Dagens shopping - Bildbomb

Så nu är vi hemma från Ullared och allt är upppackat ur påsarna. När vi åkte dit hade jag inte så många förväntningar angående köer, allt folk och shoppingen.

Resan dit gick bra, vi fick oss några skratt längst vägen och det kändes inte som om det tog 3 timmar att köra. När vi kom dit så fick vi bra parkering och det var ingen kö alls för att komma in. Och väl inne så var det lagom med folk, iallafall för att vara Ullared och det man sett ifrån tv:n. Visst man kunde inte ha kundvagnsrace och man kunde inte stressa igenom butiken men jag tyckte det var lagom med folk. Vi spenderade mest tid på barntillbehör och barnkläder, det var ju lite prion men vi gick igenom några andra avdelningar självklart. Hemresan gick bra den med och jag känner nu i min rygg och kropp att det räckte gott och väl. Måste lyssna på doktorns order att vila mycket, så nu blir det lugnt resterande tiden av kvällen.

Men det blev en del saker och jag tyckte det räcker gott och väl. Har en massa jag ska köpa här hemma med när det kommer till skötbordet och smått&gott :) Har bara tagit foto på lite av allt, visar mer av allt när det väl ska packas upp ordentligt. Här är en smygtitt på lite av det vi köpte*


Utsikt över det mesta vi köpte. Det fyllde vår 180 säng.


En smygtitt på hur bebisens säng kommer att se hur sedan.

 
Dregglisar: Grå med vita stjärnor, Vit med silvriga stjärnor, Vit med gråa ränder, En vit med röda kanter och texten: All you need is love.


Snuttis med en kanin.


En 2-delad dress i tunt tyg.


En body i storlek 50. Vit och brun.


Tunna mjuka jeans och en byxdress med text: 
I love you, You love me, We are a happy family.



2 pyjamaser, med och utan fötter. Lamm och nallar på.


En beige handväska åt mig, gillar den väldigt mycket, och bliig var den.

 
En ny pumptvål med björnbär/avokado doft på tvålen, Ett gravidsmycke, En Bola.

Och ännu mer blev det men orkar inte ta bilder på allt. Det kommer dyka upp senare vid användning av allt, men tills vidare så får detta räcka :)

*
Vill påpeka att vi ansåg att det inte fanns så mycket i bebiskläder som passar både könen. Mest i storlekarna 44, 50 och 56. Sedan var det mer uppdelat Pojke och Flicka, så vi köpte det lilla vi fattade tycke för. Annars finns det sååååå mycket barnkläder, mycket fint, skönt material och självklart billigt.

2011-03-31 @ 20:08:27 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (15) Trackbacks ()


Nu åker vi

Nu strax ska vi åka, jag ska bara försöka få ner någon frukost liknande i magen sen åker vi. har ingen aning nä vi kommer vara hemma, men jag har siktat mig in på att det inte blir allt för sent. Gizmo är hos vår hundvakt och vill inte hämta han för sent! ha en bra torsdag på er, hoppas ni får en bra dag!!

2011-03-31 @ 06:14:18 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Heldag på Ullared

Nu har min svärmor, sambons morfar och svägerskan med bebis varit här och "firat" mig. Blev litet sent kalas med smörgåstårta och fika efteråt och mycket trevligt sällskap. Fick lite bebiskläder, pengar, blommor, ansiktsmask och en tjock mammatidning :) Tusen tack säger jag! Vet inte om jag nämde tidigare att jag fick pengar ifrån resten av släkten. Är helt slut för det har varit en väldigt slitsam och stessig dag på jobbet + att jag inte mår så bra. Den här allergin dödar mig. Så nu ska jag strax ta en dusch och sen bara ligga i soffan och ta det lugnt. För imorgon, torsdag, åker vi till Ullared - Jag, Sambon, Mamma och Svärmor. Hoppas inte det är allt för mycket folk där inne, kanske får panik av allt folk eller kan ta det lugnt och titta i lugn och ro, vi får väl se..

2011-03-30 @ 20:48:38 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Barnmorskebesök vecka 30

Idag var jag hos min BM (barnmorska) och hade med mig mamma idag. Jag hade hoppats på att mitt järnvärde har höjts och låg hyfsat bra till, men icke. Det hade sjunkit ännu mer och nu har vi fått höjt min dosering av järntabletterna och har det inte blivit bättre till nästa gång så måste jag ta de tabletter som jag mådde dåligt av. Då får jag helt enkelt stå ut. Det var typ så hon la fram det, fast på ett annat sätt.

Bebisen ligger även med huvudet nere i bäcknet nu och trycker lite så jag skulle vara vaksam om jag hade sammandragningar som gjorde ont + att hon tyckte jag skulle sjukskriva mig om mina sammandragningar fortsätter som de gör. Men så envis som jag är så tänker jag eller känner att jag måste jobba de vik jag har fått och vila de dagar då jag inte har jobb. Dock sa hon att risken finns att jag föder förtidigt om jag inte vilar mig. Än var jag sluten men jag skulle vila mig mycket och ta det lugnt.

Men allt såg bra ut med bebisen. Hjärtslagen var som de skulle och mitt blodtryck var som de skulle. Sf-måttet från vecka 25 låg på 23 och sf-måttet från idag vecka 30 låg på 30 :) Så magen har vuxit en del vilket är skönt :)

2011-03-29 @ 21:10:17 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (9) Trackbacks ()


Dagens förpliktelser

Trots att jag inte alls är pigg och denna allergin dödar mig, så var jag tvungen att dammsuga och plocka undan lite. Imorgon ska några från släkten komma hit och äta lite och "fira" mig. Så nu har jag dammsugit och städat av heka badrummet från topp till tå. Jag ska till barnmorskan med sen, så jag ska klä på mig och rasta Gizmo. Måste destovärre åka till ikea och köpa någon extra stol, vi blir lite folk imorgon så!

2011-03-29 @ 13:48:46 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Min gravidcraving

Under hela graviditeten har jag haft sug på allt som är surt. Jag vet inte hur mycket citronvatten jag har druckit, ätit citron, allt surt godis och tom. hallonvatten (frusna hallon i vatten kan vara surt). Men det bästa sura godiset är sura tungor ifrån Karamellkungen. Tror att ni alla vet vilka jag menar, mums det är ju sååå gott.. Blir att införskaffa lite av dem idag :)


Bilden är tagen ifrån google.

2011-03-28 @ 21:30:00 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Vilar mig

Jag har bara vilat mig idag. Och gud så skönt det är att bara ta de lugnt, är inte alls pigg och skulle vilja gå och sova för natten nu. Men det är absolut för tidigt för att sova.

