog vi affären.
Malva gillar verkligen att sitta bak på cykeln :)

Jag har pysslat klart på en sak nu, och när den är redo så ska Madde få den, av mig och Malva :) Lite som en tack-för-att-du-finns-gåva, en personlig gåva.. Ni får se "det när Madde har fått den..

Nu ska jag börja med maten, sveper ihop lite tacos, massor av grönsaker som måste ätas upp :))

2012-03-25 @ 16:20:46 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pyssel lördag

Igår var Malva och jag hos Linn från halv 11 på morgonen till halv 8 på kvällen. Vi höll på hela dagen med att lägga trägolv ute på hennes stora balkong, och vi skulle sätta ihop hennes soffgrupp i utemöbel som var skit. Det felade hela tiden 0.5cm till skruvarnas håll, men efter mycket om och men så gick det bra. Våld löser visst det vissa saker :))
Så igår var vi hemma till strax innan Gladiatorerna började och vid nio somnade Malva och jag gick och la mig strax efter, duschade bara först!

Update: Cyklingeb gick superbra :) Det var ju inget att vara rädd för. Malva ÄLSKADE det och var supernöjd där bak.. I och med att det är fint väder idag ska vi cykla bort till affären för blöjor och gröt, sedan tar vi oss en tur till min vän Madde för lite prat och mys denna söndags förmiddag :)


2012-03-25 @ 08:14:40 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Cykeltur

Nu har vi införskaffat en cykelhjälm till Malva och idag ska vi provcykla bort till Linn för lite inredning av hennes balkong och lunch :)
Jag är lite smått nervös dock över att cykla med henne där bak, men det kommer nog gå bra :) Håll tummarna.. En update kommer senare!!

2012-03-24 @ 09:26:05 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mössa

Igår sydde jag en mössa till Malva :)
Och busenkelt var detta mönster så jag ska köpa massor av tyger och sy egna mössor :) På nästa mössa ska jag försöka mig på att sy på hennes namn, wish me good luck!

Malvas mössa:

2012-03-23 @ 16:51:17 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Efterlängtad helg

Tack för alla gratulationer, jag hade en bra dag med Malva och trevlig middag med Mamma igår. Vädret var ju på topp med :))

Jag har nyss varit iväg och hämtat en cykelsits till barn som Malva ska sitta i. Och en hjälm ska nu bara köpas med sen är vi redo för att ut och cykla :))

Idag blir det en långpromenad, lite middag med sambon och en lugn kväll. Har en hel del serie avsnitt att se på med så kvällen är fullbordad..

2012-03-23 @ 14:29:45 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det är ingen vanlig dag...

... För det är min födelsedag :)
Jepp idag blir jag hela 23 år och dagen spenderas med den bästa, min älskade dotter Malva :) <3 Sambon jobbar så vi ses ikväll/inatt..

Sen på eftermiddagen kommer min mamma hit och vi ska äta ihop och ta en fika + en promenad :)

Nu avnjuter jag bus och lek med Malva, för snart ska vi ut igen i solen :) Underbart väder denna dag :))


2012-03-22 @ 13:04:13 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Utedag

Idag känns det som om vi har en utedag.
Malva vaknade vid kvart över 5 imorse men vi drog oss i sängen till kvart i 6. Och vid 8 tiden gick vi ut och kom inte in förens halv 11 :) Blev en bra promenad med sällskap..
En lunch är nu intagen. Marinerad kyckling, grönsaker och ris :) Mycket gott och mycket mättande..

Nu ska jag ta en dusch, hade vinterjackan på mig tidigare och svetten rann längst ryggen :/ Så en dusch sen ska vi ut igen :) Denna gången ska vi träffa Linn och Sam..

UNDERBART VÄDER :) Jag är absolut en soldyrkare..

