Varnar inför varma tider

Något som gör mig riktigt upprörd är hur dumma hundägare det finns. Vem, och ursäkta mitt ordspråk, fan sätter sin hund unde högsommaren i bilen utan vatten, skugga och kyla? Hur dum får man vara att tro sin hund klara sig i bilen när vi själva knappt kan åka bil. Vet inte hur många tidningar och nyheter varnar att inte ha sina hundar sittandes i en bil. En hund ska inte ens behöva sitta i en bil som ett förvaringställe.

                 
                  En övergiven hund som vill ha ett hem


Visste ni att man kan bli åtalad, för det är ett brott. I fjol blev en 18 kvinnlig hundägare åtalad för ett brott mot djurskyddslagen som sedan ger ut böter. Hunden som satt i bilne hade inget vatten och stod i gasande sol. Kvinna nekade självklart och sagt att hon trodde att hunden skulle klara sig. Men ett vittne som såg kvinnan lämna bilen hade inte kommit tillbaka under 5 timmar ringde polisen, som i sin tur pkte och omhändetog hunden.

Snäll jag ber er hundägare, tänk före era handlingar och på er hunds bästa. Man har en hjärna för att tänka med den och inte den delen av vår kroppsdel som vi sitter på, som de flesta verkar göra!

2010-03-03 @ 21:39:12 Permalink


Kommentarer
Postat av: Jessi Fox

fyfan jag skulle aldrig kunna göra nått sånt där! inte ens mot kattskrället... om man absolut måste så ska alla fänster vara nervevade minst 1 cm vardera, bilen ska stå i skugga och vatten ska absolut finnas.



tragiskt att det är många hundägare som inte är tillräckligt pålästa. en hunds kroppstemperatur stiger dubbelt så fort som människans gör.

2010-03-03 @ 21:58:50
URL: http://jessiljungkvist.blogg.se/
Postat av: Emmelist

ja visst var den snygg :D

2010-03-04 @ 00:16:56
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: matilda

Ja :D

2010-03-04 @ 05:54:01
URL: http://qwentus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0