Farbror doktorn

Hinner bara in en snabbis.
Ska ta mig in till sjukhuset nu med Malva. Hon har förmodligen åkt på öroninflammation efter förkyldningen och läkaren vill att jag kommer in med henne nu. Då kan ni tro att sambon ösnak han var hemma, men han är i stockholm några dagar, så det är bara Malva och jag + djuren några dagar! <3

Återkommer imorgon om hur allt gick hos doktorn. Hoppas hoppas att Malva ej är ett öronbarn, stackaren!

2011-11-30 @ 18:57:03 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Lärorik dag

Vilken lärorik dag.
Malva och jag tog oss in till stan idag för att träffa Emma.
Vi började med att ta en lunch. Vi gick in på en resturang och åt deras dagens-lunch. Vi satt där ungefär en timme och sedan skulle vi gå och vi gick som vanligt.
Gick in på hm där tanken slog mig, vi betalade aldrig. Vi hade helt och hållet glömt bort att betala lunchen. Vi är ju vana vid att man betalar först sen kommer maten. Men inte på resturanger.. Så vi gick tillbaka och betalde och förklarade, tillbaka fick vi massa skratt :)

Malva fick även en sen dopgåva. En otroligt din gåva. Jag älskar personliga gåvor, något man tänkt efter och lite själ i, behöver aldrig kosta mer än omtanke och känsla :) En fin vit underbar handgjord mugg med Malvas bokstav M i blindskrift på. Så himla fin!
Ett tips i gåva vill jag påpeka!


2011-11-29 @ 19:18:02 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Stjärngossen

Har man inte den finaste hunden eller vad?
Vad Gizmo har varit med om det senaste året.
Malva föddes och min tid gick till bara henne, inte lika många och långa promenader och nu en katt :) Tur han är hund och vänjer sig, men han är bara allt för duktig.
Kunde ej vara stoltare <3

2011-11-29 @ 08:22:11 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


En ny familjemedlem

Vår nya familjemedlem är Kissen eller Tissen som vi kallar henne.
Vi har ännu inte gett henne ett namn, vi ska försöka komma på ett passande namn snart :)

Malva sover. Gizmo är rastad. Så nu blir det läsa lite och senare CSI. Ska ta och koppla av lite nu, är FORTFARANDE sjuka här hemma. Men börjar nog bli på bättrings vägarna nu..

2011-11-28 @ 20:25:05 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny färgad mamma

Jag har sedan Malvas föddes velat färga mitt hår.
Så i lördags blev det en hårfärgning hemma. Enkelt, går fortare och jag kan göra flera saker samtidigt, perfekt. Just vad jag kan göra!


Före


Efter

Ni får ursäkta bilderna. Men tycker inte om att vara med själv på bilderna. Gillar bara att ta foton på mina älskade :)
Så nu var man brunett gen, vilket jag gillar. Det känns stilrent på något sätt :)

2011-11-28 @ 15:46:06 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mobilblogg

Om ni undrar varför alla inlägg har börjat se lite annorlunda ut och kommer oftare är för att nu fungerat mobilappen för blogg.se. Innan gick det typ aldrig att posta ett inlägg osv. Men nu verkar det fungerar för de senaste inläggen kommer ifrån mobilen nu..

2011-11-27 @ 20:38:12 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Blöt räv

En speldosa, röd räv från Ikea, har varit med Malva sedan hon föddes.
När hon föddes och det var för varmt för att sova så kunde man dra igång igång den och då somnade hon alltid på direkten. Nu är den fick nerdränkt i dregel och en av favoriterna :)
Man ser hur stolt hon nu är, att den är hennes och gör henne ännu gladare än vad hon annars alltid är!

2011-11-27 @ 17:03:39 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Storm pågång

Det är en storm pågång in, och det känns. Fan vad det blåser. Så det får bli dags första och sista långpromenader, nu blir det bara korta rundor när det behövs. Behöva dra med mig malva ut i vagnen känns mindre lockande i sånt här väder.

Breaking Dawn part 1 igår, OMG :) Filmen var så mycket bättre än vad jag trodde. Ska absolut gå och se den igen snart om jag hinner, annars så ser jag den när jag fått hem filmen :))

2011-11-27 @ 12:08:32 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kissen

God förmiddag på er!
Här hemma är vi än sjuka, både och Malva och jag har blivit värre. Men vi ska nog ta oss igenom det!

Ikväll ska jag gå och se Breaking Dawn part 1 vilket jag bara lääääängtat efter hur länge som helst och ikväll sker det. Trots att jag inte är frisk så ska jag se den ändå, har väntat för länge på filmen för att en förkyldning ska stoppa mig..

Igår fick vi oss med Kissen hem (hon har inget namn än). Hon ska bo hos oss under helgen på prov och se hur det går mellan henne och Gizmo. Hon är rädd för honom så vi får hoppas att hon vänjer sig snart. För mot mig och Micke så börjar hon kurra och spinna när man närmar henne!!

Fick sällskap av henne när jag diskade :) Socialt!

2011-11-26 @ 12:17:22 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kisse

Ikväll ska sambon och jag titta på en katt vi har varit intresserad av nu ett tag :) Vi får se om hon blir vår..
Men innan dess ska vi åka och handla lite och jag ska äntligen köpa en ny vinterjacka. Har funderat lääääänge och idag blir det av har jag bestämt mig för!

Varning för klagemål!!
Hua vad jag är dåligt. Har bara blivit värre vilket är inte roligt när man har en tjej som också är sjuk. Men hon börjar nog gå mot det-bättre-hållet..

2011-11-25 @ 09:54:42 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Host host

Jag tänkte bara titta in här en snabbis. Ja nu har jag också blivit sjuk. Genomsvullen i halsen, hosta och förkyldning. Så idag tar vi det lugnt och vilar upp oss.
Vi har lite att fundera på, det kanske blir ytterligare än familjemedlem i form av en pälsboll (inte barn nr 2 än)..

2011-11-24 @ 11:00:42 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kärlek

Jag älskar er, så otroligt mycket.

Familjen kommer alltid först <3

Far & Dotter. Mina hjärtan!

