PBL

Just det jag glömde berätta det att idag kom en man, som undervisar på högskolan, som vi har i PBL och vi brukar ha roliga lektioner men idag blev jag besviken. PBL är en förkortning för problembaserad lärande.

Vad är då PBL?
PBL är en pedagogisk arbetsform som lär ut att ta sitt egna ansvar, kunna ge och ta kritk, att lära sig sammarbeta i grupp men även kunna arbeta självständigt. Med PBL så lär man sig analysera, dokumentera, sammatälla och verklighetsanknuta situationer. Målet med denna kurs är att man ska vara redo inför sitt kommande yrke, lära sig ansvar och kunna utveckla arbetet.

Men som sagt så blev denna lektion inte alls som jag trodde. Vi fick en uppgift att dela in oss i gupper om 5, där en skulle vara den huvudansvariga och vem blev det? Jo jag, fast jag inte ville så var jag den mest ansvarsfulla. Sen skulle jag se till att alla uppgifter var gjorde och se till att alla deltog. Men det var ju en baggis för mig :D
Vi började med uppgiften och 1 timme innan vi skulle redovisa slet jag som ett djur för att skriva in all fakta i power point och göra allt klart för redovisningen. När jag äntligne var klar och nöjd så blir det typ ingen redovisning. Vi fick inte ens läsa upp det vi hads skrivit eller berätta om PBL för det hade den förra gruppen gjort så vi skulle bara visa hur vi hade lagt upp det hela. Fatta om jag är irriterad. Förstår att det är tråkigt att 7 grupper ska redovisa om samma sak men då hade läraren kunna delat upp alla uppgifter eller inte låta oss redovisa inför klassen utan bara för han. Men jag är ändå stolt att min grupp lyckades för ihop ett sådant fint arbete i power point på bara 4 - 5 timmar..


OCH MINA FAVORITER ERIK OCH RABIH GICK VIDARE I IDOL :D VILKA DUKTIGA BOYS DOM ÄR! GODNATT PÅ ER ALLA OCH JAG HOPPAS NI FÅR EN BRA DAG IMORGON! TAKE CARE!

2009-09-30 @ 22:54:16 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Gizmo är sjuk

Jag har inte hunnit skrivit på bloggen nu på ett par dagar men det har varit så otroligt mycket att jag inte hunnit tagit hand om mig själv riktigt. Nu är det så att Gizmo har blivit sjuk och jag hoppas han blir frisk snart. Jag vill helst åka till veterinären och hoppas han blir frisk på ett naturligt sätt men imorgon får jag nog ta och ringa veterinären imorgon. Han har kräks flertal gånger och har varit hängig lite då och då..
Nu är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen men nu måste ja se till att Gizmo får i sig vatten och lite att äta!!

2009-09-30 @ 19:15:08 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Höstträffen med tibbarna

Idag var vi på den årliga höstträffen där tibbar träffas och får umgås. Det var trevligt att vara med på träffen, med tanken på att vi alla har samma intresse för rasen så är det mycket lättare att hjälpa och stödja varandra om man beöver det. Sen är det roligt att se alla så lika men ändå olika tibbar komma överrens så bra. Som domaren, dom var med på träffen sa, hur ofta kan man låta så många hundar inom samma ras springa lös utan bråk?!
Men du kan läsa mer om träffa på Gizmos blogg där jag har skrivit mer och lagt upp lite bilder..

Nu ska jag ta en dusch själv efter att precis ha badat Gizmo. Och sen blir det att vila, inte hunnit det än..

2009-09-27 @ 17:58:01 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Bio

Igår var det en väldigt hektisk dag. Jag hade så mycket att göra och fick inte gjort hälften av allt jag skulle göra.
Men jag hoppas hinna göra resten idag men denna dag är lika uppbokad.

Men jag hann till bion iallafall. Vi såg The ugly truth och som jag trodde så var det jätte bra. Tycker om båda huvudsskådespelarna så det gjorde filmen ännu bättre. Så nu längtar jag tills den släpps på film så jag kan hyra den och se den igen :)Nu ska jag bada hunden. Sen iväg på en höstträff!!

2009-09-27 @ 08:34:04 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Håller mitt ord

Som jag har sagt innan så skulle jag visa Gizmos favoritställning som han ligger i när han ligger i soffan,
men då la jag upp en annan bild. Blev lite fel så att göra det jag lovat så kommer den här :)


2009-09-26 @ 09:44:33 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Down town

Idag så har mormor vart här hos oss och träffat Gizmo, och tänk att det är samma ras och en hane hon också vill ha :) Det var jätte kul att få träffa mormor för henne har jag inte träffat på länge då hon bor i Stockholm.

