Jag har bestämt mig

Jag har efter mycket om och men nu bestämt mig.
Jag kommer att fortsätta blogga men det kommer bli lite annorlunda.
Bloggen har varit som en dagbok, men nu kommer det inte att vara det.
Utan nu kommer ni kuna följa vardagen hos oss, men det är först nu som mina kreativition och pysselsida kommer att komma fram. Jag kommer att blogga när jag anser att jag har något vettigt att komma med :)

Först ska jag bli klar med min design, men det tar längre tid än väntat då jag ej finner tiden till att sitta ner och fixa den. Just nu har vi det tufft när det gäller sömn här hemma.
Mer om det framöver..


2012-01-24 @ 14:17:47 Permalink Åsikter Kommentarer (13) Trackbacks ()


No comments

Jag vet att vissa inlägg inte går att kommentera.
Det är för att jag bloggat via appen och där går det tydligen nu inte att kommentera fast jag valt att man ska kunna kommentera. Men då måste man gå in via datorn och ändra det sedan. Så jag vet att vissa inlägg går ej!
Tyvärr!!

2012-01-22 @ 17:33:22 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag funderar än!

Jag funderar än på vad jag vill och jag kommer att behålla bloggen kvar.
Men jag kommer att blogga mindre om Malva och mer om mina intressen, pyssel och kreativitet!

Så det kommer bli en ändring totalt och återkommer med nytt material!

Nu får man verkligen veta vilka som enbart Läser inläggen och inte tittar bara på bilder och vilka som bara följer bloggen för att man har barn!

2012-01-21 @ 12:30:27 Permalink Tankar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vet inte vad jag vill

Jag tänkte faktiskt dela med mig av en tanke jag haft länge!
Jag funderar nämligen sluta blogga - av såååååå många skäl. Men först och främst så känner jag att jag inte har så mycket att komma med, inget intressant och bloggen handlar liksom om Malva. I början så bloggade jag mycket mer om livet som mamma och allt, men det var mycket för min utspridda släkt. Så de skulle kunna läsa och följa med, men nu har faktiskt skaffat facebook istället där jag skriver jag det viktiga och inget "bara för" liksom..

jag är även trött på alla fördomar, all negativkritik och allt onödigt som folk kan komma med. jag har läst flertal bloggar där andra människor har hållt på att jämnföra barn. Då måste man liksom ha glömt bort att vi alla är olika och att hålla på att jämnföra är inget som är något större intresse.
Hur kul är det att höra från andra att deras barn gjort en viss del i sin utveckling tidigare än sitt egna barn när man stolt ville dela med sig utav vad som har hänt sitt barn. Är det så svårt att vara glad för någon annas skull, vi alla är ju föräldrar nu. SLUTA JÄMNFÖRA!

ALLA BARN ÄR FINA BARN. ALLA UTVECKLAS OLIKA. MAN ÄR VARKEN SEN ELLER TIDIG FLÖR ATT NÅGOT HAR SKETT I MÅNAD INNAN SITT EGNA BARN. Man kan säga att barn är sen i talförmågan när barnet börjar prata vid 3 års åldern. då handlar det om 1 års skillnad. Men någon månad hit eller dit är varken SEN eller TIDIG!

Det tråkiga med att OM jag skulle sluta blogga är att jag förlorar kontakten med er, Ni som jag följer. Det är det negativa och väldigt tråkiga. Vissa har jag lagt till på facebook för att vilja ha kontakten, eller via mail!
Och jag vill verkligen ha kontakt med er, som jag har ett lite starkare band till..

Jag behöver lägga ner mer tid till mina intressen som sy, scrapbooking, designing och träning. För det hinner jag liksom inte med utöver mitt liv som mamma/familjen, jobb, träning, hunden och vännerna.. Jag har även en liten ide inom skapande som jag vill ta tag i, kanske inte starta ett företag men börja med en ide och se hur den fungerar! :)

Men jag ska fortsätta att fundera vidare och det kommer bli glest med inlägg. Men det betyder inte att jag inte kommer att läsa era bloggar och kommentera om tiden finns till. Det kommer jag visserligen fortsätta med även om bloggen tar en paus eller läggs ner.

Men för er som vet med er att vi har följt varandra och vill ha ha någon sorts kontakt utanför bloggandet får gärna en kommentar om Ni vill, så hörs vi på något annat sätt!