Jag hoppas att det inte är regnigt och blött imorgon, för jag tänkte plocka fram mina nya tygskor och ha dem imorgon. Ska till min barnmorska imorgon och det ska bli spännande och se hur sf-måttet har ändrat sig och vad hon säger om järnbristen. Hoppas den blivit bättre och slipper höra hennes tjat om det varje gång.

Ikväll blir det En unge i mnuten och Big Brother, sen ska jag sova. Så nu tar jag kvällen :)




Gizmo ligger bredvid mig i sängen och gosar, min snutt :) <3

2011-03-28 @ 19:45:27 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Förkyldning eller allergi

Igår morse vaknade jag och var snuvig och lite torr och trång i halsen, sen blev det bara värre och värre och denna natten har varit jobbig. Kan inte andas genom näsan, helt täppt, halsen är svullen och öm, ögonen är lite svullna och svider lite. Det är säkert allergi mot något, man kan tydligen få någon allergi mot något under graviditeten. Så jag ska vila upp mig idag och morgon och jobbar på ondag OM det inte blir värre, men det får vi hoppas det inte blir..
Jag ska rasta Gizmo nu och hoppas, att efter lite regn eller snö som smällt bort, att luften ska vara friskare så jag kan andas ordentligt igen. Ska försöka bege mig ut till ett apotek sen och kolla nässpray...

2011-03-28 @ 10:50:41 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Fick med sig en pinne in

Idag var jag snäll och lät Gizmo ta med sig en pinne in från vår promenad. Jag vet garanterat att jag kommer ångra det sedan men det är bara att dra fram dammsugaren lite snabbt, ibland är det kul att bryta mot reglerna lite, haha!



Gizmo har fått sin sista runda för ikväll och jag har nyss kommit ut ur duschen. Ska ta och torka håret och sedan göra mig en kvällssmörgås. Sedan kryper jag ner i soffan med täcket och tittar på Big Brother, sen blir det faktiskt sova för min del. Nu jobbvecka imorgon + en massa annat så det kommer bli tufft och tyvärr lite bloggande. Men ska försöka hinna med ett inlägg iallafall. Godkväll och Godnatt på er, Hoppas ni haft en bra helg!

2011-03-27 @ 20:44:57 Permalink Gizmo Kommentarer (6) Trackbacks ()


Ekologisk bomull

Jag har köpt en vit mössa och en vit body, Båda i ekologisk bomull och storlek 50. Tror det blir lagom under den första veckan när bebisen är född, att ha på BB eller hemma! Får se när det kommer till användning men jag längtar :)

2011-03-26 @ 22:36:42 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


Tack min älskade

Som jag nämde tidigare fick jag röda rosor på min födelsedag av sambon. Han hade inte haft tid eller köpt något för han inte visste vad jag ville ha. Efter att ha försökt gett han ledtrådar så lyckades han inte riktigt lösa det. Men idag när vi var inne på Lindex en snabbis så hittade jag en fin och enkel liten väska + en rosa sjal och det fick jag av sambon :) Precis det jag älskar med gåvor, att få det jag behöver eller personliga gåvor. Jag bara älskar det! Tusen tack min älskling, Du är mitt allt <3

  

Väskan blir perfekt att ha när man bara ska ha med sig plånboken och något litet + det är skönt för ryggen och fogarna att slippa bära på någon större väska!!

2011-03-26 @ 22:33:22 Permalink Kommentarer (5) Trackbacks ()


Gardrobs "renovering"

Nu när vi har börjat köpa kläder och saker till bebisen så var det dags att göra om i alla gardrober så kläderna skulle få plats. Så idag var vi en snabbis på ikea, ni ska veta hur mkt folk det var PUUHHH, och köpte 2 ställningar med 4 korgar var. Och Micke skulle hjälpa mig att sätta ihop själva ställningarna. Självklart så tittade jag bort i någon minut och när jag väl tittade tillbaka så hade han satt ihop sidorna fel så imorgon måste vi åka tillbaka till ikea och se om de kan hjälpa oss att få loss den och sätta ihop den rätt :)  Håll tummarna!


 

Men en ställning blev rätt ihop satt och nu har jag flyttar, vikt ihop och ordnat i min ena gardrob. I andra gardroben har jag också en uppsättning av hängning och under där ska bebisens kläder få plats är det tänkt, hur det nu ska gå, men det SKA gå :) Under tiden jag pysslade med detta så satt Gizmo utanför och kikade in, sötnosen.

 

2011-03-26 @ 22:26:41 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vecka 30

Jag tänker inte skriva vad som sker just denna veckan som gravid, utan jag kommer från och med nu mest skriva hur det känns och vad som sker med mig, för all fakta kanske inte stämmer överrens på mig.

En ny vecka, vecka 30 (29+0) Månad 7 - 76 dagar kvar till BF

Nu märks det väldigt tydligt att det är trångt i magen. För några veckor sedan när bebisen rörde på sig så såg man på magen vart den och hur den rör sig. NU dock så rör hela magen på sig vid varje rörelse. Man kan absolut känna om det är en fot, en arm, rumpan, huvud med mera som som man känner och ser på magen.

Jag vet att magen ser mindre ut på bilderna än vad den är, det har med att magen kan man ta på och känna, det kan man inte på bildern. Så det jag ville säga att magen börjar bli stor nu, tung med. Det känns i hela kroppen och speciellt när jag är aktiv. Att jobba hela maj ut kan jag glömma, men självklart är det mitt mål. Nu har jag även fått ett recept mot mina sura uppstötningar som förhoppningsvis ska få mig att sluta kräkas, må illa, låta magsäcken vara i fred och självklart dämpa de sura uppstötningarna :)

Angående vikten. Jag vägde mig nyss och står stilla än. Har gått upp 4,5 kg sen jag blev gravid, självklart beror det på när jag väger mig och hur mycket jag fått i min när jag vägt mig. Men på tisdag är det dags att träffa barnmorskan igen och då får vi se vad hon säger. Men jag menar så länge jag fungerar och bebisen mår bra så ska man inte klaga :) Men det är största anledningen till varför min mage är så liten.

Jag har dock samlat lite vätska i fingrarna och lite på låren. Och nu de senaste 2 veckorna har jag vaknat flera gånger av att jag har kramp i vaderna, men det brukar släppa när jag får foten rak upp och inte tårna neråt.

2011-03-26 @ 18:19:07 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (9) Trackbacks ()


Rosor och älskade lilla mage

Fredagkväll = Ensam hemma med hunden och bebisen i magen.
Jag måste påpeka att denna fredag har varit lång, och nu bara väntar jag på Big Brother så jag sen kan sova. Sambon är iväg och jobbar vilket känns tråkigt, för ikväll var det inte kul att vara själv. Men fredagen är snart över och imorgon ska vi mysa i massor och umgås i massor :)

Jag fick dessa fina röda rosor av sambon på min födelsedag, och nu någon gång under helgen får jag min present, gissa om jag tycker det ska bli spännande och se vad han hittat på. Idag har bebisen varit väldigt aktiv och jag har fått allt mer och mer sparkar upp mot revbenen och magsäcken, vilket inte är det bekvämaste. Men nu längtar jag fruktansvärt mycket efter h*n, vill bara bädda sängen och sen föda och gosa i massor, men samtidigt så har jag inte tid just nu att föda och har för mycket jag måste fixa med innan dess så tilldess får bebisen stanna kvar i magen.