Sen har jag varit nere på sta och träffat nya klasskamratebn Linn. En helt go tjej asså, galen och jätte mysig tjej. Så lite galet behöver jag i mitt liv och vi klickar så bra, har nog inte skratta så mycket som gör jag med henne.

Har köpt mig en ny mjukiströja idag, en sån jag kan ha hemma och gosa i, när jag ska ut med hunden, eller bara vara vanligt klädd en vanlig dag :) Nu ska Gizmo och jag ut och köpa en cola till popcornen ikväll!

2009-09-25 @ 18:36:33 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Besök

Idag eller ikväll kanske jag ska säga, fick jag besök av Sabina. Det var super trevligt att hon hörde av sig och ville ses, och det var ett tag sen så vi pratade om det mesta till IDOL såklart :)
Och så fick hon träffat gizmo och han blev glad och ville gärna bita i fingrarna. Men det är kul att se att han blir glad när mina vänner kommer hit, önskar bara det fanns fler hundar som han kunde leka med som inte är underlägsna..

Idag i skolan har vi haft bokföring hela dan. Missade första lektionen på bokföringen så lite efter blir man, men tog igen det mesta idag. Men jag tänkte att jag skulle ta och plugga lite extra på det i helgen om jag får tiden till det.
Nu är jag bara så allmänt trött i huvudet och behöver få sova ut så länge det bara går.

Jag kom på igår att jag la upp fel bild till fel text, men jag får ändra det imorgon för nu så skriver kroppen efter sängen. Så nu ska gizmo och jag gå och lägga oss, haft en ensamkväll ikväll. Då sambon är iväg och lanar ett kvarter ifrån oss! Godnatt på er nattugglor ;)

2009-09-24 @ 22:43:51 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Onsdag

Som jag lovade igår skulle jag ta en bild på en höstträd som står utanför mig. Men när jag skulle ut så glömde jag både kameran och det var kolsvart ute. Men eftersom jag har en duktig valp, så tog han med sig ett löv in som han lämnade på sin filt.

Idag har jag varit och besökt Madde. Som vanligt var det alltid lika trevligt och mysigt, men på något sätt så kändes det bättre. Jag kan inte förklara. Det hade inget med miljön utan det var kärleken, precis som det var återuppfödd. DET VAR HELT UNDERBART! <3

Nu kommer mamma förbi och ska hälsa på Gizmo!
Write to you later!!

2009-09-23 @ 14:57:45 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Baby you'r my true loveJaha då var det en skoldag idag. Men gud vad trött jag har varit hela dan. Något är på gång iallafall, någon förkyldning eller något för jag har fått näsblod och snuvig. Och det brukar blir så när jag ska bli förkyld..
Annars har det inte hänt så värst mycket idag förutom skolan och alla dagliga sysslor. Som diska, laga mat, gå ut med hunden. Men när jag kom hem blev Gizmo glad som vanligt och när jag hoppade upp i sängen och börjde skriva lite så ville självklart Gizmo också komma upp. Han kan ju inte hoppa upp själv så jag får ta upp honom och då ville han givetvis ligga på min bröstkorg, vilket han älskar..

När jag tittar ut genom sovrums fönstret så ser jag ett träd som äntligen fått röda och gula löv och det är såååå mysigt :) När jag ska ut se med bebisen så ska jag se om jag kan ta ett kort. Trädet är så fint när det står helt själv bland gröna träd..

Nu ikväll blir det IDOL sen så vet jag inte om det är något mer bra på tv:n men det är sånt som märks.
Imorgon ska jag besöka Madde, och jag ser djupt fram emot det!!<3

 

2009-09-22 @ 18:17:13 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Monday

Idag har det inte hänt så värst mycket.
Dagen började med att gizmo och jag gick ut på en promenad. Åt lite frukost tillsammans. Busade och lekte i en timme. Tränad koppelträning. Fått 2 besök.
Micke och jag åkte bort till Monika för att Gizmo skulle få träffa och leka med Umka och Stella. Och gud vad kul dom hade. Man kunde se i Gizmos ögon att han var lycklig så det blir fler lekträffar snart igen..
Imorgon är det skolan och då ska jag leka dataproffs :) Nej men jag ska hjälpa en klasskamrat med datorn så nu håller vi tummarna att Jag kan komma på vad som är fel och rätta till det..

Nu har jag bakat muffins och ska ta en med ett glas vatten och titta på tv,
sen blir det susse dags och sista promenaden med lillkillen.
Goodnight my friends!!