2012-01-19 @ 18:36:26 Permalink Tankar Kommentarer (15) Trackbacks ()


Står själv

Idag bär Malva sina nya byxor, som jag fick vika upp lite i benen och tröjan fick hon av farmor i julklapp. Massor av nytt :)
Här står hon helt själv mot spegeln, som längst i 7-8 sekunder, sen började hon tippa då hon inte hade bra strumpor. Kanske ta på henne mockasinerna ist :)
Men så underbart att se henne stå så helt själv även om det bara är en stund. För så här kommer hon stå om inte gå till hon blivit 1 år :)

Åh tiden går för fort inser jag nu när jag tittar tillbaka på hennes utveckling. Helt otroligt vad barn växer fort. Inte lustigt vissa barn (Malva ibland) är ledsna, vaknar ofta om nätterna. Alla intryck är mycket att ta in, när man liksom inte är van vid det då hjärnan är ny liksom :))

Underbara unge <3

2012-01-19 @ 10:14:04 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tävla om en Bar code

Jag tävlar om att vinna en bar code plansh hos Evelina.
Tycker ni som jag att den är riktigt fin och önskar en sådan till er barn?
Ja då tycker jag ni också ska tävla.

En sådan tavla vill jag ha i Malvas rum. den skulle vara jätte fin :)

(bilden är lånad ifrån Evelina)

2012-01-18 @ 16:36:17 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lunch med vänner

Jag och Malva har lunchat med Linn och Mattias idag, som var mycket trevligt som alltid det är med dessa vänner.
Och medans vi väntade på dem i stan gick vi in på hm för att köpa ett par jeans till Malva. Men ALLA jeans var borta. Det fanns 2 olika men vara i stl 86 eller 62 och de passar inte. Så det fick bli 2 par byxor, rosa och bruna. De duger bra tills vi hittat de perfekta jeansen :))

2012-01-18 @ 16:05:24 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag

God morgon God morgon!
Här vaknade vi pigga och glada men en aning förkylda. Malva har en hosta och jag är täppt i näsan.. Men det är en bagatell som bara drar ut på det hela.

Malva kämpar på med krypandes. Jag kan säga att hon är inte långt ifrån för att lyckas men hon är lite för liten för det än. Hon har liksom inte kommit på knepet hur hon ska göra, men det kommer när man minst anar och jag är väl glad över att hon ej hittat knepet än. Med tanken på hur jobbigt det är nu när hon försöker hela tiden :) Men gulligt är det!!


2012-01-18 @ 09:48:16 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Provat en ny sort

Igår köpte vi en annan sort av blöja av märket Libero. Vi har bara råkat köpt Libero 4 comfort fit och varit nöjda med den. Tills jag upptäckte att det fanns Libero Up and Go 4. Nu har vi testat Up and Go och måste säga att de är smidigare. De sitter bättre på , på Malva iallafall, och de trycker inte in i magen när hon sitter som de andra kunde göra om man drog år blöjan för hårt + att den är tjockare och dämpar lite när hon landar på rumpan :))

2012-01-17 @ 17:40:11 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skogen

Hela familjen tog en promenad i skogen och då kom det lite snö, som nu visserligen förvandlats till regn.
Men Gizmo var helnöjd att få springa fritt ett tag, oavsett vad himlen släppte ner..
Vi älskar naturen, promenader och luften!!

2012-01-16 @ 15:53:06 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inredningstips

Så här efter jultiden och julen nu har stökats ut så är dte nog fler än jag som känner att man skulle vilja tabort, lägga till något nytt eller ändra om i hemmet..

Lite tips till er som också är intresserad av inredning och design som mig :)


- För ett harmonisk och genomtänkt hem, se till att ha en röd tråd.
(rödtråd=är ett tema/ett ledmotiv som håller ihop, i detta fall ett hem)
En röd tråd kan vara en färg, en stil eller ett objekt som dyker upp i upprepande gånger i hemmet.

Vi har ingen röd tråd, pga ev att vår hall är blå. Men den ska målas vit som resten av lägenheten och då följer den vår lägenhet med basfärgerna..

- Citat, dikter eller ord.
Att ha ett såkallat citat ord, en mening som betyder något gör ett hem sitt egna och idag sätter pricken över i:et över vad hemmet speglas som.

Vi har tex citatet " Together we make a Family" i vårt sovrum bland puzzel av fotografier. Personligt, det beskriver oss och passar in i vårt hem.

