Malva vill ha

Här är lite kläder som Malva vill ha :) Eller som jag vill ha till henne..

Från Lindex;

 
Dessa är 2 absoluta måsten. Snickarbyxorna i storlek 62, så hinner ha dem länge :)

 

Från Name it;

 

2011-07-31 @ 12:30:45 Permalink Kommentarer (10) Trackbacks ()


Jag älskar dig av hela mitt hjärta

Det finns inget hellre jag vill än att spendera all min tid dig.
Jag är så stolt och lycklig. Du är vår för evigt. Jag älskar dig <3



Malva sover så sött i vagen. Vi var ute på vår första promenad innan och somnade självklart så gott i vagnen så hon får sova klart i den. Jag får många leende och "skratt" ifrån Malva. Så fort jag säger "hej" eller bara ler mot henne ler hon tillbaka, min sötos. Det värmer otroligt mycket att se henne utvecklas och formas till din person hon kommer att bli. Helt otroligt!

" Jag älskar mamma-rollen. Att vara mamma till Malva är det bästa som hänt mig.
Vad gjorde jag innan hon fanns?! Jag vill bara pussa på dig och aldrig släppa dig ur min famn
"


2011-07-31 @ 12:11:08 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nappar i massor

Idag har det varit en nappdag för Malva.
Ja hon har fått fina nappar ifrån min bästa vän Madde, Malvas "Moster" och fått nappar (+ blöjor och våtservetter) av sin mormor. Malva har bara massor av kärleksfulla människor omkring sig, vi har tur! <3


Från Moster Madde.



Från mormor.

2011-07-30 @ 20:14:11 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rea-fynd

God lördag på er alla.
Hoppas ni har haft en bra dag hittills och får en fortsatt bra kväll. Idag har Malva & Jag varit och myst med Madde lite,Mycket trevligt. Tyvärr händer det för sällan men det ska vi ändra på. Medans vi väntade på att möta upp henne så gick vi in på Lindex och kikade lite. Hittade en vit längärmad omlott body som jag köpte till Malvis. På prislappen stod det 79kr nersänkt till 50kr, men när jag skulle betala fick jag bara betala 25kr för bodyn. Vilket klipp :) Malva som växer så det knakar och får aldrig för mycket kläder,. Pappa ogillar hennes kläder som ej är i omlott form, för det är jobbigt att ta anser han. Vilket jag ej gör. Visst är det lättare med omlott, men jag gillar nog bäst de som ej är omlott :)

 

 

2011-07-30 @ 17:16:35 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


7 veckor

Igår torsdag blev Malva 7 veckor <3
Hon börjar närma sig 2 månader och visst går tiden fort. Herregud. Man märker stor skillnad på henne nu  och för en vecka sedan. Nu är hon vaken mycket mera, ler mer tom. nästan skrattar, hon följer med blicken och älskar uppmärksamheten :)

2011-07-29 @ 15:20:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Rosa kanin

Nytt inköpt till Malvis är denna rosa kaning-kudde.
Jag tyckte den var så himla söt så jag var bara tvungen att köpa den och den används väl :)
Jag köpte även ett par strumpbyxor till henne, 2 dregglisar, en måttburk till ersättningen och en napphållare..
Det är sååååå mycket roligare att köpa massor till Malva än till mig själv, eller hur??

2011-07-29 @ 13:45:00 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Regnrusk

Jag hade planerat en dag nere vid vattnet idag med Malva.
Men idag regnar det och inte lite för den delen så vi blir inne och myser i soffan och ser film. Vi ska visserligen försöka ta oss ut nu en kort runda då Gizmo behöver gå ut, men annars blir vi inne och myser, Malva har redan börjat :)

2011-07-29 @ 11:34:16 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Godiskrokodil

Gizmo har fått sig en beläning för att han har hanterat sitt nya liv som storebror.
Från att vara min lilla bebis och få ALL uppmärksamhet till vara min andra bebis och inte alls lika mycket mattemys som förr så har Gizmo hanterat det super bra. Så lite belöning i form av godis i vegatabiliskt,.


2011-07-28 @ 19:24:40 Permalink Gizmo Kommentarer (3) Trackbacks ()


Redecorating

Jag har möblerat om pysslat lite med lägenheten nu i dagarna och spenderat mycket tid åt Malva så därför har jag ej hunnit med bloggen. Denna veckan fick vardagsrummet sig lite nytt.


2 nya blommor + kruka bredvid tv:n och ljusdekorationen fick plats här med, den satt tidigare där tavlan på Malva sitter nu som bilden nedanför visar.