 

Nu ska jag rasta Gizmo på sista rundan, borsta tänder och ta med mig täcket till soffan och se Big Brother, sen SOVAAAA :)
Godkväll & Godnatt på er alla!

2011-03-25 @ 21:23:31 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (2) Trackbacks ()


Katten med nio liv

Nu är jag hemma. Eller har precis ätit och ska strax hoppa i mjukiskläderna. Sambon hämtade mig efter jobbet och påväg hem så höll vi på att köra på en katt. Ni vet uttycket "på håret", det kan man verkligen säga om katten. Jag såg katten, hur den var påväg över vägen medans sambon höll koll på gåenden och bilar. Av ren reaktion så skrek jag till och Micke bromsade till bara lite och vi touchade inte ens katten, men det var sååååååå nära. Hade han inte bromsat hade vi klippt katten. Och med gravidhormoner så fick jag tårar och ont i magen, tänk om vi hade klippt katten ;(



Katten har inget med texten att göra, tyckte bara denna så himla fin :)

2011-03-24 @ 19:32:35 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Stängningen är min idag

Nu ska jag strax ut med Gizmo innan jag ska gå och jobba. Idag är stängningen min, halv 6 om jag har tur, kommer jag ifrån jobbet. Får inte ihop alla måsten på dygnet + att jag har varit så himla trött denna veckan. idag är inget undantag, mina fogar gör något fruktansvärt ont så det fick bli mina mjukisbyxor på idag,.
Nu måste jag bege mig men ska försöka hinna med något inlägg senare! Ni alla som är lediga idag, njut av vårvädret, det är ju helt underbart :)

2011-03-24 @ 08:21:42 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tack så hjärtligt...

... för alla gratulationer!
Igår hade jag en toppen dag. Jag jobbade till 4 igår och dagen på jobbet gick ganska fort. Barnen sjöng för mig och gratulerade mig hela dagen. Vid halv 5 skulle vi träffa Föräldrargruppen på Öppna förskolan, som varade till 6, berättar mer om Öppna förskolan senare idag. Sedan efter det så åkte jag och sambon och hämtade hem mat, ingen av oss orkade laga mat eller ens vänta på att maten skulle bli klar så vi hämtade upp kinamat. Sen var det hem, äta och sen var nästan kvällen slut. Vi mös lite framföt tvn och jag fick fina rosor av sambon i en tills-vidare-present. På lördag ska vi ut och titta efter något som jag vill ha ifrån honom :) De 4 timmar jag hade hemma att mysa med sambon och hunden gick för fort och känns knappt som hann något. Men nu är det en ny dag som jag hoppas går minst lika fort på jobbet så jag får komma hem till mina 2 älsklingar!

2011-03-23 @ 06:40:09 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Idag är det ingen vanlig dag...

  
Jag och Gizmo mitt på tidiga morgonen, osminkade och nyvakna!

... för det är min födelsedag HURRA HURRA HURRA :)

Ja det stämmer, idag fyller jag år, hela 22 år gammal. Men jag känner mig dock inte äldre för att jag råkar fylla år. Men denna dagen måste ju bli underbar, för jag får trots allt fira min födelsedag med bebis i magen, vilket aldrig har hänt på mina andra födelsedagar!

Nu ska jag iväg och jobba. Efter jobbet ska vi med föräldrargruppen till Öppna förskolan (mittemot mitt jobb) och då blir det lite information där. Sen får vi se vad vi hittar på, jag och sambon. Vi ska inte fira med släkten förens nästa vecka, så jag antar det blir bara en massa mys med sambon och hunden och någon god mat, vi får helt enkelt se vad som sker!

                          Hoppas ni får en bra tisdag i vårvädret!

2011-03-22 @ 06:37:58 Permalink Daily things Kommentarer (12) Trackbacks ()


Helt otroligt

Jag gick och la mig direkt igår efter Big Brother för jag skulle upp tidigt och jobba. Jag titade på klockan och den var halv 12 och sen efter det någon gång så måste jag ha somnat. Men vaknade strax innan klockan var 2 och sedan dess var jag vaken. Kunde INTE somna. Fick ringa jobbet och säga till och nu vid 8 imorse slumrade jag till en stund och vaknad strax efter 10 något. Så nu ska jag bara hålla mig vaken hela dagen, men det lär jag nog kunna. Har rätt mycket jag hinner göra nu som jag skulle ha gjort efter jobbet annars!!

2011-03-21 @ 11:28:33 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Helgen som varit

Vilken helg det har varit.
Jobbade länge i fredags och mot kvällen kom Jenny hit och vi hade myskväll. Blev riktigt ompysslad och vi fick pratat en del. Ibland är det mycket som snurrar i huvudet och tynger en så då är det skönt att kunna bli ompysslad och få prata av sig + att det är skönt att somna med henne här.
I lördags så tog jag Gizmo på en busstur ner till stan och sedan gick vi därifrån hem till mamma. Och då tog vi en biltur till Öland och tog en promenad med Gizmo där. Vi var även och handlade lite. Sedan så hann jag inte mer än hem och diska sen åkte jag och sambon och hämtade Petra och Leon som skulle äta lite middag här och ha kväll. Det var mycket trevligt att ha en bebis här, fast att lägenheten inte riktigt än är barnförbered , men det kommer snart, mycket snart :D
Och idag söndag så kom mamma och hämtade mig och vi var ute och körde, tittade i alla möjliga butiker i flera timmar och sedan åkte jag hem till min sambo och gosade en kort kort stund innan han skulle åka till jobbet. Men då blev jag hämtade av min svärmor och vi åkte ut till Petra och Leon en stund och bara hälsade på!
Nu ska jag krypa ner i soffan och efter Big Brother så ska jag sovvaaaa. Jag ska upp mycket tidigt imorgon, det är dags för ännu en full jobbvecka + ett födelsedagsbarns födelsedag..

Godkväll och godnatt!

2011-03-20 @ 21:43:12 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vecka 29

Vecka 29 (28+1) Månad 7


Tomma magen idag på morgonen..

Bebisen
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Bebisens vikt är nu ungefär 1,4 kg.