- Leka med belysning
Belysning i hemmet är något vi behöver. Men vi alla nog med ledande belysning.
Att trycka ner en ljusslinga i en vas, lite led-belysning bakon tv:n, under en bänk, bakom en tavla, längst med en trappa, bakom en spegel. Ja här är det endast du som bestämmer vart och hur det ska se ut.
(Svagbelysning ger hemmet ett lugn, ett lugn som man behöver för att koppla av. Vilket man ska kunna göra i sitt hem)2012-01-16 @ 13:02:00 Permalink Inredning Kommentarer (4) Trackbacks ()


Älskade orkidé

Jag brukar ha 2-3 orkidéer hemma (skulle vilja ha fler, men de är tråkiga när de ej blommar). Men titta vad jag upptäckte imorse :) Min orkide knoppar..
Om den överlever mot katten så kommer det komma vita blommor.. Jag lyckades stå ut tills de blommade igen, kan smått säga att jag är lite överlycklig, en barnsligt känsla :))

Sovmorgon idag fick jag, halv nio.
Hon somnade efter 10 något igår kväll och innan dess fick vi åka till farbror doktor för att få microlax för dumma magen har inte fungerat så värst bra nu de senaste dagarna. Så idag ska jag ringa BVC och boka in en tid hos en dietist och rådgivare för vi Måste bara få i ordning på magen på henne..

2012-01-16 @ 10:20:51 Permalink Daily things Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hushållssyssel-dagen

För mig är söndagen en dag då man ska städa, tvätta, sortera sopor, renbädda sängen, bada djuren, laga storkok osv. Men för mig är degt bara en vanlig dag men seg :) Visst idag ska jag nästintill göra att det som står ovan när det gäller hemmet men för mig är det en dag då man kan ligga kvar i sängen, kolla på tv, äta sen frukost, gå i mjukis och vara osminkad och BARA VARA :)
Idag går Malva och jag i mjukiskläder, städar ocvh bara är med varandra!

 

2012-01-15 @ 13:44:37 Permalink Daily things Kommentarer (6) Trackbacks ()


Mammas pussgurka

Vi har hunnit med att vika in tvätten, en powernap på en timme, lunch, 2 långa promenader, bus och lek, matlagning och nu väntas ett bad för Malva. Eller ha under nästa reklam av Gladiatorerna :)
Ikväll blir det lugnt, familjen är trött och vi vill bara chilla!!
Malva är en riktig busfrö och pussgurka, älskar dig gumman <3

2012-01-14 @ 20:20:30 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Purple with pinkglitter and rhinestones

Det som pryder naglar nu är ett matt lila nagellack (1lager), ett rosa glittrigt (1tunt lager) och på ringfingret är det rosa och lila strassstenar :) I brist på varor hemma och inspiration!!

Ni får ursäkta mina torra händer, denna årstiden blir så för mig!!

2012-01-14 @ 15:00:40 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Utan barnvagn

Vilken lördag. Vet inte hur jag ska börja!
Jag vaknade till halv 8 och såg på mobilen. Jag hade ett sms.
Sms:et var ifrån sambon (som hade åkt till jobbet för helgens arbete) och där står det något liknandet detta
" fan fan fan, jag glömde att lämna av barnvagnen och ta med mig mat till jobbet. fan "
Barnvagnen var i bilen och sambon hade ej plockat in den, vilket han skulle göra då jag måste ha den idag när han jobbar och jag en hund att rasta.
Men han glömde, surprice surprice :)

Så efter smset börjar jag messa runt och kolla om det var någon i närheten som kunde låna Malva en barnvagn för dagen och tur att en mamma i min trapp hade kvar vagnen hon hade till sin tjej när hon var i Malvas ålder. Så vi fick lånat en sitt/liggvagn :)

Nu har vi varit ute i 2 1/2 timme med Linn, Johan och Sam ute på Svinö, som tyvärr är betäckt med översvämning :/ Vattnet har stigit så högt att halva ön är under vatten. Men en promenad fick vi och skönt var det, trots blåsten :) Nu ska vi värma upp oss, äta lunch och vika in tvätten sen igår.!


Jag och min Malvis <3


Sam och min Gizmo <3

2012-01-14 @ 13:32:53 Permalink Familjen Olsson - Lindström på äventyr Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vackra ängel
Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner med Mimmi.
Mimmi har en dotter som är en ängel.
Jag sitter här och gråter. Tårarna tycks aldrig ta slut.
Jag känner med mamman, men jag kan inte känna sorgen hon känner, men jag kan känna känslan av sorgen.

Tanken att något skulle hända mitt banr finns inte ens på kartan. Det får bara inte hända Malva något!