2012-03-21 @ 11:57:33 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bakning

Malva gjorde ett magplask ner på golvet nyss, men hon lyckades rädda sig genom att ta emot med händerna, men rädd blev hon och ledsen. Så 10 sekund i mammas famn var det bra igen :)

Jag hann aldrig träna tidigare. Vi åkte till sambons pappa på hans jobb och bytte lampa på bilen och handlingen tog lite längre tid än väntat så gymmet får jag ta en annan dag i veckan, om inte annat i helgen :)

Nu kom min mamma och vi ska äta lite ihop och sedan baka lite, idag bakar vi Snickerskaka :) Jag älskar nötter..

2012-03-20 @ 15:58:21 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


HD tröjan

Morning :)
Här har M busat och lekt i massor hela morgon. Hon åt precis frukosten som består av gröt och en halv banan, och nu börjar hon bli trött. Hon sitter bredvid mig här i soffan och tittar på Musses Klubbhus och är i ett mys-stadie. Hon tom. lägger sig i mitt knä och vill bli kliad på ryggen :)

Idag efter lunch ska M och jag till en annan Öppen förskola och leka lite. Men innan dess ska vi hinna handla lite, och ev blir det ett gympass om jag hinner det och orkar. Är jämt trött, vill träna på kvällen och inte på fm :((

Nu på morgonen åkte pyjamasen av (då hon bokstavligt talat kryper in i den) och sina leggings och HD tröjan hon fick av farfar i julklapp åkte på :) En sådan tröja fast i hoodie vill vi ha åt Malva, som sin pappa och farfar har :))

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1312260/images/2012/pic_194714262.jpg" class="image">

2012-03-20 @ 07:47:14 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fotografering

Jag är dålig ibland att ta foto med kamerna, blir oftast med mobilen då jag oftast bara hinner med att mobil-blogga.
Så nu när Malva tog sig ett bad fotograferade jag med kamerna lite, lite bilder till min scrapbook"mitt första år" till Malva. Sedan ska det printas ut och förstora lite bilder som ska upp på väggarna här hemma :)

 

2012-03-19 @ 19:15:31 Permalink Malva 9 - 12 mån Kommentarer (10) Trackbacks ()


Efter snö kommer det solsken

Efter snöovädret som kom solen fram :)
Men det blåser fortfarande storm här, vilket icke uppskattas av Malva. Så långpromenad är inget som nöjer henne, så idag tar vi bara de promenader som behövs :)

Nu efter maten så satte jag mig i soffan 5 minuter och låter magen smällt maten. Då kommer Malva krypandes, med min sjal runt sig och största leendet på läpparna :)

2012-03-19 @ 16:24:17 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Skit väder

Jag skojar inte när jag säger att det kom in en snö/hagel stom. Det snöar än men det är ju plusgrader ute så det lägger sig inte mera, förutom det vita som lagt sig på gräset redan. Och blåser storm gör det med! Jag är inte alls pepp på långa promenader i detta väder, icke, så vi kanske tar en promenad bort till leklandet oställe lite senare, det beror på vilket humör jag är på :)

2012-03-19 @ 10:14:25 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ny vecka

God morgon!

Igår blev det inte mycket bloggande. Vi städade och tvättade hela dagen och när kvällen väl kom så var jag såååå trött. Jag däckade direkt när jag la mig, men sedan vaknade Malva för sitt sista mål som hon ej ville ha när det väl var dags och så vaknade hon kvart i 6 imorse :/ Jag tror jag får vänja mig vid att kliva upp tidigt, så de får bli tidigt i säng på kvällarna!!

Nu kröp Malva in i sovrummet och hittade henne mer nappen och snutten så då betyder det att hon vill snozza lite :)

Idag har vu inget planerar att göra, så vi får se vad som sker idag. Tar timme för timme!! :)

2012-03-19 @ 08:02:41 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hushållsdagen är kommen

Söndag idag, vilket betyder STORSTÄDNING av hela lägenheten + att vi tvättar nu. Ska strax springa ut med Gizmo. Dock är jag helt slut i huvudet, då Malva vaknade 20 i 6 och bara sov 10min precis, men så länge jag håller igång så kan jag ej somna :)

2012-03-18 @ 08:54:39 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lattjoland

Vi har ju provat Leos lekland och idag åkte vi ut till Lattjoland och provade på det leklandet. Det var mycket mindre, men deras "babyhörna" är större än på Leos. Men vilket Lekland förredrar jag? Hmm jag tror faktiskt att jag förredrar Leos lekland men det är lugnare på Lattjoland. Något som vi har upptäckt att Malva INTE gillar bollhavet. Hon bröt ihop fullständigt och var efter det inte mycket leksugen..

