Stressdag

Jag mår bättre. Tydligen så var det inget större virus.
Har lite ont i halsen, eller är mest öm när jag sväljer och lite huvudvärk. Men man ska inte ropa hej än. Vaknar varje morgon att vara helt täppt i näsan men annars mår jag bra resten av dagen :/ Lustigt det där!

Strax ska vi ut på en promenad i det underbara varma vädret, helt underbart väder trots att solen ej träder fram helt :)
Malva har trillat illa 2 gånger idag när hon ska gå mot allt så nu får det vara nog, blir nog gå-stolen resten av dagen för jag orkar inte med att hon ska skada sig mer, jag blir så ledsen..

Strax ska vi bort till Öppna förskolan för att lyssna på en läkaren om "sjuka barn" ämnet. Spännande!
Malvar har inte varit sjuk, ingen dunder förkyldning eller något annat, bara en seg nästäppa en gång. Men alltid lika intressant att höra vad de har att säga. Förtst ska dottern ha mat i magen och jag ska stressa ner mig. Varit 2 otroligt stressiga timmar, genomsvettig är jag med :/

2012-02-29 @ 14:49:22 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Förkyldning

Som ni alla säkert vet så går det en förkyldning nu, en envis sådan. Och den har jag åkt på. Eller den har inte brutit ut fullt än, utan den är på G. Täppt i näsan, halsont, extrem huvudvärk och trötthet. Det är en såhär dag man bara vill krypa ner i sängen, kolla på film och sova, MEN det går ju inte när man har barn.
Och självklart när jag mår dåligt ska Malva alltid ha en lustig dag hon, en dag då hon varken vet ut eller in. Så idag när Malva sover, då sover jag..

Så nu vet ni varför jag förmodligen inte kommer in något mer. Jag läser era bloggar men mer än så finns det ingen ork för..

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1312260/images/2012/pic_191565592.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1312260/images/2012/pic_191565592.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1312260/images/2012/pic_191565626.jpg" class="image">

2012-02-28 @ 11:47:50 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Leos lekland

Hur var Leos lekland? Toppen måste jag säga :)
Babyhörnan bara trivdes Malva i och det var barnsäkert. Sen är ju hela leklandet verkligen ett lekland. Attans att Malva inte är äldre för då hade vi kunnat hoppas på den giganstiska studsmattan :) Men det kommer.
En sammandattning av Leos lekland - Mycket bra och ett trevligt ställe att vara på med barnen då man slipper städandet efter en lekträff :)
Lovisa och Malva - That´s what friends are for


Mamma hjärta <3

2012-02-27 @ 20:16:06 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Första riktiga skor

Här är Malvad första riktiga skor :) lite stor men de sitter bra på ändå och hon kan gå bra i dem. Hon har invigt dem på alla möjliga sätt. Gått i dem, smakat på dem och kastat dem :)

Nu ska vi iväg till Leolekland för lite lek med kompisen Lovisa!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1312260/images/2012/pic_191430467.jpg" class="image">

2012-02-27 @ 15:06:48 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Måndag, varje veckas första dag

Måndag idag - Vart tog helgen ivägen egentligen,. Helgen har spenderats med familjen!

Vi har varit ute på en 40minuters promenad och nu sitter vi, eller rättaresagt Malva och tittar på Musses Klubbhus på tvn och hon börjar bli trött. Det är snart dags för en sovstund. Och jag ska följa med henne. Har nu haft en huvudvärk i 3 dagar och idag är den extrem :( Mår t.om. illa pga huvudvärken.. Så frisk luft och mycket vatten idag får det bli, men självklart en lugn dag :)

2012-02-27 @ 09:30:28 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Liten bebis

Igår spenderade hela min lilla familj på Öland hos min moster som fått en flicka för 2 månader sedan.
Min kusin, en flicka vid namnet Elvira :) Jag har tittat på henne en gång tidigare, och det var när de fick lämna BB, en nyfödd flicka på något dygn bara. Men nu fick jag verkligen titta på henne och känna på henne. Åh så liten, jag har knappt minnas att vår Malva har varit så lite och mindre en gång i tiden. Men en stadig och stabil Elvira var det och snart får vi ses igen för då vaknas det dop av Elvira :) Och dopgåvan är under kreativitet eller kanske rättare sagt i väntan på att bli klar :))


Elvira i min mormors famn..


En sovande prinsessa :) <3

2012-02-27 @ 07:23:00 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Turtorial - Konad art

Eftersom jag hag har fått en förfrågan om inte jag kunde visa hur man använder Konad art (se inlägg här om Konad art) så tänkte jag nu visa hur man gör..

Igårkväll (sent) la jag på ett nytt lack som kom med posten i veckan, det tänkter jag bara ha som det är. Så nu kommer jag ej att stämpla på mina naglar men kommer att visa så gott jag kan :)
Lacket jag har i grunden är BYS pretty as a peach, alltså är det en nyans i pastellrosa.

 
Börja med att måla på ett skyddande lack/underlack.
Måla valfritt nagellack, här är det lacket jag skrev om ovanför, 1 gång räcker men då jag valt att bara ha mina naglar enfärgat har jag lackat på 2 gånger.


Här en en platta, med 5 olika stämpel-motiv. Jag har valt den som är inringad, alltså den längst ner åt höger.
Välj ett av de tillhörande lacken (konad art) att stämpla med. Jag har dock valt ett vanligt svart nagellack, så fungerar hyfsat bra då de börjar torka lite. Special lacken är mycket tjockare än vanliga lack.
Täck motivet.


Skrapa av det överflödiga lacket så att att motivet kommer fram.


Stämpla med stämpeln ovanpå motivet. TRYCK HÅRT för att hela motivet ska komma med.
Sedan har du ditt motiv på stämpeln och då är det bara att stämpla över det på nageln :)

___________________________________________________________________________

Råd och tips!
TYVÄRR går det ej att stämpla motiven på för långa naglar. Naglarna kan ej vara längre än vad själva motivet är.
Eller där ljög jag, när jag gjorde leopardmönstret och det förra mönstret (korallröda naglar med silvrigt motiv) så "pysslade" jag ihop motiven men det går ej med ett motiv som ej är symetriskt som denna turtorial visar. OM det finns längre motiv? Jag har faktiskt inte hittat några. Har letat men hittar inga. Glöm ej överlack :) fast det brukar jag göra när jag har enfärgade naglar..

Har du frågor? Kommentera då så ska jag svara på bästa möjliga sätt :)

2012-02-26 @ 20:36:44 Permalink Naglar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Frågor och svar

Jag har fått en fråga angående mönstret som bilden nedanför visar, hur jag gjort det..