Här hittar ni till inlägget jag pratar om.

Och glöm inte att ta vara på tiden med era barn <3

2012-01-13 @ 21:09:04 Permalink Tankar Kommentarer (5) Trackbacks ()


Fredag den 13:e

Lilltösen sover nu och jag har fått haft 1 1/2 timmes egentid. Ni ska veta att hon somnade i gå-stolen men nu ligger hon i sin säng och sussar..
Jag låg i sovrummet och kollade på nya avsnitt av The Vampire Diaries :) Helt underbar serie.. Äntligen har serierna börjat and I Love It <3

Nu blir det soffläge, mys med djuren och tv hela kvällen!
God fredagskväll på er alla underbara människor!!

2012-01-13 @ 20:16:33 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Utbytning

Ja som ni ser så ser bloggen annorlunda ut (gör den inte det? uppdatera läsaren)
Och den kommer att fortsätta att ändras lite. Det ska in en ny header men först måste jag få över alla mina bilder på denna dator (den nya) sen kommer dte upp en header, som jag inte har någon som helst aning hur den ska se ut, men det löser sig :) Tills dess; Stå ut i röran!

2012-01-13 @ 14:32:19 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ingen direkt vidare dag

Som igår, så är Malva inte bättre. Vet ej varför..
Hon har ingen feber men är bara ur balans helt och hållet. Jag tror hon håller på att bli förkyld eller något dylikt, för hon börjar bli snorig och verkar vara lite "tung i huvudet" om ni förstår mig. Ni vet ju själva hur man mår när man är dunderförkyld..

Vi håller på att tvätta och hade tänkt att jag skulle dammsuga men vet ej om jag orkar eller vill göra det idag. Tror jag skiter i det och bara matar Malva, ta en promenad i fina vädret och handlar lite gott till ikväll.
Ja ni lästa rätt, gott till ikväll. Jag vill ej sluta äta gott utan bara tänka mig för och kunna unna mig det, för herregud vad CHOKLAD är gott :))


Apelsin hade en rolig form, intressant färg men smakade inte direkt super gott!

2012-01-13 @ 12:47:46 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (4) Trackbacks ()


Om jag ändå kunde läsa tankar

Malva är verkligen inte den Malva hon brukar vara.
Något är det som inte stämmer. Hon hostar, äter och dricker knappt något, sover knappt något på dagen och har svårt att komma till ro på nätterna, kämpar med att bajsa och är urbalans. Känner inget ingen min Malvís och nu har det pågått 2 - 3 dygn!

Hon somnade nyss i soffan efter att ha gnällt en stund och nu ligger hon i sin säng. Är bered att få plocka upp en ledsen Malva om någon timme. Vad jag önskar att jag kunde läsa tankar, då kanske jag kunde förstår vad det är med henne. Kan tänder stöka till såhär mycket eller är det något virus i hennes kropp, ovisshet och ovisshet!

2012-01-12 @ 20:55:00 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (7) Trackbacks ()


Ny dator

Ja idag blev dte en ny dator till mig, fast sambon valde den då den är bådas men ska användas främst av mig då min ska befinna sig på tippen snart och sambon faktiskt har en annan dator som han använder till sina projekt..
Men självklart får jag inte sååå mycket tid vid dator då den ska dleas på hårddisken och fixas lite så den är brukarbar för bådas del
+
att Malva sover NU sin första sovstund för dagen :/ Hon har varit på otroligt bra humör hela dagen fram tills hon nu insåg hur trött hon var men ville ej sova. Nu ligger hon iallafall och sover (på ett täcke på golvet) medans jag nu ska diska upp lite. Icke kan man sätta henne någon annanstans är på golvet eller i gå stolen för hon försöker krypa och resa sig hela tiden och kyckas inte fullt ut ÄN :(


2012-01-12 @ 16:04:47 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skit också

Jag skulle bara meddela att IDAG ÄR DET INTE MIN DAG.
Inget fungerar som jag vill och har inte fått mycket gjort idag heller + att min dator krashade. Den krashade efter att jag (tur) lyckats för över alla bilder från min dator till den andra stationära datorn då jag visste att min var påväg att paja vilken dag som helst. Men nu när det har dött så sitter jag här med bara mobilen :/ Så imorgon hoppas jag hitta en billig och bra dator att förvara bilder på och skicka mail-dator!!

Återkommer när jag är på bättre humör, just nu är jag bara väldigt grinig, sur och mår pissgt!!