 

2012-03-17 @ 19:34:04 Permalink Malva 9 - 12 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Äntligen helg

Igår blev det inget inlägg. Tiden bara rann iväg och när det väl var kväll var jag så fruktansvärt trött och orkade inte.
Men igår var vi inprincip ute hela dagen i det underbara vädret, man får ju passa på för man vet ju aldrig när det försvinner..

Som idag, Ingen sol men ändå hyfsat varmt med tanken på hur vädret är idag. Vi vet inte riktigt hur planerna ser ut idag. Vi får se, allt beror på vad M känner för, men vi ska väl ta en sväng ut med bilen iallafall, sen får vi se :)

Imorgon står det storstädning och tvättning, mindre roligt men ett Stort måste!!

2012-03-17 @ 10:04:04 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tandläkare

Igår var vi ju på Öppna förskolan och träffade en barntandläkare. Inte så mycket vettig information, det mesta gäller oss vuxna med :) Men en fin tandborste fick Malva. En rosa med en prinsessa på :)) självklart!

2012-03-15 @ 16:44:20 Permalink Daily things Kommentarer (10) Trackbacks ()


Torsdag, dan innan helg

Godmorgon på er :)
Här har vi varit vakna sedan 6. Det är tydligen Malvas nya tid att vakna, inte halv 7 - 7 som hon brukade, gilla läget Jennie :)
Jag har en känsla att det vankas en sovstund snart här, Malva gnuggar sig i ögonen och sitter i min famn och myser..

Idag är solen framme, så det väntas en promenad till lekplatsen, en tur förbi Öppna Förskolan och sen städning idag. Men det är ingen broska med städningen, jag putsade ändå fönsterna igår och förtjänar en dag ifrån städning :))

2012-03-15 @ 08:12:08 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Shabby chic

Något jag vill ha i mitt hem, eller vårt hem menar jag :) är en sådan här "bur" att ha en murgröna i och hängandes i fönstret :) Tänk er detta i ett öppet fönster, mycket lockande!

 

2012-03-14 @ 21:42:58 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()


Carena Lieback Lux

Idag fick Malva en fin begagnad sittvagn då hennes andra vagn inte har godkänts när det gäller säkerheten oh barn har skadats. En beige Carena Lieback Lux :) Jätte fin vagn.. Och hon fick den av en bekant, och det tackar man inte nej till..
Imorgon ska vi teståka den och hoppas jag vänjer mig vid den :) Den har rörliga framhjul (som går att låsa) och "gummi" hjul. Jag är ju van vid mina kära luftdäcken!

2012-03-14 @ 19:24:04 Permalink Malva 9 - 12 mån Kommentarer (11) Trackbacks ()


Fönsterputsning

Kvart i 6 imorse väckte Malva mig. Jag var givetvis så trött att jag kunde sova ståendes. Men när fröken vill upp så är det bara att hänga på :)

Igen sol än, om det ens kommer någon sol idag det vill säga, så jag beslöt mig för att putsa fönsterna. Vilket jag aldrig gjort innan utan min mamma brukar göra de när hon är här, men det är väl dags att växa upp till fullo och göra det själv :) Eller?! Är det fel att ens mamma gör det trots att man inte bott hemma på 4 år, har barn och en alldeles egen familj nu :)
Nu är fönsterna förutom i sovrummet klart, och herregud vilken skillnad det blev, så mycket ljusare och vi kan faktiskt se ut, trots dessa otroligt repiga fönster..

