Sommarvärme

Blodtrycket idag var precis som det skulle och allt såg bra ut. Magen hade växt en ½ cm på en vecka allt såg bra ut med bebisen. Efter besökt hos barnmorskan så åkte vi till sambons morfar där hans mamma, hans syster och systersson väntade på oss. Mycket trevligt att ka lite och träffa släkt nu när det börjar sakta men säkert närma sig due date för bebisen. Vi tog oss en långrunda med Gizmo innan idag, fast det var nog trts allt för varmt för Gizmo för vi fick dra han hem sista biten, men skönt att få komma ut lite för idag har det verkligen varit sommarväder här. Toppen väder! Mamma kom förbi en stund innan med och hälsade på. Nu har jag rastat Gizmo ytterligare en gång, blev så rastlös men nu tar jag kväll och en varm dusch. Har väldiga sammandragningar och asont mellan benen så en dusch sen soffläge..


Mamma, Pappa och Barn <3



Gud vad vi längtar efter dig bebis, Nu får du se till att komma. Din pappa tjatar hela tiden att du får komma nu. Du kan väl ge oss ett tecken att du är påväg. Det är så många som är så nyfikna på dig.
// Din Mamma & Pappa

2011-05-31 @ 21:15:01 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Blodtryck

Nu ska jag rasta Gizmo och sedan bege mig iväg till MVC för ett blodtrycksmätning sen visiten uppe hos förlossningen i helgen. Tror de bokade en träff med min barnmorska så vi får se vad hon säger. Jag har inte så mycket annat att säga förutom att hon vet hur ont jag har i kroppen just nu.. Men det ska nog gå bra!


2011-05-31 @ 10:21:15 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Min snutte <3

Efter att fått vilat en stund innan idag så var det dags att börja med maten. Jag hann inte mer än ut i köket och så var min plats i soffan tagen, av Gizmo :) Min lilla snutt, så himla mysig man kan vara då! Nu har jag införskaffat mig 2L jordgubbar och en påse polly som jag hoppas ska smaka. Värker i höfterna och har mensvärk så nu tar jag kväll.. 




2011-05-30 @ 19:26:42 Permalink Gizmo Kommentarer (7) Trackbacks ()


Sommarvärme

Trots att det idag är riktigt sommarvärme ute så orkar jag inte gå ut i solen. Har redan rastat Gizmo en timme i hundrastgården med lite hundvänner och känner att det var precis vad jag orkade för stunden. Värmen ute gör allt lite extra tuffare.. Så nu ska jag ta mitt täcke och lägga mig i soffan en stund, se om jag kan få det lite mjukt för kroppen och om jag kan vila mig en stund!


2011-05-30 @ 13:34:28 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Besök hos förlossningen igårkväll

Som rubriken säger så fick jag åka in till förlossningen igår, efter väldiga krämpor och smärta i magen och mellan benen + att bebisen ville inte röra på sig. Som den tur jag har, har jag underbara vänner/grannar. jessica och crille körda mig in och hade Jessica kvar som stöd då sambon jobbade. Jag ville inte han skulle komma hem förens jag hade blivit undersökt så han slapp lämna jobbet för något som kanske inte var som det verkade.

Efter undersökningar så mår bebisen utmärkt, ligger nere ch trycker på. Läkaren sa att jag hade ett väldigt liviligt barn och hon är absolut inte den första som säger det. Att jag inte känt sparkar eller rörelser har att göra med att moderkakan ligger längst min högra sida och dämpar lite av rörelserna + att den lugnat sig lite och det är trångt i magen, fast jag har mycket fostervatten. Men allt såg bra ut och de kunde inte säga vad som orsakat smärtorna. Men jag fick iallafall veta att alla sammandragningar och förvärkar gett resultat för jag var öppen 1,5 - 2 cm. Men fy fan vad ont den undersökningen gjorde, var påväg att få tårar men det var bara att hålla tillbaka och andas.

Idag är jag öm som fan i kroppen och det känns som om jag varit med om allt möjligt, så idag blir det lugnt här hemma. Vi ska alla sängkläder och handdukar ikväll men annars så händer det inte så mycket mer. Bara vila och gos. Jag ska förresten till mvc imorgon och ta ett bloddtryck då mitt undervärde igår var väldigt lågt och hjälpte inte att ta ett nytt igår..

2011-05-30 @ 11:45:52 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Mitt lilla hjärta

Nu längtar vi efter dig lilla hjärtat. 

Vi vill få hålla dig för första gången i vår famn, få känna din lukt, titta på dig i evigheter och ge

dig all kärlek vi kan.  Dessa nio månader har gått så fort och nu är det inte länge kvar tills du

är här hos oss. Vilken dag som helst kan vara den dagen då du kommer ut i världen. 

Idag har du varit lugn i magen och flyttat dig längre ner, om det ens är möjligt.

Så nu får du allt ta och komma.

Din pappa är beredd att lämna jobbet vilken sekund som helst och vara här oss mig för att

ta emot dig. Vi är så nyfikna på vem du är och vi vill bara ha dig här. Kom snart <3



Att vara gravid och bära på sitt egna kött och blod, Något vi har skapat är det mest otroliga man kan vara med om. Speciellt att vara mamman och få bära på barnet. Det är en lycka trots en tuff graviditet. Även om jag visste att jag skulle må som jag gjort under dessa nio månader så skulle jag definitivt göra om det. UTAN TVEKAN!

2011-05-29 @ 19:39:27 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Mysig söndag

Trots alla förvärkar jag haft idag, så har dagen varit mysig ändå.
Har faktiskt bara tagit det lugnt och försökt sova och kröp ner hos sambon imorse och mös lite med honom. Lilla minsta stress klarar jag dock inte av och fick rätt ont när jag skulle laga maten och skära grönsaker samtidigt inom tidspress.

Så efter att ha vilat nu lite efter maten så ska jag faktiskt ta en längre rund, sakta, och hoppas att det hjälper bebis lite på traven. Micke märkte också idag hur låg magen nu blivit under de senaste dygnet och hur den ligger med rumpan cirka 7 cm ovanför naveln. Så med sällskap av Grannen Lotta, Mopsen Romeo och bebis "Alexander" så tar vi en promenad. Tur man har så goa grannar som hjälper mig och stöttar mig med det mesta nu, speciellt när Micke jobbar natt nu :( 


Vecka 39 (38+1) <3

2011-05-29 @ 17:57:31 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mors Dag

Idag är det morsdag så stort grattis till alla mammor, hoppas ni får en bra dag!

Idag kommer jag förmodligen inte blogga så mycket, har lite att stå i nu under dagen, men ett inlägg ikväll blir det nog. Men annars för övrigt står jag på samma nivå som tidigare, fortfarande ont och hoppas något ska ske idag men det ser inte ut som det. Så jag ska slänga in lite tvätt snart och mysa mig ner i soffan en stund, om jag hittar någon bra ställning!

2011-05-29 @ 11:20:37 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Lördagsmys

Är hemkommen ifrån att ha varit och köpt jordgubbar och tittat på lite Blackrace. Jordgubbar är typ det ända jag får i mig utan att må illa och känna mig spyfärdig. Så det ska bli jordgubbar med mjölk till Stardust, som går på tv:n halv 10, isvatten och massor med mys med min älsklingskillar. Blackracet var bara skit så 40min stod vi och kollade sen åkte vi.