2011-11-23 @ 17:15:37 Permalink Daily things Kommentarer (10) Trackbacks ()


Svar till Sara

Jag har fått en fråga eller ett antydande om man kan säga så, från någon som angivit sig till att heta Sara och skrev: (angående mitt förra inlägg) "om hon inte är frisk går väl man inte till öppna förskolan?"
Svar: Nej det skulle jag inte göra. Nu var det så att vi gick dit 5 min för att fotografera Malva. 5 minuter!
Du verkar inte ha barn så jag kräver inte att du ska förstå! Malva är Förkyld, FÖRKYLD, inte maginfluensa eller febrig..

2011-11-23 @ 14:45:38 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fotografering

Vi har nyss kommit hem ifrån en fotografering på Öppna Förskolan. Det gick jätte bra. Men Malva tyckte inte om fotografen allt för mycket, så jag gick stå bakom och göra henne glad!

Malva har ännu inte blivit frisk, fortfarande hängig och inte lika glad och positiv. Sover mkt och äter lite dåligt, så idag ska vi bara mysa!!

2011-11-23 @ 11:55:10 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kök vs Vardagsrum

Sambon och jag äter alltid i vardagsrummet framför tv:n. Oftast tittar vi på serie-avsnitt som vi följer tillsammans.
Men nu Malva börjar bli stor och sitter själv så tänkte vi börja att äta i köket förutom myskvällar så som tacos osv :))
Så idag tog jag upp en gammal barnmatstol som Malva kan sitta i tills vi köper en som vi vill ha..


2011-11-22 @ 14:43:20 Permalink Inredning Kommentarer (3) Trackbacks ()


Sjukstugan

Vilken natt..
Malva har vaknat flera gånger i natt. Tror jag fick det till 6 gånger. Helt täppt i näsan men nu har hon fått näsdroppar så nu rinner det så det är snor på allt och överallt. Sambon får sova ut lite och jag ska faktiskt gå och lägga mig en stund när han har vaknat sedan. Är jätte trött efter natten.

Men det viktigaste är att Malva blir frisk. Hon är iallafall pigg nu men hon kommer säkert bli trött och matt sen!

Nu förstår jag verkligen vad min mamma menat och känt under mina 22 år. Jag förstår vad hon menar när hon sa "åh gumman, jag önskar jag kunde ta all din smärta. Att du skulle slippa vara sjuk" för det är precis så jag känner med Malva. Och nu är hon bara förkyld. Tänk den dagen då hon skadar sig, blir jätte sjuk osv. Fy attans..


2011-11-22 @ 07:58:20 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mammas hjärta

Vad ont det gör i mitt hjärta. Det är aldrig roligt när ens barn är sjuk.
Det är vad Malva är. Förkyld, hostig och lite men lite lätt febrig. Förkyldningen är dock som värst. Har fått sugit ur snor ur näsan på henne och gett droppar och nu sover hon. Har vaknat en gång, jätte ledsen och inte alls pigg.. Men nu hoppas vi att hon kan sova inatt. Usch vad det gör ont i hjärtat mitt när Malva inte mår bra..

2011-11-21 @ 20:41:54 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Föräldrarledighet

Jag har fått en fråga angående hur vi hade tänkt att göra med föräldraledigheten. Så jag tänkte lite kort berätta hur vi hade tänkt att göra. Som det ser ut nu, sedan kan de ändras..

Jag ska vara hemma med Malva tills hon har börjat på förskolan. Alltså till nästa höst som planerna ser ut. Absolut inte tidigare. Malva MÅSTE kunna gå, kanske inte tipp-topp bra men ändå kunna gå.

Alltså kommer jag få min sambos dagar när mina är slut. Han kommer själv plocka ut sina måsten-dagar när han behöver det. Då jag jobbar lite då och då så sparar jag mina dagar + att sambon ej behöver använda sina dagar.
Han jobbar nämligen bara helg-skift. Det betyder att han jobbar heeeeeela lördagar och söndagar. Från morgon till kväll så han är hemma i veckodagarna medans jag kan jobba.

Så ser planerna ut här. Jag hade fått hans dagar även om han ej hade jobbat helg, då hade jag inte kunnat hoppas in på jobbet bara. Så detta är något vi båda gillar och har valt tillsammans..

Jag anser att man som föräldrar, ett par, bestämmer själv hur man vill göra. Man ska gå efter sina egna behov och komma överrens om något som ni tycker om. Det är viktigast!

2011-11-21 @ 16:47:00 Permalink Daily things Kommentarer (9) Trackbacks ()


Julkänsla

Eftersom många nu verkar packa upp sina julsaker och man själv tänker vänta till nästa helg, då man egentligen tar upp julen så fick en jultomte och en julgran komma upp :) Inkopplad och tänd via datorn!
Sitter dock och skissar lite om hur och vad i julsaker vi ska ha, roligt..

Någon som vet vart man kan hitta massor av stjärnor på sladdar dom man hänger i fönstret? De som täcker hela fönstret.. :)) Då får ni gärna hojta till..

2011-11-21 @ 14:53:56 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sovmorgon

Igårkväll somnade Malva, efter att ha kämpat hela kvällen med mage, halv 9 och vaknade vid halv 9 imorse :) Så hela familjen fick sovmorgon vilket vi inte får allt för ofta. Jag vill tacka kvällsgröten för det :) För den vanliga gröten gick inte, därför hon har ont i magen. Så nu kör vi på risgröt som är mildast för magarna.
Men gröt en gång om dagen bara, morgon eller kväll, tills magen vänjt sig..

En påminnelse: ris och majsptodukter är i allmänt mildast för ALLAS magar..

2011-11-21 @ 10:03:55 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ännu en feg person

Efter att jag skulle visa er skillnaden med skal och utan skal på mobilen så var det självklart någon feg person, som tydligen inte kan stå för sin åsikt som anonymt kommenterade att det inte såg säkert ut. På bilden där Malva sitter i sin säng.. Tror ni seriöst att jag lämnar rummet när hon sitter där? Tror ni att jag är så jävla korkad? Då bör nu genast glömma bort min blogg..
För en ytterligare information så ska sängen sänkas imorgon till "mitten planet", då min sambo är ledig och kan hjälpa mig.
Jag må vara en hemmafru som tar hand om min familj, men jag är ingen superwoman. Lite hjälp behöver man ibland!!

2011-11-20 @ 23:09:27 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Blöt hund ...

... är precis vad det luktar :)
Vi har varit ute i 2 timmar, Gizmo jag och Malva. Blöt blev det då jag insåg att det började regna och klädd för regn var jag inte :)
Nu ligger pälsbollen och vilar sig!