Nu slocknade Malva bredvid sin sovande pappa och jag lägger mig bredvid henne och läser lite :)

2012-03-14 @ 08:51:48 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


" lite skit rensar magen "

VET NI VAD? Malva kan äntligen dricka och äta mjölkprodukter.
Hon blir ej förstoppad inom någon timme när en mjölkprodukt har intagits och får ej feber. Vilken glädje och vilken lättnad..

Vi pratade med en diestist över telefonen och hon rekommenderade att börja så smått med att introducera mjölkprodukter och det har vi gjort. Vi har lagat all vår mat som v brukar och låtit henne äta det. Och det har fungerat. Hon har fått ätit lite smörgås med smör och ost på och smakat lite mjök vilket hon bara älskade :) Visst att hennes avföring kan vara hårt och i kulform och att hon ej tömmer sig varje dag, men hon kan göra det själv iallafall och hon mår mycket bättre nu.

Detta är en sådan lättnad inför framtidens inskolning och faktiskt det att hon får äta allt som många andra får, vilket underlättar :) Vi skriver fortfarande i vår bajs-kalender som vi har hemma, men det är för våran del som föräldrar att vi ska ha koll när hon bajsade senast..

2012-03-13 @ 20:21:07 Permalink Malva 9 - 12 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hjälperska

Att städa av lägenheten tar; längre tid än vanligt nu när Malva är aktiv, det känns inte som om det blir riktigt rent just för att Malva kryper bakom eller framför mig och bädda sängen eller vika tvätt är typ omöjligt.. MEN jag älskar att ha henne nära mig <3

Någon annan med ett aktivt barn som har samma "små problem" som mig, ja då vet ni hur det känns :) Känns som om man städar varje dag..

2012-03-13 @ 18:04:24 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Vårkänslor

Det är inte bara jag som har vårkänslor, utan Gizmo med :)
När han fick springa lös (vilket han brukar få) nu när vi var ute så skuttade han runt och verkligen hade bus i sig :) Han sprang som en tok fram och tillbaka!
Nu har vi varit ute på en lång promenad och magen vrider och vänder sig by efter maten :) potatisplättar med lingonsylt och bacon blir det idag..

2012-03-13 @ 16:16:00 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (0) Trackbacks ()


Djungel av barnvagnar

Alla ni som är föräldrar som har letat vagn eller kanske letar vagn vet ju vilken djungel det är. Man hör hit och dit vilka vagnar som är populära, bäst och bra pris..

Vi letar efter en ny vagn då våran vagn har KO (Konsumentverket) dragit tillbaka pga att den hade failat på flera punkter angående säkerheten.
Så vi har fått en vagn ifrån en vän som vi har till Malva tills vi hittat den sittvagnen vi vill ha.
Den vi har nu är en sulky liknande/sittvagn och det märks på Malva att hon sitter bättre i den jämfört med kombivagnen.. Jag har en ide om vad jag vill den ska ha för funktioner så letandet blir nog ganska lätt ändå, men vi kollar och letar vidare :))


2012-03-13 @ 14:06:05 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Förkyldning på G?

Malva väckte mig kvart i 6 :/
Trött som tusan var jag men bara att gilla läget och kliva upp. Men märkte att jag var täppt i näsan, IGEN.. När ska det släppa och låta mig bli frisk?!
I vilket fall som helst så ska jag få sova en timme innan M åker till jobbet, för det behöver jag efter en natt som varit tuff + denna tidiga morgon..


2012-03-13 @ 07:25:08 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Våren är här

Ja nu kan man verkligen säga att våren är här :)
Vilken underbar dag vi haft idag. Varit ute nästan hela dagen.
Först gick familjen till Skälby (som är Kalmars största lekplats och Djurgård). Sedan gick vi iväg bort till affären och sedan hemåt. Vi har varit ute med gåvagnen på baksidan och nu kom vi in från en promenad med Gizmo.
Det vankas läggdags strax för Malva och jag ska då ta tag i disken sedan maten och en dusch från dagens hetta :)

Duktiga Malva höll Gizmo i kopplet hela vägen hem, eller kanske duktiga Gizmo som ej drog och gick bredvid vagnen :))