Mamman
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska oftare och beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Egna tankar/åsikter
Jag har endast ökat 4,5 kg sen jag blev gravid och har stått stilla i vikt nu i 4 veckor. Jag har pga av vikten, sammandragningar och foglossningen slutat gå flera långa raska promenader med Gizmo. Jag är hellre ute och går i lugn takt i en timme än gå i rask takt. Bebisen är helvild och rör sig mycket, ibland får man sig en kick på revbenen. Tiden hit har gått få fort. Jag börjar få smått panik över allt som egentligen ska fixas med innan bebisen kommer, men barnvganen, sängen och skötbordet är typ klart och det är egentligen det viktigaste i större saker att ha. Men nu börjar vi med allt och vi lär nog hinna :)  Har fått en bristning på 1cm på höften men annars har jag inte fått någon förutom på brösten som nu är zebra randiga tyvärr. Men allt gör det lilla livet som vi väntar på. Det är nu bara 11 - 13 veckor kvar tills lillfisen är här och det börjar kännas mer nervöst inför den kommande mammarollen. Tankar som "kommer jag bli en bra mamma", "hur ska jag få lillfisen att sluta skrika", "hur ska jag få ihop allt med hemmet, hunden, bebisen och sambon" med mera.. Jag tänker väldigt mycket, nästan för mycket..



2011-03-20 @ 11:13:55 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (11) Trackbacks ()


Lite frågor och svar

Vet ni könet på bebisen?
- Nej vi vet inte könet. Av respekt för min sambo (som inte ville veta) så har vi inte frågat vad för kön det är. Men om vi skulle få gissa tror vi det kan bli en flicka, om misstankarna och aningarna stämmer. Vi får helt enkelt vänta och se vad det är för någon som bott i magen på mig :)

Vad är det för ras din hund är?
- Gizmo är en tibbe, Tibetansk spaniel. En så kallad sällskapshund nu men som förr vaktade tempel i Tibet. En mycket härlig och tillgiven hund. Han tycker om alla, men dem han älskar ÄLSKAR han verkligen :) 

                                

Kan du komma åt i nedre regionen och raka dig?
- Jag kommer inte åt att raka mig där nere längre, det är omöjligt om jag inte står framför spegeln och försöker mitt bästa där. Annars är det en rakaparatt som gäller just nu.

Kan du framkalla" rörelser från bebisen?
- Jag har ett väldigt aktivt barn och känner nästintill rörelser hela tiden. Jag kan dock framkalla rörelser genom at trycka lite lätt med fingrarna på magen och massera dem i cirklar. Då får jag en spark och flyttar jag sedan handen och trycker lite lätt på ett annat ställa svara hon/han tillbaka :)

Känner du dig redo att bli mamma?
- Både ja och nej. Det ska bli jätte kul och otroligt mysigt att efter 9 månaders väntan, på det bästa, äntligen på hålla sitt barn. Samtidigt är det nervöst och lite oroande i början då man vet att spädbarn är så mottagliga och känsliga mot det mesta. Rädslan att inte kunna trösta sitt barn finns väl där. Men samtidigt så är jag ganska medveten att allt kommer gå bra och att man lär känna sitt barn ganska fort!

2011-03-19 @ 23:00:57 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Gulliga ungar

Det är bara barn som kan komma med charmiga och goa kommentarer.

En pojke på jobbet igår trodde jag skulle få en flicka. Jag frågade varför och gissa vilket svar jag fick?! För att jag var flicka och då får jag en flicka. Jag kunde självklart inte hålla mig för skratt men sedan frågade jag hur det kom sig att hans mamma, som är en flicka, fick dig, som är en pojke. Då blev han fundersam och satt och tänkte länge, när han tillslut sa att han ändå trodde det var en flicka och sen kramade han om mig/magen.

Och idag när en flicka på jobbet hörde jag kom, sprang hon fram till mig och frågade om jag hade fått min bebis :) Givetvis kunde varken jag eller mina kollegor hålla sig för skratt och jag fick berätta igen att bebisen inte kommer förens magen är större och under tiden de har sommarlov :) Men jag har lovat dem att jag ska titta förbi med bebisen till hösten så de får se och de tycker mina kollegor var en utmärkt idé!
Är det någon som har några frågor om mig eller bara allmänna frågor om graviditeten min och Gizmo så fråga på! Jag sätter ihop dem i ett inlägg så fråga på :)
Trevlig fredag på er alla, i snövädret eller inte!

2011-03-18 @ 18:29:54 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (13) Trackbacks ()


Trevlig fredag

Det är inte sant. Det snöar. Jag som trodde snön var borta helt för denna vintern. SUCK! Det ända man kan göra är att stå ut och klä på sig varmt igen..
Nu ska jag bege mig iväg till jobbet, jag får nog vara bered på att det kommer vara kaos en stund nu på morgonen. Mina kollegor iväg med sina få 5åringar och jag ska stanna kvar med alla 11 4åringar. Halv 2 kommer de andra tillbaka så det blir en lång dag, men det är Fredag och det innebär att jag tar helg klockan 5 och då är det fredagsmys.
Jag önskar er alla en mycket trevlig och mysig Fredag!

2011-03-18 @ 07:09:05 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mys och gos

Sitter i soffan och slappar. Gizmo ligger givetvis bredvid mig och myser :)
Efter att ha slitit som ett djur och dammsugit av min svarta matta (som blir grå av allt hundhår) och lagat mat och ätit så tar jag det lugnt för kvällen. Har haft en del sammandragningar idag, visserligen korta sammandragningar men jag känner mig helt slut. Magen är jätte spänd och hård så jag ska strax ta en varm lång dusch.





Imorgon blir det en lång dag. Jag ska nämligen vara själv med alla 11 4-åringar från 8 - 13, men det kommer gå bra. Det kan bara bli kaos vid lunchen annars är det inga problem :) Men jag känner att jag måste nog vila och ladda upp mig så mycket som jag kan, blir ju även en sen rast imorgon, men det är trots allt fredag imorgon så det är skönt..

2011-03-17 @ 18:15:55 Permalink Daily things Kommentarer (8) Trackbacks ()


Den är ju stenhård

Min mage är verkligen stenhård. Man kan till och med se hur bebisen rör sig genom kläderna. Så härd är magen att allt syns och huden är så spänd. Det syns inte så jätte tydligt på bilden men jag har fått en liten bristning mitt på höften, men det är inte konstigt. Min magen sitter mitt på höfterna och framåt. Den är mer jämnrund och inte alls "strutig". Min matlust har även också avtagit lite. Jag känner mig alltid mätt i magen för den är så hård och spänd, medans jag vet att jag måste äta något om dagarna. Så det får bli mycket frukt som jag kan småäta på hela dagarna..
Nu har jag iallafall tryckt i mig en smörgås och ska ta min järntablett, glömmer den lätt, och sen ska jag dammsuga av i hallen en snabbis. Ska städa av hela lägenheten till helgen är det tänkt så tar bara och dammsuger upp de värsta pälstussarna Gizmo har släppt!
Vecka 28 (27+5) - Magen nu på morgonen

2011-03-17 @ 11:36:05 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (13) Trackbacks ()


Lugna dagen i magen

Som rubriken säger så har bebisen varit väldigt lugn jämfört med vad den brukar. H*n rörde sig en del innan idag och då satt jag på en stol med 7 barn runt omkring mig som ville känna på magen :) Det är jätte mysigt och barnen är såååå glada, fast att vissa inte riktigt förstår vad som kommer att ske och hur bebisen ska komma ut.