P.s
En del av mig ska stanna kvar på sjukhuset i några veckor.
Jag älskar dig tjejen och jag kommer och ska pyssla om dig.
Positiva tankar, Du lever och Du kämpar <3

2009-09-21 @ 22:09:51 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Stolt matte

Jag måste bara berätta hur otroligt stolt jag är över min lillkille här hemma. Gizmo har bara bott hos oss i lite mer en vecka och nu har har totalt hittat sig till rätta, visar vart alla saker ska vara. Redan efter 2 dagar så var han trygg med mig och sambon och hemmet. Nu styr han och ställer här :) Men det är skönt med någon hårig lite bebis som passar perfekt in i min vardag. Redan då vi började med att lära han gå i koppel tog det bara en promenad (som visserligen tog sin tid) och efter det så kan han gå i det super. Dock så vill han gärna springa med det i munnen men så fort han känner en intressant doft så släpper han det och går så fint.

Men idag när vi skulle tvätta så beslöt vi oss för att låta han stanna kvar här uppe så länge och se hur han reagerar då vi båda går. Annars är det bara jag som är bort ibland då jag pluggar, och sambon är hemma med honom. Vi gick ner och när vi kom upp så tittade han bara på oss och se la sig ner. Inget mer, ingen förtvivlan..
Efter en stund så tänkte vi att vi skulle ställa oss utanför dörren och se hur han reagerar. Det ända han gjorde var ett litet pip sen inget mer. När han hade varit tyst ett tag så gick vi in och han fick mycket beröm och kärlek.
Min duktiga kille börjar bli stor på alla sätt :) Men bebis pälsen sitter fortfarande kvar tack och lov, den är LJUVLIG!

2009-09-20 @ 21:17:14 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


LOVE

I love you. I can't describe with any words in the world my love to you. When I saw you for the first time I knew

that you was ment to be with me. Everytime i saw pictures of you my heart pounded and my lips smiled. I will do

everything for you, give my heart and soul för you. Im so happy now and for every day that goes by my love for

you get's stronger and stronger. I will do everything to make you happy and feel loved. Daddy loves you to but I

can say that I love you more. If I hadn't made the dicision to get you, you wouldn't be here and I wouldn't be as

I im now. Im so proud of you and you make my day easier and when I come home and you met me by the door

I can honestly say that I made the best choice and now you are all mine and I call you my baby, Gizmo !

    

2009-09-20 @ 17:37:34 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


ÄLSKAR och VILL HA

Åh jag älskar mitt skydd mot plattång som skyddar håret mot värmen och skadan som plattången gör mot mitt hår. Den luktar helt underbart och gör så mitt hår verkligen blir platt. Och det bästa med sprayet är att det innehåller extrakten ifrån grönt te, vilket håret mår bra över..

Och jag vill ha BaByliss iPro 230 iCurl.. Jag älskar att kunna platta mitt hår och göra lockar. Men om jag vill ha vågor i håret och långa lockar så måste ja ha håret uppsatt i en knut i flera timmar. Så den är en vill-ha-sak och jag bara måste ha de snart.

    

2009-09-20 @ 10:55:30 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


FRÅGOR

Jag tänkte jag skulle testa mig och ha en frågaställning. Det dyker upp frågor ibland med kommentarer och istället för att svara till varje person så kan jag lägga upp det här. Jag testar så får vi se hur det går :)
Ingen fråga är för dum

2009-09-20 @ 10:07:45 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mys med mina älsklingar

Kom nyss hem ifrån att ha fira en del av mig, Madde, som fyller år imorgon. Haft en jätte mysigt stund!

Nu blir det dock dags att mysa med mina älsklingar. Är seg sen igår, frysen och bara på allmänt gos-humör.
Så nu ska jag tända lite ljus och kypa ner i soffan med filt och lukta på min bebis.
Ha en lördag och helg på er bloggare!

   

2009-09-19 @ 21:19:05 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


KICK - OFFEN

Igår började kick-offen klockan 5 i bowlinghallen. Men första gick jag och ett par vänner till systemet och handla lite gott där ;) Sen dela vid upp klassen i 8 grupper och jag kan säga att min grupp kom 2:a. Vilket kändes bra, fast att det inte gick så bra i början men sen så kom vi igång. Efter bowlingen blev det att vi gick till skolan och där hade våra lärare dukat upp långbord med god mat och dryck. Jätte god mat varkopplade  det, Italiensk buffe med olivbröd, MUMS! Vi åt och pratade, blir mycket pratande när vi är så många, 36 stycker är vi. Vi kopplade in dansmattorna och dansade, vilket var otroligt svårt om man inte dansat innan och att man inte kände igen låtarna. Det blev en del foton och roliga minnen iallafall så kul hade vi det. Sen gick vi till O'larys och där var vi hela kvällen. Dansade och pratade och drack lite :)

Nu ska jag ta och se om jag kan bli lite piggare, man är lite sliten måste jag säga.. Men nu blir det att gå ut med Gizmo och kanske ta en filt med oss och sitta ute en stund i det fina vädret, NJUT !!

