Mys söndag <3

     

Innan stack jag och sambon iväg till maxi och köpte oss lite tacos till middag. SUPER GOTT men som vanligt äter man för mycket, så ligger halvt medvetlös i soffan :) Vi hyrde även dessa 3 filmer som vi ska se. Har sett den första hittills och tar skräckfilmen efter Blåsningen! Vad gör ni denna söndag?

2010-02-28 @ 19:54:47 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Old dogsHar precis sätt Old dogs. Den var bra, och väldigt rolig :) En bra komedi, så har man inget att göra så rekommenderar jag att se den. Jag har bara sovit 4 - 5 timmar inatt så den gjorde mig lite piggare..

Var ute igår med ett par vänner. Fy vad kul vi hade det. Dock är det tråkigt att städa undan dan efter, men men sånt är livet. Vi kör nästa helg igen :)

2010-02-28 @ 13:29:33 Permalink Film Kommentarer (6) Trackbacks ()


3 favoriter ifrån VilaHar hittat dessa 3 favorit toppar från Vila.

Egentligen är det bara de 2 första, älskar enbart den rosa persika färgen.

Men den randiga med lite "spegling" och den oversize tunikan ser riktigt vardaligt mysig ut!

Allt är ifrån Vila..

2010-02-28 @ 11:08:16 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


Glitter och silver

Idag köpte jag ett par stora örringar, jag älskar dem verkligen, och gav bara 59 kr för dem. Utan tvekan tog jag dem, för smycken var det första jag såg. Nu kommer snart ett par vänner till mig. Vi ska förfesta här, eller umgås tycker jag det är. Förfesta gjorde man när man var yngre. Sen ska vi bege oss ner till stan, så vi får se vart i hmnar :)


Ringarna är ifrån Ur&Penn 59:-

 

2010-02-27 @ 18:53:09 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kennelhosta

Oroliga mattar och hussar ringer då hunden helt plötsligt fått kraftig skrällig hosta och många gånger har hunden sådana besvär att ägaren tror att hunden har satt något i halsen. Hostattackerna slutar ibland i ett kräkförsök, eventuellt kan litet slem hostas upp. Bara det att hunden dricker vatten kan utlösa hosta. En lätt feber kan förekomma men de flesta hundar är annars pigga. Till de flesta djur behövs ingen behandling utom möjligen något hostdämpande. Det förekommer dock att hundar blir mer påverkade av sin sjukdom med upphörd aptit och påverkat allmäntillstånd. Lunginflammation kan förekomma som komplikation. I dessa fall behövs antibiotika. En god regel är att ta temperaturen på hunden dagligen under sjukdomsperioden. Hunden behöver också vilas till dess att hostan upphört. Det kan vara aktuellt att använda sele istället för halsband eftersom allt tryck mot luftstrupen retar till hosta. Det är naturligtvis viktigt att hålla hunden ifrån alla andra hundar.

Olika virus och bakterier
Kennelhosta är ett samlingsnamn för en luftvägsinfektion som kan orsakas av flera olika virus och bakterier. De vanligaste smittämnena är viruset Parainfluensa typ-2 och bakterien Bordetella bronchiseptica. Bordetella kan dock förekomma i luftvägarna även hos helt friska hundar. Övriga virus som kan var inblandade är Adenovirus typ-2 och Herpesvirus typ-1. De här olika mikroorganismerna kan inte smitta andra djurslag eller människor.

Mycket smittsamt
Kennelhosta är mycket smittsamt och smittar mest vid direktkontakt men även som droppsmitta på några meters håll när hunden hostar och nyser. Hundar kan också smittas via gemensamma vattenskålar eller andra föremål. Virus smittar framför allt under den första sjukdomsveckan medan bakterien kan utsöndras i flera månader efter att den akuta sjukdomen är över. Under denna tid utgör hunden en smittrisk för andra hundar.

Inkubationstiden är vanligen 4 – 10 dagar. Under denna tid kan den smitta andra hundar, alltså innan den själv har börjat visa symptom. Största risken för smitta är där många hundar samlas och är nära inpå varandra som på hundutställningar, andra former av träning och tävling, hunddagis och hundpensionat. Efter genomgången infektion har hunden ett skydd som tyvärr inte varar särskilt länge. Den kan alltså få sjukdomen igen vid senare tillfälle. Kennelhosta är en vanlig sjukdom som för de flesta hundar oftast inte orsakar allvarliga problem, även om det kan vara nog så besvärande med den kraftiga hostan.

Vaccination
Vaccin finns mot kennelhosta och vaccinet skyddar mot parainfluensaviruset. Vaccinet ger inget totalt skydd men skyddar bra mot allvarliga symptom. När man kommer till veterinären för vaccination väljer man om man vill ha med komponenten mot kennelhosta. Vaccination rekommenderas till hundar som lever i hundrika miljöer, tävlar och tränar ihop med andra hundar och inför vistelse på hundpensionat eller hunddagis. Vaccination mot parainfluensa görs en gång om året.

2010-02-27 @ 15:34:30 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Våren är här

Nu när snön börjar smällta och att det är plusgrader är väldigt skönt. Dock väldigt blöt och slaskigt men det är bara att hoppa i gummistövlar och plaska runt för nu är våren här iallafall och jag är glad :) Nu är det bara att vänta ut att all snö ska försvinna så man kan äntligen få se och känna på lite gräs!
Är det bara jag som har längtat efter våren och har vårkänslor?


Såhär ser den riktiga färdigutvecklade våren ut i Kalmar!

2010-02-27 @ 15:19:28 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


FrukostJag börjar min morgon med brieost smörgåsar + fruktsallad som består av vindruvor och vattenmelon med att glas juice till :) Mums! Det är verkligen jätte gott.. Nu ska jag strax börjar göra mig i ordning, ska nämligen iväg snart, måste koppa ett nytt koppel till Gizmo och lite platsmuggar :) Ikväll kommer nämligen ett gäng kompisar till mig och vi sks sitta hemma hos mig och festa lite..

2010-02-27 @ 11:08:04 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tiden räcker inte till

Nu har det varit fullt upp sedan det blev torsdags morgon och har varit jätte trött.
Men nu är det helg och lite ledighet så då kanske jag får mer tid :) Men nu ska jag faktiskt fixa med en del saker innan Solsidan på tv4 börjar! Ha en bra fredagkväll och fredagsmys!

2010-02-26 @ 21:05:11 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Säger godnatt och sov gott

Jag är jätte trött och vill bara krypa ner i soffan eller sängen. Ska äntligen ta och koppla av på hela dan.
Har varit igång sedan halv 7 i morse till nu 10 i 10. Hoppas alla har haft en bra torsdag och får en bra fredag morgon! Godnatt på er alla!!

2010-02-25 @ 21:55:23 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Glitter glitter, massor av glitter

Depend har glitter som man kan fästa på kroppen, ansiktet vid make-up eller på naglarna.
Mina favorit färger nu till våren är Silver och Koppar.

 
Finns även i färgerna vit, guld, blå, ljuslila, mörklila och limegrön. Pris 49:-/st

2010-02-25 @ 07:32:05 Permalink Naglar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Stressade morgon

Denna morgon är jag stressad. Klev upp och gick ut med hunden, sitter och försöker på ner en macka men magen vill inte. Måste göra mig i ordning och klä på mig och bussen går om en timme. STRESS STRESS STRESS! Nu ska jag till skolan och ha kundpsykologi, sen ska jag äta middag med ett par vänner på stan och sen hem, för jag har träning ikväll med! Så det blir tyvärr inte mycket bloggande för mig idag! Men jag hoppas självklart att alla får en bra dag, vad ni nu alla ska göra idag?

2010-02-25 @ 07:31:49 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Promenad med hundarna

Som vanligt så var jag ute innan på eftermiddagen med grannen och hennes hund. Gizmo och Tussen dom älskar att vara lösa och jag har lättare att få kontakt med Gizmo då, än i koppel. Men det blev en liten promenad!2010-02-24 @ 22:53:01 Permalink Gizmo Kommentarer (4) Trackbacks ()


Grundkurs - start ikväll - 1:a lektionen

Ikväll är det dags för den efter längtande grundkursen. Jag får se hur det går, då Gizmo skäller då han inte får hälsa. Men det ska nog allt gå :) Får hoppas det! Nu väntar jag på att lasagnen ska bli klar, då blir det äta och sen bort till bruksklubben..  Återkommer efter hemkomsten!Kommer in med ett inlägg och visar de bilder jag tog på ett underbart ställe att gå med hunden,
har aldrig vetat att det har funnits!

2010-02-24 @ 16:21:50 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Dagens ungdomar är respektlösa

Jag blir så irriterad på äldre människor som är och handlar som kör över en med en rullator och tror att man ska slänga sig åt ett håll för att de ska förbi, Aldrig. Man kan fråga snällt om man har lust att akta sig lite, inte bara köra över en med deras rullatorer eller kundvagnar.

Men igår/idag fick jag nog. Det finns 6 st höghus hör jag bor, i varje höghus är det 42 lägenheter. Jag bor i de första huset, som är det lugnaste och vi har ingen insyn från grannar utan vi ser bara ut på parkeringen och E22:an och lite skog. Jag har en "granne" som bor i 4 hus bakom mig och igår när jag var ute med Gizmo på sista kvällsrundan så var det ett jäkla liv vid det 4:e huset. Det stod massa fulla ungdomar på balkonen (dom bor på 1:a våningen) som stod och skrek på de som stod utanför och ville komma in. Det var säkert 8 - 10 utanför och säker lika många inne. De höll på att festa igår, tisdag, och dom brukar alltid ha fest varje helg och mitt i veckan.
Gizmo som blir orolig när folk skriker börja skälla på den, men vi fortsatte och gå. Självklart är det någon kille som tror han är tuff och ska kaxa upp sig mot mig, men det funkar inte med mig.

Nu på morgonen när jag och grannen tog en runda med hundarna så såg jag hur mycket skit det var utanför, och sedan berättade hon vad som hade pågått hela kvällen. Folket hade verkligen kissat ner entren och spytt överallt, det låg skit överallt och såg ut som en soptipp. När hon skulle ut med sin hund så hade hon sagt till dom att dom inte skulle stå i trappan och att de inte får slänga saker så, och de hade börjat kaxat sig mot henne.