 

Jag blev nöjd, förtillfälligt. Nu ska jag bara fortsätta med mitt projekt i sovrummet som lär ta sin tid..

2011-07-28 @ 18:58:52 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lilla snutten

Malva tar sig en vila medans jag går igenom fotografier och pappa duschar.
Vi ska strax bege oss ut tilll ikea och införskaffa oss en stor blomma, ramar och lite sådant smått. Håller på med ett projekt på ena sovrums väggen så måste införskaffa lite mer material :)
Ni kommer självklart få se före och efte bilder sedan,.

Nu tappade jag bort mig i inlägget. Meningen var att jag bara skulle skryta hur söt Malva nu när hon ligger och sussar bredvid mig. Hon är så mysig, jag vill bara lägga mig ner bredvid henne och snutta på henne <3

2011-07-26 @ 14:23:08 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Nybadad till Falk

Malva har precis tagit sig ett bad och på med en nytvättad pyjamas.
Nu blir det kvällsmys till Johan Falk denna måndag kväll och imorgon kommer det bli en toppen dag, det kan jag garanterat säga :) <3
Godkväll på er!

2011-07-25 @ 21:56:10 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lille gizze

Finns det något mer bättre än den lyckan man får se när man kommer hem?
Gizmo blir sååååå glad och ska alltid hälsa på mig först och hämta sin favorit leksak.
Jag bara älskar min pälsboll sååå <3




Det blir en kastrering på Gizmo efter sommaren. Punkt slut.
Han blir alldeles för stressad när det kommer andra hundar och han kan inte slappna av på våra promenader. Han ska ha full koll om det kommer någon hund, och det är inte sunt för honom. Jag märker hur otroligt stressad han är och det gör ont att se han sån. Så jag hoppas lite att en kastrering ska få honom att lugna ner sig eller slappa av lite. Men vi jobbar på med våra övningar under tiden..

2011-07-25 @ 17:51:00 Permalink Gizmo Kommentarer (3) Trackbacks ()


Shopping

Nu är vi hemkomna efter lite shopping.
Vi skipade Ikea idag och gick bara i klädesaffärer istället. Malva har fått lite mer bodys i storlek 56 nu när hennes bodys i 50 börjar bli tajta. Efter att hon hade kräkts lite i vagnen så köpte jag henne ett ny påslakanset till vagnen som jag ska byta till nu när det andra är ner kräkt.

 
  


Imorse var jag och lämna blodprov så imorgon ska jag ringa min läkare och se vad proverna gav. Har jag en dålig lever eller lyckas den återhämta sig och behöver jag komma på ett återbesök?! Vi får väl vänta och se..

2011-07-25 @ 14:37:27 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mor & Dotter förmiddag

Strax tänkte jag och Malva ta en promenad ut till IKEA och sen Mode huset så pappa får sova några timmar, blev bara 2 för honom inatt. Vi har inga planer att köpa massor men något klädesplagg ska inskaffas till Malvis men sedan får vi se. Vi ska bara strossa runt och titta lite i butikerna..

Vi har haft det mysigt på morgonen och gosat och pratat en del, och "svar" har jag fått :) Helt otroligt vad hon utvecklas. Man märker skillnad från vecka till vecka men jag tycker även att man kan märka skillnaden från dag till dag. Mamma älskar dig <3


Idag bär vi en röd och vit body som Malva har fått ifrån sin farmor.

2011-07-25 @ 09:39:02 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fall

Nu längtar jag till hösten faktiskt.
Känner att det har varit en skit sommar och jag som annars älskar värmen känner inget måste längre. Nu när Malva börjar kunna ha storlek 56 så ska det bli kul att köpa henne lite höstiga kläder. Jag bryr mig inte om att handla något till mig själv, bara till min lilla docka <3 :)

2011-07-24 @ 19:40:17 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Storstädning

Idag fick det bli storstädning.
Vi kände att vi behövde städa av riktigt ordentligt och jag inte orkar göra allt själv (jag älskar annars att städa helt själv) så hjälptes vi åt och gjorde 50/50. Malva var ute på en långrunda med sin farmor så vi kunde få städa av ifred och gud så rent det blev. Det lär bli smutsigt om några dagar då man har hund men nu är det fint iallafall och jag njuter :)

Nu tvättar vi även och det är skönt att få det rent med. Och angående tvätt så får vi boka 2 tvättpass i veckan då vi ej har en egen tvättmaskin. Det går ut mer kläder och handdukar än vad man tror. Jag kan byta 2 outifits på Malva per dag, beroende på hur dagen ser ut. Hon har en tendens att äta för mycket och spotta ut det hon ej vill ha, lilla gumman min.. 