2009-09-19 @ 13:13:42 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


TIPS - ANSIKTSMASK

Jag är så trött på sliten, torr hud nu när värmen har lämnat plats åt kylan. Det finns ingen tråkigare med en trott och sprucken hud. Jag har testat färdiga köpta ansiktsmasker och massor oljor osv.. Men inget vill hjälpa mitt ansikte. Då är det så att om man smörjer in ansiktet med fel frukt/grönsak så gör det bara att ditt anskte blir fetare eller torrare.. Men det finns många frukter som kan hjälpa torr hud, men man får testa sig fram för att hitta den Rätta frukten för dig, och för att kunna hjälpa dig med att hitta rätt så titta nedanför för att se vilken frukt som hjälper mot vad!

TORR HUD                 FET HUD
Aprikos                      Ananas
Avokado                    Citron
Banan                        Jordgubb
Persika                      Päron
Papaya
Äpple


HUR LÄGGER MAN EN ANSIKTSMASK?
- Börja med att rengöra din hud.
  Ej med tvål. Tvål gör så att din huds skyddslager försvinner och gör det ansikte torrt och slitet.
- Lägg på den valda ansiktsmasken och undvik alltid området runt ögonen och vid munnen.
- Låt masken sitta på i 20 minuter. Under tiden du väntar så rekommenderar jag att lägga sig ner i en
   avslappnande ställning och låt huden verkligen få vila ifrån strålning och andra störande objekt.
- Skölj bort masken med en varmfuktig handduk eller med ljummet vatten.
- Därpå väljer du att lägga en valfri natt eller dagkräm som din hud mår bra av.

Om Du har en fet hy så kan man börja med ett ångbad innan man lägger på ansiktsmasken.

Vad gör ett ångbad?
Ett ångbad öppnar upp dina porer och förstärker ansiktsmaskens verkan.
- Tvätta rent ditt ansikte.
- Häll upp det kokande vattnet i en skål.
- Böj dig ner och lägg en handduk över ditt huvud.
- Sitt mellan 5 - 10 minter.
- Badda med en torr handduk efter.
Därefter kan du lägga på din ansiktismask och njut.

OBS!
För dig som har en torr hud så föredrar jag att du inte låter ditt ansikte utsättas för ett ångbad. Det kan bara göra din hud torrare.

JAG KOMMER ATT FÖRSÖKA DAGLIGEN LÄGGA UPP RECEPT PÅ OLIKA ANSIKTSMASKER MED FRUKTORNA OVANFÖR. ÄR DET NÅGOT DU UNRAR ÖVER SÅ ÄR DU MER ÄN VÄLKOMMEN ATT FRÅGA!!

2009-09-17 @ 23:01:04 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Långledig

Idag efter skolan gick jag på min långledighet. Vilket innebär att jag är ledig till tisdag då skolan börjar igen. 
Imorgon blir det kick-off med klassen, så det ska bli väldigt kul. Vi alla ser framemot det! Och lära känna nya människor är inte fel :) Idag har varit det en lång och tröttsam dag.
Har frysit och varit seg hela dan..
Så ikväll blir det IDOL, Kändisdjunglen och Nöjespokalen. Så nu blir det att mysa i soffan framför tv:n!!

2009-09-17 @ 19:28:29 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


It's a good day

Idag kom Jenny på ett besökt till kalmar och vi fikade och hade det självklart super trevligt som vanligt. Vi blir lie crazy ibland, och det blev vi denna gången med. Vi har en udda vänskap, ingen annan förstår oss. Bara vi 2..
Sen fick hon träffat Gizmo som hon som många nadra tyckte han var jätte söt och mysig. Han är ju mitt charmtroll och han blir vara allt mer älskad av oss..

Har även duschat hans tassar idag, för att vänja honom vid att stå i badkaret och bli duschad. Så vi tar babysteps som man säger. Och dom luktar sååååå gudomligt gott..