2011-11-20 @ 18:05:05 Permalink Gizmo Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagens Malva

Det är söndag, vilket innebär mys med Malva, städa med Malva, busa med Malva och vara med Malva :))
Jag fick för mig att hoppa ur mjukiskläderna som har lite snor,kräk och matrester på sig (ni småbarnsföräldra dömmer mig inte, ni förstår nog snarare vad jag menar) och hoppade i leggings och en oversize-tröja och lite mascara, det är ju trots allt söndag och mer orkar jag inte med!!

Dagens Malva: tröja från Ullared, leggings från Åhléns..

2011-11-20 @ 14:23:35 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mina svar på era frågor

Jag har fått lite frågor angående Malvas sovrutiner och tänkte dela med mig.
Dessa rutiner har vi, jag och min sambo skapat. Några rutiner som vi står för och passar oss och Malva bra!

Malva sover i sin egna säng. Bara på nätterna. På dagtid när hon sover sina korta sömnstunder så sover hon på vår säng eller på soffan. Det beror på hur situationen ser ut. Malva somnar mesta dels mellan 18-00 - 20-00 ibland somnar hon vid 21.00 beroende på om hon sovit längre på dagen, (vilket hon gör när vi är ute mycket och somnar i vagnen)

Vi valde att skapa rutiner ganska tidigt, tror hon var 3 månader. Då somnade hon vid 10 - 11 på kvällen. Men vi ville att hon skulle somna tidigare så vi började att skapa sovrutiner. Vi började med att ej låta henne sova länge inpå kvällen. Max en halvtimme och inte efter 16.00 (det beror också självklart om hon ens har sovit något på dan). När klockan började närma sig 7 halv 8 tog vi på pyjamas, byte blöja, fick mat och sedan så la vi henne i sängen, tog snutten upp till ansiktet och lämnade rummet.
Första gången gick det inte. Efter 10 inuters gnällande tog vi upp henne, satt mig i fotöljen med Malva i famnen och vagade henne till sömns. Då gick det. Men nästa dag fortsätte vi, la henne i sängen men denna gången satt vi bara bredvid hennes säng, och då somnade hon. Nu somnar hon direkt när man lägger ner henne.


Hur gör du för att få henne att somna om när hon vaknat på natten?
svar: Det är väldigt sällan Malva vaknar, men om hon gör det brukar jag ge henne nappen. I de flesta fallen somnar hon om direkt. Annars brukar jag låta henne ligga kvar en stund och vill hon inte somna så får hon komma till oss och då somnar hon alltid.

Somnar hon själv i sin säng?
svar: Ja det gör hon. Oftast direkt men annars efter 5 minuter.

Om hon vaknar och vill ha mat på natten, vad ger du henne?
svar: Om hon vaknar på natten prover jag först med nappen, går ej det försöker jag lägga henne shos oss annars ger jag henne ersättning. Men det beror på, ibland kan jag höra mycket tydligt att hon vill ha mat då får hon mat.

DOCK har de på BVC rekommenderat OSS att INTE ge Mava mat på natten. I och med att hon har sovit hela nätterna igeom ett bra tag så ska hon ej vänja sig vid att få mat på nätterna. Då kan de tydligen vakna på nätterna bara för att få mat..

Men vi ger Malva mat om hon vill ha. Dock inte i första försöken, men som sagt så beroe det på, från tillfälle!

2011-11-20 @ 10:28:51 Permalink Åsikter Kommentarer (6) Trackbacks ()


Dumma skal

Igår satt Malva i sin säng, medans jag bäddade vår säng och plocka undan lite i sovrummet. När jag skulle ta ett foto och skicka till sambon (som jobbade) så blev bilderna "disiga" och oklara vilket de har alltid varit sedan jag köpte min iphone. Jag fotade med blixten i mörkret igår.

Sedan fick jag en ide att ta av skalet och testa utan skalet. DET BLEV BRA :) Det var alltså skalet som gjorde att det blev så. Med skalet på så gick det inte, blixten fick inte det utrymme som den behövde.. Men nu såå fungerar det :))

2011-11-20 @ 08:25:36 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fröken-Bus

Något Malva har börjat med är att "bubbla" "fräsa" ut salivet. Det är väldigt svårt att förklara men ni förstår säkert :)) Så här flyger kvällsgröten ut så jag är glad att jag ej duschade innan utan det får bli nu istället..

Jag vet inte hur vi ska göra med gröten.
Idag har hon haft det lite jobbigt med magen, så frågan är hur vi ska göra. Prova till måndag och ringa BVC då eller sluta nu. Kanske behöver hon vänja sig vis gröten, så var det ungefär när det gällde maten!!
Vi får se, nu ska iallafall Malva nattas och sen väntar en varm lång dusch för mig!!

2011-11-19 @ 19:48:50 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ännu en gång

Det verkar vara som jag inte varit tillräckligt tydlig.

När vi är på BVC med Malva, då går vi dit med hene och inte alla andra barn i världen. Alltså det som vi pratar med om de på BVC gäller Malva, i vissa fall dyker det upp även vad som är bra för ALLA barn.
Problemet med BVC är att alla BVC-sköterskor inte får samma information, vilket gör att de delar inte ut samma information. Även om man har samma sköterska varier det från barn till barn. Alla barn är olika, kom ihåg det.

Jag sitter inte och säger att alla barn ska börja med välling vid 6 månder. Utan det jag nämnde första gången som har gjort detta ämne så stort är att de ville VI skulle börja ge Malva välling. När vi var där sist pratade vi om att hon börjar äta den så kallade "burkmaten" vilket jag kalla mat, och då ansåg vår BVC-sköterska att hon tyckte vi skulle börja med gröt och välling. För det är vad de bör göra vid 6 månader. Sedan om vi lyssnar på det eller inte, är ju upp till oss.

Jag kan tänka mig att hon ville att vi skulle börja med välling och gröt då Malva inte har fått någon diagnos om vad hon är allergisk mot eller OM hon ens är det. Så att ge henne mjölkfritt och fortsätta med denna ersättning OM hon inte är allergisk så kan det göra att man framkallar en allergi eller överkänslighet mot det. 

Om vi slutar få i oss rena mjölkproukter och börjar med laktosfritt så blir sedan känsliga mot mjölkprodukter fast man inte varit det från början. Viktigt att komma ihåg!