Idag kör vi på vita tights och en randig klänning.

2011-07-24 @ 16:27:06 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Lördagsmys

Idag har jag absolut inte gjort något. Har bara varit ute med Gizmo och Malva på rastningsrundor annars har jag bara legat i soffan och tagit det lugnt, (Har slutat med smärtstillande då de ej hjälpte och gjorde mig bara trött och seg) så idag har jag haft ont, vilket vi ej gillar. Men nu unde rmitt viloläge har jag börjat sett en serie på MTV - Life of Ryan som jag har fastnat för. Och imorgon kl 12.00 fortsätter den så innan vi ska storstäda imorgon ska jag ser några avsnitt :)

Nu kallar sprutan på mig, aj aj aj, och sen blir det kvällsmys med Micke och Malva. My Family <3

2011-07-23 @ 19:53:17 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lose control

Just nu lyssnar jag mycket på Lose Control med Keri Hilson.
Tycker den är riktigt bra. Lugn men ändå inte :) Jag har några favoritlåtar som går i repeat som jag aldrig får nog av, speciellt när det ska städas eller plockas i lägenheten..


2011-07-23 @ 19:43:27 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördagsmys på morgonkvisten

Morgonmys har Malva och jag haft nu på morgonen.
Mycket gos, kel, bus och en del leenden :) Det är helt otroligt att hon har passerat 6 veckor, tiden går så fort och hon har liksom en personlighet nu. En envis dam är hon allt men så himla mysig.
Jag älskar henne så, det går ej att beskriva min kärlek till dig <3

Malva vill inte längre ligga ner. Man ska sitta upp så mycket som möjligt. Så vi pallar upp med kuddar så hon kan få sitta lite. När hon ligger på magen drar hon ihop knäna och reser huvudet en bit, så viljan har hon allt!



2011-07-23 @ 12:51:25 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Renovering pågår

Just nu så pågår det en renovering på bloggen.
Är trött på den gamla så lite nytt ska in. Dock har jag inte tiden att göra klart den under en gång så de kommer ändras lite hit och dit ett tag :) Hoppas ni kan stå ut!!



Nu ska jag fortsätta med fredagsmyset och krypa ner i soffan med alla mina 3 älsklingar <3
Trevlig Fredag!

2011-07-22 @ 22:16:47 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kusin skaran

Vi hade en super trevlig dag igår, trots smärta. Det riktigt trevligt att alla sågs, det händer inte ofta då alla barn och barnbarn ses. Men trevligt hade vi och barnen skickades runt till alla släktningar :)


Kusin skaran. Laban Liam Leon Linus & Malva! Den enda tösen..

 
                                          

2011-07-22 @ 11:48:27 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Nålfobi

Jag vet inte vad som är värst när man har nål/sprut fobi att någon annan sticker en eller att sticka sig själv?! Dessa sprutor som nu ska tast i en vecka är inte roliga. Jag ska ta dem i låret tills smärtan i magen är bättre, men den blir bara sämre :/ Mina värktabletter hjälper inte iallafall, det är en sak som är säker. Har spytt 2 gånger nu på morgonen för jag har sån värk så jag ska ringa läkaren imorgon och be om starkare smärtlindring. För det går bara inte att ha så ont när man har ett 6 veckors barn hemma och en + allt annar runt omkring..

Vi ska om någon timme åka ut till sambons pappa ocg grilla lite och så. Inte för att vädret är så fint men det regnar inte nu iallafall. Jag funderade igår på att stanna hemma men jag känner att jag vill inte vara själv när jag har ont. Det är lätt att "glömma" smärtan en stund när man har folk runt omkring sig..

Jag hoppas ni alla får en bra torsdag, Jag återkommer ej något mer idag!!

2011-07-21 @ 11:22:56 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


BVC - Läkarbesök

Idag var det dags för Malvas läkarbesök hos BVC och allt såg bra ut som vanligt. Hon följer sin kurva bra och väger lite mer än 4,5kg nu, min stora tjej :) Vi frågade även om hennes huvud då hon alltid vill ligga på ena sidan och läkaren sa att försöka vända på henne och bara förhindra det om vi kan. Men än var skelettet och benen så mjuka att det var ingen panik nu. Men vi ska försöka stoppa henne att ej lägga sig på sidag iaf, så hon inte blir sne..