Ikväll är även Eric Amarillo här i Kalmar men jag menar, jag tänker inte betala 150kr för att se han live och framföra den ändå låtan han gjort, Om sanningen ska fram, aldrig. + att jag orkar inte, har myvket värk nu i kroppen så jag ska strax få en helkroppsmassage av M <3

Vi hoppas att något händer ikväll, något kan väl börja så vi vet om min sambo behöver åka och jobba natt imorgon eller inte, hade varit skönt att få föda nu faktiskt :) Tro det eller ej men jag ser så mycket fram emot förlossningen så det finns inte, men väl när det är dags lär jag säker ångra mig av all smärta sen :D

2011-05-28 @ 20:37:27 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Vecka 39 <3

Jaha då var det dags att byta vecka.
Vecka 39 (38+0) exakt 13 dagar kvar till Beräknad Födsel. 
I och med att bebisen ligger med huvudet rejält nere i bäcknet nu så skulle jag inte gå full tid. På senaste besöket så fick hon känna lite försiktigt då jag har så ont och är redo att föda. Det var vad min barnmorska sa. Om man tittar tillbaka hur länge den har varit fixerad, hur bebisen nu låg och alla sammandragningar och förvärkar så skulle vi inte ses något mer, men man vet faktiskt aldrig. Så vi har ändå ett besök på självaste BF dagen.




Men vi tycker att bebis får titta ut när den är redo. Visst är det jobbigt med alla förvärkar men de gör ju något. För med varje värk så händer det något i kroppen och kanske hjälper bebis lite på traven att titta ut. Vi får se vad dagen erbjuder och när det blir helt enkelt :) Vill bara inte att vattnet ska gå i sängen, det är egentligen allt jag begär!

2011-05-28 @ 13:28:35 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (6) Trackbacks ()


I väntan på vårt egna kött och blod

Igårkväll fick jag kraftiga förvärkar som höll i sig i en minut, var 10 - 15 minut i 2 timmar, sedan avtog det. När jag var ute och kissade Gizmo på sista rundan vid 11 så höll jag på att somna ute på den lilla promenaden, var så hmla trött.. Hann inte mer än in, borsta tänder och slänga mig i sängen. Har sovit aom en stock i 4 timmar inatt och sedan då inte kunnat somnat om riktigt. Så jag känner mig ganska utvilad i huvudet iallafall, kroppen den lär aldirg känna sig utvilad på ett bra tag. Jag har inga sammandragningar eller min såkallad mensvärk är borta nu så det blir nog ingen bebis i morsdags present, men vi hoppas h*n ändrar sig och kommer ut ändå! Äsch det får ske när det sker, men om jag kunde få bestämma så får du komma när du vill,.


Min älskade hund, älskar honom galet mycket <3

2011-05-28 @ 12:38:59 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Du kan väl titta ut på söndag

Ingen bebis här än fast att vi trodde det var på G inatt. Men hur häftigt hade det inte varit om hon/han hade tittat ut på söndag då det är Mors dag. Det hade ju varit så häftigt :) Det hade varit förövrigt helt underbart, men framför allt att få ha dig här hos oss.
Vi saknar och längtar efter dig baby Lindström <3



Imorgon är det Blackrace här i kalmar och jag & sambon ska kanske åka dit och titta. Komma ut lite, om det inte har kommit någon bebis så klart och om jag orkar imorgon. Tar nästan varje timme som den kommer!

2011-05-27 @ 17:48:03 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (12) Trackbacks ()


Beastly

Från att se perfekt ut och förvandlas till ett monster för att hitta kärleken är vad Beastly handlar om. Är verkligen det yttre så viktigt som vi tror? Kan man finna kärlek via personligheten och inte det yttre. Det får ni reda på om ni ser Beastly.


Nu har jag sett klart filmen jag påbörjade och se. Den var bra, en riktigt mysig film att titta på. Visst kan man tycka att det finns tusen tals av såna film, men själva har en fin innebörd och mening. Inte alls en chick-flick film. Jag tycker den var bra och anser att han inte alls var så ful som de ville få fram att han skulle vara :)

 

2011-05-27 @ 15:23:34 Permalink Film Kommentarer (3) Trackbacks ()


Minne för livet

Magen är nu klar. Ja avgjutningen av min gravida mage med vårt första barn är nu klar.
Eller vi har bara gjort "skalet" och det ska på lite mer gips nu i efterhand då vi var tvugna att plocka av den igår med tanken på att jag blev dålig. Första gången jag någonsint gipsat något så jag blev super nöjd. Fast att det var jätte svårt.


Hur jag gjorde:
- Ja började med att klä av mig och tog på mig ett par trosor som jag kunde klippa av. Smörjde in magen med en burk vaselin. Sen stod jag upp och sambon tog gipset och sen la han på det. Vi började med brösten så det kunde stela till och jag kunde hålla i själva gipsningen medans han fortsatte med själva magen. Han gipsade över trosorna och lite ner på benen för de var så vi ville ha den, eller jag. 
- Det var jätte svårt för oss då bebisen ligger så långt ner och ligger på ena sidan, så magen blir lätt lite "sne".
- Gipset stelnade väldigt fort så man kunde inte hålla på att finslipa på den hela tiden. Som sagt så ska den finslaps nu i efterhand + det ska på ett lager gips för att få den mer stabil och sedan ska den klippas och formas jämn.
Det ska i efterhand sedan knytas ett sidenband underbyster över magen i rosa eller blå. Beroende på vad det är vi får :) Jag ska ev. brodera namnet på bebisen på bandet när jag får tid till det efteråt!

Rekommendation till er som vill gipsa era magar:
- Se till att gipsa magen när bebisen är lugn och helst i vecka 36 - 37. Eller egentligen innan magen börjar sjunka.
- Köp mer gips än vad ni tror man behöver, det går åt mer än vad man tror. Vi hade 6 rullar och fick den annorlunda jämn. Perfekt om man vill ha belysning bakom, men det ska inte vi ha.
- Smörj med mycket vaselin och var inte rädd att ta för mycket. Kan säga att det inte är skönt när gipset fastnar på vissa ställen och man har snålat med vaselin.
- Jag rekommenderar att stå upp, om man vill ha med en bit av låren. Vill man att sin avgjutning ska sluta precis formad som själva magen kan man sitta ner.

2011-05-27 @ 15:09:53 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (8) Trackbacks ()


Avgjutning av magen

Sambon och jag har nu gjort en snabb avgjutning av magen innan vi fick avbryta. Jag har varit yr och illamående hela dagen och när vi väl hade börjat höll jag på att svimma så sambon fick snabbt ta av den och hjälpa mig ta en dusch. Vi ska fortsätta imorgon så vi får den starkare och fylla på den lite, för nu ska jag lägga mig ner i soffan och bli ompysslad!!

2011-05-26 @ 21:17:18 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


Gipsa magen

I och med att jag har så intensiva sammandragningar/förvärkar så ska vi försöka gipsa magen idag. Sen hur det blir får vi allt se men vi ska försöka få det gjort idag iallafall. Vi okrar inte med att känna oss stressade eller pressade att göra det på lördag, då har vi redan lite annat planerat att göra + att jag skulle inte förvåna mig om bebis skulle titta ut innan dess bara för att :) Bättre att vara på den säkra sidan! 