Det Malva får nu är gröt, ersättning och mat. Vi kommer inte att börja med välling förens vi vet att hon inte behöver mjökfritt. Alltså så får vi prova med gröten nu ett tag och se om hon reagerar något eller inte. Att BVC vll att vi ska börja med välling betyder ej att vi ska byta ut all ersättning, utan att vi ska BÖRJA med välling, byta ut något mål bara.
Alltså får Malva gröt morgon och kväll, första och sista måltiden då hon skulle ha fått ersättning, byts nu ut mot gröt. Därefter får hon mat, mellanål och ersättning!!!

Kom ihåg att detta är råd från vår bvc-sköterska till malva, detta gäller inte allmänt andr abarn. Fast att jag då vet att flera barn slutat med ersättnin senatse 8 månader. GLÖM INTE att det är vi som föräldrar styr själva över våra barn. Det kanske är fel av att säga detta, MEN efter min erfarenhet med BVC så lyssnar jag på dem, ventilerar men i slutänden är det VI, jag som mamma och micke som pappa som bestämmer vad Malva ska äta osv..

Lyssna på ert barn. Jag tar gärna emot frågor om ni har undringar osv, jag ställer gärna upp och delar med mig om våra matvarnor, varför vi gör som vi gör. Jag har inget emot att dela med mig. jag har länge fått frågor om hur mkt ersättning Malva får och hur ofta hon får det, när byter man storlekar på nappflaskorna och napparna, blöjorna med mera. Jag delar gärna med mig, men i slutänden är de det NI bestämmer och det N vökjer som ska kännas bra :))

                   Varje förälder är det bästa för sitt barn, ni är de bästa för era barn.

2011-11-19 @ 10:16:22 Permalink Åsikter Kommentarer (6) Trackbacks ()


Sovmorgon

God morgon. Det är verkligen en god morgon här.
Malva sov ända fram tills kvart över 7 :) Snacka om hon är utvilad nu eller.
Det måste vara gröten som gjorde att hon sov lite extra länge idag.
(det sägs att gröt i magen innan sovdags är mer mättande än annat i flytande form)
Inget magont än, *peppar peppar* och hon fick gröt till frukost idag så nu får vi se hur länge hon håller sig mätt på den. Det gick verkligen trögt i slutet men hon åt sista skeden och nu sitter vi ovh titta på barnprogram.
Snart är det dags att klä på sig och gå ut med hunden. Graderna ligger på 8,9 så "varmt" idag, vilket är super skönt!

 
Mycket spännande på tv;n :) Min älskling!

2011-11-19 @ 08:27:20 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Mina svar till era frågor

Jag har fått lite frågor angående mitt förra inlägg om gröt och välling och jag tänker besvara på dessa frågor på mitt bästa sätt :))

I och med att vi har haft mycket problem med Malvas mage sedan jag slutade amma henne och började med ersättning så har vi fått en hel del rekommendationer. Inte bara utav av bvc-sköterskorna utan jag har även småpratat via bloggar med andra föräldrar som är i samma situation som oss.

Vi vet inte ännu vad Malva är extra känslig mot eller OM hon ens är det. I och med att vi "slapp" göra en utredning på hennes magont och fick den ersättning som var snäll mot hennes mage, så vet vi ännu inte OM hon är allergisk mot något av det. Det räcker med att hon bara har en lite känslig mage så gör det att det blir så tufft för henne. Det kan även vara så att hon bara vid det tillfället i början var känslig och inte nu, det är det vi ej vet och måste prova oss fram. Hon fick tex. ont i magen av riktig mat i början, men det tar sin tid innan magen vänjer sig och nu har hon inga problem med det alls.

(Nu är det säkert någon som tycker vi är själviska och ej gjorde en undersökning på vad det är som hon reagerar mot, men ni har ingen aning hur ont hon hade. Ni vet inte hur dåligt hon mådde och hur dåligt vi mådde, vi som nu var nyblivna föräldrar. Vi gjorde det som var bäst för henne och göra henne "sjuk" igen bara för att få Althera på recept var inget alternativ)

OBSERVERA
att inget av detta gäller er som inte har samma problem som oss. Detta är för Malvas bästa.

I Babysemp innehåller mjölkprotein. Vilket även NAN gör.
I Althera (den ersättning Malva idag får) innehåller laktos.

Laktosintolerant och mjölkproteinallergiker är INTE samma sak. En mjölkproteinallergiker tåller inte proteiner i mjölken medans en laktosintolerant har svårt att bryta ned laktosen i mjölken. Någon som är mjölkproteinallergiker kan inte äta eller dricka några som helst mjölkprodukter.

Av allt detta ska jag nu svara på era frågor :)
BVC-sköterskorna vill att vi ska börja med välling då ersättning är en ersättning mot bröstmjölk. De som ammar behöver ej ge välling, det är upp till en själv. Medans vi som ej ammar ger ersättning och därav byter upp oss till välling sedan. Det stämmer att man kan ge ersättning upp till 1 år, men då vi ger Malva en receptbelagd ersättning så vill de vi ska byta till välling för att det är då vi får veta vad eller OM hon har någon allergi alls. Alltså får vi prova oss fram tills vi hittar det bästa för vårt barn. Men vi kommer köra mer på gröt då det är mer mättande och bättre. Välling är mer koncentrerad än gröt, tydligen.. Det har jag läst mig till!

Vi har några kartonger med ersättning att hämta ut till Malva, men på BVC vill de att vi ska börja ge henne välling iställer för ersättningen då den är framkallad efter vissa besvär/behov. Ett barn som har passerat 6 månader bör hålla sig runt 5 måltider om dagen, alltså var 4:e - 5:e timme (det varierar från barn till barn, men 5 +1 eller +2 är olika och man ska följa sitt egna barn)

Jag lyssnar inte så extremt mycket med bvc, jag känner Malva bättre än någon och bara för att det "brukar inte" så skiter jag i. BVC har nämligen en tendens att säga olika och jag är så trött på dem. Vi kommer att lyssna och ventilera med en dietist för de vet mer om mat än de på BVC. Inte jätte mycket illa måt BVC men de följer dessa j***a kurvor, siffror och mått så strikt så det är jobbigt. Vi går egentligen bara till bvc för sprutor och kolla längd+vikt men när det gäller matfrågor ska det bli SÅÅÅÅÅ SKÖNT att få kontakt med en dietist. Vi har fått en tid i början på december till bvc på en 6månders kontroll + ett samtal med en dietist. DÅ kan jag berätta mer och delar med mig utav de råd vi fått av dem till Malva, jag delar gärna med mig av de råd och tips vi får.