Jag vill tacka er alla så hjärtligt mycket för alla krya-på-dig-hälsningar. Det värmer. Men bara ni som också blivit opererad när ni har bebisar vet hur otroligt jobbigt det är som nybliven mamma att orka bära på sitt barn, mata och vara nära när det gör så ont. Värktabletterna hjälpte hyfsat när jag låg på sjukhuset, men här hemma där man rör sig mer hjälper dem knappt, vilket är frustrerande jobbigt. Men att få vara hemma hos min familj nu är så skönt!!

2011-07-20 @ 10:11:03 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Hemma igen

Ikväll vid 6 tiden fick jag äntligen komma hem från sjukhuset. Jag blev väl omhändetagen av underbar personal och hade en urgulliga äldre dam som rumskamrat, men det är skönt att få komma hem till min familj, speciellt att få komma hem till Malva. Inatt rullade Malva ner ifrån soffan och hamnade på golvet så Micke åkte in till barnakuten. Men hon mår bara bra, som vi misstänkte. Tur vi har en låg soffa och en tjock matta. Jag har fått operera bort gallblåsan då det satt stenar ivägen och har börjat påfresta min lever. Så gallblåsan är borta, jag tar flera värktabletter mot min smärta och ska ta sprutor hemma själv i förebyggande syfte mot blodproppar. Så nu ska jag återhämta mig fast det känns långt borta att bli frisk!!

2011-07-19 @ 21:43:48 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Varför jag?

Vart ska jag börja?? Jag har nu i 3 veckors tid haft ont i magen och i ryggen, och nu de senaste dagarna har jag haft riktiga krämpor så igårkväll fick jag nog och åkte in till akuten.efter några timmar fick jag veta att mina prover hade förhöjda undervärden och gallblåsan ställer till det. Så malva och jag fick läggas in och Micke hämtade henne nu imorse. Efter flera prover och ha gjort ultraljud så gallblåsan ska bort, då den skadar levern. Hur och när allt ska ske är frågan dom jag väntar på och får vänta på i några timmar verkar det som. Jag återkommer när jag fått kommit hem och återhämtat mig!!!

2011-07-18 @ 09:30:05 Permalink Daily things Kommentarer (10) Trackbacks ()


Kusin vitamin

Idag har hela familjen varit i svärmors kolloni. Grillat och umgåtts lite.
Det är 6 månader mellan Malva och Leon, kusinerna. Och skillnaden syns och märks. Man längtar ännu mer till malva blir så stor samtidigt som vi bara njuter av denna tiden nu, hon är ju för underbar!

Första bilden på dem tillsammans och ännu fler kommer det att bli. Sötnosarna <3


Leon och Malva

2011-07-16 @ 22:43:54 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Stolt matte

Jag är en stolt matte.
Gizmo är så himla mysig, lugn och omtänksam ed Malva och grannes son.
han ska alltid pussa dem på fötterna och händerna, han skulle gärna vilja tvätta den i ansiktet om han fick. Men det får han inte. Jag är så stolt över honom och han lyssnar på mig på direkten om han gör något förbjudet!
Min älskade pälsboll <3

2011-07-16 @ 12:16:00 Permalink Gizmo Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sovdags med Hello Kitty

Igår när det var sovdags för Malva så invigde vi en Hello Kitty (i storlek 56) som har har fått av sin gammel farmor. Hennes pyjamaser i storlek 50 börjar bli för små så nu använder 56 i pyjamasen istället. Med tanken på att hon behöver kunna sparka igång magen så är det bättre med en större storlek, och då blev Hello Kitty bra.
Himla söt var Malva i den med, jätte fin !


2011-07-16 @ 08:14:51 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mysstund

Malvas mormor har varit här några timmar och haft kvalitetstid med Malva.
Massor av mys!





Nu sover Malva som en stock i sin säng så nu ska jag gosa med Gizmo lite!
Ha en trevlig fredag på er alla!

2011-07-15 @ 18:53:45 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Smile

Det finns inte ord nog som går att beskriva min kärlek till min dotter.
 Hon förgyller mina dagar och gör mig lyckligare än vad någon annan kan.
Mamma älskar dig <3



 


Imorse hade jag och Malva massa myg och gos. Och en hel del leenden fick jag av henne.
Så himla kul att hon börjar le mer och mer, min lilla solstråle!

