Vecka 28

Vecka 28 (27+0) Månad 6 <3


Som ni ser på bilden är min mage väldigt jämnrund framifrån. Den går runt höften och framåt och jämn + att magen börjar långt ner, vilket ni ser på bilderna!! Den är liten men tung.

En ny vecka, vilket innebär att tiden tills vår bebis är här minskas ner. Det är 12 veckor till BF och lite mer än 14 veckor tills vi är garanterade att ha vår bebis här.

Nu väger bebisen runt 1 kilo, är cirka 38 cm från huvud till tå och fotens längd är cirka 5 cm. Hårstråna på huvudet är nu ganska långa och barnets mjölktänder är nu färdiga under tandköttet. Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen.

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och hjärtslaget ifrån barnet.

Egna åsikter/tanker
Det rör sig i magen hela tiden ifrån bebisen och jag har en hel del sammandragningar. Det gör som mest "ont" när jag är ute md hunden, då får jag stanna upp tills den har släppt och det gör också "ont" när jag sitter i soffan eller fåtöljen och får en sammandragning. Det är svårt att förklara hur "ont" sammansdragningar gör beroende på när de kommer. Men smärtan är väldigt lik en kramp eller som en knut i magen. Mitt illamående är dock tillbaka och jag mår jämt illa. Jag har nu 4 dagar i rad kräkts på morgonen men får dock behålla frukosten om den inte innehåller mycket mjölkprodukter. Min sömn är detsamma, bebisen väcker mig om nätterna och pga foglossningen kan jag inte ligga på rygg, så då är det sidorna som jag får ligga på. Men måste vända mig en gång i timmen annars får jag jätte ont. Det sägs att det ska kännas som om man varit gravid i en evighet, men så känns det inte för mig. Visserligen längtar jag enormt tills bebisen är här i min famn, men tiden har gått så fort hit. Dock börjar det kännas som om tiden stanna upp lite..

2011-03-12 @ 12:45:01 Gravditet med Malva - Vecka för Vecka Permalink


Kommentarer
Postat av: Zabine - Wildasmami ♥

Fiiiin magen! Inte så länge kvar nu! pusspuss

2011-03-12 @ 14:02:28
URL: http://wildasmami.blogg.se/
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Jag fick också en massa sammandragningar när jag var ute med Leeloo.. Det var ganska jobbigt tyckte jag :/



Hur som helst, GRATTIS till ny vecka :D

2011-03-12 @ 15:02:57
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: i min lilla lilla värld

Ush! Att kräkas är mindre kul ju. Är det bebis som trycker på magsäcken??

2011-03-12 @ 15:13:14
URL: http://saratilling.se
Postat av: Malin & Prinsessan

Det blev KS pga att hon låg i säte. Du kan läsa mer om det här http://malinkarlstrand.blogg.se/2011/january/en-langre-uppdatering-kommer-har.html



Grattis till nya veckan!

Kram kram

2011-03-12 @ 15:30:08
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Erika

Eller hur! Man kan lura ögat så lätt, häftigt :). jag tänkte först att jag knappt skulle få någon mat på tallriken jämfört med vad man brukar ha men det blev ju verkligen en perfekt portion :)

2011-03-12 @ 15:54:38
URL: http://mylittlewords.se
Postat av: emma

Ja underbart :) Grattis själv!! 12 veckor för dig nu kör vi heja heja oss :)

2011-03-12 @ 19:20:24
URL: http://familjenperssonss.blogg.se/
Postat av: Ida

Detsamma, och vilken söt hund du har! :)

2011-03-12 @ 22:00:41
URL: http://frandagett.blogg.se/
Postat av: Jennie, Livet, vardagen och Familjen!

sv: Ja det är det verkligen, det är dom små stunderna som räknas oftast :)



å vilken fin mage du har! jag läste precis den "du vet att du är gravid när.." som du hade lagt upp lite längre ner. haha de va roligt att jämföra med sin egen graviditet och de va mycke som stämde :P



Kramar

2011-03-13 @ 10:08:13
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: Carro

Hej.

Grattis till en ny vecka, såg att du har samma BF som mig..;)

Ha det bra och grattis till er..

2011-03-13 @ 13:42:32
URL: http://carrosfamilj.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja verkligen, det kan bli mycket intressant..;P

2011-03-13 @ 15:50:55
URL: http://carrosfamilj.blogg.se/
Postat av: Jessica ♥ mamma till alicia ♥

Grattis till ny vecka :)

Kram

2011-03-14 @ 18:12:24
URL: http://lovelyeverafter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0