Jag har vänner som har barn som är 11 månader och jag har följt dem sedan deras barn kom till världen och jag har sett dem hur de gör. De som ej ammar ger ingen ersättning alls, kanske i vissa fall ett mål då och då, Annars blir det mätta på gröt/välling och sedan mat + mellanmålen de får.

VI ALLA ÄR OLIKA, VÅRA BARN MED. JAG TVINGAR INGEN ATT  GÖRA SOM JAG SÄGER. JAG KAN REKOMMENDERA, MEN HAR MAN NÅGOT EMOT MINA REKOMMENDATIONDER ELLER TYCKLER ATT DET JAG SÄGER ÄR SKIT SÅ SNÄLLA BEHÖVER NI EJ KOMMENTERA. JAG TVINGAR INGEN OCH SKRIVER AV MIG HÄR, SÅ ALLT ÄR VALFRITT. TA ÅT ELLER INTE, DET SPELAR INTE MIG NÅGON ROLL. JAG DELAR AV MIG OM ALLT SOM HAR MED MAT OCH TIPS ANGÅENDE BARN SOM HAR LITE PROBLEM MED MAGEN. INGET ANNAT HAR JAG ERFARENHET AV!!!


2011-11-18 @ 20:30:58 Permalink Åsikter Kommentarer (10) Trackbacks ()


Mammas flicka

Trist och grått väder, oerhört tråkigt väder idag.
Så då passar jag på att busar, mysa och gosa hela dagen med Malva istället :)) Det gillas..

Imorgon ska vi börja att ge Malva gröt på morgonen. Vi hoppas verkligen hon inte får ont eller inte blir förstoppad bara. Vi testar att ge vanlig gröt, men går det inte så får vi testa mjölkfri.. På BVC vill dem att nu när hon blir 6 månader att inte ge någon ersättning alls, att det är viktigt hon börjar med välling, så vi får se hur hon reagerar mot gröten. HÅLL TUMMARNA !!

2011-11-18 @ 14:32:20 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


It´s friday

God morgon eller god förmiddag på er :)
Inatt har jag fått sovit, men ändå så är jag trött :/ Malva och jag klev inte upp förens klockan 9 imorse. Hon låg visserligen kvar i sin säng och pratade och busade lite. Drog ner alla sina gosedjur i sängen och smakade lite på dem :)

                  

Jag börjar må bättre nul har varit magsjuk nu i 2 dagar men nu ser jag en förbättring och tack och lov har både Micke men framför allt Malva klarat sig *peppar peppar, ta i trä*

Vi har tagit en promenad hela familjen runt Skälby. det var oerhört kallt. Hade inga vantar på mig, så dum som jag är och Malva får jag ej på vantar. Men de får trots allt åka på hennes händer nu, fast att hon blir jätte sur..


Nu ska lillan och jag busa på golvet. Det är dags för lite ligga-på-magen-träning :)

2011-11-18 @ 11:16:00 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Som vanligt så går dagarna så fort. Men de...

img_0912 (MMS)

Som vanligt så går dagarna så fort. Men denna dag har gått oerhört sakta. Har blivit magsjuk. Men nu, efter 1 häftigt dygn och efter ha spenderar den mesta dels av tiden i badrummet så börjar det bli bättre. Men än mycket känslig.. Malva har varit väldigt svår idag. Inget är rätt eller bra, knappt nöjd alls. Hon måste ha vaknat på fel sida av sängen idag, så nu vore det skönt om hon ville sova. Är trött och inte alls pigg. Men här sitter hon, i soffan bredvid mig - med nya mössan hon fått ifrån sin mormor. Lite stor men hon kan ha en mössa under den när det blir väldigt kallt!!

2011-11-17 @ 19:19:40 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kvällsmys

img_2065 (MMS)

Vart har dagen tagit vägen. Jag som haft en lugn dag men förens nu kan sätta mig i soffan och koppla av. Jag började vår dag med en 2 timmars långpromenad med Linn och vovven Sam. Det var första gången idag Gizmo och Sam sågs och jag förväntade mig att Gizmo skulle skälla ut Sam, men icke. Han sa inget utan bara nosade och hälsade sen gick vi. Vi gick ut till Svinö och släppte dem. När vi kom hem började jag och plocka undan lite men efter 2 timmar hade jag lyckats storstäda hela badrummet. Skrubbat badkaret, toaletter och spolat av väggarna och golvet.. Blev lite dammning och dammsugning i resten av lägenheten, en tur till mamma och Ica Maxi, matning och nattning av Malva, rastning av Gizmo och nuuuuuuu mys med Gizmo :) <3 En trött hemmafru, det är vad jag är - fast M och jag ej är gifta, bara förlovade!!

2011-11-16 @ 20:24:22 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


God morgon!

img_9390 (MMS)

God morgon! Malva och jag tittar på barnprogram. Hon verkar road menas jag bara väntar på att hon ska ta sig sin morgon-nap och jag ska få sova lite till. Är så fruktansvärt trött.. Mår illa som tusan och har ont i huvudet, eller så jag har ont i huvudet och därav mår illa. Ingen migrän idag, tack!!

2011-11-16 @ 07:15:54 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nu är det juletid...

Så här in på dagens slut så läser Malva lite i julsångboken :))
Här förbereder vi oss inför juletiden och alla de utvalda låtar skall sitta som en smäck. Min kära dotter kommer nog bli en sångerska i framtiden tror jag. Ja om rösten vill devs och självklart om Malva vill. Sång får gärna vara ett stort intresse då hennes mamma (jag) bara älskar musik men kan ej sjunga..





Godkväll & Godnatt!!

2011-11-15 @ 19:30:01 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vilken kalufs

Ibland när man har haft mössa på sig, och den åker av, då har man helt plötsligt fått en ny frisyr.
Tuppkam kallades det för va?! :))
Älskade unge <3




2011-11-15 @ 10:54:21 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fortfarande ont

Jag har fortfarande ont i benen.
Om jag bara ligger i soffan eller på sängen och gosar med Malva och sedan rör på mig, tar det cirkar 30 min innan jag känner av smärtan. Visserligen gör det inte lika ont som när jag tränar, springer eller tar mina långpromenader, men ändå. När jag satt mig vid datan innan för att skriva detta inlägg så kunde jag liksom känna hur det bara pulserad och gjorde ont samtidigt i benhinnorna. Så träningspasset ikväll blev det inget utan vila och gos med tjejen istället!!