2011-07-15 @ 16:09:54 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vilken start på dagen

Vilken morgon. Jag vaknade vid 5, fick springa till toan och spydde. Har sån värk och smärta i ryggraden, mår så sjukt illa och börjar bli förkyld med tror jag. Så typiskt när Malvas mage krånglar och sambon ska jobba så då blir det bara hon och jag nu då,. Nu har malva varit vaken i 2 timmar men verkar vara påväg att somna så då tänkte jag försöka sova en stund nu. Sömn får man aldrig för mycket känns det som :) Det är iallafall fredag, helgen kommer gå fort för på måndag börjar M semester! Det gillas!!

2011-07-15 @ 07:22:12 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


2 år och första bebisträffen

Igår fyllde min älskade vovve 2 år.
Herregyd vad tiden går fort. Dock känns det som han har funnits i vårt liv för alltid. Så igår och idag på förmiddagen blev det så mycket bus och mys som det gick att ge honom, och gud vad vi har busat. Jag tog en av hans leksaker, stoppade under magen och kurade ihop mig så fick han kämpa för att ta leksaken :)





Strax ska vi iväg och träffa alla föräldrar + bebisar ifrån vår föräldrargrupp.
Det ska bli så kul att träffa alla igen men framför allt se alla dessa små underverk. Jag kan tänka mig att de har också vuxit lika fort som Malva har. Alla juni barn blev juni barn, så det var ju kul. Vi skulle ha setts i parken men det blåser som tusan här och har/vräker ner regn hela dagen så vi blir inne istället!

2011-07-14 @ 15:42:06 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


När pappa får bestämma

När jag klev ut ur duschen så hörde jag sambon småskratta lite och prata med Malva, som för övrigt ligger klarvaken men hoppas på att somna innan 12 inatt, och när jag tittar på Malva så ser jag vad han skrattar åt. Jo Malva har fått sig en tuppkam av det lilla hår hon har :) Haha min sötnos.. Ja så blir det när pappa får bestämma!




Nu blir det en kvällsrunda med Gizmo och kvalitetstid med min pälsboll <3 Godkväll!

2011-07-13 @ 21:56:30 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Vilopaus mitt på dagen

Nu de senaste dagarna har jag inte hunnit med att vila mig, men idag så kunde jag knappt hålla mig vaken vid lunch tiden så jag slocknade med Malva i famnen. Vi båda sov så gott tills vi vaknad av sambons telefon ringde. Micke tyckte vi sov så gott tillsammans så han var tvungen att ta en bild på oss. Ingen fräsch mamma här inte, osminkad, blek och trött men en urgullig dotter :) <3

2011-07-13 @ 20:08:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tack för att ni delade med er

Jag vill tacka alla mammor som delat med sig av sovrutinerna. Vi ska kolla med BVC nästa gång hur vi kan göra. Vi kan ej ha Malva mellan oss i sängen då jag fortfarande har bröstmjölk kvar och när hon känner den doften så vill hon gärna äta fast hon får ersättning. Så hon vaknar oftare på natten och småäter. Vi vill bara att hon inte ska vakna mitt i natten, vilja ha sällskap under hennes 2 - 3 timmars vakna tid. Hon får gärna vakna till flera gånger under natten, men inte vakna och vara vaken i timmar, då gnäller hon bara och hon vet nog inte ens själv vad det är hon vill! Men sm ni säger är hon än så liten så vi får se vad för rutiner Malva skapar så vi väl följa dem!

2011-07-13 @ 18:03:02 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


X-Men: First Class

I lördags såg jag och sambon X-Men: First Class.
Och som jag hade hört och trodde så var den bra. Jag är ju ett fan av de andra X-Men filmerna och denna hamnade på min att-rekommendera-lista. Utan att avslöja allt för mycket så kan man säga att man får reda på hur de blev mutanter vilket var väldigt intressant!




Ikväll ska vi inta Harry Potter: Dödsrelikerna del 1. Får se om den är något att rekommendera eller inte. Jag har ju sett alla andra Harry potter filmer men inga filmer jag måste följa så vi får se :)

 

 

 

2011-07-12 @ 13:02:00 Permalink Film Kommentarer (3) Trackbacks ()


Rutiner

Rutiner. Sovrutiner.
Något jag och sambon diskuterade igår är när man kan börja skapa rutiner. Malva sover dåligt på nätterna för att hon brukar somna mot eftermiddagen och sover länge då. Vi vill att hon ska ha pyjamas på sig och helst sova och somna för natten vid 9 senast 10 på kvällen. Därför har vi funderat och har fått väckt/plockat upp henne när hon sovit vid 7 8 på kvällen. Vi vill börja skapa rutiner men mest sovrutiner nu i början. Det sägs att man ska aldrig väcka ett barn som sover, en nu är Malva lite mer än en månad gammal och varken hon eller vi orkar med hennes 3 - 4 timmars vakna tid mitt i natten. 