Jag fick nog och blev irriterad så hon släppte in mig i hennes hus och jag fick se allt med mina egna ögon och beslöt mig för att plinga på deras dörr och säga till. Killen som öppnad var riktigt bakfull men jag sa bara ifrån att ni har fått klagomål och om du inte städar upp allt så ringer jag till kalmarhem och säger till. Men han sa att han skulle göra det, så vi får se om det är städat tills ikväll.

Min sambo säger att jag kommer bli en sån tjurkärring när jag blir gammal men snälla vad är det för människor vi lever bland! Skärpning!

2010-02-24 @ 10:51:39 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Tv-shop

Jag satt och läste Lailas blogg, där hon skrev om en produkt ifrån tv-shop. Och då satt jag
och tänkte hur allt på tv-shop låter bra. Hur mycket bättre deras produkter är än de som
finns ute i butiker.Jag är inte lättpåverkad eller lättlurad, men tänk om deras produkter verkligen fungerar.
Men hur ofta beställer man något man inte har testat. Kläder kan jag beställa utan att ha
testat, men inte teknik. För man kan bli såååå grundlurad på teknik. Jag vet att jag hade
tv-shop i bakgrunden på tv:n en dag sen och hörde att det fanns någon dammsugare som
tar upp allt, och då menar jag ALLT. Ja det var ju iallafall det de sa att den gjorde.
Allt ifrån vätska, damm, smutsfläckar på golv och kunde t.o.m. rengöra ugnen.
Hur skumt låter inte det. En maskin som är som en dammsugare, golvmopp och ugnsrengörare.

Personligen går jag inte på det. Vsst det kan fungera, jag säger inte att den inte gör det för
jag har inte testat den, men snälla. Hade den funkat så hade väl någon kommit på det
mycket tidigare. OM jag skulle köpa något via tv-shop och det skulle fungera skulle det
vara dammsugaren. Så mina frågor till er är:
- Om du skulle köpa något via tv-shop, vad skulle det vara?
- Har du någonsint beställt något via tv-shop?

2010-02-24 @ 10:30:57 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens naglar

Dagens nagellack är ifrån hm, en gråblå glittrig färg. Då jag fått klippt av mina naglar 1 cm så känns det konstigt men klarar mig inte utan något nagellack på :)Dålig bild, men ni ser ju mina naglar hur korta de är :( Och min lillnagel brött jag av ner till nagelbandet så brukar ha plåster där för det blöder imellanåt..

2010-02-23 @ 22:08:07 Permalink Naglar Kommentarer (10) Trackbacks ()


Vad är agility?

Agility betyder smidighet och kan väl enklast beskrivas som en hinderbana för hundar. Hunden ska ta sig över ett antal hopphinder, den ska klättra på balanshinder, krypa genom tunnlar och ta sig igenom en slalombana (som består av tolv pinnar). Vanligtvis innehåller en agilitybana av 20 hinder.

                              
                               Bilden är lånad!

Agilityn är indelad i tre klasser I, II och III och du kvalar dig uppåt i klasserna. När du blivit uppflyttad kan inte starta i en lägre klass igen.

Det finns tre storlektsgrupper lite, medium och stor och det är höjden på din hund som bestämmer i vilken storleksgrupp ni startar. Du kan tävla både i agilityklass där alla hinder ingår och i hoppklass där balansbommen, A-hindret och gungan inte finns med. Det finns också lagklasser där du tävlar i lag.

För att bli bra på agility måste din hund gilla att samarbeta med dig. Agility går på tid och reglerna är enkla den med minst fel och snabbast tid vinner. För att bli riktigt bra betyder det att du ska styra hunden över banan med hjälp av din röst och din kropp. Eftersom allt går så fort så behöver du och hunden öva på att förstå varandra på banan.

När du åker till en agilitytävling har du ingen aning om hur banan kommer att se ut.Men du får möjlighet att gå banan före start. Naturligtvis får inte hunden följa med in på banan då.

Din hund kan bli agilitychampion
När din hund kommit upp i klass tre kan den bli champion. Det blir den genom att göra ett felfritt lopp och placera sig främst av de hundar som inte redan är champion. Hunden får då ett certifikat och tre cert behövs för att bli champion.

Så efter denna information kanske ditt intresse för agility för dig och din hund har öppnats, då är det bara dags att börja träna :) Och lycka till. Personligen är jag intresserad av det, men Gizmo är enbart en sällskapshund opch ev. en lydnashund!

2010-02-23 @ 21:14:02 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hm herr

Hittade 2 randiga överdelar på hm som jag vet min sambo skulle passa skit bra i. Han passar nämligen bra i randigt, både smala och breda ränder! Tror jag ska beställa dem som en överrasking :)2010-02-23 @ 17:20:53 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()


Snö i slutet av februari - del 2

Var ute nys på en runda med hunden, och solen den var framme :) Riktigt mysigt och varmt var det i solen..


Från balkongen

 2010-02-23 @ 16:45:55 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Snö i slutet av februari

Tog en promenad med Gizmo genom området där jag bor, Ni ser genom bilderna hur mycket snö det är.
Dock ser man inte att det vräkte ner snö!                          

2010-02-23 @ 12:30:24 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


TräningspassEtt snabbt och kort inlägg, Nu ska jag bege mig bort till gymet.
Får nog bli att gå dit för cykla lär jag knappast kunna, så mycket snö som kom igår och det
bara fortsätter att vräkna ner snö. Har lite träningsverk i ryggmusklerna men härligt är det :D
Är det bara jag som tycker det är skönt med träningsverk?

2010-02-23 @ 09:25:03 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Vero ModaHar hittat en topp i mörkgrå och en klänning i aprikos färgad kjol som jag vill ha till våren,

Allt är ifrån Vero Moda!

Toppen passa bra till ett par struprörs ljusa jeans och klänningen som den är!

2010-02-22 @ 20:33:31 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mirakel KitHar du torra, mjuka och flisiga naglar?
Då har Depend ett mirakel kit till dina naglar.
Det bygger upp dina naglar, stärker och ger maximal hållbarhet.
I kitet får man:handkräm, nagelbandskräm, nagel och nagelbands rengöring, myrraolja,
1 nagelfil, 1 manikyrpinne och 1 nagelborste.

2010-02-22 @ 19:48:07 Permalink Naglar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hatar datorer

Något strulla med min dator, då jag inte kan gå in på min mail eller msn och måste hela tiden klicka mig fram för att tillslut kunna läsa mail. Jag har vista på den bärara datorn, men ska nog avinstaller skiten och använda xp istället. Återkommer när jag har slutat slå på min dator och fått lite ordning på allt..

Kan fortfarande dock blogga men svara på kommentarer tar lite längre tid.
Jag hoppas att alla har haft en bra dag på den nya veckan, och har ni inte det, Då kommer det en dag imorgon!

2010-02-22 @ 16:54:21 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Veckoschema

Denna veckan har jag lite att göra varje dag, Det kommer att tillkomma saker!

Måndag - Ingen skola
               Långträning
               Långpromenad till dagis (hämta granndottern) från dagis hem + hundarna
             
Tisdag - Ingen skola
              Träning + basta
              Storstädning + balkongen

Onsdag - Ingen skola
               Ingen träning
               Bankärende
               Skolärende

Torsdag - Skola "Kundpsykologi"
                 Introduktion på gymet

Fredag - Skola "Kundpsykologi"
               Storhandling
               HELG

Lördag - HELG

Söndag - HELG
            

2010-02-21 @ 20:38:23 Permalink Daily things Kommentarer (12) Trackbacks ()


PLAY

Såhär blev video till "Famous" med gruppen Play som Made In Sweden har satt ihop :)
Men Girl's är absolut bättre, blev trött på höra Famous som intro till programmet!2010-02-21 @ 15:17:05 Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()


2 outfits...

... från hm som är min stil, våraktigt och vill ha :)

          

Kofta 299:-                                                   Tunika 249:-
Jeans 399:-                                                   Leggings 99:-
Skor 199:-                                                     Skor 199:-
Väska 199:-                                                   Väska 99:-
Armband 69,50:-                                           Sjal 99:-
Halsband 99:-

2010-02-21 @ 12:14:27 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Allt och lite till

En sammanfattning:

- Melodifestivalen; Darin ägde, Crucified Barbara var en riktigt bra låt för mig som inte är ett
  stort fan av hårdrock, Timoteij var en bra låt för att vara svensk, annars är jag inte mycket
  för svensk musik, Alcazar gjorde sin låt som en disco låt och jag inte säga att jag ogillar
  den, helt okej. De andra bidragen gillade jag verkligen inte!
  Nästa lördag hejar jag på Sibel, tror hon kan göra det bra :)

- Under natten tills imorgon ska det komma in 2 - 4 dm snö, vilket jag inte vill. Då kommer
  inte ens jag kunna ta mig utanför dörren. Suck! Visst är det mysigt att gå den sista rundan
  med Gizmo bland stora lättflygande snöflingor men det är när det lägger sig och allt slask
  som jag ogillar, nu har det gått för långt tycker jag.

- Imorgon tänkte jag lägga ut 2 våraktiga outfits, 2 jag vill ha i min smak :)

- Nu ska jag ta och krypa ner med filt och en kom te till Catwomen, gillar den filmen :)


Sov gott och hoppas alla har haft en bra lördag och får en härlig söndagmorgon!

2010-02-20 @ 22:29:00 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Me <3 Gizmo

Jag har den absolut finaste hunden som finns. Han är så omtänksam och underbar, det finns inte tillräckligt med ord att förklara min kärlek till honom och hans kärlek till mig. Han är så trogen, jag kan verkligen lite på honom till 110%. Han personlighet värmer många hjärtan, när andra kommer fram och berömer mig så är min stolthet ståtligare än jag någonsin känt. Sen att hans yttre är så fint, hans blickar och ansikte är så söta som socker. Jag är så glad att han finns i mitt liv, utan honom skulle jag inte överleva.
Vet att många tycker det är löjligt men han betyder mer än någon annan, den kärleken han ger mig kan ingen annan ge. Jag är stolt att bli kallad för hans matte och att han är min hund. För han verkligen min hund. You are my true soumate and I love you now and forever!                        