2012-03-12 @ 18:00:42 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (1) Trackbacks ()


Födelsedag

God morgon på er :)
Idag väckte Malva mig runt 6 imorse, brukar annars få sova till halv 7, ibland 7, men inte idag. Inte konstigt för hon somnade igår utslagen runt 6 halv 7.,
Nu ska vi rasta Gizmo på första rundan, men det blir ingen lång runda för jag har inte ätit frukost än eller hoppat ut pyjamaströjan än :)

"stort grattis till min mormor som fyller år idag :)" - Malva

2012-03-12 @ 07:37:05 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kladdkakemuffins

Diskat. Rengjort köket. Nyjoggad med Gizmo. Nyduschad. Nykakade kladdkakemuffins.

Nu Big Brother och soffläge :)

2012-03-11 @ 21:14:54 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag

Hua mig vad helgen gått fort. Redan söndag och det känns som det skulle kunna vara lördag fm istället för söndag fm.. Vi har hunnit med en långpromenad i vårvädret och en till ska vi försöka hinna med.

Nu har vi börjat med klämmor i Malvas hår. Luggen börjar bli lång och vi vill ju inte direkt klippa den för vi vill att hon ska ha långt hår så man sätta tofsar, så nu kör vi på klämmor :)

2012-03-11 @ 12:53:09 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (6) Trackbacks ()


Leos lekland

Idag kom Jenny (Malvas gudmor och även min "syster") in till oss.
Vi åkte till Leos lekland efter att ha uträttat lite ärenden. Och vad kul vi hade det :) Denna gången lekte faktiskt jag. Åkte lite ruschkana där Malva satt i mitt knä men det var inget populärt, tror den gick lite för fort för henne, för den för bebisar gick bättre :) En mycket mysig dag med Jenny har vi haft. Jag gjorde även hennes naglar lite snabbt innan hon skulle åka (glömde bild) men de blev ljusblåa med pärlemo i och vita dekorationer med hjälp av stämplarna :)

Nu väntar vi på att Melodifestivalen ska början och LOREEN ska bara vinna, så är det bara. Den ända som jag verkligen håller på fast att det finns fler som är bra men Loreen ska vinna. Hon har stora chanser att ta hem hela festivalen! Nu ska jag kissa Gizmo innan det börjar! Godkväll på er..




Malva med sin bästa gudmor Jenny <3 Ni är bäst!

2012-03-10 @ 19:35:26 Permalink Malva 9 - 12 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nude lepard

Igårkväll, 15 minter innnan Big Brother började, fick jag för att pyssla med mina nerklippta naglar. Jag var illa tvunget att klippa ner dem när jag riskerar att riva småttingarna på jobbet. Visst det var en förlust, men nu fick jag en chans att vårda den från grunden och med i växningen :)

Det blev en design som jag kallar Nude lepard.
I grunden har jag ett brunt/beiget lack, ja givetvis ovanpå mitt nagelförstärkande, och ett vitt lack som blev fläckarna :)

2012-03-10 @ 12:27:03 Permalink Naglar Kommentarer (2) Trackbacks ()


Att vara sockerberoende...

... är absolut inte det lättaste.
Ni anser säkert att det är lätt att sluta med. Men för mig är det som om en rökare skulle sluta.
Jag anser/ansåg att mitt beroende var så.. Men efter att jag hade funderat i lugn och ro i friska luften så bestämde jag mig (för 3 veckor sedan) att ABSOLUT sluta äta något sådant i veckorna och jag fick bara njuta av godis en gång på helgen, alltså fredagen eller lördagen. Första veckan var ett helvete, hade jätte mycket abstinens men bad sambon att ta med alla pengar till jobbet så jag ej kunde tjuväta något när vi passerade förbi butiker. Nu efter 3 veckor (och då har jag ätit lite 2 lördagar) känner jag att jag är nöjd med hur bra allt har gått ändå och jag är inte alls sugen på godis. Jo ibland kan jag bli det.
Jag köpte lite innan när vi var på affären, men efetr att ha ätti cirka 10 bitar så var det ej så gott längre och jag mår faktiskt illa..