Micke och jag har varit ute hos Petra med sambon och Leon och myst lite. Micke skulle fixa datorn och Petra skulle känna på magen, men bara för det så var h*n så lugn, fast att jag fick en kort sammandragning. Nu har jag iallafall diskat upp disken och nu har jag satt mig tillbaka i soffan, har känningar i fogarna så nu blir det vila och Big Brother ikväll :) Kan inte bara missa det, deras uppdrag är ju sjukvård!

Imorgon är jag ledig - Vi har stängt på jobbet. I och med att jag inte har en fast tjänst där så slipper jag gå på deras kurs/utbildning tillfälle imorgon. Så jag kommer nog träffa Petra och Leon imorgon. Är det fint väder vill jag nog ta en längre runda med Gizmo, vi får väl se hur dagen ser ut.

2011-03-16 @ 20:55:56 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Vilken lång dag

Vilken dag det har varit, har varit igång sedan halv 7 imorse och nu sitter jag ner och kan äntligen koppla av på hela dan. Föräldrarträff - del 3 är avklarat och vi pratade mest amning idag, vilket kan vara tufft och jobbigt om det inte fungerar. Fick lite information som jag ska lägga mig i sängen sen innan det är sovdags och läsa igenom. Det roliga med gruppen är att det är jag och en till som ska efter varandra, Hon den 9 juni och jag den 10 juni, vi får se vem som får först. Ska bli rätt spännande att se + att vi är lika gamla båda två :) Sen kommer de resterande efter den 14 juni och senare. Men det finns egentligen inget som säger att de inte kan få före, man vet aldrig när de små liven vill titta ut!

Efter träffen handlar vi, lagade mat, åt maten och nu rastat av Gizmo. Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och bara vila mig. Fortfarande lite magsmärtor kvar men mest av allt är jag helt slut i kroppen och i huvudet! Jobbar imorgon med och då ska jag upp tidigare än idag och jobba längre imorgon så sömn behöver jag få.. Godkväll på er!

2011-03-15 @ 20:17:30 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Trötter

Usch fy vad jag är trött idag. Har sovit lite halvdant inatt, men det kommer nog gå fort idag har jag en känsla av. Dagen kommer att springa iväg :) Men nu ska jag sätta mig tillbaka i soffan en kort stund innan jag måste rasta Gizmo och bege mig mot jobbet..
Jag hoppas ni får en bra dag, ni som kan, vila lite åt mig är ni snälla ;) Kram

2011-03-15 @ 07:05:45 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Sjukhusvistelse

Det blev inget jobb för mig idag. Det blev 4 timmar på sjukhuset istället.
Jag har haft kräkningar natt/morgonen och smärtor i magen så de skickade mig till förlossningen. Där fick jag lägga mig och göra ett CTG test. Det tig 50 minuter för testet att bli klart och sedan skulle jag ha träffat en läkare. Men hon var upptagen så jag fick ta mig till fikarummet vid huvudingången och komma tillbaka efter en timme. Men efter en timme var hon inte klar, så jag fick sitta i ett väntrum i en timme till innan jag fick nog och bad de kolla vart hon var och när hon skulle ha möjlighet att ta emot mig. Jag var så himla trött, yr och mådde så illa och ville inget annat hem. Jag kan säga att jag skulle inte sitta där en timme till, då hade jag åkt hem så hade hon fått ringt mig när hon hade tid eller något istället. Men väl när jag fick komma in och träffa henne så fick jag göra ett vaginalt UL och ett vanligt UL där allt såg bra ut. Barnet hade vändt sig och har huvudet neråt och rumpan mot magsäcken, vilket kunde förklara smärtan i magen eftersom bebisen var riktigt livligt.

Hon kollade även efter en cysta jag hade, men som nu var borta och det känns skönt det. Men hon sa att vi kunde förvänta oss ett väldigt livligt barn :) Hon skrattade tom. åt magen hur den rörde på sig och förstod varför jag hade lite ont eller var öm i magen. Men bebisen mår utmärkt vilket är det viktigaste. Det är bara jag som ska stå ut och orka med de sista resterande 12 veckorna <3


Dosorna sitter hårt, det syns på magen. Vilket fick bebisen i rörelse.

Då min sambo inte kunde vara med mig under besöket hade jag min bästa vän Madde där en stund och det kändes väldigt skönt att hon var med mig under CTG testet. Nu fick hon för första gången bevittna hur livlig ungen i magen egentligen är :) Tack för ditt stöd älskade <3

Efter en lång dag så ska jag nu ta en varm dusch. Känner mig så ofräsch från alla undersökningar och jag vill bara krypa ner i soffan och koppla av. Har spenderat lite kvalitetstid med Gizmo, som jag egentligen inte orkade, men han är mitt allt och gör mig lite piggare. Ska även pyssla om sambon som har kliat mig på både rygg och magen en stund nu. Imorgon står det arbete på schemat och sen är det dags att prata Ammning, förlossning och smärtlindring i Föräldrargruppen imorgon, SPÄNNANDE!

2011-03-14 @ 19:28:30 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (14) Trackbacks ()


Mina killar



Mina killar är så mysiga. Jag är så lycklig <3 My little family!


Nu har sambon åkt för att jobba och jag har varit ute med Gizmo en runda. Nu tar vi söndagsmys. Vet inte om jag ska orka vänta på Big Brother ikväll eller se det imorgon och sova tidigt. Jag kan inte riktigt bestämma mig. Jag vet iallafall att jag ska gosa mig ner i soffan med Gizmo, täcke och kudde. Bebisen var så lugn innan idag, fick några lite kraftiga sammandragningar under dopet men nu har jag inte känt av någon på ett tag, men h*n rör mycket på sig nu. Det är en riktig envis och väldigt aktiv bebis vi har. Undra om den tar med sig det ut i världen eller om det bara är i magen. Efter att ha "klagat" lite över alla rörelser som kan vara jobbiga ibland och min sambo tyckte jag överdrivde, fick känna på det igår då förstod han mig. Han bad bebisen vara snäll och lugn mot mig. Så himla gullig!

Ha en bra söndagkväll på er alla! Jag återkommer imorgon efter jobbet mot kvällen någon gång!