Idag fick jag äntligen reda på om jag fick ha min LIA plats i en inredningsbutik, AND I GOT IT :D
Jag måste ha gjort ett väldigt bra intryck för butikschefen för han blev glad att jag ville vara där och han såg framemot att jag skulle börja.. För er som undrar jag ska vara på Rum Interiör i kalmar...Nu är det dags för mig att snart se IDOL och senare ikväll blir det Olle-Dokumentären! 
                                                    Sleep tight my friends!

2009-09-16 @ 19:28:34 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


New design again

Som ni ser så har jag en ny design, då min dåvarande var ett test och jag har äntligen lärt mig göra annorlunda snygga designer. Dock är denna design den jag är stolt över. Men jag har inte gjort de helt själv.
Jag fick ett tips av Hilda och det tipset gjorde att jag nu kan stolt göra min egna design.
Så ett stort tack till dig lilltjejen :) !

Idag har det varit en lååång skoldag. Blev väckt vid 5 imorse av Gizmo och sen dess så har jag vaknat från och till hela tiden. Så dagen har varit lång och haft mycket i skolan att hänga med på. Gick även till den butiken jag ville ha min LIA på, och idag skulle ha varit den dagen då jag fick reda på om jag fick den eller inte. Men nej då, imorgon skulle jag få resultatet.. Så nu är det bara att vänta och se.

Känns som jag inte har fått landat än riktigt sen imorse så nu är jag helt slut. Men det väntar en del saker till innan jag kan slappna av helt och hållet och gosa med Gizmo.
Nu hoppas jag att jag hinner se IDOL och sen får vi se vart kvällen tar mig.

Godkväll på er och hoppas ni haft en bra dag i kyla!

2009-09-15 @ 19:58:48 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kalla mig för Trötter..

.. för jag känner mig verkligen som den ena av dom små 7 dvärjarna, Trötter. Alltid trött och gäspig..
Men jag vet vad det beror på, först och främst är det mitt sömnproblem och sen är det att nu har jag en liten gullig hårig kärlek som väcker mig mellan 6 -7 på morgon (hittills).. Är man inte van vid det så blir det så, men det positiva är att jag har lättare för att somna fortare.

Idag har det varit en lugn dag. Har fått tillbaka den bästa vännen jag har och haft en otroligt mysig och trevlig fm med henne. Efter en massa prat om besvikelser, krafflöshet och kärlek så kan jag inte vara lyckligare. Du betyder mycket för mig och det har du alltid gjort. Den finns ingen finare vänskap än den du och jag har!

Jag har även idag varit iväg och titta runt i butiker, var på ikea och köpte glasskålar och batteri. Sen blev det självklart coop och handla lite smått och gott.. Myst och vovven SJÄLVKLART! Imorgon är det skolan och ska in till stan och kolla om jag får min LIA plats, HÅLL TUMMARNA :) Så nu har jag inte så mycket mer att säga förutom att jag är trött och nu blir det sista kisserundan sen SOVA!

                                                  GODNATT PÅ ERA NATTUGGLOR ;)

2009-09-14 @ 22:59:22 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Mamma är trött

Idag har det varit fullfart i lillkillen här hemma, det är nog dags att blir van vid det :) Har tvättat idag, haft kortbesök och massa annat smått.. Nu ska jag fortsätta titta på Privliged, sen förmodlingen Ensam Mamma Söker och självklart High school musical 3 :) Imorgon är jag ledig men på tisdag är det skolan igen..
                                               Bye bye so far, write to you later!

2009-09-13 @ 19:27:11 Permalink Daily things Kommentarer (12) Trackbacks ()


YOU MAKE ME HAPPY ALL THE TIME

Vad man är trött och sliten. Igår åkte vi hemifrån kalmar halv 09.30 och var framme på Orust som ligger utanför göteborg vid 14.30 tiden. Att hitta var inte det lättaste men vi kom fram och det är huvudsaken.
Nu är Gizmos blogg igång och nu ska jag se till att uppdatera båda bloggarna när jag hinner och finns tid.
Bilder på gizmo kommer att finnas på hans och jag lär kanske lägga upp någon bild här men annars blir det på den andra..

Nu är det dags för en promenad så här kommer en bild så länge..

2009-09-12 @ 14:39:48 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


HAPPY

Ja skulle bara skriva ett lite kort inlägg.. Att imorgon är det dags att tanka bilden och åka och hämta hem Gizmo.
Längtan efter honom är snart över och då återstår det bara massor av värme och kärlek.
Så efter helgen kanske det blir ett inlägg, vi får se.
Nu är hans blogg redo och klar för att användas så titta in på Gizmos blogg om du är intresserad av hundar eller bara titta på min sötnos!