( då ska ni veta att jag aldrig varit förtjust i gräddglass eller kakor, endast godis )



Men det var kul att M idag sa att han var stolt över mig och att jag faktiskt blivit smalare i midjan men har fortfarande lös hud sedan graviditeten så en bra bit kvar tills jag är nöjd. Men att han, som jag träffar varje dag har sett det var faktiskt kul att höra :) Det får mig att ta ett steg upp närmre mitt mål..

Och när vi ändå pratar om vikt osv så bryr jag mig inte vad jag väger. Bara att jag är fit (alltså hur jag ser ut och att jag är nöjd med hur jag ser ut). Av min erfarenhet kan jag ej räkna min vikt, det fungerar inte för mig :)

Så imorgon ska ni veta att då väntar en dag med mycket aktiviteter. Först ett gympass på morgonen, en långpromenad vid lunchtiden och sedan blir det ett svettigt Lasergame pass med vänner på kvällen :) Jag kommer förmodligen ha träningsvärk på söndagen. Och om den inte är för jävlig då att jag knappt kan gå så blir det ett gympass på morgonen då med. Jag får passa på att träna medans jag kan! :)

2012-03-09 @ 20:18:23 Permalink Träning och motion Kommentarer (3) Trackbacks ()


9 månader

Idag är dagen här, så Malva blir 9 månader. Älskade unge, jag skulle kunna äta upp dig <3

Malva gillar: majskrokar, att krypa och resa sig mot allt, klättra, att busa med mamma och pappa, jaga Gizmo och träffa andra barn.

Malva gillar INTE: ta på sig kläder/ytterkläder, bli torkad runt munnen, att ha solen i ögonen.

Malva äter: gröt, hemlagad mat + burkmat, ersättning, frukt, smörgås. Dricker äppeldricka.

Malva sover: i sin säng men undasntag ibland mellan oss.

Malva kan: säga "mamma" och "bappa". Hon vinkar och lägger huvudet på sne :) Krypa, resa sig mot möbler och gå längst med möblerna. Kan även stå själv i några sekunder.

Malva är: alltid glad. Det går inte att beskriva hur glad hon är, förutom när magen strular då hon kämpar med den. Men sedan födseln har hon alltid varit glad. En riktig charmör är hon med, hon charmar allt och alla :)

Malvas tänder: hon har fortfarande "bara" de 2 tänder nere, bredvid varandra.


Malva i simhallen för några månader sedan, älskade barn!! <33

2012-03-09 @ 16:04:00 Permalink Malva 9 - 12 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Finally

Jag såg att mitt inlägg jag postade i onsdag kom ut igår :/ Det var via mobilappen så jag blir inte förvånad.

FREDAG och äntligen helg. Pappa var ledig idag så Malva får ny, men framför allt M, en lång helg med Malva/Oss.. Idag får han sovmorgon fast jag själv verkligen skulle behöva det, men icke :) Nu kan man säga att vi är friska igen. Enstak rethosta hos mig och lite nästäppa på kvällarna på Malva men det är ju typ så det har varit under vintern. Känns som om vi har varit "förkylda" mer eller mindre hela vintern så nu är det skönt att det är över.

Helgen bjuder på, ja vi har faktiskt inga planer. Vi får ta dag för dag och se vad vi hittar på. Men på lördag får vi i alla fall träffa Malvas Gudmor Jenny vilket ska bli sååå UNDERBART!

Nu inväntar frukost och en rastning av Gizmo :)

2012-03-09 @ 06:59:09 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (1) Trackbacks ()


Trotsade kalla vinden

På vår förmiddags promenad trotsade vi den kalla vinden/blåsten och tog en promenad runt Svinö. Det blåser visserligen alltid här, eller oftast men idag var kylan väldigt biten..