Denna gången har jag använt mig utav en design som heter Konad art (tidigare har jag gjort eget leopard-mönster).
Det är ett mönster som man för över på nageln. Tyvärr fungerar det inte på långa naglar, om man inte klipper ihop mönstret. Det finns att köpa på Konad Art eller på Nelly.com.

Jag kommer att lägga upp en step-by-step a.k.a Turtorial hur man gör och vad man använder sen ikväll!

2012-02-26 @ 10:05:34 Permalink Naglar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bakning

Jag ska strax ge mig på att baka Snickerskakor.
Jag har aldrig bakat denna sort tidigare och hoppas de får OK stämpeln. Jag åt en för första gången hos svärfar och gud så gott det var, 1 - 2 bitar räcker gott och väl :)

jag återkommer med resultatet, och bakning är inte något jag direkt brukar göra eller egentligen är intresserad av så förvänta er att det blev skit :))

2012-02-25 @ 14:05:25 Permalink Mumsiga bakverk Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nightmare

Inatt har jag haft dröm/drömmar.
Någon handla om att jag hade fått ett stort hus som jag renoverade och inredde :) En annan dröm måste ha varit en mardröm då jag vaknade tidigt imorse, genomsvettig och lite fundersam!

Åh jag vill verkligen ha hus. Jag är inte mycket för lägenhet, vill ha trädgård och vill kunna renovera om det behövs. Men det kommer i framtiden, det vet jag!!

Disken sedan igårkvällens mat (tacos) mums, och frukost för Malvas del intagen så myser vi nu i soffan till Händige Manny :)
Snart börjar vi dagen, med en promenad i detta underbara vårväder som dagen verkar erbjuda!!

2012-02-25 @ 08:39:52 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vattenmarmorering på Linn

Jag har glömt att postat ett inlägg om min dag med Linn.
Det var i onsdags. Först fikade jag och Malva med Linn, Elin, Mattisas och Viktor och sedan blev det en heldag med Linn. Vilket var underbart!
En långpromenad som slutade på 2½ timme :) och sedan landade vi hemma hos mig där vi marmorerade lite på Linns naglar efter att ha nattat Malva :) Nedanför ser ni resultatet..

I brist på bra nagellack blev det dessa färger;
svart, vit och rött

 
tagen utan blixt                                  tagen med blixt

(vi hann ej ta bort det som kom utanför då tiden rusade iväg och inget nagellack under, bara vattenmarmorering direkt på naglarna)

2012-02-24 @ 21:04:04 Permalink Naglar Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bra fredag

Ja att bara få sova få timmar och ska orka med en hel dag med ett enerigknippe är inte alltid det lättaste, men visst går det an. Men hela familjen fick en powernap på 1 timme+ och det var så otroligt skönt. Vi alla vaknade visserligen att någon plingade på dörren men känslan att få sova ut var skönt :)

Sedan var det bara att kliva upp och iväg på dagen alla ärenden. Storhandling på Maxi, iväg till ikea för att köpa säkerheter för eluttag och vassa hörn + en blomma till vardagsrumsbordet, in på hm och köpa Malva ett par yber-söta skor, Faktiskt hennes första "riktiga" skor :) Ni får se dem imorgon. Hela familjen har haft en bra dag och jag har fått ett bra samtal idag med :)

Samtalet jag fick idag var ifrån den förskolan jag arbetade sist på, de som var så nöjda med min insats och där vi valt att placera Malva framöver (om vi nu får en plats), och de frågade mig (trots att jag ej var tillgänglig för jobb just den dagen i mars) och frågade om jag kunde komma och jobba en hel dag hos dem :) Jag blev glad att de ringde och att de hade valt mig, men sedan kom det lite som en chock att de ville ha mig på en stängning, en vikarie på ett nytt ställe att stänga. De var alltså sååå trygga med mig. Jag kan inget annat än att känna mig extra glad. Just att få höra att jag är inte som många andra vikarier, men på ett positivt sätt. Ja självförtroende steg upp lite i grad nu :D
(risken att låta skrytsam - i don´t care, im så damn good)


Trött familj denna fredagkväll!

2012-02-24 @ 20:41:20 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


4 timmars sömn

4 timmars sömn är allt jag har fått inatt. Jag minns inte när jag fick så lite sömn senast, eller jo det var när Malva var nyfödd. Normalt sätt så brukar jag få sova 6 timmar men Malva vaknade tidigare än normalt och jag somnade sent. Men ska försöka ta en liten powernap med Malva när det är dags, annars blir nog dagen bra i vilket fall som helst för det är fredag och ikväll blir det fsamiljemys efter en låång vecka (känns det som).


Mums med schampoo ;)

2012-02-24 @ 08:16:54 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Du kommer med solskenMamma älskar dig ändå upp till stjärnorna och tillbaka <3

2012-02-23 @ 22:29:21 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Soffstädning

Idag fick jag ett städryk. Inte att ryk att storstäda hela lägenheten, bara soffdelen av vardagsrummet :) Allt började med att jag skulle sopa undan lite grus i hallen efter barnvagnen och hunden (ja vi har barnvagnen i hallen pga platsbrist) men istället tog jag fram dammsugaren för det kändes "renare" på något sätt. Det hela slutade med att jag tog bort alla soffkuddar - vädrade dem, "puffade" dem, dammsög hela soffan, bakom den och under den. Jag till och med våttorkade bakom den :) Inte illa.. Och sällskapet av Malva var det bästa :)

 

M ska klättra på allt :)

2012-02-23 @ 19:43:19 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bälte? Mums


Bältet i Malvas shorts var såå intressant och destoutom sååå gott :) Men det är ju visserligen allt nytt,.

Nu är faktiskt våren påväg. Man ska visserligen inte rops hej än men jag gör det ändå. Jag tror inte på att vi kommer få mer snö, inte här hos oss. Vi har ju knappt något kvar. Bara lite i snövallarna och på gräsplanen. Så Välkommen våren :))

2012-02-23 @ 08:28:45 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Stämpling

Mina naglar är klädda i en form av stämpling.
Underlack-baslack-stämpel-överlack :)

I basfärgen har jag valt ett korallrött lack och valt ett silvrigt lack till min stämpel!

Enkelt och snyggt, tar inte mer än 30minuter..

(första bilden är utan blixt, vilket gör att färger ser orange ut. Andra bilder är i blixt och ger rätt färgsättning)

2012-02-22 @ 22:28:02 Permalink Naglar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dagen lång

Dagen började med ett tidigt pass på gymmet + en träff med min tränare. Vi gick igenom lite fler övningar jag ska göra. Då jag har en svankig rygg och får lätt problem och ont i ryggen vid träning så känns det nu bra med det nya passet och nu ska det testas en månad och se hur det går :)
Sedan blev dét hem och gå ut med Gizmo, som blev en kort runda på 25 minuter. In i duschen, busa med Malva och sedan tog vi en powernap tillsammans, hela familjen. Lagade mat åt sambon innan han åkte till jobbet, diskade och sedan tog vi en långpromenad på 1½ timme i det underbara väder. Solen sken och värmen låg på så gott :) Det var till och med för varmt för Malva att ha sin overall i åkpåsen så det blev jackan och en filt i knäet i åkpåsen..