2011-11-14 @ 17:25:00 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bula och blåmärke

Ja nu när fröken Malva sitter och det är ju typ det ända hon vill nu förtiden, så hann jag ej med att fånga upp henne innan när hon tappade balansen och slå i lilla huvudet. Även om hon sitter på sitt täckte till vagnen så gjorde det självklart ont, men kanske så ont om sambon ej hade stressat upp sig.
Jag menar hon kommer att slå sig, många gånger, sedan när hon börjar krypa, resa sig mot möbler, gå, springa, cykla, leka med mera...
Men ett litet blåmärke, än ej blått utan mer rött, och en liten bula är vad hon fick, mitt lilla älskade barn <3

                

                

2011-11-14 @ 14:50:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lilla matmonster

Vi har ett matmonster här hemma :)
Vi har börjat och ge Malva mat nu då vi fått ge hennes mage tid att vänja sig vid bara ersättning utan massa droppar och andra medel. Men nu så har hon börjat äta mat och det bra. Hon gillar det, väääääldigt mycket. Favoriten är utan tvekan potatis och palsternackapure :) Men hon blir hård i magen, så jag lagar min egna katrinplommonpure då den vi köpt i affären innerhåller så mycket vatten och fungerara inte för Malva, säkert för andra. Så jag lagar min egna och den bara älskar hon :) Till efterrätt får hon oftast, inte alltid äppel och bananpure vilket hon verkligen njuter av att få..



                         

                          

                                Den nya haklappen jag köpte till henne bara äääälskar hon.
                                Hon tog en sked mat och åt medans hon satt och kollade på
                                                   fjärilarna och nyckelpiggorna :)

2011-11-14 @ 12:15:41 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lilla sandloppan

Underbara hund.
Gizmo är så otroligt duktig. Han sitter så fint vid vagnen, bunden, medans Malva gungar.
Men idag fick han för sig att gräva en lite gropp vid kanten med hjälp av ......... nosen. Vilket var mindre roligt men det var bara att bada av honom :)

Dock fick jag plockat 2 fästingar med när vi kom från vår promenad tidigare. det ända var att de satt på varandra. Först satt det en liten på Gizmo och sedan satt det en stor äcklig fästing på den lilla, är det ens möjligt?! Äckligt var det men nu är de borta men ett sår ovanför ögat fick han, det var där de sat.. Stackars min lilla gosse!

 

2011-11-13 @ 17:06:00 Permalink Gizmo Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pappas dag

Hej bloggen.
Mamma, jag och Gizmo kom nyss hem från lekplatsen. Jag fick självklart gunga och jag bara älskar det. Det var inte mycket barn där, bara jag och 2 syskonbarn där. Alla grattar förmodligen sina pappor på fars dag. Jag har det mysigt med mamma (vi leker, busar och gosar för fullt) tills min pappa kommer hem och då ska jag få fira honom lite. Men mamma säger att vi får hoppas att jag kan hålla mig vaken till klockan 7 ikväll..

Men nu ska vi slå in pappas fars dag present :) Det har vi ej hunnit med än. Men det tar bara 2 minuter om mamma gör det!

                        

                         

2011-11-13 @ 14:35:20 Permalink Malva bloggar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bara vara

Idag ska Malva och jag bara vara. Så himla skönt.
Vi har ätit frukost och myst en hel del nu på morgonen så snart ska vi klä på oss och gå ut med Gizmo på en runda. Det är söndag idag, vilket innebär fars dag :) Malva har köpt något till sin pappa, som ni ser se ikväll då han har öppnat det, något litet och gulligt bara :)


Här sitt hon, min snäcka och myser med nya mysfilten och tittar på Alice i underlandet!

 

2011-11-13 @ 09:11:37 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördagens aktivitet

Idag har Malva och jag varit med hennes gudmor Jenny (min allra närmsta vän och hon är som en syster) på stan och har varit smakråd åt henne :) Det skulle shoppas en hel del på några timmar. Som alltid hade vi lika mysigt, men jag kan väl säga att Malva gillade inte det helt ovh hållet, att få sitta i vagnen i 5 timmar var inget jätte populärt. Men stundvis fick hon komma upp i famnen och sedan sitta och leka i vagnen, då gick det bra!







Malva sitter verkligen rakt upp. De flesta barn sitter lite framåt lutat innan de har så pass bra styrka i ryggen, men hon är så pass stark så hon kan sitta rakt upp som en spik :) Dock är ju balansen inte på topp än, men för varje dag blir det allt bättre och bättre!!

2011-11-12 @ 19:18:46 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


BabyTrold

Nya sängkläder har det blivit i Malvas säng.
2 ord - Helt underbara.
Det är så mjukt, färgerna är så fina och kvaliten är underbar. Märket heter BabyTrold och kommer ifrån Danmark, men man kan hitta det i Ullared på Gekås för 139kr för spjälsäng. Något jag saknar är ett spjälsängsskydd bara..









2011-11-11 @ 16:45:34 Permalink Inredning Kommentarer (4) Trackbacks ()


Idag har jag, Emma och Linn varit i Ullare...

img_9599 (MMS)

Idag har jag, Emma och Linn varit i Ullared på Gekås. Det blev mest lite shopping inför vintern till Malva. Jag är nöjd och har haft en toppen dag. Nu sitter vi i bilen påväg hemåt!!

2011-11-10 @ 15:16:36 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


5 månader

Idag blev Malva 5 månader.
Tänk att 5 månader kan gå så fort, när en dag utan dig kan gå så sakta.



Mamma & Pappa älskar dig obeskrivligt mycket, det går ej att beskriva.
Vi kommer alltid finns här vid din sida <3

2011-11-09 @ 21:14:49 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Apornas planet

Rise of the Planet of the Apes (original titel)
Will är en forskare som försker hitta ett botemedle mot sjukdomen Alzheimers, som hans pappa lider av.
Exprimentet testas på chimpanser vilket urartar då en chimpans släpper lös andra apor för att få deras frihet tillbaka..