NU IDOL, SEN CRIMINAL MINDS OCH SIST MEN INTE MINST SOVA..
Ha en trevlig helg på er!

2009-09-10 @ 19:53:16 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Onsdag

Idag har jag haft en ärende dag. Haft mycket jag ska göra..
1. Först var det banken, där jag skulle sätta i pengar.
2. Sen blev det vapen centralen, där jag inte skulle köpa ett vapen för er som tror det, jag skulle köpa en ben Gizmo kan bita på vid kli i tänderna, tittade på halsband och koppel som vi får vänta med tills han är hemma och testa ut. Blev lite hundgodis med så klart :)
3. Kolla om jag kunde få en LIA-plats i en inredningsbutik, vilket är 95% säker jag kommer få. Återbesök om en vecka.
4. sen fick det bli en billig och bra klocka på clas ohlsons för 199kr, då min andra klockas batteri var slut, bandet var slitet och uret var liten och repig. Så en billig och bra klocka fick det bli bland alla utgifter.

Ikväll blir det IDOL 2009 som gäller, äslkar musiktävlingar. Roligt att se när folk vara gör bort sig och tror att dom är bra. 10% av 100% kan sjunga, alla de andra är tondöva har det visat sig.
Har mycket att göra därför blir det inte blogg så ofta, men lovar att jag ska bli bättre.
Min hundblogg är snart klar och igång. Så är du hundintresserad så dröjer dte bara någon dag kvar tills den är igång..

COUNTDOWN - 2 DAYS LEFT, THEN MY NEW LOVE IS HOME

2009-09-09 @ 14:45:00 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


IKEA

Idag har jag varit och "fönster shoppat" på IKEA. Skulle ju köpa lite nytt till köksfönstret så det blev fönstershopping. Som på bilderna ser ni min nya orkide (älskar orkideer), lampskärm och krukan+blomman i fönstret. Har så höga och stora fönster så måste fylla ut dom. Vilket kan bli knasigt men får funka så länge.
Blev en pläd och gosedjur(militär marsvin) till Gizmo, eller så blir det att älsklingen tar gosedjuret ist, för att det var såå gulligt och mjukt :) Nu ska jag dock iväg igen och handla mat och sedan sitta i telefonsamtal med försäkringsbolag.

   

2009-09-07 @ 14:03:13 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


älsklingen

Jag var bara tvungen att visa en bild på min valp Gizmo, som blir 8 veckor på tisdag.
Vilket innebär att då får han komma hem, Men han får komma hem på fredag istället då jag pluggar i veckan, så nu är det bara 5 dagar kvar tills du äntligen ligger i min famn.
Han är så underbar, hans tecken och hans ansikte är så himla vacker. Så slut på skrytandet och här kommer en bild på han. Visst är han charmig? :)Vilken söndagkväll, Först var det Privliged, nu Ensam mamma söker och sist men inte minst Kärleken checkar in :) Så tack och lov för min sköna soffa och bärbardator. Ha en mysig kväll !

2009-09-06 @ 20:04:12 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett ord: SÖNDAG

Ett enda ord som förklara dagen är SÖNDAG :)
Nu har precis hundarna åkt hem till deras matte och husse och jag är husdjurslös. Vad det känns konstigt att inte ha något djur alls, från att ha en katt och två hundar till inga alls. Men nu är det bara 5 dagar kvar tills min egna valp är hemma. Allt är klart inför hemkomsten och nu är det bara han som saknas.

Igår var det 2 födelsedagsfestar ihopslagna till 1 stor. Och oj vad mycket folk det var och trevligt med. Det är så tråkigt när folk blir riktigt fulla och beter sig som idioter. och det var det inte igår utan mer mogna personer vilket vi tycker om :) 
Så igår var det trevligt men avslappnad kväll och detta var gårdagens outfit (ursäkta bildkvaliten, dålig kamera)
I och med att det är söndag så innebär det storstädning, så jag ska börja med storstädningen när älsklingen är vaken, på söndagar får man sova hur länge man vill här hemma :D
Vilken dag och vem är det som storstädar hos Dig? :)

2009-09-06 @ 12:01:34 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Bloggdesign

Och jag har inte än lyckats med min bloggs design, jag suger helt enkelt på att designa den men samtidigt så försöker jag så jag kan inte suga helt och hållet. Den får vara så just nu..
Jag har en annan blogg som jag har "lämnat bort" till en vän som ska designa min blogg åt mig.
Men den bloggen kommer enbart att handla om min valp. Jag kommer att använda då valpens uppfödare kan fälja upp på hur det går för han och sen lite andra hundvänner. Jag kommer skriva utifrån honom och skriva lite tips, vardagen, nya inköp osv. Allt som har med hundar att göra. Och för er som inte har förstått så ÄLSKAR jag hundar och det är mitt största intressen. Så vill ni följa den andra delen av mig så häng med på min hundblogg.
Jag kommer att skriva när den är klar för användning.

