Tips 3 - Bitlekar

Vem vet inte att valpar älskar att bita och tugga på olika saker. Många nyblivna hundägare (som jag var) plockade undan de skor som hunden kunde nå, men det är definitivt ett stor Nej. Man ska aldrig plocka undan skor, barnens bollar osv. för att valpen inte ska bita i dem. Nackdelen med detta är att när skorna sen kommer ner på hundens nivå så kommer den troligen att börja bita då istället för att skorna är nya för hunden. Det gäller bara att bevaka hunden, ha tålamod och träna bort det. 

Det är även viktigt att inte låta valpen nafsa i fingrar och eller i handen, och viktigast är att inte ens vid lek låta valpen få bita. Har du barn bör du vara med vid lek så valpen inte gör det på barnen och att barnen inte låter valpen få göra det heller.

Steg för steg för att träna bort bitandet:
1. Börja med att spruta på en giftfri och besk vätska på fingrarna, eller där valpen vanligtvis brukar nafsa eller bita på. (VätskaN kan du hitta i en djurbutik) Låt inte valpen vara i rummet när du sprutar på dig vätskan.

2. Håll sedan fram handen och låt valpen bita tag i den. Valpen kommer förmodligen rygga tillbaka pga att vätskan smakar pytom och beskt .

3. Repetera  detta flera gånger så lär sig valpen tillslut att det är obehagligt att bita på människor. Och i detta fallet för att inte motarbeta denna träning så låt ALDRIG din hund få slicka på fingrarna om du har tagit i mat eller något liknande. LYCKA TILL MED TRÄNINGEN !

2009-11-16 @ 21:39:00 Permalink


Kommentarer
Postat av: simone

SV: Haha förstår dig, sådär gör jag med när något verkar ovärt att betala för ^^

2009-11-16 @ 23:51:56
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

nej två olika, de håller på och filmar trean nu =)

2009-11-17 @ 07:09:11
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: simone

Oj, den fick jag aldrig höra på skolorna :D Vart hittade du det?

2009-11-17 @ 10:30:05
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

jag tror inte att det dröjer två år med tanke på att nästa film filmas just nu =)

2009-11-17 @ 19:38:31
URL: http://fashionstars.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0