Malva typ halvkryper/halv hasar sig fram, vilket resulterade till att hon var med sina fingrar i eluttagen :/ Så där har vi nu satt eltejp för att hon ej ska pilla, men hon slog pannan i kontaken ändå och har nu ett rakt blåmärke :( Men jag antar att detta bara är början och att jag måste vänja mig, men jag vill inte det..

Jag har tyvärr fastnat för Big Brother (BB), men jag klarar bara inte av hon den dumma blonda tjejen, Hanna tror jag hon heter. Hon måste ju bara spela att vara så dum i huvudet, eller är hon sån tro? Jag skulle iallafall skämmas om det vore min dotter, att agera ocg bete sig som hon gör.. Nej stackars tjej, det är ju faktiskt synd om henne, något är ju trasigt!

 

2012-02-21 @ 19:42:13 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Boende

Vi har nu sedan i höstast letat efter en större lägenhet, en 3:a så Malva kan få ett eget rum.
Först och främst för att alla hennes saker ska ha en ursprungsplats och sedan hoppas vi att hon skulle sova bättre. Men vi har letat och letat. De som finns är det sååå många andra som söker så chansen och oddsen att få en lägehet just nu är svårt. Vi har liksom boendebrist i Kalmar, och ändå ska de bygga en ny pingstkyrka :/ på en mark som de hade kunnat byggt upp ett stort hur med massa lägenheter i, men icke..
Vi har kollat runt nu med på bostadsrätter och de är ju billigare att bo i månadskostnaden, men det är den där kontantinsatsen som är på 15% (om jag ej minns fel)..
Efter mycket om och men nu de senaste veckorna beslöt vi för oss att få lite mer i ordning med förvaring (så mycket som vi kan) och bo här till Malva blivit inskolad på dagis och så får vi se till nästa vinter hur vi göra. Så nu ska vi bara börja spara och betala av på våra csn lån och så är vi redo sedan. Det är ju snart vår, sedan kommer sommaren som vi läntar sååå mycket efter och sedan är det mysiga hösten!

Ja vi får helt enkelt se hur det blir, dyker det upp en lägenhet under tiden och det känns rätt så tar vi den. Annars bor vi kvar här tills vidare! :)

2012-02-20 @ 20:33:53 Permalink Tankar Kommentarer (7) Trackbacks ()


Sömnbrist

Ja sömbristen har nått oss med :/
Det är nämligen så att nu när Malva börjat äta vår mat (mjölkprodukter) så bråkar hennes mage, vilket gör att hon får ont om hon ej bajsar lite varje dag vilket slutar med att hon vaknar på nätterna och då får sova hos oss.
Malva somnar på direkt men det gör ej vi. Jag sover så fruktansvärt dåligt med henne i vår säng. Speciellt nu när hon kryper fort i sängen och klättrar och håller på + att hon ska vända och vrida på sig och sparka på en om hon ej får plats.

Så inatt ska vi prova att låta henne sovs vidare i sin säng, fungerar det ej så får vi söva henne i vår säng och sedan flytta över henne. Så vi ska alltså prova oss fram så får vi se om vi får sömnen på rättsida igen.. Det är helt otroligt vad man är beroende av sömn egentligen!Det här är Björne, Malvas kompis.
Han kan sjunga "who let the dogs out" och säger "I love you" :)
En mycket kärleksfull vänskap <3

2012-02-20 @ 14:19:11 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Valentine inspiration water marbeling

Som jag nämde igår så gjorde jag en ny vatten marmorering(=water marbeling)

Nu är det säkert någon som tycker att jag byter ofta, och ja, det har du/ni rätt i.
Dock denna gång tog jag bort det för att 1. jag glömde överlack och det började flagna tyvärr :/ och 2. för att jag var så ivrig att prova ett mönster, men som ej fungerar då min lack vill ej det jag ville :)

Det som pryder mina naglar just nu är en Valentine inspiration i färgerna rött och rosa. Sedan kan man ej låta bli att längta efter våren och då jag gärna bär mycket plagg i färgerna svart, grå, vit och marinblått så får det bli rosa :)

Som underlack har jag ett nagelförstärkande, ett lager vit färg (för att få fram färgerna "hårt") och sedan droppade jag en droppa av varje lack tills jag var nöjd + ett lager top coat..
MEN MEN MEN, jag gjorde ett misstag. Jag tejpade för långt in på nageln så därför syns det vita i kanterna på vissa naglar :/ Så ett tips är att tejpa ej på nageln eller liksom ha koll på vart tejpen sitter. När jag gjorde detta var jag trött och gjorde det lite i hastig fart. STRESSA INTE :) Bara ett tips.. Här hittar ni en turtorial på vatten marmorering..

2012-02-20 @ 08:20:00 Permalink Naglar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Åh det kliar i mina fingrar

Jag behöver tyger, tråd och och sidenband, ljus, nagellack, glitter, vit målarfärg...
Min kreativitet flödar och jag behöver få skapa..
Har massor att visa er, men ni får vänta och hålla ut, för det får jag göra :)
Men så fort jag får skapa så kommer det upp... Bara så ni vet så är dessa några av vårens färger från märket Essie :)

2012-02-19 @ 21:42:42 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen som varit

Värst vad denna helgen har passerat fort förbi.
Känns som vi inte ha gjort något men ändå har vi haft fullt uipp hela tiden.
Fredag sprang iväg då sambon jobbade, sen handlade vi lite och sen skulle Gizmo ut, Malva badas och sen sova. Då Malva sov och sambon programerade och bara skit på tv:n tog jag och skulle prova på en ny teknin inom vatten marmoreringen (lyckades inte) så jag måste köpa nya lack och då ska jag benemej lyckas :) Så det blev en snabb ihopsvepning vilket resulterade att de blev slarvigt och halvdant. Jag lägger upp det imorgon!!
Lördagen spenderade vi ute hos M:s pappa och hans sambo i deras hus och vi fick hälsa på deras nya tillskott i familjen, valpen Knut :) 10 veckor gammal,. Jag är såååå valpsugen! Vi var där hela kvällen så ner vi kom hem blev det lite gröt för Malvas del och sen sova.
Då passad jag och M på att kolla på Melodifestivalen som var SKIT. Vad i helskotta är vi påväg. Loreen verkar tydligen den som vi kommer att skicka vidare, för de andra är en skam att skicka vidare för Sverige - och det är min åsikt!
Och nu kom vi till söndagen, där vi har njutit av vädret, ändrat om i dekorationen lite och planerat veckan som kommer.