Nu är klockan mycket, och det är dags för sista kvällspromenaden med mina extra hundar.
Sen dags att sova, förkyldningen verkar vilja hålla i sig ett bra tag till!

GODNATT PÅ ER !!

2009-09-04 @ 22:39:52 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Nu början på ett hälsosammare liv

Idag tog jag ett beslut som jag har funderat länge på. Jag ska helt enkelt börja ett hälsosammare liv.
Med det menar jag att jag ska åter igen köpa en gymkort men dock inte på samma gym. Börja träna vilket jag tycker är kul och verkligen är motiverad. Jag ska dock inte börja idag men i slutet på denna månaden när jag vet exakt hur mycket tid jag har över, men träningstider kan jag nog allt klämma in någonstans.
Hur kommer det då sig att jag blev mer motiverad nu än innan?
Jo det ska jag berätta. En dag råkade jag bara klicka mig in på olika bloggar och fastnade för en speciell blogg.
http://niklasvikt.blogg.se är adressen till bloggen och det är en kille som heter Niklas som äger den. Där berättar han hur det går för han, hans mål osv.
Hur skiljer sig hans blogg mot andras gå-ner-i-vikt-blogg?
För inte i många bloggar "fuskar" man som till exempel att äta socker (godis,chips) eller hoppa över träning.
Och om det ändå får en att gå ner i vikt så är det äkta och man behöver inte känna sig dålig och tappa motivationen..
Läst den - det gjorde jag och det kan hjälpa Dig på traven.. 

2009-09-04 @ 22:30:36 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tired

Jag är såååå trött på att vara genomförkyld, har varit det sen söndags och det blir inte bättre.
Måste bli bättre tills imorgon för då ska jag fira en vän som fyller år och MÅSTE vara piggare och bättre.

Och jag vet fortfarande inte hur jag ska göra en header i photoshop, SUCK!
Vill veta storleken på headern och vart jag sedan ska lägga in den... Så jag får väl nöja mig med den jag har nu sålänge tills jag kan göra en egen.

Nu blir det att småstäda lite, eller plocka undan lite saker och kolla om när jag får mina pengar ifrån csn.

COUNTDOWN - 7 DAGAR KVAR

2009-09-04 @ 13:11:06 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


3 favorit låtarna just nu som får mig att mår bättre :D

David Guetta ft. Akon - Sexy bitch

 


Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
Jay Z, Rihanna and Kanye West - Run this town

2009-09-03 @ 22:39:41 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hundmassage

Umka som vanligt ligger bredvid mig då jag försöker få ett program på datorn att fungera och medans jag väntar på att den ska starta om så fick det bli en liten massage på magen och bröstkorgen, även lite ömt och försiktigt ovanför ögongloberna. Jag kan säga att det är värt att testa för dom flesta hundarna tycker det är avslappnande.
Och för er som undrar favoriserar jag inte hundarna, utan det är så att Stella löper och tjurar någonstans så hon ogillar gos och närhet just nu, en riktig tjurunge är hon allt..


2009-09-03 @ 22:08:17 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdagen

Idag har det varit mycket i skolan. Mycket information och en del att göra nu.
Vi har haft ämnet Karriärvägledning och det är ett roligt ämne, mycket intressant men fått min första "läxa" iallafall. Eller läxa kan jag inte säga det är, utan snarare en uppgift som vi ska arbeta med nu i 4 - 5 veckor.
Men på dagens lektion gjorde vi en övning där vi skulle skriva 4 kompetenser, 4 egenskaper, 4 värderingar och sist men inte minst 4 intressen. Efter det skulle en klasskamrat utifrån dom 16 utvalda orden så skulle hon/han lösa ut vad jag skulle passa bäst inom vilket/vilka yrken. Så nu kan man säga att jag kan läsa av människor vad dom passa bäst inom för yrken. Om några lektioner, kanske redan nästa vecka ska vi bärja använda våra datorer men jag hade redan en egen så jag slapp låna dator ifrån skolan, vilket är skönt för då kan jag lyssna på musik samtdigt som jag skriver på datan i skolan :D Just det, kom på det med nu att jag fick ännu en uppgift som vi ska arbeta med lite under tiden i 5 veckor. Vi ska ladda upp ett cv + personlgt brev på en sida där dom söker säljare och vi dyker upp. Och cv:et ska inte alls se ut som jag lärde mig på svenska b på gymnasiet utan helt annorlunda och personligen tycker jag det ser mycket mycket bättre ut än den gamla vanliga.


