Att sy en barnmössa

Här kommer min så icke lätta beskrivning på hur man syr en barnmössa. Men har ni några frågor eller undringar så bara kommentera så ska jag svara så gott jag bara kan.

Mönstret har jag fått ifrån vår Öppna förskola. Mönstret är för egetbruk, inte för försäljning..

Här har jag bara snabb sytt en möss av tyget jag hade kvar sedan jag sydde en annan mössa till min lilla kusin, bara så jag kunde visa er.Börjar med att välja ut ett tyg på mössan. Tyget måste vara stretch.


Här är mönstret/mallen att använda. Den är i storleken 1år, men Malva som är snart 10 månader kan ha den. Så det beror på vilket tyg man väljer och hur mycket man syr i sömmarna. Så prova er fram. Man får lägga på/ta bort centimetrar om storleken inte passar just nu.


Klipp ut 2 tygbitar utefter mönstret och lägg rätsida mot rätsida.Sy runt om mössan med overlock. Ni kan sedna klippa bort överflödigt tyg utanför om ni vill. Jag har ej gjort det på bilden men brukar göra det alltid på mina mössor.


Klipp ut ett jack i båda kortändarna.
Sy ihop den ena änden (har ni ett mönster som bara går att ha mot ett håll, se till att det är den änden ni syr ihp först) tvärt om nu. Så ni ska helt enkelt sy ihop den sömmen ej som är ihop sydd.
Efter att ha sytt ihop det jacket, vände rni mössan ut och i och syr ihop det andra jacket likadant.
Sedan vänder ni bara in tyget i mössan. Och ni har en klar mössa.
Såhär ser mössan ut på insidan.
Man kan välja att sy ihop sömmen inåt, då får ni vika ihop tyget och syr med enkelt raksöm.

2012-04-03 @ 22:22:01 Nål och tråd Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0