Vi har städar av lite idag. Imorgon är jag borta hela dagen och kommer hem till nattning av Malva och då vill jag komma hem till ett rent hem :)

2012-03-08 @ 23:24:24 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hårklämmor och en knop

Åh min älskade orkidé verkligen stormtrivs i vardagsrummet. Den har till och med knoppat en knop till :)

God morgon på er. Det blev sent i säng igår trots att jag var sååå trött men M och jag kollade på dubbelavsnitt av Alcatraz och sedan låg vi i soffan och pratade. Jag tror klockan var närmare 2 tiden när jag såg på klockan sist och somnade ganska fort där efter.

Dagens planer ser ut så att det ska storstädas idag, hela hemmet ska vändas upp och ner :) Men en långpromenad blir det nu på förmiddagen iaf..

2012-03-07 @ 10:08:04 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hon eller Han...

... Eller varför inte Hen!
Ja nu cirkulerar det väldigt mycket i bloggar, artiklar, i debatter och ute i vardagen om det könsneutrala ordet hen. Hen är både hon och han.

Jag är på "för-sidan" om jämnställdhet mellan män och kvinnor, hon och han. Men ordet Hen tycker jag de har gått för långt med. Jag ser inget ont att säga hon eller han. Varför ska vi ljuga och varför ska ändra på detta NU när det fått bra och funnit sedan språket utvecklades? Ordet HEN skapar inte jämnställdheten, utan det är politiken som ska göra det.

I vissa barnböcker står det nu HEN iställer för hon eller han. Såna böcker är inte välkomna hem till oss. Jag har inget emot människor som tycker att HEN är ett bra ord. Men bara man står för vad man tycker och glöm inte att det inte finns några rätt eller fel.

Men jag tycker bara att de har gått för långt och att installera ett nytt ord för jämnställdheten, jag menar vart går gränsen?





När jag ändå tar upp mina åsikter så måste jag bara säga en sak till.
Jag tycker det är såååååååå otroligt löjligt att vi som föräldrar ej får klä våra barn hur vi vill. Okej vi ska självklart inte klä dem i söndriga smutsiga kläder, det går ju en gräns vid vanvård. Men nu tänker jag på FÄRGER..
Det är hur många som helt som sagt till mig att jag har en fin son. Jag blir självklart lite chockad över det när hon bär rosa skor och en rosa mössa men ändå har en blå tröja. Jag vet att det inte är det lättaste att se på de flesta småbarnen om de barnet är en Hon eller en Han. Då anser jag att det är bra med att det finns typiska pojk- och tjejfärger, som rosablommit är mer flickigt och traktorer och bilar är mer pojkigt, för att få höra det ofta blir man ju tillslut tokig. Jag tycker min Malva absolut ser ut som en flicka, men vi alla ser ju olika och jag är ju medveten om att hon är en flicka, min flicka. Det har tom. hänt så att jag har hållt med den om att "han" är fin för att jag inte orkar "tack men hon är en flicka" eller "tack ja Hon är fin".

Pojkar kan ha enfärgat som rött, orange, lila och rosa. Men om man blandar dessa färger tex. i randigt, nej då går det inte. Som om en flicka skulle ha grönt, blått, svart och grått, nej det går ej.. Varför ska det vara så? Fine man kanske inte klär en pojke i en klänning (dopklänningen är könsneutralt). Där hade min gräns gått.. Men varför ska man inte få klä sitt barn som man själv vill? Jag trotsar detta och klär Malva i DET JAG VILL, vi kör på vårt.. Och visst tycker jag kläderna på "flick-avdelningen" är fint, mycket färg och gulliga kläder, klart Malva har mycket sånt, men jag skulle aldrig bära det själv då jag är tråkig och bär svart, marinblått, vitt och grått :)

Men detta är bara mina åsikter och om Du inte dela samma åsikter så behöver du INTE kommentera, detta är ingen debatt!! :))

2012-03-06 @ 14:28:20 Permalink Åsikter Kommentarer (5) Trackbacks ()