JAG REKOMMENDERAR STORT denna filmen. En mycket bra film. Visserligen gör det ont i mitt hjärta att se hur de exprimenterar på apor (djur), men filmens handlig är bra och jag gillar apornas beslut i filmen (vissa apor).
Jag tyckte den var bra och jag kan ej lova att ni också kommer att gilla den men jag vill önska att ni gör det :)



2011-11-09 @ 16:11:57 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemmalagat av kärlek till min tjej

img_2061 (MMS)

Mammas hemmalagad katrinplommonpure är mumsigt tycker Malva. Så ivrig och glad man blir när det "mörka" kommer på skeden mot munnen :) Det är såååååå mycket bättre än skiten som finns att köpa i butiken. Så jag rekommenderar alla att göra sin egna!!

2011-11-09 @ 13:24:30 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Överbelastning och dåliga skor

img_9921 (MMS)

Mina ben. De värker. Aj aj aj...  Har nyss kommit hem med Malva från mamma/barn-gympan och kan konstantera att om jag ej vilar mig så kommer jag åka på benhinnsinflamation. Har så fruktansvärt om. Precis som om någon har stått och sparkat mig på benen.. Så vila, värme och värktabletter får det bli veckan ut för på måndag är jag på träningen igen!!  Nu väntar magen på ett kokt ägg och ett glad juice..

2011-11-09 @ 11:48:28 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tired och cold

God Tisdag!

Vaccinationen i igår gick bra men fy tusan vad det gjorde ont. Både i mammas och pappas hjärta men framför allt i Malvas ben. Hon skrek till och blev jätte ledsen, men det gick över ganska fort och det gick bra att distrahera henne från smärtan sedan. MEN inatt har hn vaknat. Hon vaknade och hade feber, var lite smått gnällig. Gnällig var hon igår med efter vaccinationen och hade feber och feber nu likså på morgonen. Men hon känns inte lika gnällig som igårkväll. Trots den höga febern så sitter hon i sin babyhörna :) och pratar.

Fy tusan vad trött jag är, kan knappt hålla mig vaken :( Somnade sent och vaknade tidigt då fröken här hemma väckte mig. Så jag tänkte jag skule lägga mig en stund sen när Malva brukar sova sina 10 minuter på förmiddagen. Och kallt är det med. Skulle vilja lägga mig i soffan och gosa i massor med Malva och med täcket, men Malva känsn ej så sugen på det, tyvärr!

2011-11-08 @ 07:29:19 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tired och cold

God Tisdag!

Vaccinationen i igår gick bra men fy tusan vad det gjorde ont. Både i mammas och pappas hjärta men framför allt i Malvas ben. Hon skrek till och blev jätte ledsen, men det gick över ganska fort och det gick bra att distrahera henne från smärtan sedan. MEN inatt har hn vaknat. Hon vaknade och hade feber, var lite smått gnällig. Gnällig var hon igår med efter vaccinationen och hade feber och feber nu likså på morgonen. Men hon känns inte lika gnällig som igårkväll. Trots den höga febern så sitter hon i sin babyhörna :) och pratar.

Fy tusan vad trött jag är, kan knappt hålla mig vaken :( Somnade sent och vaknade tidigt då fröken här hemma väckte mig. Så jag tänkte jag skule lägga mig en stund sen när Malva brukar sova sina 10 minuter på förmiddagen. Och kallt är det med. Skulle vilja lägga mig i soffan och gosa i massor med Malva och med täcket, men Malva känsn ej så sugen på det, tyvärr!

2011-11-08 @ 07:29:18 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Andra vaccinationen

Åh jag vill inte.. Kan vi inte hoppa över?!.. Snälla..
Nu ska vi åka till bvc för andra vaccinationen och jag vill inte. Både sambon och jag har ont i magen och mår illa. jag klarar inte av tanken att de ska sticka henne. jag vet ju själv hur j***a ont det gör + att jag har nålfobi så tanken att de ska sticka henne får mitt hjärta att öka i hjärtslag.. Åh vill inte men vi måste :(


2011-11-07 @ 09:12:52 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Stora tjejen

Nu de senaste 3 - 4 dagarna har jag kunnat satt Malva på golvet och hon har kunnat suttit i typ 3 - 4 sekunder innan och tippar bakåt eller åt sidan.
MEN
idag satt hur nästan upp till 1- 2 minuter :)
Jisses vad stor hon börjar bli nu. Självklart så skulle hon tippa bakåt någon gång så jag har pallat upp med 4 kuddar (åt alla de håll hon kan tippa åt) ifall, jag vill ej att hon ska slå sig. Så nu har jag Babyprofft en liten sitt-hörna :)
Om man jämnför Malva med många andra barn så när de sitter, sitter de väldigt framåt lutat, men det gör ej Malva.
Hon sitter rakt upp :) Gulltjejen!




(tyvärr är bilderna tagna med mobilkameran, därav kvaliten)

2011-11-06 @ 13:00:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (10) Trackbacks ()


Filmtips

Jag har helt och hållet glömt bort att tipsa er om en film.
Ni som har sett Freaky Friday och gillar den, kommer absolut gilla The Change-Up.

En gift 3 barnspappa råkar byta liv med hans bästa vän vars liv är fullt med tjejer, inget ansvar och slapphet.  Ryan Reynolds och Jason Bateman är killarna det handlar om, Riktigt roliga killar!
Jag tyckte filmen var rolig, inte rolig så jag höll på att garva ihjäl mig utan rolig. Den har en vis lärdom och det är att uppskatta det man har, man vet inte hur bra man har det förrens det är försent..

2011-11-06 @ 10:46:00 Permalink Film Kommentarer (1) Trackbacks ()


Pyjamas-dag

Godmorgon på er. SÖNDAG idag!
Vi har inget idag vi måste göra, så vi får se vad vi hittar på. ta det lugnt, mysa, kolla fim vore ju ej fel då vädret är tråååååkigt ute. Vi får se när vi kliver ur pyjamasen, en dag som denna är det tillåtet att gå i pyjamas hur länge man vill tycker jag :)

Jag ska försöka diska upp lite glas bara och dammsuga av i hallen. Fasen vad det drar in löv och skit när man har hund och drar ut och in barnvagnen. Annars ska vi bara vänta in tiden tills sambon slutar jobbet och kommer hem till oss!