Nu ropar Malva på mig, eller hon är snarare trött och får inte sova förens tidigast halv 7 så nu ska hon underhållas i en timme sedan sova. Då ska jag krypa ner i soffan och ligga där några timmar och inta lite choklad :) mums!


Lille Knut :)
Dagens middag bestod av fisk, potatis och dillsås, vilket hela familjen gillar.
Malva äter ingen burkmat med fisk i, men den hemma lagade fisken äter hon
och verkligen njuter :) Att äta "vuxen" mat är gott!!

2012-02-19 @ 17:49:21 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Frågor och svar angående marmorering

Jag har fått en del frågor angående marmorering och tänkte jag svara i ett inlägg istället för att kommentera så många :) Det sparar tid!

Visst jag tycker att marmorering är lätt, men det som är lätt för mig behöver inte vara lätt för någon annan.
Det som är svårt är att vattentemperaturen måste nästintill vara perfekt, man ska alltså ej kunna känna om det är värme eller kyla. Sedan ska lacken vara så nya som möjligt för bästa resultat och att hitta rätt lack som fungerar är svårt. Jag har testat lack ifrån OPI och de alla fungerar bra, samma som Nubar. Vissa lack av den mer billiga varianten, tex depend, fungerar och vissa fungerar inte.
Varför det inte fungerar kan jag ej  svara på, det bara inte gör det. Det kan vara så att lacket är för gammalt, att det håller på att torka. Så jag rekommenderar att prova er frasm med lacken och om inte annat så köp nya lack. Det går visserligen åt mycket lack när man marmorerar så man kanske inte vill köpa de som kostar mer, men de fungerar bäst. Så är det bara!

Om första droppen av ett lack ej sprider sig så mycket kan man dra ut det i kanterna genom att doppa tandpetarens spets i kanten på lacken och dra mot kanten på behållaren (i mitt fall min mugg med vatten). Om du droppat bara 3 droppar av lacken och det sprider sig ej mer kan du dra det i kaneten då med för då sprider det sig och då kan man fortsätta att droppa vidare :)

Något i denna stilen ska jag prova på nästa gång :)
Återkommer med resultat!

2012-02-17 @ 16:08:03 Permalink Naglar Kommentarer (2) Trackbacks ()


Krypning

Först och främst vill jag tacka er för alla fina och snälla kommentarer angående marmoreringen. Det har blivit lite av ett intresse och kommer att börja mer med nu när tekniken börjar sitta hyfsat bra :)

Sen till själva huvudämnet i detta inlägg, ett skrytsamt sådant! I förrgår kväll (onsdag) så tog Malva sina första riktiga krypsteg, hela 3 st. Nu kryper hon sig fram i sängen, sakta men säkert. Men på bara golvet blir det lite svårt att få fäste, men hon försöker och lyckas med några krypsteg :) Alltså nu kommer det vi har längtat efter. Och sedan har det hänt en sak till, Att Malva nu kan från att ligga på magen sätta sig upp. Nu gör hon detta hela tiden: först sitta, sen framåt för krypning, lyckas med några krypsteg och kanan ner på magen för att sedan kunna sätta sig upp - jätte glad och stolt blir hon :))

Jag kan säga att jag brast i tårar när jag såg Malva tog sina första krypsteg. Skickade genast iväg ett sms till sambon (som var på jobbet) med lycka att nu kröp hon :) Åh älskade skruttungen <3

2012-02-17 @ 08:48:59 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Turtorial - vatten marmorering

Efter att fått flera förfrågan om jag inte kan lägga upp en video på vatten marmorering så blir det iställer bilder då jag ej kan filma allt med bara 2 händer :) Jag gjorde denna marmoeringen sent igårkväll för er, därav slarvet på bilderna och därför kunde jag ej filma det. Men ska be sambon filma nästa gång :) This is for you, in pictures..

Jag använder nedanstående inför alla mina marmoreringar:
- platsmugg
- fingervarmt vatten (man ska ej kunna känna varken värme eller kyla)
- tandpetare
- tejp
- en bit hushållspapper

Nagellacken till denna marmoreringen är:
- ett nagelförstärkande ifrån Nubar (mycket bra)
- ett ljusrött lack från Nubar
- ett vinrött lack från OPI
- ett ett vanligt enkelt överlack ifrån Depend, dock inget vidare bra överlack.


- Stryk på ett lager av underlacket - låt torka.
- Börja med att tejpa (eller olja in ditt finger, ej nageln) runt om din nagel, då blir det lättare att ta bort oönskt nagellack. Men kan olja in sitt finger i olja om man ej har tejp.

 
- Börja med att droppa en droppa av första färgen. Här har jag valt det ljusröda.
- Droppa en droppa av närsta färg. Då är det vinröda.
Det är viktigt att man låter varje droppe att få expandera innan man tar nästa. Om lacket inte expanderar är det inget bra lack att använda. Meningen är att det ska expandera för att marmoreringen ska fungera.

 
- Gör ett valfritt mönster. Här har jag gjort ett mönster i form av en "blomma"/"blad".
- Doppa i nageln och håll kvar det i vattnet och plocka bort det överflödiga lacket i vattnet med en tandpetare.
- Ta sedan upp fingret ur vattnet och låt torka.
- Ta bort över flödiga lacket, toppa med ett överlack och voila :)

Vill ni ha videos? kolla in denna tjejen här. Helt klart den bästa på marmorering via youtube..

 

Har ni några frågor så svarar jag mer än gärna. Jag är lite dålig på att beskriva saker, iallafall kortfattat så jag hoppas ni förstår ändå :) Man kan göra sååå mycket olika mönskter, det är bara fantasin som sätter stopp!

2012-02-16 @ 18:57:46 Permalink Naglar Kommentarer (10) Trackbacks ()


Mer snö

Det har verkligen vräkt ner snö sedan igår kväll till imorse.
Vi har inte haft överdrivet med mycket snö utan lagom, men nu är det mycket snö och snön ligger så fint på träden nu, helt underbart.
FAST att jag längtar och saknar efter värme, sol, varm sandstrand och grönska - alltså sommar :)
Men till dess så får vi klä på oss väl och njuta av snön, som kom tillslut..

2012-02-15 @ 09:32:07 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


8 månader

En sen uppdatering om månad 8 kommer här :) Bättre sent än aldrig, eller hur!

Malva gillar: att vara på golvet för då är hon som mest rörlig, majskrokar är IT, åka pulka, bli jagad när hon är i gå-stolen, åka vagnen.

Malva gillar INTE: ta på sig kläder/ytterkläder, bli torkad runt munnen, att ha solen i ögonen.