2011-03-13 @ 14:58:53 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


Dop

Nu är jag och sambon hemkomna ifrån lilla Leons dop.
Både jag och sambon är helt utslagna, så nu ligger han och sover medans jag försöker hålla mig vaken för jag får absolut inte somna. Då kommer jag inte orka kliva upp imorgon när det är jobbdags. Men kanske ska jag ta mig en blund en stund iallafall..

Dopet gick jätte bra. Micke skulle bära och hålla Leon framme hos prästen och det gick bra. Dock var det lite tungt att stå där framme i 20 minuter och hålla honom framåt, men det gick super bra. Leon var så snäll så! Efter dopet begav vi oss hem till föräldrarna till Leon och åt lite. Det bjöds även på en super söt tårta. Jag menar verkligen att det var super söt. Jag äter inte tårta då, så jag håll och kelade med Leon medans det fikades och öppnades dopgåvor :) (De fick ett fotoalbum där man kan sätta in foton och skriva text bredvid + en lite pedagogisk leksak) Och det är inte fel det heller, han är så snäll i fammen!!


Mamma Petra, Morbror Micke och Lille Leon


Leon hemma efter dopet i babysittern


Super söta tårtan - Jag sa ju att den var söt :)

2011-03-13 @ 14:27:46 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Vecka 28

Vecka 28 (27+0) Månad 6 <3


Som ni ser på bilden är min mage väldigt jämnrund framifrån. Den går runt höften och framåt och jämn + att magen börjar långt ner, vilket ni ser på bilderna!! Den är liten men tung.

En ny vecka, vilket innebär att tiden tills vår bebis är här minskas ner. Det är 12 veckor till BF och lite mer än 14 veckor tills vi är garanterade att ha vår bebis här.

Nu väger bebisen runt 1 kilo, är cirka 38 cm från huvud till tå och fotens längd är cirka 5 cm. Hårstråna på huvudet är nu ganska långa och barnets mjölktänder är nu färdiga under tandköttet. Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen.

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och hjärtslaget ifrån barnet.

Egna åsikter/tanker
Det rör sig i magen hela tiden ifrån bebisen och jag har en hel del sammandragningar. Det gör som mest "ont" när jag är ute md hunden, då får jag stanna upp tills den har släppt och det gör också "ont" när jag sitter i soffan eller fåtöljen och får en sammandragning. Det är svårt att förklara hur "ont" sammansdragningar gör beroende på när de kommer. Men smärtan är väldigt lik en kramp eller som en knut i magen. Mitt illamående är dock tillbaka och jag mår jämt illa. Jag har nu 4 dagar i rad kräkts på morgonen men får dock behålla frukosten om den inte innehåller mycket mjölkprodukter. Min sömn är detsamma, bebisen väcker mig om nätterna och pga foglossningen kan jag inte ligga på rygg, så då är det sidorna som jag får ligga på. Men måste vända mig en gång i timmen annars får jag jätte ont. Det sägs att det ska kännas som om man varit gravid i en evighet, men så känns det inte för mig. Visserligen längtar jag enormt tills bebisen är här i min famn, men tiden har gått så fort hit. Dock börjar det kännas som om tiden stanna upp lite..

2011-03-12 @ 12:45:01 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (11) Trackbacks ()


Du vet att du är gravid när...

- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo måste hjälpa dig ta av dig mina jeans.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/hostar.
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd.
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna".
- När godisskålen får prioritet före middagen.
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
- När allt blir tungt.
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan måste sätta sig ner.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du gråter för något nytt du aldrig gråtit för innan.
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När du längre inte kan ligga nära med ansikte mot ansikte med din partner för att magen är ivägen.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen är det ändå du hinner pga graviditeten.
- När din partner faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du helst vill gå i mjukisbyxor än andra byxor.


Vecka 27 <3

2011-03-11 @ 20:47:45 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Flitiga-Jag-Dagen

Vilken dag det har varit och än är jag inte klar. Här kommer en tråkig lista på allt som jag har gjort hittills och det som ännu inte är klart men SKA bli klart för denna dagen.

                           

2011-03-11 @ 18:54:59 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Oh happy day

Vilket underbart väder. Solen skiner och jag känner mig väldigt lycklig. Jag vet inte om det är för min underbara familj här hemma, mina vänner eller släkt, men något är det. Det kan vara solen som gör mig lite extra glad och positiv. I vilket fall som helst så väntar jag bara på att det ska bli dags för sambon att åka till jobbet, för då tänkte jag ta en lång runda med Gizmo då, vill umgås lite med sambon innan han åker. Jag får nog trots allt slänga på mig lite extra kläder för jag tänkte gå längst med vattnet och det blåser lite här idag..



2011-03-11 @ 12:28:57 Permalink Gizmo Kommentarer (1) Trackbacks ()


Horoskop

Blir vår bebis en Tvilling eller en Kräfta? Det återstår och ser :)

      

Vi längtar något enormt och det är många som undrar vad du är för något :)
Det sköna är att veta att du kommer innan midsommar, max 15 veckor kvar!

2011-03-10 @ 20:32:04 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (5) Trackbacks ()


Fika och lite saliv

Jag och sambon har varit hos Petra och Leon och fikat lite. Min sambo skulle få "övningsbära" Leon lite nu när det är dop på söndag. I och med att han är gudfar ska han bära honom fram till prästen. Så efter en stund hamnade han i min famn och det är så himla mysig. Fast han kan vara lite ledsen och inte fullt så nöjd alltid så är det inga problem. Efter att ha matat och rapat honom så fick jag lite saliv på mig, men det tillhör :) Jag tog på mig något som ändå ska tvättas imorgon så det är lugnt. Måste även vänja mig vid det inför vårt egna barn.


Sambon och Leon


Kissen Sessan, som kan vara en riktigt bitch :)

2011-03-10 @ 19:56:07 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Middag och besök

Igår träffade jag Mattias och Linn. Det var flera månader sen vi sågs och vi sågs alltid innan, jag måddedåligt i början på graviditeten så vi har inte setts mycket pga det. Men igår sågs vi och åt lite mat ihop på stan. Det var mycket trevligt..
Precis efter att min sambo hade hämtat mig och vi kom hem fick vi besök av min svägerska Petra och hennes son Leon. Stackaren var hungrig så han skrev och var ledsen, så de intog min ammningsstol, vår fåtölj, och var här en stund. Dock var sötnosen så trött och ville bara hem till sin säng, så vi körde dem hem istället..


Tröttisen Leon och Jag!

2011-03-10 @ 11:20:06 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Allt är så nytt just nu

Som mitt förra inlägg säger, så sparkar bebisen hela nätterna. Jag kan till och med vakna av att jag får sparkar. Och inatt när jag sov som dåligast hittills så låg jag och funderade på massor. Är det farligt att sova på sidorna? Är det farligt att sova på ryggen? Mår inte barnet bra? Det är typ sånt jag ligger och funderar på. Tänk, och tänk, om något är fel. Därför sparkar bebisen mycket. Kan det ha med att jag har sammansdragningar ofta? Hmm..