När jag skulle cykla hem i ösregnet från plugget så kom det flera brandbilar, ambulanser och övriga delen av räddningsstyrkan och då så hade dte börjar brinna/ryka ifrån en buss så det var kaos. Plus att det var precis när man skulle ut ur en rondell så det gjorde att det blev ännu mer kaos. Men så nyfiken som jag är var jag tvungen att stanna till en stund och titta och kolla så ingen man kände var allvarligt skadad (och det var det inte kan jag säga).

Nu blir det dock att ut och gå med hundarna i ösregner. Fast att dom HATAR regnet och blåsten. Den är få hundarna att blåsa bort lite så tack och lov för koppel ;) Skämt och sido så får jag bära dom till en gräsplätt där dom får tvingas kissa och bajsa dyngsura..

2009-09-03 @ 18:13:18 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ny design

Idag bestämde jag mig för att lära mig att designa min bloggs utseende, är dock inte en nära på att vara klar med

den men kan inte allt..  Men som den ser ut nu lär den få göra tills jag hittat en bra bakgrund så jag hoppas ni kan

stå ut så länge :) Jag lär hålla på att mixtra och sånt ett tag nu så HANG ON :)

Och om någon har någon bra ide eller vad som helst så tackar jag, lite fler ideer skulle inte skada :)

2009-09-02 @ 18:30:40 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Mina hundar ?

Många har frågat mig om dom är min så svaret på den frågan så är inte Stella (till vänster) och Umka (till höger)  mina hundar. Utan jag är hundvakt åt en väninna. Dom kom för lite mindre än 2 veckor sen och ska vara här till lördag.. Men dom är helt underbara, även om dom är " för små " för min smak så är dom älskade, helt underbara hundar. Även om jag är en hundälskare så kan jag inte rå för att vilja ha hundar i från olika raser.
Många tror också att Stella är en korthårig Chihuahua men Nej det är hon inte.
Dom båda är Russkiy Toys, bara det att Stella är strävhårig Russkiy toy och Umka är långhårig Russkiy toy..
En bild jag tog på förmiddagens promenad och båda kunde sitta ner fint och titta mot mig :)Min egna hund är hemma om 10 dagar och han är en Tibetansk spaniel och väldigt efterlängtad. Så det blir från att ha 3 djur hos mig till inga djur alls till min egna lillkille kommer hem, eller storkille kanske jag säga, han är ju den förstfödde valpen ifrån hans kull och blir storebror för hans lilla syster och lillebror, som är helt underbara :)
Jag trodde tiden tills dess skulle gå snabbt men nu när det börjar närma sig så går tiden så sakta så.
Men väntan är värd kan jag säga, han är så fin och när han är hemkommen så är allt perfekt.
Här är han 2 veckor gammal så det är en gammal bild, men himlans charmig är han iallafall

2009-09-02 @ 16:41:11 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gos i soffan..

är det som gäller för mig. Blir bara sjukare och sjukare så nu MÅSTE  jag verkligen vila..

Men jag har ju turen att ha hundarna här hos mig, för Umka är verkligen en hund man kan kalla för "knähund" :)

Vart jag än går, så som toaletten, köket eller för att pussa på älsklingen är hon efter mig..

Men jag tackar för att hon ligger hos mig och värmer mig, då känns det bättre !!


                                             

DAGEN började med att jag blev väckt kl 6 och hundarna ville ut, trött som jag var hoppade jag i

mjukisbyxorna och tjocktröjan och gick ut på gräsplätten. Sen var det bara att krypa ner i sängen

igen och sova till alarmet ringer ( kl 8 ). Jag cyklade ner till stan och kom som vanligt lite tidigare

men de gjorde många andra så jag fick ta en plats längst fram precis framför min lärare.

Vi gick igenom alla ämnen, frågor och papper med csn och övriga saker som ska vara klart tills

skolan verkligen kommer igång. Nu är det lite slappt i början, men nu ska man lära känna 35 nya

individer, men det blir på vår Kick-Off . Nu ska jag skapa mig en intern mailadress så jag kan se mitt

schema och när vi har föreläsningar och all information om "framtiden" under skolterminerna.


Från och med Idag är det bara 11 dagar kvar tills Gizmo är hemma. Countdown säger jag bara :)2009-09-01 @ 17:00:04 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


RSS 2.0