2010-02-20 @ 18:24:56 Permalink Gizmo Kommentarer (5) Trackbacks ()


Melodifestivalen - delfinal 3 - DarinIkväll är det Melodifestivalen och Darin ska uppträda ikväll som jag tidigare har nämt,
och jag längtar :D haha! Så nu vet ni vad jag ska hitta på denna lördag kväll,
Men vad ska ni göra?

Nu vill jag har vår, alltså den riktiga våren. Det sägs att början på våren är kommen, pga av det är ljusare ute om kvällarna och varmare, Men för mig känns det som en evigt lång vinter och våren är en bit här ifrån..

2010-02-20 @ 15:14:21 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


SimningGodmorgon alla glada och pigga människor.
Vaknad pga en dröm, dör jag och Gizmo skulle gå in i skogen men mötas av ett jätte vrål (lätt som en panter eller björn) och sedan vet jag att jag vaknde att jag sprattlade med benen i soffan. Ja jag har sovit på soffan inatt. Sambon har vilt rört sig i sängen, fick mig en lite spark på smalbenet så för säkerhetsskull flyttade jag mig till soffan.. Nu strax ska jag iväg med grannen och hennes dotter och simma, bada bubbelpool och basta :) Får se om jag blir dränkt eller om jag överlever, är ju ganska van vid att simma med minst 2 barn på ryggen (sedan jobbet)..

2010-02-20 @ 09:33:41 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Badat min snygging

Kom nyss i från ett snöoväder och precis badat min snygging Gizmo. Hur skönt är det inte att få alla snöbollar från pälsen bortspolade och sedan en massage i badet. Det är ljuvlig, eller Gizmo visar inte det så tydligt. Men man kan ju inte visa att man tycker det är skönt att bli badad när man är en bad boy :P


2010-02-19 @ 20:10:09 Permalink Gizmo Kommentarer (0) Trackbacks ()


Exponering

                                                     

Jag har fått förfrågan att "lära ut" det jag har lärt mig i skolan. Då jag går en KY-utbildning
där jag blir en kvalificerad säljare/butikssäljare så får vi lära oss en del knep och knåp för
att få andra människor att köpa. Dock tänker jag inte avslöja för mycket utan jag kommer
då och då lära ut lite om butikskommunikation och exponering.

Visst ni att

- som butik har jag 10 sekunder på sig att fånga förbipasserande människor.
  Det tar cirka 10 sekunder från då man ser ett skyltfönster till att ha gått förbi det och då är
  det viktigt att ha att lockande/intressant skyltfönster.

- var 3:e person som går förbi en skyltning får köpinpulser, just pga av en skyltning.

- att ha en bra skyltning är första steget till ett köp.
  Har man en dålig skyltning är det inte många kunder som går in och köper något.

- som butik ska man skylta om var 3:e till 4:e vecka.
  Man ska även skylta om vid årstiderna, helger och vid olika teman.

- man ska ha en aktivitetsplan, den ska sträcka sig på ett halvår/terminvis
  ( mer info om hur en  aktivitetsplan ska se ut, kommer imorgon)

2010-02-19 @ 17:44:44 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


Tävling hos Simone


Bilden är lånad via google.se

Den underbara Simone a.k.a Fattybom har en tävling där man kan välja ut det pris man vill
vinna, det finns allt ifrån lösnaglar, väskor, armband, halsband med mera.
Så gör som jag, gå in på hennes blogg genom att klicka här, och tävla du med.
Må bästa man eller kvinna vinna :)

2010-02-19 @ 11:10:41 Permalink Daily things Kommentarer (11) Trackbacks ()


Almost back to normal

Jag är nästan helt frisk, bara lite hosta kvar. Idag har det varit en slappdag för mig, Bara tagit det lugnt.
Nu ska jag strax svepa ihop en pannkakssmet, är så sugen på pannkakor :) Nu ska jag småstäda lite och fixa med papper!
En fråga: Hur ofta städar du? Känns som jag städar ofta nämligen..


Gammalt kort, sen förra året!

2010-02-18 @ 14:54:18 Permalink Daily things Kommentarer (15) Trackbacks ()


Jag kommer att göra en god insats i mitt liv

ÄR DU EGOIST OCH BARA TÄNKER PÅ DIG SJÄLV, BRYR DIG OM DIG SJÄLV OCH INTE ANDRA. LÄS DÅ INTE DETTA FÖR DET ÄR INGET FÖR DIG. MEN DET ÄR ALDRIG FÖRSENT ATT ÄNDRA SIG!

När jag började gymnasiet år 2005, barn och fritids programet, och fick en uppgift att göra ett arbeta för något man är intresserad av och brinner för, så valde jag självklart Mobbning. Jag har alltid haft ett intresse för att hjälpa människor, speciellt med inriktning till barn. När jag gick ut på skolor och gjorde undersökningar hur barnen trivdes hemma, i skolan, med vänner och sen den jobbiga frågan om några var utsatta för mobbning. Jag fick några svar där de ansåg sig vara utanför och några som var mobbade. Jag som själv gick i skolan kunde inte göra så mycket mer än att meddela mina resultat för rektorn Men ni kan ju själva gissa vad som händer efter att jag hade gått. INGET! De anser att de är svårt och finns inte mycket med tid att hjälpa alla de barn som egentligen behöver hjälp från början. De tar tag i saker då det gått för långt och barnet är skadat psykiskt om inte fysiskt.

Men jag har velat och vetat en tid vad min första goda insatts ska bli. Jag ska bli en kompis/vän/kontaktperson till unga barn som behöver någon att prata och umgås med då det bir utanför skolan och inte i hemmet. De barn som inte kan prata med sina föräldrar eller vuxna på skola, de barn som har dåliga föräldrar och är utsatta för psykiska påfrestningar. Jag vill vara en de kan se som en kompis som de alltid kan lita på, prata om allt, umgås och lösa saker tillsammans. Min inriktning kommer att vara barn från lågstadiet upp till mellanstadiet. Sedan vill jag arbeta mig upp till högstadiet och längre upp. Men det är bra att börja med så unga barn som möjligt. Iallafall för min del då jag har djup erfarenhet av barn i unga åldrar.

Men det får bli när jag har tiden till det. Just nu är det mycket så det kommer när tiden finns till. Ska jag göra detta så ska jag verkligen ha tiden, och tiden räcker inte till just nu. Men när jag får ett jobb efter skolan så finns det tid! Hur man blir en sådan person kan man ta kontakt med sin kommun, där kan de hjälpa dig.

Det hemska är att bara veta att det är så många barn som behöver hjälp, som inte får hjälp. Där personer i barnets omgivning inte ens märker när något inte stämmer. Det är tragiskt men jag vet att nä jag väl kommer igång så kommer jag hjälpa många barn. Jag vet att jag är duktig på det jag gör och tvekar aldrig på min förmåga att hjälpa andra!

2010-02-17 @ 20:42:41 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Ras - Basenji

Ursprungsland: Centralamerika
Användsområde: Sällskapshund
Klassification: Grupp 5

Basenji har ett struphuvud och stämband som är annorlunda än hos andra hundar. Stämbandens vibrationer är inte tillräckligt starka för att framkalla skall men däremot ett joddlande, gurglande läte som ibland av misstag kan uppfattas som en morrning. Rasen är intelligent, självständig men ändå tillgiven och alert. Mot främlingar kan den vara reserverad i början. Pälsen kort, blank och åtliggande. Pälsen färg kan vara allt mellan:
- ren svart och vit
- röd och vit
- svart med rostrött och vitt, vilken även förekommer med eller utan roströd mask och roströda
  tecken ovanför ögonen.

Manhöjd
hane: ca 43 cm
tik: ca 40 cm

Vikt
hane: ca 11 kg
tik: ca 9 – 10 kg 


2010-02-17 @ 19:52:01 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Free for a week


En bild på mig och Gizmo alldeles nyss

Nu är jag ledig i en vecka, har bara lektioner på torsdag och fredag nästa vecka men ska göra lite skolsaker under veckan ändå.. Tentan är gjord och kändes bra, inte för att ha pluggat något. Många frågor kändes som det kunde vara likadana svar men vi får helt enkelt se hur det gick när resultatet är klart :)

Har blivit bättre men jobbig hosta. Men ska på introduktion imorgon på gymet iallfall, så jag vet hur jag ska ställa in maskinerna och vilka jag ska använda för att komma i form!

2010-02-17 @ 15:57:44 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Tenta strax

Sitter och trycker i mig en macka innan jag ska iväg till skolan och skriva en tenta.

Håll tummarna :) Det kommer gå bra är jag säker på.

Jag ska även in till fastighetsföretaget som jag bor hos och fixa med en bricka till porten.


Bjuder på denna valpbilden på Gizmo <3

2010-02-17 @ 08:57:36 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Sant eller osant?

Hittade en bild, stämmer det eller inte?

2010-02-16 @ 22:49:13 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Plugg inför tenta

Blir dåligt med uppdatering ivkäll då jag måste ta tag i pluggandet och "plugga" inför en tenta imorgon i Butikskommunikation & exponering.. Det är inte direkt något att plugga på men ska iallafall titta igenom anteckingarna via datorn, så då kan jag svara på kommentarer och lyssna på musik under tiden!

 

2010-02-16 @ 19:53:54 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


You're out of my life..


Bilden är lånad ifrån www.darin.nu

.. heter låten Darin ska uppträda med i Melodifestivalen på lördag.

Jag ser faktiskt frameot att höra honom, han var ju faktiskt en favorit en gång i tiden.

Synd dock att man inte fått hört så mycket ifrån han, enligt min åsikt iallafall!