Vi ska försöka på min avgjutning av magen att se ut liknande, vi får väl se hur det går. Magen är så låg nu så vi får se hur det blir :)

2011-05-26 @ 16:20:45 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fast Five

Igårkväll var jag, sambon och en vän på bio och såg Fast Five. Äntligen!
Och fy tusan vad bra den var, helt klart bättre än de andra utan tvekan. Det ska ju även komma en uppföljare nu som en till blir det och det förstår man nästan, ja ni får se filmen själva, jag ska inte avslöja något.. Dock något som jag saknade i filmen var nog lite mer bilar, lite mer racing annars har jag absolut inget att klaga på.



Okej, en sak till. Jag rekommenderar ingen gravid kvinna med foglossning, värk i höfter,bäcknet och en bebis i magen som trycker på att gå på bio. Jag höll på att avlida i stolen och min sambo trodde jag höll på att föda :) En kudde bak i ryggen hade kanske gjort det hela lite lättare med tanken på att filmen var 2 timmar lång.

2011-05-26 @ 13:05:30 Permalink Film Kommentarer (3) Trackbacks ()


Du får vänta lite

Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men bebis får jätte gärna komma nästa vecka, alltså inte i denna veckan. Trots all min värk och smärta och den OTROLIGA längtan efter bebisen så måste jag hinna avgipsa magen och planen är att ta tag och göra det i helgen. Kommer bebis innan så är det självklart önskat det med, men jag vill helst gipsa av magen först :)
Så du får vänta lite till skrutten vår <3

2011-05-25 @ 17:31:03 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (14) Trackbacks ()


Babysitter

Nu har vi varit iväg och hämtat babysittern som jag köpt begagnat. Den var väl använd men inte alls sliten, vissa människor har bra hand om sina saker :) Så nu har bebisen fått sig en sitter. Jag ska dock plocka bort leksakerna och tvätta dem innan bara för att veta att de är tvättade i och med att sittern är begagnad..



En sak som är kvar som vi måste göra innan bebis tittar ut är att gipsa magen. Dock känns det lite tråkigt att göra det nu så här sent för magen har ju sjunkit jätte mycket de senaste veckorna, men en avgipsning vill jag ha iallafall. Så det måste vi ta tag i och ordna i veckan, om vi hinner det vill säga..

2011-05-25 @ 15:58:21 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Vecka 38

Ja då har man bytt vecka och är ännu närmre förlossningen. Tiden går så himla fort!

Vecka 38 (37+5) Månad 9 - 16 dagar kvar till BF




Nu är bebisen färdigbakad. Det som händer nu de sista veckorna är bara att bebisen lägger på sig i vikt, annars är den färdig för att komma. Och gud vad vi håller tummarna och önskar att det kan hända något nu snart. Med tanken på hur bebisen ligger och all min värk i kroppen, som blir värre, så kan vi hoppas den har börjat nu och är redo att komma och att vi har vår bebis här inom den senaste veckan. Kanske lite önsketänkande :)

2011-05-25 @ 12:15:14 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (6) Trackbacks ()


Tiden går så fort

Jag kan inte förstå hur liten Gizmo har varit en gång i tiden, och mörk för den delen. Jag kan inte förstå att han har funnits i mitt liv i snart 2 år, det är helt otroligt. Han är en ren lycka, absolut en av de bästa och de jag älskar livet ut <3


Gizmo 10 veckor gammal


Gizmo i nutid, cirka 1 år och 11 månader gammal <3

2011-05-24 @ 21:48:40 Permalink Gizmo Kommentarer (10) Trackbacks ()


Isglass i smak av hallon

Jag är inte den enda som gillar isglass, så gör Gizmo med :)
Hallon är den han gillar allra mest, den i smak av cola gillar han inte. Min craving just nu är isglass eller isvatten och jag försöker hålla mig till max 6 isglassar om dan och jag tycker jag lyckas ganska väl :)

 

Sambon skulle gå ut med Gizmo innan, och väl utanför dörren så vräkte regnet ner så in kom båda, dyngsura. Men nu har båda hunnit torkat och vi ska strax ta en promenad tillsammans. Känner att jag måste få komma ut lite och vagga mig framåt..

2011-05-24 @ 18:06:19 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


Barnmorskebesök vecka 38

I går var jag och träffade min barnmorska. Är nu inne i vecka 38 och vi har bara en bokade träff när jag är i vecka 40 (39+6) den 10 juni, på bebisens BF. När jag kom så brukar jag alltid få ta stick i finger för att kolla värden men det slapp jag, jag glad var jag för det :) Hon ansåg att det spelar någon roll nu när det är så nära, bara jag ska fortsätta äta mina järntabletter och väldigt järnrik mat och mycket vila så klarar jag mig. 

Det blev självklart en undersökning och fy fan vad ont det gjorde. Är ju så öm i hela kroppen och hon försökte vara snäll mot mig. Bebisens hjärtslag slog väldigt sakta jämfört med vad det brukar men som hon sa så kan hjärtslagen pendla och var inte alls orolig. Bebisen har nu kommit in i en lugn fas och ligger bra till. Hon kände bebisens huvud och kunde konstantera att det ligger väldigt lågt ner och väldigt placerat. Så hon sa det att vilken dag som helst kan det hända lite saker, inte som igår då sa hon, men hon var 99% säker att vi inte skulle ses mer och att bebisen kommer dyka upp inom den närmaste tiden. Hon menade på att bebis har ju legat fixerad så pass länge, alla mina sammandragningar/förvärkar, smärta i kroppen, hur magen har sjunkit och hur bebisen nu ligger så skulle vi inte ses mer. Väldigt kul att få något positivt att höra med all denna värk.

Jag kan knappt gå längre. Det gör apont att rasta Gizmo och går verkligen inte mer än nödvändigt nu längre, absolut inte. Det går inte, så ont gör det. Så jag är glad att jag är klar med det mesta och inte behöver bege mig iväg och införskaffa mer saker, för det orkar jag inte.. Men jag lovar att försöka på något sätt att skriva ett inlägg när det börjar hända saker, så vet ni att det händer något. Ska inte försvinna så länge utan ett ord, lovar :) 


Magen på morgonen idag, vecka 38 (37+3), Om ni tittar på magen kan man se en liten utbuckling strax under min hand. japp då rörde bebisen på sig och fick det på bild, inte illa :)

2011-05-24 @ 12:28:46 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (14) Trackbacks ()


Borta bra men hemma bäst

Förlåt för att jag ej har svarat på kommentarer eller bloggat, men i fredags åkte jag och Gizmo med min mamma ut på "landet" under helgen och kom nyss hem. Jag behövde få komma hemifrån för att ladda batterierna lite. På något sätt så är det inte lika mycket "måste" att göra när man är borta. Har verkligen fått vila upp mig fast jag sover bara 3 timmar på nätterna nu för tiden.


En utslagen Gizmo :)
Nej här har det inte kommit någon bebis än, tyvärr, men det är nog väldigt nära nu. Varit och träffat min barnmorska idag, vecka 38, men berättar mer om det besöket senare. Men som sagt så har jag och Gizmo varit iväg nu under helgen, då sambon ändå jobbat fredag - söndag, och jag har fått en hel del färg. Har typ bara legat ute i både sol och skugga hela lördagen & söndagen och bara försökt samla energi och vila upp mig. Gizmo har verkligen stormtrivts. Han har varit ute i långlina i 10 timmar varje dag och bara varit och njutit, så himla kul för honom. Fan att man inte har hus och trädgård.. 


Mamma tog en bild när jag vilade mig i solen, inte så värst snygg men
det får man ta när man är på vilo-uppdrag..