Malva äter: Gröt till frukost, fruktmål, lunch , middag, gröt på kvällen ocvh ett mål ersättning nattetid (ibland). Hon får majskrokar, smörgås eller mariekex under dagen. Dricker äppeldricka för magen.

Malva sover: i sin säng men i vår säng efter en mardröm. Hon har vänt tillbaka till sina vanliga sovrutin. 

Malva kan: säga "mamma" och "bappa" :) Hon viskar bappa bappa, så söt. Hon vinkar även nu och mycket och hela tiden :) Först trodde jag bara att de var en engånsförtelse, men icke :) Hon kan även sätta sig att ligga på magen, 9 av 10, hon kan stå själv utan att hålla i sig i några sekunder (som längst 10 sek), ställa sig på knäna/fötterna och gunga, så krypning är på G :)

Malva är: alltid glad. Det går inte att beskriva hur glad hon är, förutom när magen strular då hon kämpar med den. Men sedan födseln har hon alltid varit glad. En riktig charmör är hon med, hon charmar allt och alla :)

Malvas tänder: hon har fortfarande "bara" de 2 tänder nere, men vi anar att det kan vara någon tand på G i överkäken, vi får låt tiden utvisa.


Min tuffing i sin hooddress :) Hon älskar kameran, nästan för mycket..

2012-02-15 @ 08:03:00 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (9) Trackbacks ()


Medhjälpare

Jag har en jätte duktig medhjälpare här hemma.
Malva heter hon och kan packa upp varor och hjälpa till jätte bra. Vilken avlastning :) Hon brukar alltid börja med att packa upp "sin" kasse med mat, våtservetter, dricka osv. Sedan hjälper hon med resten!

 

 

Även Vilda hjälper till. Eller ja med henne kan vi diskutera om hon hjälper till eller om hon bara är ute efter mat, denna lill katt till matvrak :) Alltid hungrig!

 

2012-02-14 @ 21:13:12 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förskolor, långt inlägg - ta er tid

Ja för de flesta bloggare som jag följer är det snart dags för inskrivning på förskola eller så har redan vissa börjat nu. Då jag nu känner att jag har varit på de flesta inom stadsområdet så var det ganska så klart vart de var jag ville att vi skulle sätta Malva. Jag och M har pratat om det, men han överlämnade ansvaret eller valet där Malva skulle börja, då jag faktiskt har erfarenhet av dessa förskolor och har ett hum om vart vi vill sätta henne.

Men det finns ingen förskola som jag känner 110% procent för, för i så fall skulle det vara att vara med mig där jag var. Inte vill jag eller känner jag att jag kan lita på främmande människor att ta hand om Malva. Att se till att hon är i det skicka hon var när vi lämnade henne, att hon får den uppmärksamhet, stimulans och uppfylla alla önskemål och krav vi som förälder till det käraste vi har. MEN så måste man, hur ont det än gör i hjärtat.

Nu när våra pappar var varit inskickade i 2 månader och valen av placeringen är gjorda, upptäckte jag en ny förskola där jag bara VILL ha Malva. Fan fan fan.. vad gör jag? Kan jag dra tillbaka eller ändra mina önskemål?
Jag har nämligen hittat en förskola som faktiskt upplever ett krav jag hade, men som jag trodde var omöjligt. En förskola där barnen 1 - 5 får leka tillsammans som en grupp på förmiddagen och senare på eftermiddagen. På denna förskola kunde alltså minstingarna få leka med de större vilket jag bara gillar skrapt. Varför ska barnen i samma ålder bara leka med varandra. Av min erfarnehet kund ejag se hur barnen, trots olika åldrar, faktiskt kunde leka tillsammans. Barnen hade respekt för varandra på ett helt annat sätt, de större visste att de mindre var små och tog hand om dem på ett sätt i leken som man inte ofta får se. Ofta har man fått sett att de indre ej kan hänga med de större barnen i lekar, men inte här. Miljön och intrycket var lugnt trots en sådan stor barngrupp och barnen kändes inte "vilda" på något sätt. Sedan delas barnen i åldersgrupperna och de gör sina aktiviter som en grupp med sina pedagoger som de flesta förskolor gör. Jag är helt klart För blandade åldrar i större grupper!

Det är ingen tvekan att Malva ska börja till hösten. Då har hon ändå passerat sitt första år med några månader och då är det dags för henne att komma ut i världen. Att släppa tryggheten från oss föräldrar och faktiskt lära känna trygghet med andra vuxna, att leka med andra barn. Barn lär ut till varandra sååå otroligt mycket och ju senare barn inskolas desto svårare är det att inskola barnet, att lära sig barnet anpassa. Men det är ju inte bra att skola in sitt barn för tidigt heller. Vissa har dock inget val när inskolningen ska ske, kan vara pga jobb osv, och barnet far ju inte illa och det finns ju inga rätt & fel när det gäller inskolning. Men man ser att barn som skolan in "tidigare än normalt" är inte lika mycket aktiva på förskolan, kan inte hänga med på samma sätt.
Men alla barn är olika och det finns inga rätt & fel.

Nu vet jag att det kommer komma massa skit, det brukar de alltid göra. Sluta jämnföra Ditt barn med andras barn, det är tramsigt och som sagt, det finns inga rätt eller fel, alla barn är underbara!
Detta är bara åsikter och mina egna tankar från mina 6 år av erfarenhet inom barnomsorgen!

2012-02-14 @ 10:31:49 Permalink Tankar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kusinbus

Idag blev det kusinbus för Malvas del.
Faster och kusin kom hit och barnen fick åka pulka under tiden vi skulle införskaffa vuxenfika :)
(något gott som barnen ej får äta, tex: delikatobollar)
Det märks att bebisarna börjar bli barn :) om man kan kalla dem det. Nu leker de på ett helt annat sätt. Okej dte sitter inte och "leker" leker med varandra som barn gör på dagis. Men de kollar på varandra, följer med i blickar, de faktiskt kan dela med sig och att det faktiskt börjar bli stora nu.
Fast att Malva alltid kommer vara min lilla bebis <3
(Insåg att jag glötm postat Malvas 8 månaders info., kommer senare när madamen sover)


svårt att få en bra bild på båda 2 när de inte vill sitta stilla och är sååå intresserad av varandra eller något annat. Av cirka 90 bilder var detta den som blev bäst! :)

2012-02-13 @ 15:55:53 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ge mig vår och sommar

Nu längtar jag faktiskt efter våren men mest efter sommaren.
Jag tycker vintern är fin och snön är mysig, men att behöva klä på både mig och Malva overall/jacka+termobyxor,vinterskor, vantar, halsduk, mössa varje gång vi ska ut med Gizmo börjar bli jobbigt nu. Att dra in massa snö på golvet och torka golvet varje gång börjar bli väldigt tråkigt.
Därför längtar jag då man kan ta på oss en tjocktröja/tunnare jacka och i skorna och bege oss ut + all grönska, växer som kommer till liv.