2010-02-16 @ 18:02:42 Permalink Musik Kommentarer (3) Trackbacks ()


Now im back

Efter att ha varit sjuk nu en ca 1½ veckas tid så kan jag gladligen berätta att jag börja bli bättre (peppar, peppar ta i trä). Så nu tänkte jag ta tag i storstädningen. Kan ni tänker er mig som är pedant att jag själv tycker jag är jobbig, inte städat på 2 veckor. Jag kan samla hundhår och damm till en tjock päls till en naken hund eller till dig som vill ha en pälsmössa :D Så nu sätts musiken igång på hög volym !!

2010-02-16 @ 12:34:41 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Vilka underbara artister USA har

2010-02-15 @ 20:07:30 Permalink Musik Kommentarer (9) Trackbacks ()


In my head - favoriten just nu

Jason DeRulo
Deluga Heights
J. J. J. J. J. R.

Everybodys looking for love. Oh. Oh.
Aint that the reason you're at this club. Oh. Oh.
You aint gonna find it dancing with him. No. Oh.
Got a better solution for you girl. Oh. Oh.

Just leave with me now. Say the word and we'll go.
I'll be your teacher. I'll show you the ropes.
You'll see a side of love you've never known.
I can see it going down, going down

In my head, I see you all over me.
In my head, you fulfill my fantasy.
You'll be screaming noooo
In my head, it's going down.
In my head, it's going down.
In my head. Yeah. In my head. Oh yeah


Some dudes know all the right things to say.
When it comes down to it, it's all just a game.
Instead of talking let me demonstrate. Yeah.
Get down to business and skip foreplay.

Just leave with me now. Say the word and well go.
I'll be your teacher. I'll show you the ropes.
You'll see a side of love you've never known.
I can see it going down, going down.

In my head, I see you all over me.
In my head, you fulfill my fantasy.
You'll be screaming noooo
In my head, it's going down.
In my head, it's going down.
In my head.

Break it down. Ayo Come on. Ayo Ayo
You singing to me baby in my head right now. Ayo. Ayo. Come on.
Shell be screaming out when it all goes down.

Just leave with me now. Say the word and well go. We can go.
I'll be your teacher. I'll show you the ropes.
You'll see a side of love youve never known.
I can see it going down, going down.

In my head, I see you all over me.
In my head, you fulfill my fantasy.
You'll be screaming noooo
In my head, it's going down.
In my head, it's going down.

In my head, I see you all over me.
In my head, you fulfill my fantasy.
You'll be screaming noooo
In my head, it's going down.
In my head, it's going down.
In my headJason Derulo - In my head

2010-02-15 @ 19:55:17 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dating in the darkÄr det bara jag som längtar efter det nya dating programet "Dating in the Dark"  ?

Jag tycker det ska bli spännande att se. Att inte utgå ifrån det yttre utan börjar med personlighet och ta det yttre sist :) Men jag erkänner, jag tittar på det yttre först. Allt måste inte vara perfekt men det måste finnas något i det yttre som får mig att vilja veta mer. Något lockande!

Är det någon mer än mig som vågar erkänna det?

2010-02-15 @ 18:37:06 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


My first car

Jag har 2 bilar som jag har fattat tyckte om.
Det står mellan dessa 2 som jag vill som min första bil :)En silver färgad Opel Astra (vill ha röd eller svart)


ELLEREn silver färgad Toyota Prius (vill ha svart)

2010-02-15 @ 18:12:04 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Väska & armband
Baggy väska i beige med nitar design by Mischa Barton, 699:- från Halens 


Elastiskt armband i tre rader, olikformade pärlor varvat. Nickeltestat
Berlocker i kedjor för dekoration, 129 :- från Halens

2010-02-15 @ 15:04:25 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Personlighets lista

Namn: Jennie
Smeknamn: Sambon är den ända som har smeknamn på mig, så som Peach el. Puh bear
Bästa egenskap: Omtänksam
Sämsta egenskap: Envis/Pedant
För: Livstidsfängelse,
Emot: Mobbning, Djurplågeri, Vanvård av barn
Älskar: Sambon och Gizmo
Ogillar: Sjukdomar, Falskhet

Svart eller vit? svart
Kyla eller värme? värme
Sommar eller Vinter? sommar
Hund eller katt? absolut hund men gillar katter med
Hus eller lägenhet? hus
Jeans eller klänning? jeans
Singel eller i förhållande? förhållande
10 vänner eller 2 bästa vänner? få bästa vänner än flera vänner
Bio eller hemmafilm? bio
Röka eller snusa? inget av det
Alkohol eller Loka? absolut loka, päron :)


En bild på mig och Gizmo när han var bebis <3

2010-02-15 @ 12:12:28 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


The spy next door

                               

Igår kväll såg jag denna filmen med sambon. Den var bra, helt okej..
Filmen handlar om en man som jobbar som en spy-agent och är förälskad i grannen bredvid. Men hennes barn gillar inte mannen. När mamman till barnen måste åka iväg så tar han an om barnen och vad tror ni händer?
Han är en spy-agent och ska passa barn som inte gillar honom, vilket innebär de försöker förstöra för honom..
Hur enkelt som helst att lista ut :) Men den är en bra film om man inte har något att göra och vill ha lite humör!

2010-02-15 @ 10:02:45 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Väntar på samtal

Sitter just nu och väntar på ett samtal ifrån vårdcentralen. Dom ringer alltid upp till en. Enligt röstlådan så ska jag bli uppringd kvart i nio, men man vet aldrig utan det kan bli kvart i 10 om jag har otur. Hostan har blivit värre och har varit sjuk nu i en vecka så nu måste jag ta hjälp av medicin, fast jag hatar ta mediciner. Vill gärna tro det kan försvinna av sig själv!

Vet inte om jag vågar chansa att dom inte ringer upp innan kvart i nio och hinner ut med hunden snabbt eller inte. Men han får väl hålla sig ett tag till, men det är nog inga problem!

2010-02-15 @ 08:18:42 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


HAPPY VALENTINES DAYJag och Gizmo vill önska er alla, singlar som par, en bra alla hjärtans dag!

2010-02-14 @ 11:55:18 Permalink Daily things Kommentarer (13) Trackbacks ()


Ras - Tibetansk spaniel - Gizmo 8 månaderUrsprungsland:
Tibet
Användsområde: Sällskapshund
Klassification: Grupp 9

Tibetansk spaniel eller en tibbe som rasen kallas för. En tibbe är en liten, aktiv och alert hund. Till temperamentet är den vaken och tillgiven men självständig. Den är glad, självständig och mycket intelligent. Svansen ska vara formad som en båge och det är på svansen där pälsen är som längst. Pälsen är silkeslen och rasen har fin underull. Tikar kan ha tendens till att ha kortare och mindre päls än hanar. Kroppens längd är längre än mankens höjd.

Mankhöjd: 25 – 29 cm
Vikt: 4 -8 kg


Gizmos föräldrar

 
Mamma Galaxy                              Pappa Kicken


Stora kille blir 8 månader idag<3


Gizmo är så tillgiven till mig och min sambo att både han kan lite på oss och vi kan lita på honom. Han är utan tvekan den omtänksamma lilla unghunden jag har träffat. Han utstrålar trygghet. Han gör mina granntanter piggare när han hälsar på dem, han ger dem sån glädje för stunden så de glömmer allt det svåra de är drabbade över. Alla tibbar som jag har träffat är detsamma. En omtänksam ras som man kan lita på i alla lägen.
När jag är ledsen, slickar han mina tårar, lägger sig hos mig och lämnar inte min sida. När jag är är dålig värmer han mig, ger mig lycka och kärlek och blöta pussar. När jag är glad, är han överlycklig och det blir alltid massor av gos. Många säger att rasen är en knähund pga deras fysiska storlek, men Gizmo är inte min knähund pga storleken utan hur gosig han är. När han vill gosa så kan man placera honom vart man än vill, han ligger kvar sålänge jag är vid hans sida! Ni som funderar på att skaffa en tibbe, gör ett klokt val men ber er verkligen kolla en extra gång att ni har tid med en tibbe för deras sinne och vilja är större än vad man tror!

2010-02-14 @ 09:45:59 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Let the pictures speak for them self

 


En trött men gosig Gizmo <3

2010-02-13 @ 20:23:16 Permalink Gizmo Kommentarer (3) Trackbacks ()


Melodifestivalen

                         

Ikväll blir det tända ljus, chips + dip, vatten och halstabletter blir min kväll.

Sambon ska sedan se på OS så jag hinner se melodifestivalen och sen blir det sova för min del.

Har huvudvärk och förkyldningen sitter verkligen uppe i hjärnan så de senate dagarna har varit en plåga för sin sega hjärna ;)

2010-02-13 @ 18:48:45 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Alla hjärtans bakverk
Gör så här:

HALLONGLASS
Mosa hallonen med en sked i en sil och låt saften rinna ner i en skål.
Försök att få ut så mycket saft som möjlig och utan frön.
Vispa grädden i en skål.
Vispa äggulan och socker i en annan skål.
Sockra hallonen med 2 msk och rör ner dem i äggvispet.
Tillsätt gräddvispet och rör om försiktigt.

VITCHOKLADGLASS
Smält blockchokladen i vattenbad.
Vispa grädden i en skål.
Vispa äggulan och socker i en annan skål.
Tillsätt den smälta chokladen i äggvispet, rör om och tillsätt den vispade grädden.

Häll nu de olika glassarna växelvis i portionsformar, sockerkaksform eller i siliconform med hjärtan.
Rör om något varv, lite lätt.
Frys in i minst 4 timmar.

Vid servering dekorera ev. med spritsad grädde och hela hallon eller hallonsås.
Givetvis kan du även göra denna glass på andra bär ex. jordgubbar och blåbär.
SMAKLIG MÅLTID!

2010-02-13 @ 11:59:15 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kommandot "ligg"

Gizmo kan mycket för att bara vara snart 8 månader, men kommandot "ligg" är inte ett av dem. Ibland kan han lägga sig ner om jag visar med handen med godis men själva ordet ligg vill inte gå in. Så nu när jag äntligen fick honom att lägga sig passade jag på att ta lite bilder!

 

 

2010-02-12 @ 20:50:26 Permalink Gizmo Kommentarer (6) Trackbacks ()


Valentine's dayEn perfekt romatisk komedi för dig och din sambon/pojkvän att se,
Men hur många är det som ska se filmen på bio på söndag?