Så min fråga eller er mammor med lite äldre barn. Hur gjorde ni för att skapa rutiner?

Malva somnad i vagnen precis när vi kom hem ifrån vår morgonrunda imorse.
Det ser så himla mysigt ut, vill bara krypa ner bredvid henne :)

2011-07-12 @ 12:04:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (10) Trackbacks ()


Babysemp VS NAN

Alla läsare, Jag presenterar Babysemp VS. NAN modersmjölkersättning.
Som ni vet så gick amning jätte bra, nästan allt för bra i början. Det bara rann och jag fick bra mjölk redan under första dygnet på BB. Men efter en vecka och vi hade fått kommit hem så börjar Malva äta oftare och oftare + att jag fick jätte mycket sår på bröstvårtorna. En amningsnapp inköptes - skönt. Efter några dagar började hon bli grinig, jag fick mjölkstockning och Malva tog inte bröstet utan amningsnappen. Efter mycket om och men när hon ej hade ökat i vikt som hon skulle så började vi med ersättning och det var det bästa får både mig och Malva. Vi fick en glad, mätt och nöjd dotter och en mycket piggare mamma. 

Vi började med Babysemp. Men den fick hon ont i magen av. Kunde varken bajsa eller fisa. Vi började med miniform men magen blev ej bättre. 
Vi började med NAN. Efter några dagar fick hon mycket utslag i ansiktet och ner mot halsen så vi slutade med NAN och bestämde oss för att återgå till Babysemp igen. 
Nu går Babysemp bättre och hennes mage har nu vant sig vid ersättning som gör magen lite hårdare än bröstmjölken och jag kan säga att vilka problem med mat det har varit. Hit och dit hela tiden. Malva är fortfarande gasig i magen men inte alls så mycket som innan. Nu kämpar vi bara med gasbubblorna i magen lite då och då men det känns bra. 

Så jag säger inget annat än att testa er fram. Det finns så många andra ersättningar. men man måste ge ersättningen sin tid att verka, inte över ett dygn utan flera dagar, gärna en vecka!!

2011-07-12 @ 10:18:20 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Lugn tisdag

Godmorgon på er.
Här har vi varit uppe ett tag nu, jag och Malva. Matning, blöjbyte, bus och gos + en 40minuters lång morgonpromenad har vi hunnit med denna morgon. Och jag har faktiskt hunnit med att ta mig lite frukost, vilket inte jag har hunnit de senaste 4 dagarna.
Igår var det mullet väder här, vilket var skönt för en gångs skull men idag är solen tillbaka och det är skönt det med :) Jag tänkte att familjen Lindström - Olsson skulle ta en promenad längst med vattnet idag, om jag får med mig min sambo dvs. Annars blir det lugnt här hemma.
Ikväll ska vi inta en film då vi ej hann se någon igår. Igår var det måndag och det nnebär för mig Johan Falk film. Jag är annars inte så mycket för svenska filmer men jag kan säga att Johan Falk filmerna är riktigt bra, det är det ända jag ser på i veckorna. Blir inte mycket tv annars!

Malva tycker om att sitta upp så här får vi bygga upp stöd med hjälp av kuddar då hon är alldeles
för liten än för att kunna sitta själv.

2011-07-12 @ 08:54:01 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


En månad senare

Nu en månad senare så börjar det märkas i kläder att hon börjar bli stor.
Nu kan hon ha vissa kläder i 56 men har fortfarande storlek 50. Blöjorna har vi bytt till 2:an nu då hon väger lite mer än 4kg och det märks och syns på bilderna. Själv tycker jag hon är liten men när jag sedan ser kort på henne så se rjag att hon vuxit en del på en månad. Hon är inte lika nyfödd längre men hon kommer alltid vara min bebis :) 

Malva 5 dagar gammal
Malva 1 månad & 2 dagar gammal

2011-07-11 @ 22:59:00 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kvällspromenad

Vi kom precis hem ifrån att ha varit hos min svärmor i kolonilotten. Gizmo älskar att vara där för där kan han vara lös och springa runt fritt hur han vill. Jag bara älskar vår barnvagn. Den är så skön att köra och lätt oavsett hur mycket man än packar på den + Gizmo kan vi sätta i vagnen med.