 

2011-11-06 @ 08:40:39 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Höstrugg

Malva, jag och Gizmo har precis varit ute på en promenad.
Mycket skönt väder. Fast att det är tråkigt och dimmigt så är det rätt skönt ute. Varken kallt eller varmt, liksom lagom :) Och självklart hade jag ej med mig min kamera :/ så det fick bli bilder med mobilkameran. Men några fina höstbilder blev det iallafall!


Älskade dottern och älskade hunden <3

2011-11-05 @ 14:52:53 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (7) Trackbacks ()


Rosa och dimma

God morgon på er, lördag idag!
Idag var det ingen vidare fin morgon, det är en jätte tjock dimma ute och man blir ej så pepp på att kliva. Någon mer som känner som mig, bara ligga kavr i sängen, se någon film och ej kliva upp?! Men har man barn och hund kan man ej det, Eller ja inte hela dagen men en stund kan man :) Nu ska jag stoppa ner Malva i sin overall och i bärselen så ska vi gå ut med Gizmo nu, han sitter vid dörren och vill ut.

Idag bär Malva mycket rosa :) Men byxorna är nu på för sista gången för de börjar bli för korta. Jag får passa på att klä på henne med det som hon snart ej kan ha och spara det andra till lite senare :) Dock har jag bara så mycket till henne som jag vill hon ska ha nuuuu..


Dagens Malva: Byxor och tröja, Lindex, Dregglis, Oj´Toy

2011-11-05 @ 08:48:59 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


S i m h a l l e n

Jag har inte kunnat bloggat på hela dagen :/ varje gång jag skulle gå in på blogg.se så har det inte gått, alla andra sidor men ej blogg.se.. Så NU kan jag det :)

Idag har Malva och jag varit med Emma och Lovisa i simhallen. Första gången för Malva att bada där. Lite skeptisk var hon och vattnet var så mycket kallare än hemma, men efter en kort stund vänjde hon sig och älskade det. Nu är ju det höstlov och det var mycket barnfamiljer där, så mycket att titta på. Hon var under vattnet några gånger och det gick super bra. Vågar inte släppa henne än men det kommer när jag är redo, men framför allt när jag känner att Malva är det. Men vi hade det mycket trevligt, så det får vi absolut göra om någon dag :)



Igår letade jag som en tok efter badblöja till henne, men hittade ej några i stan. men på Lindex vid maxi fanns de, dock i storleken 74/80 så de är lite stora, men har dragit åt dem i midjan på henne som ni ser på bilden och då sitter de :)


Våra sockersöta tjejer, Lovisa och Malva.

2011-11-04 @ 17:54:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tankar och Känslor

Tankar och Känslor, Ja det är något vi lever med.
Varje dag, varje minut och vare sekund.

Lycka    Kärlek    Oro    Sorg

Jag kan ej beskriva min kärlek till mitt barn.
Min dotter, mitt egna kött och blod, hon är min min min <3
Jag är så himla glad och lyckligt lottad att Malva är frisk. Inga sjukdomar, obotliga eller inte, ingen kromiska fel, inget handikapp. Hon är frisk och hon lever.
Jag har den turen att slippa den oron och sorgen föräldrar har åt sina barn som lever med en sjukdom och man är ovetande vad som kommer att ske. Den sorgen de föräldrar vars barn har lämnat denna jord.

Oron att förlora Malva, att något ont ska hända henne men framför allt oron att hon en dag lämnar oss, ja den finns här och den kommer finnas här alltid. Det tillhör som förälder att jämnt oroa sig. Det är ju faktiskt så att det är föräldrarna som först ska lämna, inte tvärt om där barnen lämnar oss.

Jag vill bara önska er föräldrar vars barn kämpar mer än vanligt, all lycka till. All styrka till er. Ni har det starkaste modet!

Jag älskar dig Malva, livet ut. Du är min, du är vår, du är här <3


 

2011-11-03 @ 20:35:00 Permalink Tankar Kommentarer (5) Trackbacks ()


Pyssel, fika och shopping

Idag har vi knappt varit hemma något.
Vi har varit på pyssel och sång på Öppna Förskolan (ÖF). Så nu har vi laminerat in några höstlöv till Malvas scrapbook som jag hade tänkt att börja med snart. Det ska skaffas lite färgglada papper, klister/lim och massor av scrapbook-material.

Sedan blev det en tur förbi Linn och Johans lägenhet, äntligen. Nu har jag alltid Linn här i Kalmar. Lite fika, bus, kräk och roliga minnen och shopping. Malva fick en body + en fin klänning av Linn, det tackar Malva för. Hon bara älskar att bli bortskämd. Jag har bara för underbara vänner. Inte nog med att mina närmsta är mina närmsta men de är det jag litar på till fullo och sviker inte en bara för man har fått barn. Man är alltid välkommen oavsett vad och betyder sååå mycket.

Till "mat" ikväll fick det bli lite plättar. Orkar inte stå med något annat och laga så nu är vi mätta, Malva sover, Gizmo väntas på att bli rastad sedan blir det Torsdagsmys!


En trött tös påväg till Linn efter att ha varit på ÖF..

2011-11-03 @ 18:50:12 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny storlek

Igår fick vi tummen ur och köpte uppgraderas oss/Malva med lite nya storlekar.
På nappflaskan har vi nu 3:an och 2an på vattenflaskan.. Även ny storlek på napparna, rosa och lila blev det från 6mån+.. De som är för 0-6mån är för små nu, eller hon tar dem inte lika bra. Får inte ett bra grepp. Tur var det att jag väntade då att beställa nappar ifrån Namnnappen.


Malva igår med nya nappen, mammas gos <3

2011-11-02 @ 07:38:00 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (6) Trackbacks ()


Egen stil

Malva har hittat sin nya stil.
Såhär (bilden nedan) kan man ligga i soffan om man hara myror i baken och vill titta på tv :) En avslappnande stil, eller?! Iallafall gillade dottern min det och jag stöttar hennes beslut!

Lite mat i magen, nybadad, pussad på i massor och pyjamasen på så är det läggdags för henne. En trött liten tjej har vi här. Okej, jag är rätt trött jag med. Men jag ska kissa Gizmo lite snabbt sedan blir det att krypa ner i soffan och mysa med honom <3

2011-11-01 @ 18:32:37 Permalink Malva 3 - 6 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0