Så efter vårkänslorna så målade jag SENT igår mina naglar i ett korallrött lack, som självklart är snyggast till bruna händer, som på sommaren. Men lite färg i vardagen behöver vi alla :)) Och jag som gärna använder svart/vit/grå och marine blått så är detta ett stort steg, osm jag faktiskt trivs med..


Ursäkta mina torra händer och bildkvaliten :)

2012-02-12 @ 18:05:00 Permalink Naglar Kommentarer (5) Trackbacks ()


Sömntuta

Att puta fram en barnvagn i snökaoset (inte plogat än) är ju som ett träningspass. Fy fasiken vad tungt det var, mycket snö att dra sig igenom och det fortsätter att vräka ner snö. Men mysigt är det, stora vita flingor som yr i luften :)

Min sömntuta <3 Man kan se ett leende!

2012-02-12 @ 13:24:22 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vila i frid

Whitney Houston har gått bort :(
Hon hittades död i natt på ett hotell i Beverly hills. Det är såå tragiskt, hon hade en röstande ingen annan och var en stor sångerska, mycket tragiskt.. Men hon har ju haft tunga drogproblem så det var ju en tidsfråga när kroppen skulle säga ifrån. Hon blev 48 år ung. mycket tragiskt är det :(
Vila i frid nu Whitney!!

2012-02-12 @ 07:35:21 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Melodifestivalen del 2

Ikväll blir det Melodifestivalen och jag har kollat vilka artister som ska uppträda, Inga jag direkt lyssnar på så jag lär nog bara halvglo på det och sedan sova. Lite tråkig dag faktiskt, men vad ska man göra. Varje dag kan inte vara en bra dag´, man har dåliga dagar med!
Så därför blir detta mitt sista inlägg ikväll och mer än så här blir det inte. Im out!!!

2012-02-11 @ 17:43:04 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


workout

Jag började denna lördagen med mitt schema på gymmet.
Mycket skönt var det :) Är tränad och duschad och ska ha en mysdag med mitt lilla busfrö :)
Imorgon blir det vila till måndag, sen är jag på det igen!

2012-02-11 @ 11:31:56 Permalink Träning och motion Kommentarer (2) Trackbacks ()


Glad You Came

Jag måste bara rekommendera ett "pojkband" från England, The Wanted heter de och deras låt Glad You Came är såååå sjukt bra. Älskar bara basen i låten och den får mig att hoppa i ett par stövlar, jeans, vit t-shirt, utsläppt hår och bara dansa loss :) Jag kan vara rätt vild, men bara när jag inte får släppas lös ;) haha. Nä på skämt och sido så älskar jag dansa, önskar bara jag kunde dansa som de gör i Step up och alla dessa hip hop/RnB filmer :D Nu blev jag sugen på att gå ut med mina vänner och bara ha det såååå kul och dansa med dem som vi brukade göra, innan vi fick barn, heltidsjobb, plugg osv..
Men tillbaka till låten, ursäkta mig blev lite tagen där ett tag, låten är bra tycker jag. Det är inte alla som tycker om denna, vi alla är olika så ni vet, om ni inte redan visste det :)

2012-02-11 @ 00:03:20 Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


Black and Silver

                  


Ja som ni vet så är ett av mina intressen naglar.
Fast att jag varken har långa naglar eller är speciellt duktig men Övning ger Färdighet + en hel del tålamod :) Efter min andra prövning av vatten marmorering och jag låg på mina knän 2 dagar efter designen så började det flaga lite pga mitt dåliga överlack och jag klarar inte av flagnat nagellack. På andra bryr jag mig inte om, men på mig själv är det fulatse jag vet.

Så en ny design blev det. Min inspiration var leopard, men då jag ville ha svarta naglar så blev det de & ett väldigt silvrigt lack som är själva leopardmönstret då inget annat lack jag hade hemma blev så tydligt mönster som det silvriga. Ni får ignorera de som kommit utanför, bilden togs i onsdagskväll (sent) då jag precis blivit klar och väntar på att det skulle torka rejält.

2012-02-10 @ 21:30:34 Permalink Naglar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förskolorna ansvar

Denna dagen började ju bra, eller inte.
När jag var ute med Gizmo och Malva nu på förmiddagen, passerade jag dagiset i området och ser hur en 3årig pojke stupar ner för den branta isiga trappan på 6 - 8 steg och börjar skrika. Ingen personal kom så jag sprang snabbt in och hjälpte pojken upp. Jag fick parkera Malva i vagnen vid grinden och Gizmo band jag inte ens i all hastig fart. Som tur hade bara pojken ont i benet och inte i huvudet men hjälpte honom in efter en personal. Hittade ingen personal förens längre in på fötrskolan där de stod och pratade.

Jag trodde att alla förskolor har regler att inga barn får gå ut på gården förens en pedagog går med ut, eller är det bara vissa människor som ha det vettet i sig.
I förskolan/pedagogernas försvar hoppas jag bara att detta var första gången, men absolut den sista gången.
Skärpning säger jag bara. De kanske ska fundera på att sätta dit ett räcke så barnan kan hålla i något när de går ner för trappan.

Ja nu ser man mindre framemot att lämna sitt barn på dagis, men sedan ska man ju veta att det är inte så på alla förskolor och alla pedagoger är faktiskt olika. Jag hoppas bara vi blir nöjda över vårt val av förskola. Men det är något vi får se. Det är helt naturligt att barn som precis börjar på förskola att de vill efter sina föräldrar. Men det förstår jag. Barn är ju vana vid att ha mamma eller pappa vid sin sida första året och sedan så lämnas de bort till främmande människor och andra barn. Men det är ju därför att inskolningen går bra, att barnen hittar iaf en pedagog som barnet känner trygghet vid..

2012-02-10 @ 13:44:37 Permalink Åsikter Kommentarer (3) Trackbacks ()


Myspys

Nyss var Madde här på besök.
Det var alldeles för länge sedan vi sågs, fy skäms på oss. Dock helt underbart var det, älskade vän. Det går liksom inte att beskrivs hur otroligt skönt det är att få träffas när man ej träffas på såååå lång tid. Våra schema har liksom inte gått att få ihop. Malva bara gillade att Madde var här, jätte glad och busig och inte blyg :)

Idag blev det ett träningspass på en timme bara. Mådde illa när jag var på gymmet och "vågade" inte ta fullt ut ifall jag skulle spy :) Men skönt var det att få träna lite iallafall..

