Tips 2 - Omplaceringshundar

Har du funderat på att skaffa dig en omplaceringshund? Då kan denna information/tips hjälpa dig.

En omplaceringshund finns på ett hundhem pga av en enda orsak; Att förra ägaren inte kunde klara av beteendet eller trodde att det innebar ansvar. Om det vore så att omplaceringshunden kan vara aggressiv, destruktiv, inte rumsren eller flera andra osaker. Men vad får dig då att tro att du skulle klara av hunden bättre än de förra ägarna? det kan låta hårt, men det ändå ett liv, en individ som behöver trygghet, uppfostran och lugnet efter att det första hemmet inte klarade av det.
När man tar hand om en omplaceringshund så är det jätte viktigt att man är redo att ge hunden all tid den behöver för att få komma till ro och känna sig välkommen och älskad i sitt nya hem. Man ska aldirg tro att det kommer gå mycket lättare för att hunden är ny för er och ni är nya för hunden, Utan det kan ta upp till 1 år eller längre för att tillrätta problemen. Vissa hundar snapassar sig och finner ro i sitt nya hem fortare än andra.

Vissar människor tar sig an en omplaceringshund bara för att det är synd om hunden och tror att den får det bättre hos dig eller att den är söt eller tom. att man inte kunde åka ifrån med medvetandet att det finns en del hundar som är i behov av hem så är bättre än det förra. Det är inte fel att tänka på de hundar som bor på hundhem. Men bara för det så skaffar man sig inte hunden, där det senare kanske visar att man inte klarade hunden och hunden måste återigen uppleva att bli lämnad igen.

 

Känner du och vill du att du kan ta dig hand om en omplaceringshund så kommer det en lite Kom-Ihåg-Lista;
- Att personalen på hundhemmet bara har den information om vad varför hunden är där.
- Tänk på att hundens beteenden på hundhemmet kan skilja sig ifrån när hunden kommer hem till sitt nya hem.
- Är du villig att satsa tid och pengar för att träna hunden så pass mycket som krävs?

                                           

                                                            LYCKA TILL!

 

2009-11-12 @ 18:57:37 Permalink


Kommentarer
Postat av: Monika

Men Jennie, Harry var väl ingen problemhund?? Alla är inte det. Jag tyckte att han fick ett bättre liv, på landet, där han jagar hästar nu, går spår och sök, och busar med en labbetik.

Det finns bra omplaceringar också, ibland är det mer själviskt att ha kvar en hund, bara för att....

2010-05-02 @ 08:19:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0