Nu ska jag kolla på Johan Falk filmen, om jag får av Malva dvs. Just nu gnäller hon så jag hoppas inte för mycket! Hoppas alla haft en bra helg och en bra start på veckan. jag antar att de flesta har semester eller går på semester snart. Själv ska man vara "ledig" i 8 månader sen får vi se..


2011-07-11 @ 21:29:38 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Första leendet

Igårkväll fick jag det första riktiga leendet och gud vad det värmde att se.
Hon är vaken mycket nu och gud vad hon tittar sig runt omkring och inte nog på att hon kan ligga på rygg och vända sig till sidan. Inte varje gång händer det men man märker att det dröjer inte länge tills hon kan vända sig. 1 - 2 månader skulle jag säga att det lär ske + hon är så stark i sin nacke. Malva kan ligga på magen och resa på huvudet och samtidigt försöker hon med fötterna trycka emot golvet, så här händer det massor :) Men gud vad tiden går fort. Om jag ska vara ärlig saknar jag den första veckan när hon var sååå liten, samtidigt som jag älskar nu när hon börjar växa till sig och få följa hennes utveckling!


Hur söt får man vara när man precis vaknat :) <3

2011-07-11 @ 19:06:10 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Fler timmar på dygnet? Ja tack

Gud vad dagarna springer förbi.
Nu när jag tänkte skriva lite här så vaknade självklart Malva och jag måste gå. Micke jobbar så vi är ensamma hemma så då blir det jag som får ta allt. Och min lilla dam har haft lite lätt feber idag och varit övertrött hela dagen så nu ska jag försöka se om jag kan få henne att somna om igen..
En nöjd tös i sin vagn, som hon älskar & jag älskar henne <3

2011-07-10 @ 22:09:57 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Min stora tjej

Idag blir min tjej 1 månad. 1 månad - kan ni förstå det?!
Gud så stor Malva har blivit. Det är helt otroligt vad tiden går fort och vad de växer fort. Nu börjar 50 bli tajtare och jag har nu börjar gå smått över till 56, fast det är för stort än. Men bättre för stort än för litet. Hm:s kläder är normala i storlekarna medans Lindexs storlekar är större. Så storlek 50 i Lindex är som 56 i hm.. Konstigt nog!


Bilden togs igår, när hon sov så gott i soffan <3 Min älskling

Malva börjar bli allt mer vaken, hon tittar mycket mer runt omkring, börjar röra sig mer med armarna och hon börjar smått dra på mungiporna men inget direkt leeende har kommit än. Men det är inte långt dit och det är absolut inte långt tills hon vänder på sig. Hon har försökt men ej lyckats helt!!

2011-07-08 @ 17:52:33 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


Första leksaken...

... Malva har fått (utöver babygymet) så fick hon en leksan som spelar 5 olika melodier, snurrar runt med små dínseter som lockar ögat, som man kan fästa i bilbarnstolen och i vagnen eller i en ställning! Den ska vi testa sedan och se om hon gillar den, men det tror jag. Hon gillar sin räv som spelar en låt!!

2011-07-08 @ 17:44:34 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Fika på stan

Nu ska Malva och jag åka ner till stan för att träffa upp Linn, som ska få träffa Malva för första gången.. Idag är hon klädd i jeans, en vit body med spets + sin rosa "jacka"/hoodtröja. Vädret är mullet här idag så vi är lite mer påklädda, men man vet aldrig när och om vädret ändras så vi har andra kläder mes oss!


2011-07-07 @ 10:55:05 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rosa med vita moln

Efter att ha letat överallt efter kudde och täcke till vagn, så fick jag höra att det fanns på City
Gross. Så igår var jag där och köpte det + ett påslakanset i rosa med vita moln, hur gulligt
och mysigt som helst. Så nu har Malva fått det till vagen vilket är skönt att ha när hon ligger
i bara body och vi ska försöka söva henne genom promenader i vagnen.
För att slippa klä på och av henne så får de bli ett täcke på de sena kvällarna..

2011-07-07 @ 10:49:05 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bakom solglasögonen...

... är min lilla älskling :)
Idag testade Malva solglasögon och hon hittade sina favoriter, men vi köpte dem aldrig.
Pappa ville det, men Mamma sa nej, Nästa sommar kanske.. Men hur cool var hon inte i dem, måste jag påpeka!