2012-02-09 @ 16:34:41 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jobbande hemmafru

Imorse fick jag en bokning för jobb, så det var bara att kliva upp, i med frukost och sedan på cykel iväg till jobbet. Visserligen slutade jag vid 1 tiden idag, men var tvungen att skynda mig hem och ta Malva då M skulle iväg och jobba. Stressigt stressigt men det blir lätt så ibland. Men hemmet var iaf lite i ordning gjort, disken är diskad, tvätten hänger på tork i hemmet och Malva har blivit stimulerad med hjälp av en pulka :)
Yes idag invigde vi Malvas pulka och hon tyckte verkligen om det. Det går inte att skriva hur men hon pratade som aldrig förr och bara gillade det :)

Nu blir det att tänka ljus, krypa ner i soffan med täcket och halvsovandes i soffan :) Imorgon är det tänkt att ta ett pass på gymmet då jag ej hann det idag, men vi får se vad dagen imorgon bjuder på! Mamma är ledig och ska ta Malva en stund om jag jobbar eller på mitt gympass :) Dessa mamma är bra att ha! <3

         

2012-02-08 @ 19:20:27 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Lek

Efter lunchtiden så träffade vi Lovisa och Emma.
Det bkev en promenad runt Skälby och sedan en värmande fika på ett hundcafe då jag hade Gizmo med mig på promenaden :) Våra tjejer de hade kul tillsammans. Först ska du självklart känna på varandra och Malva ville inte dela med sig först utav Gizmos koppel, men tillslut så dela de på det. Mumsigt med reflex ;)
En mycket trevlig stund var det. Få prata lite och låta tjejerna få "leka" lite!

2012-02-07 @ 19:11:46 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (5) Trackbacks ()


Går ej att kommentera

Jag vet att vissa inlägg för stunden ej går att kommentera.
Det är för att jag bloggar via mobilen, och då går det ej att kommentera trots att jag har bockat för rutan för att inlägget ska kunna kommenteras. Så jag får gå in på datorn och ändra det :)
Så nu vet ni, men det är säkert ingen nyhet :D

2012-02-07 @ 17:58:19 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Det börjar närma sig

Jag vet inte om det är för att Malva var i vår säng, att täckena var i vägen men innan när vi tog en kort powernap vaknade jag till att Malva stod på knäna i krypläge och gungade fram och tillbaka :)
Hon vill ju bara krypa, hon blir jätte ledsen och sur för att det inte fungerar och då blir jag ledsen :( Men när vi minst anar det så kryper hon iväg. Medans M tror att Malva kommer lära sig gå före att krypa. Spännande de är med denna utvecklingen :))

2012-02-07 @ 14:12:53 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Täppt näsa

Godmorgon på er.
Jag vaknade upp täppt i näsan :/ Mindre roligt.. Så jag tror jag skippar gympasset idag och tar det imorgon istället. Känner att jag ej har sovit så bra inatt så en lugn dag med inga måste låter toppen. Okej, jag måste städa av lägenheten men det tar bara 2 timmar med Malva i hälen på mig :)

Jag har sedan fått flera begäran att jag ska visa hur man marmorerar och jag ska försöka visa er så snart. Det ända med marmorering att det tar sin tid från att man har börjat. Lacken ska torka innan man lägger på nytt osv. Första gången jag gjorde det tog det 2½ timme då jag försökte med ränder, men det var svårare än vad jag trodde. Och nu andra gången så gjorde jag bara lite mönster och det tog lite mer än en timme bara men nu blev det lite slarvigt gjort.
Men när jag ska göra en ny marmorering så lovar jag er att visa :) Det är kul och så unikt, men svårt innan man hittar sin teknik!

                 
                         Första gången                                        Andra gången

2012-02-07 @ 10:34:00 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Taking babysteps

Ja under tiden jag var borta har det hänt en del i Malvas utvecklig.
Nu kan hon stå helt själv bra länge och vet hur hon ska göra för att sätta sig ner, men än är det fortfrande i riskzonen för att skada sig och tro mig, skadat sig har hon gjort. Hon har både trillat bakänge och framlänge men tur har det gått bra. Jag förstår inte hur man som förälder ska stå ut med denna tiden, då barn brukar skada sig mycket, det gör ont i mammas hjärta!

Hon kryper inte än, men det är inte långt dit. Hon försöker hela tiden och vilja finns det. Men hon måste bara hitta knepet.

När det kommer till maten har vi börjat ge henne små smängder av mat med mjölk i, *peppar peppar* så har det gått bra hittills, men visst får hon kämpa på för att bajsa bara lite. Men lättare ska de bli när hon blir äldre :)

2012-02-07 @ 09:08:00 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


I think im fallling to sleep

Jag är jätte trött, sitter och gnuggar mig i ögonen, känns som jag har grus i dem.
Malva somnade för en timme sedan och jag skulle inte förvåna mig om hon vaknar när jag ska gå och lägga mig, vilket blir nog ganska snart. Men först måste Gizmo rastas och då Malva ligger och sover så får det bli runt husen. hann ej med någon längre promenad bid 5 tiden då det ej passade Malva.
Och nu hoppas jag hon sover medans jag är ute. Hon har visserligen aldrig vaknat annars när jag varit ute med Gizmo..

Och kallt har vi det, 17,4 grader inomhus :/ Det är sinnessjukt att värmen är på full värme men ändå är det kallt. Inte konstigt vi är täppta i näsan och känner oss dunderförkylda. Nä tända alla ljus jag bara kan blir det, täcket o soffan och lite plättar till kvällens måltid :)


Min ända pojke (förutom sambon) <3 Gossen min!

2012-02-06 @ 19:37:32 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vatten marmorering

Min egentid spenderade jag med att marmorera mina naglar.
Denna gången (min andra gång) så blev det i färgern svart, silver, vit och rosa och jag blev hyfsat nöjd. Testade olika mönster och börjar komma på en bra teknik, men som ni vet "övning ger färdighet" :)
Dock ångrar jag att jag valde ett rosa glitterlack ovanpå, men det går inte att ta bort utan att ta bort allt så det får vara på. Om jag känner mig själv så åker det bort om några dagar :)

 
vänstster hand-höger hand utan blixt

 
vänster hand-höger hand med blixt

2012-02-06 @ 16:17:40 Permalink Naglar Kommentarer (6) Trackbacks ()


BVC och gymmet

Dagens besök på BVC gick bra.
Malva följer sin kurva jätte fint och bra. Alltså en vikt på 8.8kg och en lång på hela 70 cm :)
Min lilla kärleksklump <3 Vi har fått lite tider så vi kan gå och träffa en tandläkare, en distriktsköterska och någon mer med en doktorexamens :)


mums med majskrok, the number one :)


Idag fick jag ställa klockan på 07.00 för att hinna upp och sedan bege mig till gymmet och träffa min PT (personlig tränare). Vi gick igenom lite övningar som jag ska följa noggrant i 2 veckor sedan ska jag tillbaka och då ska vi ses igen. I och med att jag har problem med mitt knä så har jag även fått hemma uppgifter som jag ska göra varje dag, vilket jag kommer få göra hemma på kvällen när Malva somnat. Men jag fick hans mobil nummer så jag kunde sms:a honom om jag hade undringar över något eller om det var så att jag behövde träffa honom. Det är ju pinsamt hur i oform jag är :/ Men nu ska det bli ändringar. Dock fick jag mycket beröm för min hållning, att jag var så rak i ryggen  och att jag hade starka ryggmuskler. Men efter passet idag kommer jag säkert få träningsvärk av, men imorgon bittit ska jag tillbaka och träna HÅRT :)
Sen att han var snygg med, ja det gjorde ju hela morgonen bättre ;) hihi..