Nu är jag hemkommen iallfall och är tillbaka i bloggandet. Jag har fortfarande samma om inte värre värk i kroppen så snälla håll tummarna att bebis kommer innan BF, jag vill absolut inte gå över tiden, vet ej om jag skulle orka med det. Jag ska ta tag i lite saker här hemma nu innan vi ska iväg och besikta bilen och handla lite. Men jag återkommer senare och berättar om besöket hos Bm idag, kan säga att jag är väldigt öm på vissa ställen efter allt klämande och tryckande..


2011-05-23 @ 13:31:10 Permalink Daily things Kommentarer (15) Trackbacks ()


Fredagen

Har haft en väldigt tuff natt men mkt värk och smärtor så det fick bli en del vila på förmiddagen. Sedan lyckades jag ta mig ut med Gizmo en stund i solen. Vi gick ner till vattnet och satte oss och njöt av solen. Har haft lite att göra nu på eftermiddagen och har precis fått i mig mat. Nu väntar det dock en runda med Gizmo och sen tar vi kväll..
Jag & Gizmo önskar er alla en bra fredag och en solig helg!

2011-05-20 @ 19:48:02 Permalink Daily things Kommentarer (13) Trackbacks ()


Gos i massor med min gosse

Jag, bebis i magen & Gizmo ligger och myser bara. Han älskar att ligga längst med magen och det är rätt skönt med värmen. Än sålänge har jag inte märkt av om Gizmo blivit dålig av bettet, tack och lov. Nu myser vi i massor och jag ska faktiskt skämma bort han lite. Det blev en lite extra längr sista-promenad. Skönt att komma ut lite fast jag har såååå ont när jag går. Men det är bara att stå ut, jag bara dör av längtan efter att ha min bebis i min famn <3

              

2011-05-19 @ 19:03:30 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


Låt bli min hund

Ursäkta svordomarna men FAN vad jag hatar dessa äckliga fästingar, låt bli min hund.
Hittade 2 fästingar som förmodligen satt sig inom det närmaste dygnet. Ett bett på högra höften och ett bakom det högra örat. Den på höften gjorde en anning ont att ta bort på honom, fy som han skrek till min stackarns gosse. Den bakom örat gick mycket bättre. Men usch vilken reaktion han får av dem. Så nu blir det att hålla full koll på honom så han dricker och inte blir dålig inom det närmaste dygnet..


Reaktionen på ett bett, det är bara början..
 
Snälla husse hjälpte mig att tvätta rent såren efter jag plockat färstingarna..

2011-05-19 @ 18:42:36 Permalink Gizmo Kommentarer (5) Trackbacks ()


Life as we know it

Jag har precis sett klart en film som velat sett ganska länge, Life as we know it heter den.
Den var riktigt mysig att titta på, en del nyblivna föräldrar med och snart blir man det själv så hur passande kunde det inte vara att se den då :) haha!



Den får mig att tänka på vad skulle hända med vårt barn om vi båda 2 skulle gå bort? Någon som har någon aning hur allt går till då?

2011-05-18 @ 20:19:29 Permalink Film Kommentarer (9) Trackbacks ()


Härliga sol

Sambon har nu sagt i flera dagar att jag snarkar, vilket jag aldrig annars gör, och det är vi inte vana vid. Men jag är så trött och utmattad att jag snarkar. Brukar känna mig torr i halsen när jag vaknar så han har nog rätt.

Oavsett hur lite sömn man får och hur ont man än har så blir man lite gladare och piggare när solen och värmen är här. Tog mig en sovstund på en timme vid lunchtiden och så skönt var det dock känner jag mig väldigt sugen på mys och filmdag trots det underbara vädret, så det blir nog någon film sen..

Utsikten ifrån vår lilla balkong. Magen idag, väldigt spänd & hård och låg.

Gizmo älskar att spana och kolla på alla människor som passerar, min vakthund.



2011-05-18 @ 15:31:14 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Håll i hatten

Gud vad det blåser här hos oss, visserligen bor vi längst kusten men herregud.
Solen försöker dock tränga igenom molnen men verkar inte lyckas helt så jag har förberett för en myskväll. Av med bh:n, på med stora mjukis tröjan och intar soffläge. Tänt min lykta på balkongen och ska ta mig en kvällsfika och sen bara vara :)

 

2011-05-17 @ 20:32:08 Permalink Daily things Kommentarer (11) Trackbacks ()


Bullbak

Har hållit på nu i 2 timmar och bakat bullar, kanelbullar, som är den ända bakelsen jag äter.
Jag är inget vidare fan av kakor, tårtor eller bakelser. Men hembakade kanelbullar kan jag frossa i mig, självklart med kall mjölk till :) Så nu ska bullarna in i ugnen och bakas en stund, sen blir det lite fika!



Gjorde en halv sats, blir nog att göra andra halvan imorgon om det är lika tråkigt väder som idag. Regn och rusk innebär inomhusmys!

2011-05-17 @ 14:10:22 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Deprimerande väder

Idag regnar det, som det gjorde igår och som det tydligen ska göra nu i några dagar, enligt väderrapporten. Jag tycker man bli så opepp och deprimerad när det regnar, fast idag hade jag inte orkat med om det hade varit strålande sol. För allt jag vill göra idag är att sova, sova sova och se en film kanske :) 

Men icke. En sen frukost ligger nu i magen och jag ska ta och diska sen igår, sen tror jag det blir bullbak. Har en jäst för söta degar hemma så får se vad jag kan hitta på för något :D

2011-05-17 @ 11:32:48 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Is i massor

Jag var iväg och veckohandlade mat för denna veckan, och blev oerhört chockad över hur lite jag fick betalat för en veckas mat. Man ska inte klaga men blev lite chockad..

Jag tog mig en isglass i smak av hallon, ett glas med isvatten och har läst om bebis 0-3 månader ur en "Lek och lär-bok". Boken fick jag när jag beställde de gratis paket ifrån Go´boken och den är mycket intressant måste jag säga. Stod en del tips och inget om vad som är bäst utan tips om hur man kan göra saker. Vilket är skönt att slippa höra från alla håll och kanter att vissa saker bör man göra och inte göra, orkar inte lyssna på allt ibland. Isglass är en favoritglass från min sida, och även ifrån Gizmos sida. Han får alltid smaka och han äter all isglass oavsett smak :)


2011-05-16 @ 20:12:27 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Låt regnet falla

Jag tycker inte om regn, hatar att bli blöt men jag måste ändå påstå att det behöver regna. Så all pollen faller ner på marken så blir allergin lättare och gräset grönare :)

Imorse när jag vaknade, lite halvt utvilad trodde jag, så slängde jag i mig lite jordgubbsfil och sedan hoppade jag i mjukiskläderna och tog bussen ner till mamma med Gizmo. Även om det känns i kroppen så kan jag inte bara ligga här hemma i soffan, det funkar inte längre. Så jag har varit hos mamma en stund, sen åkte vi hem till mig och badade av Gizmo, som var riktigt skitig efter en promenad i regn och lera, sen tog vi våran bil och åkte ut till Ikea och Hansa city. Har haft en mysig stund med mamma idag och är nyss inkommen ifrån att ha varit ute i spöregnet med Gizmo. Han gillar verkligen inte att bli blöt så promenaden gick bra. Blev ut och kissa sen in men ändå blev han riktigt blöt :) 


