Barnvagnar

Min sambo och jag, okej mest jag, har börjat tittat på barnvagnar. Men det finns miljontals vagnar att välja mellan. Duo/liggvagn, Kombivagn, Sittvagn med en liggdel till med mera..

Jag vill ha en vagn som är stabil, ett måste är att den ska ha 4 hjul då jag har hund och det känns bäst att den inte kan tippa omkull. Den ska tåla en del med, det lär bli mycket ut och in med barnvagnen.



Ska man skaffa en liggvagn och sedan byta ut den när barnet börjar sitta? eller Ska man skaffa en kombivagn som man kan ha längre, där både liggdel och sittdel finns och mer anpassade för mindre barn? eller Ska man skaffa sig en sittvagn och köpa en liggdel till?

Mycket tankar men jag är ändå säker på vad jag vill ha men det är några månader kvar tills vi ska köpa vagn! Men det är bra att det finns många val att välja mellan, och vi alla har olika behov och åsikter så det är bra.. Hoppas alla ni som köper vagn är nöjda med era beslut!

2010-12-15 @ 19:06:28 Graviditeten med Malva Permalink


Kommentarer
Postat av: laila

hmm.. det där är svårt =) jag köpte en vagn som gick att både ha ligg och sitt i :) När han blev 3 månader blev han ledsen om han låg ner och ville bara sitta upp så jag var glad att jag köpte en direkt :P Men det där är ju olika från barn till barn säkert :)

2010-12-15 @ 20:46:59
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: laila

hmm.. det där är svårt =) jag köpte en vagn som gick att både ha ligg och sitt i :) När han blev 3 månader blev han ledsen om han låg ner och ville bara sitta upp så jag var glad att jag köpte en direkt :P Men det där är ju olika från barn till barn säkert :)

2010-12-15 @ 20:47:20
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Therese

Ja vi har köpt vagn och det är verkligen en djungel! Vi köpte en kombivagn, Emmaljunga (fyra hjul). Var också ute efter en stabil vagn med tanke på hunden och den här känns stadig, är toknöjd :) Har dock fått höra från dom flesta att jag kommer vilja köpa en annan sittvagn sen för att sittdelen på kombin är så stor men det återstår att se..

2010-12-15 @ 21:40:30
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: ♥ L A I L A ♥

ja vi ska ha en plastgran, ni då?=)

2010-12-15 @ 22:03:03
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 32

Jag köpte en begagnad Emmaljunga Duo på blocket för bara 400:-! Vagnar håller så sålänge dom ä fräscha tycker jag faktiskt man kan köpa en begagnad. Nya kan ju kosta 10.000 utan problem.



Vagnen vi har har både liggdel och sittdel, jättelätt att byta ut när det behövs. Då har man allt i ett! 4 stadiga hjul. Alla hjulen är fasta vilket passa bra när det är snö. Tänkte först att jag ville ha svängbara hjul där fram men eftersom jag har hund och vi måste ut, och såklart ungen och vagnen följer med i alla väder, är det bra att hjulen är stadiga och att alla är fasta.

Jättenöjd med vår vagn!

2010-12-16 @ 07:32:47
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: MALIN - Längtar efter min prinsessa!

Vi har köpt en kombivagn (tror jag det räknas som..) som hon både kan ligga i nu, men sedan även sitta i upp till fyra års ålder! Känns skönt och ekonomiskt tycker jag att kunna ha samma vagn länge..



Men sedan är behoven så olika - så läs på, fråga i butikerna och hitta en vagn som passar just er! ¨



Kram!

2010-12-16 @ 13:53:16
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 32

Det jag tänkte på med 4 stadiga hjul är att det är mycket lättare att styra i snö och lite svårare väder än bara "torrt och soligt", så att säga :) Med svängbara hjul är det lättare att fastna i snön och sådär, och det är ju snö nästa vinter också innan bebis ens är 1 år! Så eftersom jag har hund måste jag ut i alla väder, och då är det viktigt med stadiga hjul :) Min hund drar inte heller så mycket och han är ju så liten så han skulle nog inte kunna dra vagnen ändå, hihi.

2010-12-17 @ 08:43:38
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jag såg att nån skrev att du borde kolla på blocket. Jag hållet med. Helt onödigt att läga flera tusen på en helt ny...:)

Vi fick våran gratis. Den är inte världens snyggaste men den är mysig och fungerar bra..

Måste säga att jag tycker de moderna "kundvagnsbarnvagnarna" är apfula (sorry till alla som har sån haha)

2010-12-17 @ 13:01:01
URL: http://cotac.blogg.se/
Postat av: Emma

Inte lätt detta med vagn heller håller med. hoppas ni hittar den rätta vagn för er :) Kram Kram

2010-12-19 @ 12:40:21
URL: http://familjenperssonss.blogg.se/
Postat av: Fiia - Mamma till Emilio

Brios vagnar är helt underbara, vi har en Brio Happy harmony och köpte med separat ligg och sittdel. I liggdelen kan man fälla upp ett litet "sitt stöd" så att bebisen kan sitta lite då och då.. den har vi använt mkt. Jag är helnöjd.



Gå till babybutiken o kika, kläm, känn och provkör. Vi hade bestämt oss för en helt annan innan vi provkörde brion!



Lycka till i barnvagnsdjungeln! :)

2010-12-20 @ 00:56:17
URL: http://fiiasplace.blogg.se/
Postat av: Catrine

Hej!

Jätte svårt dedär med vagn..

Min dotter är 3år och har slutat med vagn för ½årsen ungefär.. Men med henne kunde ja aldrig besätmma mig för vagn så hade 10vagnar totalt med henne.. Oekonomiskt oja, men det kan lätt bli som ett beroende ! ungefär som folk springer o köper ny kläderhela tiden

2010-12-31 @ 21:51:33
URL: http://gulligablondinen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0