Har ni några tips, ideer eller bara åsikter, bara skriv. Någon kanske man få mig att sluta oroa mig för lilla minsta!

2011-03-10 @ 11:13:39 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Du stör min sömn min älskade

Jag får inte mycket sömn pga vårt mirakel som hela tiden ska röra på sig och kommer aldrig till ro. Jag vet inte hur många gånger jag vaknar på nätterna för att h*n sparkar, och då ska vi inte prata om att det är svårare att somna. Oavsett hur trött jag än är så är det svårt att somna medans h*n är aktiv i magen.

Jag ska dock inte klaga för det är skönt att känna rörelser, men någon måtta får det vara anser jag :) Nu börjar h*n bli allt starkare och det känns. Har fått en del kickar på revbenen och ner mot blåsan, men inget på lungorna än, pepper peppar ta i trä, men det kommer väl det med. Dock är fogarna detsamma och jag har en hel del sammandragningar som också finns med i bilden.

Det är i vilket fall som helst skönt att veta att det är 13 veckor till BF men max 15 veckor kvar tills bebisen är här. Tiden kommer gå så fort tills dess, samtidigt som det går sakta.
Vi är redo att ta emot dig när som och vi längtar!

2011-03-09 @ 14:39:00 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (8) Trackbacks ()


Helt underbart väder

Jag måste säga det att våren är verkligen pågång nu. Jag gick med Gizmo bort till skogen och rastade av honom en stund. Och gud vilket skönt väder det är. Dock inte lika varmt som igår och solen skiner inte lika mycket, men värmen känns bättre nästa idag.

Det finns inget bättre än att börja dagen med en lite längre promenad. Okej dagen började inte som jag hade tänkt. Kräktes imorse, mår sjukt illa hela tiden och har så ont i fogarna men ändå ger jag mig inte. Jag har mycket jag måste fixa med idag och jag kan inte skjuta upp det längre.

  

2011-03-09 @ 14:02:54 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Föräldrarträff - Del 2

Idag var vi på vår andra träff i föräldrargruppen. Dock var barnmorskan sjuk så hon socialsekreteraren som var på besök idag var där en halvtimme, pratade om saker vi redan visste och sen gick. En halvtimme tog allt och väldigt onödigt kändes det idag. En aning besviken?? Jaa verkligen.. Funderar på att skippa nästa gång, men jag vill bara vara där om vi ska diskutera smärtlindring! Vi får väl se vad som sker nästa gång..

2011-03-08 @ 22:09:45 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Gåva

I måndags strax innan vi skulle åka hem till Kalmar igen, så fick jag ett paket ifrån min farmor som jag fick öppna när jag ville. Jag kunde givetvis inte hålla mig och så fort farmor gick till jobbet öppnad jag paketet. Jag fick en 2-sidig filt med nallar på och en vit badrock med luva till bebisen. Båda är i 100 % bomull och de är så himla mysiga. Tusen tack farmor, saknar dig redan! 





Det är jätte kul och mysigt att det inte är bara jag och Micke som längtar och tycker det ska bli kul att bli föräldrar. Det är kul och lugnande, på något sätt, att min släkt också längtar. Min faster Kim och jag försökte komma på vad bebisen blir till henne, och vi fick fram att hon blir syssling/nästkusin. Jag kan inget annat säga att det är jätte kul att få gåvor av våra nära och kära, det är mysigt. Vi är omgivna av underbara människor <3

2011-03-08 @ 14:35:23 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (12) Trackbacks ()


Skogen

Nu tänkte jag slänga på mig lite kläder och ta en promenad till skogen och släppa min lilla

gosse en stund. Termometern står på 10+ grader och solen ligger inte ens på på den sidan,

 så det ska bli riktigt gutt att ta en promenad. Om nu man inte blir lurad av vädret,

 kan hända :)

2011-03-08 @ 12:03:04 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vecka 27

Vecka 27 (26+2) Månad 6




Bebisens vikt är cirka 1 kg. Det är nu lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Som mamma kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Som pappa blir graviditeten än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna ner tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.

Egna åsikter/kommentarer
Jag har ännu inte fått några bristningar på magen. Jag pendlar upp och ner i vikt men har endast som mest ökat 4 kilo i vikt. Det kliar fortfarande om magen fast jag smörjer mig och jag känner mig bara mer och mer som en valross. Fast att magen är så liten så är den ändå så stor för mig. Mina foglossningar blir bara värre och värre och jag hoppas att ett bälte mot foglossningen ska hjälpa. Bebisen rör jätte mycket på sig och svarar väldigt tydligt. Jag har fått mig någon spark på revbenet och det var lite obehagligt. Jag har även fått känt foten på bebisen :) Jag kunde verkligen känna allt så tydligt, alla 5 tår och fotens storlek.
Det är underbart! <3

2011-03-07 @ 19:06:54 Permalink Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Kommentarer (7) Trackbacks ()


Nu var man hemma

Nu är jag och Gizmo hemkomna ifrån Malmö. Det har varit super trevligt och mysigt att få träffa släkten. Det blir inte att vi ses så ofta då vi lever 30 mil ifrån varandra. Men nästa gång vi ses, ja då är det dags för att döpa bebisen som ännu ligger i magen. Men ack vad den har varit rörlig hela helgen och nu när jag kom hem och bebisen fick höra pappas röst, då rörde det sig en del :)

Jag ska landa lite och se till att få i mig något att äta. Imorgon är det dags för andra föräldrarträffen, en jurist ska komma och dela med sig lite bra och viktig information. Men nu ropar magen efter mat och fogarna ska få sig lite vila och massage. De är sååååååå hopplösa!



2011-03-07 @ 17:20:06 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Snart dags att packa lite

Jag bara drar mig ifrån att packa inför resan ner till Malmö imorgon.
Gizmo har en egen väska med sina saker och jag har min väska + hundgaller med mera.. Jag vet ungefär vad jag ska ha med mig så packningen kommer nog inte ta lång tid, men jag känner ingen ork för tillfälligt, men det kommer..

Vi åker iallafall tidigt imorgon sen kommer vi hem på måndag eftermiddag/kväll så jag kommer nog inte blogga så mycket om något alls. Men jag ska se om jag kan beslag ta syrrans dator en stund :)

Jag önskar er alla en mysig fredag och en bra helg.
Tills vi hörs - Ha det bra!
Kramar ifrån mig och Gizmo <3

2011-03-04 @ 18:16:20 Permalink Daily things Kommentarer (11) Trackbacks ()


Lortgris

Kom nyss hem ifrån en promenad med Gizmo.
Och fy tusan vad skitig han var. Helt otroligt. Jag menar det är inte alls så blött ute och ändå blir han så skitig.. Så det fick bli en dusch och nu luktar han blöthund + schampoo.