2012-01-11 @ 22:30:02 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


Puss Mam Mam Mamma

Nu blir det sista användningen av den röd/vit randiga heldressen, den är kort i benen men sååå mysig!

Jag har en tös hemma så sträcker upp arman och komma upp i famnen, springer mig hack i häl i gå-stolen, säger " Mam Mam mamma" och gör pussljud (smackar) :))
Man kan ju lugnt säga att dagarna är snäppet mysigare nu <3

2012-01-11 @ 11:46:53 Permalink Daily things Kommentarer (5) Trackbacks ()


Pricktest

Idag var vi med Malva på barnkliniken så hon fick göra ett pricktest.

Pricktestet visade ingen allergi så det var otroligt skönt att veta. Men Malva har en intolerans (förmodligen) mot mjölk. Så vi ska ta kontakt med vårt BVC som sedan där ska ta kontakt med dietisten och boka en tid hos henne. Där får vi ett intyg på Malva ej får äta men får äta istället..

Men vi har idag provat en yoghurt som innehåller mjölk, för att se om intoleransen finns kvar. Det var några månader sedan hon fick något sådant och det kan ha blivit bättre. En intolerans kan man som barn, växa ifrån..

2012-01-10 @ 15:16:17 Permalink Daily things Kommentarer (7) Trackbacks ()


Första snön

Som jag bloggade sent igårkväll (via mobilen, där de flesta inlägg kommer ifrån) så kom det snö. Första snön denna vinter.
Jag sa till M igår att jag ville packa på oss lite kläder och gå ut i första snön för imorgon (idag) skulle dte vara borta och det är trots allt den första snön för i år som kommit.. Hade jag inte rätt?? Jo självklart, jag har alltid rätt..
I och med att Malva ej ville sova, tror det är tänderna som gör ont nu på henne, så hoppade hon i overallen och vi ut i snön. Riktigt underbart var det. Malva tyckte snön var lite jobbig för den la sig i ansiktet på henne, vilket hon ej gillade men när hon sat i gräste och fick känna på snön så analyserade hon snön och jag tror faktiskt hon gillade det, lite iallafall.. Lite kort fick vi med till hennes scrapbook. Har en hel del foton att printa ut och in i fotoalbum och boken!

2012-01-10 @ 10:53:49 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kost - Frukost

Idag till frukost blev det 2 kokta ägg, en kopp smootie. Frukt som bestod av 1 kiwi och 1 liten blodapelsin! Mums åt mig som gillar frukt :))

 

2012-01-10 @ 10:21:14 Permalink Kost Kommentarer (2) Trackbacks ()


Äntligen kom det snö

Det kom lite snö denna vinter ändå.

Har varit ute med Gizmo sista kissrundan och "Nattugglan Malva" fick följa med ut. Första snön och hon fick ännu en orsak att tvunget använda sin stora nya overall. Den är vatten/snö och kyltätt.

Nu är bara frågan Hur mycket snö som kommer?! Det blev helt plötsligt + grader, när det har varit -3 hela dagen..

Lägger upp bilder imorgon på första snön, här får ni se lite snö på gräset nedanför balkongen!

2012-01-09 @ 23:59:19 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Gungiligung

Hela familjen har precis kommit in från en runda med Gizmo. Och då stannade vi vid dagiset för att låta Malva få gunga lite. Men insåg att de hade inga gungor, så det fick bli denna "gungsak"..
Och hon fick även inviga sin vinteroverall i stl 74 och den är stor i storleken. Men varm och skön är den, + den är ursöt på min skatt <3 :))

 

2012-01-09 @ 18:42:02 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kost

Ni som läst min blogg vet att jag kommer att börja tänka på vad jag äter.
Vilket jag aldrig gjort innan. Och jag ska försöka bli av med mitt sockerberoende (mer om det i ett annat inlägg).
Och som ni vet så ska jag börja på gymet och skippa gympa-passen. Så ni kommer kunna läösa (om ni vill, ni väljer) att uppdatera min kost och min träning i nya kategorier.

Det är även som en dagbok online för mig, som jag kan titta tillbaka på och följa själv. Så det är alltå inget tvång och ni väljer att scrolla vidare!

2012-01-09 @ 14:25:00 Permalink Kost Kommentarer (2) Trackbacks ()


7 månader

Herregud vad tiden går fort, hela 7 månader redan.
När andra föräldrar sa till mig att tiden går fortare än vad man tror och att man skulle ta vara på tiden, ja de hade rätt.