2010-02-12 @ 16:50:03 Permalink Film Kommentarer (3) Trackbacks ()


You will always have a place in my heart


                        


Miss you Snuttan. It's been 6 months since you got put to sleep and i miss you och thinks
of you everyday. You will always have a place in my heart. Im gonna light a candle om
valentine's day och then it feels like you are here with me. I remember the day like it was
yesterday and i know it was the right thing to do and i don't regret it. But i miss you, i miss
you stroking on my legs and the cuddling. You were and are my true forverely love <3

2010-02-12 @ 13:47:27 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gizmoz udda "sitt/ligg" stilGizmo har en udda stil att sitta/ligga i soffan, men han verkar trivas iallafall.
Även om han inte satt skönt så var han uppe i soffa med mig och det vill ha ju hela tiden :)

2010-02-11 @ 20:24:45 Permalink Gizmo Kommentarer (3) Trackbacks ()


ForeverStrong + Micro cell

Nu har det gått ungefär 1½ vecka sen jag började med ett förstärkingslack, och jag trodde inte det skulle fungera. Men som jag har märkt redan nu så har mina naglar blivit starkare än var de var innan. Och det är ett starkt lack, inget vanligt från Depend eller andra varumärken.
Så jag har började igår med att smörja in mina nagelband med matolja och idag blev det dags med ett naturligt men skimmrigt nagellack på. Så jag använder Maybelline ForeverStrong+iron och sedan ett lager med Nailvital Microcell.

2010-02-11 @ 19:49:47 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Saknar min aptit

Jag saknar aptiten efter att äta mat, lasange, spagetti och köttfärssås, potatis mos och ugnskorv. Det är precis vad vi skulle ha ätit nu dessa dagar men blev sjuk för någon dag sen så jag har bara dryckit varma koppen och fått i mig lite annan föda. Så nu ska jag göra mig till middag en varm smörgås. Ikväll blir det mysa i soffan och bli ompysslad av sambon, ska se om jag kan få i mig en kanelsnäcka till en film ikväll!
Vet du någon bra romantisk komedi som vi kan se?


En gammal bild på mig och sambon <3

2010-02-11 @ 18:09:02 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dancing With Tears In My Eyes

Here we go, welcome to my funeral
Without you, I don't even have a pulse
All alone, it's dark and cold
With every move I die

Here I go, this is my confession, no
Lost cause, nobody can save my soul
I am so delusional
With every move I die

I have destroyed our love, it's gone
Payback is sick, it's all my fault

I'm dancing with tears in my eyes
Just fighting to get through the night
I'm losing it (losing it, losing it)
With every move I die


I'm faded, I'm broken inside
I've wasted, the love of my life
I'm losing it (losing it, losing it)
With every move I die


When did I become such a hypocrite?
Double life, lies that you caught me in
Trust me, I'm paying for it
With every move I die

On the floor, I'm just a zombie
Who I am is not who I want to be
I'm such a tragedy
With every move I die

I have destroyed our love, it's gone
Payback is sick, it's all my fault

I'm dancing with tears in my eyes
Just fighting to get through the night
I'm losing it (losing it, losing it)
With every move I die


I'm faded, I'm broken inside
I've wasted, the love of my life
I'm losing it (losing it, losing it)
With every move I die

Ohh, this is it, I am really gone this time
Ohh, never once thought I'd be in pieces left behind

I'm dancing with tears in my eyes
Just fighting to get through the night
I'm losing it (losing it, losing it)
With every move I die

I'm faded, I'm broken inside
I've wasted, the love of my life
I'm losing it (losing it, losing it)
With every move I die


Kesha - Dancing With Tears In My Eyes

2010-02-11 @ 16:03:34 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fetfförbrännings myter - sant eller falskt?

”Äppelcidervinäger ökar förbränningen”
Falskt!
Det finns ingen vetenskaplig bevisning för att äppelcidervinäger påverkar förbränningen på något positivt sätt.

”Ätardagar ökar förbränningen”
Falskt!
Det stämmer inte. Äter du mer än du gör av med går du upp i vikt.

”Man förbränner mer om man bastar”
Falskt!
Nej, du förbränner ingenting extra på att basta. Att du svettas på grund av yttre hetta ger ingen kaloriförbrukning utöver den du har annars när du sitter still.

”Senap och chili höjer förbränningen? ”
Sant!
Det finns en del studier som stödjer det. Frågan är hur mycket som behövs för att det ska vara märkbart. Det vet man för lite om. Ät senap och chili för att det är gott, inte för att öka din förbränning.

”Förbränningen ökar när man fryser”
Sant!
Men det är marginellt och inget som gör någon egentlig skillnad. Det är ingen idé att gå runt att frysa i tron om att det ska ge positiva effekter på vikten. För så fungerar det inte.
"Jag vill gå ner i vikt. Ja men då skiter jag i att äta godis och mat. Jag får äta lite mat men inte äta mig mätt och absolut inte 5 gånger om dan. Sen går jag ut och går mycket så borde jag gå ner i vikt"

Så fungerat det absolut inte. Att ha ätit godis och sen bara sluta utan att ta en ända bit är svårt, och det är absolut inte lösning att sluta direkt för det brukar sluta med att man inte klarar av trycket och vräker i sig massa onyttiga saker. Och då går man upp i vikt. Att bara vara ute och gå är heller inget man direkt går ner i vikt av. För att minska fettmängden i kroppen ska man motionera alla muskler och kroppsdelar. För att orka med dagar och inte falla för socker så ska man äta 5 gånger om dagen. Annars finns det risker att man små äter istället och det är inte bra det heller.

Jag äter inte 5 gånger om dan, det finns inte en chans att jag varken hinner eller har hungren för det. Men jag äter minst 3 gånger om dan och då äter jag mig inte heller proppmätt att jag inte kan ta mig från soffan senare. Utan jag äter mig lagom mätt. Jag är ute och går mycket med Gizmo vilket gör att mina vad och lår muskler blir starkare och konditioner blir bättre. Men bara det går man inte ner i vikt av. Det gäller att träna alla kroppsdelar och för bästa resultat är att boka en introduktion med en gyminstruktör som visar och hjälper dig med det du vill ha hjälp med. Jag tränar tex. mycket rygg och armmuskler då det är det jag har minst med muskler. Men tränar även resten av kroppsdelarna.

2010-02-11 @ 15:36:53 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fruktdrinkar - del 2

Är du som jag, älskar olika smaker av smoothies, med mycket vitaminer, nyttiga och fungerar som ett mellanmål. Ja då har några recept på smoothies och drinkar som ger dig exakt detta, speciellt under vinter tiden!


2010-02-11 @ 14:50:47 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Couger Town och Strepsils

Ni vet Courtney Cox a.k.a. Monica Geller i "Friends/Vänner"? Hon har fått en ny serie som heter Couger Town som visas på svensk tv i mars, har jag för mig. Och nu har jag laddat på några avsnitt av serien och Strepsils i smak av honung & citron. För strepsils är det ända som verkar för stunden då jag sutter på en mot min ömma hals.

2010-02-11 @ 12:34:54 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Varma Koppen...

                                          

... är min middag idag. 1 kopp med klara grönsaker och 1 med minestrone är vad jag har fått i
mig till middag + en vaniljshake. Halsen gör ont och varma koppen är det ända jag kan få ner.
Nu ska jag svepa ännu en kopp till sen ska jag se "It's me or the dog" på tv3 kl 22.00
MISSA INTE DET, JAG LOVAR :D

2010-02-10 @ 21:03:41 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Apoteket

Är det bara vårt apotek här i Kalmar som har fått nya skyltar där det står "Kronans droghandel" på ? Hmm, skumt.. Iallafall kom jag precis därifrån efter att köpt hem flera halstabletter så nu blir det varma koppen till middag och sedan halstabletter i citron. Måste till skolan imorgon så ska hoppa in i badet sen.
Okej jag kom på mig själv hur dumt denna mening lät, jag ska inte bara duscha för jag ska till skolan, utan det skulle jag ha gjort ändå :)

Har lämnat in en intresse anmälen till en lägenhet vi vill flytta till. Från att ha en stor 2:a på 61.5 mot en liten/lagom 2:a 54.. Vi får väl se, säkert mångta som sökt den så vi får väl se. Får vi den flyttar vi i mars!

2010-02-10 @ 18:52:54 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fruktdrinkar

Är du som jag, älskar olika smaker av smoothies, med mycket vitaminer, nyttiga och fungerar som ett mellanmål. Ja då har några recept på smoothies och drinkar som ger dig exakt detta, speciellt under vinter tiden!


2010-02-10 @ 16:06:13 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ras - Shar PeiUrsprungsland:
Kina
Användsområde: Jakt- och vakthund
Klassification: Grupp 2

Shar Pei
är en ras som är lugn, självständig, trogen och tillgiven till sin familj. Rasen har rynkor över pannan och manken. De har små öro och en nos som har en likhet med en flodhästs nos. Hanar ska vara större och mer kraftfulla än tikar. Pälsen är kort och sträv och är mellan 1 – 2½ cm lång. Shar peis päls får inte trimmas, utan vara som den är. Färgens päls kan vara vilken färg som helst, olika nyanser av brun och beige men enligt SKK får rasen inte ha enfärgad vit päls.

Mankhöjd:
44 – 51 cm, tikar brukar vara mindre än hanar.

Rasen kan få exem mellan sina söta rykor, därför krävs det att smörja ofta för att rasen ska slippa klia sig och må dåligt av det! 

2010-02-09 @ 23:49:18 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()


Gizmo är min medicin

Nu när jag är sjuk, är Gizmo den bästa medicinen. Okej antibiotika hade kanske varit bäst bäst men annars är Gizmo en bra medicin. Sitter ihop kuren i soffa, osminkad och ostylat hår, lyssnar på musik och Gizmo ligger  halvt i min famn <3 Underbarare finns det inte!
Är det någon som vet hur man flyttar sin blogg? Vill inte ha kvar den hos blogg.se för det har varit och är fortfarande strul minst en gång om dan tycker jag. Börjar tröttna!