Ledig tisdag

Det är en mycket mysig morgon idag. Vaknade av att Malva låg och pratade med sitt gosedjur/snuttenalle. Vi har suttit och kollat på Musses Klubbhus nyss och nu hittar hon på både hyss och bus :)
Solen skiner idag och inte smått kallt är det, men det stoppar inte oss, vi ska ut på en långrunda efter lunch idag..
Annars har vi inte så mycket att göra idag, kanske ska ta och städa av lite. Får se :))


2012-03-06 @ 08:07:49 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Låååång vecka

Uppdatering: jag hann i god tid till jobbet, var hela 15minuter tidig :)

Efter en mycket rolig och bra dag på jobbet så slog det inte det bästa på hela dagen, Att få komma hem till min älskling :) <3 Vad jag saknar henne när vi inte är ihop..
Nu ligger jag Nyduschad i soffan och höll faktiskt på att somna :/ Tror jag går och lägger mig snart, men Malva kommer vakna snart och vilja ha sitt sista mål för dagen som hon missade innan..

2012-03-05 @ 20:21:52 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Off to work

Nu sitter jag och känner mig lite smått stressad.
Ska hinna äta frukost, gå ut med Gizmo och sedan cykla iväg till förskolan, inom 30 min :/ Men jag hinner, nog, hoppas det!

2012-03-05 @ 08:30:17 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Helgen som varit

Hela helgen har hela familjen, eller jag och Malva, varit dåliga. Och vi är det än. Min förkyldning vill ej ge med sig och Malvas krup börjar bli bättre men en bit kvar. Hennes andning nattetid är fortfarande jobbig men hostmedicinen har börjat verka lite så det är skönt..

Hela helgen har det varit mysig. Vårväder, familjemys och BARA VARA-helg :)

Nu i veckan väntas det jobb. Som det ser ut nu så jobbar jag 2 av 5 arbetsdagar, vi får se om de blir fler dagar. Men det är bara bra för jag måste köpa nya hjul på min cykel, en cykelsits till Malva så vi kan transportera oss från och till förskolan lättare + det väntas en rejäl shopping-dag till hela familjen inför sommaren och hösten!!

2012-03-04 @ 14:53:42 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Återkommer efter helgen

Jag tar ett litet break nu under helgen med min familj.
Vi har haft tuffa nätter. Malva har fått falsk krup och andningen är svår nattetid, så nu har vi varit hos doktorn och fått en hostmedicvin mot sin envisa hosta och för att vidga luftvägarna.. Vi ska ut en sväng sen på en utflykt, men annars blir det att ta det lugnt och bara vara..

2012-03-03 @ 11:38:49 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fredagkväll

Något är väldigt lustigt. Malva är lite hostig och bara lite rinnig näsa men nu mot kvällen har hon blivit bättre. Näsdropaprna gjorde verkligen susen, men nu får vi se om hon blir bättre eller om hon blir sämre, man vet ju aldrig. Jag är själv inte bättre och kurerar mig så gott man kan med förkyldning :)

Nu ska jag rasta Gizmo, krypa upp i soffan och lägga på ett vårdande lack på naglarna och halvsova till något på tvn :)

Fredagens middag bestod av chilimarinerad kycklingfile, med grönsakssallad, ägg och tzatsiki :) Mumsigt, blev en matlåda över tills morgon dagens lunch!

2012-03-02 @ 19:46:03 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förkyldningen har nått oss

Ja vart ska jag börja. Jo med att förkyldningen har nått oss.
Inatt har vi varit panikslagna över Malva. Hon vaknade vid halv 11 igårkväll, kippade efter luft och hostade så tårarna rann. Med paniken och gråten i halsen öppnade jag upp balkongen och gav henne juice, dom hon drack och efter någon minut lugnade hon ner sig (och jag med för den delen) och sedan blev det bättre. Men sambon fick köra bort till akuten för att hämta ut nässpray. En vakande natt över Malva, och så vaknade både M ich jag förkylda :/

Strax ska vi klä på oss väl och ta oss en promenad, solen skiner så vi ska njuta lite av den..
Det blir en lugn helg, en vilohelg blir det för på måndag ska jag jobba!!

2012-03-02 @ 08:22:18 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0