Ni hittar info från 6 månader här

Malva gillar:
att vända sig, resa sig mot mamma/pappa/soffan, ställa sig upp och försöker att krypa från sittläge (allt är nytt). Men även gillar hon sin gå-stol, så ett stort tack till dne som uppfann detta underbara objekt.

Malva gillar INTE: ta på sig kläder/ytterkläder, bli torkad runt munnen, när hon inte når saker, att man lämnar ett rum utan henne med oss.

Malva äter: Gröt till frukost,ersättning, mat till lunch+efterätt, ersättning +-1 och sista kvällsmålet risgröt. Hon får majskrok eller ett mariekex under dagen. Dricker vatten, ibland uspädd äppeldricka.

Malva sover: i sin egna säng. Hon har fått nya sovrutiner, alltså vänt på dygnet så nu somnar hon mellan 22 - 23 på kvällen och sover till 9 - 10 på morgonen. Vaknar på nätterna jätte ledsen och har svårt att komma till ro. Mycket drömmar och intryck just nu. På dagen vilar hon dig 2-3 gånger cirka 30 minuter varje vila.

Malva kan: Mycket just nu. Allt hon kunde från 6 månder kan hon helt och hållet nu och håller på att utvecklas. Hon kan säga "ma ma mamma" :)

Malva är: alltid glad, mysig och lugn. Hon skriker aldrig även när hon är hungrig, är nyfiken och har bra tålamod och BÄST & VACKRAST <3

Malvas tänder: hon har fått 2 tänder inom loppet om 2 veckor. Har ej varit gnällig, ledsen eller dålig på något sätt som barn brukar bli när det gäller tandsprickningen, MEN sen igår så har hon svårt att komma till ro pga tänderna och får panodil mot det tills det värsta är över.

För övrigt: i byxor så använder Malva nu stl 74 - i tröjor och body är stl 74 lite förstort än men 68 är för litet. Hon börjar få mer hår nu och man kan sätta en liten toffs :)

2012-01-09 @ 12:09:39 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ny nivå

Malvas säng har nu sänkts till nivå 2 av 3.
I och med att hon börjar vända dig och dra sig upp så är det säkrast. Och då byte jag påslakanset i sängen med, så det blev en julklapp från min mormor och hennes man till Malva. Ett påslakanset med älvor på och hennes namn på. Personligt - det gillar vi :)

Dock funderar jag på om jag ska göra ett högre spjlsängskydd för det vi har nu (från Ikea) skyddar inte något då hon ändå lyckats sparka med fötterna igenom det ändå. Nu skulle set vara bra med en fyrkantig spjälsäng. För barn som vrider på sig mycket om nätterna :) En uppfinning kanske, (våga sno) ;)

 

2012-01-08 @ 20:04:27 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tand nr 2

Nu är Malvis en tand rikare :)
Tand nr 2 måste ha spruckit igenom igårkväll/inatt för imorse upptäckte jag ytterligare en tand. Alltså 2 tänder inom loppen om 2 veckor. Vilket man ej har märkt på henne, få hon varit lika glad som vanligt.
Nu sitter hon bara med fingret i munnen och känner efter :) Så sött!
Kanske dags att köpa henne sin allra första tandborste nu då, så man har en hemma när den första tanden har vuxit upp helt ur tandköttet..

2012-01-08 @ 17:50:54 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fröken Bus och Gos

Igår somnade inte Malva förens kvart över 11. Hon var helt underbar och mysig hela kvällen, varken trött bara glad och busig..
Efter några timmar av sömn så är hon lika glad och busig som vanligt :) Min goa glada tjej!!

Nu väntas lasange till lunch för Malva och sedan ska vi promenera hemåt. Lite kyliga vindar men rätt skönt väder ändå :)

2012-01-08 @ 12:18:13 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjejmys

Ikväll är jag och Malva hos mormor (min mamma).
Vi ska äta lite gott, ugnskyckling med grönsaker, och titta på Gladiatorernas premiär ikväll och sen film. Ja om vi orkar.
Jag skulle ha gått ut ikv, träffa lite vänner och ta ngn drink, men haft krämpor i magen som påminner mig om mina smärtor som resulterade till en akut operation av gallblåsan..
Så jag blir hemma och kryar på mig!!