2010-02-09 @ 22:43:46 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vill färga håret

Skulle visa min slarviga men enkla och sköna håruppsättning som jag hade idag.
Men syntes inte så bra då jag har tagit på och av min rundstickade halsduk hela dan.
Men när jag såg hur bilden blev så ser mitt hår rött ut, och det ser aldrig annars ut så.
Har ljusbrunt med blonda själv slingor och jag avskyr rött hår. På mig då inte på någon
annan :) Men så deppig jag blev nu då, känner mig verkligen i behov att färga om hela
håret och slinga och klippa mig. Så det är väl min nästa plan efter hundkursen till Gizmo!

2010-02-09 @ 19:55:10 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vero Moda Skyltning

Kom hem för cirka en timme sedan. Nu är äntligen skyltningen klar och fy tusan vad kul vi hade det. Skyltning är kul men inte alltid enkelt, det är så mycket man ska tänka på. Butikschefen för Vero Moda här i Kalmar tyckte det var jätte fint och hon var verkligen nöjd med vårt arbete. MEN det är ju inte hennes roll att betyg sätta oss, utan det är vår lärare som ska betyg sätta vår praktiska tenta, som det var.
Vi har gjort 2 fönster, Den ena fönstret med en vår-aktig känsla och sedan det andra fönstret en mer rockig/fest känsla, alltså vit och svart med silvriga detaljer. Här kommer några bilder!

Rock- och fest  svart/vit/silverVåren  rosa, puder, beige
Jag vill även tacka alla för om de omtänksamma kommentarerna och krya-på-hälsningar.
Det värmer verkligen att få komma hem, efter en dag sen denna + att jag inte har blivit
bättre snarare sämre, och läsa alla hälsningar. Det får mig att känna mig lite bättre och
tusen tack. Ni alla är omtänksamma!!

2010-02-09 @ 19:32:00 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sjuk

Fy vad jag är dålig. Vaknade igår och hade ont i halsen och förkyld, men när jag vaknade imorse så hade jag ännu värre ont i halsen. Så det är bara att försöka få i sig flytande mat, undra om man kan be dom mixa en bakad potatis ? :) På skämt och sido så har jag avbokta instruktören idag för jag kan verkligen inte träna.
Nu måste jag göra mig i ordning och sticka in till Vero Moda, ska skylta fönster där idag!

2010-02-09 @ 08:43:03 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


3 svarta skor

I helgen när jag skulle köpa ett par skor, som jag hittade på Skopunkten, så blev man medlem så fick man 10% rabatt. Och jag är medlem på nästan alla ställen där jag handlar på så jag var ju tvungen :) Men har hittat 3 par skor till som jag vil ha till våren/sommaren. Bekväma skor. När man blir medlem så får man inte bara ett medlems kort i just den butiken. Utan man får ett medlemskort som gäller på Skopunkten, Ecco, Din sko, Nilson, Jerns och Radical sports.
Här har jag hittat mina 3 favoriter till våren/sommaren!

2010-02-08 @ 20:48:55 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Introduktion

Imorgon blir det en lång dag. Ska vara i stan imorgon klokan 10.00 utanför Vero Moda där jag och jessi ska göra vår deltenta i skyltning hos. Vi ska göra 2 fönster fast egentligen är tanken bara en. Vi ska två olika stilar. Kul ska det bli. Sen vid halv 6 måste jag sticka till gymmet för jag har en introduktion på gymmet, klockan 6 så det blir en lång dag. Förhoppningsvis är jag piggare så jag slipper trycka i mig panodil, nässpray och halstabletter..

              

2010-02-08 @ 19:05:08 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gizmo som bebis

Hittade ett gammalt videoklipp som vi tog dan efter att vi hade hämtat hem honom. Det blåste lite den dan så därför låter det lite illa imellanåt.. Tiden går så fort!

2010-02-08 @ 17:22:57 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tips - Vit sparris

                                          

Ett tips till dig som vet att din hund har ätit något olämpligt som stenar, gummiband osv.
Ge vit sparris. Det binder föremålet och gör det lättare att få komma ut den naturliga vägen. Sen är det absolut jätte viktigt att hålla koll på saker och ting.
(Dock ska sparrisen ligga i en glasburk och inlagd, Ica har en liten burk med vitsparris)

Men inte är det lätt, inte när man har en tjuvig hund. Som Gizmo. Igår vaknade jag av att han åt på min svamp jag har i badrummet för att tvättat bort kalket som blir i badkaret. Så ca 1/4 av svampen är uppäten. Han har ätit svampen i småbitar så har har fått mycket sparris och får lite då och då för att lättare binda om svampen pch få ut allt. Men jag har honom under observartion och nya regler här hemma är gjorda!

            

2010-02-08 @ 12:17:54 Permalink Kommentarer (5) Trackbacks ()


It's ComplicatedIgår såg jag It's Complicated. Den handlar om ett äldre par som skiljer sig pga att mannen är otrogen, hittar en yngre kvinna och sedan så händer det lite saker där imellan. Jag är dålig på att förklara utan att avslöja något så ni får helt enkelt se den själva.

Jag tyckte den var bra, lite lätt rolig, inte överdrivet rolig utan det är en film som passar Steve Martin och Merlyn Streep. Jag rekommenderar att se den, kanske inte värd att se på bio..

2010-02-08 @ 12:02:59 Permalink Film Kommentarer (1) Trackbacks ()


Stolt matteInnan idag tog jag och sambon en promenad runt Skälby. Rundan är ca 2,5 - 3 km kort eller lång, beroende på hur man ser det och är som person. Och vi hade Gizmo lös hela rundan. Det kom förbi ett par barn så jag fick se till att ha satt nedaför mig och att jag fick hålla ögonkontakt med honom. Annars så gick han lös hela vägen. Och så duktig han är. Okej hade det kommit en hund så hade han förmodligen stuckit, könsmogen och allt, ja då kan man aldrig vara 100% säker. Men jag är så oerhört stolt över honom. Han är så duktig, så egentligen vet jag ej varför vi ska gå grundkursen med honom, men något nytt kanske man kan lära sig!

2010-02-08 @ 00:03:07 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Workout

Imorgon tänkte jag cykla bort till gymmet rätt tidigt på morgonen. Blir lite träning på tisdag med, eller jag har bokat en tid med en instruktör så det blir inget direkt hardcore pass man något iallafall. Sen får jag se hur det bli. Har deltenta i skyltning på tisdag så ni kan hitta mig på vero moda. Sen blir det skolan på torsdag men annars tid över till allt annat, då som träning :) Och nej, jag är eller håller inte på att bli en träningsnarkoman. Bara det att det är så skönt att träna och man mår bättre!

2010-02-07 @ 21:32:53 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Årets Oscarsnomineringar

Året Oscarsnomineringar är klara och förmodligen kommer Avatar ha flest priser då filmen är nominerad i flera kategorier!

Bästa film:
Avatar
The Blind Side
District 9
An Education
The Hurt Locker
Inglorious Basterds
Precious
A Serious Man
Up
Up in the Air

Bästa manliga huvudroll:
Jeff Bridges i Crazy Heart
George Clooney i Up in the Air
Colin Firth i A Single Man
Morgan Freeman i Invictus
Jeremy Renner i The Hurt Locker

Bästa kvinnliga huvudroll:
Sandra Bullock i The Blind Side
Helen Mirren i The Last Station
Carey Mulligan i An Education
Gabourey Sidibe i Precious
Meryl Streep i Julie & Julia

Bästa regi:
Avatar av James Cameron
The Hurt Locker av Kathryn Bigelow
Inglorious Basterds av Quentin Tarantino
Precious av Lee Daniels
Up in the Air av Jason Reitman

Bästa manliga biroll:
Matt Damon i Invictus
Woody Harrelson i The Messenger
Cristopher Plummer i The Last Station
Stanley Tucci i The Lovely Bones
Cristoph Waltz i Inglorious Basterds

Bästa kvinnliga biroll:
Penélope Cruz i Nine
Vera Farmiga i Up in the Air
Maggie Gyllenhaal i Crazy Heart
Anna Kendrick i Up in the Air
Mo'Nique i Precious

Bästa animerade film:
Coraline
Fantastic Mr. Fox
The Princess and the Frog
The Secret of Kells
Up

Bästa scenografi:
Avatar
The Imaginarium of Doctor Parnassus
Nine
Sherlock Holmes
The Young Victoria

Bästa foto:
Avatar
Harry Potter and the Half-Blood Prince
The Hurt Locker
Inglorious Basterds
The White Ribbon


Bästa kostym:

Bright Star
Coco before Chanel
The Imaginarium of Doctor Parnassus
Nine
The Young Victoria

Bästa dokumentär:
Burma VJ
The Cove
Food, Inc.
Which Way Home

Bästa dokumentärkortfilm:
China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province
The Last Campaign of Governor Booth Gardner
The Last Truck: Closing of a GM Plant
Music by Prudence
Rabbit à la Berlin

Bästa klippning:
Avatar
District 9
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
Precious

Bästa utländska film:
Ajami
El Secreto de Sus Ojos
The Milk of Sorrow
Un Prophète
The White Ribbon

Bästa smink:
Il Divo
Star Trek
The Young Victoria

Bästa filmmusik:
Avatar
Fantastic Mr. Fox
The Hurt Locker
Sherlock Holmes
Up

Bästa sång:
The Princess and the Frog - "Almost There"
The Princess and the Frog - "Down in New Orleans"
Paris 36 - "Loin de Paname"
Nine - "Take It All"
Crazy Heart - "The Weary Kind"

Bästa animerade kortfilm:
French Roast
Granny O'Grimms's Sleeping Beauty
The Lady and the Reaper
Logorama
A Matter of Loaf and Death

Bästa kortfilm:
The Door
Instead of Abracadabra
Kavi
Miracle Fish
The New Tenants

Bästa ljud:
Avatar
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
Star Trek
Up

Bästa ljudredigering:
Avatar
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
Star Trek
Transformers: Revenge of the Fallen

Bästa specialeffekter:
Avatar
District 9
Star Trek

Bästa manus efter förlaga:
District 9
An Education
In the Loop
Precious
Up in the Air

Bästa originalmanus:
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
The Messenger
A Serious Man
Up

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Personligen finns det en del filmer jag inte har sett men Avatar är absolut den bästa filmen.
Jag tycker inte annars om fantasi filmer men Avatar fångade mitt hjärta pga många olika anledningar!

