Vecka 23 <3

Nu var det dags för ännu en ny vecka. Veckorna går så fort, känner att jag inte riktigt hinner med.  Vecka 23 (22+0) Månad 5.

Morgonens bilder, kanske slänger in ett par bättre i veckan :)

Bebis
Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln. Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent! Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder! 

Mamma
Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen. Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk ifrån bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.
Pappa
Även blivande pappor bör prata så mycket som möjligt med sitt ofödda barn. Det finns forskning som visar att ofödda barn lättare uppfattar djupare röster än ljusa. Du stimulerar utvecklingen av barnets nervsystem genom att prata och kommunicera med små buffar och klappar på magen.

2011-02-05 @ 13:52:35 Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Permalink


Kommentarer
Postat av: Maja

Fin mage du har :) Det är så mysigt när det börjar hända grejer!



Svar: Ingen ny tatuering, har bara tagit bilden från andra sidan :)

2011-02-06 @ 17:50:16
URL: http://lillpyretsmamma.blogg.se/
Postat av: Linda - gravid, ensamstående.

håller med dig, det går väldigt snabbt! men det är härligt nu när man har börjat få lite mage och man känner att det är nån där inne :)

Grattis till dig med!

2011-02-06 @ 17:57:21
URL: http://lindamelissa.blogg.se/
Postat av: Sofie

Nu går det fort. Kommer veckorna bara flyga förbi och sen har du bebis hos dig :)

2011-02-15 @ 13:20:44
URL: http://lillgarden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0