En blöt hund tar sig en vila

Så här ser hans päls ut så fort han blir blöt eller om det är fuktigt ute

Nu sitter jag och lyssnar på musik och bloggar lite. Det är sjukt hur låg magen har blivit nu sen fredags. Den har säkert sjunkit några cm neråt. Magen ser så liten ut! <3 Jag tror jag ska börja med maten nu snart, idag får det bli stuvade makaroner och köttbullar. Har ett sådant sug efter det :)

2011-05-16 @ 16:28:27 Permalink Gizmo Kommentarer (8) Trackbacks ()


Namn på bebis

Har fått frågor om vi har bestämt namn till den lilla, men det har vi ej.
Vi vet inte om det blir en pojke eller flicka men vi har diskuterat namn och vi har nu kommit fram till ett pojknamn och ett flicknamn. Dock tänker vi ej gå ut med dem än då vi inte är 100% att vi väljer dem i slutänden. Men bebis ska iallafall få min sambos efternamn, Så Baby Lindström får h*n heta så länge tills vidare :) 

Jag har haft olika "känslor" angående vad det kan vara för något som bor i magen min. Ett tag var det en flicka och ett tag en pojke. Men nu pendlar det från dag till dag. När pappa "bråkar" med bebis så ger bebis inte sig i första taget, envisheten kan komma ifrån mig medans retstickan kan komma ifrån min sambo
Det vore kul om det blev en tjej så vi är 2 flickor och 2 pojkar i vår familj, men samtidigt så vore det så kul med en pojke så jag får en riktigt "mammas pojke" :)



Vi saknar dig bebis, Nu får du allt ta och komma ut till oss.
Allt är klart för att ta emot dig och vi vill spendera vår framtid med dig 
<3

2011-05-15 @ 21:22:59 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (12) Trackbacks ()


Tar det lugnt

Jag är jätte trött, så tittade in en stund bara. Inte mycket sömn inatt heller och ingen sömn nu på dagen. kroppen värker och jag mår fruktansvärt illa. Så jag tar det lugnt och bara försöker vila mig!
Ha en toppen söndag alla där ute!

2011-05-15 @ 15:57:45 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


Trött? Ee jaa...

Idag har vi haft en vilodag här hemma. Eller jag har verkligen försökt att inte anstränga mig så mycket. Gizmo fick besök av en kanske blivande ny hundvän, en 6-årig Malteser vid namnet Oliver, och de fick lära känna varandra i hundrastgården. Det gick hyfsat bra, de får lära känna varandra lite först tror jag.
Nu håller jag på att tvätta och bilden nedanför visar inte bara hur trött Gizmo är, utan även hur trött jag är. Ska nog ta och lägga mig i soffan en timme innan jag ska ner och hämta upp lite tvätt. Känner mig helt slut i kropp och huvud så lite vila tackar vi ej nej till :)



Gizmo och jag önskar er alla en mycket trevlig lördag.
Vi återkommer inte förens imorgon då vi nu tar kväll!!

2011-05-14 @ 17:50:57 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Vecka 37


Magen vecka 37 (36+0) - 27 dagar kvar till beräknad födsel

Magen är fortfarande lika rund framifrån och från sidan så är den "liten". Men sedan bebis fixerad sig har jag kunnat andas mycket lättare då magen sjunkit en del. Jag har inte fått fler bristningar. Har bara de som sitter på höfterna och någon mellan blygbenet - naveln. Men de kliar och samtidigt ömmar något fruktansvärt på magen, så jag smörjer magen ofta för det underlättar lite iallafall.

Jag anser att bebis får komma från och med idag, vilken dag som helst. Fast samtidigt så vill jag ändå att hon/han ska växa till sig lite mer. Bebis är lite mindre än normalt och skulle behöva växa på sig, men överlever att födas nu. Och om jag ska vara ärlig så känns det som bebis försöker trycka sig ut, den där smärtan mellan benen och i nedre delen av magen. Bebis har definitivt lugnat ner sig rejält i magen, kan känna hur h*n sträcker på sig och får något ryck och sparkar till, men annars är det väldigt lugnt.

Samtidigt som det är såååååå jobbigt nu, speciellt de sista veckorna så är det ändå helt underbart att bära på sitt barn. Jag och bebis är ETT nu så länge h*n ligger i magen, sen delas vi och då blir vi ETT med både sambon och hunden. Vår egna lilla familj, som jag älskar mer än något <3 

Även om smärtan är jobbig så blir jag ej förskräck av att vara gravid och kommer definitivt skaffa fler barn, om några år självklart. Nu vill jag bara invänta denna lilla skatt och få känna på flera sömnlösa nätter men massor av kärlek!

2011-05-14 @ 13:05:46 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (6) Trackbacks ()


Pustande och stönade...

... så tar jag mig knappt fram.
Har en sådan fruktansvärd "mensvärk", träningsvärk liknande i ljumskarna, låren och en pulserade smärta i rygg, bäcknet och svanken. Ibland när jag går från soffan till köket får jag som ett hugg i magen som strålar ner mot blygbenet och då ska vi inte prata om smärtan i magen. Ovanför blygbenet och uppåt mot naveln, ut på sidorna krampar och spänner sig. Ibland känns det tom. som om bebisen försöker trycka sig ut. Är trött och grinig hela tiden och får inte mycket sömn, tyvärr är jag då inte så tålamodig med Gizmos skällande mot andra hundar..

Men något kul är att igår kom ett paket. Det var ett paket ifrån Go-boken där jag fick Boken om mig, lek och lär-handboken, ett hjärta där det står baby på, en liten bok, broshyrer med mera..


 

2011-05-13 @ 19:22:22 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (12) Trackbacks ()


E.T

Jag är så fast i en låt med Katy Perry och Kanye West - E.T
Jag lyssnar på den i högre voylm när jag ska städa, musik med fart i får mig mer motiverad till att städa, diska eller göra alla tråkiga måste-sysslor :)


2011-05-13 @ 17:33:34 Permalink Musik Kommentarer (4) Trackbacks ()


Gissa när bebis kommer

Jag har fått en del förfrågningar om jag inte ska ha en såkallad Gissa-När-Bebis-Kommer-Gissning, och varför inte. Inte för att jag direkt har någon aning om hur man ska kunna gissa sig fram eller vad för information man ska utgå ifrån. Men vi ger det ett försök då :)

- BF var lördagen den 11 juni 2011 enligt inskrivningen.
- BF är fredagen den 10 juni 2011 enligt RUL.
- Enligt tillväxtprov är vår bebis 10% mindre än "normalt".
- Bebis har legat fixerad sedan vecka 29.
- Bebis har varit lugn sedan vecka 34, svara med rörelser vid beröring på magen.
- Jag föddes cirka 3 veckor tidigare än beräknat.
- Har haft kraftiga sammandragningar och förvärkar i flera veckor.
- Har "mensvärk" och värk i hela kroppen, känner tryck ner mot blygbenet.
- För varje dag, natt som går, blir all värk och smärta värre, sprider sig och sömnen blir mindre.

Man får ange vad man vill:
- Könet på bebis
- Vikt & Längd
- Datum då bebis kommer
LYCKA TILL :)

2011-05-13 @ 14:19:27 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (14) Trackbacks ()


Fredag den 13:e

Vilken svensk som helst vet att Fredag den 13:e är en olycksdag. Man ska alltså passa sig. Tro på det eller inte, upp till en själv. Men efter 12 slaget inatt har jag haft det riktigt tufft. Har haft jätte krämpor i magen och en fruktansvärd mensvärk. Den börjar likna den mensvärken jag brukade ha innan, då jag låg i fosterställning och grät mig till somn. Inatt var det en sådan natt och nu när jag var ute med Gizmo höll jag på att falla ihop. Smärtan kom tillbaka och högg mig. Har sån värk, vet inte vad jag ska ta mig till. Ska försöka somna en stund och hoppas jag vaknar upp och värken är borta..