2010-02-07 @ 18:46:57 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Familjedag

Igår var jag ute och sovit dåligt i natt som vanligt så jag är jätte trött och har ingen ork eller energi till att starta min smarta hjärna och blogga. Har haft en familje dag, med sambon och hunden. Så nu ska vi ut och träna Gizmo lite, sen ska vi bara ladda upp med Päron loka och film idag. Blir absolut Blåsningen ikväll, Katrin Z. a.k.a Den arga snackaren som hon kallas för på The voice ska bli blåst av sin sambo Bingo Rimer. Ett absolut måste!

Ska försöka se om jag ta lite energi till att blogga ett inlägg till ikväll, vi får se! Om någon har tips vad jag kan göra för att sova bättre så hör av er. Tränar så det tröttar inte ut mig direkt!

2010-02-07 @ 16:11:13 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


En varm morgon

Jag vaknade upp av att Gizmo höll på att pussa på mig, han skulle ligga på kudden och förska trycka bort mig. Tillslut gav jag upp om att försöka sova en timme till och istället få kliva upp. Jag hoppade i shortsen, på med ett linne, upp med håret, fylla vattenflaskan, koppla hunden och ut och gå. När jag gick ut slogs jag av värmen och kom på att jag hade glömt smöja min mig, vill ju inte bränna mig. Vi tog vår vanliga långrumda och svetten den bara rann. Gizmo försökte söka efter skugga, för i värmen var det lite jobbigt att vara när man har päls. Vattenflaskan började ta slut och jag kände att det var dags att försöka ta sig till vattnet och bada så vi gick hemåt och sedan packade vi cyklen med mat och vatten sen ner till stranden. Jag kan än känna sanden mellan tårna och hur varm sanden var. Ingen vind idag vilket innebar att man blev inte avsvalkad förutom att ta dig ett dop. Jag somnade till en stund och nu vaknade jag upp...

Ja detta var då min dröm imorse.. Det är ju helt klart att jag saknar värmen och solen. Vill kunna hoppa i bara shorts och linne, men istället blir det långkalsonger, byxor, strumpor, föera tröjor, halsduk och vantar och nu jacka. Men det sägs bli en underbar lång fin sommar då vi fått en ovanligt lång vinter. Klimatet har ju förändrats en del!


Sis och Jag i sommras!

2010-02-07 @ 11:26:26 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Melodifestivalen - delfinal 1Igår missade jag melodifestivalen, men sitter nu och ser reprisen. Och jag gillar verkligen Olas framträdande, låten är ju min smak. Men jag tycker att Ola gör bra musik och har fin röst :) Löjligt tycker vissa, men smaken är som baken och ingen kan få mig att tycka annat! PUNKT SLUT

2010-02-07 @ 11:04:47 Permalink Film Kommentarer (1) Trackbacks ()


Karaoke

Hittade till en website där man kan sjunga karaoke själv till många låtar att välja mellan :) Okej, ni kanske redan visste och har testat men jag kan absolut inte sjunga, är tondöv så det är pinsamt men fasen vad kul man kan ha det. Testa själva, och spela gärna in er själva på datorn. Det ska finnas i alla windows, ljudinspelning !
Ni kan hitta till sida HÄR :D Enjoy !

2010-02-05 @ 21:14:54 Permalink Musik Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hund + Barn del 1

Jag tänkte blogga lite om hund och barn i familjen.
Jag vet att det finns de som har hund före barn och de som har hund före barn. Många oroar sig hur hunden ska vänja sig barnet och tvärt om. Det finns många som inte ens tänker på det. Och inget är fel. Utan de som tänker på det i god tid och oroar sig tycke rom att planera ett steg före och vara väl förbered.
Många tror att bara för man har "småhundar" så behöve rman inte tänka på något för barnet eller hunden skull, men det är tvärt om faktiskt. Det är svårare att träna en liten hund till att låta bli att nosa, slicka på barnet som är på samma nivå, än en större hund.


För dig som skaffat hund först sen barn, här är lite tips!
- Som nybliven mamma så kan det vara bra att börja lära hunden att den kommer få rastas
  med barnvagn. För det lär bli det i början, om man inte får hjälp av nära och kära.
  Men gå med din tomma barnvagn och hunden på rastningsrundor och vänj hunden vid att
  gå fint vid vagnen. Det kan låta löjligt att behöva gå runt med en tom vagn, men det är lika
  bra att vänja hunden i tid.
- Man kan sedan ställa in saker som barnet kommer att använda för att hunden ska få nosa,
  undersöka och vänja sig vid dem. Alla hundägare vet hur nyfikna det flesta hundar är.
  En ny sak ska noga granskas.
- Innan barnet ska få komma hem, så kan det vara bra att ta till exempel en filt som har
  barnets doft, som sedan ska tas hem och låta hunden på få lukta på den. Lite saker med
  båda barnet och mammans doft.
- Nu när mamman och barnet ska få komma hem så är det viktigt att låta hunden på hälsa
  på mamman först.
- Efter att ha hälsat på mamman så är det dags att låta hunden på undersöka barnet och det
  är ingen fara om barnet får sig en slick i ansiktet. Undersökningar har visat att barn som
  har kontakt med djur får ett stärkande immunförsvar.
- Låt hunden få vara med trots att man precis skaffat ett barn, stäng inte ut hunden tex: 
  vid blöjbyten, ammning och sovdags. Det är nytt och spännande för hunden och en hel
  del nya dofter. Efter någon vecka är det inte spännande längre, men om man jämt och
  ständigt stänger ut hunden så blir relationen mellan barnet och hunden spänd.
  (Om man låter sitt barn få sova vid och vakta barnet så blir det tillslut en stor uppgift
  hunden tar på allvar och tillslut kan det sluta så pass illa att främmande inte får komma
  fram till barnet)

- När barnet blir större och börjar ta sig omkring är det viktigt att skydda hundne ifrån barnet
  då barnets hand kan göra ont och de flesta hundar är tåliga, men det är viktigt att vara på
  den säkra sidan!

                             

Jag hoppas dessa tips kommer hjälpa någon nybliven mamma. Trots barnet forfarande ligger i din skyddande mage! Fortsättning följer.....

2010-02-05 @ 20:05:51 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vinterland

Imors när jag skulle ut med Gizmo på sin morgon runda så var det som jag klev ut i ett vinterland/våren..
Allt var så vitt, träd och buskar var frostiga, solen sken, fåglarna kvittrade och det var inte alls kallt.. Här kommer några bilder på en morgon som denna dagen!2010-02-05 @ 19:06:23 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Movie trailer 3

Här är några trailers på filmer jag vill se :)


It's Complicated - 22 januari
Precious - 29 januari
Valentines Day - 12 februari

2010-02-04 @ 21:14:34 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad händer?

Är det bara jag som har strull med blogg idag? Kunde varken kommentera inlägg eller logga in på hela dan.
NUUUUU funkar det, men hur länge till innan det strullar igen? Suck! Väldigt irriterande enligt min åsikt!

Sitter och tittar på Glee och nu snart börjar Made in sweden, och sen blir det en långrunda med hunden. Imorgon har jag ett tidigt träningspass! Godkväll!

2010-02-04 @ 20:55:21 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


Vero moda

Idag har jag och Jessi varit inne på Vero Moda och satt ihop några outfits till tisdag. Jag har nog glömt att nämna det att vi har en praktisk deltenta i Butikskommunikation och exponering, och på tisdag ska vi skylta fönster. Vi har fria händer till att göra vad vill och kul ska det bli :) Så idag har vi satt ihop några outfits men det är på tisdag vi ska skylta! Jag kommer självklart lägga upp bilder på hur slutresultatet!

2010-02-04 @ 15:58:14 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Movie trailer 2

Kanske ännu en typisk tjej film eller är den bara en vanliga romantisk komedi, Då menar jag en film som heter "When in Rome". Jag har sett trailern och jag tycker den verkar vara riktigt rolig och romantisk!

 

2010-02-03 @ 22:55:31 Permalink Film Kommentarer (1) Trackbacks ()


Facebook blocking


Ni som har facebook har säkert ett meddelande i någon väns "Vad-gör-du-nu".
I meddelandet så varnas man för människor som man inte har som vänner
men ändå kan ta saker ifrån din facebook sida och de har tillgång till ditt
facebook-konto och profil. Det enda man kan göra är att Blockera personerna
och hur man gör står nedanför:
- Gå in på inställningar
- Klicka på sekretessinställningar
- I rutan där man ska fylla i Personens namn anger du Automation Labs
- Efter det ska det komma upp en lista på flera personer, efter personens namn
   så finns det en knapp med BLOCKERA på, Gör det.
- Sen är det bara att blockera alla, gör detta gärna minst en gång i veckan så slipper
  du få långa listor.

Snabb tangenterna - Bra att kunna
Ctrl + C = kopiera
Ctrl + V = klistra in

2010-02-03 @ 19:39:59 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ras - Welsh corgi cardiganUrsprungsland:
Storbritanien
Användsområde: Vall- och sällskapshund
Klassifikation: Grupp 1

Welsh corgi cardigan är tålig, rörlig och uthållig. Kroppen är lång i förhållande till mankhöjden och har en rävliknande svans. Rasen är livlig, alert, energisk, intelligent och mentalt stabil. Inte skygg eller aggressiv. Öronen ska stå rätt upp och vara större än huvudet. Rasen har en lång kropp med små korta ben, där trampdynorna är kraftiga och tåliga. Pälsen är kort eller medellång, sträv, helst rak och ha gott med underull. Den ska skydda vid vind och kyla. Pälsen kan vara svart, olika nyanser av brun med eller utan vita tecken. Det får dock inte vara mer vit än den övriga färgen på pälsen, enligt SKK. Mankhöjden ligger runt 26- 30 cm. Det är dock svårt att säga skillanden på mankhöjd mellan tik och hane. En welsh corgi cardígans vikt ska vara anpassande till hundens manhöjd.