2012-01-07 @ 22:46:50 Permalink Daily things Kommentarer (2) Trackbacks ()


Moccasiner

Igår fick Malva sig sitt första par moccasiner (osäker på stavningen).
Hon har anti halkskydds strumpor men ibland är det så kallt på golvet att fötterna är kalla på henne, så nu fryser hon inte längre :))
Det blir ju sååå mkt lättare för henne att resa sig upp med ett bra grepp om fötterna.
Ja, Malva har smått börjat resa sig. Än så länge är det mot mamma & pappa. Men när vi minst anar så reser hon väl sig mot allt!! :)

2012-01-07 @ 10:15:56 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kost - fisk med grönsaker

Jag ÄLSKAR potatis till fisk. Jag kunde lätt äta 4 potatisar och dränka dem i dillsås, men jag försöker äta mindre potatis, pasta och risprodukter. Men jag kan inte bara sluta helt plötsligt för just till fisk är potatis gott.

Idag blev det fisk och till det blev det massor av broccoli, rivna morötter, kall dillsås och en halv potatis och citron :) Mums säger jag!!

2012-01-06 @ 17:56:30 Permalink Kost Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sunny sun

Solen skiner idag, helt underbart :)
Det blir en bra fredag har jag på känn. Visserligen håller jag på med den tråkiga tvätte, men bara 2 timmar kvar sen är den klar. Vi ska ta en runda runt Skälby. Hela familjen :) Dock ligger det på nollan här hos oss så jag funderar på om jag ska ta täckbyxorna. Värma lår iställer för kalla lår :)


Malva på julafton, med en tomeluva och sin nya HD t-shirt hon fått av coola farfar :)

2012-01-06 @ 13:30:56 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (2) Trackbacks ()


Reklam TACK

Vissa vill ej ha reklam, vissa vill det, Malva vill det :)

"mamma, när kommer reklamen?"

2012-01-05 @ 21:02:10 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


Träning och nya kostvanor

Min blogg handlar om mitt vardagsliv, min familj. Men inte nog med att detta är en blogg, detta är även en dagbok för mig. Ibland kan jag skriva ovettiga saker, men för mig är det vettigt och nyttigt!

Men nu i bloggen/dagboken så kommer det att dyka upp en ny kategori som kommer att handla om en ny kost och nya tränings vanor i mitt liv.
Nej jag kommer inte att byta ut allt från vanlig husmanskost till dietkosten utan kommer att ta bort eller tillägga. Jag måste börja med småsteg och kombinera det med träning och motion. Jag väntar bara på att få träffa en instruktör sedan börjar det på riktigt, undertiden äts det bara nyttig frukost och kvällsmål + vanlig kost men lite nyttigare!

Om jag ska vara ärlig har jag lite abstinens efter gymet efter att ha vilat benhinnorna så snart är jag på det igen :))

Malva gillar reklamen, det gör inte vi..

2012-01-05 @ 18:23:29 Permalink Träning och motion Kommentarer (7) Trackbacks ()


Im hooked

Jag är heeeeelt fast i en ny serie, Once Upon A Time.

Serien är sååå otroligt bra. Har nu sett alla 7 avsnitt på 2 dagar och den blir bara bättre och bättre.. En STARK rekommendation till alla er som gillar äventyr, spänning, sagor och magi :))

2012-01-05 @ 13:31:28 Permalink Tv-serier Kommentarer (2) Trackbacks ()


Från rygg till mage

Ikväll, nyss, så vände sig Malva från att ligga på rygg till mage :)

Då tänker ni säkert att "jaha, big deal, det har mitt barn kunnat länge" Stort grattis till er. Men att Malva vände sig inte bara en gång utan flera gånger på raken, trots att hon aldrig ligger på golvet då hon OGILLAR att ligga på magen och vill bara sitta eller stå. Inte vände hon sig från mage till rygg som är lättare, utan från rygg till mage.
Vi är lite extra stolta ikväll, då våran tjej gör stora steg i utvecklingen nu <3Detta skedde då Pappa skulle ta på Malva pyjmasen, därav inte den hetl på! :)

2012-01-04 @ 19:41:36 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (8) Trackbacks ()


Gammalt och slitet

Tänk att något så gammalt och slitet kan vara så vackert och fint.
Det är precis vad klänningen Malva har på sig idag. Dock hade jag inte så mkt rent eller i garderoben som passar klänningen perfekt. Men underbart söt :)

Frågan är nu om man ska ha vitt eller svart under klänningen :/ Kanske både och!

2012-01-04 @ 10:35:45 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


En god morgon

Jag fick sovmorgon till halv 9 idag, inte illa :)
Vaknade utav att jag kände mig iakttagen och då ser jag att Malva ligger på sidan och tittar på mig genom spjälsängen med ena foten utanför, knasboll :))
Hur glad som helst är hon och vaknade bara en gång inatt för instoppning av napp + snutten!