2011-07-06 @ 17:10:29 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (11) Trackbacks ()


Släktträff på Öland

Idag har vi varit på Öland och hälsat på lite släkt till Micke som är här under sommaren. De hade bara träffat Malva en gång men då så sov hon, men det gjorde hon visserligen nu med men nu hade hon vuxit till sig lite mer :) 

Påväg hemåt så stannade vi till vid köpstaden och Malva fick lite mer nytt i gardroben, storlek 56 blir det från och med nu fast de är lite förstort än men det börjar bli trångt i vissa plagg i storlek 50.


2011-07-06 @ 17:04:11 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sova eller inte, det är frågan

Jag ligger i sängen och funderar. Jag funderar på om jag ska sova en stund nu när malva ändå ligger i fin säng och upptäcker världen, alltså hon är klar vaken. Jag är så trött att mina ögon går i kors.. Sova nu eller vänta tills hon själv sover, det är frågan!!

2011-07-06 @ 09:07:06 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Blogga ifrån mobil

Jag undrar om det är någon som vet hur man postar ett inlägg med bild ifrån mobilen? Jag har en iphone och den ska man tydligen kunna posta inlägg med bilder..

2011-07-04 @ 22:13:17 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Hemmafru

Gud vad dagarna går fort.
Det finns alltid något att göra nu förtiden. Om det inte är alla hemmasysslor, Malva eller Gizmo så är det en massa ärenden. Min mesta tid går dock åt Malva just nu och jag älskar bara att ge henne all min energi. Men nu myser pappa och Malva för full rulle och då får jag lite ensamtid åt att göra något jag bara älskar, LYSSNA MUSIK PÅ SPOTIFY :) Man kan lätt säga att jag är smått beroende. Men lyssna på favoritmusiken är en sorts avkoppling för mig samtidigt som det piggar upp mig när det behövs :)

Imorgon ska vi till BVC igen med Malva.
Det ska bli spännande att se om hon har gått upp över 4kg nu. Sist vägde hon något på 3,7kg så vi får väl se :) Men jag tycker hon har vuxit på sig jätte mycket och känns inte lika liten längre. Nu har jag henne hos mig dygnet runt, men jag ser inte hur liten hon är egentligen. I mina ögon är hon stor medans jag har fått hört flera gånger att hon är jätte liten och fått frågan om hon är förtidigt fött. Men icke, okej dagen innan bf men det räknas inte som förtidigt.


Min älskade dotter Malva <3 Fröken Lindström

2011-07-04 @ 20:09:57 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


Ny telefon

Jag har bytt upp mig till en ny mobil med en bättre kamera än min gamla, samma abonnemang + större mobil. Alltså en iphone 4 fick det bli, vit. Jag är än så länge super nöjd men kan inte med den riktigt så när jag ej göra hemmasysslor eller är med Malva så lär jag mig telefonen, Därför har det blivit mindre bloggande och kan bli så nu tills imorgon eller så. Värmen är jätte jobbig för mig men absolut värst för Malva. Så mycket tid går åt henne och jag ger henne all min tid <3 
Så gårkvällens inlägg var ifrån mobilen, därför blev det ingen bild. Så inlägg utan bild är oftast ifrån mobilen från och med nu :) Nu har Malva sovit i en timme, sedan 1 idag, så nu ska jag lägga mig på soffan ett tag innan hon vaknar, för sedan vet jag inte när hon somnar igen,..
God söndag på er alla, ska vara på kommentarerna imorgon när Micke är hemma (han jobbar just nu)

2011-07-03 @ 21:55:04 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Det är inte lätt att vara liten i värmen

Idag har Malva varit vaken rätt mkt, speciellt mellan 5 -23 ikväll.. Nu sover hon äntligen efter mkt gnäll idag. Värmen har varit jobbig för henne idag så jag hoppas på en lättare dag imorgon!

2011-07-03 @ 00:26:28 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vart tar tiden vägen?

Jag undrar vart tiden tar vägen?
Jag tycker dagarna går så fort och helt plötsligt är det helg igen och sen en ny vecka. Nu förtiden har jag alltid något att göra, även när Malva sover. Hon är mer vaken nu och man kan se i hennes blick att hon lyssnar på mig när jag pratar med henne. Jag har nu lärt mig vad det är hon vill när hon gnäller till lite. Malva har aldrig gallskrikit eller gråtit utan hon mer gnäller till lite och sprattlar med benen när hon vill något. Jag bara älskar min tös, hon är så himla snäll och jag kan inte beskriva min kärlek till henne. Jag skulle offra allt för henne <3 


Mor och dotter <3

2011-07-02 @ 11:56:41 Permalink Malva 0 - 3 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


RSS 2.0