Gizmo fick bli släppt i hagen, mer orkade jag inte. Och äntligen börjar syrénerna blomma,
de luktar ju så ljuvligt!

2011-05-13 @ 11:38:30 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Spöket Laban

Mamma tittade förbi med en överraskning ikväll. Eller jag visste vad det var på ungefär :) En röd dress och mjukisbyxor med Spöket Laban på. Jätte söta och mjuka. Bebis kommer bli såååååå söt i dem sedan! Tusan tack underbara mamma. Det är roligare att få kläder än att köpa själv, på något sätt känns det som om de också längtar lite extra efter bebis!!

 

2011-05-12 @ 22:08:49 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Angående första besöket

Jag har fått samma fråga fler gånger om hur vi har tänkt att göra när det gäller första besöket för folk att träffa bebisen, Och sambon och jag har samma åsikt och tycke om det.

Vi har bestämt att vi inte kommer vilja ha någon upp till BB. Vår plan, eller min plan är att åka hem så fort som möjligt. När bebis och jag är redo för att åka hem. När det sedan väl gäller hemma så vill vi först komma hem och introducera Gizmo för bebisen. Av det vi har sett så blir Gizmo lite orolig vid bebisskrik och det är något vi kommer vilja ta bort ganska fort. Det finns ingen orsak att han inte ska få vara med, att titta och lukta och se vad det är som skriker och undersöka bebisen.
När det gäller besökare så har vi sakt att vi inte vill ha några första veckan. Vi vill själva få komma hem och få lära känna det nya livet, som vi ska ta hand om, innan besökare får komma. Så enkelt är det och det får folk acceptera helt enkelt. Vi får se hur vi känner sedan när det är lämpligt att folk kan komma..

Till er som ska få barn: Hur hade ni tänkt göra?
Till er som har barn: Hur gjorde ni?
Även om vi vet hur vi vill göra, så kan det vara kul att höra hur ni kommer göra/har gjort!

2011-05-12 @ 18:03:00 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (19) Trackbacks ()


Bara vila idag

Idag står det vila och ta det lugnt på mitt schema. Har kokat napparna, myst med Gizmo i soffan och smörjt magen lite. Bebis har en väldigt lugn period i magen just nu. Svarar på smekningar med rörelser men annars håller hon/han sig lugn. Nu väntas dock en kissrunda med Gizmo. Har fått en avi på ett paket jag ska hämta ut, spännande spännande. Jag har mina aningar vad det kan vara. Vi får helt enkelt se det sen..


Magen v. 36 (35+5)


Gizmo sussar så gott mot min fot, UNDERBART!

2011-05-12 @ 14:37:18 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


Nappkokning

Idag är det sol/dis, mest disigt om jag ska vara ärlig. Men värmen är verkligen här ändå. Vad härligt med lite värme måste jag säga. Gizmo och jag tog oss en lugn runda nu på förmiddagen, mer än så blir det inte ifrån mig. Det får bli mer snabba eller långrundor ifrån husse från och med nu, fast jag önskar jag kunde powerwalka.

Nu är napparna och den lilla nappflaskan kokade och står på svalkning, sedan ska det packas ner i BB-väskan. Det är skönt att börjar få tom. småsakerna klara. Mindre stress och när jag ändå har min tid här hemma åt det så varför inte :)

2011-05-12 @ 12:21:58 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


I Love Mum/Dad

Sambon och jag har varit iväg nu och köpt de sista bebiskläderna. Egentligen skulle jag ha köpt en tunika till mig själv, men jag orkade inte leta efter den på hm i stan så vi gick till bebiskläderna och där köpte jag ÄNTLIGEN, har velat länge men aldrig fått tummen ur, och köpte I <3 Mum/Dad- kläder till bebis. Det passar till både tjej och kille och de är stilrena :)

2011-05-11 @ 16:55:30 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Vagnleksak

Igår hittade jag äntligen en vagnleksak. Har bara sett leksaker som Mumin, Tummen, Pingu osv. men jag ville inte ha något "märke" utan en mer söt och gullig leksak med gärna mycket färger och igår hittade jag den för 129kr på Toys N baby. Dock vill den gärna vrida på sig hela tiden, men den får nog hänga till sig lite :)



2011-05-11 @ 12:11:58 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


Vilken värme

Idag har det varit en riktigt solig och varm dag. Har kunnat gått i 3/4 leggings och en tunn "tröja" och bara njutit av det underbara vädret. Det blev en runda runt Skälby med lite sällskap av grannen + hund + 3 veckors bebis och kompis + hund, skönt att bara "vagga" fram och ta allt som det kommer.

Nu håller bebis på att röra på sig lite, vilket kännspå blåsan och i bäcknet. Så nu väntas ett bad som jag måste ta, är svullen och öm så får bli lite flytande i vatten nu :) Inte för att jag direkt flyter men att bara sitta i badkaret och plaska i vattnet är skönt det!

Godkväll på er!

2011-05-10 @ 22:29:15 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Nu får det vara nog

Jag vet att jag klagar skit mycket och jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Men nu får det fan vara nog! Jag ska trotsa min smärta i rygg, bäcknet och höfterna och bara nuta av sista tiden då bebis är i magen, för sedan blir det verkligen full rulle. Jag ska passa på att göra min hund så bortskämd han bara kan och njuta av den otroliga värmen vi har fått nu. Så nu tar jag på mig mina gympaskor, vatten, kameran & hunden och ger mig ut på en promenad!


Nu är inte magen platt längre när man ligger ner :) <3

Min älskade hund, always by my side <3

2011-05-10 @ 15:12:07 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Tack & lov för badkar

Jag fick sovit cirka 30 min innan men känner att det hjälpte inte så mycket, så för att inte somna nu, då kan jag inte sova inatt ev, så ska jag ta mig ett bad. Bebisen sprattlar runt inne i magen och nu när hon/han har varit fixerad ett tag så har det tagit stryck på blåsan och om inte annat än blygbenet. Öm är jag med i hela kroppen, j****a förvärkar hela tiden och ingen sömn. Så nu ska jag hoppa i badet en stund och ev raka benen, om jag orkar med det dvs.!


Lillfisen ligger ihop tryckt, i hopp om att hinna svalka och kyla..

2011-05-09 @ 20:13:16 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


MVC besök vecka 36

Nu är jag hemkommen. Har blivit väl ompysslad av mamma min och bara varit. Imorse så var jag på ett besök hos barnmorskan och allt såg bra ut, eller jag skulle försöka få i mig mer järn men annars såg allt bra ut. Nu fick jag veta mer hur bebis ligger och den ligger fortfarande fixerad och nästintill redo att födas, dock väntar nog bebis någon vecka till får vi hoppas. Fast att mina tankar vill annat ibland! 

Sömnen kunde vara mycket bättre. Sover knappt något längre och känner att jag inte har så mycket energi, men jag tar allt med småsteg pga sammandragningarna så orkar jag göra något om dagarna.. Ska lägga mig på soffan en halvtimme innan jag ska börja med maten är det tänkt, behöver få lite vila..