Medans jag själv har kurerat mig hyfsat bra så har min sambo blivit sämre. En fruktansvärd huvudvärk och ont i bröstet och lungorna, så blir det jouren ikväll då vårdcentralen inte hade tider. Det är inte alls kul att se han må så dåligt. Jag menar han var nästan vid jobbet då han blev mycket sämre och nu sitter han bredvid mig och jag tycker så synd om honom <3

2011-03-04 @ 15:04:13 Permalink Gizmo Kommentarer (2) Trackbacks ()


Det kliar i fingrarna

Nu kan jag säga att det kliar i fingrarna. Jag vill bara börja renovera om spjälsängen, sätta ihop den och bädda den till bebisen. Jag vill bara köpa allt i bebisvägar nu :) Men snart är det dags. Jag har bara inte hittat så mycket än men om jag kanske börjar leta så hittar jag nog en massa! Det ska först och främst införskaffas lådor till gardroben till alla bebiskläder sen kommer resten och i väntan på att få testköra vagnen så drömmer jag mig bort..


3 av dessa dreglappar/haklappar ska jag beställa hem, men jag vet inte vilka färger.
Det ska kunna passa både en flicka och pojke och det finns så många att välja mellan.


Ett muminpåslakanset till spjälsängen. Kanske ska beställa hem det med,
men det får jag fundera på, kostade 400kr :/

2011-03-03 @ 23:51:36 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


" Du ser gravid ut "

Jag och min sambo stod och diskuterade om att min jacka går precis att knäppa men växer magen mera eller mycker nu mars ut så kommer jag inte kunna ha den efter mars. Jag har aldrig sett mig själv som gravid i jackan, men då säger min sambo "Man ser att du är gravid älskling, magen syns". Efter att ha funderat på det hela vägen hem och fått tittat mig i spegeln, så ser man att det göms en mage bakom jackan.

Och det är flera som har sagt det att jag börjar få en riktig gravidmage nu, medans jag själv tycker den är lite än. Eller är det så att det har blivit en vana nu att se sig själv så man tycker den är mindre än vad alla andra säger och tycker? Iallafall så känner jag att den växer lite, framför allt så försvinner min navel och det klias riktigt mycket runt naveln!

2011-03-03 @ 19:11:30 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bebisens första hicka, kanske..

Igår hade jag och min sambo en krya-på-oss-tillsammans-kväll & en mys-kväll. Och jag kan inget annat än att säga att det var behövt och detta kan jag leva på ett tag nu. Vi valde att mysa till det lite extra då han jobbar Eftermiddag/kväll/natt på fredag och jag åker ner till Malmö med mamma och Gizmo på tidiga lördagmorgon och kommer inte hem förens på måndagkväll..

Men vi tog oss en dusch tillsammans och det var riktigt skönt. Nu gör fogarna riktigt ont så det var skönt att få massage i duschen, värmen och massagen kompliterar varandra. Efter duschen la jag mig på sängen en stund och då började bebisen röra väldigt mycket på sig. Jag skrev på sambon som kom i rusande fart och trodde jag hade skadat mig (jag ville bara att han skulle få SE hur magen rörde på sig). Jag tror vi låg en halvtimme och bara kollade och kände på magen. När Micke tog sin hand och tryckte lätt på ett ställe, fick han ett svar där bebisen tryckte tillbaka. och så höll de på ett tag tills bebisen fick hicka och sedan somnade h*n.. Det är en lycka!

2011-03-03 @ 13:58:45 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (7) Trackbacks ()


Sjuklingarna

Här hemma ligger både jag och min sambo sjuka. Det börjar med att han kände sig hängig igår, men inatt och imrose vaknade jag till flera gånger att jag hade feber. Och vi ska inte prata om halsen, den gör så himla ont. Men nu så har vi varit på apoteket. Mina nya järntabletter är hämtase och halstabletter är nu inköpta!

Min underbara sambo har varit så himla mysig idag. Lite utöver det vanliga. Vi har legat i soffan och pysslat om varandra men han köpte med sig sallad hem och nu har vi flera filmer på nerladdning som vi ska mysa till ikväll + att räkor, kex och ostar är inköpta. Så massor av mys ska vi ha! I och med att jag åker bort under helgen så ses vi inget förens på måndag så ikväll blir det fredags/lördag/söndagsmys <3 :)


Mina älsklingar, När Gizmo var bebis! <3

2011-03-02 @ 17:56:44 Permalink Daily things Kommentarer (16) Trackbacks ()


Föräldrarträff 1 mars

Som tidigare nämnt var vi på föräldrarträffen för första gången med start idag.
Vi båda tyckte inte vi fick mer information än vad vi redan hade fått. Vi har visserligen googlat och läst runt lite om det vi vill veta, men jag frågade iallafall om läckande bröst. För imorse när jag låg bakom min sambo så märkte jag att det rann råmjölk. Jag visste inte att det börjar så "tidigt" men det kunde de göra och det skulle tydligen inte sluta. Men det var iallafall positivt för då visste man att jag kunde producera mjölk, får bara hoppas att h*n tar mitt bröst sedan. Ammning kan vara ett väldigt problem!
Nästa tisdag kommer vi prata lite mer smärtlindring, och det vet jag inte så mycket om. Finns en del att välja mellan, men jag vill vara rätt medvetande när jag ska föda så :)

Nu ska jag dock krypa ner i soffan med min älskade Gizmo. Har inte alls lagt mycket tid på honom idag, så nu blir det gos i soffan. Big Brother börjar nu med, så det blir min kvällsfika till det, Ramlösa Mango och lite vindruvor :)


Magen från ikväll, vecka 26 (25+3), den börjar få sin härliga form :)


En ny leksak till min bebis, som snart ska få sig ett "syskon", en familjemedlem..

2011-03-01 @ 22:02:32 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (6) Trackbacks ()


Föräldrarträff

Jag ska springa ner och hämta upp tvätten, sen är det dags för föräldrarträffen. Får se om det är något att gå på, kan vara rätt kul att få höra lite mer information inför allt :)

 

2011-03-01 @ 14:51:31 Permalink Graviditeten med Malva Kommentarer (4) Trackbacks ()


Tisdag 1 mars

Jag funderar på att krypa ner igen brevid sambon som sover så gott, för det är så trist väder ute. Jag har inget att göra, vilket jag blir galen av. Ska tvätta nu vid 12 dock men jag vill ha något att göra tills dess och under tiden jag väntar på tvätten.

Jag skulle behöva storstäda, men jag har lovat min sambo att inte städa när han sover.. Så jag funderar på att ta ut hunden en snabb runda sen gå ner i källaren och rensa lite.. Ska klä på mig kläder någon gång idag, men vi får se när det blir :D

2011-03-01 @ 11:05:32 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0