Idag blåser det storm här hos oss å kusten så idag har vi inga planer. Bara vara hemma och mysa. Hade det inte varit för att det var jullov hade vi gått och badat på äventyrsbadet men det är för mycket folk där denna veckan!!


2012-01-04 @ 09:11:59 Permalink Daily things Kommentarer (3) Trackbacks ()


Dumma drömmar

Malva har nu i en veckas tid vaknat minst en gång per natt, varit jätte ledsen och inte velat somna om. Som igår vaknade hon vid 12 nästan helt hysterisk och flög upp från soffan. Jag trodde att något illa hade hänt henne först. Men när jag plockade upp henne såg jag att hon såg bra ut men vara ledsen. Hon la armarna runt mig och jag fick inte släppa henne. Så lite mat fick hon, vara nära i famnen och sova mellan mamma & pappa. Vilket hon har gjort nu 3 nätter i rad. Vi har fått flyttat över henne till vår säng om hon ska lyckas komma till ro och somna.

Nyss grät hon i sömnen och vred på dig. Fick ge henne nappen och ta upp snutten till ansiktet i hopp om att hon ej vaknar inatt, men nu verkar hon ha lugnat ner sig och jag ska sova.

Barn kommer in i olika faser, jag vet, men att vakna nattetid och inte somna om förens efter några timmar, ja det går jag inte med på. Så är det bara.
Dock skär det i mitt hjärta att hon vaknar gråtandes, dumma dumma drömmar. Låt min flicka vara <3

2012-01-04 @ 00:28:15 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (1) Trackbacks ()


New Years Eve

Bion ikväll med M blev ... New Years Eve.
Och jag måste bara säga vilken besvikelse den var. En helt okej film men "allt" det roliga som trailern visade var inte mkt i filmen. Men en film som man kan se om man bara är ute efter något att titta på och småskratta lite imellanåt. Dock många bra kända skådespelare/skådespelerskor!!

2012-01-03 @ 21:41:53 Permalink Film Kommentarer (0) Trackbacks ()


Whats Your Number

Igår såg jag och M Whats Your Number.
En mycket rolig film, så den rekommenderar jag verkligen. Den är, enligt mig, en måste-se-film :)

Man börjar ju fundera lite Whats My Number och den är enkel, EN, Malvas pappa!!

Ikväll ska vi på bio, återkommer om den rekommenderad eller inte :))

2012-01-03 @ 15:19:48 Permalink Film Kommentarer (2) Trackbacks ()


Drömmen om ett eget rum

Malva här!
Jag har en dröm om att få ett eget rum. Där jag har alla mina leksaker, kläder i sin ordning, yta att leka på och helt enkelt mitt egna rum :)
Jag har redan fått lite småsaker att inreda mitt rum, men än så länge får de pryda mammas/pappas/mitt rum :)

2012-01-02 @ 19:17:54 Permalink Malva bloggar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Personligt

Utan tvekan älskar jag gåvor i alla olika former som är Personliga. Att få något som är personligt gör att det inte är så många andra som har det + att personen som gett gåvan har lagt ner lite själ och tid, vilket ger lite extra värme och omtanke..

Malva fick en ny Underbar snuttis med sitt namn på (personligt) och även har hon fått ett Galet Sött påslakanset som även där med sitt namn på. Personligare kan det ju inte bli! Malva tackar för sina fina julklappar :)

2012-01-01 @ 22:12:05 Permalink Malva 6 - 9 mån Kommentarer (3) Trackbacks ()


Från mor till dotter

Jag har ÄNTLIGEN fått tag i smycken som jag fick när jag var liten.
Ett halsband märkte ut sig och det var självklart att Malva ska få ärva vidare det. Från mig till henne, som hon sedan kan föra vidare.. Det kommer att få gå i generationen med flickor!!

2012-01-01 @ 20:07:37 Permalink Daily things Kommentarer (0) Trackbacks ()


1 januari 2012

Nu är det ett nytt år och jag spenderar denna första söndagen år 2012 med att städa, tvätta och vara hundvakt.

Det är tråkigt väder ute idag. Grått och regnigt + att jag är på dåligt humör. Är bara så trött och skulle vilja krypa ner i sängen och kolla på en film och slippa ansvar och måsten. Men tur jag har min Malva, för hon får mig att bli lite piggare och ryka upp mig..

2012-01-01 @ 13:26:09 Permalink Daily things Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0