 

Bilderna är lånade

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MINA EGNA BILDER PÅ EN WELSH CORGI CARDIGAN VID NAMNET HARRY

 


Harry var en hund jag passade nästan en hel sommar. Han var så underbar och han blev lite som min egna hund. Tyvärr hade jag inte tid att ta över honom då hans ägare inte ville ha kvar honom!

2010-02-03 @ 16:17:29 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Victoria Stilwell 22.00Ikväll är tv-serien "It's you or your dog" som jag nämnde tidigare i något inlägg. Klockan 22.00 ikväll är det, så missa det inte. Har hört ifrån USA att man som hundägare får sig en inblock i hur sin hund ser oss som ledare med mera!

Personligen gillar jag hennes sätt att träna hundar och hundägare, fast att Cesar Millan är helt klart den bästa. Men Victoria har ett tuffare sätt men ändå så kan jag inte låta bli att gilla henne :)


2010-02-03 @ 13:45:20 Permalink Film Kommentarer (1) Trackbacks ()


Finalen av Paradise Hotel

Ikväll var finalen av Paradise Hotel, Jackie och Patrik vann. Inget par som jag ville se i finalen men men..
Och twisten att ha tillit till varandra, och det hade dom. Men trodde Jacki skulle blåsa Patrik, men tänk vad man kan bli lurad! Nu är det över och nu kan jag återgå till mina andra serier som börja om någon vecka ! Godnatt !

2010-02-02 @ 22:59:39 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Don't leave your dog by itself outsideJag kom nyss in efter en kort promenad med Gizmo och fick höra ifrån en granne med Snobbe, en pudelblandning, att hon skulle gå in på Coop och bara köpa kaffe och band Snobben utanför. Det tog inte mer än 5 minuter och när hon var påväg ut ser hon sin hund krafsa på glasrutan in i affären och att en äldre dam tar i kopplet, påväg att lämna affären med grannens hund. SINNES SJUKT. Min granne börjar ryka tillbaka i kopplet men tanten vill inte släppa, hon säger att hon fick avliva sin hund och nu tyckte Snobben var söt och ville ha honom. Tillslut hotar min granne tanten med att ringa polisen och sen går tanten iväg.

Efter att ha hört detta tänker jag ALDRIG binda Gizmo utanför någon affär eller något alls. NEVER!

2010-02-02 @ 19:24:28 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ras - Engelsk bullterrierUrsprungsland:
England
Användsområde: Sällskapshund
Klassifikation: Grupp 3

Engels bullterrier eller Bullterrier som rasen annars kallas för förekommer i 2 olika storlekar, Bullterrier och Miniatyrbullterrier. Skillnaden är mankhöjden. En bullterrier ska vara balanserad, muskulös och rörlig med ett bestämt och intressant uttryck. Unikt med denna rasen är det äggformade huvudet och nosryggen. Denna ras är full av mod, har ett jämt temperament, vill bli lärd, är envis men vänlig. En bullterriers svans ska vara kort, men tjock i fästet och smalare ut i toppen. Pälsen ska vara kort, åtsittande och glansig, men under vintertiden får rasen underull. Färgen på hunden kan vara varierande. En vit hund ska ha ren vit färg där hudpigment och fläckar kan synas. En "färgad" hund ska ha mer färg än det vita enligt SKK.
Mankhöjden för hane och tik finns inget att ange, beroende på att alla Bullterriers är olika och svårt att ange en manhöjd. Men hanen är högre än tiken, och miniatyrbulterriern är självklart mindre.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag tycker om denna rasens utseende. Tyvärr har jag aldrig fått träffat en Bullterrier men jag ser framemot det. Jag skulle kunna tänka mig skaffa en Bullterrier men vet inte mycket om rasen är det som är skriver ovan och jag behöver mer information för att kunna bestämma mig!


2010-02-02 @ 17:16:39 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


The 52nd Annuel Grammy Awards

Jag missade Grammy Awards i söndag, tror jag det var. Så jag såg lite av den idag!
Jag som liksom älskar musik älskade ju även hela galan. Men var det bara jag som tyckte att det var Beyonce och Taylor Swift som hela tiden "tävlade" om awards. Inga andra var deras hot, tycker inte jag.
De framträdande jag tyckte stack ut och verkligen gjorde bra ifrån sig var Lady Gaga & Elton Jonh, Beyonce, Black eyed peas, Green day, Drake ft. Lil Wayne and Eminen och Tribute to Michael Jackson.  

2010-02-02 @ 16:30:20 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lady Gaha and Elton John..

.. är de som öppnar hela Grammy Awards, som jag precis har börjat titta på :) Återkommer lite senare med mer fakta :)

2010-02-02 @ 13:19:32 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Paradise Hotel

Någon som såg Paradise hotel igår som kan berätta vad som hände? Ska se det ikväll och vill veta vad som har hänt.. Ikväll ska jag allt se till att inte missa det!

2010-02-02 @ 12:46:11 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


I MADE IT

[Birdman]
Yeah
Cash Money Heroes
Private Jets
Polish, fly

[Chorus - Kevin Rudolf]
I look up to the sky
And now the World is mine
I've known it all my life
I made it, I made it!
I used to dream about, the life I'm living now
I know that there's no doubt.
I made it, I made it!


[Kevin Rudolf - Verse 1]
Known from the city where no one believed in me
But I never give up the fight.
Ya, but now on top.
I told you to let it rock
The moneys fallin from the sky-y-y-y-y
I made it.

[Chorus - Kevin Rudolf]
I look up to the sky
And now the World is mine
I've known it all my life
I made it, I made it!
I used to dream about, the life I'm living now
I know that there's no doubt.
I made it, I made it!

[Birdman]
Yeah
YM
CMB baby
Birdman
Swagged out
100
Rooftop, hella choppa burning smoke
Louie bag stay strapped wit a priceless globe
High life, flippin and get some more.
Paradise, the luxury marble floor
When I hit, hit me full of that cash
More money than I seen in a garbage can
Stunna island, money and the power
That's how we do it, make it rain make it shower
Top floor, big timer doing big things
Over city views bought shawty new range
Flip another 100, poppin throwing hundreds
In a new Bently, uptown stunna1

[Chorus]
I look up to the sky(TO THE SKY)
And now the world is mine(THE WORLD IS MINE)
I've known it all my life(all my lifeeeeee)
I made it, I made it!
I used to dream about, the life I'm living now(ooooo)
I know that there's no doubt.
I made it!


[Jay Sean]
Ooo I made it
I made it...
I made It...
I made it...
Yo ay Ay ay listen
See I don't live for glamour, and I don't care for fame
I'm in this for the love of the game
Funny how things can change
They didn't believe in me
Then they calling my name
Now look who cashed in
They didn't wanna know me back then
But ever since I don gon platinum
Everything turned around
And now the sky is falling downnnnnn

[Chorus - Kevin Rudolf]
I look up to the sky
And now the World is mine
I've known it all my life
I made it, I made it!
I used to dream about, the life I'm living now
I know that there's no doubt.
I made it, I made it!


[Lil Wayne]
Came from the gutter, lookin like my motha
Made it to the goal line, straight out the huddle
Cash money goldmine, weezy stay loyal
Boy we getting money like we just found oil
Uh and that's word to my red flag
I live first and leave the bullsh-t dead last
I lay it down so hard I got a bedrash
And I just tell em to loaf it when the bread pass
Staring at you from the top of the game man
I might drop the World if I change hands
Uh it feel good to be here, Weezy in the building got this b-tch rebuilt
Young Money

[Chorus - Kevin Rudolf]
I look up to the sky
And now the World is mine
I've known it all my life
I made it, I made it!
I used to dream about, the life I'm living now
I know that there's no doubt.
I made it, I made it!


[Jay Sean]
I look to the skyyy!
I made it!
Ooo!
Made it, I made it
Yes I did
(X5)
I made it


Kevin Rudolf ft. Jay Sean/Lil Wayne – I Made It

2010-02-01 @ 21:23:39 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


Slarvig fransk manikyr

 

Innan jag skulle cykla iväg och titta på simskolan med en vän och hennes dotter så skulle jag målat mina naglar svarta med röda toppar, men rödfärgen var dålig så fick ta bort allt och det blev lite snabbt och slarvigt vita toppr iställer med det stärkande lacket mina naglar "går på" !

2010-02-01 @ 21:09:22 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gizmo ser på tv

En Lhasa apso hund på The dog whisperer tyckte inte om att bli tvättade, och absolut inte rörelse vid örongen. Och när Cesar skulle få hunden att övervinna sin rädsla och hunden gnällde och skällde, så vaknade Gizmo till och satte sig nedanför tv:n och "tittade" :) Gulligt!

 
Ursäkta bildkvaliten

2010-02-01 @ 21:02:18 Permalink Gizmo Kommentarer (1) Trackbacks ()


The dog whispererIstället för att titta på Outsiders, där folk är kneppa om fett, så ser jag på The dog whisperer istället. Mycket bättre och jag är sååååååå svartsjuk på Cesar. Allt han kan göra med våra hundar för att få dem i rätta lägen, helt underbar! Även om jag har sett nästintill alla avsnitten så ser jag hellre på det än på Outsiders. NU förstår jag varför de kallas för Outsiders!

2010-02-01 @ 20:35:58 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Workout

Kom hem för ca 30min sen efter att ha tränat i 1½ timme, första dagen på 6 månader.. Okej jag känner verkligen hur otränad jag är, speciellt i armarna, men nu ska det bli bättre :) Jag vet att jag kommer få träningsvärk, så nu bara väntar jag att den ska smyga sig på!

Har precis ätit lite lunch. Ska ut med Gizmo och sen duscha. Senare har jag avsitt av Desperate Housewives och Keepin Up With The Kardashians och sen tänkte jag att jag skulle börja se lite av Grammy Awards, dne är ju 4 timmar lång så får dela upp den lite :)

2010-02-01 @ 13:27:36 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0