2012-02-06 @ 13:59:51 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Helgen som varit

I fredags var M och jag barnlediga.
Min mamma hade Malva och Gizmo så jag och M fick hitta på något tillsammans och då valde vi med glädje att umgås med "gänget" så kallat :)
På festen som blev visste jag vem alla var, men inga jag direkt jag kände så. Träffats 2 gånger men inte mer och herregud vilka underbara människor. Vi hade det super kul, ja eller från min och M synvikel.
Det spelades Med Andra Ord - tjejer mot killar = tjejerna vann :)) Surprise surprise.. Och efter lite allmänt prat så begav vi oss in till stan, rättare sagt Harrys där det förbrändes lite kalorier från alkoholen som intogs denna kväll :)

Nu var det lördag.
Att få sova ut trodde jag att mamma skulle väcka oss när hon skulle lämna av våra 2 små hjärtan, men icke. Jag är tydligen nu ett alarm som vaknar ovsett sovmorgon eller annat lyx. Klockan 7 slog ögonen öppna (efter 4 timmars sömn) och pigg var jag. Men jag vägrade kliva upp, jag skulle passa på att ligga kvar i sängen och njuta att slippa kliva upp. Efter att jag och M hade legat och pratat i sängen så klev vi upp klockan 11 och ringde hem Malva och Gizmo. Var jag bakis? Icke, men däremot M var det. Men efter 2 timmar med vätska och mat intagen så var det ute ur hans system och sedan njöt vi av dagen, kvällen där vi kollade på Melodifestivalen. Och glada för det är vi, Loreen & Dead By April var otroligt bra, givetvis gick de vidare direkt till finalen :)

Och nu var det söndag.
Som har varit ett vinterland. Spenader dagen med bus med Malvis och sedan begav jag & Gizmo oss för att möta upp Linn & Sam för en promenad runt Svinö. Självklart glömde jag bort att starta runtastic så jag kunde ej antecka hur långt vi gick, men det tog 2 timmar och vi stannade för att fotografera, ja allt möjligt :)
Middagen blev tacos, som jag nu ångrar vi åt då jag är proppmätt än, skulle kunna spy och vi åt ändå vid 4 tiden. Men en promenad på det med hunden och sen nattning av Malva fick jag nu egentid för mig själv och det blev vatten marmolering som jag blev hyfsat nöjd med. Testade "vanliga" nagellack och se om de gick att marmolera med. Resultatet får ni se imorgon :)

         
        
         

                 Nu är det dags för mig att krypa ner i soffan och vila mig
               Imorgon blir det upp tidigt och ni får veta varför imorgon :))

2012-02-05 @ 22:48:18 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Bitig kyla

Brr vilken kyla.
Imorse när Gizmo fick sin första runda stod det ändå bara på -16 men det har som kallast varit uppe i nästan -30 :/ Jag anser att man får klä på sig efter vädret. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. MEN och det stora MEN:et, att det är synd om hundar som för kylskador på tassarna. Gizmo har haltat och fått isbollar mellan trampdynorna och nu är de jätte röda. Så varmt vatten fick de doppas i och sedan tasskräm på..

Men trots att vi har värmen på så är det jätte kallt här hemma, 17 grader stod termometern på och nu har jag tänt så mycket ljus som det bara går. Hoppas att det ska få upp temperaturen lite.
Och på tal om ljus ÄLSKAR jag tända ljus och pyssel, så i väntan på stämpel ska jag stämpla egna ljus. Ni ska få se hur underbart det kan bli, håll utkik framöver på det :)


                    

      Klä er varmt mina vänner, håller er varma och friska i detta underbara vinterland :)

2012-02-05 @ 18:57:40 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bappa bappa

Malva säger nu bappa bappa hela tiden, vilket gör pappa M sååå glad. Det går inte att beskriva hans leende och glädje :) <3
Efter att hon har sagt mamma ett tag, är det roligt att hon nu har bytt till pappa/bappa. Liten paus ifrån mama mama mama är rätt skönt, ett tag lät hon som ett billarm :)

2012-02-05 @ 11:18:03 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Först tv nu tidning

Under min tid som jag var "borta" var jag med på TV4 Kalmar i ett repotage angående OB-omsorg.
Och nu har jag fått en förfrågan att vara med i Expressen där en repoter skriver en artikel om hur man kan förbereda en hund att det kommer en bebis i familjen.
Hon hade läst mitt inlägg jag skrev under min graviditet där jag skrev tips och hur jag skulle göra för att vänja Gizmo vid Malva. Och nu var hon intresserad att höra hela historien.
Dpck har jag ej bestämt mig än om jag vill eller inte. Jag har inget problem att dela med mig här, men i en tidning som många läser, ja då är det viktigt att hon skriver att trots allt jag gjorde fungerade på Gizmo, vilket inte kanske fungerar för en annan hund. Att det är olika från hund till hund + dess ägare!
Men det lutar åt det då jag vill kunna göra allt jag kan för att hjälpa till i världen på något sätt, och denna artikel är då något jag kan hjälpa till så blir det nog så!

2012-02-04 @ 22:19:25 Permalink Tankar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lite nytt men ändå detsamma

Ja nu är jag tillbaka!
Efter att ha fått ägnat tid åt allt annat och inget på bloggen, så är jag tillbaka och det känns bra.
Det kommer bli en liten förändring.
Min idé var att sluta blogga om Malva så mycket och mindre kommer det bli.
Men det kommer ändå bli om oss för att jag har märkt att det uppskattas en hel del och det är faktiskt en del av mitt liv.
Men min pysselsida, alla uppfinningar och kreativitet kommer att dyka upp här.
Vilket jag ej tidigare har haft tid till!

Imorgon kommer ett långt inlägg om allt som skett här hemma hos oss som ni har missat.
Bara bra och roliga saker :))

GOD LÖRDAG PÅ ER, har saknat er!


2012-02-04 @ 20:06:23 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0