2011-05-09 @ 15:41:13 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hos mammi

Sambon åkte iväg till jobbet för någon timme sedan och då fick han lämna av mig och Gizmo hos mamma. Sover här inatt, tråkigt att vara själv + imorgon ska jag till MVC, som ligger 4 min ifrån mamma så det blir toppen. Nu har vi varit på ica och handla lite gott till myskvällen och efter lite sammandragningar b'nkar jag mig i soffan och njuter :)
Återkommer imorgon någon gång under dagen! Godkväll och hoppas ni fått en bra söndag..

2011-05-08 @ 18:43:56 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördagens trevligheter

Jag och sambon hade en super trevlig kväll med hans syster och bros + deras sambos. Jag busade och underhöll lilla Leon ett tag innan det var sovdags och sedan började vi med grillningen. Grillat är ju så gott, skulle bara kunna äta köttet, det är något speciellt med grillat så är det bara. Sedan blev det laguppdelning till Buss Music Quis. Lättast var det att spela med sin partner och det är jag så glad över, för vi vann 2 av 3 gånger :D hiihh..
En mycket trevlig kväll blev det och det är skönt att få komma hemifrån och umgås med lite folk nu innan bebisn tittar ut, sen går jag nog i ide ett tag, kanske :)




Gizmo underhöll sig med Sessans kattleksak ett tag, sen blev det ju kväll för honom med och han kom till ro och sov ett tag..

2011-05-08 @ 13:12:52 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Grillning

Nu ska jag och M iväg till Lindsdal. Vi ska grilla med hans syskon och deras sambos. Det är toppen väder idag för grillning så man ska inte klaga alls, men fasiken vad varmt det är när man sitter i lä :P haha!

Gizmo får självklart följa med, vi har ingen aning hur länge vi blir borta så klart så ska han med oss, min snutt :) Det blir inget mer bloggande idag så jag 

önskar er alla en mycket trevlig lördag! Goddag & Godkväll!!

2011-05-07 @ 17:05:05 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Vecka 36

Vecka 36 (35+0) 4 veckor / 34 dagar kvar till beräknad födsel




Nu börjar det närma sig och kroppen är mör. Samtidigt som jag vill att bebisen ska komma nu snarast så får h*n stanna kvar ett tag till. Enligt tillväxtprovet så är h*n lite liten och behöver växa till sig. Magen måste ha vuxit sedan förra MVC-besöket och det får vi reda på på måndag, då nästa besök är. Spännande att se vad som sägs då, alltid något nytt varje gång!

Min sambo längtar efter föräldrar livet och pratar med bebis varje dag om att h*n ska vara snäll mot mig och att växa till sig så h*n kan komma snart. Härligt att se. Bebis och Pappa har en väldigt speciell relation, för h*n rör sig som mest och svarar tydligast på rörelse när pappa är och prata med magen/bebis! <3 Mina älsklingar..

2011-05-07 @ 13:59:02 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (4) Trackbacks ()


Sol och värme

Vilket underbart väder. Sovit lite halvdant inatt så jag ska nog ta med mig Gizmo ut på gräset och sätta mig i solstolen ett tag och bara njuta av värmen och solen. Trots att allergin är sjukt jobbig så står jag ut, för våren är här och jag längtar så efter sommaren!!

Hoppas att alla hade en super bra fredag och att ni får en lika bra lördag!



2011-05-07 @ 12:39:55 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredagsmys med Gizmo

Har precis sett klart sista avsnittet för säsongen av The Vampire Diaries och f*n vad jobbigt att man nu behöver vänta på nästa säsong till hösten. Suck!

Nu tar jag lite fredagsmys med Gizmo och bebisen. Det är fan att man inte kan diska/laga mat/göra sallad på en gång utan att få förvärkar. Ursäkta mig nu men fan vad jobbigt det kan vara ibland. Jag hatar att inte kunna vara lika aktiv som jag älskar att vara, samtidigt så älskar jag min mage och det liv som lever där inne <3


2011-05-06 @ 19:59:00 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


I väntan på maten

Tänkte bara kika in en snabbis medans jag väntar på att klyftpotatisen ska bli klar. Har varit iväg med mamma och köpt mig ett par lite större och nya velourbyxor. Nu får magen gott om plats och det sitter inte så tajt. Har en fruktansvärd klåda på magen och mina bristningar kliar dem med så jag tycker jag jämt kliar mig på magen :)


2011-05-06 @ 18:11:18 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Myshäng i gräset

Nu på förmiddagen tog jag och Jessica en "promenad" med hundarna. Vet inte om det var en promenad, vi hann iallafall få hundarna kissade och bajsade sen hamnade vi på gräsplanen där vi satt ett tag.
Värmen är tillbaka och solen med, vilket är super skönt. Dock hatar jag allergin, all blomning är så påfrestande för näsan min. Jag ska försöka ta tag i lägenheten iallafall och börja småplocka lite, behövs alltid göra något i hemmet..



2011-05-06 @ 13:19:34 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Tankar

36 dagar. Det är allt som är kvar till beräknad födsel.
Jag minns graviditetstestet som igår och inte för flera flera månader sedan. Jag minns min avundsjuka på alla andra gravida kvinnor som snart skulle få sina bebisar och jag hade en lång bit kvar. Åh gud så fort tiden har gått hit. Än har det inte känts som tiden stannat till lite, utan tiden börjar gå lite väl fort.

Samtidigt som jag vill få träffa vårt egna kött och blod, lukta på h*n, närheten och bara få titta på h*n och beundra det lilla mirakel vi skapat, så vill jag att h*n ska stanna inne ett tag till. För jag vill att du ska kunna följa med oss hem, till vårt hem och leva vårt nya liv. Jag säger inte att det kommer bli lätt, men man lär sig tillslut och skapar rutiner.

Visst är det jobbigt för kroppen och jag klagar så mycket. Men den här smärtan och faktiskt att vara gravid är inte alltid så enkelt som man tror eller önskar. Det är något helt nytt för kroppen som den ska handskas med och lära känna.




Jag säger inte att vi kommer bli de bästa föräldrarna i världen. Men vi kommer absolut bli de bästa för vårt barn. Att bli föräldrar och ta hand om ett liv, som är så skört och ömtåligt ska bli en utmaning. Att bli föräldrar - Mamma & Pappa livet ut, är en utmaning.
Men jag älskar redan den roll jag har, som mamma och får bära på vårt barn tills h*n är redo att komma ut till oss. Trots all smärta så skulle jag göra om detta, utan tvekan!

2011-05-05 @ 17:47:22 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (9) Trackbacks ()


BB-väskan

Jag har lovat att berätta vad det är jag har valt att packa och ta med mig när det är dags att åka till BB. I och med att vi har ingen aning om vi väntar oss en pojke eller flicka och vad för storlek bebisen då har, har jag gjort det mycket enkelt. En uppsättning med kläder i storlek 50, så som en body, strumpor, byxor, mössa, en tunn omlott tröja. Det gäller i storlek 56 med. Och de kläderna ska vi endast ha på bebisen när vi åker hem, för resten lånar vi på BB för att inte ta med allt för mycket, det går inte. En snuttefilt, som jag och sambon sover med*, ska vi sedan packa ner. En lite tjockare filt om det skulle behövas, några blöjor och våtservetter och sedan en napp. Det är det som vi packat till bebisen, sedan ska vi ha med oss det som vi själva ska ha. Tex: mjukiskläder, underkläder, en massageapparat, mobilladdare, systemkameran + laddare, hygienartiklar och de viktiga papper som förlossningen vill ha. Man behöver inte göra det svårare än vad det är, gör det så enkelt som möjligt. Man behöver inte ha med onödigt mycket!

Bilden är lånad.

En stödlista kan du hitta här.

*= Jag har fått ett tips/en rekomendation att sova med en snuttefilt eller ettt snuttedjur, så bebisen känner doften ifrån mamma och pappa. Det kan tydligen vissa barn gilla att ha något som inte luktar nytt, en bekant doft.

2011-05-05 @ 13:01:42 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (8) Trackbacks ()


Skötbordet är uppe

Även om jag inte är fullt nöjd med skötbordet, inte sambon heller, så har vi inget val än att ha det som vi har det nu. Vi bor litet och vår lägenhet är inte direkt så bra planerad när man ska bli flera. Men vi nöjer oss tills vidare :) Men skötbordet är uppe nu iallafall och jag ska försöka koppla av och bli av med min inre stess.
Skötbordet uppfällt


Min eller bebisens skötbädd, lätt att plocka bort vid behov.
Skötbordet nerfällt. Bra med fack, ska dit saker sedan som jag inte har ännu.

2011-05-04 @ 21:43:39 Permalink Inredning Kommentarer (8) Trackbacks ()


Blöt hund

Mmmm vad gott det luktar här hemma nu, Blöt hund :)
Gizmo har fått sig en hel genomgång idag. Klorna är klippta, genomgång av fästingar (hittade inga tack och lov), ett bad är avklarat och tänderna är borstade. Tyvärr måste jag nog boka en tid hos veterinären så de kan ta sig en titt på hans tänder. Jag anade tandsten och rätt har jag nog, det sitter en hel del tandsten bland hörntänderna och vi kommer inte riktigt åt dem. Men jag ger mig inte, jag ska försöka borsta nu flera omgång om dagen och se om det kan hjälpa i några dagar, annars får det bli hos veterinären!




Han springer runt här hemma som en tok och försöker torka sig. Han får en timme på sig en åker hårfönen fram så han slipper gå ut och vara halvfuktig i pälsen, inte vill jag att han ska bli sjuk!

2011-05-04 @ 14:21:43 Permalink Gizmo Kommentarer (14) Trackbacks ()


Nya kylskåpet

Nu är det nya kylskåpet på plats, Skönt att slippa det gamla.
Det hade mer än 15 år på nacken och var gammalt så det skönt att ha fått ett nytt och fräscht. RUL - bilden och nummer till förlossningen sitter nu uppe på kylskåpet. Man vet aldrig när man behöver ha det tillgängligt!
Tråkigt väder idag. Ingen sol, det duggar regn och är kallt. Så idag blir det en lugn dag för min del. Eller jag hade tänkt ta och städa av lägenheten sedan när våra sängbord är nere i källaren och skötbordet är uppe. Annars blir det lite serieavsnitt hela dagen. Kroppen mår inget bättre än igår iallafall så vila står på mitt schema!

2011-05-04 @ 11:29:44 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Dagen i korthet

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men idag har det inte varit en bra dag. Inte förens mot eftermiddagen då jag tvingade mig själv att klä på mig. Jag har haft hela natten och har det än sån fruktansvärd mensvärk, höfterna & bäcknet värker och jag är helt slut i kroppen.

Men jag tog iaf tag i kragen och nu har vi införskaffat oss en kakelborr, plugg och skruv till skötbordet som vi tänkte ta och montera upp imorgon. Så då har vi alla stora saker monterade och klara, så kan jag slappna av och slippa ha det i bakhuvudet hela tiden´+ att imorgon ska vi få ett nytt kylskåp, så det ska bli skönt det. Bli av med det gamla kylskåpet!

2011-05-03 @ 21:13:02 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bäddat och klart...

... för bebisens ankomst. Nu är jag helt klar med spjälsängen. Har ett påslakanset med ett matchande spjlsängsskydd, så klart :) Jag är väldigt sådan att det ska matcha så bra som möjligt. Jag älskar färgerna & motivet och tror bebisen kommer sova gott där sedan, får vi hoppas. Inte för att hon/han bryr sig om påslakansetet men jag tycker det är gulligt..


2011-05-02 @ 19:24:16 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (21) Trackbacks ()


Middag hos svärmor

Nu ska vi iväg till min svärmor och äta middag.
Magen kurrar en aning och det ska bli gott med hemlagad mat som någon annan har lagat för en gångs skull. Efteråt ska jag nog tappa upp ett bad. Är riktigt öm i kroppen, känns som om jag genomgått en förlossning och bara behöver sova ut och vila mig!

2011-05-02 @ 15:48:32 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Godmorgon Godnatt

Imorse hade jag och M den vanliga hälsningsfrasen Godmorgon och Godnatt. För när jag ska kliva upp, ja då har sambon precis kommit hem ifrån jobbet och ska sova. Jag klev upp en stund, men gick och la mig lika fort och insåg att jag faktiskt trött från natten och behövde sova lite. Gizmo blev lika förvirrad och visste inte om han var tvungen att kliva upp eller om han skulle sova vidare, min lilla trötter. Ibland får jag dra med mig Gizmo ut, då han bara vill sova!!

2011-05-02 @ 11:58:17 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Älskade mage <3

Många har kommenterat här på bloggen & bilder på facebook att min mage är verkligen rund. Inte för att vara sådan men JAG SA JU DET att den var rund och hård :D Från sidan syns det inte att jag har bara 5 veckor kvar, men fram ifrån så ser man bara en rund kula på magen. Och så är det. Jag vet att det är inte många som har sett en sådan runs mage men jag ser den inte som ni gör. För jag ser min mage ifrån mina ögon, alltså uppifrån, och då ser den inte alls så rund ut. Men jag älskar min runda mage, den är unik och det är vårt barn med, som faktiskt ligger där inne! 


2011-05-01 @ 20:20:44 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (19) Trackbacks ()


1 maj

Herregud säger jag, Vad tiden går fort.
Jag minns julen och det nya året som för 1 - 2 månader sen, inte 5 månader sedan. Det är redan maj och det är lite mer än 1 kalendermånad kvar tills jag är beräknad att födda. Jag kan inte förstå vart tiden tar vägen!

Men det mesta börjar bli klart nu iallafall till bebisen. Skötbordet ska monteras upp och en klädställning, men sen har vi det viktigaste och det känns skönt. Idag fick det dock bli lite förvaringslådor till bokhyllan i sovrummet. Menat att jag ska förvara lite barnsaker i dem så vi slipper ha saker överallt förvarat sen. BB-väskan är nästa också komplett, det ska bara packas ner lite småsaker till mig och sambon men annars är det också klart. 


Vi var iväg innan idag och köpte en handmassage som är tänkt att M kan sitta med och massera mig med både nu men speciellt när förlossningen är igång. Självklart är den testad och den var super skön, men den låter lite väl högt men det får vi ta. 39 kr på NetonNet är inget pris så!

2011-05-01 @ 20:13:18 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Sol men kallt

Idag är det sol men riktigt kallt i vinderna. Var ute med Gizmo nyss och höll på att frysa ihjäl, kanske dags att ha vinterjackan på ett tag till, fryser så annars.. Provgick i mina nya tygskor, riktigt sköna är dem måste jag säga. perfekt att hoppa i när allt annat med snören och sånt är jobbigt att ta på sig :)

2011-05-01 @ 11:13:14 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0